UZAS! - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?
- sodom
#76 Re: Kakvu vodu pijemo?
neće vam niko odgovoriti... na žalost.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#77 Re: Kakvu vodu pijemo?
Ko god ne odgovori ili nešto ne uradi, kazniću ga sa 3 glasa protiv njegove stranke na izborima.sodom wrote:neće vam niko odgovoriti... na žalost.
Tih petnaest minuta su MOJIH petnaest minuta kada se ''bavim politikom'', a ovo na forumu i sekiracija prilikom gledanja ''60 minuta'' je bezveze.
- karanana
#78 Re: Kakvu vodu pijemo?
goste postiraj te e-mail adrese. i ja cu im napisati nesto povodom ovoga. nece biti copy/paste tvog ali ce biti u istom fazonu.
a moguce je da ce napisati da taj problem nije u njihovoj nadleznosti.
- sodom
#79 Re: Kakvu vodu pijemo?
Ako si ikada pisao ministarstvima ili bilo kojem nivou vlasti, od opstina pa navise, treba da znas da odgovor nikada neces ni dobiti... ozb govorim.karanana wrote:goste postiraj te e-mail adrese. i ja cu im napisati nesto povodom ovoga. nece biti copy/paste tvog ali ce biti u istom fazonu.
- holowey
#80 Re: Kakvu vodu pijemo?
shipak, moraju odgovoriti... oni racunaju da je obican narod neobrazovan i ne zna svoja prava... imas zakon o slobodi pristupa informacijama na koji se pozoves a koji vazi za sve organe uprave... fino napises, predas na protokol, obavezni su da ti odgovore u roku 30 dana pa makar taj odgovor bio "mi nismo nadlezni"... ako ne odgovore u roku, onda fino zakon o upravnom postupku u ruke pa opet zaredaj sa dopisima...sodom wrote:Ako si ikada pisao ministarstvima ili bilo kojem nivou vlasti, od opstina pa navise, treba da znas da odgovor nikada neces ni dobiti... ozb govorim.karanana wrote:goste postiraj te e-mail adrese. i ja cu im napisati nesto povodom ovoga. nece biti copy/paste tvog ali ce biti u istom fazonu.
- uvjek dobar gost
#81 Re: Kakvu vodu pijemo?
[email protected]
[email protected],
[email protected]
ovo su adrese na koje sam ja poslao, sa tim što sam na kanton poslao i na pres službu [email protected]
Što se tiče odgovora, slanja i svega drugog... naše legitimno pravo je da postavljamo pitanja, da zahtjevamo odgovore i da budemo dosadni oko stvari koje nas se direktno tiču. Najlakše je ne poslati nikad ništa i nikome i vaditi se da neće ni odgovoriti, to je ista ona logika... neću ni glasati jer ne mogu ništa promijeniti, a i svi su isti....
Da danas na ove adrese stigne 1000 mail-ova, sutra još hiljadu, da krenemo zvati medije i odgovorne službe... natjerali bi ih da se pomaknu... ali ne o neeee...
Ima ona priča... napada Austro-Ugarska armada Sarajevo... a dvojica sjede na Širokači i srču kafu.. kaže jedan od njih dvojice... evo bogami napadoše.... a drugi će samo uz srk kafe... jah moj ti....
Pomaknimo se sa mjesta jer ovo je naš grad !
P.S
Ja sam dobio odgovor kad sam gradu slao protest kad su angažovali Semihu i Samira u neke komisije, dobio sam odgovor od gospodina Miokovića kad sam slao neke upite, od kantona sam dobio (istina sa velikim zakašnjenjem) odgovor kad pitao sam za akcioni plan za maloljetničku delikvenciju.... najlakše je samo palamuditi....
[email protected],
[email protected]
ovo su adrese na koje sam ja poslao, sa tim što sam na kanton poslao i na pres službu [email protected]
Što se tiče odgovora, slanja i svega drugog... naše legitimno pravo je da postavljamo pitanja, da zahtjevamo odgovore i da budemo dosadni oko stvari koje nas se direktno tiču. Najlakše je ne poslati nikad ništa i nikome i vaditi se da neće ni odgovoriti, to je ista ona logika... neću ni glasati jer ne mogu ništa promijeniti, a i svi su isti....
Da danas na ove adrese stigne 1000 mail-ova, sutra još hiljadu, da krenemo zvati medije i odgovorne službe... natjerali bi ih da se pomaknu... ali ne o neeee...
Ima ona priča... napada Austro-Ugarska armada Sarajevo... a dvojica sjede na Širokači i srču kafu.. kaže jedan od njih dvojice... evo bogami napadoše.... a drugi će samo uz srk kafe... jah moj ti....
P.S
Ja sam dobio odgovor kad sam gradu slao protest kad su angažovali Semihu i Samira u neke komisije, dobio sam odgovor od gospodina Miokovića kad sam slao neke upite, od kantona sam dobio (istina sa velikim zakašnjenjem) odgovor kad pitao sam za akcioni plan za maloljetničku delikvenciju.... najlakše je samo palamuditi....
-
sarajevo63
#82 Re: Kakvu vodu pijemo?
Dok se ne pokuša ni ne zna se.sodom wrote:Ako si ikada pisao ministarstvima ili bilo kojem nivou vlasti, od opstina pa navise, treba da znas da odgovor nikada neces ni dobiti... ozb govorim.karanana wrote:goste postiraj te e-mail adrese. i ja cu im napisati nesto povodom ovoga. nece biti copy/paste tvog ali ce biti u istom fazonu.
Evo, ja sam imala dopisivanje sa kantonom i pobila sam i zakon, zbog glupog odgovora tadašnjeg ministra.
Goste, hvala na adresama.
- karanana
#83 Re: Kakvu vodu pijemo?
pisao sam par drzavnih odnosno federalnih ministarstava i par drzavnih zavoda. i nikad nisam dobio odgovor, u pravu si. vjerovatno necu ni sad, a i da ga dobijem nece to biti nista konkretno. ali cu napisati i poslati, ako nista da malo sam sebe smirim i utjesim.sodom wrote:Ako si ikada pisao ministarstvima ili bilo kojem nivou vlasti, od opstina pa navise, treba da znas da odgovor nikada neces ni dobiti... ozb govorim.karanana wrote:goste postiraj te e-mail adrese. i ja cu im napisati nesto povodom ovoga. nece biti copy/paste tvog ali ce biti u istom fazonu.
- uvjek dobar gost
#84 Re: Kakvu vodu pijemo?
[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected]
Nema na kome i čemu ove blago proširena lista.. adresa (ne)odgovornih !
Nema na kome i čemu ove blago proširena lista.. adresa (ne)odgovornih !
- Haris.ba
#85 Re: Kakvu vodu pijemo?
Sad sam u vožnji slušao Ramiza Hadrovića na bh1. On je valjda političar koji je postavio ovo pitanje u kantonu i digao "uzbunu". Možda jeste politikanstvo, ali barem dobro politikanstvo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#86 Re: Kakvu vodu pijemo?
Poslah i ja od riječi do riječi tvoj protest, zahtjev,....Pošto mi sa javio MAILER DEAMON sa skoro svih adresa, mislim da smo ih malo iznervirali, pa su tehničarima naredili da poisključuju e-mail adrese....USPJEH!uvjek dobar gost wrote:[email protected]
[email protected],
[email protected]
P.S
- uvjek dobar gost
#87 Re: Kakvu vodu pijemo?
treba ih zatrpati !PipiDugaDevetka wrote:Poslah i ja od riječi do riječi tvoj protest, zahtjev,....Pošto mi sa javio MAILER DEAMON sa skoro svih adresa, mislim da smo ih malo iznervirali, pa su tehničarima naredili da poisključuju e-mail adrese....USPJEH!uvjek dobar gost wrote:[email protected]
[email protected],
[email protected]
P.S
- karanana
#88 Re: Kakvu vodu pijemo?
Poslah. Mislio sam nesto sam napisati ali i ovo gostovo je dobro i dovoljno, bitno je da znaju koliko nas je zabrinutih i da nije uspjelo da se ova vijest laganini i bez neke vece pompe provuce ispod radara ko da nista nije bilo. A ovo je ogromno.
za sad mailer-daemon za: [email protected]
za sad mailer-daemon za: [email protected]
- uvjek dobar gost
#89 Re: Kakvu vodu pijemo?
zvao kanton, kažu da obnavljaju sisteme i da žele da vaspostave konačno sajt i sve adrese... šaljite na ovaj mail
[email protected]
Hvala !
[email protected]
Hvala !
- PipiDugaDevetka
#90 Re: Kakvu vodu pijemo?
Poslao ponovo ovoj azri.uvjek dobar gost wrote:zvao kanton, kažu da obnavljaju sisteme i da žele da vaspostave konačno sajt i sve adrese... šaljite na ovaj mail
[email protected]
Hvala !
- uvjek dobar gost
#91 Re: Kakvu vodu pijemo?
Danas se navršava sedam dana od pronalaska fekalnih bakterihja u samom izvoru Vrelo Bosne... koliko ste Vi kao građanke i građani obavješteni o tome, koliko informacija imate o uzrocima zagađenja, o krivcima i odgovornim osobama koje su (ne)čineći svoj posao u biti zagadile izvor svih nas, a da su pri tome primili mito za izgradnju divljih objekata..???? Jeste li čuli išta iz usta gradskih i kantonalnih očuha ovog grada ? Znamo li koliko će se osjetiti posljedice i šta nam je raditi kako na Vrelu Bosne ne bi stajele table da je voda štetna za piće.... ? Znamo li šta se zbiva sa vodom sa česme koji svakodnevno pijemo...?
Da se nešto slično desilo u nekoj uređenoj zemlji... do danas odnosno u sedam ovih dana, objekti u vodozaštitnoj zoni bi bili zapečaćeni, osobe koje su ih izgradile bile bi iseljene il čak i uhapšene, zajedno sa onim koji rade u nadležnim inspekcijskim i drugim službama u kantonu i po opštinama, bageri bi bili spremni za rušenje objekata... a nadležni bi podnijeli ostavke pod pritiskom zabrinute javnosti...!
Kod nas niti imamo informacija, niti smo zabrinuti, niti je provincijska vlast učinila išta.... niti ima pritiska javnosti ma šta to nama značilo..... !!!
Sedam je dana danas otkako je krepalo Vrelo Bosne... prvi put u istoriji grada vrelo je onečišćeno ... mi smo saučesnici jer šutimo.... !!!
Šalji mail, zovi, pitaj, traži.....
Da se nešto slično desilo u nekoj uređenoj zemlji... do danas odnosno u sedam ovih dana, objekti u vodozaštitnoj zoni bi bili zapečaćeni, osobe koje su ih izgradile bile bi iseljene il čak i uhapšene, zajedno sa onim koji rade u nadležnim inspekcijskim i drugim službama u kantonu i po opštinama, bageri bi bili spremni za rušenje objekata... a nadležni bi podnijeli ostavke pod pritiskom zabrinute javnosti...!
Kod nas niti imamo informacija, niti smo zabrinuti, niti je provincijska vlast učinila išta.... niti ima pritiska javnosti ma šta to nama značilo..... !!!
Sedam je dana danas otkako je krepalo Vrelo Bosne... prvi put u istoriji grada vrelo je onečišćeno ... mi smo saučesnici jer šutimo.... !!!
Šalji mail, zovi, pitaj, traži.....
- uvjek dobar gost
#92 Re: Kakvu vodu pijemo?
ZAVOD ZA JAVNO
ZDRAVSTVO KANTONA Sarajevo
direktor: Docent Dr. Habiba Salihović, primarius
Adresa : dr Mustafe Pintola broj 1. Ilidža – Sarajevo
Tel/fax : 627 – 889 ; 624-470
Također Opština Ilidža Mirsad Čaušević 033 775 684 broj telefona na koji možete zvati i postavljati pitanja
Odgovorna osoba Osman Delić koji je šef ustanove Park prirode Vrelo Bosne čiji broj telefona je 033 624 990
možete biti dosadni na ove brojeve telefona il faxova... !
Vrelo Bosne je naše !
Upravo sam pričao sa Osmanom Delićem koji kaže da je alarmirao federalne i kantonalne inspektore, da su na terenu već tri dana bez prestanka, da se on boji da nije prekasno jer ako bakterije dopru do Bačeva... grad ostaje na cjedilu i može se desiti da voda sa česmi bude ugrožena. Čovjek je zabrinut i meni je zvučao iskreno, ovim putem molim sve Vas koji čitate ovo da alarmirate svoje poznanike i prijatelje da svi učinimo pritisak da se problem riješi jer kako je i gospodin Osman rekao vremena sve je manje.....
Ja ovim putem mogu samo da izrazim zabrinutost... i žaljenje... da kažem da sam ogorčen odnosnom par familija prema našem prirodnom blagu..
Lopove u zatvore !
p.s
Poštovani,
Obraćam Vam se već drugi put vezano za isti problem....
Sedmi dan je danas otkako su na izvorištu Vrelo Bosne pronađene fekalne bakterije, danas sam razgovarao sa gospodinom Osmanom Delićem (direktorom Javne ustanove park prirode Vrelo Bosne) koji mi je rekao da je alarmirao federalne i kantonalne inspektore i koji su na terenu već treći dan i koji uzimaju uzorke koji su potrebni da bi se procijenilo trenutno stanje. Sam gospodin Delić mi je u razgovoru iskazao zabrinutost koliko još imamo vremena da saniramo stanje jer ukoliko fekalne bakterije-vode dopru do Bačeva iz kojeg se preko 70% grada snabdijeva vodom situacija može postati još ozbiljnija uprkos hemijskom tretiranju vode protiv bakterija.
Pored njaga razgovarao sam i sa sekretaricom načelnika Opštine Ilidža kojoj sam također izrazio zabrinutost i zamolio je da to prenese gospodinu načelniku koji je bio na sastanku, o istom problemu jučer sam razgovarao sa pomoćnikom gradonačelnika kojemu sam kao i Vama prenio informacije i označio (ne)odgovorne koji nisu ništa učinili kako do zagađenja ne bi ni došlo !
Ponovo Vas molim da sankcionišete (ne)odgovorne i da pokažete ozbiljnost jer situacija to nalaže !
Da Vam sad opet ne navodim ko su po meni ta lica i osobe jer mislim da Vi to znate i bolje od mene...
Molim Vas da ovo "pismo" predate na ruke premijeru Kantona gospodinu Mehmediću jer u njega još i imam povijerenja za razliku od ministra Abida Jusića !
S poštovanjem
ovaj mail sam sad poslao kantonu i prije toga sam razgovarao sa šeficom press službe koja je rekla da su dobili izvijesnu količinu pisama protestnih koja se upravo nalaze na stolu premijera...
P.P.S.S
Hvala svima koji su poslali pismo !
ZDRAVSTVO KANTONA Sarajevo
direktor: Docent Dr. Habiba Salihović, primarius
Adresa : dr Mustafe Pintola broj 1. Ilidža – Sarajevo
Tel/fax : 627 – 889 ; 624-470
Također Opština Ilidža Mirsad Čaušević 033 775 684 broj telefona na koji možete zvati i postavljati pitanja
Odgovorna osoba Osman Delić koji je šef ustanove Park prirode Vrelo Bosne čiji broj telefona je 033 624 990
možete biti dosadni na ove brojeve telefona il faxova... !
Vrelo Bosne je naše !
Upravo sam pričao sa Osmanom Delićem koji kaže da je alarmirao federalne i kantonalne inspektore, da su na terenu već tri dana bez prestanka, da se on boji da nije prekasno jer ako bakterije dopru do Bačeva... grad ostaje na cjedilu i može se desiti da voda sa česmi bude ugrožena. Čovjek je zabrinut i meni je zvučao iskreno, ovim putem molim sve Vas koji čitate ovo da alarmirate svoje poznanike i prijatelje da svi učinimo pritisak da se problem riješi jer kako je i gospodin Osman rekao vremena sve je manje.....
Ja ovim putem mogu samo da izrazim zabrinutost... i žaljenje... da kažem da sam ogorčen odnosnom par familija prema našem prirodnom blagu..
Lopove u zatvore !
p.s
Poštovani,
Obraćam Vam se već drugi put vezano za isti problem....
Sedmi dan je danas otkako su na izvorištu Vrelo Bosne pronađene fekalne bakterije, danas sam razgovarao sa gospodinom Osmanom Delićem (direktorom Javne ustanove park prirode Vrelo Bosne) koji mi je rekao da je alarmirao federalne i kantonalne inspektore i koji su na terenu već treći dan i koji uzimaju uzorke koji su potrebni da bi se procijenilo trenutno stanje. Sam gospodin Delić mi je u razgovoru iskazao zabrinutost koliko još imamo vremena da saniramo stanje jer ukoliko fekalne bakterije-vode dopru do Bačeva iz kojeg se preko 70% grada snabdijeva vodom situacija može postati još ozbiljnija uprkos hemijskom tretiranju vode protiv bakterija.
Pored njaga razgovarao sam i sa sekretaricom načelnika Opštine Ilidža kojoj sam također izrazio zabrinutost i zamolio je da to prenese gospodinu načelniku koji je bio na sastanku, o istom problemu jučer sam razgovarao sa pomoćnikom gradonačelnika kojemu sam kao i Vama prenio informacije i označio (ne)odgovorne koji nisu ništa učinili kako do zagađenja ne bi ni došlo !
Ponovo Vas molim da sankcionišete (ne)odgovorne i da pokažete ozbiljnost jer situacija to nalaže !
Da Vam sad opet ne navodim ko su po meni ta lica i osobe jer mislim da Vi to znate i bolje od mene...
Molim Vas da ovo "pismo" predate na ruke premijeru Kantona gospodinu Mehmediću jer u njega još i imam povijerenja za razliku od ministra Abida Jusića !
S poštovanjem
ovaj mail sam sad poslao kantonu i prije toga sam razgovarao sa šeficom press službe koja je rekla da su dobili izvijesnu količinu pisama protestnih koja se upravo nalaze na stolu premijera...
P.P.S.S
Hvala svima koji su poslali pismo !
- PipiDugaDevetka
#93 Re: Kakvu vodu pijemo?
http://www.ekoakcija.com/content/igman- ... -eko-bombe
Autor videa u 4'02'', kaže:
Šestog februara 2006. Zavod za javno zdravstvo Kantona SARAJEVO je upoznat o ovom problemu. Na teren je izlazila dr. Lejla Hatibović i dala je svoje mišljenje.O tome su upoznate sve inspekcije , Ministarsvo za prostorno uredjenje i zaštitu okoline, ali od tada je malo uradjeno da se zaštite izvori Vrela Bosne.
Abid nesposobni ministar-pakšu!
@uvijek dobar gost,
Eh, kada bi premijer primio nekoliko hiljada ovakvih protestnih e-mail poruka,...
Autor videa u 4'02'', kaže:
Šestog februara 2006. Zavod za javno zdravstvo Kantona SARAJEVO je upoznat o ovom problemu. Na teren je izlazila dr. Lejla Hatibović i dala je svoje mišljenje.O tome su upoznate sve inspekcije , Ministarsvo za prostorno uredjenje i zaštitu okoline, ali od tada je malo uradjeno da se zaštite izvori Vrela Bosne.
Abid nesposobni ministar-pakšu!
@uvijek dobar gost,
Eh, kada bi premijer primio nekoliko hiljada ovakvih protestnih e-mail poruka,...
- karanana
#94 Re: Kakvu vodu pijemo?
evo nakon 10 dana od objave vijesti i na najavi ftv dnevnika govore da ce pricati o ovome.
- uvjek dobar gost
#95 Re: Kakvu vodu pijemo?
.. od kako nema D.J FTV kao da nije ista televizija...karanana wrote:evo nakon 10 dana od objave vijesti i na najavi ftv dnevnika govore da ce pricati o ovome.
jedan te isti prilog su objavili tri puta, subota Sarajevska hronika, subota navečer dnevnik i i nedelja navečer dnevnik...
Kad bi primili 1000 mailova il faxova... opvo0 bi ponovo bio grad..
Tuga je golema da nema buke, da skoro da tiho prolazi sve ovo, bio sam u petak na Vrelo i tuga me neka obuzela... došao da glavnog izvora.. kad tamo table,.. i neki turisti u nevjerici smiju li piti il ne vodu koja izvire ispod Igmana....
Abid Jusić je najodgovornija osoba za sve ovo, poslije njga nadležni u opštinama Ilidža i Trnovo..... smjene, ostavke... kazne.. rušenja objekata.... ja sam u petak zvao sve redom telefonom. od ureda premijera, gradonačelnika, opština Ilidža... J.P Park prirode....
Imam osjećaj da je u ovom gradu izuzetno malo odgovorni pojedinaca i pojedinki... koji smiju sebe nazvati građankama i građanima...
živili
- PipiDugaDevetka
#96 Re: Kakvu vodu pijemo?
Heeej,...Otkako je ljudi u Zlatnoj dolini, od prahistorije do danas, životinje, ljudi, insekti, vaskoliki nevidljivi i vidljivi svijet svi piju tu vodu sa Vrela Bosne. I od sada, maja 2010.g., NEMA VIŠE. KAPAK! Ukrali smo svojim unucima, djeci njihovoj i djeci djece njihove, ukrali smo im Vrelo Bosne!
- uvjek dobar gost
#97 Re: Kakvu vodu pijemo?
http://www.radiosarajevo.ba/content/view/26977/32/
Nešto neće link, ima na radiosarajevo.ba kvaliteta vode... gospođa priča gluposti !
čujte na ovoj stranici gospođu... koja svaljuje zagađenje na ptice, jelene i ostale životinje...
Joj kako se čuvaju.. uzajamno se potpomažu u svom neradu..
bandu treba zatvoriti !
Nešto neće link, ima na radiosarajevo.ba kvaliteta vode... gospođa priča gluposti !
čujte na ovoj stranici gospođu... koja svaljuje zagađenje na ptice, jelene i ostale životinje...
Joj kako se čuvaju.. uzajamno se potpomažu u svom neradu..
bandu treba zatvoriti !
- Obuca9
#98 Re: Kakvu vodu pijemo?
Pa gdje su ti jeleni i ptice dosad bile da zagađuju. Hiljade godina teče voda, hiljade godina žive ptice i jeleni, ali valjda im tek sad govna mutirala i počela da zagađuju.
Sve te jelene treba pobiti sram ih bilo. Ptice isto, samo se bezveze seru jadnim ministrima po šoferšajbi najnovijih audija, mercedesa i ostalih mašina.
Sve te jelene treba pobiti sram ih bilo. Ptice isto, samo se bezveze seru jadnim ministrima po šoferšajbi najnovijih audija, mercedesa i ostalih mašina.
- uvjek dobar gost
#99 Re: Kakvu vodu pijemo?
hz__semir wrote:Pa gdje su ti jeleni i ptice dosad bile da zagađuju. Hiljade godina teče voda, hiljade godina žive ptice i jeleni, ali valjda im tek sad govna mutirala i počela da zagađuju.
komarci su nam ko rode, a ptice kao krave... ne bi valjalo da se nekom tica pokaki na glavu.... kičmu bi mu slomila...
- karanana
#100 Re: Kakvu vodu pijemo?
a tek kad se medzed posere u sumi na igmanu......