Fizicko zlostavljanje u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

urbanagerila wrote:
izbjeglica_iz_besmisla wrote:
urbanagerila wrote:Evo me jopet !!! Aman.

Ne rekoh ja da podrzavam nasilje u vezama naprotiv rijec je bila o odnosima u braku (koji se ne primjenjuju na veze).
Sto opet ne znaci da podrzavam na nasilje u braku ... ali da se ne zaplicem dalje.

Rekoh serijat kao Boziji zakon dozvoljava upotrebu sile ali MISTWAKOM nikako sakom, nogom, glavom ili pepeljarom. Sta to znaci? Da Stvoritelj bolje od nas poznaje nasu narav kako musku tako i zensku i upravo zbog te razlike daje mogucnost muskarcu da u slucaju nedovoljne retorike ubotrijebi i druga sredstva....

Svi oni koji misle da su pametniji od samog Boga ne zasluzuju dodatna objasnjenja... :D
hajd mi ovo objasni, svega ti ... jel je lati tim čudom, bocka, škakilja ... šta?
Malo bi bilo previse da se ja upustam u interpretiranje gore navedenog. Vjerovatno se misli u simbolicnom znacenju vise od rijeci a manje od toljage ili sipke ili stosa u glavu.... ali opet nije to poenta. Ne zagovaram upotrebu sile ponavljam jos jednom. Upucujem na polne razlike ali ako razgoraram sa feministicom onda prica i pojasnjenje nema smisla jer su stavovi i suvise razliciti ...
ako misliš na mene ... kakva crna feministica ... slažem se ja da žene znaju nekad bit nemoguće, al ni mi im nemamo pravo prigovarat jer ništa nismo bolji ... a to za mistwak je baš ono :shock:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

stokholmski sindrom je nesto sasma drugacije. al nema veze :roll:

mene moja redovno mlati, ono pomalo, saka u stomak, samar i tako to...al stvarno je rekla da nece vise. :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Svemirski_Jebach wrote:stokholmski sindrom je nesto sasma drugacije. al nema veze :roll:

mene moja redovno mlati, ono pomalo, saka u stomak, samar i tako to...al stvarno je rekla da nece vise. :D
Ma ajde ??? Oces ga elaborirati ovdje ili ces me pustiti da slomljene djevojke uporedim sa taocima... :D
Svemirski_Jebach

taoci uglavnom ne trpe fizicko nasilje...i oni koji ih uzimaju su nepoznati tim istim taocima, ima tu jos mnogo razlika.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Svemirski_Jebach wrote:taoci uglavnom ne trpe fizicko nasilje...i oni koji ih uzimaju su nepoznati tim istim taocima, ima tu jos mnogo razlika.
Jel ti ovo stvarno? Narocito nisu ako se otmicaru ne ispune zahtjevi... :D
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

Gray wrote:Ko je jednom sposoban da udari djevojku/ženu, sposoban je to i ponoviti.
sposoban je onaj ko je nikad nije ni tako, to nimalo ne mijenja situaciju
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

urbanagerila wrote:Evo me jopet !!! Aman.

Ne rekoh ja da podrzavam nasilje u vezama naprotiv rijec je bila o odnosima u braku (koji se ne primjenjuju na veze).
Sto opet ne znaci da podrzavam na nasilje u braku ... ali da se ne zaplicem dalje.

Rekoh serijat kao Boziji zakon dozvoljava upotrebu sile ali MISTWAKOM nikako sakom, nogom, glavom ili pepeljarom. Sta to znaci? Da Stvoritelj bolje od nas poznaje nasu narav kako musku tako i zensku i upravo zbog te razlike daje mogucnost muskarcu da u slucaju nedovoljne retorike ubotrijebi i druga sredstva....

Svi oni koji misle da su pametniji od samog Boga ne zasluzuju dodatna objasnjenja... :D
ja sam musliman (ne nesto preveliki), ali mi ovo nije nikako jasno:
znaci muskarac moze (ako hoce, tj. ima pravo) da koristi mistwak (ali to opet simbolika), da zenu nalema (ili koristi druge mjere, kao recimo retoriku), a zene ne smiju to isto uraditi muskarcima, jeli?
sta je to zene su vlasnistvo muskaraca, njihove ropkinje?
Ja sam eto tako skonto iz ovog tvoj texta. Niko ne zna bolje od boga, ali bog je sovinista (estakfirulah sta ja govorim) i kaze da je bolji cojk od zene (pa dragi moj Ti, prosla su vremena kad je zena bila za radanja i kuhinje, zapravo neznam kako je to kod uslovno receno "HARDCORE" muslimanskih porodica, ali ostatak je davno preso te granice, i danas se tezi ka GENDERU, ako si cuo za taj pokret)
sure_alma

Post by sure_alma »

ja stvarno raja ne znam kako neki ljudi na ovome forumu mogu opravdavati fizifko nasilje u porodici...ma nema tog opravdanja za ovo....nas dragi Bog ili ti Allah ili kako hoce te zovi te Ga, ne daje nikakva prava muskarcu ili ti zeni da maltretira ikoga u porodici i sire...posto sam ja dijete iz nasilnog braka i koje je sve to gledalo, bas me povrijedi kad vidim da neko to opravda ili trazi neko opravdanje...ma nije vise i vazno...samo da Bog da se nikome ne ponovilo i da Bog da niko ne proso ili ne prolazio kao sto su neki ukljucujuci i mene...

pozdrav raji na forumu!
Fair Life

Post by Fair Life »

sure_alma wrote:ja stvarno raja ne znam kako neki ljudi na ovome forumu mogu opravdavati fizifko nasilje u porodici...ma nema tog opravdanja za ovo....nas dragi Bog ili ti Allah ili kako hoce te zovi te Ga, ne daje nikakva prava muskarcu ili ti zeni da maltretira ikoga u porodici i sire...posto sam ja dijete iz nasilnog braka i koje je sve to gledalo, bas me povrijedi kad vidim da neko to opravda ili trazi neko opravdanje...ma nije vise i vazno...samo da Bog da se nikome ne ponovilo i da Bog da niko ne proso ili ne prolazio kao sto su neki ukljucujuci i mene...

pozdrav raji na forumu!
Ako ovdje ne pomognezakon bog nece. Jebe se njemu za zbivanja na zemlji. Nema on vremena za te sitnice. Dok on regulise zivot na nebu vi se narode krkajte.

Popisam ja njega. Zasto ga nije sastavio "gromom iz vedra neba"... ili barem da mu je ruku prije toga polomio.

Ne budite djeca.

Bit ce toga jos.

Takvima treba preko ledja polomiti 'vagir' od zapreznih kola kad se vec pravosudje zajebava.
Michun

Post by Michun »

urbanagerila wrote:
izbjeglica_iz_besmisla wrote:
urbanagerila wrote:Ma serijat je zakon. :D Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg. :D
pošto smo ja i vjera u zadnje vrijeme na ti :-) , nisam najsigurniji na šta ovodje ciljaš ... mistwak?
Ah pa ti progooglaj pa se prosvijetli, :D
Salu na stranu ....mislim da je nesto kao preteca danasnje cetkice za zube
I to je krasno - odrasloj zeni dijelis vaspitnu necim poput cetkice za zube. Znaci necu je udarati ali cu je poniziti - dodji da ti opalim cvoku :x
Imal' neko da njemu zabrani da pise ova sra*a po forumu :?
Ako stvarno mislis da je ok rijesiti probleme bilo kojim drugim sredstvom osim razgovorom - nazad u pecinu iz koje si izasao.
BTW - nisam feministica nego insan.
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

.
Last edited by Rambo-Amadeus on 30/11/2008 20:37, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

A wrote:
Rambo-Amadeus wrote:
hobit wrote:hajde da dodam u prolazu, drago mi je da neko zapoceo ovu temu, jos vaznije jer je zensko,
to je jedan od stvarnih problema u bosni, pored narkomanije i alkoholizma,
zbilja sta reci, nikada nisam udario ni jednu od svojih djevojaka, znam da su nase zene nesto posebno kada je u pitanju izvlacenje zivaca, ali nekoga vezati za hidrant i tuci do iznemoglosti, to je bolesno i zabrinjavajuce
u svakom slucaju pridruzujem se izjavama saucesca
Ne opravdavam zlocin, ali ova izjava ima itekako mjesta... Niko o tome ne konta, mnogi ljudi dizu ruku na sebe umjesto na onog ko ih je na takav korak naveo, znaci da to nije nesto bezazleno...
:shock:
A tek sta nam djeca rade..... :roll:
sabanss

Post by sabanss »

Michun wrote: Ako stvarno mislis da je ok rijesiti probleme bilo kojim drugim sredstvom osim razgovorom - nazad u pecinu iz koje si izasao.
Bas me zanima kakav razgovor pomaze ona dva-tri dana u mjesecu :lol:
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

sabanss wrote:
Michun wrote: Ako stvarno mislis da je ok rijesiti probleme bilo kojim drugim sredstvom osim razgovorom - nazad u pecinu iz koje si izasao.

O majko mila...
:shock: :shock: :shock:
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Samo kazem da je srce vrlo osjetljiv organ za igranje...nisam za ubijanje, ali ni za zavlacenje nekog pa mu onda hladno rec da vise ne zelis bit s njim. A primjer samuobistva sam naveo samo kao dokaz da je mnogima ta osoba/veza bitnija i od njihovog vlastitog zivota, sto osobi koja ostavlja ocito nista ne znaci! Inace, citao sam o ovom slucaju i u drugim medijima pa znam da je upravo takvo nesto u pitanju.
Michun

Post by Michun »

sabanss wrote:
To ti je isto ko' kad izgubi omiljeni tim ili nema prenosa neke utakmice (jako bitne). Ne postoje te rijeci utjehe :D
Vingo

Post by Vingo »

Da rezimiramo....on je nju ubio, onako...od srca.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Ma ne, ubio je jer ju je volio, a ona vjestica ga zavlacila i onda ga ostavila... :roll:
BHG

Post by BHG »

zar se jos uvjek vode debate oko stvari koje su vise nego ocigledno pogresne i bolesne...kakvo ba marisanje svog partnera u cilju prevaspitavanja ili zato sto se otela kontroli...kakvoj kontroli ba...
oni koji vole da kontrolisu poserem im se ja u njihovo "ja", nesigurni pateticni mekusci kojim ego raste samo ako mogu prebit nekog slabijeg od sebe i tako pokazat svoju moc i silu...a one koje hoce da budu kontrolisane mi se malo manje gade jer mi ih je u sustini zao zbog manjka mozdane mase... :x :x :x :x :x
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Upravo tako, a izraelci su dobar i miroljubiv narod, koji nije ni mrava zgazio, isto kao i amerikanci, i ini. Ne ticu me se ta podrucja pa me nije briga sta misle i osjecaju palestinci i ostali ugnjetavani. Ponavljam da osuđujem ubistvo!!! Na robiju s njim, ali da je on ubio sebe to ne bi bila nikakva vijest!
Pearl

Post by Pearl »

Rambo-Amadeus wrote:Upravo tako, a izraelci su dobar i miroljubiv narod, koji nije ni mrava zgazio, isto kao i amerikanci, i ini. Ne ticu me se ta podrucja pa me nije briga sta misle i osjecaju palestinci i ostali ugnjetavani. Ponavljam da osuđujem ubistvo!!! Na robiju s njim, ali da je on ubio sebe to ne bi bila nikakva vijest!
pa je ubio nju da postane vijest ?!?!

ovo je vec bolesno... opravdavanje ubistva na ovakav nacin...

jos ce od surovog ubistva golim rukama (ne zaboravimo ovo) postati ocajnicki zlocin iz strasti, pa ce nad njim da se sazali citava nacija dok bude plakao u zatvoru i pricao kako on nije mogao da podnese da ona nije njegova... a posto samoubistvo nije dovoljno "pacenicki", nije vijest, nije spektakularno, on se odlucio da joj smrska glavu od hidrant.. ipak je to originalno, nesto novo, jel te..

ono sto je bitno u citavoj toj prici je da on pati... rasplakah se od ove dirljive price o snazi muske ljubavi... a ona kucka ga ostavila.. ma ja, tipicno zensko - on je voli a ona se usudi da ga ostavi.. nista bolje nije ni zasluzila..

ponavljam: neke ljude je NEOPHODNO kastrirati da se ne siri njihov genetskiu materijal...
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Respect to all innocent victims!
izblajhana

Post by izblajhana »

Pearl wrote: za neke ljude stvarno treba uvesti kastraciju ili bar podvezivanje, za dobrobit covjecanstva i nesirenje tog genetskog materijala...
:thumbup:

ova prica mi je prestrasna, sto je najgore nije jedina koja se ovako zavrsila :( :( sta ce covjek raditi sa svojim zivotom apsolutno je njegova stvar, ali davati sebi za pravo da raspolaze sa tudjim zivotom je za najgoru osudu.
Za ovog ludjaka iz price nema nikakvog opravdanja, da je ne znam kako ga zavlacila i ne znam kako hladno prekinula (kako neki navode) trebao je sebi prosvirati glavu i tako okoncati svoj mizerni zivot...jadna djevojka :(
tempora

Post by tempora »

Kada su ovakve situacije upitanju, uvijek smo puni krupnih rijeci- pa nam se cesto desi da nasilnicima i ubojicama dodajemo epitete monstruma, ludjaka,bolesnika -neprikladnih nasem zdravom duhu.
A grijesimo, itekako. Jer da nije tako, ova pojava bi bila rijetka a ne tako rasprostranjena u svim zemljama svijeta, u svim drustvima, u mnogim porodicama, u svim profilima.
Ne, nisu to monstrumi, bolesnici, ludjaci-njihovo ponasanje ih moze okarakterisati kao takve, ali to su sasvim obicni ljudi, nase komsije, braca, ocevi,muzevi, momci, djecaci. Nisu to sporadicni slucajevi kojih se grozimo kada ih procitamo u novinama ili ugledamo na televiziji.
Svemirski_Jebach

mene, kojeg malo koji zlocin moze uzemiriti, je ipak ovaj uznemirio.

Djevojka od 19 godina, ubijena, glave smrskane od hidrant. Ubica 26(?) godina. Bivsi decko. Ubistvo iz strasti. Za nas hladne cinjenice. Za aktere price tragedija koju nista ne moze vratiti.

Vjerovatno je zlocin iz strasti. Da li je presuda bitna? Djevojke od 19 godina vise nema. Zivot ide dalje.

Cuvajte se, opasan je ovo svijet.
Post Reply