Nezavisnost Kosova

Post Reply

Da li podrzavate nezavisnost Kosova?

ne Kosovo je historijski dio Srbije
43
36%
ne znam
16
13%
da
61
51%

Total votes: 120

Shoba

Post by Shoba »

Emocionalno me bas briga...sto se tice Bosne i nase politicke situacije, nama bi mozda mnogo vise odgovaralo da Kosovo ostane u Srbiji. Ko sto jedan kolega (ocigledno iz Srbije) rece da ce njima biti mnogo lakse bez Kosova. To je apsolutno tacno. Srbija bez Kosova vise ne bi imala unutrasnjih problema, znaci da bi se u slobodnom vremenu bavili Srpskim entitetom, kad im ponestane predizbornog patriotizma. Pored toga, ostanak Kosova u SRbiji znaci nefunkcionalno drusto (ovo sto mi imamo u Bosni) a oni to nikako nece, pametni ljudi. Za Bosnu bi mozda bilo najbolje da su na ovim izborima u Srbiji pobijedili radikali (prosto ne mogu da vjerujem da bilo kome zelim zlo, ali teoretisem, pa kontam da je to prihatljivo) jer bi Kosovo u tom slucaju definitivno ostalo u Srbiji. Solana, Artisari i kompanija se ne bi usudili da proglase nezavisnost Kosova, sto ce sad uskoro da urade.Najvjerovatnije...
U krajnjoj liniji, sta god da se desi, mi moramo svima staviti do znanja da su nase granice betonirane i da tu nema zajebancija.....

RS ce teziti otcjepljenju dok god u Srbiji imaju plodno tlo. Kad se u Srbiji ohlade glave, i poboljsaju odnosi sa Sarajeom, bice nam mnogo lakse.
Druga strana medalje je da Srbija postane izuzetno prosperitetna drzava, i u tom slucaju vise nece biti potrebe da bilo ko glasa za radikale, zato sto se osjeca obespravljen i siromasan. Niko u Srbiji nece htjeti da sebi na vrat natovari siromasnu RS, koju treba vjestacki odrzavati u zivotu. A da bi Srbija postala prosperitetna, mora se osloboditi Kosova.......

Izgleda da obadvije kombinacije idu nama u prilog, osim ako se drugacije ne naredi.....
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Trenutno Srbiji ne treba Kosovo..njima treba samo to da Kosovo ne dobije apsolutnu nezavisnost....Srbija ce kad tad pokusati da vojno vrati Kosovo i protjera albance...Srbija samo ceka odlazak Nato-a ili neki poremecaj u svjetskoj politici prema Balkanu..

Ono na sta ce se Srbija usmjeriti u vremenu koje dolazi je BIH i pokusaj destabilizacije iste(sa malo vecim intezitetom)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Shoba wrote:Emocionalno me bas briga...sto se tice Bosne i nase politicke situacije, nama bi mozda mnogo vise odgovaralo da Kosovo ostane u Srbiji. Ko sto jedan kolega (ocigledno iz Srbije) rece da ce njima biti mnogo lakse bez Kosova. To je apsolutno tacno. Srbija bez Kosova vise ne bi imala unutrasnjih problema, znaci da bi se u slobodnom vremenu bavili Srpskim entitetom, kad im ponestane predizbornog patriotizma. Pored toga, ostanak Kosova u SRbiji znaci nefunkcionalno drusto (ovo sto mi imamo u Bosni) a oni to nikako nece, pametni ljudi. Za Bosnu bi mozda bilo najbolje da su na ovim izborima u Srbiji pobijedili radikali (prosto ne mogu da vjerujem da bilo kome zelim zlo, ali teoretisem, pa kontam da je to prihatljivo) jer bi Kosovo u tom slucaju definitivno ostalo u Srbiji. Solana, Artisari i kompanija se ne bi usudili da proglase nezavisnost Kosova, sto ce sad uskoro da urade.Najvjerovatnije...
U krajnjoj liniji, sta god da se desi, mi moramo svima staviti do znanja da su nase granice betonirane i da tu nema zajebancija.....

RS ce teziti otcjepljenju dok god u Srbiji imaju plodno tlo. Kad se u Srbiji ohlade glave, i poboljsaju odnosi sa Sarajeom, bice nam mnogo lakse.
Druga strana medalje je da Srbija postane izuzetno prosperitetna drzava, i u tom slucaju vise nece biti potrebe da bilo ko glasa za radikale, zato sto se osjeca obespravljen i siromasan. Niko u Srbiji nece htjeti da sebi na vrat natovari siromasnu RS, koju treba vjestacki odrzavati u zivotu. A da bi Srbija postala prosperitetna, mora se osloboditi Kosova.......

Izgleda da obadvije kombinacije idu nama u prilog, osim ako se drugacije ne naredi.....
Vrlo zanimljiva razmisljanja @Shoba... :)
Hajd barem neko ko gleda malo dalje od sopstvenog nosa, pa makar nista ne bilo od toga kako konta... :-) :)
vojvoda_od_srema

Post by vojvoda_od_srema »

Shoshana wrote:
vojvoda_od_srema wrote:E ovako.... Svaka cast svima koji se ne mesaju i podrzavaju Kosovo i Metohiju kao sastavni deo Srbije, jer ono je uvek bilo u sastavu Srbije, ko u to ne veruje neka plati profesora iz istorije pa to nauci!!!!!
A znaj te da do odvajanja Kosova i Metohije nikad nece doci jer je ono za Srbiju veoma vazno, i ako treba bice ponovo rata.
Ti kosovari nisu nikakvi ljudi, i niste upoznati sa situacijom jer mediji pisu kako amerika diktira, a ne kakva je istina.
Kada po tebi pocinje "uvijek" ?
A za ovo drugo - nemam rijeci - bukvalno sam ostala bez teksta. Sta kazes, nisu ljudi :? Ma tebi, ne da profesor istorije ne moze pomoci, tebi ni konzilijum svjetskih psihijatara ne bi dao sanse za oporavak :x

U srednjem veku glavno podrucje Srpske moci je bilo na Kosovu i Metohiji, u dva grada Raskoj i Zeti! Znaci da su tu Srbi ziveli i pre siptara koji sad nazivaju Kosovo "svojom zemljom", sto je apsurdno!
Sve do Kosovske bitke - 1389 godine centar Srpske moci je bio upravo u ovim gradovima, i dobro je poznato da je Srbija bila 500 godina Turski vazal!
Pod Arsenijem I Carnojevicem doslo je do masovnog iseljenja Srba sa tog podrucja u danasnju Vojvodinu, tako da je veci deo zemlje postao slobodan i mogao se naseliti ko god hoce jer turci nisu marili ko ce gde ziveti samo ako placa njima porez!!
A ja stvarno ne znam kome je potreban psihijatar kada ti podrzavas terorizam??
mrki medvjed

Post by mrki medvjed »

vojvoda_od_srema wrote:
Shoshana wrote:
vojvoda_od_srema wrote:E ovako.... Svaka cast svima koji se ne mesaju i podrzavaju Kosovo i Metohiju kao sastavni deo Srbije, jer ono je uvek bilo u sastavu Srbije, ko u to ne veruje neka plati profesora iz istorije pa to nauci!!!!!
A znaj te da do odvajanja Kosova i Metohije nikad nece doci jer je ono za Srbiju veoma vazno, i ako treba bice ponovo rata.
Ti kosovari nisu nikakvi ljudi, i niste upoznati sa situacijom jer mediji pisu kako amerika diktira, a ne kakva je istina.
A za ovo drugo - nemam rijeci - bukvalno sam ostala bez teksta. Sta kazes, nisu ljudi :? Ma tebi, ne da profesor istorije ne moze pomoci, tebi ni konzilijum svjetskih psihijatara ne bi dao sanse za oporavak :x

U srednjem veku glavno podrucje Srpske moci je bilo na Kosovu i Metohiji, u dva grada Raskoj i Zeti! Znaci da su tu Srbi ziveli i pre siptara koji sad nazivaju Kosovo "svojom zemljom", sto je apsurdno!
Sve do Kosovske bitke - 1389 godine centar Srpske moci je bio upravo u ovim gradovima, i dobro je poznato da je Srbija bila 500 godina Turski vazal!
Pod Arsenijem I Carnojevicem doslo je do masovnog iseljenja Srba sa tog podrucja u danasnju Vojvodinu, tako da je veci deo zemlje postao slobodan i mogao se naseliti ko god hoce jer turci nisu marili ko ce gde ziveti samo ako placa njima porez!!
a prije svih "njih" taj prostor su naseljavale amebe :D ja sam protiv nezavisnog kosova, da se razumijemo,(negdje prije sam napisao i zašto) ali tvoj rezon je glup!
vojvoda_od_srema

a prije svih "njih" taj prostor su naseljavale amebe :D ja sam protiv nezavisnog kosova, da se razumijemo,(negdje prije sam napisao i zašto) ali tvoj rezon je glup![/quote]

Evo ti odgovor na tvoju teoriju o amebama:

JOVAN I. DERETIC

SRPSKA DRZAVA TRAJE 4.000 GODINA

Drevna drzava Srbina cara Nina (oko 2.000. god. st.e.) bila je svetsko carstvo kome je pripadala polovina savremene Evrope, deo Azije i Afrike. - Ilirska, Daccka i Karpatska Srbija
U casopisu "Nase slovo" ekskluzivno objavljujemo prilog dr J.I. Deretica o Srbima, narodu najstarijem
Zahvaljujuci krupnim uspesima nove srpske samorodne istorijske skole na polju istrazivanja stare srpske istorije, mi danas mozemo govoriti o tragovima stare srpske drzavnosti, o prvim srpskim drzavama, u kome vremenu su se one pojavile i kakve su bile. Radi se o drevnim vremenima kada drzave nisu imale tako
razvijene sisteme i ustanove kao danasnje drzave. Pre svega treba da odredimo sta znaci drzava u antickom vremenu. Drzava iz toga vremena je bila organizovana drustvena zajednica zasnovana na obicajnom pravu.
Posto smo mi Srbi Evropljani, da vidimo koji drzavni oblici su postojali u drevnoj Evropi. Da napomenemo i to da prvobitna Evropa, za stare Grke, nije mnogo prelazila granice Srbije i nije pokrivala celo Helmsko (danas Balkansko) Poluostrvo. U prvobitnu Evropu oni nisu ubrajali ni njihovu Grcku. Evropa je za njih bila Srbija i nista vise, a mi, za razliku od njih, u prvobitnu Evropu
ubrajamo i Grcku. Bez obzira na suzeni prostor prvobitne Evrope, mi danas govorimo o Evropi u danasnjim geografskim razmerama.

U antickom vremenu u Evropi su postojale dve vrste drzava i to: grad drzava -polis, to je drzava grckog tipa, po ustrojstvu monarhija ili plemicka republika. Razvoj drzavne ideje kod Grka stvorio je drzavu grad, polis, i nista dalje, od toga. To je za njih bila idealna drzava i ni jedan grcki filozof nije mogao da osmisli drukciju drzavu za Grke od polisa. Razvoj srpske drzavne ideje isao je u potpuno suprotnom pravcu. Srpsku drzavu stvara i olicava vladar, gospodar, i ona je siroka onoliko koliko je bila velika njegova moc, zapravo
koliko je on teritorije uspeo da stavi pod svoju vlast. Cesto se radilo o vrlo sirokim prostranstvima, sto znaci, grcka gradska i gradjanska drzava stajala je naspram srpske teritorijalne i plemicke drzave. Ovako razliciti razvoji drzavne ideje imali su uticaja i na stvaranje zvanja i plemickih titula u srpskom i grckom jeziku. Kod Grka imamo samo jednu titulu za kralja i cara, koja je u pocetku bila i titula upravnika grada - vasileis. Pored nje postoji samo jos jedna - anaks, to je knez. Kod Srba, koji su u svojoj tradiciju imali samo plemicku drzavu, imamo odredjenu titulu za svaki cin i svako dostojanstvo. Po tim titulama mi danas mozemo, vrlo cesto, zakljuciti o kakvoj se upravi radi na odredjenim teritorijama i da li je tu postojala samostalna drzava ili se radilo o predstavnicima neke druge drzave. Zato je potrebno da sve te titule, sva ta zvanja objasnimo pocevsi od najnizih.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

E jbg... :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vojvoda_od_srema wrote:a prije svih "njih" taj prostor su naseljavale amebe :D ja sam protiv nezavisnog kosova, da se razumijemo,(negdje prije sam napisao i zašto) ali tvoj rezon je glup!

JOVAN I. DERETIC

Drevna drzava Srbina cara Nina (oko 2.000. god. st.e.) bila je svetsko carstvo kome je pripadala polovina savremene Evrope, deo Azije i Afrike. - Ilirska, Daccka i Karpatska Srbija
U casopisu "Nase slovo" ekskluzivno objavljujemo prilog dr J.I. Deretica o Srbima, narodu najstarijem
Zahvaljujuci krupnim uspesima nove srpske samorodne istorijske skole na polju istrazivanja stare srpske istorije, mi danas mozemo govoriti o tragovima stare srpske drzavnosti, o prvim srpskim drzavama, u kome vremenu su se one pojavile i kakve su bile. Radi se o drevnim vremenima kada drzave nisu imale tako
razvijene sisteme i ustanove kao danasnje drzave. Pre svega treba da odredimo sta znaci drzava u antickom vremenu. Drzava iz toga vremena je bila organizovana drustvena zajednica zasnovana na obicajnom pravu.
Posto smo mi Srbi Evropljani, da vidimo koji drzavni oblici su postojali u drevnoj Evropi. Da napomenemo i to da prvobitna Evropa, za stare Grke, nije mnogo prelazila granice Srbije i nije pokrivala celo Helmsko (danas Balkansko) Poluostrvo. U prvobitnu Evropu oni nisu ubrajali ni njihovu Grcku. Evropa je za njih bila Srbija i nista vise, a mi, za razliku od njih, u prvobitnu Evropu
ubrajamo i Grcku. Bez obzira na suzeni prostor prvobitne Evrope, mi danas govorimo o Evropi u danasnjim geografskim razmerama.

U antickom vremenu u Evropi su postojale dve vrste drzava i to: grad drzava -polis, to je drzava grckog tipa, po ustrojstvu monarhija ili plemicka republika. Razvoj drzavne ideje kod Grka stvorio je drzavu grad, polis, i nista dalje, od toga. To je za njih bila idealna drzava i ni jedan grcki filozof nije mogao da osmisli drukciju drzavu za Grke od polisa. Razvoj srpske drzavne ideje isao je u potpuno suprotnom pravcu. Srpsku drzavu stvara i olicava vladar, gospodar, i ona je siroka onoliko koliko je bila velika njegova moc, zapravo
koliko je on teritorije uspeo da stavi pod svoju vlast. Cesto se radilo o vrlo sirokim prostranstvima, sto znaci, grcka gradska i gradjanska drzava stajala je naspram srpske teritorijalne i plemicke drzave. Ovako razliciti razvoji drzavne ideje imali su uticaja i na stvaranje zvanja i plemickih titula u srpskom i grckom jeziku. Kod Grka imamo samo jednu titulu za kralja i cara, koja je u pocetku bila i titula upravnika grada - vasileis. Pored nje postoji samo jos jedna - anaks, to je knez. Kod Srba, koji su u svojoj tradiciju imali samo plemicku drzavu, imamo odredjenu titulu za svaki cin i svako dostojanstvo. Po tim titulama mi danas mozemo, vrlo cesto, zakljuciti o kakvoj se upravi radi na odredjenim teritorijama i da li je tu postojala samostalna drzava ili se radilo o predstavnicima neke druge drzave. Zato je potrebno da sve te titule, sva ta zvanja objasnimo pocevsi od najnizih.
A onda su napravljene piramide...
mrki medvjed

Post by mrki medvjed »

vojvoda_od_srema wrote:a prije svih "njih" taj prostor su naseljavale amebe :D ja sam protiv nezavisnog kosova, da se razumijemo,(negdje prije sam napisao i zašto) ali tvoj rezon je glup!

JOVAN I. DERETIC

koliko je on teritorije uspeo da stavi pod svoju vlast. Cesto se radilo o vrlo sirokim prostranstvima, sto znaci, grcka gradska i gradjanska drzava stajala je naspram srpske teritorijalne i plemicke drzave. Ovako razliciti razvoji drzavne ideje imali su uticaja i na stvaranje zvanja i plemickih titula u srpskom i grckom jeziku. Kod Grka imamo samo jednu titulu za kralja i cara, koja je u pocetku bila i titula upravnika grada - vasileis. Pored nje postoji samo jos jedna - anaks, to je knez. Kod Srba, koji su u svojoj tradiciju imali samo plemicku drzavu, imamo odredjenu titulu za svaki cin i svako dostojanstvo. Po tim titulama mi danas mozemo, vrlo cesto, zakljuciti o kakvoj se upravi radi na odredjenim teritorijama i da li je tu postojala samostalna drzava ili se radilo o predstavnicima neke druge drzave. Zato je potrebno da sve te titule, sva ta zvanja objasnimo pocevsi od najnizih.[/quote]

jesu li, boga ti, ti tvoji prastari srbi učestvovali u izgradnji bosanskih piramida? :D ako jesu onda smo riješili Osmanagićevu misteriju :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

mene interesuje sta je bilo pre 4000 godina? :oops: Ako je istina to sto se saputje :oops: onda je jasno da Dinosaurusi :oops: nisu stradali od nekog meteora :oops: vec su padom sa neba :oops: nasi pradedovi :oops: izvrsili bre prvi genocid na ovu planetu 8-)
Goran_35

Post by Goran_35 »

Inace glede Kosova :oops: da ne idemo sada u doba ameba :oops: zamolio bih uvazenog vojvodu :D da malo prokomentarise ovaj intervju od pre nekoliko godinica a cini mi se :oops: ,sada opet aktuelan...

:oops:

Bogdan Denic :Intervju za radio B92:

"To dolazi od Akademije nauka i odeljenja za istoriju. Rukovodeci tim projekta ne daje ostavke, sto bi trebalo da se radi kada dobijes takav samar od strucne javnosti, nego pizde da je to recimo znak da nas Italijani mrze. Evo, ovo je deo hajke protiv Srba, ne daju nam da lazemo za nasu domovinu. Secam se pre mnogo godina na nekom malom savetovanju pocne ono o Kosovskom boju. Ja kazem ; cekajte, ljudi, ajde tri cinjenice odmah. Mnogo je vaznija bila Bitka na Marici sa istorijskog gledista, o njoj niko ne govori zato sto to crkvu ne zanima, Lazar mucenik a ne Vukasina i oni koji su poginuli tamo, zato sto je onda jos bila svadja izmedju srpske pravoslavne crkve i patrijarsije. Lazar je mucenik zato sto je on vratio te crkvene odnose. To je crkvena istorija. Vise je Srba bilo u turskoj vojsci nego u Lazarevoj vojsci a Albanci i Bosanci su bili u Lazarevoj vojsci. I Vuk Brankovic nije bio nikakav izdajica nego je ucinio jednu stvar za koju mu crkva nikada nije oprostila ; naplatio je crkvi poreze za odbranu protiv Turaka. Ovi me gledaju i jedan istoricar mi pridje posle toga i kaze ; znas, Bogdane, ja znam da je to istina ali nije zgodno da se kaze. Ja kazem ; onda cuti o Kosovu, nemoj lazi da siris posto na osnovu tih mitova ovi ubijaju."
krkanko

Post by krkanko »

Kosovo je/ce biti 99,99% nezavisno. Ko zna ijednog Albanca sa Kosova onda zna i zasto. Njihova psiha i njihovo poimanje Srba i animoziteta medju Albancima i Srbima prevazilazi sve za koje znam. Po tom nekom animozitetu i mrznji prema Srbima(ne mislim generalno na sve, nego na cetnicki orijentisane Srbe, a ima ih..) Bosnjaci im nisu ni do clanaka(uz sve sto se desavalo u proteklom ratu, a i prijasnjim), a nisam vjerovao dok nisam cuo to licno iz njihovih usta. Uz sve to treba imati na umu da dole zivi oko 2,5miliona Albanaca i oko 100.000 Srba.
vojvoda_od_srema

Goran_35 wrote:Inace glede Kosova :oops: da ne idemo sada u doba ameba :oops: zamolio bih uvazenog vojvodu :D da malo prokomentarise ovaj intervju od pre nekoliko godinica a cini mi se :oops: ,sada opet aktuelan...

:oops:

Bogdan Denic :Intervju za radio B92:

"To dolazi od Akademije nauka i odeljenja za istoriju. Rukovodeci tim projekta ne daje ostavke, sto bi trebalo da se radi kada dobijes takav samar od strucne javnosti, nego pizde da je to recimo znak da nas Italijani mrze. Evo, ovo je deo hajke protiv Srba, ne daju nam da lazemo za nasu domovinu. Secam se pre mnogo godina na nekom malom savetovanju pocne ono o Kosovskom boju. Ja kazem ; cekajte, ljudi, ajde tri cinjenice odmah. Mnogo je vaznija bila Bitka na Marici sa istorijskog gledista, o njoj niko ne govori zato sto to crkvu ne zanima, Lazar mucenik a ne Vukasina i oni koji su poginuli tamo, zato sto je onda jos bila svadja izmedju srpske pravoslavne crkve i patrijarsije. Lazar je mucenik zato sto je on vratio te crkvene odnose. To je crkvena istorija. Vise je Srba bilo u turskoj vojsci nego u Lazarevoj vojsci a Albanci i Bosanci su bili u Lazarevoj vojsci. I Vuk Brankovic nije bio nikakav izdajica nego je ucinio jednu stvar za koju mu crkva nikada nije oprostila ; naplatio je crkvi poreze za odbranu protiv Turaka. Ovi me gledaju i jedan istoricar mi pridje posle toga i kaze ; znas, Bogdane, ja znam da je to istina ali nije zgodno da se kaze. Ja kazem ; onda cuti o Kosovu, nemoj lazi da siris posto na osnovu tih mitova ovi ubijaju."

U pravu si za Vuka Brankovica, on nije bio izdajnik, a i on je ucestvovao u Kosovskom boju, ali je preziveo i bio u ropstvu, zato ga narod smatra izdajnikom - jer je prezivo boj!!
U kosovskom boju su ucestvovali Bosanci, jer je bosanski ban poslao svog Vojvodu sa 200.000 ljudi da pomogde Srbima, oko toga nema dileme!
vojvoda_od_srema

[quote="krkanko"] Po tom nekom animozitetu i mrznji prema Srbima(ne mislim generalno na sve, nego na cetnicki orijentisane Srbe, a ima ih..) quote]

Kao prvo o cetnicima nemojte da pricate posto o njima ne znate nista! A ono sto su vama radili u Bosni ne osporavam, ali kazem da to nisu bili cetnici vec neki fanatici koji su sebe nazivali cetnicima!!!
cetnici ili cetkovanje je naziv za gerilski rat koji je nasta posle Kosovskog boja, samo se tada nazivao hajdukovanje, a posle prvog svetskog rata se naziva cetovanje!
Rado bih vam dostavio neke tekstove o cetnicima ukoliko ima pametnih ljudi koji bi zeleli to da procitaju i saznaju istinu.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

vojvoda_od_srema wrote:
krkanko wrote: Po tom nekom animozitetu i mrznji prema Srbima(ne mislim generalno na sve, nego na cetnicki orijentisane Srbe, a ima ih..) quote]

Kao prvo o cetnicima nemojte da pricate posto o njima ne znate nista! A ono sto su vama radili u Bosni ne osporavam, ali kazem da to nisu bili cetnici vec neki fanatici koji su sebe nazivali cetnicima!!!
cetnici ili cetkovanje je naziv za gerilski rat koji je nasta posle Kosovskog boja, samo se tada nazivao hajdukovanje, a posle prvog svetskog rata se naziva cetovanje!
Rado bih vam dostavio neke tekstove o cetnicima ukoliko ima pametnih ljudi koji bi zeleli to da procitaju i saznaju istinu.
vidi stvarno..a mi cijelo vrijeme mislili da su to bili cetnici ... :-)

znaci treba optuzit za pokolj,protjerivanje ,rusenje vjerskih objekata fanatike....sad znam sto se neki ne stide cetnika...nisu ba oni to bili...kako smo samo to predvidjeli :D
krkanko

Post by krkanko »

vojvoda_od_srema wrote:Kao prvo o cetnicima nemojte da pricate posto o njima ne znate nista! A ono sto su vama radili u Bosni ne osporavam, ali kazem da to nisu bili cetnici vec neki fanatici koji su sebe nazivali cetnicima!!!
Kao prvo tu cetnicku ''antifasisticku'' propagandu mozes siriti po smrdiji, a ovdje cemo mi pricati onako kakvo stanje i jeste sto se cetnika tice i njihovih zlocina.
Kao drugo cetnici nisu gerilci niti je to naziv za gerilski rat, jer su bili pocasna kraljeva garda u Kraljevini, dakle vojska koja je tada bila legalna, a ne gerilska.
Kao trece mogao bih ti postaviti slike i cetnicke suradnje sa okupatorom kao i zlocine cetnika nad narodima tadasnje Jugoslavije, ali mi se neda, a ako nastavis sa svojom ''antifastickom'' pricom, bice i toga.
Cetvrto kada kazem 'cetnicki orijentisani Srbi' ne mislim na clanove cetnickog pokreta, nego na Srbe koji zele 'veliku srbiju' i etnicki ociscene prostore ili ukratko sovinisticko nastrojene Srbe, mozda je to prigodniji termin.
vojvoda_od_srema

cetnici nisu gerilci niti je to naziv za gerilski rat, jer su bili pocasna kraljeva garda u Kraljevini, dakle vojska koja je tada bila legalna, a ne gerilska.

Da ali samo za vreme drugog svetskog rata! Posto tada Kraljevina Jugoslavija nije imala vojsku da se suprostavi okupatoru, pa ih je Kralj postavio kao svoju pocasnu gardu!
Do drugog svetskog rata oni su se okupljali u sumama i tako delovali, a sta je to nego gerilski rat? Uzmi malo istoriju pa procitaj?!

mogao bih ti postaviti slike i cetnicke suradnje sa okupatorom kao i zlocine cetnika nad narodima tadasnje Jugoslavije,

A ti bih slike bas voleo da vidim, posto si ti jedina osoba koja poseduje tako nesto.
Shoshana

Post by Shoshana »

vojvoda_od_srema wrote:
Shoshana wrote:

Znaci tvoje "oduvijek" u stvari znaci "od kako je Srbije" :roll:
Prije Srbije istorija ne postoji, a ako kojim pustim slucajem i postoji, necemo se valjda zamarati pitanjima koga su to Srbi zgurali i gdje kad su se doseljavali u sestom vijeku? No, to zaista nije ni bitno. Kosovo niti ce dobiti, niti treba da dobije svoju nezavisnost zahvaljujuci cinjenici da su tu bili prije Srba. Kosovo ce dobiti (ako dobije) svoju nezavisnost jer je pravedno da narod koji je vecinski na svome teritoriju, ima razlicit jezik, kulturu, religiju i nad kojim je desetljecima vladano terorom, strahovladom i represalijama dobije nezavisnost.

Za kraj, evo da citiram @Oceanija sa jedne druge teme:
Srbi odavno represivno vladaju Kosovom .Dok sam ja bio dijete , pazi sedamdestih i osamdesetih godina je kruzio vic po Jugi.Postojio Rankovic ljude na Kosovu i hoce da ih strelja." Reci kolac > kolac , koljac kolac koljac ......uglavnom ko je god rekao koljac , izgubio je glavu ( Alabanac ) ko je god rekao kolac spasio je glavu ( Srbin ) i tako Rankovic dodje do jednog koji kaze KOLAC ali mu je bio sumnjiv i drug Marko ( tako su zvali Rankovica u drugom svjetskom ratu) kaze : " A koji " ? a ovaj brzopleto veli : " bakljava " > streljanje !!!!! Pazi covjece za vrijeme Tita taj Rankovic je tamanio Albance.
Srbi preziru Albance i smatraju ih nizim bicima.U sam se uvjerio hiljadu puta , bezbroj puta.Oni su tu mrznju prema Albancima " prodali" i Bosancima.U mom gradu nije bilo dana da" Sipci " kako su ih zvali koji su prodavali bureke ne dobiju batine od lokalne jalije. U JNA ista stvar.Za ljubav Beogradjana sa kojima smo" barili ribe" po Hvaru i Dubrovniku i pjevali Idole i Riblju Corbu Bosancerosi su redovno marisali Siptare.Redovno.Pazi ovo na tom Kosovu je covjek odlezao 35 godina robije ni kriv ni duzan za navodni nacinalizam ili statijaznam , albanski Mandela ,Adem Demaci . Srbiija gubi Kosovo ne zbog albanskog nataliteta nego zato sto je vladala represivno i krvnicki prema tim ljudima.Oni se druze u coporu , agresivni su , reze , i svi su za jednoga .....pobij se jednim Albancem eto ih deset .....Oni su istraumtizirani srpskim pendrekom da u tolikoj mjeri da danas imaju zivotinjski instikt za prezivljavanje.
krkanko

Post by krkanko »

vojvoda_od_srema wrote:Da ali samo za vreme drugog svetskog rata! Posto tada Kraljevina Jugoslavija nije imala vojsku da se suprostavi okupatoru, pa ih je Kralj postavio kao svoju pocasnu gardu!
Do drugog svetskog rata oni su se okupljali u sumama i tako delovali, a sta je to nego gerilski rat? Uzmi malo istoriju pa procitaj?!

A ti bih slike bas voleo da vidim, posto si ti jedina osoba koja poseduje tako nesto.
Malo si samo obrnuo godine, do drugog(tj do raspada) su bili regularni clanovi vojske Kraljevine, a kada se Kraljevina raspala su se raspali i oni kao i vojska sva. Nakon podizanja opcenarodnog ustanka i borbe, dijelovi raspalih cetnika isto odbijaju i povlace se u sumu odakle vode gerilski rat protiv istih, a suradjujuci sa okupatorom. Kralj koji je dotad pobjegao u Englesku i sirio je vijest kako se upravo njegova vojska bori protiv svaba sto je u svijetu ostalo kao vijest da su cetnici antifasisti, a ove slike to negiraju:

http://img110.imageshack.us/my.php?imag ... mci1hw.jpg
http://img110.imageshack.us/my.php?image=kalabic3ww.jpg
http://img110.imageshack.us/my.php?image=lovcen9di.jpg
_BosanaC

Post by _BosanaC »

krkanko wrote:
Kao prvo tu cetnicku ''antifasisticku'' propagandu mozes siriti po smrdiji, a ovdje cemo mi pricati onako kakvo stanje i jeste sto se cetnika tice i njihovih zlocina.
Kao prvo ti nisi taj koji ce odredjivati o cemu ce se uopste ovdje pricati. Procitaj pravila foruma prije nego sljedeci put napises nesto slicno, jer si imao vec upozorenja zbog istog. Sve dok niko nikoga ne vrijedja ima pravo da prica o cemu hoce. I ovo je zadnja opomena.
DUREX

Post by DUREX »

vojvoda_od_srema wrote:
Koga ces ti da ucis o cetnicima ? :)

Prvo, nakon sto su se nadobijali od partizana po picki u nekoliko navrata, poceli su da bjeze njemcima pod skute, pa se zna koji su status imali od 43 pa nadalje i u kojim su ofanzivama i bitkama ucestvovali na strani okupatora, a zajedno sa ustaskim pickama i ovim nasim bosnjackim izdajnicma.... Dokumenti postoje i marljivo su radjeni upravo od strane njemaca, a imao sam se priliku, toliko puta do sada, licno uvjeriti u validnost tih dokumenata, pa mi je, prama tome, ova prica o cetnicima koja se sada propagira u Srbiji, a koja govori o cetnicima kao "ustanicima" i borcima protiv okupatora- SMIJESNA!!!!

nisu bili nista vise od gomila polupijanih picketina, koja se krila pod skute Talijana, ja Jugu i Svaba, na Sjeveru.

Treba li da ti navodim "najvece pobjede" ove bagre??!! :)

Ko ih j imao priliku upoznati u proslome ratu, moze da nasluti o tim "pobjedama".... Nesto slicno Srebrenici '95, desio se pkolj civilnog stanovnistva jugoistocne Hercegovine, pocinjen od strane oniv picketina koji su se, i danas se, pokusavaju nazvati vojskom.... Kako tada-tako i danas.

I da li treba da pominjem price, proizasle iz dokumenata sudskih procesa, o vladanju tih "heroja" nakon hapsenja od strane partizana....

Nikola Kalabic je odao sve svoje "ratne drugove" nakon prvog islijednickog procesa... (ukljucujuci sve visoko pozicionirane cetnicke oficire koji su se jos uvijek krili po juznoj Srbiji).... Draza Mihajlovic, taj vrli vodja, je na sudjenjima cmizdrio ko zadnja picka, a o tome takodje postoje dokumenti i video spisi.

Prema tome, mojne nam ovdje prosipat tu smijesnu prisu o cetnicima ko necemu casnom i velikom, jer se radi o gomili pedera, koji su u Drugom svjetskom ratu najvece pobjede odnosili, kao i u ovom proslom, nd CIVILIMA.

Kad govorim o cetnicima iz Drugog svijetskog rata, isti osjecaj gajim i prema ustasama i handzar diviziji.... Gomila svabskih robova koja se, kad zagusti, krila po njemackim vojim bazama, dok ovi ne srede situaciju. Sama cinjenica da su se nasli na strani okupatora mi je dovoljna da ih sve zajedno smatram pickama.

Ako nadjem jedan dokument(a imam ga... a dokument je prilog jedne knjige sa njemackim dokumentima iz D.s.r.-a) postavicu ga ovdje... Najme, radi se o dokumentu kojim se, a pod patronatom Njemacke vojne grupe, pravi svojevrstan pakt za napad na Partizane centralne i sjeverne Bosne, a koji je sa cetnicke strane potisao visoki cetnicki oficir Rade Radic, dok se potpisnika sa ustaske strane ne sjecam bas najbolje, pa bi bilo bolje da pronadjem taj dokument da ga vidite.

Vasih (tip : SANU) bajki i basni mi je na vrh kurca... Nisam nacionalista, odrastao sam u zdravoj sredini okruzen svim nacijama, ali kad cujem taj nacin interpretacije i falsifikovanja istorije-povraca mi se! Od svega pravite mitologiju i ne znate vise ni sami da li se radi o stvarnosti, ili o bajkama.
Last edited by DUREX on 25/01/2007 10:25, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@Durex ba, pobjeda kako je mi shvatamo i pobjeda kako je oni shvataju ocito da nisu iste pobjede :D

S obzirom da su pobjedili i na Kosovu... :roll:
amrino

Post by amrino »

Dobila sam informacije da su srbi napravili egipatske piramide...a kukasti krst(svastika) je simbol ljubavi i srece i mira ... :lol: i jos nesto- SVI SMO MI SRBI jeli tako?! :lol:
cigo

Post by cigo »

Prpa.ba wrote:Ne. Kosovo je dio Srbije i, za dobro sviju nas u Bosni, bolje je da tako i ostane.

EDIT: Za kosovare me boli briga, isto koliko su oni brinuli za nas dok smo ginuli.
Potpuno te podrzavam ija sam istog misljenja ko ih smigla nek i oni proliju krv za nezavisnost
DUREX

Post by DUREX »

_BosanaC wrote:@Durex ba, pobjeda kako je mi shvatamo i pobjeda kako je oni shvataju ocito da nisu iste pobjede :D

S obzirom da su pobjedili i na Kosovu... :roll:
Da, da vec ne bude zaboravljeno (u svom ovom moru mitologije SANU-a, ljudi pocnu da zaboravljaju na stvarne dogadjaje)

Jedina vojska koja je potukla Turke na Kosovu, je bosanska ustanicka vojska HUSEIN KAPETANA GRADASCEVICA - 18. jula 1831. godine!!!
Bosanska vojska Husein kapetana je tom prilikom,kod Stimlja(Kosovo), potukla vojno nadmocnije osmanlije sa Mehmed Rasid-pasom na celu, prilikom cega je visoki vezir Rasid-pasa tesko ranjen.

Mozda bi onda i mi mogli da se kandidujemo za parce Kosova :D :D
Post Reply