Zena-supruga uvijek mora biti spremna da udovolji muzu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Da li muzevi smiju i mogu varati svoje zene bez obzira na razlog?

DA
21
25%
NE
63
75%

Total votes: 84

zena21

Post by zena21 »

Zavisi sta kome odgovara :oops: i kol'ko se cojku ne da :oops: :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

u hebote tek sad vidjo pitanje u anketi!
tobbe jarrabbi ja glupa pitanja! :run: :skoljka:

a kako bi bilo da se pita dal zene imaju pravo da varaju???? :roll:
Bosanac sa dna kace

zena21 wrote:Zavisi sta kome odgovara :oops: i kol'ko se cojku ne da :oops: :D
mene ono zanima kad zeni navre a on zauzet oko cijepanja drva, ili radi nesto oko kompjutera, jel tad gresan? :roll:
zena21

Post by zena21 »

Bas tako... Ja vec rekoh da ne mogu vjerovati kakva pitanja ljudi postavljaju :roll:

Hebote, ko da su zene robovi a muzevi robovlasnici :roll:
Bosanac sa dna kace

zena21 wrote:Bas tako... Ja vec rekoh da ne mogu vjerovati kakva pitanja ljudi postavljaju :roll:

Hebote, ko da su zene robovi a muzevi robovlasnici :roll:
de bona sad zivimo u dobu emancipipacije, zene sad imaju svoja prava bilesi!
zena21

Post by zena21 »

Pa trebalo bi da je tako... Ali dokle god se postavljaju ovakva pitanja ... :roll:
tech10

Post by tech10 »

zena21 wrote: Hebote, ko da su zene robovi a muzevi robovlasnici :roll:
I sta je loshe u tome? :lol:
uozo

Post by uozo »

Bosanac sa dna kace wrote:
zena21 wrote:Zavisi sta kome odgovara :oops: i kol'ko se cojku ne da :oops: :D
mene ono zanima kad zeni navre a on zauzet oko cijepanja drva, ili radi nesto oko kompjutera, jel tad gresan? :roll:
Zavisi od Sikire koju koristi! :shock:
A bogami i od nacina na koji cjepa drva! Ako cjepa ko krusko ono da ne zna potrefit po godovima da se cjepanica sama razvali, onda je u dure, jer crkne ko konj dok iscjepa po metra. Al' ako je majstor za cjepanje, onda je bogami upitno!!! :? :lol:
Wednesday

Post by Wednesday »

sffovac wrote:debilniju temu odavno ne vidjeh

pa ako si vjernik i ako nisi, a imas morala, neces varati zenu, ne vidim kakve to sad veze ima sa hadisom i vjerom matere ti

opet pokusavate nesto servirati, a ovi debili svojerucke prihvate

p.s. da zena zna da je muz vara, a i dalje zivi s njim, toboze zbog djece ili neceg desetog, onda ona i zasluzuje to sto joj se i dogadja, krava svoje vrste, isto vrijedi i za muskarce
slazem se sa svim ovim :thumbup: :thumbup:
digger

Post by digger »

A wrote:Zlatiborka je mlada i neinformisana :oops:
Zabrana vanbracnog seksa, u islamu, vazi u svim okolnostima. Vazi za oba supruznika 8-)
Dalje mozes sama ;)
hej, hej... nemoj da nam kvaris ustaljenu praksu ! :D
digger

Post by digger »

zlatiborka wrote:...Ovdje je pitanje vjernosti muzeva prema zenama. Ne samo vjernosti, nego strpljenja i uvazavanja zene i njenih potreba. I to je ono problematicno. Pitanje i dalje glasi: "Treba li zena uvijek biti na raspolaganju muzu, ili ga moze odbiti ako nije raspolozena za sex? I da li onda on ima pravo da je prevari?

Neko rece da sam mlada i neinformisana a to nije tacno...
Mislim da je trebalo da bude "mlada i neukusna"... :D nejse... igra rijeci.

Elem, prevara ili ne?

Moralno nemam nista protiv vanbrancnog seksa ukoliko je razlog za trazenje istog nezadovoljstvo jednog od partnera.

Obzirom da smo jedni sa Marsa a drugi sa Venere, po pravilu se ne razumijemo. To ne znaci da ne mozemo da naucimo, ali to je sasvim druga tema.

Zenske uglavnom ne razumiju da ono sto candrlja medju nogama, candrlja kao zvoncic... "vapaj" na akciju. Muski opet ne razumiju da je za zene seks samo dio "paketa" kojeg ocekuju.

Uostalom, promatrajte i kucne ljubimce. Slicno ponasanje.

Zato, ako partneri nisu u stanju da nadju rjesenja—a uglavnom nisu—sigurno je da ce jedan ili oba nastaviti da zive zajedno duboko frustrirani. U tom slucaju fasada se izmjeni i ofarba u prijatnije boje te parovi ili partneri pruzaju "objasnjenja" u vidu "logicnih" opravdanja i razloga za nedostatak kvalitetnog seksa troseci na to vise energije nego da otvoreno diskutuju o seksu i medjusobnim ocekivanjima.

Neki pametnjakovic u svom komentaru navede kao razlog da taj par ne bi trebao da budu zajedno. Stvarno?!? E, kada bi mi svi mogli da si indivualno obezbijedimo nezavisan finansijski zivot tj. kucu, hranu, uzgoj djece, auto, oblacenje, putovanja... onda bi sve bilo lakse. I bio bi raj za one koji uzivaju samo u seksu!

Ovako ostaje im dalje ili frustracija, ili masturbacija ili... akcija.
aNTropocentrio

#87 Re: Zena-supruga uvijek mora biti spremna da udovolji muzu?

Post by aNTropocentrio »

zlatiborka wrote:Procitah na jednom od podforuma jedan hadis koji kaze otprilike ovako:

"Kada muzu naidje potreba i zovne svoju zenu da mu udovolji, ona treba da mu odmah dodje, pa i da je tek kruh u pec stavila"
FUJ!
three sisters

Post by three sisters »

debela wrote:postavka, a i pitanja se kose sa zdravim razumom.
upravo, normalnom muškarcu/ženi uopće ne treba postaviti ovakvo pitanje. no comment.
_STOKA_OD_OKA

#89 Re: Zena-supruga uvijek mora biti spremna da udovolji muzu?

Post by _STOKA_OD_OKA »

zlatiborka wrote:Procitah na jednom od podforuma jedan hadis koji kaze otprilike ovako:

"Kada muzu naidje potreba i zovne svoju zenu da mu udovolji, ona treba da mu odmah dodje, pa i da je tek kruh u pec stavila"

Znaci li to da zena treba da bude uvijek pri ruci svom muzu-gospodaru? Sta ako se ona lose osjeca, umorna je ili nije raspolozena? Ima li onda muz-gospodar opravdanje da potrazi neku drugu da zadovolji svoje potrebe? Smije li on u takvim slucajevima da prevari svoju zenu, jer ona nije odmah odgovorila na njegov poziv?

Slucajno znam za nekoliko primjera gdje muzevi varaju svoje zene bas sa ovakvim izgovorom: "Nije mi dala, a ja necu da cekam, odoh ja naci nesto sa strane".

Da li je to u redu, sta mislite o tome? Ili, da li zena treba biti objekat muzevog zadovoljavanja, njegova robinja i sluskinja?

Citajuci ovaj hadis namece mi se upravo ovo!

Sta vi mislite, forumasi?
mozes li dati link, da provjerim autenticnost ovog hadisa, jer sam u vise navrata cuo tako neke slicne stvari koje su hadisi, pa cu pitat svog tetica, jer je on Hafiz, pa ce mi ko malo objasnit,
jos samo da napomenem da jako puno mrzim kada ljudi kazu "to ima simbolicko znacenje...", jer na taj nacin sve sto je covjek razmisljo o odredjenoj tebi pada u vodu jer se to ne treba gledati bukvalno, a i u sociologiji i lingvistici, simbol je pojam ili znak koji ima vise znjacenja i znacenje mu je promjenjljivo na osnovu kulturoloske podesenosti, sto znaci da ako je neka pojava simbolicka, da se onda ni bukvalno razmisljanje o datom nije iskljuceno, barem je tako po definiciji simbola, zar ne?

da se ne bi nasla uvrijedjenom ovim drugim djelom, to se odnosilo na post sto je neko stavio, koji kaze da to ne treba posmatrati bukvalno, nego da to ima simbolicka znacenja

@ko je vec ovo za simbolicnost: ljudi nemogu reci neku apsurdnu(ili totalno besmislenu) stvar i onda reci da to ima simbolicko znacenje, jer ih to nimalo ne izvadi iz govana u koja u se uvalili takvom izjavom, bez obzira ko je to bio
encian

Post by encian »

poruka navedenog hadisa: TACNA!

kao zeni muslimanki ovo mi ne smeta. ok, idemo u krevet ali me probaj zadovoljit ako mi se ne seksa. pa ne znam bas hoce li to muskarac prihvatiti.

vise imam sumnji u razloge postiranja ovakve teme nego u polozaj zene u islamu. sta je cilj: pokazati kako religije omalozavaju zenu? zena nikad nije bila objekat u svetoj knjizi, i kako neko fino rece, apsolutno nema razloga zbog kojeg muskarac (ili zena) moze traziti seks van braka, taman da mu otpadne od suse. istina i da se i muskarac i zena mogu razvesti jer druga strana "ne ispunjava svoje obaveze". da se postuje islam, zlatiborka, i kontekst tog hadisa, ne bi bilo prevarenih zena.
Stari

Post by Stari »

Hm...vidim da je ova tema bila aktivna tokom mog odsustva. Diskutanti su bili poprilicno aktivni.

Razlog zbog kojeg se javljam je taj ...da bih i ja kao i prethodni komentator sa nickom stoka_od_oka postavio pitanje autenticnosti navedenog hadisa. Molio bih sve prisutne koji su 100% sigurni u autenticnost ...da navedu gdje se taj konkretni hadis ...moze pronaci.

Sto ga vise gledam...zvuci mi nekako sve vise ....nekako...modernisticki. Al hajd mozda grijesim.
zena21

Post by zena21 »

tech10 wrote:
zena21 wrote: Hebote, ko da su zene robovi a muzevi robovlasnici :roll:
I sta je loshe u tome? :lol:
Tech, juni se blizi :oops: :D
encian

Post by encian »

evo ja pokusah naci u svojim knjigama ali bez uspjeha. ono sto nadjoh mozda je interesantnije:

islam zabranjuje homoseksualnost zbog toga sto homoseksualci ne mogu produziti vrstu, ..., ...., ...., ..., jer narusava prava zene, ..., ... :lol:
encian

Post by encian »

eo ga na wikipediji, ne znam koliko je vjerodostojno:

Husbands are asked to satisfy the sexual desires of their wives and vice versa. As it is attributed to Muhammad:[4]

* “Not one of you should fall upon his wife like an animal; but let there first be a messenger between you.” “And what is that messenger?” they asked, and he replied: “Kisses and words.”
* “When one of you have sex with your wife, it is a rewarded act of charity.” The Companions were surprised and said, “But we do it purely out of our desire. How can it be counted as charity?” The Prophet replied, “If you had done it with a forbidden woman, it would have been counted as a sin, but if you do it in legitimacy, it is counted as charity.”
* “No solution is ever better for two people who are in love like marriage.”

Also in hadith:

* If a man invites his wife to sleep with him and she refuses, then the angels send their curses on her till morning. Sahih Bukhari, Vol. 7, No. 121-2
* When a man sends for his wife for the satisfaction of his need, she should go to him even if she may be occupied in baking bread. Reported by Tirmidhi and Nisai, No. 284

http://en.wikipedia.org/wiki/Rights_and ... s_in_Islam
arci

Post by arci »

Pa dobro majka mu stara jel´se to "udovoljavanje muzu" svodi samo na sex
:-) :-) :-)
Pa ima i drugih nacina...recimo "Jedu mi se palacinke!!!" ,a vani +40 :x
Pa ondaK.... "Prebaci samo minut da vidim k´o vodi..." (aha radi se o omiljenoj spravici
TV ,a "glavni" zeli da gleda utakmicu bez obzira sto je film na pola :roll:

Ma sve u svemu...bitno je uzajamno stivanje i podrzavanje :D
digger

Post by digger »

Dodjosmo do neke pete strane teme i pojedinci i dalje sumnjaju da je hadis stvaran. Zasto?

Je li zato sto danas, u uzem drustvu u kome se krecu ovo ne stoji tj ne bi se smatralo "finim"? S druge strane, za desetine ili mozda stotine hiljada drugih sunarodnika ovo je potpuno normalan prilaz seksu.

Uopste mi nije jasno zasto su neki nasi muslimani toliko osjetljivi na nesto sto je pisano za uslove zivota u Arabiji prije par stotina godina. Zato sto tako nesto danas u nekim sredinama (posebno urbanim) zvuci lose, nesto sto zaboga niko ziv ne bi mogao da danas primjeni?!? Pa se onda pocne generalna odbrana Islama kao da ga neko napada... bla... bla...

Da vidim reakcije na ovo:

Postoji objasnjenje dato od preminulog ajatole Komeinija iz Irana u kome Komeini smatra da je dozvoljeno imati seks sa ovcom. Naravno, sada ce svi dobri vjernici da pocnu prevrtati ocima kao ovca koju naticu cobani. A ja licno vjerujem da je ajatola ovim pruzio cisto prakticno rjesenje sa namjerom da olaksa zivot stotinama hiljada iranskih cobana koji zive mjesecima van civilizacije.

Naravno, ne vjerujem da bi neko u centru Teherana prihvatio ajatolino ucenje kao poziv na akciju.

Ali praviti poredjenja o tome sta je neko mislio stotinama godina ranije u Arabiji i porediti sa danasnjicom je stvarno besmisleno.
Sarenooka81

Post by Sarenooka81 »

amrino wrote:Ne treba to tako bukvalno shvatati...
U Kur' anu se na vise mjesta govori o sex- u i ne treba nista izvlaciti iz konteksta. Kada se sve stvari uzmu u obzir taj hadis tako izvucen iz konteksta nema nikakvog smisla...Jer je u kontradiktornosti sa nekim drugim stvarima kao sto su postivanje zene i njenih zelja.
Muslimanu- muzu se naredjuje da sa zenom postupa pravedno, njezno i da je zadovoljava u sex-u. Ako ne ispunjava svoje sexualne obaveze tri mjeseca ili ako zena nije zadovoljna- to se smatra dovoljnim razlogojm za razvod. Takodje naredjuje zeni da ispunjava i svoje bracne obaveze...sve u cilju da bi brak bio sto uspjesniji.
Prevara se ne moze opravdati ni na jedan nacin!
I 2nd this i jos nesto, svidja mi se komentar koji sam procitala (tu na ovoj temi) da ni muskarac ne bi trebao da izadje iz kreveta dok ne zadovolji zenu. :D
nevjestA

Post by nevjestA »

digger wrote:"Kada muzu naidje potreba i zovne svoju zenu da mu udovolji, ona treba da mu odmah dodje, pa i da je tek kruh u pec stavila"

Dodjosmo do neke pete strane teme i pojedinci i dalje sumnjaju da je hadis stvaran. Zasto?

Je li zato sto danas, u uzem drustvu u kome se krecu ovo ne stoji tj ne bi se smatralo "finim"? S druge strane, za desetine ili mozda stotine hiljada drugih sunarodnika ovo je potpuno normalan prilaz seksu.

Uopste mi nije jasno zasto su neki nasi muslimani toliko osjetljivi na nesto sto je pisano za uslove zivota u Arabiji prije par stotina godina. Zato sto tako nesto danas u nekim sredinama (posebno urbanim) zvuci lose, nesto sto zaboga niko ziv ne bi mogao da danas primjeni?!? Pa se onda pocne generalna odbrana Islama kao da ga neko napada... bla... bla...

Da vidim reakcije na ovo:

Postoji objasnjenje dato od preminulog ajatole Komeinija iz Irana u kome Komeini smatra da je dozvoljeno imati seks sa ovcom. Naravno, sada ce svi dobri vjernici da pocnu prevrtati ocima kao ovca koju naticu cobani. A ja licno vjerujem da je ajatola ovim pruzio cisto prakticno rjesenje sa namjerom da olaksa zivot stotinama hiljada iranskih cobana koji zive mjesecima van civilizacije.

Naravno, ne vjerujem da bi neko u centru Teherana prihvatio ajatolino ucenje kao poziv na akciju.

Ali praviti poredjenja o tome sta je neko mislio stotinama godina ranije u Arabiji i porediti sa danasnjicom je stvarno besmisleno.
jest besmisleno porediti nesto sto je neko mislio stotinama godina ranije u Arabiji ali ono sto je receno se moze primjeniti na sljedecu sitaciju-npr. mlada usisava, muzu naumpadne sex, ona iako su 20 godina u braku ostavi se usisavanja i prihvati se muza...da se to primjenjuje bilo bi puno manje razvoda vjeruj mi...ljudi robuju nekim glupostima (npr.imam kolegicu na poslu koja stirka rese od tepiha, sexa se jedanput sedmicno, cisto sumnjam da joj je dovoljno ali ona je tako podjelila svoje vrijeme)..dok ja mislim da je brak i redovan sex za odrzavanje zdravog braka puno vazniji od besprijekorno ciste kuce u kojoj se prasina brise svaki dan...
Meni se narocito svidja dio tog hadisa ili drugi hadis, nisam shvatila :? , koji kaze da muz ne smije iz kreveta dok ne zadovolji zenu :D -da se ovo postuje rijesili bismo problem niskog nataliteta :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Sarenooka81 wrote:
amrino wrote:Ne treba to tako bukvalno shvatati...
U Kur' anu se na vise mjesta govori o sex- u i ne treba nista izvlaciti iz konteksta. Kada se sve stvari uzmu u obzir taj hadis tako izvucen iz konteksta nema nikakvog smisla...Jer je u kontradiktornosti sa nekim drugim stvarima kao sto su postivanje zene i njenih zelja.
Muslimanu- muzu se naredjuje da sa zenom postupa pravedno, njezno i da je zadovoljava u sex-u. Ako ne ispunjava svoje sexualne obaveze tri mjeseca ili ako zena nije zadovoljna- to se smatra dovoljnim razlogojm za razvod. Takodje naredjuje zeni da ispunjava i svoje bracne obaveze...sve u cilju da bi brak bio sto uspjesniji.
Prevara se ne moze opravdati ni na jedan nacin!
I 2nd this i jos nesto, svidja mi se komentar koji sam procitala (tu na ovoj temi) da ni muskarac ne bi trebao da izadje iz kreveta dok ne zadovolji zenu. :D

a to :oops: sve skupa samo ukazuje na vaznost kvalitetnog bracnog zivota ;)

ma ne kontam ja ovo :) ... na jednoj strani se zagovara sex i oslobadjanje... a onda na drugoj ...jos samo fali da se povuce tema ljudskih prava ....
sad mi naumpade i pravo se prepadoh da neko ne iskopa neki hadis o preporucenim pozama .... mogu se opkladiti da bi se nasao neko da to protumaci kao atak na ...nesto... zensko ... ;)

fakat smo mahnit narod :) ... hvala dragom Allahu :oops: pa nismo ;) hindusi 8) ... sad bi neko ovdje pricao o kamasutri :shock: i implikacijama dubljenja :? na glavi :D prilikom tarlahanja :idea: , a sve u kontekstu zastite ega dobre :cry: polovine :D.

ali srecom 8-) postoji i puscana :roll: knjiga :D
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

nevjestA wrote:
Meni se narocito svidja dio tog hadisa ili drugi hadis, nisam shvatila :? , koji kaze da muz ne smije iz kreveta dok ne zadovolji zenu :D -da se ovo postuje rijesili bismo problem niskog nataliteta :D
zato taj problem u vecini zemalja s vecinskim muslimanskim stanovnistvom nema... i takav im je mentalitet da je sram ako imas manje od neznam 4 djeteta (ovo sam cuo od nekoga u rodbini jer mi je tetic ozenjen palestinkom)

pa et da znate 8-) 8-)
Post Reply