Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Post Reply

Ko je minirao mezar Alije Izetbegovica?

Iza toga stoji SDA da bi prikupila poene pred izbore i homogenizirala Bosnjake
29
45%
Cetnici, ali MZ zabranjuje da se to objavi da ne bude nereda i osvete
18
28%
Niko, jer je POLICIJA totalno nesposobna da nadje krivce
17
27%

Total votes: 64

Vodenjak

Post by Vodenjak »

lindjo wrote:
Vodenjak wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Ma naravno, pogotovo kada ih ti crtas :-)

Ja bih se smio kladiti da si ti jedan od ovih 30%...
@Grome, idiote!

Bio bih sad presretan da me @Hrasno_38 prozove zbog nekulture, iako neobicno cijenim tog covjeka...
A zamisli @Grome, nisam Hrvat!
Kako to? :?
nekad si lepo zborio u njofri..pa je cojek mozda steko...pogresno misljenje :?
A da ti to moje lijepo zborenje o Njofri podatstres i drugima da vide?
A mozes vala i meni...

Ili si ti mene zamjenio sa Dobricinom i onom slavnom: "Kome cete vjerovati ako ne meni i Tudjmanu?" :zzzz:

Brisi ba @lindjo iliti kiselkasti...
Dosta je i tebe! :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

lindjo wrote:nije...ali svejedno...mislim da ga treba banovat :D:D

Aaaaaaaaaaaa
Ma je li moguce da si TI @Dr????

Ma meni tek sad, u gluha doba noci sive celije proradile...
Pa gdje si bosancino??? :zzzz: :roll:

:D
lindjo

Post by lindjo »

lupash bre mnogo,hajd malo na sanjkanje..da se razbudis :zzzz:

istina je...da si govorio da RHR nije izvrsila agresiju na BiH...grijesim li?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

lindjo wrote:lupash bre mnogo,hajd malo na sanjkanje..da se razbudis :zzzz:

istina je...da si govorio da RHR nije izvrsila agresiju na BiH...grijesim li?
Nadji to i ctrl_c pa onda ctrl_v
Ali i NAZIV teme, @Dr...

Dugo ti je trebalo da probijes moderatorov ban....

:zzzz:
lindjo

Post by lindjo »

tako mlad ...a vec Dr :D ...lijepo zvuci.. :oops:

ne pravi se zaboravan...bila je tema,u kojoj si govorio da hrvatska nije izvrsila agresiju,mislim da je cak i anketa bila(ne sjecam se tacno kako je glasila tema,a ne da mi se kopat po tvom smecu)

..svjedoci su forumsahi koji su odavno uposleni u Kreki

haj ti naruci moj ban :zzzz: ...tako je najlakse :bih:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

lindjo wrote:tako lmad ...a vec Dr :D ...lijepo zvuci.. :oops:

ne pravi se zaboravan...bila je tema,u kojoj si govorio da hrvatska nije izvrsila agresiju,mislim da je cak i anketa bila(ne sjecam se tacno kako je glasila tema,a neda mi se kopat po tvom smecu)

Ovo je komunisticki forum i tu nemas sta da trazis...
Ako mi ne vjerujes, pitaj jednog od najvecih u Bosnjaka, vaseg milog Stefana...

Larry3

Post by Larry3 »

Alija je bio heroj svidlo se to nekom il ne, vasa mrznja prema SDA prevrsava sve granice.

Sto je vise kleveta i lazi nama je Alija drazi i drazi! :-D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Larry3 wrote:Alija je bio heroj svidlo se to nekom il ne, vasa mrznja prema SDA prevrsava sve granice.

:-) :)
lindjo

Post by lindjo »

Vodenjak wrote:

ne pravi se zaboravan...bila je tema,u kojoj si govorio da hrvatska nije izvrsila agresiju,mislim da je cak i anketa bila(ne sjecam se tacno kako je glasila tema,a neda mi se kopat po tvom smecu)

zaboli me desno mudo za stefana

stanje na terenu dovonjom govori...gdje nesta sherlock,freaky,da ne pominjem zabranu jokeru,ili desetinama jokerovih rethodnika..

iako nisam u rodu s vidovitim dzemilom..predvidjam istu sudbini i gromu,ali i sebi :-D

nametanje jednoumlja u 21 vijeku je utopija..pa makar to bilo i u ovoj formi :zzzz:
Last edited by lindjo on 29/12/2006 02:39, edited 1 time in total.
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

Larry3 wrote:Alija je bio heroj svidlo se to nekom il ne, vasa mrznja prema SDA prevrsava sve granice.

ovdje nije rijec o aliji, ko je i kakav je bio, moze biti u pitanju i paja patak, vec ko je minirao mezar alije. 8-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

lindjo wrote:
Vodenjak wrote:

zaboli me desno mudo za stefana

stanje na terenu dovonjom govori...gdje nesta sherlock,freky,da ne pominjem zabranu jokeru..

iako nisam u rodu s vidovitim dzemilom..predvidjam istu sudbini i gromu,ali i sebi :-D

nametanje jednoumlja u 21 vijeku je utopija..pa makar to bilo i u ovoj formi :zzzz:
Dobro sve to...
Ali ne sekiraj previse svoje desno mudo, moze se na zlo dati...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

pijem_i_derem wrote:

ovdje nije rijec o aliji, ko je i kakav je bio, moze biti u pitanju i paja patak, vec ko je minirao mezar alije. 8-)
Tesko je to nekima shvatiti...
Ne trudi se previse.. ;-)
lindjo

Post by lindjo »

pa prosvjetli nas patrioto... :zzzz:...ja ostajem pri bakiru ...:roll:

p.s.nesto mi se previse oko muda motash :oops: :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

lindjo wrote:pa prosvjetli nas patrioto... :zzzz:...ja ostajem pri bakiru ...:roll:

Samo desnog...

:zzzz: :roll:
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

lindjo wrote:pa prosvjetli nas patrioto... :zzzz:...ja ostajem pri bakiru ...:roll:

smrdis na rakiju, idi odspavaj 8-)
lindjo

Post by lindjo »

zlobnici bi rekli...da si derpe...:shock:

neuzubillah... :oops:

dakle... bakir... jer je bio zanemarivan u djetinjstvu...:zzzz:
lindjo

Post by lindjo »

pijem_i_derem wrote:

smrdis na rakiju, idi odspavaj 8-)
ohoo...stize pojacanje...ubleha is in :D

svi za jednog..drug za sve :lol:
forUMASH

Post by forUMASH »

...dosadni ste pravo... :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Anketa je postavljena pravo neznalacki i krajnje tendenciozno!!

Nemislim da su minu podmetnuli neki iz "nasih" redova, mislim sa su to uradili neki obicni kriminalci koji u pozadini i nemaju neku ideologiju, vec jednostavno sto nevole BiH!!

A vidim da ima i nekih koji bi svo zlo koje nam se desilo pripisali nama samima. Ma ko mi pucali sami na sebe, a Raso i Sloba nas mirili... :x !!
lindjo

Post by lindjo »

ja nisam... :oops: ..ehh pokvari mi sijelo :roll:
amrino

Post by amrino »

Sarajevo, 11.08.2006. - "Učinili su to oni koji su i u ratu pokušali ubiti Aliju Izetbegovića", kaže sin prvog predsjednika BiH.

Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika BiH, kaže da ne zna koji su bili motivi za miniranje mezara njegovog oca, ali da "sa 99 posto sigurnosti možemo reći da su to učinili oni koji su i u ratu pokušali ubiti Aliju Izetbegovića".
"To su isti oni ljudi koji su granatirali njegove kancelarije i prostorije u kojima je boravio. Možda je malo poznato da je tokom rata pogođena svaka kancelarija u kojoj je radio, svaki automobil u kojem se vozio...
- Ali, da je Alija Izetbegović živ, sigurno bi na sve ovo rekao: "Pa dobro, porušili su nam 1.200 džamija, mi smo izgradili 1.300 i većih i boljih. Porušili su nam državu, mi smo je opet izgradili. Porušili su i nišane, mi ćemo ih sada ponovo obnoviti i bit će ljepši nego prije". Sada su podmetnuli i tu eksploziju, a mi ćemo sigurno pohvatati te teroriste" - izjavio je Bakir Izetbegović.
Kaže da je sama činjenica da je znatno oskrnavljen mezar najviše potresla članove porodice.
"Svi smo to teško primili. Odmah me zvala sestra, bila je jako uznemirena. To su uradili neljudi" - kazao je Izetbegović.

Poruka reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića

Ovo će nas mnogo više približiti jedne drugima

Poziv građanima BiH, posebno muslimanima, da ostanu prisebni i dostojanstveni

Reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić jučerje obišao mezar Alije Izetbegovića na Kovačima. U izjavi za "Dnevni avaz" kazao je da je teško dati pravo ime ovom događaju.
"Ali, najbliže što se može kazati jeste da je ovo teroristički akt kojim nas se željelo zastrašiti i povrijediti te oskrnaviti simbol našeg otpora, dostojanstva i slobode. To nije udar na predsjednika rahmetli Aliju Izetbegovića. To je udar na ovaj grad, na našu zemlju, na sve patriote BiH - kaže ef. Cerić.
"Mislim da je poruka jasna za nas, ali onaj ko je želio da nas uvrijedi i podsjeti da još postoje oni koji ne vole ovaj grad i zemlju postigao je kontraefekat.
- Ovo će nas mnogo više približiti predsjedniku, da još više postane simbol našeg dostojanstva i borbe da budemo još snažniji, hrabriji i mudriji. I ovo nas treba približiti jedne drugima. Čini mi se da smo se opustili i da smo neke stvari zaboravili. Ovo treba i da pomogne da shvatimo da ne smijemo širiti zlobu među sobom, nego da moramo graditi slogu i povjerenje. I ovo će svakako ujediniti naš front za dalju borbu" - poručuje reisu-l-ulema.
Istovremeno poziva sve građane BiH, posebno muslimane, da ostanu prisebni i dostojanstveni.
"I da, kao što smo i u mnogim drugim prilikama imali ovakvih iskušenja koja smo znali prevazići, to i ovoga puta uradimo. Ovo nas ne smije zbuniti, ne smije kod nas izazvati ono što upravo hoće oni koji su to uradili. Ja imam povjerenje u naš narod i imam povjerenje u dobre Bošnjane" - zaključuje ef. Cerić.

Image
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Ne znam, ali bih volio da znam... Je li ima neko ovdje ko zna? Barem dijelove informacije? Nema? Znaèi ¹uplja... ®ao mi ¹to ovdje neæu dobiti informaciju za ono ¹to me zanima... :(
amrino

Post by amrino »

:(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

amrino wrote:Sarajevo, 11.08.2006. - "Učinili su to oni koji su i u ratu pokušali ubiti Aliju Izetbegovića", kaže sin prvog predsjednika BiH.

Bakir Izetbegović, sin prvog predsjednika BiH, kaže da ne zna koji su bili motivi za miniranje mezara njegovog oca, ali da "sa 99 posto sigurnosti možemo reći da su to učinili oni koji su i u ratu pokušali ubiti Aliju Izetbegovića".
"To su isti oni ljudi koji su granatirali njegove kancelarije i prostorije u kojima je boravio. Možda je malo poznato da je tokom rata pogođena svaka kancelarija u kojoj je radio, svaki automobil u kojem se vozio...
- Ali, da je Alija Izetbegović živ, sigurno bi na sve ovo rekao: "Pa dobro, porušili su nam 1.200 džamija, mi smo izgradili 1.300 i većih i boljih. Porušili su nam državu, mi smo je opet izgradili. Porušili su i nišane, mi ćemo ih sada ponovo obnoviti i bit će ljepši nego prije". Sada su podmetnuli i tu eksploziju, a mi ćemo sigurno pohvatati te teroriste" - izjavio je Bakir Izetbegović.
Kaže da je sama činjenica da je znatno oskrnavljen mezar najviše potresla članove porodice.
"Svi smo to teško primili. Odmah me zvala sestra, bila je jako uznemirena. To su uradili neljudi" - kazao je Izetbegović.

Poruka reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića

Ovo će nas mnogo više približiti jedne drugima

Poziv građanima BiH, posebno muslimanima, da ostanu prisebni i dostojanstveni

Reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić jučerje obišao mezar Alije Izetbegovića na Kovačima. U izjavi za "Dnevni avaz" kazao je da je teško dati pravo ime ovom događaju.
"Ali, najbliže što se može kazati jeste da je ovo teroristički akt kojim nas se željelo zastrašiti i povrijediti te oskrnaviti simbol našeg otpora, dostojanstva i slobode. To nije udar na predsjednika rahmetli Aliju Izetbegovića. To je udar na ovaj grad, na našu zemlju, na sve patriote BiH - kaže ef. Cerić.
"Mislim da je poruka jasna za nas, ali onaj ko je želio da nas uvrijedi i podsjeti da još postoje oni koji ne vole ovaj grad i zemlju postigao je kontraefekat.
- Ovo će nas mnogo više približiti predsjedniku, da još više postane simbol našeg dostojanstva i borbe da budemo još snažniji, hrabriji i mudriji. I ovo nas treba približiti jedne drugima. Čini mi se da smo se opustili i da smo neke stvari zaboravili. Ovo treba i da pomogne da shvatimo da ne smijemo širiti zlobu među sobom, nego da moramo graditi slogu i povjerenje. I ovo će svakako ujediniti naš front za dalju borbu" - poručuje reisu-l-ulema.
Istovremeno poziva sve građane BiH, posebno muslimane, da ostanu prisebni i dostojanstveni.
"I da, kao što smo i u mnogim drugim prilikama imali ovakvih iskušenja koja smo znali prevazići, to i ovoga puta uradimo. Ovo nas ne smije zbuniti, ne smije kod nas izazvati ono što upravo hoće oni koji su to uradili. Ja imam povjerenje u naš narod i imam povjerenje u dobre Bošnjane" - zaključuje ef. Cerić.

Image
A sad da ja tebe nesto pitam. Sta ako se ispostavi da to nisu uradili oni koji su ga htjeli ubiti u ratu ili u prevodu Srbi ili Hrvati. Ta izjava Bakira je glupa da ne moze biti gluplja. Amrino ja razumijem tvoje postovanje i ljubav prema SDA i Aliji i vjeruj mi da ni ja ne mrzim tog covjeka nego samo kritikujem njegove lose poteze koji su mnoge kostali glave, mrzim to sto je oko sebe dozvolio da se napravi jedno krdo nemoralnih kriminalaca kojima je jos ostalo samo da opljackaju svoje roditelje i koji se odrzavaju na vlasti upravo zahvaljujuci teroru i strahu koje svakodnevno sire medju ljudima.
Svako iole zdravog razuma i razmisljanja nece rece da su to uradili Srbi i svako sa kim sam pricao je rekao da je to nedjelo napravljeno upravo od tih kriminalaca.
U svakom slucaju ko god da je napravio on je jedan necovjek i kriminalac ma kako se zvao i ma gdje da mu je mjesto stanovanja. Tosu oni isti ljudi koji su ubili Ugljena, koji postavljaju bombe pod automobile, koji bacaju bombe po kucama dakle kriminalci.
amrino

Post by amrino »

A sad da ja tebe nesto pitam. Sta ako se ispostavi da to nisu uradili oni koji su ga htjeli ubiti u ratu ili u prevodu Srbi ili Hrvati. Ta izjava Bakira je glupa da ne moze biti gluplja. Amrino ja razumijem tvoje postovanje i ljubav prema SDA i Aliji i vjeruj mi da ni ja ne mrzim tog covjeka nego samo kritikujem njegove lose poteze koji su mnoge kostali glave, mrzim to sto je oko sebe dozvolio da se napravi jedno krdo nemoralnih kriminalaca kojima je jos ostalo samo da opljackaju svoje roditelje i koji se odrzavaju na vlasti upravo zahvaljujuci teroru i strahu koje svakodnevno sire medju ljudima.
Svako iole zdravog razuma i razmisljanja nece rece da su to uradili Srbi i svako sa kim sam pricao je rekao da je to nedjelo napravljeno upravo od tih kriminalaca.
U svakom slucaju ko god da je napravio on je jedan necovjek i kriminalac ma kako se zvao i ma gdje da mu je mjesto stanovanja. Tosu oni isti ljudi koji su ubili Ugljena, koji postavljaju bombe pod automobile, koji bacaju bombe po kucama dakle kriminalci.
Kao prvo u svojoj izjavi sigurna sam da Bakir nije mislio na Srbe i Hrvate- nego na neprijatelje Bosne- Ustase, Cetnike ili Balije.
Ko je neprijatelj Bosne i moj je neprijatelj- da je ne znam koje vjere i nacionalnosti. Cudi me sto ne vidis razliku izmedju Srba, Hrvata i kriminalaca o kojima pricas.
Za mene su kriminalci i oni koji su pokusavali da nas istrijebe u proteklom ratu... i sto posto sam sigurna da je u ratu bilo 100 puta vise i kriminala i kriminalaca nego sada. Tako je u svakom ratu na svijetu i ni mi nismo izuzetak...
Oni koji postavljaju bombe pripadaju samo jednoj politickoj opciji i jednoj religiji- PARAMA.
To su klasicni placenici...a ko ih je unajmio-vrijeme ce pokazati.

"Dozvolio da se napravi krdo nemoralnih kriminalaca..."- (nisam nikad prije cula za moralne kriminalce ali..nejse).
Kada je neko nemoralan ili kriminalac tome mu nije kriv niko drugi do on sam. Takvi ljudi imaju nevjerovatnu moc da nabace janjecu kozu preko sebe...Ja politicare ne smatram supermenima- to su obicni ljudi koji grijese, pogresno procjenjuju- ali najvaznije je ono koliko se trude i koliko im je STALO...
Zaboli me kada vidim ovoliko nepostivanje covjeka koji je bio toliki bosanac i koji je bio NAS PREDSJEDNIK...nikad niti jedne rijeci pohvale...NI JEDNE... :oops:
Post Reply