Napao "srpski goloruki narod"Maksim wrote:Mozda bi najkorektnije bilo dati ime Branko Mikulic, jer on je u Sarajevo donio Olimpijske igre dok je Izetbegovic donio rat.
Ali smatram da bi najbolje bilo da se jednostavno zove Aerodrom Sarajevo ili Aerodrom Butmir.
Novi naziv sarajevskom aerodromu
- SaraLe
-
Vozdra_123
ja kazem da se zove
internacionalni aerodrom VOZDRA BIH
internacionalni aerodrom VOZDRA BIH
-
reformator
ZAHTIJAM da se aerodrom nazove po poznatome pjevaču Nazifu Gljivi zato što je taj isti pjevač hrabro pobjegao 1992. godine preko aerodromske piste u Gucci odijelu a na ruci je imao Rolex-ov sat.Prilažem i činjenicu da aerodromski toranj ima oblik gljive pa to još više potkrepljuje moj ZAHTJEV.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Borat bi to preveo: And our official horse for plowing is most biggest hero of statehood of our glorious nation of Republika Srpska.Vingo wrote:http://www.banjaluka-airport.com/prva_opste.html
razocarana sam...nigdje sveca....
malo me diglo iz letargije jedino ovo:
Аеродром Бања Лука се појављује као један од најбржих, најбезбједнијих и најекономичнијих излаза Републике Српске у свијет и самим тим постаје један од битних чинилаца државности Републике Српске.
-
Grom iz vedra neba
I ja sam konto za Kulu, al nesto kontam staromodno mi djeluje aerodrom Kulin ban...Ipak glas za Izetbegović Alija, hem su ga tamo četnici zarobili, hem što je bio ljudina!tech10 wrote:Od ponudjenih opcija Bana Kulina bi izazvalo najmanje politickih problema i naduravanja. Moj glas za Baniku.
-
water
ucini mi se samohrane pa kontam sta mu je toSeadBiH wrote:Normalno da bi aerodrom trebao da nosi ime prvog predsjednika samostalne Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovica
pa posto ce srusiti bosku u BL (da vispreno povezem ove teme) neka se zove Aerodrom Boska
-
SherlockHolmes
PODRZAJEM. Najrealnije pojasnjenje do sada. Nejma naseg velikana do Nazifa.reformator wrote:ZAHTIJAM da se aerodrom nazove po poznatome pjevaču Nazifu Gljivi zato što je taj isti pjevač hrabro pobjegao 1992. godine preko aerodromske piste u Gucci odijelu a na ruci je imao Rolex-ov sat.Prilažem i činjenicu da aerodromski toranj ima oblik gljive pa to još više potkrepljuje moj ZAHTJEV.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Boska je skraceno za Bosanska Krajinawater wrote:ucini mi se samohrane pa kontam sta mu je toSeadBiH wrote:Normalno da bi aerodrom trebao da nosi ime prvog predsjednika samostalne Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovica![]()
![]()
pa posto ce srusiti bosku u BL (da vispreno povezem ove teme) neka se zove Aerodrom Boska
-
Svemirski_Jebach
Ne mislim da treba davati imena nekih novijih politicara...previse je rasprava svakako.
treba dati neko ime koje fino zvuci a koje ujedinjuje sve kao npr. Liberty International Airport.
dakle, ja sam za nesto fino al neutralno.
mozda international airport Bruce Lee ili John Wayne International Airport jer su njih dvojicu svi voljeli
ili jos prijedloga
Bono Vox International Airport
treba dati neko ime koje fino zvuci a koje ujedinjuje sve kao npr. Liberty International Airport.
dakle, ja sam za nesto fino al neutralno.
mozda international airport Bruce Lee ili John Wayne International Airport jer su njih dvojicu svi voljeli
ili jos prijedloga
Bono Vox International Airport
- DrugaGimnazija
I moja baba je poginula u autobuskoj nesreci. Mozemo li po njoj dati ime autobuskoj stanici?Patron of Formello wrote:Lično mislim da je najbolje da se zove aerodrom Džemala Bjedića.Čovjek je jako puno uradio za BiH a i poginuo je u avionskoj nesreći.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
IA "Idi mi dođi mi"(Kako se ovo prevodi na engleski?)
Međunarodna zračna luka "Satiš Nambijar".
Međunarodna zračna luka "Satiš Nambijar".
- Jimmy_The_Saint
A možda Međunarodni Aerodrom Aziza Šaćirbegović? 
-
SherlockHolmes
I ne samo to.Faust wrote:Adnan Terzić, prvi "europski" premijer.
-
quantum
MIslim da jos nije sazrilo da se bilo po bilo kojem politicaru daje ime Sarajevskom aerodromu. Na kraju krajeva zasto uvijek mora ime ulice, trga, aerodroma biti po politicaru? Zar su oni zaista najzasluzniji ljudi koje imamo? Gdje su nam pisci, slikari, naucnici??
Po meni Sarajevo zasluzuje da ima svoj aerodrom a politicari neka malo sacekaju, nije jos vrijeme.
Po meni Sarajevo zasluzuje da ima svoj aerodrom a politicari neka malo sacekaju, nije jos vrijeme.