Branko i Hamdija su mozda ta"elita"...raif...sjecam se kad je slobo govorio u bg pred stotine hiljada cetnika a raif stoji pored njega...fuj...Dado dijasporitus wrote:Frka je u tome sto se mnogi ljudi jos nisu dovoljno vremenski udaljili od Alije da mogu objektivno pogledati cjelokupnu historiju za vrijeme i prije njega. Neznam puno o Dizdarevicu ali znam da je postojala politicka elita prije Alije u BiH koja je uspjela da, u okolnostima u kojim je bila i mogucnostima koje su im bile dopustene, doprinijeti da BiH stvori politicku i ekonomsku volju i snagu da se osamostali 90-ih godina. Bez te politicke elite BiH bi mozda jos uvijek bila u nekoj krnjoj Jugoslaviji.
Najbolji politicar u BiH !
- DiplomataSaSela
-
krkanko
Sarajevo je danas u BiH najmultietnicki grad, bolje se uhvati Banja Luke i ostalih gradova u 'rs' pa raspravljaj u multietnicnosti gdje nema nijednog Bosnjaka i Hrvata.suncokret13 wrote:.rezultati toga su vidljivi danas i u multietnickom Sarajevu, gdje danas navodno ima 5.000 hrvata i 20.000 srba.
dolaskom arapskih ratnika preobucenih u humnitarce i njihovim ostakom ovdje,naturalizovani Bosanci i Hercegovci ova zemlja je mnogo,mnogo toga izgubila.
mudjahedini u Zenici i djevojka u suknji,ratni zarobljenici,
ili zadnji slucaj..neko Stojanovu,ti si cetnik,
ovaj odgovara : na nisam,ja sam hrvat,
neko opet Stojanovu ,ma nema veze,onda si ustasa...
divan primjer tolerancije i jedinstva,za svaku pohvalu.
Dolaskom grckih, ruskih, rumunskih i srbijanskih ratnika BiH je izgubila preko 100.000 ljudskih zivota, porusene i zapaljene gradove, sela, oko 20.000 silovanih zena, genocidom zbrisana podrucja, itd.
To sto je Stojanovu neko rekao govori svaki dan neko Bosnjaku i Hrvatu u 'rs' i ne samo da govori nego ga i fizicki napada i ugrozava zivot, pa se ne govori toliko koliko o Stojanovu koji uzgred receno nije ni otisao zbog toga.
Divan primjer tolerancije, za svaku pohvalu
- Vodenjak
Sve napisano stoji do poslednjeg slova!krkanko wrote:Sarajevo je danas u BiH najmultietnicki grad, bolje se uhvati Banja Luke i ostalih gradova u 'rs' pa raspravljaj u multietnicnosti gdje nema nijednog Bosnjaka i Hrvata.suncokret13 wrote:.rezultati toga su vidljivi danas i u multietnickom Sarajevu, gdje danas navodno ima 5.000 hrvata i 20.000 srba.
dolaskom arapskih ratnika preobucenih u humnitarce i njihovim ostakom ovdje,naturalizovani Bosanci i Hercegovci ova zemlja je mnogo,mnogo toga izgubila.
mudjahedini u Zenici i djevojka u suknji,ratni zarobljenici,
ili zadnji slucaj..neko Stojanovu,ti si cetnik,
ovaj odgovara : na nisam,ja sam hrvat,
neko opet Stojanovu ,ma nema veze,onda si ustasa...
divan primjer tolerancije i jedinstva,za svaku pohvalu.
Dolaskom grckih, ruskih, rumunskih i srbijanskih ratnika BiH je izgubila preko 100.000 ljudskih zivota, porusene i zapaljene gradove, sela, oko 20.000 silovanih zena, genocidom zbrisana podrucja, itd.
To sto je Stojanovu neko rekao govori svaki dan neko Bosnjaku i Hrvatu u 'rs' i ne samo da govori nego ga i fizicki napada i ugrozava zivot, pa se ne govori toliko koliko o Stojanovu koji uzgred receno nije ni otisao zbog toga.
Divan primjer tolerancije, za svaku pohvalu
Ali, kako god ne treba (i ne treba!) porediti ulogu Karadzica i Izetbegovica u ratu, isto tako se ne smije porediti Sarajevo sa Banjalukom ili Listicom!
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
a neznas onusuncokret13 wrote:pred rat,bila je u modi ova parola :
Druze Tito ti si krao, al' svakome si dao! Ovi kradu al' nikom ne dadu.
:"KAD SU BILI HAMDIJA I BRANKO - TRI OBROKA IMAO JE SVAKO !!"
.
-
kub lajkan
A zbog cega je otisao?krkanko wrote:To sto je Stojanovu neko rekao govori svaki dan neko Bosnjaku i Hrvatu u 'rs' i ne samo da govori nego ga i fizicki napada i ugrozava zivot, pa se ne govori toliko koliko o Stojanovu koji uzgred receno nije ni otisao zbog toga.(
Sorry, malo je offtopic al' fakat me zanima...
-
krkanko
Dekan ekonomskog fakulteta ti je dao i drugu verziju price, ako te bas zanima naci ces na netu.kub lajkan wrote:A zbog cega je otisao?krkanko wrote:To sto je Stojanovu neko rekao govori svaki dan neko Bosnjaku i Hrvatu u 'rs' i ne samo da govori nego ga i fizicki napada i ugrozava zivot, pa se ne govori toliko koliko o Stojanovu koji uzgred receno nije ni otisao zbog toga.(
-
kub lajkan
Pa nije valjda da vjerujes u tu verziju?krkanko wrote:Dekan ekonomskog fakulteta ti je dao i drugu verziju price, ako te bas zanima naci ces na netu.kub lajkan wrote:A zbog cega je otisao?krkanko wrote:To sto je Stojanovu neko rekao govori svaki dan neko Bosnjaku i Hrvatu u 'rs' i ne samo da govori nego ga i fizicki napada i ugrozava zivot, pa se ne govori toliko koliko o Stojanovu koji uzgred receno nije ni otisao zbog toga.(
Sto ne sjedne sa njim u istu prostoriju pa je pred kamerama isprica. lako je pricati o nekome ko nije tu da se brani...
-
kub lajkan
Covjek uooste nije govorio da je ugrozen, niti je to poenta cijele price.krkanko wrote:Ma ne, eto vjerovacu Stojanovu. Ne moze on meni srat da je ugrozen u Sarajevu kada znam da nije, prema tome....a uostalom sve od onoga sto je izjavljeno od strane dekana nije pobio.
Nego, mene zanima jedan detalj. Stojanov je rekao da je i dekan isto tako radno angazovan na vise strana. Zanimljivo je da ni dekan to nije opovrgnuo...
- Vodenjak
Ma daj ba @Lajkane...kub lajkan wrote:Covjek uooste nije govorio da je ugrozen, niti je to poenta cijele price.krkanko wrote:Ma ne, eto vjerovacu Stojanovu. Ne moze on meni srat da je ugrozen u Sarajevu kada znam da nije, prema tome....a uostalom sve od onoga sto je izjavljeno od strane dekana nije pobio.
Nego, mene zanima jedan detalj. Stojanov je rekao da je i dekan isto tako radno angazovan na vise strana. Zanimljivo je da ni dekan to nije opovrgnuo...
Uostalom, dekan je "nas" bekan a Stojanov "njihov"...
Dovoljan razlog da se salje nista ne ispituje!
-
krkanko
@Lajkane na 3 fakulteta kao redovan profesor ne radi, niti moze da radi, moze samo kao ''gost-profesor'' a to Stojanov nije bio.Vodenjak wrote:Ma daj ba @Lajkane...kub lajkan wrote:Covjek uooste nije govorio da je ugrozen, niti je to poenta cijele price.krkanko wrote:Ma ne, eto vjerovacu Stojanovu. Ne moze on meni srat da je ugrozen u Sarajevu kada znam da nije, prema tome....a uostalom sve od onoga sto je izjavljeno od strane dekana nije pobio.
Uostalom, dekan je "nas" bekan a Stojanov "njihov"...
Dovoljan razlog da se salje nista ne ispituje!
@Vodenjak pa zar ti vjerujes u samo jednu stranu price? Od Stojanova? Pa sta onda nekome drugome ista govoris? Radis ono sto drugima zamjeras.
-
kub lajkan
Ne pitam za Stojanova, to sam cuo. Pitam za dekana, o tom se zasad suti...krkanko wrote:@Lajkane na 3 fakulteta kao redovan profesor ne radi, niti moze da radi, moze samo kao ''gost-profesor'' a to Stojanov nije bio.
BTW, malo sam upoznat generalno sa angazmanima profesora na razlicitim fakultetima. Tu se mlate ogromne pare, a mnogi od njih nista ne daju zauzvrat...
- suncokret13
....ja,bih se ipak zadrzao u Sarajevu i njegovoj multieticnosti,Listica,BanjaLuka ,Pale i ostala mjesta su se ipak bitno razlikovali od Sarajeva.
npr.imamo i : Sarajevsku deklaraciju
....
Stojanov vs dekan
ili
dekan vs Stojanov
cinjenica je da je ovaj otisao,razlog da li je nazvan cetnikom ili ustasom izgleda da vise i nije bitan ili se to polako kamuflira u neki ''normalniji'' razlog malo para ili sl.
kroz odredjeno vrijeme ce se i to zaboraviti,a krivac ce po obicaju biti ''neko treci'' s imenom ON ili ONI ( klasicna zamjenica kada se imenuje NEODREDJENI KRIVAC,a istina koliko-toliko sakrila ).
medjutim problem je u tome sto je takvih kao Stojanov,dosta napustilo Sarajevo,pa niko nista ???
npr.imamo i : Sarajevsku deklaraciju
....
Stojanov vs dekan
ili
dekan vs Stojanov
cinjenica je da je ovaj otisao,razlog da li je nazvan cetnikom ili ustasom izgleda da vise i nije bitan ili se to polako kamuflira u neki ''normalniji'' razlog malo para ili sl.
kroz odredjeno vrijeme ce se i to zaboraviti,a krivac ce po obicaju biti ''neko treci'' s imenom ON ili ONI ( klasicna zamjenica kada se imenuje NEODREDJENI KRIVAC,a istina koliko-toliko sakrila ).
medjutim problem je u tome sto je takvih kao Stojanov,dosta napustilo Sarajevo,pa niko nista ???