Ostanak u krnjoj Jugoslaviji

dashing

Post by dashing »

docent wrote:I za šta su ti životi izgubljeni? Za 20 i kusur teritorije?
Da li se tih 20 i kusur teritorije moglo dobiti i bez očišćenog Podrinja, Prijedora, Hercegovine, uništenog Sarajeva......
docent - sve sto pises stoji, ali opasno zamjenjujes teze i guras jednu drugu hipotezu koja veze s zdravom pamecu nema.

ne mozes reci da je "20 i kusur teritorije" bio cilj, a da su toliki zivoti cijena placena za taj cilj.

to je cista podvala, pa i za mene koji nikakvih simpatija za sda i izetbegovica nema. ali, takvo nesto svaki castan bosnjak prihvatiti ne moze.

ne zaboravi da su i ti zivoti i tih 20 kusur teritorije rezultat patoloske mrznje (koju svjedocimo svakodnevno) kojim je srpsko drustvo (pogotovo ono preko-drinsko) opijeno. taj zli duh izlazi iz svoje boce svakih par decenija, a mi bosnjaci se i dalje pravimo mahniti, ne mozemo da se rijesimo svog kompleksa nize vrijednosti i sebe varamo razmisljanjem "nije moguce da nas toliko mrze - da li smo mi nesto uradili cime smo ovo isprovocirali". ovo je klasicna reakcija gdje zrtva sama sebe pocinje kriviti za ono sto joj se desilo.

uspostava velike srbije (ili njenog kopileta rs) i genocid nad bosnjacima mogli su biti dva iskljuciva cilja da su dzelati tako htjeli. nisu morali klati, bacati u drinu, jame, silovati zene, itd. mogli su ljude deportovati i to je to. znaci, nazalost, ima tu vise nego samo zelja za ostvarenje svojih politickih ciljeva.

ta cinjenica boli - ali je nepobitna.
docent

Post by docent »

dashing wrote:
Da li se tih 20 i kusur teritorije moglo dobiti i bez očišćenog Podrinja, Prijedora, Hercegovine, uništenog Sarajeva......
docent - sve sto pises stoji, ali opasno zamjenjujes teze i guras jednu drugu hipotezu koja veze s zdravom pamecu nema.

ne mozes reci da je "20 i kusur teritorije" bio cilj, a da su toliki zivoti cijena placena za taj cilj.

to je cista podvala, pa i za mene koji nikakvih simpatija za sda i izetbegovica nema. ali, takvo nesto svaki castan bosnjak prihvatiti ne moze.

ne zaboravi da su i ti zivoti i tih 20 kusur teritorije rezultat patoloske mrznje (koju svjedocimo svakodnevno) kojim je srpsko drustvo (pogotovo ono preko-drinsko) opijeno. taj zli duh izlazi iz svoje boce svakih par decenija, a mi bosnjaci se i dalje pravimo mahniti, ne mozemo da se rijesimo svog kompleksa nize vrijednosti i sebe varamo razmisljanjem "nije moguce da nas toliko mrze - da li smo mi nesto uradili cime smo ovo isprovocirali". ovo je klasicna reakcija gdje zrtva sama sebe pocinje kriviti za ono sto joj se desilo.

uspostava velike srbije (ili njenog kopileta rs) i genocid nad bosnjacima mogli su biti dva iskljuciva cilja da su dzelati tako htjeli. nisu morali klati, bacati u drinu, jame, silovati zene, itd. mogli su ljude deportovati i to je to. znaci, nazalost, ima tu vise nego samo zelja za ostvarenje svojih politickih ciljeva.

Ne znam samo gdje si pročitao da sam rekao da je cilj bio 20 i kusur teritorije?
To nije bio cilj nego REZULTAT ove pogubne politike.
A i o ciljevima Alije i ovih njegovih bi se dalo raspravljati. Da li je njihov cilj stvarno bila suverena, građanska, sekularna, cijela BiH ili nešto drugo.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

docent wrote:
dashing wrote:

Ne znam samo gdje si pročitao da sam rekao da je cilj bio 20 i kusur teritorije?
A i o ciljevima Alije i ovih njegovih bi se dalo raspravljati. Da li je njihov cilj stvarno bila suverena, građanska, sekularna, cijela BiH ili nešto drugo.
NIJE! :oops:
dashing

Post by dashing »

[/quote]

A i o ciljevima Alije i ovih njegovih bi se dalo raspravljati. Da li je njihov cilj stvarno bila suverena, građanska, sekularna, cijela BiH ili nešto drugo.[/quote]

Citala sam kad kazes zar se nije moglo 20 i kusur dobiti bez ovih zrtava. Pa nije se bolan nista dobilo, to je ono sto nam je ostalo od cijele bih koju su idioti rascerupali.

Po mom misljenju, Alija je zadnja osoba koja je trebala voditi ovaj narod u vrijeme kada se tom narodu o glavi radilo. Njegovo "liderstvo" je tragicno - i ostavimo nasim buducim generacijama i historicarima da sud o tome donose. Ali reci da je on izravno kriv za to stu su toliki ljudi pobijeni, a bosna silovana i svedena na 20 i kusur - je previse i za mene.

Mislim da je dobro o svemu razgovarati i diskutovati, ali zaboraviti sta je s druge strane i sta ti ljudi misle o nama i kakvu buducnost zele nasoj djeci - taj luksuz sebi ne smijemo dozvoliti.
docent

Post by docent »

dashing wrote:
A i o ciljevima Alije i ovih njegovih bi se dalo raspravljati. Da li je njihov cilj stvarno bila suverena, građanska, sekularna, cijela BiH ili nešto drugo.[/quote]

Citala sam kad kazes zar se nije moglo 20 i kusur dobiti bez ovih zrtava. Pa nije se bolan nista dobilo, to je ono sto nam je ostalo od cijele bih koju su idioti rascerupali.

Po mom misljenju, Alija je zadnja osoba koja je trebala voditi ovaj narod u vrijeme kada se tom narodu o glavi radilo. Njegovo "liderstvo" je tragicno - i ostavimo nasim buducim generacijama i historicarima da sud o tome donose. Ali reci da je on izravno kriv za to stu su toliki ljudi pobijeni, a bosna silovana i svedena na 20 i kusur - je previse i za mene.

Mislim da je dobro o svemu razgovarati i diskutovati, ali zaboraviti sta je s druge strane i sta ti ljudi misle o nama i kakvu buducnost zele nasoj djeci - taj luksuz sebi ne smijemo dozvoliti.[/quote]
Opet me nisi shvatila. Niko ne zaboravlja četnike i genocid.
Ali svi ovi ljudi što su stradali, nisu birali ni SDS ni Karadžića, da ih vodi i štiti njegove interese.
Zna se koga su birali i očekivali da štiti njihove interese.
Koliko je god za mene bitno ko mi je krvnik i ko me uništava, još mi je bitnije ko zastupa moje interese i kako to radi.
A radio je katastrofalno. Možda nije mislio tako ali ljudi nema.
I nemoj mi formulacija "istorija će pokazati" jer se dobro zna šta su ovi zaštitnici naših interesa radili. Napunili su svoje bisage, obezbijedili i sebe i 10 svojih budućih generacija, dok je narod najviše stradao u svojoj istoriji.
Za mene dovoljno da donesem sud o njima.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

docent wrote:
dashing wrote:
docent wrote:

Mislim da je dobro o svemu razgovarati i diskutovati, ali zaboraviti sta je s druge strane i sta ti ljudi misle o nama i kakvu buducnost zele nasoj djeci - taj luksuz sebi ne smijemo dozvoliti.
Ali svi ovi ljudi što su stradali, nisu birali ni SDS ni Karadžića, da ih vodi i štiti njegove interese.Zna se koga su birali i očekivali da štiti njihove interese.
Koliko je god za mene bitno ko mi je krvnik i ko me uništava, još mi je bitnije ko zastupa moje interese i kako to radi.
I nemoj mi formulacija "istorija će pokazati" jer se dobro zna šta su ovi zaštitnici naših interesa radili. Napunili su svoje bisage, obezbijedili i sebe i 10 svojih budućih generacija, dok je narod najviše stradao u svojoj istoriji.
Jesu!!!
I to na nagovor ovoga koga pominjete!

Cinjenica je da su svi u BiH koji su glasali za nacionalne stranke bili ohrabrivani od strane svojih da glasaju za svoje dzelate!
docent

Post by docent »

Vodenjak wrote:
docent wrote:
dashing wrote:

Ali svi ovi ljudi što su stradali, nisu birali ni SDS ni Karadžića, da ih vodi i štiti njegove interese.Zna se koga su birali i očekivali da štiti njihove interese.
Jesu!!!
I to na nagovor ovoga koga pominjete!

Cinjenica je da su svi u BiH koji su glasali za nacionalne stranke bili ohrabrivani od strane svojih da glasaju za svoje dzelate!
Na žalost i ovo je tačno. Mnogi su glasali za svoje krvnike.
dashing

Post by dashing »

docent - ne kazem da nemas pravo donositi sud o njemu. trenutno je jako tesko o tome doci do nekog unutar-bosnjackog konsenzusa. mislim da ce tragicnost njegovog djela mnogo lakse izaci na vidjelo za kojih 20-30 godina.

nemam nista protiv bosnjackog dijaloga oko njegove uloge i grjesaka. medjutim, jako sam skepticna kada odredjene grupe kritiziranje dotivnog koriste kao samo jedan od nacina ispoljavanja svoje patoloske mrznje prema turcima, balijama, obrezanim, itd. mislim da ako ga iko treba kritizirati - to smo mi.

ne smijemo zaboraviti nikada ko su nam susjedi, sta o nama misle, i sta nasoj djeci zele.

sve ostalo - niko nije nedokuciv, niti iznad suda naroda i historije.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

dashing wrote:nemam nista protiv bosnjackog dijaloga oko njegove uloge i grjesaka. medjutim, jako sam skepticna kada odredjene grupe kritiziranje dotivnog koriste kao samo jedan od nacina ispoljavanja svoje patoloske mrznje prema turcima, balijama, obrezanim, itd. mislim da ako ga iko treba kritizirati - to smo mi.
Jos uvjek ne shvatam zasto svako ko kaze bilo sta lose o AI automatski ispoljava "patoloske mrznje prema turcima, balijama, obrezanim, itd."? :?
ne smijemo zaboraviti nikada ko su nam susjedi, sta o nama misle, i sta nasoj djeci zele.
Mene vise, vjerovala ti meni ili ne, nije uopste strah susjeda u smislu u kojem ti mislis na njih. Strah me mojih, i sta moji misle mojoj djeci. Susjedi su mala maca sta su nasi spremni da nam urade. A svako imalo normalan, samo ako otvori oci, to najbolje moze vidjeti.
Niko, pa ni uvazeni rahmetlija :oops:
dashing

Post by dashing »

_BosanaC wrote:
dashing wrote:nemam nista protiv bosnjackog dijaloga oko njegove uloge i grjesaka. medjutim, jako sam skepticna kada odredjene grupe kritiziranje dotivnog koriste kao samo jedan od nacina ispoljavanja svoje patoloske mrznje prema turcima, balijama, obrezanim, itd. mislim da ako ga iko treba kritizirati - to smo mi.
Jos uvjek ne shvatam zasto svako ko kaze bilo sta lose o AI automatski ispoljava "patoloske mrznje prema turcima, balijama, obrezanim, itd."? :?
Mene vise, vjerovala ti meni ili ne, nije uopste strah susjeda u smislu u kojem ti mislis na njih. Strah me mojih, i sta moji misle mojoj djeci. Susjedi su mala maca sta su nasi spremni da nam urade. A svako imalo normalan, samo ako otvori oci, to najbolje moze vidjeti.
Niko, pa ni uvazeni rahmetlija :oops:
blago tebi - znaci ako ti nasi ulete, ne d'o bog, u kucu da kolju, pljackaju i siluju - ti uvijek mozes pobjeci kod onih kod kojih te eto, ko biva, manje strah. pateticno...

naravno, i ja sam mislila na uvazenog rahmetliju koji ne smije biti iznad suda naroda i historije...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

dashing wrote: blago tebi - znaci ako ti nasi ulete, ne d'o bog, u kucu da kolju, pljackaju i siluju - ti uvijek mozes pobjeci kod onih kod kojih te eto, ko biva, manje strah. pateticno...

naravno, i ja sam mislila na uvazenog rahmetliju koji ne smije biti iznad suda naroda i historije...
Slobodno procitaj post ponovo.

Ili, ako ti se ne da: za cetnika i ustasu znam sta mi misle, ali za "nase" tek u zadnje vrijeme uvidjam. Ustase i cetnici su sjahali kad je Dejton potpisan, barem ovdje gdje ja zivim, ali kad uzjahase "nasi"... Cesto se sjetim rata...
tecumseh

Post by tecumseh »

Žive stoljećima, ali su doseljeni u XVI (najviše) i početkom XVII stoljeća za vrijeme Vojne krajine u Hrvatskoj, koju su Habsburgovci organizirali u svrhu obrane svoje monarhije od Turaka, tako da su ipak naknadno doseljeni. Davno da, ali ipak doseljenici u Hrvatskoj i ne mogu biti konstitutivni.
Kako si samo pun pakosti, nevjerovatno :roll: :-) :shock:
Last edited by tecumseh on 15/01/2007 21:26, edited 1 time in total.
Bosnian Gangsta

Post by Bosnian Gangsta »

Sta kazete na ovo?

Tokom WII izgubili smo oko milion ljudi(iz BiH), dva naroda(Bosnjaci i Srbi) su pretrpjeli genocid i sve sto smo rekli ne Svabama koji su bili 50x jaci od nas. Dok je npr. Svedska dala guze i prosla 1000000000x bolje od nas a ne smatra se vise nacistickom od nas.

Zasto nismo mogli ici linijom ulizivanja Berlinu kako bi se izdvojili iz sastava NDH i SS-Handzar diviziju pretvorili u sluzbenu Armiju bosanske autonomije Treceg Rajha! Morali bi se rjesit Roma i Zidova ali bolje oni nego mi. A onda bi tamo negdje 43´ zadali Svabama noz u ledja otpisali BATR i povezali se sa Partizanima taman da 44´ dobijemo nazad drzavnost i opet budemo pobjednici?

Eto to je nesto kao sto vi predlazete da smo trebali uraditi 92´ mjesto referenduma.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Bosnian Gangsta wrote:Sta kazete na ovo?

Tokom WII izgubili smo oko milion ljudi(iz BiH), dva naroda(Bosnjaci i Srbi) su pretrpjeli genocid i sve sto smo rekli ne Svabama koji su bili 50x jaci od nas. Dok je npr. Svedska dala guze i prosla 1000000000x bolje od nas a ne smatra se vise nacistickom od nas.

Zasto nismo mogli ici linijom ulizivanja Berlinu kako bi se izdvojili iz sastava NDH i SS-Handzar diviziju pretvorili u sluzbenu Armiju bosanske autonomije Treceg Rajha! Morali bi se rjesit Roma i Zidova ali bolje oni nego mi. A onda bi tamo negdje 43´ zadali Svabama noz u ledja otpisali BATR i povezali se sa Partizanima taman da 44´ dobijemo nazad drzavnost i opet budemo pobjednici?

Eto to je nesto kao sto vi predlazete da smo trebali uraditi 92´ mjesto referenduma.
babe i zabe... :roll: :zzzz:
Bosnian Gangsta

Vodenjak wrote:

Nije, totalna realnost. Prikloniti se jacim Nijemcima mjesto ginjenja za slobodu - prikloniti se jacim Srbima mjesto ginjenja za slobodu. U obadva slucaja bi manje izginuli, ali bi bili neciji bitches i da ne kazem sta jos.....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Bosnian Gangsta wrote:
Vodenjak wrote:

Nije, totalna realnost. Prikloniti se jacim Nijemcima mjesto ginjenja za slobodu - prikloniti se jacim Srbima mjesto ginjenja za slobodu. U obadva slucaja bi manje izginuli, ali bi bili neciji bitches i da ne kazem sta jos.....
Jeste...
muha_sa

Post by muha_sa »

šta bi bilo da je bilo--to ni Mara gatara ne zna :D
vidim,postavljate dijagnozu a pacijent i dalje na umoru--
--hajmo ba terapiju na vidjelo
Bosnian Gangsta

Vodenjak wrote:
Bosnian Gangsta wrote:
Vodenjak wrote: babe i zabe... :roll: :zzzz:
Jeste...
Nije
Last edited by Bosnian Gangsta on 15/01/2007 21:43, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

muha_sa wrote:šta bi bilo da je bilo--to ni Mara gatara ne zna :D
E moj muha..
Cancer toliko zahvatio da se ne zna ni gdje poceti rezati, a kamo li kako lijeciti... :sad:
Bosnian Gangsta

Bosnian Gangsta wrote:
Vodenjak wrote:
Bosnian Gangsta wrote: Nije, totalna realnost. Prikloniti se jacim Nijemcima mjesto ginjenja za slobodu - prikloniti se jacim Srbima mjesto ginjenja za slobodu. U obadva slucaja bi manje izginuli, ali bi bili neciji bitches i da ne kazem sta jos.....
Jeste...
Nije
muha_sa

Post by muha_sa »

Vodenjak wrote:
muha_sa wrote:šta bi bilo da je bilo--to ni Mara gatara ne zna :D
E moj muha..
Cancer toliko zahvatio da se ne zna ni gdje poceti rezati, a kamo li kako lijeciti... :sad:
baš tako--sudionik sam toga--na žalost,takav mi usud.
-svjetla ni na vidiku--mrak prijatelju.
Oceania

Post by Oceania »

Marco-x wrote:
Oceania wrote: Oooo kolega Maxime sto ga lupas po diviziji , Sunce mu poljubim zarko iz neposredne blizine pa vas post vrvi od insinuacija , poluistina i naucne fantastike. Sve je netacno od ado z ali samo kratki kurs danas sam dobre volje.Kazes da se Sandzaklije ( Bosnjaci , muslimani ) mislim Sandzak je teritorijalna odrednica zaista bi bilo uljudno sa tvoje strane da ih zoves nacinalnim imenom jer u Sandzaku zive i Srbi i Crnogorci i albanci i Romi i valjda su i oni Sandzaklije ) dakle kazes za te ljude da se nikako ne mogu porediti sa Srbima i Hrvatima u BiH :? :? :? :? :? Zasto ? Da li su manje vrijedni zato sto su muslimani ? Ne razumijem , zasto ? Ok idemo dalje .Kazes da su Srbi u BiH u vecemo broju od Albanaca u Srbiji.Ni priblizno tacno.Srba je u BiH bilo 1,3 miliona a Albanaca na Kosovu je bilo 2 miliona.Ne racunam Albance u Makedoniji i Crnoj Gori , samo Srbija .Takodje nije tacno da je srba bilo 10 % manje nego Bosanskih muslimana / 33% u odnosu na 49 % = 16 % .Dalje kazes da Bosnjaci u Hrvatskoj mogu biti nacinalna manjina jer kao prvo malo a kao drugo poceli su se doeljavati tek 60-tih godina .A sto ne spomenes Srbe u Hrvatskoj koji su takodje nacinalna manjina , a bilo je 750 hiljada i u Hrvatskoj zive stoljecima.To da u Njemackoj zivi 5 miliona Rusa spada u domen crtanih filoma o Paji Patku koji se nalazi na vaznom zadatku :-) :-) :lol: :lol: :lol: Da ne duljim , evo za kraj zakljucak i lekcija iz osnovne skole.Da bi neko bio nacinalna manjina odnosno konstitutivan i suveren narod u jednoj drzavi too ne zavisi od broja ljudi koji pripadaju tom narodu nego o tome da li taj narod ima ili nema MATICNU drzavu.Zato su Albanci bili nacinalna manjina u Yu mada ih bilo 5 puta vise nego Crnogoraca.Naime imali si maticnu drzavu Albaniju.
Srbi i Bosnjaci su nacinalna manjina u Hrvatskoj zato sto imaju svoje maticne drzave Srbiju odnosno Bosnu.Dalje sam racunaj .Nije tesko , majke mi.
1. Navedi izvor za ovaj podatak o 49% Bošnjaka u BiH i na koju godinu se odnosi?
2. 750 tisuća Srba u Hrvatskoj, ne znam kad ih je toliko bilo. Možda si zamijenio brojke pa mislio 570 tisuća po popisu iz 91'.
3. Žive stoljećima, ali su doseljeni u XVI (najviše) i početkom XVII stoljeća za vrijeme Vojne krajine u Hrvatskoj, koju su Habsburgovci organizirali u svrhu obrane svoje monarhije od Turaka, tako da su ipak naknadno doseljeni. Davno da, ali ipak doseljenici u Hrvatskoj i ne mogu biti konstitutivni.
Složit ćeš se da se to ne može uspoređivati sa statusom Hrvata u BiH, jer su moji pretci ovdje koliko i tvoji. Usporedba ne stoji ni u kojem slučaju.
4. To nema veze sa konstitutivnošću. Švicarski Nijemci imaju matičnu državu pa su konstitutivni u Švicarskoj. Francuzi u Kanadi imaju imaju matičnu državu pa su konstitutivni u Kanadi (iako i nije baš za usporedbu, jer Kanada je doseljenička država).
Još nešto da dodam, matična država hrvatskog naroda osim Hrvatske je i BiH.

A što se tiče Kosova i Sandžaka, tu mnogo manje znam povijest, tako da se ne bih štel mešat.
Ovako razmislja mladez HDZ adzea :-) :-) odrasla na brosurama i fra Zovke , Don Bakovica i suickog doktora her Flicka Ivica Pasalica.
Umjesto sto tracis vrijeme na forumu gdje ne mozes prodati baljezgarije i bljuvotine vecernnjakovog dopisnika iz Duvna Petra Milosa bolje bi ti bilo da napises kakvu gangu o pokojnom ministru Susku , :roll: :roll: mozda zaradis koju kintu u svatovima na Sirokom Brijegu.Cuj Francuzi konstitutivni u Kanadi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a Njemci u Svicarskoj :? :? :? :? :? :? :? u Dalmaciji za tak'e kazu , tovar......
P.S. Ne kaze se preTci , nego preci.Jos nisi savladao ni padeze ni jotovanje , ni palatalizaciju a bavis se politikom , povijescu ....ustavom i pravom na suverenitet .......ma bezi more gibaj se ........
Shoshana

Post by Shoshana »

Jao, ovo ne vidjeh ranije....

Francuzi konstitutivni u Kanadi :shock:

Ma ne znam odakle da pocnem :? Prvo, qq meni, kakvi bolan ne bio Francuzi u Kanadi? Sto ima Francuza u Kanadi - to je nacionalna manjina, a i nema ih puno. U Kanadi su provincije konstitucionalne. Kvibekeri u Kanadi (na koje vjerovatno mislis kada kazes Francuzi), ne samo da nemaju status nacije, nego je Kvibek i jedina provincija koja nikada nije ratifikovala Ustav iz 1981. Jedva su se, evo, izborili da im se da status 'société distincte ' sa nekim sitnim pravima koja samo sluze da se Kvibekerima zamazu oci, a ostatku Kanade digne krvni pritisak :roll:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Prica se u ljudskim zivotima, a ne o teritorijama jeble ga one.

Meni je moj zivot i mojih najmilijih bitniji od bilo kakve drzave ili nekog naroda kojem kao eto pripadam.

I ja se isto tako pitam da li je trebalo proglasiti referendum onako rano, ali opet ko je mogao znati da ce nastupiti onakav pokolj? Ja ne znam za vas, ali meni je i dan danas nevjerovatno sta su ljudi bili u stanju da rade tih godina. Shvatio bih da smo bili vojno porazeni pa hajd, ali genocid nikako ne mogu da shvatim. To je mozda glavni razlog koji bi ublazio ovakvu glupavu odluku politickog vrha tadasnje RBiH. (Jedini drugi bitan razlog bio bi taj sto su Alija&Co ocekivali pomoc EU i USA nakon sto ih ovi priznaju, jes al u kurcu. Al dobro i to se moze svrstati u glupost naseg vodjstva.)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jeza u ledja wrote: Prica se u ljudskim zivotima, a ne o teritorijama jeble ga one.

Meni je moj zivot i mojih najmilijih bitniji od bilo kakve drzave ili nekog naroda kojem kao eto pripadam.

I ja se isto tako pitam da li je trebalo proglasiti referendum onako rano, ali opet ko je mogao znati da ce nastupiti onakav pokolj? Ja ne znam za vas, ali meni je i dan danas nevjerovatno sta su ljudi bili u stanju da rade tih godina. Shvatio bih da smo bili vojno porazeni pa hajd, ali genocid nikako ne mogu da shvatim. To je mozda glavni razlog koji bi ublazio ovakvu glupavu odluku politickog vrha tadasnje RBiH. (Jedini drugi bitan razlog bio bi taj sto su Alija&Co ocekivali pomoc EU i USA nakon sto ih ovi priznaju, jes al u kurcu. Al dobro i to se moze svrstati u glupost naseg vodjstva.)
Ko kaze da drugacije misli, laze ko pas!

Ili je samo obican poltron ili pak neodgovorno deriste koje se vulgarnim lazima igra tudjim zivotima!
U ove zadnje ubrajam sve do jednog lidera izabranog na vlast 1990!
Post Reply