Nije da neće oni u stvari ne znaju, a i ne zanima ih...!!!!!
- uvjek dobar gost
Bez ikakve želje za prepirkom, nisam nikakav sincic predratnog funkcionera. Radim cijele sedmice i ne kasnim puno na posao, imam tu sreću. Imam nekih 29. godina i eto ...
A sve što govorim il tačnije tipkam je iz dobre namjere, jer želim da nam bude bolje. Da djeca koju želim odgajati u Sarajevu imaju ono što ja imao nisam, da imaju opcije i da ne kržljaju zbog nekompetentnosti odgovornih.
Sad bih se mogao šicati primjerima i navoditi stanje kojekakvih objekata sportsko-historijsko-kulturnoh karaktera koji 12. godina poslije agresije izgledaju.... tužno... a pare su za to negdje drugo potrošene... il licitirati ciframa i imenima... no nije to tema emisije..
Sarajevo ima dušu, ono je i danas Valter... samo Valter koji spava il je još mamuran... možemo se mi zavaravati ,al korida je danas bliža nego ikad centru grada i ja tu vidim problem....
A sve što govorim il tačnije tipkam je iz dobre namjere, jer želim da nam bude bolje. Da djeca koju želim odgajati u Sarajevu imaju ono što ja imao nisam, da imaju opcije i da ne kržljaju zbog nekompetentnosti odgovornih.
Sad bih se mogao šicati primjerima i navoditi stanje kojekakvih objekata sportsko-historijsko-kulturnoh karaktera koji 12. godina poslije agresije izgledaju.... tužno... a pare su za to negdje drugo potrošene... il licitirati ciframa i imenima... no nije to tema emisije..
Sarajevo ima dušu, ono je i danas Valter... samo Valter koji spava il je još mamuran... možemo se mi zavaravati ,al korida je danas bliža nego ikad centru grada i ja tu vidim problem....
- uvjek dobar gost
http://www.sarajevo.ba
Dujučerašnja sekretarica.... žena visokih dometa.... borac za naša prava.... osoba koja je podržala štrajkače GRAS-a..
E i njoj hvala što nam se pravi još jedan potreban objekat u gradu... ROBOT preko puta nekadašnjeg AS-a na Socijalnom.... na tom mjestu će se zaposliti novih 36 trgovaca i 12 ljudi koji će raditi za kasama (malo banaliziram).....
Aferim gradskoj upravi i opštinskim ORGANIMA koji dopuštaju ovu jezivu gradju po cijelom gradu.... gradnju koja već sad ne liči na dobro.....
Gdje su parkovi novi, sportska igrališta, bazeni, trim staze, staze za bicikla... i šta sve ne... no nama treba novih velikih piljara.... kao da ih već nemamo i previše.......
Živili.....
Dujučerašnja sekretarica.... žena visokih dometa.... borac za naša prava.... osoba koja je podržala štrajkače GRAS-a..
E i njoj hvala što nam se pravi još jedan potreban objekat u gradu... ROBOT preko puta nekadašnjeg AS-a na Socijalnom.... na tom mjestu će se zaposliti novih 36 trgovaca i 12 ljudi koji će raditi za kasama (malo banaliziram).....
Aferim gradskoj upravi i opštinskim ORGANIMA koji dopuštaju ovu jezivu gradju po cijelom gradu.... gradnju koja već sad ne liči na dobro.....
Gdje su parkovi novi, sportska igrališta, bazeni, trim staze, staze za bicikla... i šta sve ne... no nama treba novih velikih piljara.... kao da ih već nemamo i previše.......
Živili.....
-
Eva Braun
Koliko je vlast kriva toliko su krivi i ljudi koji na sve što ovi rade ćute.
Ponoviću nešto što sam napisala na nekom prethodnom forumu.
Ljudi treba da se prilagode gradu a ne grad ljudima.
Na mnoge stvari ljudi zatvaraju oči, umesto da progovore i pobune se protiv toga. Široka je tema i bravo za onog koji je postavio.
Ponoviću nešto što sam napisala na nekom prethodnom forumu.
Ljudi treba da se prilagode gradu a ne grad ljudima.
Na mnoge stvari ljudi zatvaraju oči, umesto da progovore i pobune se protiv toga. Široka je tema i bravo za onog koji je postavio.
- uvjek dobar gost
Ne bih da licitiram mentalnim sklopovima naših sugrađana... niti njihovim motivima za glasanje na izborima... mene tuga uhvati kad vidim da nam se djeca po parkovima igraju u smeću, dok roditelji njihovi ponosno stoje pored njih i puše duhan.....
Nakon toga ne bih da potenciram ko je i koliko hajrovao na Sarajevu ... na raznoraznim donacijama novaca i opreme..... nego mene boli što je svaki dan sve gore... istina je imamo radnje u kojima se mogu kupiti špicaste cipele i fina odijela.... i SFF je unaprijed rasprodan.... no sve smo veći malograđani dok nam rastavljaju i ruše kina po gradu... dok Zemaljski muzej propada... dok izletišta bivaju predmetom... dokazivanja nakaradne muškosti.... ,a za to vrijeme policija... ne radi ništa i čupa se na sudstvo i tužilaštvo..... a "građani" kojih ja tvrdim da nema.... ne čine ništa već se tješe uskim kadrom i prave se da njih ništa ne zanima.....
Za to svo vrijeme..... neki su hajrovali toliko... dok Sarajevo ... fakat sve liči na Šabac.......jer ovo stanje se ne može drugačije objasniti... svedimo grad na provincijski nivo da... mi bi se istakli u njemu ovako .... bahati i uskogrudi....
Živio Denis Z., Zlatko P. ,Bakir I i čitava klapa sad već trulo bogatih, njihovih jataka.....
Nakon toga ne bih da potenciram ko je i koliko hajrovao na Sarajevu ... na raznoraznim donacijama novaca i opreme..... nego mene boli što je svaki dan sve gore... istina je imamo radnje u kojima se mogu kupiti špicaste cipele i fina odijela.... i SFF je unaprijed rasprodan.... no sve smo veći malograđani dok nam rastavljaju i ruše kina po gradu... dok Zemaljski muzej propada... dok izletišta bivaju predmetom... dokazivanja nakaradne muškosti.... ,a za to vrijeme policija... ne radi ništa i čupa se na sudstvo i tužilaštvo..... a "građani" kojih ja tvrdim da nema.... ne čine ništa već se tješe uskim kadrom i prave se da njih ništa ne zanima.....
Za to svo vrijeme..... neki su hajrovali toliko... dok Sarajevo ... fakat sve liči na Šabac.......jer ovo stanje se ne može drugačije objasniti... svedimo grad na provincijski nivo da... mi bi se istakli u njemu ovako .... bahati i uskogrudi....
Živio Denis Z., Zlatko P. ,Bakir I i čitava klapa sad već trulo bogatih, njihovih jataka.....
- uvjek dobar gost
Jučer nešto imah malo vremena ekstra za pauzu pa odlučih poslije ručka prohodati dio puta do posla... i dok se kretah od mjesta na kom jedem prema poslu, odnosno prema Wilsonovom... put me nanese pored nekadašnjeg kina Arena...... tužna scena, na mjestu nekadašnjeg kina... sad je parking.... u stvari nije to ni parking onaj uređeni... to je neuslovan i nasilovan parking.... i neka me tuga uhvatila....
Sjetio sam se kad sam sa školom osnovnom išao i tu gledao Orlovi rano lete il kad me je otac vodio kao malog u kino.....
No zahvaljujući konceptu kojeg provode kantonalne, opštinske i gradske vlasti kino je uklonjeno i tu je sad parking..... gdje su efekti SFF-a.... gdje je multiplex kino, gdje je korist "građanima".....
Ma ne nama to ne treba, ne treba nam ni klizalište duže od 45. dana, žičara na Trebević nikad nam ni trebala nije.... bazeni isto tako kome trebaju.... olimpijski bazeni kad djeca ionako konzumiraju drogu....kome treba linija redovna za okolna izletišta ili kome trebaju opcije , kome trebaju male pametne glavice koje znaju postavljati pitanja.... dajte pravite od nas masu nepismenih ali slijepo vijernih....
Kome treba čisto Sarajevo kao ogledalo države...... izgleda samo utopistima koji ionako nemaju pametnijeg posla već da brabonjaju i pišu gluposti.... da nama napravite masu jednu vjerskih objekata, parkinga, piljara velikih, buvljih pijaca, bespravnih objekata, divljih deponija.... i nemojte samo molim vas nemojte konstruktivno raditi svoj posao... jer to bi bila izdaja mojih nacionalnih stremljenja... jer za ime boga.... biće to sve dobro.....
Put koji ste odabrali vi gradski, kantonalni i svi drugi moćnici ... vraća nas u istoriju il povijest više od 356. godina...... i ako ima boga trebate se bojati...... istog jel izgleda da ste se ljudi davno prestali plašiti......
Izađite iz tih auta koje ste kupili našim parama pa prohodajte gradom il skinite se sa sekretarica i udahnite zrak gradski onakav kakav on zaista jeste ovih godina zadnjih.....
Sjetio sam se kad sam sa školom osnovnom išao i tu gledao Orlovi rano lete il kad me je otac vodio kao malog u kino.....
No zahvaljujući konceptu kojeg provode kantonalne, opštinske i gradske vlasti kino je uklonjeno i tu je sad parking..... gdje su efekti SFF-a.... gdje je multiplex kino, gdje je korist "građanima".....
Ma ne nama to ne treba, ne treba nam ni klizalište duže od 45. dana, žičara na Trebević nikad nam ni trebala nije.... bazeni isto tako kome trebaju.... olimpijski bazeni kad djeca ionako konzumiraju drogu....kome treba linija redovna za okolna izletišta ili kome trebaju opcije , kome trebaju male pametne glavice koje znaju postavljati pitanja.... dajte pravite od nas masu nepismenih ali slijepo vijernih....
Kome treba čisto Sarajevo kao ogledalo države...... izgleda samo utopistima koji ionako nemaju pametnijeg posla već da brabonjaju i pišu gluposti.... da nama napravite masu jednu vjerskih objekata, parkinga, piljara velikih, buvljih pijaca, bespravnih objekata, divljih deponija.... i nemojte samo molim vas nemojte konstruktivno raditi svoj posao... jer to bi bila izdaja mojih nacionalnih stremljenja... jer za ime boga.... biće to sve dobro.....
Put koji ste odabrali vi gradski, kantonalni i svi drugi moćnici ... vraća nas u istoriju il povijest više od 356. godina...... i ako ima boga trebate se bojati...... istog jel izgleda da ste se ljudi davno prestali plašiti......
Izađite iz tih auta koje ste kupili našim parama pa prohodajte gradom il skinite se sa sekretarica i udahnite zrak gradski onakav kakav on zaista jeste ovih godina zadnjih.....
-
VOLIMJESTIRIBU
pročitaj koju knjigu o tome ZAŠTO POSTOJI DRŽAVA I VLAST, pa će ti biti malo jasnije, i ne jedi govna dok ima kifle....jusuff wrote:ti si mali jad... a vidim i da si treniran... ne bi ti sam nadosao na ovu pricu...uvjek dobar gost wrote: Mrzioče svega ljudskog, ukoliko ti gledas na svijet preko neke mrežice onda te razumijem u suprotnom ... nikako...
A nemoj misliti da se ja ne pitam. što se tiče medikamenata .... zbog takvih konfiguracija ... kakav si ti uskoro će mi mozda i trebati....
Što se tiče treninga , ako se pod tim misli na neku vrstu obrazovanja..... jesam....
A ti klocu klocavi ustani malo iz fotelje il stolice u koju si zasjeo i obiđi malo naselja u Sarajevu i oko njega ili obiđi malo ovu našu državu pa skontaj jel ovi što prljaju i grade i pritom se kunu da štite tvoje interese....... imaju te tvoje osobine, mislim na sve ono bosansko i sarajevsko ... za koje se zalazeš.....
Živio i tri puta mjeri jednom reži...... ... umalo zaboravih ne bih da komentarišem tvoju rečenicu da sam poslan sa zadatkom..... jer bi me mogao pogrešno protumačiti....
pun mi je kufer ovih ljendoguzih crnjaka, ko si covjece... sta si to ti uradio za ovaj grad, osim sto bjesomucno povracas po svemu i svakome... ja ti iskreno savjetujem da ides odavde, poludjeti ces, ako vec nisi... evo, mozes u ovaj maribor, ako mislis da je toliko dobar... pokusaj svoja sranja prodavati slovencima.... ali jock, lizao bi ti slovencima guzu jer si mali jad, komunisticka aristokracijo, kako vas je opisao jedan pametan covjek... muka mi je
a evo ukratko,
državna vlast NE POSTOJI DA BI ODRŽALA SEBE SAMU NA MJESTU (fotelja ne postoji da bi se borio da sjediš u njoj i ništa ne radiš, jer ako ne slušaš glasače koji su te postavili tu letiš iz fotelje), NEGO DA UREDUJE, PRAVI, GRADI SVOJIM GRAĐANIMA/PODANICIMA KOJI PLAĆAJUĆI POREZE I KOJI JOJ PUNE BUDŽET JEDUĆI KRUH UNUTAR NJENIH GRANICA ALI I ZARAĐUJUĆI ISTI NA NAJPOŠTENIJI MOGUĆI NAČIN.......
- uvjek dobar gost
Plus vlast ima monopol na fizičku prinudu... samim tim ona je dužna da usmjerava članove društva putem prinude , uvjeravanja il prisile.
Država je servis građanima, brine se zanjih i trudi se da im pruži što veći broj opcija....
Samo je problem što mi nismo građani, a "naša" vlast je samo sebi svrha...
i dok oni puštaju podbratke a djeca im šmrču bijelo dok se druže sa manekenkama..... mi kao furamo se da živimo u glavnom gradu jedne države i da je oko nas sve ok.... iako nijeeee i daleko je od normalnog svakim novim danom... koji životarimo u ovom nečemo što država bi trebala biti... i u nečemo što izgleda uprkos tome što nam ne odgovara... ne činimo ništa da promijenimo ... "TO"....
Država je servis građanima, brine se zanjih i trudi se da im pruži što veći broj opcija....
Samo je problem što mi nismo građani, a "naša" vlast je samo sebi svrha...
i dok oni puštaju podbratke a djeca im šmrču bijelo dok se druže sa manekenkama..... mi kao furamo se da živimo u glavnom gradu jedne države i da je oko nas sve ok.... iako nijeeee i daleko je od normalnog svakim novim danom... koji životarimo u ovom nečemo što država bi trebala biti... i u nečemo što izgleda uprkos tome što nam ne odgovara... ne činimo ništa da promijenimo ... "TO"....
- uvjek dobar gost
Recilaža, nepropisno parkiranje, divlja gradnja, smeće svuda i svakuda, zelene površine, kabasti otpad.....urbanizam , saobraćajni kolapsi... ulazi u grad... to su samo neki od uspjeha vlasti u kantonu Sarajevo ali i u opštinama.....
Ja dižem čašu u to ime i pozivam vlast na odgovornost, jer definitivno se postavlja pitanje šta Sarajevo postati treba po uzusima njihovim... a sasvim je drugo pitanje šta mi čekamooooo i jel mi uživamo u anarhiji i peksinluku....
Hvala tu Denise Z... jer započeo se veoma bitan prijekat...u to ime ti hvala...
Ja dižem čašu u to ime i pozivam vlast na odgovornost, jer definitivno se postavlja pitanje šta Sarajevo postati treba po uzusima njihovim... a sasvim je drugo pitanje šta mi čekamooooo i jel mi uživamo u anarhiji i peksinluku....
Hvala tu Denise Z... jer započeo se veoma bitan prijekat...u to ime ti hvala...
- uvjek dobar gost
I ne samo to sistemski se uništavaju sve "urbane-gradske" navike koje smo imali nekad.
Da sistemski se uništavaju obdeništa, domovi (nekadašnji) pionira, školska igrališta, gradska izletišta, zelene površine i gradski parkovi....uništavaju oblik i smisao gradskih naselja....
Spustimo se na nivo najveće provincije da bi se naši pastiri istakli, da bi oni došli na svoje... jer zamislite da je nekako sve bar približno kao u miru... pa kako bi se ti silni seljaci uopšte isticali... NIKAKO, tad bi oni prodavali stoku po stočnim pijacama..., a ne bi se igrali sa sudbinama ljudi...
Ima ona stvar od INDEXA "da sam ja neko" molim repera da naprave remix te stvari, a ja znam da sam ja taj neko pohapsio bi sve načelnike opština, sve sudije opštinskih sudova, sve inspektore za građevinarstvo, ma pohapsio bih sve koji imaju svoje prste u kolektivnom proseljačavanju Sarajeva.... jer su svi oni ista BANDA i svi su dio TALA.....dok grad vene !!!!
Da sistemski se uništavaju obdeništa, domovi (nekadašnji) pionira, školska igrališta, gradska izletišta, zelene površine i gradski parkovi....uništavaju oblik i smisao gradskih naselja....
Spustimo se na nivo najveće provincije da bi se naši pastiri istakli, da bi oni došli na svoje... jer zamislite da je nekako sve bar približno kao u miru... pa kako bi se ti silni seljaci uopšte isticali... NIKAKO, tad bi oni prodavali stoku po stočnim pijacama..., a ne bi se igrali sa sudbinama ljudi...
Ima ona stvar od INDEXA "da sam ja neko" molim repera da naprave remix te stvari, a ja znam da sam ja taj neko pohapsio bi sve načelnike opština, sve sudije opštinskih sudova, sve inspektore za građevinarstvo, ma pohapsio bih sve koji imaju svoje prste u kolektivnom proseljačavanju Sarajeva.... jer su svi oni ista BANDA i svi su dio TALA.....dok grad vene !!!!
- uvjek dobar gost
OPet sam izlazio iz grada za vikend preko Bjelašnice.... nekako već dva vikenda radim istu stvar jer je tolika gužva u Blažuju da je to nešto nevjerovatno.
U to ime hvala svima onima koji su imali svoje prstiće u tim lopovskim radnjama.... hvala im za sve one sate provedene u redu u koloni, hvala im što ne obavještavaju već na Ilidži kakva je situacija na kvazi auto putu...
Jer ta Ljiljana Sakić i cjela njena ekipa... to su najpametniji kadrovi koje je naša zemlja dala.... baš je šteta što trunu njihove sposobnosti na sarajevskom saobraćaju... na pokušaju uređenja istog... jer zaista bez kolapsa na Stupu, Blažuju, Vogošći.... ja sam dezorjentisan... hvala im i ako ne volite i ne cjenite svoje vrijeme cijenite već jednom svoj džep.... jer zamislite samo koliko para popije vaš i moj automobil dok se klackamo u onoj gužvi...
Hvala ti kantone i hvala ti grade
U to ime hvala svima onima koji su imali svoje prstiće u tim lopovskim radnjama.... hvala im za sve one sate provedene u redu u koloni, hvala im što ne obavještavaju već na Ilidži kakva je situacija na kvazi auto putu...
Jer ta Ljiljana Sakić i cjela njena ekipa... to su najpametniji kadrovi koje je naša zemlja dala.... baš je šteta što trunu njihove sposobnosti na sarajevskom saobraćaju... na pokušaju uređenja istog... jer zaista bez kolapsa na Stupu, Blažuju, Vogošći.... ja sam dezorjentisan... hvala im i ako ne volite i ne cjenite svoje vrijeme cijenite već jednom svoj džep.... jer zamislite samo koliko para popije vaš i moj automobil dok se klackamo u onoj gužvi...
Hvala ti kantone i hvala ti grade
-
navijac-xy
Mislim da narod svojim glupim posmatranjem stanja stvari i rezonima uoči izbora uvjek sve zajebe. Pojedini političari im udare na emocije i dirnu u srce a oni ih izaberu. I tako iz ciklusa u ciklus. Čim je neka struktura na vlasti 15 - 20 godina to ne može biti dobro. Treba da se političari i stranke mjenjaju na vlasti, jer će se u protivnom sve pretvoriti u bivši sistem, koji je vladao decenijama i i koliko je bio struhnuo i propao najbolje svjedoči brzina njegovog raspada. Uvijek isti ljudi na vlasti stvaraju sistem nepotizma i korupcije. Kad ih mijenaš onda i oni ne mogu pustiti korijenje, jer im prijeti zatvor ako su nešto zgriješili kad siđu sa vlasti.
http://helpbhsport.blogger.ba/
http://helpbhsport.blogger.ba/
- uvjek dobar gost
Narod ili ti svjetina... veoma čudna stvar... prije neki dan pitah jednu gospođu srednjih godina... što je glasala za Harisa... ona će meni... nakon poduže stanke.... pa mlad i lijep nako.....
Ja njoj bez ikakve stanke.... odgovorih... lijep sve manje jer ima kuka kao Vi i ja skupa gospođo.... ona vala nerado priznade da nit je mlad nit je lijep... a vala ni pametan....
Najgore je što nas svaki dan nešto lupi po glavi, a mi nećemo da priznamo... da jesmo pogriješili... jesmo postupili kao neandertalci... pa zar je toliko teško priznati glupost....
Ja koristim da opet pozdravim ovu ekipu kriminogenu... ekipu koja se upire da rasproda Sarajevo, da na svaki način uništi jedan zaista lijep grad....
Šta mislite da se kao u Zagrebu postave veliki plakati...
ČIJI JE OVO GRAD.....
Rasprodajmo Sarajevo....
Koliko košta divlja gradnja....
Ko su njihovi ljudi.....
i sve na ovaj fol..... i sram vas bilo Vi kvazi intelektualci... jer šutite i drmate lovu po upravnim odborima dok ova jaranska oligarhija caruje i dok sve oko nas propada....
Ja njoj bez ikakve stanke.... odgovorih... lijep sve manje jer ima kuka kao Vi i ja skupa gospođo.... ona vala nerado priznade da nit je mlad nit je lijep... a vala ni pametan....
Najgore je što nas svaki dan nešto lupi po glavi, a mi nećemo da priznamo... da jesmo pogriješili... jesmo postupili kao neandertalci... pa zar je toliko teško priznati glupost....
Ja koristim da opet pozdravim ovu ekipu kriminogenu... ekipu koja se upire da rasproda Sarajevo, da na svaki način uništi jedan zaista lijep grad....
Šta mislite da se kao u Zagrebu postave veliki plakati...
ČIJI JE OVO GRAD.....
Rasprodajmo Sarajevo....
Koliko košta divlja gradnja....
Ko su njihovi ljudi.....
i sve na ovaj fol..... i sram vas bilo Vi kvazi intelektualci... jer šutite i drmate lovu po upravnim odborima dok ova jaranska oligarhija caruje i dok sve oko nas propada....
-
Sarajevo moje
I jos te dijete pita: Mama zasto sam ja drugaciji? Jos se i osjeca krivim jer baci papiric u kontejner,jer ne muci zivotinje, pozdravi pristojno komsije......ne uklapa se nikako . I zato nece proci dobro u zivotu.mIRCerka wrote:to je bila jedna od mana socijalizma - Svi su po spiskovima dobjiali stanove na koristenje, dobio si, nisi zaradio pa platio i boli te ona stvar za tudje. Tako isto naucis svoje dijete da na svoje siljalo silji samo svoje olovke, a po mogucnosti da od druga iz klupe povremeno posudi siljalo i nasilji sve svoje olovke, eto da se njegov noz ne tupi, ima tata od druga vise para. I u nedogled.Vozdra_123 wrote:da li smo mi ikada imali "kulturu" je bolje pitanjepitt wrote:mene ne zabrinjava sto se neki od tih nisu okanuli tih svojih navika, al mi je cudno i neshvatljivo da je mnostvo starih gradjana "sa pedigreom" poprimilo te lose navike. Asimilacije otisla u pogresnom smjeru. Pocelo je sa turbo folkom koji se ko kuga prosirio i medju "gradskom rajom", a vidio sam i svojim ocima svoje prijeratne komsije kako se bahato ponasaju. helem, izmedju ostalih.......potrebna je i jedna kulturna revolucija
i prije rata si imao "papke" koji ne zakljucaju haostor
djecu koja saraju po zidovima
a de i ne govorimo o haostorima koji su sluzili kao WC-i
To je sada samo postalo izrazenije, kako divne mame domacice dijete puste vani ujutro i kazu DODJI KAD SE UPALI ULICNA RASVJETA i onda Marisol, Esmeralda i ostali bakraci dok muz ne dodje s posla.
E sad, postavi se u kozu djeteta - sva ti raja pisa pored lifta, sto ne bi i ti? Pa nije to tvoja kuca.
- uvjek dobar gost
Upravo tako... nekako njeguju se sistematski... osobine pogubne za jedan normalan način života.....
- uvjek dobar gost
Skoro sam imao nekog vremena i izašao sam sa psom malim u šetnju... sve je bilo idilično dok se nisu pojavili oni......
To je bila jedna ,mislim brojna familija.... istu su sačinjavali... dvije "dadilje" mislim da su neke nane mlade ili neke zaove... njih dvije i jedno četvero il petoro djece, uzrasta od nekih pet godina pa do jedno dvanaest godina....
Dobro što sam ih iz daljine vidio kako razbacuju sitno smeće oko sebe, tu mislim na pakovanja žvaka, bombona, čipsa i smokija.... , već mi je to diglo živac.... no vrhunac je bio kad su malo prišli... ... sva su djeca bila "naoružana" nekim štapovima il pritkama.... zavisno od uzrasta.... i kao po komandi su krenuli na mog psa...... (ko god ima psa zna kakav osjećaj to izaziva...).... naravno ja sam popizdio i krenuo u brojanje.... toliko sam napao te dvije svastike da me je na kraju bilo stid.... sve sam im nabrojao... kao neki zaključak sam im rekao da su selo sa sobom ponijele u grad... da su ga morale ostaviti tamo odakle su došle.... i da uče djecu..., a ne da ih puštaju kao da su ih sa ovcama il kozama poslali....
Fakat te papanke su uradile veliku stvar.... došle su u grad.... a poslije toga im je zafalilo mašte i energije... jer su fakat ponijele svoje selo sa sobom u grad... i sve one osobine i maniri su ostali u njima.... ili na njima...
To je bila jedna ,mislim brojna familija.... istu su sačinjavali... dvije "dadilje" mislim da su neke nane mlade ili neke zaove... njih dvije i jedno četvero il petoro djece, uzrasta od nekih pet godina pa do jedno dvanaest godina....
Dobro što sam ih iz daljine vidio kako razbacuju sitno smeće oko sebe, tu mislim na pakovanja žvaka, bombona, čipsa i smokija.... , već mi je to diglo živac.... no vrhunac je bio kad su malo prišli... ... sva su djeca bila "naoružana" nekim štapovima il pritkama.... zavisno od uzrasta.... i kao po komandi su krenuli na mog psa...... (ko god ima psa zna kakav osjećaj to izaziva...).... naravno ja sam popizdio i krenuo u brojanje.... toliko sam napao te dvije svastike da me je na kraju bilo stid.... sve sam im nabrojao... kao neki zaključak sam im rekao da su selo sa sobom ponijele u grad... da su ga morale ostaviti tamo odakle su došle.... i da uče djecu..., a ne da ih puštaju kao da su ih sa ovcama il kozama poslali....
Fakat te papanke su uradile veliku stvar.... došle su u grad.... a poslije toga im je zafalilo mašte i energije... jer su fakat ponijele svoje selo sa sobom u grad... i sve one osobine i maniri su ostali u njima.... ili na njima...
-
_BosanaC
Ma jok bolan... Samo su sjeli na pogresan bus...uvjek dobar gost wrote:Skoro sam imao nekog vremena i izašao sam sa psom malim u šetnju... sve je bilo idilično dok se nisu pojavili oni......
- chuchumbamayumbe
E jesi i ti nasho kash shetat!uvjek dobar gost wrote:Skoro sam imao nekog vremena i izašao sam sa psom malim u šetnju... sve je bilo idilično dok se nisu pojavili oni......
-
herbion
Svi znamo gdje su problemi i ko je dio tala dok nam se grad unistava.Zapadni prilaz u talu direktor cesta A,Zolj i D,Zvizdic,glavne projekte u gradu izvodi dir,zavoda Said Jamakovic zauzvrat objekte ugradjuje na mjesta koja nisu predvidjena planom,Petrovic otisao pun ko oko,nacelnici od mrtvih kokuza postaju vlasnici kuca,vikendica,automobila,ne preskacem nijednog od opstina KS,svi su isti bez obzira o kojoj stranci se radi.Kome pricaju bajke Tihici,Lagumdjije i ini,ne vide,ne gospodo svi su oni dio tala a Vi se bunite ko Nas j...
- uvjek dobar gost
Upravo tako... svi mi znamo samo idemo linijom manjeg otpora..... pitanje je samo ko će na kraju ostati... ili koliko treba da nas ode.... ili konkretnije... evo ja ustupam svoj stan familiji Denisa Z... il Zlatka P.... pa nek se usele ako im se ne gadi Alipašino polje.....
Hvala još jednom kantonalnim i opštinskim urbanistima i građevinskim inspektorima. svim onim koji su zaduženi za saobraćaj... odnosno za stvaranje saobraćajnog haosa...... jer zaista lijepo je živjeti ovdje.....jer ovo je grad za sve njihove ljude.... za svu njihovu djecu.....
Živili...
Hvala još jednom kantonalnim i opštinskim urbanistima i građevinskim inspektorima. svim onim koji su zaduženi za saobraćaj... odnosno za stvaranje saobraćajnog haosa...... jer zaista lijepo je živjeti ovdje.....jer ovo je grad za sve njihove ljude.... za svu njihovu djecu.....
Živili...
- chuchumbamayumbe
Nje Zlatko lud da se sa Dzidzikovca seli na Alipasino!uvjek dobar gost wrote:Upravo tako... svi mi znamo samo idemo linijom manjeg otpora..... pitanje je samo ko će na kraju ostati... ili koliko treba da nas ode.... ili konkretnije... evo ja ustupam svoj stan familiji Denisa Z... il Zlatka P.... pa nek se usele ako im se ne gadi Alipašino polje.....
Živili...
- uvjek dobar gost
Šta bi mu falilo.... u mojih 29kvadrata... možda bi tad na Alipašinom zasadili koje drvo... uredili koji parkić i osmislili sadržaje za one silne zelene površine...., a da to ne budu šoping centri i vjerski objekti...
Hvala ti Denise Z i tebi Zlatko P... ovo ruglo koje je niklo u zadnjih 12. godina teško će se ispraviti i preurediti... ostaće zauvjek sjećanje na vaš javašluk, nemar, mito i korupciju...., a nigdje traga znanju i kanceptu...
Hvala ti Denise Z i tebi Zlatko P... ovo ruglo koje je niklo u zadnjih 12. godina teško će se ispraviti i preurediti... ostaće zauvjek sjećanje na vaš javašluk, nemar, mito i korupciju...., a nigdje traga znanju i kanceptu...
- chuchumbamayumbe
Evo jutros citam da je trecina objekata u Sarajevu bespravno izgradjena, a da niko nije zbog toga ni priveden, a kamoli da je zaglavio zatvora.
I ja sam na Alipasinom, B Faza.
Matere mi, bolje je bilo 1996-7, odmah poslije rata, nego sada.
Bilo je čišće, ljudi normalniji...
Ovo je, opet kazem, KATASTROFA kamo idemo!
Ja sam se zalio na stranici opstine Novi Grad, preko njihovog nekakvog kvazi foruma, jebavo im majku, pricao sta ne valja, ma da je iko ikada odgovorio! Nikada! A sada su i ukinuli taj dio stranice.
I ja sam na Alipasinom, B Faza.
Matere mi, bolje je bilo 1996-7, odmah poslije rata, nego sada.
Bilo je čišće, ljudi normalniji...
Ovo je, opet kazem, KATASTROFA kamo idemo!
Ja sam se zalio na stranici opstine Novi Grad, preko njihovog nekakvog kvazi foruma, jebavo im majku, pricao sta ne valja, ma da je iko ikada odgovorio! Nikada! A sada su i ukinuli taj dio stranice.
- uvjek dobar gost
Onda smo komšije i ja sam u B fazi, a i isti sam ti takav išao sam ja i u opštinu dole bar tri puta nosio neke dopise i kao zalio se na divlju gradnju...., ali naravno nista... se desilo nije. Sa konstatacijom da je bolje bilo poslije rata... slažem se jer je tad sve nekako bilo normalnije, bila je bolja atmosfera i energija je neka bila u zraku, pa koncert U2 i sve se činilo da idemo naprijed, a danas....... svi se pitamo gdje ide ovaj voz..., mada znamo da ide u ambisssssss... komšija moj... , a i do nas je što smo im dali da se dignu... da rašire krila....
- chuchumbamayumbe
Ja radim na tome da se ispalim sa zenom i djetetom, nisam se jos zado 100%, ali gdje je tu je da mi pukne film i da zaćeram sve u 100pm, vjeruj mi!uvjek dobar gost wrote:Onda smo komšije i ja sam u B fazi, a i isti sam ti takav išao sam ja i u opštinu dole bar tri puta nosio neke dopise i kao zalio se na divlju gradnju...., ali naravno nista... se desilo nije. Sa konstatacijom da je bolje bilo poslije rata... slažem se jer je tad sve nekako bilo normalnije, bila je bolja atmosfera i energija je neka bila u zraku, pa koncert U2 i sve se činilo da idemo naprijed, a danas....... svi se pitamo gdje ide ovaj voz..., mada znamo da ide u ambisssssss... komšija moj... , a i do nas je što smo im dali da se dignu... da rašire krila....