Lagumdzija protiv ustavnih promjena!!!

Post Reply
Faust

Post by Faust »

mostarac wrote:Zlatko je uradio sto bi uradio svako normalan, a to je da nakon sto ovi nisu htjeli da grade koaliciji baziranu na ustavnim promjenama, rekao OK nije problem, onda ja neci glasat za te ustavne promjene jer ste vi ocito napravili koaliciju koja ce napravit bolje i kvalitetnije promjene.
Dakle ne mozes nekoga sutirati i onda kad ti treba govoriti mu kako je on fini. Eto nek sad sa Silajdzicem dogovore ustavne promjene, mada mislim da kad bi u ustav uslo da od svih poslova on i ekipa imaju 2% Hare bi odmah potpisao ustav sa RS-om i jos kao znak dobre volje negdje tu ubacio i Herceg-Bosnu.

Lagumdzija je dakle uradio ono sto bi uradio svako od nas a to je uvalio im...

Sad koliko je OK da SDP koalira sa HDZ-om i SDA je prica za sasvim druge teme.

:thumbup:
zzzzz

Post by zzzzz »

docent wrote:Stvarno, hoće li mi iko objasniti što se ovoliko pjeni oko Zlaje?
Hajde vi njegovi kritičari, objasnite mi što je on vama trn u oku?
Pored ovoliko kriminalaca na vlasti? (neki su čak i osuđeni :oops: )
Zato, manite se njega.
Sad gledamo Hareta, Mileta i Sulju.
Jer ste vi to zaiskali. :evil:
A kao bolje bi nam bilo da smo gledali Zlatka, Mileta i Sulju....drasticna promjena

U pravu je Jastreb, pravi sektasi. Pa ni vehabije im nisu ravne, kad SDP-ovci zavru za svoju "istinu". Ne libe se vrijedjanja, omalovazavanja, gazenja svoje rijeci, a sve da bi opravdali svoju politicku opciju.

Taman da nista ne znam, dovoljno mi govori to sto je Hare najomrazeniji lik Dodikovih, Brajkovicevih a evo i Lagumdzijinih pulena (fino drustvo, nema sta).
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Sve je vrlo jednostavno...
Na inicijativu Meklhenija, na sastanku u Doboju dogovoreno je formiranje vlasti na drzavnom nivou od stranaka koje su bile ZA paket ustavnih promjena: SNSD, SDA, SDP i HDZ. Najveca kurva ispao je Tihic koji je na putu do Sarajeva promijenio misljenje, nebitno sada da li iz opravdanih ili neopravdanih razloga, odnosno sto je skontao da jos nema snage da radikalima iz svoje stranke opravda razlaz za Silajdzicevim lopovima. I sutradan Suljo opet udje sa Harisom u koaliciju, a po istom, apsolutno istom obrascu, o vlasti se uspiju dogovoriti dva shatro zakrvljena HDZ-a. Cak u vlast uguraju i Lijanoviceve svercere (valjda se ocekuje da buduci ministri budu dobro "podmazani" kada bude trebalo glasati za neki zakon o bescarinskom uvozu mesnog otpada od cega ce Lijanovici praviti "domace" pastetet i salame).
I onda im Zlaja fino kaze: kada ste se, nakon onoliko "sukoba" ( 8-) ) u predizbornoj kampanji, tako lijepo dogovorili o raspodjeli vlasti, onda preuzmite odgovornost i dogovorite se i o novom ustavu. Ne ocekujte da vam SDP bude moneta za potkusurivanje.
Simple...
P.S.Formirana "velika" koalicija 7 stranaka, a u opoziciji su ostale samo 2 stranke (SDP, SDS), ostalo su marginalci tj. stranke jednog lica... Zato, dosta vise o opoziciji... Prati li iko sta radi vlast? 8)
Hantraga

Post by Hantraga »

Ja ne znam cemu tolika frka oko svega ovoga...

Jasno je da su ti ljudi politicari i da pravi politicari koriste sva sredstva da ostvare svoje ciljeve...

Neko rece kako je Dodik nekoliko svjetlosnih godina ispred svih osta;lih nasih politicara...

Ali Dodik nije politicar uopste, on je ekonomista i sve sto radi je crno na bjelo...

Dok politicari sve radi u bojama...

Pa normalno da svi oni koji su pro bosanski orjentisani da ce glasati protiv ustavnih promjena...

Onda je to bio S BiH, sad je SDP, kasnije ce biti SDA...Neko mora kociti ove ustavne amandmane, jel nisu dobri za BiH...

A to sto se mjenjaju kocnicari i dezurni krivci je normalna stvar...Da se ne bi non stop optuzivala jedna stranka ili osoba...

Sve u svemu je ovde najvise opet najebo Dodik, jel je on nesto dao, a zauzvrat nije dobio ustavne promjene...

Iz tog razloga, mi obicni smrtnici nikad necemo saznati ko je u ovim orgijama karao, a ko je karan... :D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

SA 071 wrote:Pa ne mogu vjerovati da Zlaju jos i neko pokusava braniti. Ustavne promjene su pitanje buducnosti zemlje, a ne formiranja koalicije. Znaci, ako mislis da su one dobre zalagaces se za njih bez obzira da li si opozicija ili pozicija. S druge strane, ako mislis da one nisu dobro rjesenje za drzavu, borices se protiv istih i zalagati i pokusavati pronaci bolja rjesenja.

Ali ako si pred izbore za taj paket ustavnih "promjena" (jer ti Meklheni i slicna bagra obecavaju vlast ako im pomognes da odrade dobijeni zadatak u Bosni), a onda ti ne uspiju ispuniti obecanje, pa ti odbijas isti taj paket ciji si bio najveci protagonista, e onda se to zove politicka nedosljednost kakva krasi jos i Tihica.

Silajdzic je bar politicki dosljedan.

Ali je interesantno kako isti oni koji su na ovom forumu ostale ubjedjivali kako je to napredak, realnost i sl., sada ovaj Vozdov potez pravdaju. Pa ako ste onda mislili da je paket dobar, nema opravdanja za ovakav Vozdov preokret. Ma sta da se iza kulisa desavalo. Jer opravdavati ovaj preokret desavanjem iza kulisa vi pristajete biti manipulisana masa, koja ce samo klimati glavom na Vozdove igre iza kulisa i njegove poteze uslovljene kako mu sta kad obecaju.

P.S. Ja sam od pocetka i ocekivao da ce prave socijaldemokrate biti protiv onog paketa koji je afirmisao entitetski (citaj etnicki) princip funkcionisanja stvari u drzavi i koji je stavljao naciju (torove) ispred gradjanina (pojedinca). Tako je od pocetka govorio, recimo, Bogic Bogicevic koji jeste pravi socijaldemokrata za razliku od malog politikanta Zlatka Lagumdzije.
Dobar komentar SA 071, mada ni Hare nije "cvjecka"!
Istu poziciju u SBiH ima Hare kosto i Zlaja ima u SDP! Veliki broj Bosnjackih patriota je bio protiv povratka Hareta na prvo mjesto u SBiH, ali nazalost, "njegovi" su nadvladali! Isto kosto smo bili svjedoci sa Ti'im i "glasanju o povjerenju"! Javna blamaza koja samo donosi dobit njemu licno, i uzem krugu poslusnika, a nikako drzavi, narodu ili partiji! Idolopoklonstvo je zabranjeno muslimanima i po Kur'anu, pa je stvarno porazavajuce da se vecina muslimana upravo poklanja idolima - tj svojim sefovima! Bilo to iz ove ili one partije, ili vjerske zajednice!! Kazem ovdje i vjerske zajednice, jer IZ sa svojim sefom na vlasti, ef Cericem, ne cini nista drugo nego sto cine ovi "pratioci" svojih sefova! Mustafa Ceric je pogazio sve norme IZ-a, i cak i stavove Kur'an-a, kojega tumaci , sve samo u svoju dobrobit, ignorisuci sva pravila i boreci se za vlast!
Jedina svijetla tacka , po mom misljenju, danas na politickoj sceni u BiH, je Zeljko Komsic! A to je nada da se nesto ipak mijenja! Valjda ce doci vrijeme da ce i ovi "dinosaurusi" odumrijeti! Tj, da ce doci neki mladji politicari koji ce vise obecavati! Zato je potrebno iskazati svoje misljenje, bilo to ovdje na forumu , bilo to u kafani ili na poslu! Bitno je da se govori o temi ili problemu! Samo pruzanje informacije masama daje sansu za promjenu!!
Zato, samo za dobrobit JEDINSTVENE BiH, zaboravite imena, partijsku pripadnost i rodbinske veze!
haris ubleha

Post by haris ubleha »

seiko22 wrote:Dobar komentar SA 071, mada ni Hare nije "cvjecka"!
E, moj seiko, ne znas ti ko je SA 071, alias joker, (socijaldemokrata u dusi :lol: ), koji je zbog Lagumdzije izvisio za neke poslovne prostore... :-D
Nego, nemoj ga puno hvaliti jer ce neko pomisliti da je rijec o istoj osobi (prije izvjesnog vremena su ga "provalili" da sam sebe hvali razlicitim nickovima). :lol:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

lagumdzija je 3 puta gori od mirnesa....
mirnes ko mirnes,udara ko brenin mujo u tarabe ali ovaj sonjo ga je prevaziso.
Liberalism

Post by Liberalism »

Lagumdziji svaka cast za posljednji potez.

Odustaje od predlozenih amandmana na Ustav BiH, jer se u BiH (sto nazalost mnogima nije jasno) formirala nova parlamentarna vecina koja ima 2/3 vlast, koja je u svojoj koalicijskoj programskoj platformi stavila cilj donsenje novog modernog evropskog ustava.

Prosli amandmani su kreirani sa ciljem popravljanja dejtonskog ustava u skladu sa Evropskom poveljom o ljudskim pravima, ali nije osiguravao maksimalno moguci funkcionalni okvir za institucije na drzavnom nivou (a koji je prijeko potreban za efikasno funkcionisanje drzave po evropskim standardima).

Stoga, normalno je da SDP odustane od podrske aprilskom paketu, jer se nova koalicija dogovorila da kreira ustav koji će biti bolji od trenutnog (da ne ulazim sad u raspravu sta su amandmani na ustav a sta je donosenje novog ustava) i SDP ih pusta da urade ono sto obecavaju gradjanima.

Druga je prica sto niko od vas ne vjeruje u ono sto govore (i obmanjuju gradjane BiH) lideri politickih stranaka koji sada cine vlast. I sad vam krivo sto vam SDP u lice govori ono sto vi svi dobro znate ali necete da nikako javno priznate (jer je vjerujem mnogo je gradjana koji su toliko tvrdoglavi da nikad do zivota nece priznati da stu pogrijesili). Nije vama krivo toliko na SDP politicki (jer su nacionalisti uradili sve da SDP ima trivijalan utjecaj na vlast) vec masa normalnih ljudi koji su kivni na Zlatka sto jos 'radikalnije' krene u drustveni sukob humanista protiv nacionalista.

Sto se mene tice licno uvijek cu jasno i glasno reci 1. Da je Zlatko i SDP jedina trenutna normalna alternativa i 2)SDA i SZBiH jesu medju najgorim alternativama(uzimam njih kao primjer svih nacionalistickih i kvazi demokratskim trenutnim parlamentarnim strankama).

Ko zna, nije nemoguce da pogrijesim u prvoj tvrdnji (i zbog toga uvijek vrlo rado diskutujem), ali sam srecan sto znam da po pitanju tvrdnje 2. da sam potpuno u pravu. To znaju svi samo je pitanje kad nas vecinu nece biti strah i stih to javno priznati. Ali kad tad.... i to mi je drago!
sarlo

Post by sarlo »

Topla voda wrote:meni je jedino bitno da je i on sad protiv ovakvih ustavnih promjena.u razloge ne ulazim,niti me interesuju.meni je ovo dobra vijest.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Valja podebljati onima kojima jos nije jasno:
Liberalism wrote:Lagumdziji svaka cast za posljednji potez.
Odustaje od predlozenih amandmana na Ustav BiH, jer se u BiH (sto nazalost mnogima nije jasno) formirala nova parlamentarna vecina koja ima 2/3 vlast, koja je u svojoj koalicijskoj programskoj platformi stavila cilj donsenje novog modernog evropskog ustava.
I vise od 2/3. Imaju 32 od 42 poslanika za "novi moderni evropski ustav". :-D
bosnjo24

Post by bosnjo24 »

E stvarno ovo mozes vidjeti samo kod nas ,micerko znam da je idol greh ali za muslimana vjernika koji nema zivog idola ali komunisticki idol uvijek mora da postoji prije drug tito a sada zlaja ali ni to mene toliko ne interesuje nit me interesuje kako ko ima pravopis bosanskog jezika vise treba pogledat sta osoba zeli reci a ne traziti kvakice jeli stavio ili nije sad sam stavio sve mala slova i ima mozda x gramaticki gresaka ali nije tema gramatika bosanskog jezika nego zlajino vruce -hladno
E sad i meni je drago sto je on skontao ispravnu stvar i promjenio misljenje,jer je ono bilo gore od sadasnje situacije (mislim amandmani) jer logicno cim srbi prihvate nesto oberucke to nevalja za BIH .Nikad nista sto je trebalo ojacati drzavu nisu dobrovoljno prihvatili uvjek stapom natjerani od med.zajed.a sada prihvataju oberucke normalno da nesto nije u redu i sreca pa nije proslo i drago mi je sto se sada i zlajcek promjenio a harce ako ih prihvati bice onda zaista olos ali on to necu uraditi bar se nadam nije on ko nas tihi i zlaja sad hocu sad necu
edinbug

Post by edinbug »

bosnjo24 wrote:E stvarno ovo mozes vidjeti samo kod nas ,micerko znam da je idol greh ali za muslimana vjernika koji nema zivog idola ali komunisticki idol uvijek mora da postoji prije drug tito a sada zlaja ali ni to mene toliko ne interesuje nit me interesuje kako ko ima pravopis bosanskog jezika vise treba pogledat sta osoba zeli reci a ne traziti kvakice jeli stavio ili nije sad sam stavio sve mala slova i ima mozda x gramaticki gresaka ali nije tema gramatika bosanskog jezika nego zlajino vruce -hladno
E sad i meni je drago sto je on skontao ispravnu stvar i promjenio misljenje,jer je ono bilo gore od sadasnje situacije (mislim amandmani) jer logicno cim srbi prihvate nesto oberucke to nevalja za BIH .Nikad nista sto je trebalo ojacati drzavu nisu dobrovoljno prihvatili uvjek stapom natjerani od med.zajed.a sada prihvataju oberucke normalno da nesto nije u redu i sreca pa nije proslo i drago mi je sto se sada i zlajcek promjenio a harce ako ih prihvati bice onda zaista olos ali on to necu uraditi bar se nadam nije on ko nas tihi i zlaja sad hocu sad necu
Hare će ih prihvatiti 100% . :zzzz:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

bosnjo24 wrote:harce ako ih prihvati bice onda zaista olos
Sada su se Harcetovi toliko razletili da mole Zlajine da prihvate ustavne promjene jer u tom slucaju...
Harcetovi su k'o fol suzdrzani, a ustavne promjene ipak se usvajaju bez njih. Tako Harcetovi jednim udarcem ubijaju dvije muhe: spasavaju vlastiti obraz i vlast jer ostaju u vladajucoj koaliciji i mogu nastaviti sa demagosko-patriotskim ublehama...
Samo, Zlajini ovaj put nece da budu moneta za potkusurivanje pa ce Sulji i Haretu nesto valjati zrtvovati... 8) Obraz ili vlast... :wink:
edinbug

Post by edinbug »

haris ubleha wrote:
bosnjo24 wrote:harce ako ih prihvati bice onda zaista olos
Sada su se Harcetovi toliko razletili da mole Zlajine da prihvate ustavne promjene jer u tom slucaju...
Harcetovi su k'o fol suzdrzani, a ustavne promjene ipak se usvajaju bez njih. Tako Harcetovi jednim udarcem ubijaju dvije muhe: spasavaju vlastiti obraz i vlast jer ostaju u vladajucoj koaliciji i mogu nastaviti sa demagosko-patriotskim ublehama...
Samo, Zlajini ovaj put nece da budu moneta za potkusurivanje pa ce Sulji i Haretu nesto valjati zrtvovati... 8) Obraz ili vlast... :wink:
Ova je dobra :zzzz: :zzzz: :zzzz:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

edinbug wrote:
bosnjo24 wrote:E stvarno ovo mozes vidjeti samo kod nas ,micerko znam da je idol greh ali za muslimana vjernika koji nema zivog idola ali komunisticki idol uvijek mora da postoji prije drug tito a sada zlaja ali ni to mene toliko ne interesuje nit me interesuje kako ko ima pravopis bosanskog jezika vise treba pogledat sta osoba zeli reci a ne traziti kvakice jeli stavio ili nije sad sam stavio sve mala slova i ima mozda x gramaticki gresaka ali nije tema gramatika bosanskog jezika nego zlajino vruce -hladno
Hare će ih prihvatiti 100% . :zzzz:
Cim stane u zivi zid prihvatice objerucke... :D
mostarac

Post by mostarac »

Mislim da je veceras krizno u taboru stopostotnih :D

Bice ovo teski mjeseci za Hareta & Co, koje im vodja nadam se nece prezivjeti.
I sad zalim sto onaj duel sa Zlajom na BHT1 nakon neusvajanja ustavnih promjena nije trajao 15 minuta duze, jer bi Lepog Hareta jos onda opalila hercika :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Dodooooo :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

mostarac wrote:Mislim da je veceras krizno u taboru stopostotnih :D

Bice ovo teski mjeseci za Hareta & Co, koje im vodja nadam se nece prezivjeti.
I sad zalim sto onaj duel sa Zlajom na BHT1 nakon neusvajanja ustavnih promjena nije trajao 15 minuta duze, jer bi Lepog Hareta jos onda opalila hercika :D
A joker i njegovi klonovi otvorili temu da popljuju Zlaju... :-D
i onda uz malo objasnjenja i logicnog razmisljanja te nakon dokumenata "crno na bijelo" u Bakirovoj emisiji (kako je Lepi glasao u Predsjednistvu...) ...lako je dokazati da je "odustajanje od ustavnih amandmana" jedan od najjacih poteza Lagumdzije u njegovoj politickoj karijeri...
Zlaja, respect!
nineac

Post by nineac »

Svaka cast zlatku za zadnji potez. Samo Avaz ce vec optuziti SDP za nesto!
bosnjo24

Post by bosnjo24 »

Reakcije na Lagumdžijinu promjenu stava o ustavnim promjenama

Bešlagić: Nisam ničija igračka!

Ranije smo govorili da je predloženi paket dobar, podsjeća Selim Bešlagić * Lagumdžija nema principa i spašava svoju poziciju u stranci, ocjenjuje Tokić

Obrat Zlatka Lagumdžije, čelnika SDPBiH, spram aprilskog paketa ustavnih promjena, sve su prilike, izazvat će daljnja "pucanja" u redovima njegove stranke. Pored toga, prema ocjenama nekih bh. političara, Lagumdžijina najava da neće podržati istovjetna rješenja izmjena Ustava BiH, otkriva njegovu političku neozbiljnost i patološko vlastoljublje.

Istovjetna rješenja

Lagumdžijina promjena mišljenja prema izmjenama državnog Ustava u najteži položaj dovodi zastupnike SDPBiH, koji su u aprilu podržali predložene amandmane, a sada bi trebali biti protiv istih rješenja. Jedan od njih je Selim Bešlagić.
- Prvo, ne znam hoće li isti paket ustavnih promjena biti u Parlamentu BiH. Drugo, nisam siguran da je sve onako kako se u javnosti interpretira, a tiče se izjave Zlatka Lagumdžije na RTRS-u. Međutim, ako je Lagumdžija najavio protivljenje istom paketu promjena Ustava i ako oni budu ponovo u Parlamentu BiH, onda svi moraju znati da ja nisam ničija igračka. Hoću reći, mora mi se dati "debelo" obrazloženje zbog čega sada treba odbiti istovjetna ustavna rješenja, za koja smo govorili da su dobra i da smo ih zbog toga podržali - kaže Selim Bešlagić.
Na naše pitanje hoće li on podržati ista ustavna rješenja - budu li ponovo u Parlamentu BiH - nezavisno od toga što je Lagumdžija promijenio mišljenje o njima, Bešlagić kaže da "nema svrhe odgovarati na hipotetička pitanja".
Sejfudin Tokić, predsjednik Socijaldemokratske unije (SDU) BiH, smatra kako "Lagumdžija promjenom mišljenja o ustavnim promjenama otkriva svoju nezajažljivu želju za učešćem u vlasti".

Ključna stavka

- Valja se prisjetiti kako je Lagumdžija govorio da on hoće graditi vlast samo sa strankama koje prihvataju platformu SDP-a, a ključna stavka te platforme bile su ustavne promjene. E, sad je jasno da nikakve platforme nema, jer je Lagumdžija protivnik istih ustavnih promjena. Zapravo, postoji samo njegova platforma za ulazak u vlast. A on je radi ulaska u vlast, bio spreman podržati i invaziju Amerike na Irak i ustavne promjene kojima su se usprotivili svi bh. istinski patrioti, i ko zna šta još ne. Dakle, Lagumdžija nema principa i on je spreman s bilo kime ući u vlast, jer ulaskom u vlast, sačuvao bi vlastitu poziciju u SDP-u - mišljenja je Tokić.
Posljednjim istupom lidera SDP-a, smatra Tokić, pale su sve maske Zlatka Lagumdžije.

H. ORAHOVAC

Vlastiti interesi i pozicija

- Sada je, valjda, svima sve jasno. Lagumdžija je javnim kazivanjem da neće podržati promjene Ustava, koje je jednom zdušno branio, definitivno sahranio i SDP i socijaldemokratiju u toj stranci. A sve to skupa radi zbog svoje pozicije i zbog svojih vlastitih interesa - zaključuje Tokić.

Mirnes Ajanović, predsjednik Bosanske stranke

Čelniku SDP-a je tužilaštvo za petama

Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović smatra da stav kojim Zlatko Lagumdžija podržava odbijanje ponovljenog paketa ustavnih promjena predstavlja priznanje, ali i konačnu potvrdu protudržavnog djelovanja SDP-a.
- Nakon propalih ustavnih izmjena i izbornog debakla, te nakon što je propao i očajnički pokušaj da SDP po svaku cijenu uđe u vlast, Zlatko Lagumdžija je ostao bez političkog utjecaja i mogućnosti da izbjegne tužilaštvo koje mu je, konačno, za petama - ocjena je Mirnesa Ajanovića.
Po njemu, "Lagumdžijina promjena stava nije ništa drugo do očajnički pokušaj da se održi na čelu SDP-a".
- A tako nešto je moguće jedino ako Lagumdžija uspije uvjeriti građane da zaborave njegovu povijesnu odgovornost, jer se zbog protudržavnog djelovanja SDP-a, naša domovina našla u situaciji da je samo dva glasa u Parlamentu dijele od davanja legitimiteta RS za otcjepljenje - smatra Ajanović.

--------------------------------------------------------------------------------

Prosudite imal istine ili je sve laz
mostarac

Post by mostarac »

panika vec vlada. Avaz se stavio u pogon :D

Jao nije ga Haretu niko ovako zavuko ima 15 godina :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

bosnjo24 wrote:Prosudite imal istine ili je sve laz
Bosnjo, citir'o si Avaz... 8-)
Odgovor ti se sam namece... sve je laz, samo pusta laz... :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

A, pazite ovaj citat iz Avaza, dio izjava Sejfe Tokica...
A on je radi ulaska u vlast, bio spreman podržati i invaziju Amerike na Irak i ustavne promjene kojima su se usprotivili svi bh. istinski patrioti, i ko zna šta još ne.
:lol: :lol:
Zlaja, sudice ti branitelji Iraka...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

haris ubleha wrote:A, pazite ovaj citat iz Avaza, dio izjava Sejfe Tokica...
A on je radi ulaska u vlast, bio spreman podržati i invaziju Amerike na Irak i ustavne promjene kojima su se usprotivili svi bh. istinski patrioti, i ko zna šta još ne.
:lol: :lol:
Zlaja, sudice ti branitelji Iraka...
Ne treba nikad zaboraviti da je upravo njegov glas Bushu dao zeleno svjetlo... :D
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

mostarac wrote: Jao nije ga Haretu niko ovako zavuko ima 15 godina :D
Mislim da je ovim potezom Lagumdzija definitivno unistio SDP. Nakon svih gafova, SDP ako na sljedecim izborima udje u parlament bice dobro. Toliko je bilo gafova da SDP uopste vise nije prepoznatljiv kao ozbiljna partija. Potpredsjednik SDP Popovic kaze da je SDP-u SNSD drazi od SBiH, to za glasaca znaci, da SDP preferira 100% RS. Da ne nabrajam onaj bezobrazni postupak Faruka Sijarica koji omalovazava roditelje 1620 ubijenih malih Sarajlija u vezi imena spomenika, potom Zlajino tepanje Mici...kako je SDP 92. bio totalno pasivan po pitanju odbrane, tako je ova protekla godina SDP-ovog djelovanja 100 x gora iz perspektive potencijalnog glasaca, jer u miru predsjednik jedne partije tepa covjeku, cobanu koji javno poziva na unistenje ove zemlje...a davno je Nijaz upozoravao Zlaju da je unistio partiju svojim potezima, medjutim iskusnijeg i starijeg ocigledno nisu slusali...
Post Reply