ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Nisrin

#76 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Nisrin »

PipiDugaDevetka wrote:@Nisrinko,
Glasala si za pravu opciju na izborima 2010. Upravo se Nadzorni i Upravni odbor spremaju da smijene direktora ViK Sarajevo, pa zbog toga NEMA VODE i ne zna se da li će je biti.

Abid Jusić čija je nadležnost bila ViK Sa. je SDA ministar ''u ostavci'' koja će biti prihvaćena.

Strpi se još malo, pa će biti vode, baš kao što je bilo ljetos. Međutim, šteta koju su napravili štetočine iz SDA još od vremena guvernera Kantona, a kasnije premijera FBiH, Mujezinovića je tolika da ćemo se generacijama oporavljati.
Da, jesam, glasala sam za SDP jer su mi se tad, u oktobru 2010. ucinili kao najbolja oocija u moru losih opcija- pa od najgoreg izaberes najmanje lose zlo!!! Nego. da nisam za njih za koga bih? Po cemu se iko na tim uzborima razlikuje?!
Kad Jusic ode doci ce opet neki podoban politicki kadar...

Opet zovem ViK, zvat cu ih svakih 20 minuta, jer vode nema ni jutros- u ratu smo je vise imali, covjek kaze da ce vode biti KAD BUDE PADAVINA ZNACAJNIJIH, jer vode nema dovoljno u bazenima, pa se pitam da li ja to pijem kisnicu pa mi voda zavisi od padavina...
O'zone
Globalni moderator

#77 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by O'zone »

Nisrin wrote:
PipiDugaDevetka wrote:@Nisrinko,
Glasala si za pravu opciju na izborima 2010. Upravo se Nadzorni i Upravni odbor spremaju da smijene direktora ViK Sarajevo, pa zbog toga NEMA VODE i ne zna se da li će je biti.

Abid Jusić čija je nadležnost bila ViK Sa. je SDA ministar ''u ostavci'' koja će biti prihvaćena.

Strpi se još malo, pa će biti vode, baš kao što je bilo ljetos. Međutim, šteta koju su napravili štetočine iz SDA još od vremena guvernera Kantona, a kasnije premijera FBiH, Mujezinovića je tolika da ćemo se generacijama oporavljati.
Da, jesam, glasala sam za SDP jer su mi se tad, u oktobru 2010. ucinili kao najbolja oocija u moru losih opcija- pa od najgoreg izaberes najmanje lose zlo!!! Nego. da nisam za njih za koga bih? Po cemu se iko na tim uzborima razlikuje?!
Kad Jusic ode doci ce opet neki podoban politicki kadar...

Opet zovem ViK, zvat cu ih svakih 20 minuta, jer vode nema ni jutros- u ratu smo je vise imali, covjek kaze da ce vode biti KAD BUDE PADAVINA ZNACAJNIJIH, jer vode nema dovoljno u bazenima, pa se pitam da li ja to pijem kisnicu pa mi voda zavisi od padavina...
Kako GRAS zbog osvete preskače redove vožnje tako i ViK-ovci sad malo malo pa zavrnu ventil, može im se niko se ne buni, šta ih briga, dobar je to način da izboriš povečanje cijena usluga jer "vidite da građani sarajeva nemaju dovoljno vode" :roll:
StupskaBitanga

#78 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by StupskaBitanga »

Evo večeras kao i prethodnih nekoliko dana zavrnu ventile i nemam vode :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Dioda

#79 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Dioda »

Ni kod mene nema. Mene ovo fakat pocinje pravo iritirat' :x Stoka :x
žulijan asanž

#80 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by žulijan asanž »

StupskaBitanga wrote:Evo večeras kao i prethodnih nekoliko dana zavrnu ventile i nemam vode :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
znam kako ti je. ali ja sam tako ljut bio kad bi mi po noći vode nestalo. sad je noćna redukcija postala normalna stvar kod mene. sad se ljutim i tako kao ti reagujem što sve češće po danu nemam nikako vode. ali stoka se na sve navikne....tako valjda misle ovi iz vodovoda.

gdje ćeš dalje kad mi čovjek iz vodovoda kaže da idem da kupim one plastične flaše od 5 litara, kaže to je sad džaba... i kaže još da pravim zalihe....

eeeeeeeeeej, to mi kažu u gradskom vodovodu, u glavnom gradu države u kojoj samo malo ašov u zemlju zabiješ da bi došao do vode!!!

a ljudi su u pustinjskim područjima vodu doveli...

katastrofa
StupskaBitanga

#81 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by StupskaBitanga »

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Gdje su mediji gdje je to novinarstvo nešto glas naroda
Ovo nije samo u mom naselju nego u dobrom dijelu grada :x :x :x :x :x :x :x :x :x
amko76

#82 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by amko76 »

Pa meni već 2 godine na Skenderiji nema vode po noći, i kao što rekoše, navikao sam. Kupi kanister.
Dioda

#83 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Dioda »

Ja vala necu da se navikavam na ovo sranje, ni na je*eni kanister.
To je isto k'o da redovno placas struju, a oni ti je svaki dan na par sati istekaju, i ti odes i kupis svijecu. I jos se adaptiras i ne bunis :roll:
Samo nek ne puca :roll:
žulijan asanž

#84 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by žulijan asanž »

Dioda wrote:Ja vala necu da se navikavam na ovo sranje, ni na je*eni kanister.
To je isto k'o da redovno placas struju, a oni ti je svaki dan na par sati istekaju, i ti odes i kupis svijecu. I jos se adaptiras i ne bunis :roll:
ja kad sam mu rekao to on mi kaže ti platiš koliko potrošiš :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

kao ne platiš više od onoga što potrošiš :dance: :dance:
Nisrin

#85 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Nisrin »

Dioda wrote:Ja vala necu da se navikavam na ovo sranje, ni na je*eni kanister.
Da, necu ni ja da se navikavam u 21 stoljecu na ovo, u zemlji u kojoj vode IMA!!!! Problem je sto su ljudi stoka koja se lako navikne na sve uslove i fino to oni iskoriste!

vodu zatvaraju i po danu i po noci, uskoro je necemo nikako ni imati! Meni je neljubazni ciko prije 10 dana rekao vode ce biti cim padne kisa, ovako je pao vodostaj zbog susa blabla Evo, pala kisa, sad ce i snijeg- vode nem!!!

Masine za ves i sudje CRKLE- mnogima, sta da radimo vise mi obicni smrtnici?!
karanana

#86 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by karanana »

konac iz pipe nakon 23 h.

kako ja da iskoristim jeftinu struju i ukljucim masine kad nema vode?
poznanik

#87 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by poznanik »

karanana wrote:konac iz pipe nakon 23 h.

kako ja da iskoristim jeftinu struju i ukljucim masine kad nema vode?

Zavjera! Saradnja EP i ViK: "Vi nama osigurajte veću potrošnju skupe struje, mi ćemo vama skinuti dio duga..." :D
sinuhe

#88 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by sinuhe »

Nista, polako pada infrastruktura. Favelizacija na djelu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Truba »

i kod mene vode u pola 1 nestalo
vjesticanametli

#90 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by vjesticanametli »

ni na dobrinji od 12 nema vode majku im

zato ce poslati racun od 30 KM za one zvukove iz cesme frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
karanana

#91 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by karanana »

vise ni vrijedi ni ona "jos malo pa ce i zrak poceti naplacivati"

haj da se obrate da kazu nesto u vezi ovoga, da najave redukcije....nego vako....
alica.k

#92 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by alica.k »

welcome to my world.
ja vec 4 godine iza 12 nemam vode.
djabe zvat, djabe se svadjat...kaze decko naredjeno im da smanje pritisak iza 11 a dotad ko ima vode, ima...
amko76

#93 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by amko76 »

And mine :D Ovo su neki novi pa ih pogadja, naviknuće se oni na kanister samo treba malo vremena haha :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#94 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Truba »

vidim i vi ste živi tako da nije problem 8)
amko76

#95 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by amko76 »

Da, da, ja nemam beba, djece, staraca pa mi ne smeta :)
alica.k

#96 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by alica.k »

najjace od svega je sto recimo, komsijama na prvom spratu ima vode do jedno 2. mi smo na trecem pa nestane oko 12. ovi gore na petom jadni....
covjek je mjenjo cijevi i sve jer je mislio da nes s njima nije uredu.

elem, spominju ovi iz vika i pritisak i bazene koji se isprazne i to da INACE na trecem spratu nestaje vode (sto nije istina, jel).

i da, zivi smo jos. kanister pa ko u ratu :D.
nego, imam konstantni strah da ce nestat vode, jedino to.
TRANCE

#97 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by TRANCE »

Vodovod namjerno vrši redukcije. Ovi problemi su za većinu ljudi počeli prije dva mjeseca. Nakon par sedmica torture građana, tražili su povećanje cijene vode, a opravdanje im je bilo da oni jadni ne mogu poslovati sa ovim cijenama i da se zato dešavaju redukcije. Vlada odobrila povećanje, pritisak bio normalan par dana do onog protesta. Nakon što je vlada povukla odluku, isto veče je nestalo vode i nema je do danas u večernjim i noćnim satima.
U Kini je smrtna kazna za namjerno sabotiranje opskrbe vode i struje, u normalnim državama se za to dobija po 10-20 godina zatvora, jedino je ovdje to normalno. Moja Bosno, i bogu si teška... :bih: :run:
ema_

#98 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by ema_ »

:x :x :x

Nije dosta što je bio smanjen pritisak, sad nema nikako iza 00:00 :twisted: :twisted: :twisted:

DaBogda im prisjelo!!
StupskaBitanga

#99 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by StupskaBitanga »

ema_ wrote::x :x :x

Nije dosta što je bio smanjen pritisak, sad nema nikako iza 00:00 :twisted: :twisted: :twisted:

DaBogda im prisjelo!!
opet sinoć nije bilo vode
Izgleda da će ovo od sada biti realnost :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
ema_

#100 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by ema_ »

Nisam ja ni znala da oni to gase, znala sam da bude smanjen pritisak, a preksinoć mi došlo muka u 2h navečer, nisam vode imala da popijem da dođem sebi :x :x :x
Post Reply