Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kada savladate lekciju: "Muzicka kritika laganih nota" tek onda predjite na teze lekcije jer iz nezavrsene osnovne ne ide se na fakultet,a o doktoratima da ne govorim.
Nakon takve jedne savladane lekcije okrenite se kritici "tezih" i zahtjevnijih muzickih pravaca
Doktore oprosti što ti se mi neuki mješamo u posao i otimamo ti hljeb nasušni, ali svako ima pravo na svoje lično mišljenje.
Po meni genijalcem na ovim prostorima trenutno se može navvati jedino Giboni, ao ostalo je sve manje više sitna buranija
hehe, sto se tice Dzibe, ne mogu reci nijednu negativnu stvar o njemu. Licno mi se ne svidja njegova muzika, al mi je drag zbog cinjenice da cvrsto stoji na zemlji, raja ga vole nista manje nego Merlina, ali cojk se ne smatra Bogom danim poput Dine, nego i sam kritikuje svoj rad. No, to je vec druga tema
znas kad stanje postaje zabrinjavajuce? kad ljudi pocnu slusat Burek jel ko gledo epizodu South Parka sa Phillom Collinsom? hehehe, e o tome govorim.
Bogovi se nikome ne prividjaju moj ti. Ne znam jesil kad slusao/gledao/citao kakav razgovor sa tvojim idolom, ali vjeruj mi, covjek ne bi povjerovao koliko on sebe smatra visokim, uzdignutim, boljim od drugih....zbog cega? zbog toga sto je znao ukrast? ako sam propagira autorska prava, zasto to radi? nisi jos reagovao na cinjenicu su vecina njegovih hitova ustvari tudje pjesme....bas me interesuje kako ga opravdavas...
Stitch__ wrote:znas kad stanje postaje zabrinjavajuce? kad ljudi pocnu slusat Burek jel ko gledo epizodu South Parka sa Phillom Collinsom? hehehe, e o tome govorim.
Bogovi se nikome ne prividjaju moj ti. Ne znam jesil kad slusao/gledao/citao kakav razgovor sa tvojim idolom, ali vjeruj mi, covjek ne bi povjerovao koliko on sebe smatra visokim, uzdignutim, boljim od drugih....zbog cega? zbog toga sto je znao ukrast? ako sam propagira autorska prava, zasto to radi? nisi jos reagovao na cinjenicu su vecina njegovih hitova ustvari tudje pjesme....bas me interesuje kako ga opravdavas...
hehehe....vrlo neargumentovano?? vot d hel ar ju toking abaut?
Jesil slusao When Doves Cry od Princea? Odnosno Vremena su kokuzna od Merlina?
Jesil slusao They dont care about us od Michaela Jacksona? Odnosno Jednom kad sve ovo bude juce od Merlina?
Mjesecina i Nesto lijepo treba da se desi sam takodjer slusao na engleskom jeziku, mada ti ne bih znao reci ko pjeva...Burek je preslikan od Manu Chao... jel to dovoljno argumenata?
daj ti meni jedan svoj argument? il fakat kontas da su Prince i Jackson hapili Dinine pjesme
Nisi cuo za rijeci saradnja,zajednicki projekti.Oko moramo biti fleksibilni i otvoreni u biznisu,pogotovo u svjetskoj medijskoj dzungli neophodna suu neka ovakva obiljezja da bi se plivalo bar blizu povrsine.
Takav bukvalisticki prikaz i ponasanje koje hoces prezentirati,ne vode nicemu.
jesil ti pijan? Pogledaj par postova vishe... moji argumenti NISU "ti nemas argumenata" nego
Jesil slusao They dont care about us od Michaela Jacksona? Odnosno Jednom kad sve ovo bude juce od Merlina?
Mjesecina i Nesto lijepo treba da se desi sam takodjer slusao na engleskom jeziku, mada ti ne bih znao reci ko pjeva...Burek je preslikan od Manu Chao... jel to dovoljno argumenata?
to su argumenti koji govore da covjek KRADE TUDJE pjesme....a ja nisam cuo NIJEDAN tvoj argument da ih ne krade, osim paradoksalnih navoda da je saradjivao sa njima!
Stitch__ wrote:jesil ti pijan? Pogledaj par postova vishe... moji argumenti NISU "ti nemas argumenata" nego
Domaci mediji i nisu pratili Dininu saradnju koliko berlinski i londonski mediji: Sam Dino je jedne prilike izjavio da mu i nije u interesu da domaci mediji dizu prasinu oko te saradnje jer su ga kako kaze vec i tada neki uzeli na zub prisivajuci mu epitete neprimjerene njemu i njegovoj licnosti.A Dino ko Dino uvjek isti,ne zeli da se suvise exponira,skroman kao uvjek
to su argumenti koji govore da covjek KRADE TUDJE pjesme....a ja nisam cuo NIJEDAN tvoj argument da ih ne krade, osim paradoksalnih navoda da je saradjivao sa njima!
Naravno, mi smo glupi i slijepi kako niste čuli da Dino održava svake godine novogodišnji koncert u Bečkom teatru, a za kurban bajram u Milanskoj Skali.
joj ) sacu se ja povuc, jer si previse nerazuman. koliko god ti volio Dinu to ne mijenja cinjenicu da je on lopov, i da nikad nece prismrdit princeu i jacksonu.
idic wrote:Naravno, mi smo glupi i slijepi kako niste čuli da Dino održava svake godine novogodišnji koncert u Bečkom teatru, a za kurban bajram u Milanskoj Skali.
Od kako je preminu pokojni Herbert von Karayan Dino nije nastupao u beckom teatru pa stoga nije ni cudo da mladje generacije nisu upoznate sa njegovim gostovanjima u jednom od svjetskih muzickih hramova.
joj ) sacu se ja povuc, jer si previse nerazuman. koliko god ti volio Dinu to ne mijenja cinjenicu da je on lopov, i da nikad nece prismrdit princeu i jacksonu.
eto....ciao
Teske optuzbe za koje bi se mogle snositi odgovarajuce zakonske konsekvence.
eto....ciao
Za ne reče sam maloprije da ne treba mješati muziku sa pravom i izigravati jeftine advokate iz filmova........
eto....ciao
Za ne reče sam maloprije da ne treba mješati muziku sa pravom i izigravati jeftine advokate iz filmova........
Nazivati nekoga lopovom,veze nema sa kritickim diskusijama.
Su diskuntantica je koristila advokatske metode u u kritickoj diskusiji o muzici sto je van svake pameti a, ovdje se radi o teskim licnim optuzbama.
mjesas kruske i jabuke
Last edited by wels on 10/08/2004 14:17, edited 1 time in total.