Sterilizacija macke?
Moderator: anex
- Gradski
#76 Re: Sterilizacija macke?
Ne treba nikom uskraćivati pravo na mogućnosti dobijanja djece, mačića, kučića i ostalog jer niste vi ti pustite mačke i kučiće nek žive svojim životom.
Druga je stvar da je toj mački život ugrožen pa hajde, sve ostalo je besmislica i glupost neviđenih razmjera svuda se mješate i nedate životinjama živjeti svojim životom.
Druga je stvar da je toj mački život ugrožen pa hajde, sve ostalo je besmislica i glupost neviđenih razmjera svuda se mješate i nedate životinjama živjeti svojim životom.
-
djevojka iz sjene
#77 Re: Sterilizacija macke?
Žao mi je zbog same operacije, anestezije, buđenja iz iste, oporavkaLex77 wrote:Nema ti šta biti žao. Ona se potpuno oporavi za čas, a nema neželjenih mačića + tako drugi mačići imaju više šanse nači dobar dom.
Kod mene svake godine iskipavaju mačiće pa je to pasija udomit itd. Mislim da bi svaka država trebala organizirati besplatne sterilizacije ženki mačaka!
-
djevojka iz sjene
#78 Re: Sterilizacija macke?
Ja svoju da sam pustila da živi svojim životom samo još jednu noć duže, sigurno bismo je sutradan na lopati smrznutu izvukli ispod istog auta i ne bih sada razmisljala o sterilizaciji mačića koji je, hvala Bogu, potpuno zdrav, umiljat, razigran i zadovoljan svojim zivotom, zahvaljujući našem uplitanju u njen život.Gradski wrote:Ne treba nikom uskraćivati pravo na mogućnosti dobijanja djece, mačića, kučića i ostalog jer niste vi ti pustite mačke i kučiće nek žive svojim životom.
Pošto mačka omaci nekoliko mačića predpostavljam da su ostali (braća is estre mog mačića) otišli na drugi svijet da žive svojim životom, a mama se trenutno ponovo priprema za nove mačiće, a njihova sudbina je neizvjesna.
- Friesian
#79 Re: Sterilizacija macke?
@Gradski - zbog takvog razmisljanja i ima toliko lutalica u gradu.. ako ce se pas/macka patiti nakon sto je niko ne udomi/kupi od covjeka koji je razmisljao kao ti onda bolje ni da se ne rodi.. a opet, ima ljudi kojima je zao sterilisati/kastrirati zivotinju ali nece ni da je pare.. pa se onda zapitaju zasto ima ljubimac ima problema sa hormonima, zasto je (ako je zenka) nastala piometra, mamarni tumori, zasto je (ako je muzjak) nastao problem s prostatom, i tako daaaljeee.. a da ne spominjem kolika je patnja muzjaku koji nije kastriran da mirise zov zenki u tjeranju a ne smije 'umociti'!
prema tome, zivotinja ako ce se redovno pariti to je sasvim ok ali ako nece tek se tu vidi da vlasnik razmislja o zdravlju te zivotinje!!
prema tome, zivotinja ako ce se redovno pariti to je sasvim ok ali ako nece tek se tu vidi da vlasnik razmislja o zdravlju te zivotinje!!
-
proljece101
#80 Re: Sterilizacija macke?
Pozdrav,
Ja opet imam pitanje..
.Da li je moguce sterilisati macu ako se vec parila prije nekih 10-15 dana maksimalno..nije sigurno da je ostala skotna, jer prekinuli smo čin i otjerali mačka,ali ipak postoji mogucnost..Vidim da neki veterinari dolaze i kuci, pa me zanima da li odvode i dovode macu kada zavrse sterilizaciju, ili to vrse odmah 'u kucnim uslovima'..i da li se dugo čeka termin kod njih ? Koji,onako, najprije dolazi
?evo ja svasta nesto upitah
Hvala vam unaprijed! 
Ja opet imam pitanje..
- Aleluja
#81 Re: Sterilizacija macke?
Kako ste mogli prekinuti taj čin pobogu, gdje će vam duša?!proljece101 wrote:Pozdrav,
Ja opet imam pitanje...Da li je moguce sterilisati macu ako se vec parila prije nekih 10-15 dana maksimalno..nije sigurno da je ostala skotna, jer prekinuli smo čin i otjerali mačka,ali ipak postoji mogucnost..Vidim da neki veterinari dolaze i kuci, pa me zanima da li odvode i dovode macu kada zavrse sterilizaciju, ili to vrse odmah 'u kucnim uslovima'..i da li se dugo čeka termin kod njih ? Koji,onako, najprije dolazi
Hvala vam unaprijed!
-
proljece101
#82 Re: Sterilizacija macke?
HahaAleluja wrote:Kako ste mogli prekinuti taj čin pobogu, gdje će vam duša?!proljece101 wrote:Pozdrav,
Ja opet imam pitanje...Da li je moguce sterilisati macu ako se vec parila prije nekih 10-15 dana maksimalno..nije sigurno da je ostala skotna, jer prekinuli smo čin i otjerali mačka,ali ipak postoji mogucnost..Vidim da neki veterinari dolaze i kuci, pa me zanima da li odvode i dovode macu kada zavrse sterilizaciju, ili to vrse odmah 'u kucnim uslovima'..i da li se dugo čeka termin kod njih ? Koji,onako, najprije dolazi
Hvala vam unaprijed!
... jadan mačak odvojiše ga od djeve, tužne li sudbe!
-
luna09
#83 Re: Sterilizacija macke?
Amar Popović 061/397-178 vrši sterilizaciju i u ordinaciji i kod vaše kuće. Dio mojih maca sterilisao kod kuće a dio u ordinaciji.....rezultat isti.Sve OK .maca spava 3-4 sata poslije, prvi dan se ponaša ko pijana već sljedeći sve u redu.Sterilizacija se može vršiti i ako je maca skontna.proljece101 wrote:Pozdrav,
Hvala vam unaprijed!
-
proljece101
#84 Re: Sterilizacija macke?
Hvala puno Luna...
60 KM pretpostavljam kosta sve? Ako ti nije tesko da mi jos kazes jesi li ga dugo cekala, mislim na termin kod Amara? Hvala jos jednom velika. Evo neki mačak danas mijauče oko kuće, ako i nije maca ostala skotna prosli put, evo nove 'ne-prilike' za nju. 
-
luna09
#85 Re: Sterilizacija macke?
proljece101 wrote:Hvala puno Luna...60 KM pretpostavljam kosta sve? Ako ti nije tesko da mi jos kazes jesi li ga dugo cekala, mislim na termin kod Amara? Hvala jos jednom velika. Evo neki mačak danas mijauče oko kuće, ako i nije maca ostala skotna prosli put, evo nove 'ne-prilike' za nju.
Nisam ga čekala ni jednom pretjerano dugo, jednom je čak stigao tri sata poslije poziva. Mada ja nebi više tako radila. Maca je bila sita i kad se probudila iz anestezije bilo malo problema jer je povraćala hranu. Nabolje je zakazati ujutro a macu naveče nahraniti i ništa do poslije sterilizacije. Ništa joj neće biti ako malo bude gladna. Ja sam plaćala sterilizaciju 65 KM. stretno i zovi čim prije.
- Urbana
#86 Re: Sterilizacija macke?
Blago vama. U TZ sam cula da je sterilizacija 130 KM.
Imam dvije mace pa nije bas mali iznos ali tako je kako je.
Mace ce uskoro na sterilizaciju.
Sent from my Kindle Fire using Tapatalk 2
Imam dvije mace pa nije bas mali iznos ali tako je kako je.
Mace ce uskoro na sterilizaciju.
Sent from my Kindle Fire using Tapatalk 2
- Jazzy.ba
#87 Re: Sterilizacija macke?
Kad sterzilizirati mačku nakon okota?
Last edited by Jazzy.ba on 11/04/2013 11:43, edited 2 times in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#88 Re: Sterilizacija macke?
Nista, pusti je da radi sta misli da je najbolje a ti se udalji od malih ako neces da im ti budeš mama
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
- Jazzy.ba
#89 Re: Sterilizacija macke?
Maca je bila na sterilizaciji, smijem li pustiti macice da doje opet i nakon koliko vremena? Mada su shejtani vec veliki imaju zubice, drobe i tvrdu hranu. Ali majka im ocito ima jos mlijeka.
-
luna09
#90 Re: Sterilizacija macke?
Što da ne, samo da se mama maca oporavi i ako ona ne brani da doje neka još malo ćapću
. Imala sam jednu takvu i nije se bunila što su je poslije sterilizacije ponovi dojili 
- fortaleza
#91 Re: Sterilizacija macke?
Isto pitanje... "Udomio" sam macu sa 4 mačića, žao mi ih je jer znam da ako ništa ne uradim da će se nakotiti njih 30-40 za godinu dana pa će ih neki delegat iz ulice potrovati ili što već radi što se i događalo prije, a skoro cijela ulica hrani mačke, slobodne su.Jazzy.ba wrote:Kad sterzilizirati mačku nakon okota?
I nakon koliko vremena sterilizirati mamu macu i je li to preporučljivo raditi jer je već bila skotna i dostigla zrelost. Hoće li ostati kakvih posljedica?
- Divljanerka
#92 Re: Sterilizacija macke?
Meni hitno treba pomoć
Maca se okotila prije 3 mjeseca, mačići udomljeni (osim jednog koji sutra ide u svoj novi dom), međutim.... mama maca je u tjeranju, cijeli dan je urlala toliko da mi se komšiluk žali.... Ima li i jedan pouzdan veterinar u Sarajevu koji bi u ova doba uradio sterilizaciju?
Molim sve vas ako znate da mi javite ime i broj telefona, hvala unaprijed!
Maca se okotila prije 3 mjeseca, mačići udomljeni (osim jednog koji sutra ide u svoj novi dom), međutim.... mama maca je u tjeranju, cijeli dan je urlala toliko da mi se komšiluk žali.... Ima li i jedan pouzdan veterinar u Sarajevu koji bi u ova doba uradio sterilizaciju?
-
luna09
#93 Re: Sterilizacija macke?
Amar Popović 061 397 178 . Možeš se sa njim dogovoriti da macu odneseš kod njega na Otoku ili da ti dođe kući. Moje je mace sterilisao i nije bilo nikakvih problema.Divljanerka wrote:Meni hitno treba pomoć![]()
- Divljanerka
#94 Re: Sterilizacija macke?
Hvala puno, nadam se da nije kasno da ga nazovem
pokusat cu svakako...
- Divljanerka
#96 Re: Sterilizacija macke?
Dogovorila sam termin sa Amarom, nadam se da će sve biti ok... Žao mi je mace
Imate li iskustva kako to sve izgleda nakon operacije?
-
luna09
#97 Re: Sterilizacija macke?
Na temi Mačke pitanja i odgovori-savjeti imaš nekoliko iskustava da se ne ponavljamo. Uglavnom prvih par sati spavaju poslije malo vrludaju ko pijane i sutra ko nove. Ne znam da li ti je Amar napomenuo da bar nekoliko sati prije sterilizacije ne jede. To je zbog anestezije da lakše povrati.. Ne brini nije ništa strašno. Bila sam svjedok nekoliko sterilizacija. Čak sam i gledala kako to on radi. SretnoDivljanerka wrote:Dogovorila sam termin sa Amarom, nadam se da će sve biti ok... Žao mi je mace![]()
-
korisnik101
#98 Re: Sterilizacija macke?
koliko kosta sterilizacija??
- Hemera
#99 Re: Sterilizacija macke?
evo ovi iz dogs trust promoviraju besplatnu sterilizaciju za vlasnicke pse pa nazovi i pitaj hocel sterilisat i macku 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#100 Re: Sterilizacija macke?
50 KM bilo mužjak ili ženka...tolko sam ja platio u januaru ove godine...e sad jel cijena ista ne znam al nazoveš i pitaš...korisnik101 wrote:koliko kosta sterilizacija??