AVAZOVA BRIGA O KABINETIMA PREDSJEDNISTVA

Post Reply
mostarac

Post by mostarac »

arman1 wrote:
mIRCerka wrote:
hrasno38 wrote:
Tako je njih dvojica nikako ne mogu u istu recenicu jer sa onim smo uzivali a sa ovim smo ginuli. Sa onim smo radili a sa ovim smo "jeli zlatnim kasikama".
Saznala sam sta znaci "jesti zlatnim kasikama".

Sve ce to narod pozlatiti, opet cemo jesti govna zlatnim kasikama.
Ko hoće Bujrum.
Mojima su "crveni" dosta zla nanijeli. Opljačkali nas, protjerali i da ne spominjem šta sve ne.
Samo zato što nisu htjeli da se odreknu vjere, samo ato što su se rodili kao takvi. I ne govori mi molim te kako je tito bio dobar. Jes nekima. Prema nekima je bio pravi zlikovac. Isti staljin.
Dabogda u paklu gorio.
i ti zajedno sa njim :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

arman1 wrote:
mIRCerka wrote:
hrasno38 wrote:
Tako je njih dvojica nikako ne mogu u istu recenicu jer sa onim smo uzivali a sa ovim smo ginuli. Sa onim smo radili a sa ovim smo "jeli zlatnim kasikama".

Ko hoće Bujrum.
Mojima su "crveni" dosta zla nanijeli. Opljačkali nas, protjerali i da ne spominjem šta sve ne.
Samo zato što nisu htjeli da se odreknu vjere, samo ato što su se rodili kao takvi. I ne govori mi molim te kako je tito bio dobar. Jes nekima. Prema nekima je bio pravi zlikovac. Isti staljin.
Dabogda u paklu gorio.

cementara u kaknju je velikim dijelom na zemlji koja je pripadala mome dedi, pa dedo nikad, cak i kad je od lokalnih vlasti dobijao "savjete" nije Titovu sliku skidao sa zida.
A otac moje majke (nane) je imao nepregledno imanje kod Gorazda.
I sta sad?
Jel pricamo ovdje o opcem dobru ili smo opet malo sebicni?
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Odlican zaokret teme.
Aj ba oladi te malo,. jebo vas mish mali oko slike se svadjate, Sta bi bilo da Tito uskrsne pa proseta po presjednistvu. :-)
SA 071

Post by SA 071 »

amrino wrote: ljudi na ovom forumu imaju jaku sposobnost da iz svakog izvuku ono najgore i da te sto je moguce vise isprovociraju. ako ti zelis da vadis moje "bisere"- bujrum! ne mogu reci da ih nema. a ne sumnjam u to da je tvoj post-box cist ko suza i vrvi od pametnih recenica. jer si ti pametna a ja sam glupa.eto jesam ako ce ti biti lakse. ali nemoj se majke ti diciti svojom tolerancijom i sirokim pogledom na svijet jer ko god napise nesto sto nije u kodeksima tvog cistog misljenja i brilijantnog uma pocnes da vrijedjas. ono nisko.izvuci ijedan moj komentar u kojem sam tebe licno uvrijedila- ako mognes da ga nadjes.
Ne dici se ona time, to ona voli samo tako da se predstavi. A zapravo je upravo onakva kako je sama rekla:
Jebo majku ako sam ja igdje napisala ista o tome koliko sam ja tolerantna i sirokih pogleda

Sto vi volite ljudima govoriti i tumaciti sta su oni rekli, to je cudo...
A ona stvarno o svojoj toleranciji i sirini pogleda nije rekla nista. Nije imala o cemu sta da kaze...

:lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

SiSaJuMe wrote:Odlican zaokret teme.
Aj ba oladi te malo,. jebo vas mish mali oko slike se svadjate, Sta bi bilo da Tito uskrsne pa proseta po presjednistvu. :-)
bitno je da se i dalje sere po titu ili komsicu, a u stvari tema je ono O CEMU AVAZ PISE...
prvo se pisalo o zlajinom psu, sad o slici Tita...
dernek.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

arman1 wrote:
mIRCerka wrote:
hrasno38 wrote:

Ko hoće Bujrum.
Dabogda u paklu gorio.
Taj razlog koji si ti naveo mogu da samo posmatram kao najobicniju laz. Sta hoces da kazes, da su ljudi u Titovo vrijeme bili proganjani zato su bili vjernici????????? Kako te nije stid i samog sebe i onoga ko ti je rekao da je to razlog. Koliko je to dzamija i crkava sruseno u Titovo vrijeme a koliko ih je napravljeno?????? Ali naravno imamo ljude koji bi voljeli da sjede uvijek na dvije stolice pa bi i da budu vjernici a i da budu komunisti. E ti isti su danas malo u SDA pa onda malo u SBiH pa onda bi oni bili i u SDP-u kad bi ih vozd pustio ali vozd neda prehlivodama u SDP i zato mu svaka cast a za sve ostalo ja sam vezano za njega rekao. Tako je bilo i u WWII malo su neki saradjivali sa okupatorom, pa bi onda bili uz partizane sve dok ne odu pa onda ajmo opet nezad kod ustasa i svaba.
Ako vec pricas o razlozima onda daj objektivne a to je da jeste uzimana zemlja onima koji su je imali previse i davana onima koji je nisu imali nikako. A ti koji su je imali previse isto tako je nisu dobili na lijepe oci nego nekada davno od nekoga osvojili i tako duboko u istoriju.
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

mostarac wrote:
arman1 wrote:
mIRCerka wrote: Saznala sam sta znaci "jesti zlatnim kasikama".

Ko hoće Bujrum.
Dabogda u paklu gorio.
i ti zajedno sa njim :D
I rođak mu Lepi. :D Na duploj vatri džehenemskoj, kako pročitah na jednoj od tema. :D
sofist

Post by sofist »

Cinjenica je da je Tito drzao na uzdi raznorazne bandite i da se prilicno dobro zivjelo u jednom periodu njegove vladavine (60-ih i 70-ih godina proslog vijeka). Ali zasto je to tako bilo ? Pa zato sto je to odgovaralo tadasnjim (i danasnjim ) velikim silama. Tito je uzimao kredite i zaduzivao se a vladao je uz pomoc represije (UDBA, Goli Otok ...). To je bilo jedno vrijeme i bilo bi dobro ostaviti ga po strani a ne izvlaciti iz naftalina Titove slike jer u kontekstu danasnjeg vremene to je potpuno deplasirano. Zivimo lose pa se ljudi hvataju za slamku pa spominju Tita i pricaju kako se dobro zivjelo iako su imali otprilke tri godine kad je Broz umro ili se nisu cak ni rodili a kunu se u njega. Koliko nas je sve "napravio" Jugoslovenima opste je poznata stvar. Na Romaniji i Grudama su se uvijek busali u prsa koliki su Jugosloveni. :-) A Edvard Kardelj , Titov najblizi saradnik, je cak za vrijeme Titove vladavine rekao da je Jugoslavija za Slovence prolazno rjesenje. Jeste da je retro u modi ali ovo sto sad Komsic radi je stroga populisticka demagogija i gaf. Komunizam, bratstvo i jedinstvo i slicne utopisticke ideje su prevazidjene. Svako treba da bude ono sto jeste i sto osjeca a ne da nekom drugom namece svoje vrijednosti. I "internacionalisti" su , kad im se oduzme ovaj prefiks "inter" , u stvari samo nacionalisti. Neka hvala.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

jusuff wrote:los potez...
u drzavnim institucijama ne trebaju biti okacene nikakve slike osim drzavnih obiljezja...
da se razumijemo, glasao sam za komsica, ali mu ovo ne odobravam, jednako kao st ne odobravam ni alijine slike...
u ovom je slucaju avaz u pravu
Apsolutno, ... kao da su mi procitane misli. Jozhinu sliku moze objesiti u svom stanu, kao sto je i sam imam, ... nije joj mjesto u njegovom kabinetu.
amrino

Post by amrino »

hrasno38 wrote:
arman1 wrote:
mIRCerka wrote: Saznala sam sta znaci "jesti zlatnim kasikama".

Ko hoće Bujrum.
Dabogda u paklu gorio.
Taj razlog koji si ti naveo mogu da samo posmatram kao najobicniju laz. Sta hoces da kazes, da su ljudi u Titovo vrijeme bili proganjani zato su bili vjernici????????? Kako te nije stid i samog sebe i onoga ko ti je rekao da je to razlog. Koliko je to dzamija i crkava sruseno u Titovo vrijeme a koliko ih je napravljeno?????? Ali naravno imamo ljude koji bi voljeli da sjede uvijek na dvije stolice pa bi i da budu vjernici a i da budu komunisti. E ti isti su danas malo u SDA pa onda malo u SBiH pa onda bi oni bili i u SDP-u kad bi ih vozd pustio ali vozd neda prehlivodama u SDP i zato mu svaka cast a za sve ostalo ja sam vezano za njega rekao. Tako je bilo i u WWII malo su neki saradjivali sa okupatorom, pa bi onda bili uz partizane sve dok ne odu pa onda ajmo opet nezad kod ustasa i svaba.
Ako vec pricas o razlozima onda daj objektivne a to je da jeste uzimana zemlja onima koji su je imali previse i davana onima koji je nisu imali nikako. A ti koji su je imali previse isto tako je nisu dobili na lijepe oci nego nekada davno od nekoga osvojili i tako duboko u istoriju.
hajde budi iskren pa reci da li si ti isao u dzamiju prije rata? da li si imao ikakva iskustva iz prve ruke na kojima bi zasnivao zakljucke da je to sve laz? ne tamo necije price - nego iz prve ruke.
istina je da je tito uradio dosta pozitivnih stvari za BiH ali je isto tako cinjenica da je i on imao gresaka i da nije sve bilo tako bajno kao sto vi pricate. vama mozda jeste- ali nekim ljudima je i sada odlicno i ne bi mijenjali ovu situaciju nizasta!
nemojte sve posmatrati tako jednostrano i iskljucivo!
amrino

Post by amrino »

:oops:
Last edited by amrino on 28/11/2006 14:03, edited 1 time in total.
amrino

Post by amrino »

:oops:
Patron of Formello

amrino wrote:
hrasno38 wrote:
arman1 wrote: Ko hoće Bujrum.
Dabogda u paklu gorio.
hajde budi iskren pa reci da li si ti isao u dzamiju prije rata? da li si imao ikakva iskustva iz prve ruke na kojima bi zasnivao zakljucke da je to sve laz? ne tamo necije price - nego iz prve ruke.
istina je da je tito uradio dosta pozitivnih stvari za BiH ali je isto tako cinjenica da je i on imao gresaka i da nije sve bilo tako bajno kao sto vi pricate. vama mozda jeste- ali nekim ljudima je i sada odlicno i ne bi mijenjali ovu situaciju nizasta! nemojte sve posmatrati tako jednostrano i iskljucivo!
Naravno da je dobro onima koji su se nakrali.Koji su rat i poslijeratni period iskoristili da obogate i svoju praunučad.Njima je odlično.Nikad im bolje nije bilo.
hrasno38

Post by hrasno38 »

amrino wrote:
hrasno38 wrote:
arman1 wrote: Ko hoće Bujrum.
Dabogda u paklu gorio.
istina je da je tito uradio dosta pozitivnih stvari za BiH ali je isto tako cinjenica da je i on imao gresaka i da nije sve bilo tako bajno kao sto vi pricate. vama mozda jeste- ali nekim ljudima je i sada odlicno i ne bi mijenjali ovu situaciju nizasta!
ja nisam isao ni u dzamiju ni u crkvu nikada jer nisam bio vjernik ali nisam bio ni komunista i neces vjerovati da sam i danas isti takav za razliku od mnogih. Ali zato mi je majka isla u crkvu, vecina komsija u dzamiju a oni koji su bili u KP su isli na partijske sastanke. Ja nikada ne pricam nista na pamet nego samo ono sto sam vidio svojim ocima. I najeo sam se bklava i baklava za bajrame i niko od mojih prijatelja i komsija radi toga nije bio proganjan zato i kazem da je to laz. Naravno niko od njih i nije srao protiv drzave nego jednostavno uzivao sve blagodeti toga sistema i onoga sto mu je taj sistem pruzao.
amrino

Post by amrino »

Patron of Formello wrote:
amrino wrote:
hrasno38 wrote: Taj razlog koji si ti naveo mogu da samo posmatram kao najobicniju laz. Sta hoces da kazes, da su ljudi u Titovo vrijeme bili proganjani zato su bili vjernici????????? Kako te nije stid i samog sebe i onoga ko ti je rekao da je to razlog. Koliko je to dzamija i crkava sruseno u Titovo vrijeme a koliko ih je napravljeno?????? Ali naravno imamo ljude koji bi voljeli da sjede uvijek na dvije stolice pa bi i da budu vjernici a i da budu komunisti. E ti isti su danas malo u SDA pa onda malo u SBiH pa onda bi oni bili i u SDP-u kad bi ih vozd pustio ali vozd neda prehlivodama u SDP i zato mu svaka cast a za sve ostalo ja sam vezano za njega rekao. Tako je bilo i u WWII malo su neki saradjivali sa okupatorom, pa bi onda bili uz partizane sve dok ne odu pa onda ajmo opet nezad kod ustasa i svaba.
istina je da je tito uradio dosta pozitivnih stvari za BiH ali je isto tako cinjenica da je i on imao gresaka i da nije sve bilo tako bajno kao sto vi pricate. vama mozda jeste- ali nekim ljudima je i sada odlicno i ne bi mijenjali ovu situaciju nizasta! nemojte sve posmatrati tako jednostrano i iskljucivo!
Naravno da je dobro onima koji su se nakrali.Koji su rat i poslijeratni period iskoristili da obogate i svoju praunučad.Njima je odlično.Nikad im bolje nije bilo.
Pa jeste, ali nemoj zaboraviti da u svakom ratu ima profitera i da se u svakom ratu krade lopatom.
Jel stvarno mislis da se poslije i za vrijem II. sv. rata nije kralo?Na ravno da ne mislis!
I uvijek ispastaju oni koji su najmanje krivi- to je tako od pocetka svijeta. Neko je uvijek morao biti kolateralna steta.
Ni tito nije bio bez oraha u depu...
ali ovdje nije rijec o tome. I tito i alija i ban kulin ...da ne nabrajam su dio nase historije- od toga ne mozemo pobjeci. E sad ako ja cijenim rahmetli Aliju- nuzno moram biti nacionalista? ili ako cijenim tita -komunista?
moramo postovati i jednog i drugog! to je nasa gradjanska duznost.
Patron of Formello

sofist wrote:Cinjenica je da je Tito drzao na uzdi raznorazne bandite i da se prilicno dobro zivjelo u jednom periodu njegove vladavine (60-ih i 70-ih godina proslog vijeka). Ali zasto je to tako bilo ? Pa zato sto je to odgovaralo tadasnjim (i danasnjim ) velikim silama. Tito je uzimao kredite i zaduzivao se a vladao je uz pomoc represije (UDBA, Goli Otok ...). To je bilo jedno vrijeme i bilo bi dobro ostaviti ga po strani a ne izvlaciti iz naftalina Titove slike jer u kontekstu danasnjeg vremene to je potpuno deplasirano. Zivimo lose pa se ljudi hvataju za slamku pa spominju Tita i pricaju kako se dobro zivjelo iako su imali otprilke tri godine kad je Broz umro ili se nisu cak ni rodili a kunu se u njega. Koliko nas je sve "napravio" Jugoslovenima opste je poznata stvar. Na Romaniji i Grudama su se uvijek busali u prsa koliki su Jugosloveni. :-) A Edvard Kardelj , Titov najblizi saradnik, je cak za vrijeme Titove vladavine rekao da je Jugoslavija za Slovence prolazno rjesenje. Jeste da je retro u modi ali ovo sto sad Komsic radi je stroga populisticka demagogija i gaf. Komunizam, bratstvo i jedinstvo i slicne utopisticke ideje su prevazidjene. Svako treba da bude ono sto jeste i sto osjeca a ne da nekom drugom namece svoje vrijednosti. I "internacionalisti" su , kad im se oduzme ovaj prefiks "inter" , u stvari samo nacionalisti. Neka hvala.
Tako je moj dobri prijatelju. :oops: Mračna su to vremena bila. :-) Sam Energoinvest je imao budžet kao Federacija BiH.Jugoslavija odnosno Tito je preko nesvrstanih vladao 1/4 svijeta.Danas je mnogo bolje.Nismo niko i ništa u dugovima smo do guše,industrija su nam kafići i granapi.Što se represije tiče ponovo izražavam svoju žalost što nije bila veća. 8-)
Titove slike se ne izvlače iz naftalina one su uvijek bile i ostale kod ljudi koji se nisu prodali za šaku maraka raznoraznim nacionalističkim intresima.I još jednom da čestitam drugu Komšiću zbog stavljanja Titove slike. :) Bravo Željko!
Patron of Formello

amrino wrote:
Patron of Formello wrote:
amrino wrote: hajde budi iskren pa reci da li si ti isao u dzamiju prije rata? da li si imao ikakva iskustva iz prve ruke na kojima bi zasnivao zakljucke da je to sve laz? ne tamo necije price - nego iz prve ruke.
Pa jeste, ali nemoj zaboraviti da u svakom ratu ima profitera i da se u svakom ratu krade lopatom.
Jel stvarno mislis da se poslije i za vrijem II. sv. rata nije kralo?Na ravno da ne mislis!
I uvijek ispastaju oni koji su najmanje krivi- to je tako od pocetka svijeta. Neko je uvijek morao biti kolateralna steta.
ali ovdje nije rijec o tome. I tito i alija i ban kulin ...da ne nabrajam su dio nase historije- od toga ne mozemo pobjeci. E sad ako ja cijenim rahmetli Aliju- nuzno moram biti nacionalista? ili ako cijenim tita -komunista?
moramo postovati i jednog i drugog! to je nasa gradjanska duznost.
Titovi "orasi" su ostali narodu.I vozila i Galeb i vile.A Alijini orasi su ostali samo Bakiru i Lejli.U tome je suštinska razlika.
kekec

Post by kekec »

arman1 wrote: Mojima su "crveni" dosta zla nanijeli. Opljačkali nas, protjerali i da ne spominjem šta sve ne.
Dabogda u paklu gorio.
I opet dodjosmo na zemlju tvoga dede :-)
Svako "zasto" ima svoje "zato"! ;-)
Pusti kletve, evo zabavi se malo:
http://mirrored.flabber.nl/boob.cursor/
amrino

Post by amrino »

hrasno38 wrote:
amrino wrote:
hrasno38 wrote: Taj razlog koji si ti naveo mogu da samo posmatram kao najobicniju laz. Sta hoces da kazes, da su ljudi u Titovo vrijeme bili proganjani zato su bili vjernici????????? Kako te nije stid i samog sebe i onoga ko ti je rekao da je to razlog. Koliko je to dzamija i crkava sruseno u Titovo vrijeme a koliko ih je napravljeno?????? Ali naravno imamo ljude koji bi voljeli da sjede uvijek na dvije stolice pa bi i da budu vjernici a i da budu komunisti. E ti isti su danas malo u SDA pa onda malo u SBiH pa onda bi oni bili i u SDP-u kad bi ih vozd pustio ali vozd neda prehlivodama u SDP i zato mu svaka cast a za sve ostalo ja sam vezano za njega rekao. Tako je bilo i u WWII malo su neki saradjivali sa okupatorom, pa bi onda bili uz partizane sve dok ne odu pa onda ajmo opet nezad kod ustasa i svaba.
ja nisam isao ni u dzamiju ni u crkvu nikada jer nisam bio vjernik ali nisam bio ni komunista i neces vjerovati da sam i danas isti takav za razliku od mnogih. Ali zato mi je majka isla u crkvu, vecina komsija u dzamiju a oni koji su bili u KP su isli na partijske sastanke. Ja nikada ne pricam nista na pamet nego samo ono sto sam vidio svojim ocima. I najeo sam se bklava i baklava za bajrame i niko od mojih prijatelja i komsija radi toga nije bio proganjan zato i kazem da je to laz. Naravno niko od njih i nije srao protiv drzave nego jednostavno uzivao sve blagodeti toga sistema i onoga sto mu je taj sistem pruzao.

Bilo je njih koliko hoces samo ih nisi mogao upoznati jer su bili na jednoj poznatoj turistickoj lokaciji zvanoj Goli otok.
Pa sta bi sa onim "crko marsal"?
Znas li ti koliko je nevinih ljudi lezalo po zatvorima?
Ko nije imao crvenu knjizicu- mnogo ga je najebao brate!
Moj je stari isao na ispitivanje- razlog- osunetio sina- ispalo je da tim postupkom rusi tita i drzavu?!
Opet ponavljam- imao je taj sistem dobrih strana ali nije sve bilo bajno- ni blizu! Sad se to sve pokusava idealizirati a sve ostalo popljuvati.
hrasno38

Post by hrasno38 »

[/quote]Pa jeste, ali nemoj zaboraviti da u svakom ratu ima profitera i da se u svakom ratu krade lopatom.
moramo postovati i jednog i drugog! to je nasa gradjanska duznost.[/quote]

I to je tacno i ne kaze se dzaba "nekom rat nekom brat". Samo postoje razlike i razlike u kranju. Ako neko krade a meni je obezbjedio dobar i lagodan zivot vjeruj mi da me to puuuunooo manje boli nego kad onaj koji krade uzme sve a ja se moram boriti i za mrvice. E pa u svoje 43 godine ja jos nisam vidio vecih lopova od ovih od 92 godine pa do danas, to nisu lopovi to je najgora vrsta lesinara i ljudi za koje kazes da su ljudi automatski vrijedjas ljudsku rasu.
bedrudin

Post by bedrudin »

Vozdovi sljedbenici su stvarno najfanaticniji. Po fanatizmu ne mogu se porediti ni s karadzicevcima. Evo i matere nude za partijsku stvar. Da ne govorim sto su uglavnom politicki neobrazovani, brkaju pojmove, socijaldemokratiju izjednacavaju s komunizmom, ne poznaju ni jedno niu drugo, nista ne vide od ideoloske zaslijepljenosti, ali to sve nadoknade tako sto nauce par fraza i opstih mjesta ideologije koju su prigrlili, pa udri Mujo i to gotovo uvijek u coporu. Mora im se priznati da zvuce veooooma "napredno" u "svojim" "stavovima", milina ih slusati, a jos kad zacine Titom, pa to je da se rastopis. Ali oni to vise iz prakticnih razloga, Tito im sluzi da bi ubirali jeftine politicke poene. Vozdova "politika" i politika Josipa Broza i nemaju bas toliko zajednickog kao sto se cini na prvi pogled. Mozda u nacinu vladavine, ali u tome su obojica bili blizi Staljinu, nego da da im se to moze uzeti u licni doprinos. Sta god se cinilo, da Tito ustane i vidi ko se danas s njime kiti i iz kojih razloga, vjerovatno bi brze-bolje opet u grob. Titu se mnoge dobre stvari moraju priznati, ali ga ne treba ni idealizovati i zatvarati oci i pred losim, dok Vozd kao uglavnom minorna politicka licnost nema cime da se dici, izuzev onim nedjelima koja je nacino za to krakto vrijeme dok je bio na vlasti. Tito je imao nevidjenu podrsku u narodu. Vozd nikad. Tito je volio i cijenio narod. Vozd narod tretira kao zaglupljenu stoku. Narod je uglavnom volio Tita. Vozda uglavnom ne podnosi.
Odisej

Post by Odisej »

Punno vike oko slike !

Druze Tito - mi ti se koljemo ( oko gluposti i periferenih vrijednosti dok se oko nas ruši i puca " naš svijet od stakla " i svakim danom NADA, lijepa ljudska nada ima sve manje šanse...
Hoćemo li ikada doći sebi pa da onda dodđemo jednu drugima..?!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bedrudin wrote:Vozdovi sljedbenici su stvarno najfanaticniji. Po fanatizmu ne mogu se porediti ni s karadzicevcima. Evo i matere nude za partijsku stvar. Da ne govorim sto su uglavnom politicki neobrazovani, brkaju pojmove, socijaldemokratiju izjednacavaju s komunizmom, ne poznaju ni jedno niu drugo, nista ne vide od ideoloske zaslijepljenosti, ali to sve nadoknade tako sto nauce par fraza i opstih mjesta ideologije koju su prigrlili, pa udri Mujo i to gotovo uvijek u coporu. Mora im se priznati da zvuce veooooma "napredno" u "svojim" "stavovima", milina ih slusati, a jos kad zacine Titom, pa to je da se rastopis. Ali oni to vise iz prakticnih razloga, Tito im sluzi da bi ubirali jeftine politicke poene. Vozdova "politika" i politika Josipa Broza i nemaju bas toliko zajednickog kao sto se cini na prvi pogled. Mozda u nacinu vladavine, ali u tome su obojica bili blizi Staljinu, nego da da im se to moze uzeti u licni doprinos. Sta god se cinilo, da Tito ustane i vidi ko se danas s njime kiti i iz kojih razloga, vjerovatno bi brze-bolje opet u grob. Titu se mnoge dobre stvari moraju priznati, ali ga ne treba ni idealizovati i zatvarati oci i pred losim, dok Vozd kao uglavnom minorna politicka licnost nema cime da se dici, izuzev onim nedjelima koja je nacino za to krakto vrijeme dok je bio na vlasti. Tito je imao nevidjenu podrsku u narodu. Vozd nikad. Tito je volio i cijenio narod. Vozd narod tretira kao zaglupljenu stoku. Narod je uglavnom volio Tita. Vozda uglavnom ne podnosi.
bedrudine, pricamo o KOMSICU ne o zlaji...
ovi sdaovci i sbihovci ubise pricom o zlaji i svaka tema koja ne glorifikuje hareta ili SDA mora biti sdpovska...
eto komunikacije i govana :D

PS Ako ti ne znas sta znaci "jebati mater" , to ti je ono sto nas zadesi 1991.godine, a u praksu se sprovede 1992.
Prijatno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

SA 071 wrote:
amrino wrote: ljudi na ovom forumu imaju jaku sposobnost da iz svakog izvuku ono najgore i da te sto je moguce vise isprovociraju. ako ti zelis da vadis moje "bisere"- bujrum! ne mogu reci da ih nema. a ne sumnjam u to da je tvoj post-box cist ko suza i vrvi od pametnih recenica. jer si ti pametna a ja sam glupa.eto jesam ako ce ti biti lakse. ali nemoj se majke ti diciti svojom tolerancijom i sirokim pogledom na svijet jer ko god napise nesto sto nije u kodeksima tvog cistog misljenja i brilijantnog uma pocnes da vrijedjas. ono nisko.izvuci ijedan moj komentar u kojem sam tebe licno uvrijedila- ako mognes da ga nadjes.
Ne dici se ona time, to ona voli samo tako da se predstavi. A zapravo je upravo onakva kako je sama rekla:
Jebo majku ako sam ja igdje napisala ista o tome koliko sam ja tolerantna i sirokih pogleda

Sto vi volite ljudima govoriti i tumaciti sta su oni rekli, to je cudo...
A ona stvarno o svojoj toleranciji i sirini pogleda nije rekla nista. Nije imala o cemu sta da kaze...

:lol:
kuku, ne znam sta da kazem vezano za temu, ali eto, odo ja napadat forumashe, tako je najbolje uletit u raju :D

Ja o svojoj toleranciji, sirokim vidicima, i bilo cemu ne pricam vec djelima dokazujem, a ta ista djela nisu za ovoga foruma, jer bi na ovom forumu i Papa Ivan Pavao 2 bio anatemisan nakon 3 dana.
Uzdravlje

PS AMRINO, de bona sama sklopi recenicu, nemoj samo citirati :(
hrasno38

Post by hrasno38 »

[/quote]Bilo je njih koliko hoces samo ih nisi mogao upoznati jer su bili na jednoj poznatoj turistickoj lokaciji zvanoj Goli otok.
Pa sta bi sa onim "crko marsal"?
Znas li ti koliko je nevinih ljudi lezalo po zatvorima?
Ko nije imao crvenu knjizicu- mnogo ga je najebao brate!
Moj je stari isao na ispitivanje- razlog- osunetio sina- ispalo je da tim postupkom rusi tita i drzavu?!
Opet ponavljam- imao je taj sistem dobrih strana ali nije sve bilo bajno- ni blizu! Sad se to sve pokusava idealizirati a sve ostalo popljuvati.[/quote]

Nevjerovatne stvari pises i uopste me ne cudi zasto danasnja djeca uopste nemaju relanu sliku toga vremena. Na Golom otoku su lezali uglavnom protivnici sistema ili politicki zatvorenici a ne oni koji su sunetili djecu i to je najgora moguca laz koju sam cuo u zivotu. Naravno iz ove danasnje perspektive poimanja nacionalanog oni su za mnoge heroji ali u tom sistemu su rusili drzavu pa su bili zatvorenici.pa bolan znas li ti ko je Skaka i koliko je on ljudi osunetio samo u Sarajevu. Koje nebuloze ti prosipas prijatelju da je to nevjerovatno i granici se sa svakim ukusom.
Post Reply