Najjednostavnijim jezikom receno - ovo je suplja prica Dzeneta. To ces i sama shvatiti jednog dana. Iskreno ti zelim da to bude sto prije.Ona je pokusala sve...Vratila je se previ put i sta su joj roditelji uradili...Otac joj je potrgao odjecu i marame, skinuli je skoro do gola i odveli na plazu, a to je za muslimanku zestoko ponizenje i ubijanje u pojam...Za ramazan tjerati vjernika,muslimana da jede je zlocin nad covjekom i njegovom slobodom...
I kako da musliman to presuti i ne uradi ovo sto je i sestra nasa uradila...To joj je bio jedini izlaz, a da se ja pitam, ja bih te roditelje tuzio za krsenje ljudskih prava, za zlostavljanje i maltretiranje u porodici, jer i punoljetna osoba moze biti zlostavljana, a nasa sestra je bila ponizavana i zlostavljana i na svakom sudu bi dobila slucaj...
Zašto je Dženeta Džukljan otišla od roditelja
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
-
Shoshana
Ma sve je ovo suplja, jos od prve stranice. Uopste mi nije jasno zasto se ova rasprava ne preseli na neku drugu temu, a poeni (od politickih do vjerskih) ne prestanu ubirati na necijoj tudjoj nesreci.
Ovdje se ne raspravlja zasto je Dzeneta otisla od kuce. Otisla je od kuce iz istog razloga iz kojeg je moj drug S. otisao '82, moja drugarica M. '85 i bezbroj drugih mladih ljudi koji su smatrali da ne mogu da zive prema svojim ubjedjenjima u roditeljskoj kuci. I to je njeno pravo.
Ovdje se raspravlja o tome da li je njen postupak ispravan ili ne - u skladu sa islamom ili ne. Sve do jedan bezgresnih se skupili na forumu da osudjuju. Bas mi je to nesto, eto, k'o u skladu sa islamom
Sramota!
Ovdje se ne raspravlja zasto je Dzeneta otisla od kuce. Otisla je od kuce iz istog razloga iz kojeg je moj drug S. otisao '82, moja drugarica M. '85 i bezbroj drugih mladih ljudi koji su smatrali da ne mogu da zive prema svojim ubjedjenjima u roditeljskoj kuci. I to je njeno pravo.
Ovdje se raspravlja o tome da li je njen postupak ispravan ili ne - u skladu sa islamom ili ne. Sve do jedan bezgresnih se skupili na forumu da osudjuju. Bas mi je to nesto, eto, k'o u skladu sa islamom
Sramota!
-
Hattab72
"Hvala na prosvjetljenju Bezgrijesni."
Ti ovdje iznosis neistinu i pokusavas moje rijeci odvesti u drugom pravcu, jer nigdje ne napisah da sam bezgrijesan...
Kazes vrbovanje...Je li ti toliko smeta sto neko hoce da zivi onako kako licno smatra da je najbolje za njega? Zar nisi procitala da je sestra rekla da je niko, ama bas niko nije vrbovao, niti natjerao na bilo sta...
Ili ovdje neko ne moze da shvati da ljubav prema Allahu s.w.t. premasuje sve ljubavi i da nije potrebno nicije vrbovanje da se shvati Istina i po njoj zivot uskladi...
Po tom principu i ja mogu reci da tebe konstantno vrbuju, jer neces da priznas Istinu i odupires joj se na nevjest i providan nacan, bas kao i ti sto te vrbuju
Ti ovdje iznosis neistinu i pokusavas moje rijeci odvesti u drugom pravcu, jer nigdje ne napisah da sam bezgrijesan...
Kazes vrbovanje...Je li ti toliko smeta sto neko hoce da zivi onako kako licno smatra da je najbolje za njega? Zar nisi procitala da je sestra rekla da je niko, ama bas niko nije vrbovao, niti natjerao na bilo sta...
Ili ovdje neko ne moze da shvati da ljubav prema Allahu s.w.t. premasuje sve ljubavi i da nije potrebno nicije vrbovanje da se shvati Istina i po njoj zivot uskladi...
Po tom principu i ja mogu reci da tebe konstantno vrbuju, jer neces da priznas Istinu i odupires joj se na nevjest i providan nacan, bas kao i ti sto te vrbuju
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
E vidis to sto ti tvrdis je vec pomalo protkano dozom fanatizma. Cuj "ono sto je naredjeno". U vjeri ne postoje naredjenja nego preporuke i savjeti jer bi u protivnom vjera slicila diktaturi ako se nesto naredjuje. A ti ako vjeru stavljas prije svojih roditelja onda odmah se uhvati Une i skoci u nju jer onaj ko te je napravio, odgojio, skolovao dao ti hljeb u ruke moze biti samo na prvom mjestu a sve ostalo na drugom pa samim tim i vjera.biscanka84 wrote:Problem je sto njeni nisu spremni da je gledaju pokrivenu u kuci,razumijes? djeca su duzna biti poslusna roditeljima sve do trenutka kad roditelji krenu protiv islama i zabranjuju ono sto je naredjeno,te i ponizavaju
Gdje je taj Bog bio ma kako ga zvali od 92-96 godine kad su ljudi ginuli od svega pocevsi od metaka i granata do gladi, zedji i beznadja. Gdje je tada bio taj najveci, a roditelji su bili tu uz sviju nas i spremni zivote dati da ih mi nebi izgubili. Gdje je ta vjera i taj bog bio da nahrani ljude, da nam da oruzje da se odbranimo. Gdje je taj bog bio u Srebrenici, Zepi, gdje je bio dok je Drina nosila leseve, gdje je bio kad su umirala djeca u BiH. Ko je otkidao zadnji komadic hljeba od svojih usta da ti ne bi bila gladna. Da nije uzviseni?????????
Ti nisi svjesna kakvu si glupost napisala i ja da sam na mjestu tvojih roditelja krenuo bih momentalno protiv islama i istjerao te iz kuce pa neka te islam hrani, skoluje i oblaci. Da se razumijemo ovo vazi za sve vjere i za sve one koji kazu da su bogovi i vjera ispred roditelja. To su za mene upravo oni koje zovemo "FANATICIMA".
I GDJE JE TO NAREDJENO DA SE ZENA KOMPLETNA POKRIJE A PRED BOGA IDE OTKRIVENOG LICA.
KO JE TO NAREDIO DA ZENA IDE 10 KORAKA IZA MUSKARCA.
I onda kukate da ste ugrozene. Ugrozene ste (naravno to se odnosi na one koje se tako ponasaju) jer slusate te kretene od svojih muzeva ili onih koji su vam uzori i dozvoljavate da uvijek budete ispod muskaraca i da budete njihovi robovi a sve pod plastom vjere i nedokucive gluposti.
- danas
Shoshana wrote:Ma sve je ovo suplja, jos od prve stranice. Uopste mi nije jasno zasto se ova rasprava ne preseli na neku drugu temu, a poeni (od politickih do vjerskih) ne prestanu ubirati na necijoj tudjoj nesreci.
Ovdje se raspravlja o tome da li je njen postupak ispravan ili ne - u skladu sa islamom ili ne. Sve do jedan bezgresnih se skupili na forumu da osudjuju. Bas mi je to nesto, eto, k'o u skladu sa islamom![]()
Sramota!
tacno...
ali ni Dani, a jos manje Saff ce objaviti pricu mladica ili djevojke koji su otisli u hare krisne ili jehovine svjedoke; niti ce Dani zaliti roditelje mladog hare krisne podanika, niti ce Saff braniti takvu osobu i u 'ime istine' objaviti njegovu verziju price. i tada neces cuti lekcije glede 'slobode izbora' za kojom nam kukaju vehabije na ovom forumu -- kao da sloboda izbora postoji samo da potvrdjuje njihov izbor, i izbor cura poput ove dzenete i nista drugo. a kada povodljiva nam dzeneta iz vehabija pobjegne u neku drugu sektu/kult poput hare krisne ili jehovinih svjedoka (kao sto znam osobu da je uradila) tada ce je haman isti ovi koji sada brane njen izbor osudjivati i odricati je se, i necemo cuti nijedne hvalospjevke o 'slobodi izbora'...
a ovo jeste politicka tema, iz razloga koje je neko gore vec napisao. za razliku od hare krisni, jehovinih svjedoka, jevandjelista i slicnih misionara i sektasa, vehabije imaju ozbiljne politicko-drustvene i kulturne pretenzije -- ali ne samo na par ovih nesretnika koje ulove u svoju mrezu, vec na cijelo b-h drustvo kao takvo. u tome su dzeneta i njeni roditelji samo pioni, tacnije zrtve necega veceg. onaj ko to ne vidi ili je slijep ili se pravi budala.
- ahmed&nedzad
hrasno38 wrote:E vidis to sto ti tvrdis je vec pomalo protkano dozom fanatizma. Cuj "ono sto je naredjeno". U vjeri ne postoje naredjenja nego preporuke i savjeti jer bi u protivnom vjera slicila diktaturi ako se nesto naredjuje. A ti ako vjeru stavljas prije svojih roditelja onda odmah se uhvati Une i skoci u nju jer onaj ko te je napravio, odgojio, skolovao dao ti hljeb u ruke moze biti samo na prvom mjestu a sve ostalo na drugom pa samim tim i vjera.biscanka84 wrote:Problem je sto njeni nisu spremni da je gledaju pokrivenu u kuci,razumijes? djeca su duzna biti poslusna roditeljima sve do trenutka kad roditelji krenu protiv islama i zabranjuju ono sto je naredjeno,te i ponizavaju
Gdje je taj Bog bio ma kako ga zvali od 92-96 godine kad su ljudi ginuli od svega pocevsi od metaka i granata do gladi, zedji i beznadja. Gdje je tada bio taj najveci, a roditelji su bili tu uz sviju nas i spremni zivote dati da ih mi nebi izgubili. Gdje je ta vjera i taj bog bio da nahrani ljude, da nam da oruzje da se odbranimo. Gdje je taj bog bio u Srebrenici, Zepi, gdje je bio dok je Drina nosila leseve, gdje je bio kad su umirala djeca u BiH. Ko je otkidao zadnji komadic hljeba od svojih usta da ti ne bi bila gladna. Da nije uzviseni?????????
Ti nisi svjesna kakvu si glupost napisala i ja da sam na mjestu tvojih roditelja krenuo bih momentalno protiv islama i istjerao te iz kuce pa neka te islam hrani, skoluje i oblaci. Da se razumijemo ovo vazi za sve vjere i za sve one koji kazu da su bogovi i vjera ispred roditelja. To su za mene upravo oni koje zovemo "FANATICIMA".
I GDJE JE TO NAREDJENO DA SE ZENA KOMPLETNA POKRIJE A PRED BOGA IDE OTKRIVENOG LICA.
I onda kukate da ste ugrozene. Ugrozene ste (naravno to se odnosi na one koje se tako ponasaju) jer slusate te kretene od svojih muzeva ili onih koji su vam uzori i dozvoljavate da uvijek budete ispod muskaraca i da budete njihovi robovi a sve pod plastom vjere i nedokucive gluposti.
@hrasno38 Iako sam prije nekoliko dana glasao za tebe kao forumaša godine sada sam, nakon ovog tvog komentara, iskreno požalio zbog toga.
- hrasno38
Prijatelju ja ovdje nisam napisao niti jednu rijec da bi zauzeo neko prvo mjesto nego da bi prije svega diskutovao i dao svoje misljenje o raznim temama.Ja nisam vjernik ali svi koji me poznaju dobro znaju koliko postovanje imam prema prema svakom vjerniku ali vjerniku koji vjeru drzi kao nesto svoje, privatno i skruseno, nesto sto je samo njegovo ali isto tako nesto sto ako smatra da ti moze pomoci nenametljivo i toplo ce ti preporuciti.Gargamel wrote:hrasno38 wrote:E vidis to sto ti tvrdis je vec pomalo protkano dozom fanatizma. Cuj "ono sto je naredjeno". U vjeri ne postoje naredjenja nego preporuke i savjeti jer bi u protivnom vjera slicila diktaturi ako se nesto naredjuje. A ti ako vjeru stavljas prije svojih roditelja onda odmah se uhvati Une i skoci u nju jer onaj ko te je napravio, odgojio, skolovao dao ti hljeb u ruke moze biti samo na prvom mjestu a sve ostalo na drugom pa samim tim i vjera.biscanka84 wrote:Problem je sto njeni nisu spremni da je gledaju pokrivenu u kuci,razumijes? djeca su duzna biti poslusna roditeljima sve do trenutka kad roditelji krenu protiv islama i zabranjuju ono sto je naredjeno,te i ponizavaju
@hrasno38 Iako sam prije nekoliko dana glasao za tebe kao forumaša godine sada sam, nakon ovog tvog komentara, iskreno požalio zbog toga.![]()
![]()
Kada mi jedno balavce od 20 i kusur godina stavi bilo sta ispred svojih roditelja onda to zestoko para usi jer kada se rodis prvo sto ti treba je majka i njena toplina i nemas pojma sta je islam, katolicanstvo, pravoslavlje ili bilo sta drugo. Kada si mal i uplasen ti trcis ocu i majci da te zastite i tu se osjecas najsigurnije. Kada izgubis sve prijatelje ostaju ti uvijek dvoje koji ce uvijek biti uz tebe. Ako trebas da umres majka ce reci "uzmi mene a dijete nek zivi". Ako nikada nisam znao sta su u stanju da urade roditelji za svoju djecu onda sam to vidio u nasem prokletom ratu i mogu da podnesem raznorazne vjerske pamflete, ali da neko stavi vjeru ispred roditelja to je odvratno. Naravno da se podrazumjeva kada kazem "roditelji" da to i jesu u pravom smislu rijeci jer izuzetaka zaista ima beznacajno malo.
Dakle nemoj zaliti nego sada napisi slobodno da si se prevario u @hrasnom38 a ja cu to izuzetno postovati jer svako ima pravo da pogrijesi.
-
zuti-kisobran
Neznam o kojoj ti vjeri govoris i kojoj pripadas,ali je ocito da o islamu pojma nemas pa najvjerovatnije da tu i ne pripadas . Da si musliman znao bi sta znaci fazrz a to je stoga naredba od Allah a pokrivanje zena u islamu je farz,marama je farz da ti bude jasno i Dzeneta je nosila maramu/samiju . Pa tako nebi ovdje nama pricao te smijesne pricice o nekoj zeni koja ide iza muza i koje cemu drugome. Jer to je cista izmisljotina i nema nista sa islamom.hrasno38 wrote:E vidis to sto ti tvrdis je vec pomalo protkano dozom fanatizma. Cuj "ono sto je naredjeno". U vjeri ne postoje naredjenja nego preporuke i savjeti jer bi u protivnom vjera slicila diktaturi ako se nesto naredjuje. A ti ako vjeru stavljas prije svojih roditelja onda odmah se uhvati Une i skoci u nju jer onaj ko te je napravio, odgojio, skolovao dao ti hljeb u ruke moze biti samo na prvom mjestu a sve ostalo na drugom pa samim tim i vjera.biscanka84 wrote:Problem je sto njeni nisu spremni da je gledaju pokrivenu u kuci,razumijes? djeca su duzna biti poslusna roditeljima sve do trenutka kad roditelji krenu protiv islama i zabranjuju ono sto je naredjeno,te i ponizavaju
Vidis kako ti pricas gdje je Bog a sto se ti lijepo ne zapitas dali ti zasluzujes da tebi i onima koji pricaju kao ti taj Bog i pomogne ?
Ti prvi sigurno nikome ni jednu marku neces dati a da je ne zatrazi od tebe i lijepo te ne zamoli pa zasto bi onda Bog pomagao ljudima kao ti koji tako ruzne stvari govore od Njemu ?
Da neko o tebi tako ruzno govori ti bi mu sigurno svim mogucim uvredama uzvratio i u najmanju ruku ga otjerao od sebe .Pa zasto onda da Bog pomaze takve ljude cime oni to zasluzuju ?
Takvi ce sigurno biti ponizeni i na ovom i na onom svijetu,ako se ne pokaju za to sto govore pa njima ako se isplati nek nastave sa pricom od koje sigurno je nece imati nikakve koristi a stetu sigurno hoce.
-
njonjica
Vjernik?Minnela wrote:daj kisobranu ohladi malo!! ne znas ti ni sam sta pises...kako vas vise nije stid napadati one koji drugacije misle...po cemu mislis da ti nesto znas bolje od drugog ?? jer si kao vjernik??zuti-kisobran wrote: Neznam o kojoj ti vjeri govoris i kojoj pripadas,ali je ocito da o islamu pojma nemas pa najvjerovatnije da tu i ne pripadas . Da si musliman znao bi sta znaci fazrz a to je stoga naredba od Allah a pokrivanje zena u islamu je farz,marama je farz da ti bude jasno i Dzeneta je nosila maramu/samiju . Pa tako nebi ovdje nama pricao te smijesne pricice o nekoj zeni koja ide iza muza i koje cemu drugome. Jer to je cista izmisljotina i nema nista sa islamom.
Vidis kako ti pricas gdje je Bog a sto se ti lijepo ne zapitas dali ti zasluzujes da tebi i onima koji pricaju kao ti taj Bog i pomogne ?
Ti prvi sigurno nikome ni jednu marku neces dati a da je ne zatrazi od tebe i lijepo te ne zamoli pa zasto bi onda Bog pomagao ljudima kao ti koji tako ruzne stvari govore od Njemu ?
Da neko o tebi tako ruzno govori ti bi mu sigurno svim mogucim uvredama uzvratio i u najmanju ruku ga otjerao od sebe .Pa zasto onda da Bog pomaze takve ljude cime oni to zasluzuju ?
Takvi ce sigurno biti ponizeni i na ovom i na onom svijetu,ako se ne pokaju za to sto govore pa njima ako se isplati nek nastave sa pricom od koje sigurno je nece imati nikakve koristi a stetu sigurno hoce.
Ma kakvi. Samo malo zuto laprdalo
-
zuti-kisobran
danas wrote: ali ni Dani, a jos manje Saff ce objaviti pricu mladica ili djevojke koji su otisli u hare krisne ili jehovine svjedoke; niti ce Dani zaliti roditelje mladog hare krisne podanika, niti ce Saff braniti takvu osobu i u 'ime istine' objaviti njegovu verziju price. i tada neces cuti lekcije glede 'slobode izbora' za kojom nam kukaju vehabije na ovom forumu -- kao da sloboda izbora postoji samo da potvrdjuje njihov izbor, i izbor cura poput ove dzenete i nista drugo. a kada povodljiva nam dzeneta iz vehabija pobjegne u neku drugu sektu/kult poput hare krisne ili jehovinih svjedoka (kao sto znam osobu da je uradila) tada ce je haman isti ovi koji sada brane njen izbor osudjivati i odricati je se, i necemo cuti nijedne hvalospjevke o 'slobodi izbora'...
a ovo jeste politicka tema, iz razloga koje je neko gore vec napisao. za razliku od hare krisni, jehovinih svjedoka, jevandjelista i slicnih misionara i sektasa, vehabije imaju ozbiljne politicko-drustvene i kulturne pretenzije -- ali ne samo na par ovih nesretnika koje ulove u svoju mrezu, vec na cijelo b-h drustvo kao takvo. u tome su dzeneta i njeni roditelji samo pioni, tacnije zrtve necega veceg. onaj ko to ne vidi ili je slijep ili se pravi budala.
A izvini da te pitam kojoj ti sekti od ovih koje si gore citirao pripadas ?
Ako treba tvoja prica da se objavi vidjecemo nesto da regulisemo samo ti reci nije problem.
Evo vidis kao i ovu pricu koju je objavio Saff sad reci da je ovo jednostrano .
http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... 38dafe9188
Naravno ne ocekuj od islamske novine da podrzava hare krisne ili jehovne svjedoke,ali ne znaci da nece objaviti pricu.Samo stvar je u tome da se pojedinima ova strana price bas nje dopala pa sad pricaju kako pricaju.
- hrasno38
Ajde me ti uputi na puteve gospodnje. Tako je nisam vjernik ali nisam nepismen i ne postoji vjera od 1992 godine ili od onoga trena kada su je tzv. vehabije pocele propagirati na neke za ovdasnje prilike nepoznate nacine. Kad sam rekao pokrivena mislio sam na bule i upravo su te zene one koje idu 10 koraka iza muskarca i koje u tog gledaju kao u boga.zuti-kisobran wrote:Neznam o kojoj ti vjeri govoris i kojoj pripadas,ali je ocito da o islamu pojma nemas pa najvjerovatnije da tu i ne pripadas . Da si musliman znao bi sta znaci fazrz a to je stoga naredba od Allah a pokrivanje zena u islamu je farz,marama je farz da ti bude jasno i Dzeneta je nosila maramu/samiju . Pa tako nebi ovdje nama pricao te smijesne pricice o nekoj zeni koja ide iza muza i koje cemu drugome. Jer to je cista izmisljotina i nema nista sa islamom.hrasno38 wrote:E vidis to sto ti tvrdis je vec pomalo protkano dozom fanatizma. Cuj "ono sto je naredjeno". U vjeri ne postoje naredjenja nego preporuke i savjeti jer bi u protivnom vjera slicila diktaturi ako se nesto naredjuje. A ti ako vjeru stavljas prije svojih roditelja onda odmah se uhvati Une i skoci u nju jer onaj ko te je napravio, odgojio, skolovao dao ti hljeb u ruke moze biti samo na prvom mjestu a sve ostalo na drugom pa samim tim i vjera.biscanka84 wrote:Problem je sto njeni nisu spremni da je gledaju pokrivenu u kuci,razumijes? djeca su duzna biti poslusna roditeljima sve do trenutka kad roditelji krenu protiv islama i zabranjuju ono sto je naredjeno,te i ponizavaju
Ja sam covjek srednjeg staleza, uvijek bio i ostao i uvjek sam davao ali nisam nikada uzimao a mogao sam ako nikada a onda u proslom ratu. Ali zato sam gledao i dan danas gledam kako ti veliki vjernici uzimaju i imaju sve vise i vise a sve pod okriljem vjere gluposti nasega svijeta.
Ja ne trazim pomoc Boga ali niti bogohulim jer nisam covjek koji zivi u iluzijama nego u stvarnosti i vjerujem u ono sto vidim a ne sto mi neko kaze.
Nisam nikada bio ni komunista jer je mala razlika izmedju vjere i komunizma ali zato imaju jednu zajednicku osobinu da su se mnogi obogatili i osakatili ljude u ime jednog ili drugog. Pokazi mi prstom na jednog siromasnog hodzu, svecenika ili popa dok im stada zive u neimastini i bijedi. Ja nisam klinac kome ti mozes prosipati sure ili propovjedi pa da ti ja milosno klimam glavom. Procitao sam i Kuran i Bibliju kad sam imao 20-tak godina, citao sam uporedo das mi takvi ne bi solili pamet. Pricao sam sa starim ljudima koji su vjernici za sebe a ne za druge.
BVjernik je covjek koji temeljno primjenjuje svaki navod iz bilo koje svete knjige a ne onaj koji je zna na pamet. A ne zaboravite par vas da vas je sve otac napravio a majka rodila i da je sve ostalo doslo iza toga!!!!!
-
zuti-kisobran
njonjica wrote:Vjernik?Minnela wrote:daj kisobranu ohladi malo!! ne znas ti ni sam sta pises...kako vas vise nije stid napadati one koji drugacije misle...po cemu mislis da ti nesto znas bolje od drugog ?? jer si kao vjernik??zuti-kisobran wrote: Neznam o kojoj ti vjeri govoris i kojoj pripadas,ali je ocito da o islamu pojma nemas pa najvjerovatnije da tu i ne pripadas . Da si musliman znao bi sta znaci fazrz a to je stoga naredba od Allah a pokrivanje zena u islamu je farz,marama je farz da ti bude jasno i Dzeneta je nosila maramu/samiju . Pa tako nebi ovdje nama pricao te smijesne pricice o nekoj zeni koja ide iza muza i koje cemu drugome. Jer to je cista izmisljotina i nema nista sa islamom.
Takvi ce sigurno biti ponizeni i na ovom i na onom svijetu,ako se ne pokaju za to sto govore pa njima ako se isplati nek nastave sa pricom od koje sigurno je nece imati nikakve koristi a stetu sigurno hoce.![]()
![]()
![]()
![]()
E moja njonjice seronjice ti mi ka nesto znas. Hade ne laprdaj.
-
njonjica
zuti-kisobran wrote:njonjica wrote:Vjernik?Minnela wrote: daj kisobranu ohladi malo!! ne znas ti ni sam sta pises...kako vas vise nije stid napadati one koji drugacije misle...po cemu mislis da ti nesto znas bolje od drugog ?? jer si kao vjernik??![]()
![]()
![]()
![]()
De bolan/bona edituj ovo, ne brukaj se
-
Dezze
Gledaj vjernika. Namah prelazi na licno vrijedjanje. Valjda argumente nema. Pa zato psuje.zuti-kisobran wrote:njonjica wrote:Vjernik?Minnela wrote: daj kisobranu ohladi malo!! ne znas ti ni sam sta pises...kako vas vise nije stid napadati one koji drugacije misle...po cemu mislis da ti nesto znas bolje od drugog ?? jer si kao vjernik??![]()
![]()
![]()
![]()
- danas
iako ne vjerujem u boga, u jednoj stvari mu se zahvaljujemzuti-kisobran wrote:danas wrote: ali ni Dani, a jos manje Saff ce objaviti pricu mladica ili djevojke koji su otisli u hare krisne ili jehovine svjedoke; niti ce Dani zaliti roditelje mladog hare krisne podanika, niti ce Saff braniti takvu osobu i u 'ime istine' objaviti njegovu verziju price. i tada neces cuti lekcije glede 'slobode izbora' za kojom nam kukaju vehabije na ovom forumu -- kao da sloboda izbora postoji samo da potvrdjuje njihov izbor, i izbor cura poput ove dzenete i nista drugo. a kada povodljiva nam dzeneta iz vehabija pobjegne u neku drugu sektu/kult poput hare krisne ili jehovinih svjedoka (kao sto znam osobu da je uradila) tada ce je haman isti ovi koji sada brane njen izbor osudjivati i odricati je se, i necemo cuti nijedne hvalospjevke o 'slobodi izbora'...
A izvini da te pitam kojoj ti sekti od ovih koje si gore citirao pripadas ?
Ako treba tvoja prica da se objavi vidjecemo nesto da regulisemo samo ti reci nije problem.
Evo vidis kao i ovu pricu koju je objavio Saff sad reci da je ovo jednostrano .
http://islam.dzemat.org/modules.php?nam ... 38dafe9188
Naravno ne ocekuj od islamske novine da podrzava hare krisne ili jehovne svjedoke,ali ne znaci da nece objaviti pricu.Samo stvar je u tome da se pojedinima ova strana price bas nje dopala pa sad pricaju kako pricaju.
a tvoj komentar mi nije jasan -- samo potvrdujes sta sam vec rekla, a to je da islamske novine NECE PODRZATI 'slobodu izbora' nekoga ko je napustio islam da postane nesto drugo. a to da je prica objavljena -- pa sta? -- i sama kazes da ne ocekujem islamske novine da podrzavaju ne-muslimane... i poenta nije u objavljivanju vec u stavu, a kao sto rekoh -- sloboda izbora i njena odbrana se kod tebe i tvojih skoro nikada ne poteze kao univerzalna vrijednost 'slobode izbora', vec se poteze samo kad se treba sakriti iza nje u svrhu odbrane 'svojih'.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
1. kisobrane, super ti je konverzacija, evo ti aplaudiram .....
2. Kao i na prosloj temi, opet cu reci: Dzenetina glava sa maramom ili bez je samo DZENETINA STVAR...
svi se vi ubiste od neke price oko ovoga, a u stvari samo volite viriti u tudju serpu i dokazivati da su vehabije super ili lose...
odmor od foruma na 5 dana ocigledno nije donio nikakav pomak na forumu, jos uvijek zvacete iste stvari...
Sretna vam NOVA GODINA nadam se da ce biti NOVIH tema na forumu...
do tada ciao
2. Kao i na prosloj temi, opet cu reci: Dzenetina glava sa maramom ili bez je samo DZENETINA STVAR...
svi se vi ubiste od neke price oko ovoga, a u stvari samo volite viriti u tudju serpu i dokazivati da su vehabije super ili lose...
odmor od foruma na 5 dana ocigledno nije donio nikakav pomak na forumu, jos uvijek zvacete iste stvari...
do tada ciao
-
Dezze
Ako je nosenje marame Dzenetina stvar, a "mi" se ubismo od neke price oko ovoga, ne znam sto ovu temu otvaras. Izgleda i tebe ipak zanima.mIRCerka wrote:1. kisobrane, super ti je konverzacija, evo ti aplaudiram .....![]()
do tada ciao
Sretna nova godina i tebi kao i ostalim forumasima.
-
Grom iz vedra neba
Ja sam davno rekao, a ova tema je to i sada po N-ti put potvrdila da o muslimanskim temama najvise pricaju nemuslimani koji o tome nemaju pojma. I please, nemojte se sada naci prozvanim, ili ne dao Bog ugrozenim, sa poznatim kukanjem i "mislima Platona". Mene zanima zasto je to tako? Zasto npr. Vecernji list iz Zagreba pise o tzv. vehabijama za koje jos nismo ni utvrdili da postoje, konstantno? Ja znam odgovor, a vi...? 
-
mIRCerka
prosla tema bila obrisana, neko opet pokrece isto pitanje...ako nisi stigao onu temu procitati, zao mi je sto si ostao uskracen za moje misljenje na njojDezze wrote:Ako je nosenje marame Dzenetina stvar, a "mi" se ubismo od neke price oko ovoga, ne znam sto ovu temu otvaras. Izgleda i tebe ipak zanima.mIRCerka wrote:1. kisobrane, super ti je konverzacija, evo ti aplaudiram .....![]()
do tada ciao
Sretna nova godina i tebi kao i ostalim forumasima.
Dzeneta nije balavica kojoj je ispran mozak, vec zena od 24 godine starosti...
btw, moj komentar je bio mnogo direktniji tamo...
dzenetina p dzenetin problem
Sretna Nova i tebi i nek ti se sve zelje ispune
PS Nisam ni procitala temu, vec sam samo dodala svoj komentar...ko ce citati 4 stranice nebuloza...opet...
-
Dezze
Mozda nemuslimani o tome najvise pricaju jer oni drugi ne zele priznati da problem vehabija postoji. No, kad "braca" napadnu nekog imama kao u Novom Pazaru, mozda se tada oci otvore...Grom iz vedra neba wrote:Ja sam davno rekao, a ova tema je to i sada po N-ti put potvrdila da o muslimanskim temama najvise pricaju nemuslimani koji o tome nemaju pojma. I please, nemojte se sada naci prozvanim, ili ne dao Bog ugrozenim, sa poznatim kukanjem i "mislima Platona". Mene zanima zasto je to tako? Zasto npr. Vecernji list iz Zagreba pise o tzv. vehabijama za koje jos nismo ni utvrdili da postoje, konstantno? Ja znam odgovor, a vi...?
-
mIRCerka
Makni guzu iz udobne stolice, prosetaj pa ces utvrditi sveGrom iz vedra neba wrote:Ja sam davno rekao, a ova tema je to i sada po N-ti put potvrdila da o muslimanskim temama najvise pricaju nemuslimani koji o tome nemaju pojma. I please, nemojte se sada naci prozvanim, ili ne dao Bog ugrozenim, sa poznatim kukanjem i "mislima Platona". Mene zanima zasto je to tako? Zasto npr. Vecernji list iz Zagreba pise o tzv. vehabijama za koje jos nismo ni utvrdili da postoje, konstantno? Ja znam odgovor, a vi...?
Ili bujrum sa mnom sutra u zedo kanton
PS Ko si ti? Dzemila ili Azira? Pa znas ko je musliman a ko nije?