Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
ernest
sto se tice price o sportasima koji su odlucili igrati za hrvatsku ili srbiju umjesto za bih nadam se da ce se ta glupa prica jednom konacno zavrsiti.
zasto deco igra za portugal, a odrasto je u brazilu?
zasto je terry castle igrao za bih?
alilovic je odlucio igrati za hrvatsku i niko mu na tome nema sta prigovoriti. ne bih se slozio s tim da nikola prce nema mjesta u hrvatskoj reprezentaciji, odnosno niposto ne bih tako odvratno govorio o covjeku koji ima kvalitet i uz to brani boje nase reprezentacije. dakle, svi oni koji igraju za bih imaju nasu podrsku, a protiv onih koji su iz bih otisli igrati za neku drugu reprezentaciju bar ja nemam nista protiv.
zasto deco igra za portugal, a odrasto je u brazilu?
zasto je terry castle igrao za bih?
alilovic je odlucio igrati za hrvatsku i niko mu na tome nema sta prigovoriti. ne bih se slozio s tim da nikola prce nema mjesta u hrvatskoj reprezentaciji, odnosno niposto ne bih tako odvratno govorio o covjeku koji ima kvalitet i uz to brani boje nase reprezentacije. dakle, svi oni koji igraju za bih imaju nasu podrsku, a protiv onih koji su iz bih otisli igrati za neku drugu reprezentaciju bar ja nemam nista protiv.
-
ernest
in33sa mogao bih se potpuno sloziti s tobom, medjutim repeater je sasvim jasno uz upuceno pitanje spominjao ugrozenost nacionalnih prava??!
dakle, ako je rijec o tome, ne vidim razloga da i hrt ne prenosi pa i kvalifikacijske utakmice bih.
slazem se da je lijepo gledati hrvatsku rukometnu reprezentaciju, ali nikako iz razloga koje spominje repeater. osim toga, posto bih nije ucesnik tekuceg svjetskog prvenstva ja navijam za hrvatsku, ne zato sto su nam susjedi, nego zato sto najbolje igraju
dakle, ako je rijec o tome, ne vidim razloga da i hrt ne prenosi pa i kvalifikacijske utakmice bih.
slazem se da je lijepo gledati hrvatsku rukometnu reprezentaciju, ali nikako iz razloga koje spominje repeater. osim toga, posto bih nije ucesnik tekuceg svjetskog prvenstva ja navijam za hrvatsku, ne zato sto su nam susjedi, nego zato sto najbolje igraju
-
in33sa
Prce igra lijevog beka, zar ne.
U Hrvatskoj na toj poziciji igraju Lackovic, Valcic i po potrebi Vukovic.
Prce tu nema mjesta.
Ne tvrdim, naravno, mozda decko zeli igrati za BiH. Ali cisto sumnjam da bi odbio poziv Line Cervara. Cak se i Terzic oko toga premisljao. Sto god on danas o tome rekao, dok ga je Gobac imao u planu, Mirsad se nije odazivao BH selektoru. Cim je Gobac vratio Valcica, Terzic je doleprsao nazad.
Moze on sad prodavati price o Radji i sukobu sa selektorom, to je njegovo pravo.
Prce tu nema mjesta.
Ne tvrdim, naravno, mozda decko zeli igrati za BiH. Ali cisto sumnjam da bi odbio poziv Line Cervara. Cak se i Terzic oko toga premisljao. Sto god on danas o tome rekao, dok ga je Gobac imao u planu, Mirsad se nije odazivao BH selektoru. Cim je Gobac vratio Valcica, Terzic je doleprsao nazad.
Moze on sad prodavati price o Radji i sukobu sa selektorom, to je njegovo pravo.
-
in33sa
Ma dobro, mislim da se on malo zajebava.ernest wrote:in33sa mogao bih se potpuno sloziti s tobom, medjutim repeater je sasvim jasno uz upuceno pitanje spominjao ugrozenost nacionalnih prava??!
Ionako RTRS prenosi meceve hrvatske ekipe, a i FTV ce kako vidim prenositi tri od cetiri njihova meca drugog kruga.
Meni je samo zao sto nema vise utakmica, recimo Francusku da malo vidimo, ili naprimjer Spanjolce.
-
ernest
pa dobro sta bi ti uradio da si halid demirovic. vratio bi terzica u hrvatsku? nemas ti pojma o cemu pricas prijatelju (bez uvrede). sta ima lose u tome sto bi terzic ili bilo koji drugi igrac nastupao za hrvatsku koja je u ovom trenutku realno bolja reprezentacija i iz koje se neuporedivo lakse skuplje prodati?
-
a.basko
puni pogodak!!!in33sa wrote:Prce igra lijevog beka, zar ne.
Prce tu nema mjesta.
dodao bih samo jos ovo...
nasi susjedi pokusavaju da oslabe nasu reprezentaciju, a ovo je jedan od nacina! dokle god je igraca koji razmisljaju slicno terzicu,a ima ih podosta, necemo se plasirati na jedno od vecih takmicenja.
-
in33sa
Ti nisi shvatio, ja Terzica ne osudjujem.
Nama je Terzic jako vrijedan igrac, i ako je dosao nazad, dobrodosao.
Samo dajem primjer zasto igraci prelaze u druge reprezentacije. Nasi ljudi vole galamiti kako nam Srbi, Hrvati, Svedjani, ovi oni, kradu igrace. A niko da shvati da igraci sami biraju.
Kad bi mi imali normalno stanje u sportskim savezima, mozda bi danas Sola recimo branio za drzavu u u kojoj se rodio.
Uostalom, to je normalna praksa kako u rukometu tako u ostalim sportovima. Spomenuo si vec nase naturalizovane amerikance, a u rukometu je primjera bezbroj. Evo ovaj Doder, ili Vranjes, zatim Dujshebaev koji je igrao za Spanjolsku, pa Xepkin, obojica su iz Sovjetskog Saveza. Ili Karabatic, decko je iz Trogira a igra za Francusku.
I slicno.
Nama je Terzic jako vrijedan igrac, i ako je dosao nazad, dobrodosao.
Samo dajem primjer zasto igraci prelaze u druge reprezentacije. Nasi ljudi vole galamiti kako nam Srbi, Hrvati, Svedjani, ovi oni, kradu igrace. A niko da shvati da igraci sami biraju.
Kad bi mi imali normalno stanje u sportskim savezima, mozda bi danas Sola recimo branio za drzavu u u kojoj se rodio.
Uostalom, to je normalna praksa kako u rukometu tako u ostalim sportovima. Spomenuo si vec nase naturalizovane amerikance, a u rukometu je primjera bezbroj. Evo ovaj Doder, ili Vranjes, zatim Dujshebaev koji je igrao za Spanjolsku, pa Xepkin, obojica su iz Sovjetskog Saveza. Ili Karabatic, decko je iz Trogira a igra za Francusku.
I slicno.
-
ernest
nije ni cudo sto si ti bivsi reprezentativac. lupas gluposti. sto bi susjedne reprezentacije slabile nasu kada su barem deset puta jaci? u svemu tome vidim da trazis nekakav alibi mada ti to ne treba. a ta tvoja prica lici mi na onu citav svijet je protiv nas, a tukne i na nacionalizam tako da mogu samo reci fujjj
covjece, hrvatska ima rejting i bilo kojeg mladog igraca da pozovu, naravno da ce se on premisljati, odnosno neki nece ni sekunde premisljati. o kakvim glupostima ti lupetas
covjece, hrvatska ima rejting i bilo kojeg mladog igraca da pozovu, naravno da ce se on premisljati, odnosno neki nece ni sekunde premisljati. o kakvim glupostima ti lupetas
-
in33sa
Mislim da je pretjerano tvrditi da susjedi pokusavaju oslabiti BH reprezentaciju.
Mislim, Hrvati nemaju preca posla od smicalica i podmetanja BH rukometu.
Ljudi samo gledaju svoj interes, kao i igraci. Za neke igrace postoje i bitnije stvari od nacionalnog ponosa. Hrvati su imali Cavara kojem je bilo ispod casti igrati u Portugalu, on je izjavio "nemam ja tu sa kime igrati", pa su ovi uzeli zlatnu medalju a Pako se pokajao. On je cuvao koljena, nebi li odradio jos koju sezonu i zaradio jos koju deviznu svotu.
Mislim, Hrvati nemaju preca posla od smicalica i podmetanja BH rukometu.
Ljudi samo gledaju svoj interes, kao i igraci. Za neke igrace postoje i bitnije stvari od nacionalnog ponosa. Hrvati su imali Cavara kojem je bilo ispod casti igrati u Portugalu, on je izjavio "nemam ja tu sa kime igrati", pa su ovi uzeli zlatnu medalju a Pako se pokajao. On je cuvao koljena, nebi li odradio jos koju sezonu i zaradio jos koju deviznu svotu.
-
a.basko
ernest wrote:nije ni cudo sto si ti bivsi reprezentativac. lupas gluposti. sto bi susjedne reprezentacije slabile nasu kada su barem deset puta jaci? u svemu tome vidim da trazis nekakav alibi mada ti to ne treba. a ta tvoja prica lici mi na onu citav svijet je protiv nas, a tukne i na nacionalizam tako da mogu samo reci fujjj
eto ti imas pojma...
irfan smajlagic,zlatan saracevic,bozidar jovic.....
da ti dalje ne nabrajam!
ima ih i u srbiji...
a takvi nacionalisti kao sto si ti, optuzuju odmah druge za ono sto su sami!
savjetujem ti da malko premotas film i u miru razmilis o velicini svoje gluposti!!!
-
in33sa
Saracevic, Smajlagic i Jovic su za Hrvatsku igrali u vrijeme dok je Bosna gorila. Nisu bas imali neki izbor, da ne govorim o tome da su u Hrvatskoj zivjeli, osnovali obitelji, jednostavno postali gradjani te drzave.
Pipe je danas veci Hrvat od Tudjmana, da se tako izrazim. I sta sad, da ga pljujem necu. Cijenim ga kao igraca, za mene je uz Mirzu najbolje desno krilo svijeta svih vremena.
Postoje i oni cije srce jace kuca kada cuju Lijepu nasu/Boze pravde, kao sto su Alilovic ili Bojinovic. Mladen je rekao nedavno da nije zelio igrati za SCG vec samo za Srbiju, i da ga nije zanimala Hej sloveni vec Boze pravde, i da je to docekao.
Njegova stvar, jebiga. Iskreno, takvi Bosni i ne trebaju, koji ce nam klinac Koroman koji kada ga vidis, vidis da se radi o planinskom dzikanu koji nikakve koristi nece donijeti ekipi u kojoj igra. Ekipa Srbije je samo dokaz.
Pipe je danas veci Hrvat od Tudjmana, da se tako izrazim. I sta sad, da ga pljujem necu. Cijenim ga kao igraca, za mene je uz Mirzu najbolje desno krilo svijeta svih vremena.
Postoje i oni cije srce jace kuca kada cuju Lijepu nasu/Boze pravde, kao sto su Alilovic ili Bojinovic. Mladen je rekao nedavno da nije zelio igrati za SCG vec samo za Srbiju, i da ga nije zanimala Hej sloveni vec Boze pravde, i da je to docekao.
Njegova stvar, jebiga. Iskreno, takvi Bosni i ne trebaju, koji ce nam klinac Koroman koji kada ga vidis, vidis da se radi o planinskom dzikanu koji nikakve koristi nece donijeti ekipi u kojoj igra. Ekipa Srbije je samo dokaz.
-
a.basko
neces vjerovati, imao sam poziva,ernest wrote:sta bi ti bivsi reprezentativce uradio da su te zvali recimo nijemci???
"igrao sam za raju i zanemarivao taktiku, zavrsio u ..." ,
ali su mi i srce i dusa zadovoljni.
a to je ipak najvaznije...
ili mislis drugacije?
-
ernest
Mladen je rekao nedavno da nije zelio igrati za SCG vec samo za Srbiju, i da ga nije zanimala Hej sloveni vec Boze pravde, i da je to docekao.
ja ne vidim razliku izmedju toga sto je on rekao i izmedju price da susjedi zele oslabiti nasu reprezentaciju. sta bi tek nas bivsi reprezentativac pricao da smo mi malo jaci!!
ja ne vidim razliku izmedju toga sto je on rekao i izmedju price da susjedi zele oslabiti nasu reprezentaciju. sta bi tek nas bivsi reprezentativac pricao da smo mi malo jaci!!
-
a.basko
ociti dokaz tvoje gluposti!ernest wrote:iako, mora se priznati, lijepo je vidjeti kako bivsi reprezentativac poput tebe (koji li si ti???) zna sloziti prostu prosirenu recenicu : "savjetujem ti da malko premotas film i u miru razmilis o velicini svoje gluposti!!!" cestitam!
ako nisi "skonto"...tvoj problem majstore...
-
miki22
Ovdje pojedinci samo sjebaju forum a najviše ovi nacionalisti gdje nažalost prednjače Bošnjaci, koji svaku sportsku temu okrenu na mržnju i nacionalizam. Lijeni su i paraziti pa samo druge ojalavaju, čast poštenim ljudima Bošnjacima, Hrvatima Srbima i treba učit i gledati kako drugi napreduju, uzimati od njih najbolje i raditi, raditi, raditi, raditi........
- van Basten
Jeste da nam je ovih dana što se rukometa tiče priritet evropski pohod RK Bosne, al čisto da malo , s razlogom, oživim i ovu temu. Igtramo dvije prijateljske utakmice sa reprezentacijom Hrvatske (koja najavljuje najjači sastav osim Lackovića), prvu 04.04. u 17h dvorana Zetra, a drugu dan kasnije u Ljubuškom