Rijaset IZ osudio izjave Rešida Hafizovića o ''vehabijama''

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
black

Post by black »

pitt wrote:koliko je meni poznato (ipravi me hanuma ako grijesim) Saud je uz njihovu pomoc i dosao na vlast pa im je na neki nacin i duzan ostao. :roll: pih....kad ih cujem da se hvae kako su oni "Allahu najmiliji" i "cuvari vjere"....stomak mi se okrene :-?
jeste pittuljice u pravu si..a i meni se okrene kad cujem to... :-?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

pitt wrote:koliko je meni poznato (ipravi me hanuma ako grijesim) Saud je uz njihovu pomoc i dosao na vlast pa im je na neki nacin i duzan ostao. :roll: pih....kad ih cujem da se hvae kako su oni "Allahu najmiliji" i "cuvari vjere"....stomak mi se okrene :-?
pa naravno Pitte, to ti je bio... pakt bez presedana... :roll:
Oni njemu drzavu, a Saud njima ... ma ne znam sta im je dao... dao im je nista. No svim kasnijim pokoljenima Sauda je dobro, i Englezima s njima nakima...

Hvala im za svaki dinar koji je usao u Bosnu, al i Somalija im je "prekoputa" i dok se gushe u "blagodatima", djeca umiru od gladi... nek im Somalija halali... a neko ce morat i za njih poloziti racun pred Bogom...
____
Odosmo daleko. I ne bih bash poredila nase momke, s njima... nemamo mi tu "klicu"... dace Bog da se ovo smiri. Opet ponavljam, da Allah da sabura i mudrosti...
pitt

Post by pitt »

Kad ih pitas zasto ne pomazu onu sirotinju u Darfuru usute se ko..... (da ne lajem) :x jedan mi je cak i rekao da oni ko eto i nisu dobri muslimani a ima i krscana medju njima.......koja djubrad..... :-?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Gost123 wrote:
bob the rock wrote: Ipak se bojim da je moj jaran sa svojim kratkim pantalonama donio jos jedan znak da i ja i on cemo morati, vrlo brzo, traziti neku drugu prirodu da je volimo, ali ta sigurno nece biti ista..
Selam svima,
mozda kad shvati da te nece uspjeti pridobiti u svim podrucjima misljenja?

moze jedno malo sto-bi-bilo-kad-bi-bilo:

kad bi "vehabijski" pogled na islam, kuran, postao u bih vecinski, sto mislite da bi se promijenilo? bi li "vehabije" postivali demokratsko-europske vrijednosti ili bi svasta nesto probali izmijeniti jer nije u "duhu sa islamom i zivotom proroka"? ovo danasnje pricanje o postivanju pravne drzave, njenih zakona, islamske zajednice i sl, je li samo zato sto su u manjini, pa i nemaju izbora?
Koje demokratske-europske vrijednosti?
Jel one koje zemlju na koju se vrsi agresija "ostave" da "tone" i josh joj uvedu embargo na oruzje?
Mislim da ne bi...

:D Ili si ipak mislio na neke druge? Ima ih podosta...
forza milan

Post by forza milan »

ma pustite ljudi resida hafizovica
covjek je procito vise knjiga nesto sto ih je 80% forumasa vidjelo ikda u zivotu
i sad dodju neki nickovi i kazu sta ce on
covjek je sasvim u pravu samo sto je to rrekao na malo neprimjeren nacin ali je u biti u pravu

trebamo se slozit da su vehabije jedno veliko zlo za BiH koje nam definitivno nije trebalo
to su ljudi koji sve vise koriste od vlastitoga mozga i koji su u takvoj situaciji u stanju uraditi svasta

Boze, smiluj nam se i zastiti nas o d ''savrsenih'' interpretacija islama koje nam se serviraju iz islamskoga svijeta
amin!
MuaDib

Post by MuaDib »

forza milan wrote:ma pustite ljudi resida hafizovica
covjek je procito vise knjiga nesto sto ih je 80% forumasa vidjelo ikda u zivotu
covjek je sasvim u pravu samo sto je to rrekao na malo neprimjeren nacin ali je u biti u pravu

trebamo se slozit da su vehabije jedno veliko zlo za BiH koje nam definitivno nije trebalo
to su ljudi koji sve vise koriste od vlastitoga mozga i koji su u takvoj situaciji u stanju uraditi svasta

Boze, smiluj nam se i zastiti nas o d ''savrsenih'' interpretacija islama koje nam se serviraju iz islamskoga svijeta
amin!
Potpisujem :)
A jedino se tako narodu i može dokazati... :x
black

Post by black »

amin!
bas tako :) a resid je intelektualna gromada..malo je ljudi u bosni kao sto je on...
reformator

Post by reformator »

Ahmmed wrote:
reformator wrote:I u islamu mora postojati ljevica,a najbolja grupa koja ce vršiti ulogu ljevičara su vehabije.Pustite ljude na miru.Barem nisu licemjeri;govore ono što misle a i rade po tome.

OK, puštamo ljude na miru :)Ali, misliš li i da oni trebaju druge pustiti na miru ili to za njih ne važi?
Naravno da ih treba sankcionisati kada nešto na silu preduzimaju.Ali ispade da su ti ljudi u našim očima gori od narkomana,pijanica,kurvi,pedera i ostalih "bosanskih zanimanja".Ja sam za to da se te osobe koje nekoga fizički sprječavaju i maltretiraju u činjenju nekih radnji zakonski kazne.
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

xmen2 wrote:
HADISI su najjace oruzje sejtana za razjedinjavanje vjernika - direktno protiv Qur'anske opomene. Njihova korist je historijska a ne kao podloga za zakone jer je osnova za vjerske zakone SAMO I SAMO QUR'AN.

SubhanAllah :shock: ti stvarno pojma nemas sta pricas
eh, brate, da ti Allah oci otvori (srcane) pa da shvatis...

ovdje nije receno da HADIS (pripovjedanje o zivotu Muhammeda as i izreke njemu pripisane) nije KORISTAN za izucavanje historije Islama...

misli se na to da SEJTAN koristi RAZLICITE hadise (koji se protivurijece) da zavadja muslimane (jedan obuce odijelo drugi mu navede "hadis" da treba da su mu hlace "iznad clanaka" pa se posvadjaju i zamrze)
slicnih primjera je vise nego sto ovaj forum podnijeti moze...

historija hadisa je toliko obimna i CINJENICA je da su mnoge izreke pripisane Muhammedu koje nikad nisu presle preko njegovih usana... ostavicu inshallah post o tome na temu "hadisi"

proucavajuci historiju hadisa (AHADEETH mnozina pravilno izgovarana) naci ce se kako i kad je doslo do prenasanja, kada su se poceli zapisivati, CETIRI faktora koja su najvise ostetila literaturu hadisa itd...

Sejtan (alejhi lanet) NE MOZE da koristi AJET QUR"ANA jer se svi muslimani slazu da je ISTINIT i NEPROMJENJEN. jedino se koristi time sto hushka jedne da ga TUMACE na jedan a druge na DRUGI nacin samo mu slabo uspjeva jer svaki ajet ima vise DUBINA znacenja koja u biti ne "opovrgavaju" jedna drugu

a historija VEHABIZMA je zabiljezena i svako je moze izuciti, tj KAKO je doslo do toga da Muhammed Ibn Abdul-Wehhab stekne "autoritet" u vrijeme BABE Ibn Sauda, koji je, da bi "smirio" narod i uveo neki red, kao tadasnji kralj, naredio da se samo interpretacija Ibn-Wehhaba primjenjuje tj. da se ograniche Bogom date slobode jer su ih mnogi zloupotrebljavali...
Hilafet, koji je u stvari demokratsko biranje muslimanskog vodje, do tada vec odavno "raspao" bas radi kojekakvih hadisa kao npr. "halifa moze biti samo iz plemena Qurejsija" sto je Bog u Qur'anu u stvari prepustio muslimanima da izaberu sami nacin kako ce i ko bivati vodja da li kraljevinom (naslijednim vodjstvom) ili elekcijom (biranim vodjom).

ne bi se neko usudio da ovako nesta kaze DA se ne BOJI Bozijeg nezadovoljstva vise nego insanskog nezadovoljstva...

Da nam Allah da svima AL-FURQAAN (sposobnost da razlucimo istinu od neistine [haqq wa baatil] ) da ne nastane civilni rat medju muslimanima BiH pa to iskoriste oni ciji je pokusaj i propao bas radi JEDINSTVA muslimana...

znas li da je u jednom periodu oko K'ABE postojalo CETIRI "stanice" na cetiri strane svaka za po jedan od cetiri mezheba (Hanefi, Sha'fi, Maliki. Hanbali) jer se toliko nisu podnosili da nisu htjeli za jednim imamom klanjati vec je svaka stanica imala svog imama?
ovo je bilo dugo nakon sto su sva cetiri imama preselila na ahiret zato sto su njihovi sljedbenici BUKVALNO shvatali njihova objasnjenja, i, da su hudi imami znali sta ce se napraviti od njihovih objasnjenja sebi bi radije usne zasili nego neukom narodu probali da pomognu shvatanje Islama...

a zasto su navedeni imami (kao i mnogi drugi, postojalo je vise od deset mezheba tj."skola misljenja") narodu vazili tako? zato sto tada NIJE SVAKA KUCA IMALA KOPIJU QUR'ANA KAO DANAS, i ko je imao Qur'an i nesto malo knjiga bio je smatran "ucenjakom" u odnosu na ostalu nepismenu raju... "u svijetu slijepih jednooki je kralj".
imami o kojima govorimo su bili ucevniji od velike vecine jer su imali pristup znanju kojem nije imalo pristup 90% ljudi oko njih...

kada su se u Turskoj pocele koristiti stamparske masine da se odstampa sto vise kopija Qur'ana i time omoguci ljudima da imaju kopiju u kuci (jer se do tad samo RUKOPISOM prepisivao Qur'an i to su obicno finansirali bogati kao "vakuf") - Turska ulema ("hanefijskog" mezheba) je donijela verdikt da je HARAM stampati Qur'an "jer je stavljanje Bozije Rijeci pod presu smatrano "nepostivanjem" Qur'ana)... Mislis li da bi sam Abu-Hanifa isto mislio da se to u njegovo doba desilo? Ne bi sigurno, jer je njegov cilj i bio SIRENJE Bozije Rijeci.

MEZHEB je skola ucenja koja se bazira na "osnovama" objasnjenja nekog ucenjaka, i kada on vise nije medju zivima, mezheb nastavlja da donosi vjerske odluke ovisno o novim okolnostima ZASNOVANO na originalnim misljenjima tog ucenjaka.
Npr. danas se donese verdikt u vezi, recimo, kontracepcije. Sljedbenici, recimo, Hanefijskog mezheba sad donose odluku o necemu sto nije bila tekuca tema u doba Abu-Hanife. Zato ces naci da hanefijski mezheb (HM) u Turskoj donese jednu odluku o kontracepciji, HM u Afganistanu donese drugi, HM u Bosni treci, ITD. Ali ni jedan verdikt nije donio SAM Abu-Hanifa jer se u njegovo vrijeme o kontraceptivnoj piluli nije ni znalo.Isti je slucaj i sa drugim mezhebima.
velika je razlika izmedju Ebu-Hanife i "hanefijskog" mezheba, imama Shaf'i-je i "shafijskog" mezheba, itd.

Ako malo "zagrebes" dublje u izjave Muhammeda Ibn Abdul-Wehheba i hadise na koje se on poziva, naci ces, na primjer, da "ako neko ne klanja namaz taj je KJAFIR dok se "ne pokaje" tj dodje tobe", ili "ako neko prouci Jaa-Sin za "sevap" mrtvima u dzamiji i podijeli hranu narodu koji se sakupio, taj je KJAFIR i svako ko je u tome ucestvovao je "izvan Islama" jer se samo "pika" ono sto ZIV insan za sebe uradi i pred sebe "posalje" kada umre ne mogu mu zivi nista koristiti"...
Znas li da u Mekki, nema "proslave" BAJRAMA? Samo se klanja Salatu-l-'Iid i "kud koji mili moji" (jeste da se obicno oblace nove haljinke)... Po vehabijskom "ucenju", "svako ko prouci Mewlud ili Tewhid i ko u njemu ucestvuje je "izvan islama" jer nema hadisa koji podrzava slavljenje rodjendana Muhammeda as. niti ima hadisa koji podrzava ili preporucuje ucenje dove za mrtve"...

Zato je najbolje i najbezbjednije drzati se Qur'ana, jer ono sto je Bog u njga stavio je VAZNO a sto nije - s razlogom nije tu, jer je ostavljeno na slobodu vjernika da cine sta god oni smatraju da ce ih pribliziti Allahovom zadovoljstvu (rizaluku).
Kako da jedu, kako da vrse nuzdu, kako da spavaju, sta da oblace itd. to je NJIHOVO, to zavisi od mjesta i vremena u kom zive i nema veze s vjerovanjem.
Vazno je ono sto je Allah naveo "vaznim" kao JEDINSTVO vjernika; POMAGANJE slabih, siromasnih, bolesnih, putnika itd.; REDOVNO "KONTAKTIRANJE" SA GOSPODAROM KROZ NAMAZ; stalno "SJECANJE" (zikr) Allaha lezeci, stojeci, sjedeci...; NE OGOVARATI (gibet) DRUGE; UCITI (iqre) sva znanja koja vode ka boljem shvatanju Boga, sebe, svijeta oko nas i time VIDJETI BOZIJU VELICINU I UZVISENOST; CESTITO ponasanje vjernika i vjernica i CESTITOST SRCA ("Allah ne gleda na vase odijevanje, broj djece i imovinu, nego na CESTITOST vasih srca i ISKRENOST vasih namjera); - ove (i druge u Qur'anu navedene) su stvari koje Allah dz.s. navodi u Qur'anu kao VAZNE.

Danas se smatra znakom "vjere i bogobojaznosti" to da se zene "pokriju" ili muskarci puste brade, dok Allah kaze "reci vjernicima i vjernicama da spuste poglede svoje" tj da ne gledaju jedni druge sa otvorenom pozudom vec da pri razgovoru gledaju jedni druge "poslovno" i razgovaraju o svemu bez emocija i pozude (ako se emocije i iskazu to su emocije odusevljenja Allahovim stvaranjem ili ljepotom izrazavanja Qur'ana), ili
"reci vjernicama da produze haljinke svoje" - nije Bog "zaboravio" (estaghfirullah) da napomene kosu, lice itd. ("kada bi sva mora bila tinta da se ispisu Rijeci Gospodara tvoga, mora bi se isusila ali se Rijeci Gospodara tvoga ne bi iscrpile") nego da se i muski i zenski vjernici pristojno oblace u odnosu na okolnosti (u vrijeme Muhammeda a.s. SVI, vjernici i nevjernici, su pokrivali glave od sunca (nije bilo suncobrana ili rashladnih uredjaja) jer je takva klima a neke bogate zene (muslimanke kao i nemuslimanke) koje su imale sluskinje su pokrivale i lica tankim velom da odrze ljepotu svoje koze koja se steti suncem jer nisu imale npr"koperton", a i moda je bila takva da se zena smatrala sto ljepsom sto je bjelja, u stvari, to je i danas "moderno" (zato su bosanke na top-listi arapa)

izvinjavam se sto se tema razvila malo sire, ali tako bude kada je sve na neki nacin povezano...

malo treba dublje o ovima stvarima prouciti (informacija je obilna) da ne skrecemo jos dalje sa ove teme o Rijasetu i vehabizmu.

hvala na komentaru, i shvatam da je izgledalo "shokantno" ali imajmo na umu da sve sto neko ovdje izjavi ima iza sebe godine proucavanja i izucavanja a ne moze se svaka izjava "tabiriti" nasiroko, nego se neka izjava iskaze i ona je potsticanje da se trazi "razlog" iza nje svakom zasebno kome je ta izjava i tema dovoljno vazna kao na primjer, da se na na nju odgovori sa :"subhanallah, pa ti nemas pojma o cemu govoris".

Neka vam svima Uzviseni Bog da mir, rahatluk i al-furqaan, a i meni pa da ako sam u "krivu" podari mi da shvatim da sam u krivu, a ako sam u pravu da mi podari jos vise znanja i da, dokle god mi On podari da zivim, uvijek ucim na iskustvima i greskama svojim a narocito na iskustvima i grekama drugih da se meni ne moraju desiti pa da mi "dodje iz straznjice u glavu"...
danas

Post by danas »

bogati da te pitam -- da nisi ti slucajno haqqinica? :-)
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

reformator wrote:
Ahmmed wrote:
reformator wrote:I u islamu mora postojati ljevica,a najbolja grupa koja ce vršiti ulogu ljevičara su vehabije.Pustite ljude na miru.Barem nisu licemjeri;govore ono što misle a i rade po tome.

OK, puštamo ljude na miru :)Ali, misliš li i da oni trebaju druge pustiti na miru ili to za njih ne važi?
Naravno da ih treba sankcionisati kada nešto na silu preduzimaju.Ali ispade da su ti ljudi u našim očima gori od narkomana,pijanica,kurvi,pedera i ostalih "bosanskih zanimanja".Ja sam za to da se te osobe koje nekoga fizički sprječavaju i maltretiraju u činjenju nekih radnji zakonski kazne.
Nisu vehabije "gori" od navedenih "zanimanja" ali nisu ni druge islamske interpretacije "gore" od navedenih "zanimanja".

Stoga, UJEDINJENI vodjeni "bakljom" Qur'ana budimo JEDNA CJELINA, niti vehabije, niti, shije, niti, sunije, niti hanefije, niti shafije, niti "muhamedije" nego jednostavno (da ne ispadne, neuzubillah sad i "kur'anije") MUSLIMANI, VJERNICI [/b koji se drze Qur'anskih "zapovjedi" i "preporuka" jer njih je vrlo malo a izmedju CRNOG i BIJELOG je ogromno podrucje SIVOG tj. prepusteno svakome na slobodu da cine sto bolje mogu i znaju...

U tu SLOBODU se ubrajaju i gore-navedena "zanimanja" tj. da je svako slobodan de se POKORI ili NE POKORI Bozijoj Rijeci, jer On prihvata SAMO SVOJEVOLJNO, DRAGOVOLJNO POKORAVANJE.

On nam je dao Objavu a i slobodnu volju da je primimo ili ne. Dakle, SAMO EDUKACIJA O BOZIJOJ OBJAVI TREBA DA JE PRISTUPACNA SVAKOM a kada su ljudi izlozeni Bozijoj Objavi i LIJEPIM, BLAGIM METODAMA OBJASNJENJA I ODGOVORA OD STRANE EDUKATORA oni ce sami doci do zakljucka da je Bog Istina a Islam LAHAK I JEDNOSTAVAN jer TAKAV I JESTE
.

Sektasenje i pozivanje na druge spise osim Qur'ana (kao podloga za vjerski zakon) samo Islam predstavlja KOMPLIKOVANIM i TESKIM i time ljude, koji bi inace bili HAZUR da se pokore Bogu (cine dobro i ustrucavaju se od razvrata) rastjeruje, prestrasene mnogobrojnim "vaznim" detaljima do te mjere da im, bespotrebno, ogranicava slobodu zivljenja.

ISLAM je najljepsi i najcistiji nacin zivljenja, ali se on ne smije NAMETATI SILOM niti pretsavljati onim sto nije - tj KOMPLIKOVANIM...
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

danas wrote:bogati da te pitam -- da nisi ti slucajno haqqinica? :-)
"HAQQINICA"? ili
"HADZDZINICA"?

ne shvatam pitanje
danas

Post by danas »

KOGOD KADGOD wrote:
"HAQQINICA"? ili
"HADZDZINICA"?

ne shvatam pitanje
nista, izvini... zaboravi... :-)
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

amin!
Potpisujem
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

danas wrote:
KOGOD KADGOD wrote:
"HAQQINICA"? ili
"HADZDZINICA"?

ne shvatam pitanje
mislis na termin HAQQ tj da sam "haqqinica" tj da sebe smatram "jedinom u pravu" ili "istinitom"?

ne, nisam...

daj Boze da postanem sto istinitija mogu, ali niko nije savrsen sem Boga, pa tu nemam "sanse" ali On i ne ocekuje da smo savrseni nego da se trudimo koliko je u nasoj moci...
danas

Post by danas »

KOGOD KADGOD wrote:
danas wrote:
KOGOD KADGOD wrote: "HAQQINICA"? ili
"HADZDZINICA"?

ne shvatam pitanje
mislis na termin HAQQ tj da sam "haqqinica" tj da sebe smatram "jedinom u pravu" ili "istinitom"?

ne, nisam...

daj Boze da postanem sto istinitija mogu, ali niko nije savrsen sem Boga, pa tu nemam "sanse" ali On i ne ocekuje da smo savrseni nego da se trudimo koliko je u nasoj moci...
nisam to mislila... :-) a prekomplikovano mi sada objasnjavat ....
neise, ko sto rekoh -- zaboravi... :-)
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

zena wrote:
pa naravno Pitte, to ti je bio... pakt bez presedana... :roll:
Oni njemu drzavu, a Saud njima ... ma ne znam sta im je dao... dao im je nista. No svim kasnijim pokoljenima Sauda je dobro, i Englezima s njima nakima...

Hvala im za svaki dinar koji je usao u Bosnu, al i Somalija im je "prekoputa" i dok se gushe u "blagodatima", djeca umiru od gladi... nek im Somalija halali... a neko ce morat i za njih poloziti racun pred Bogom...
____

Odosmo daleko. I ne bih bash poredila nase momke, s njima... nemamo mi tu "klicu"... dace Bog da se ovo smiri. Opet ponavljam, da Allah da sabura i mudrosti...
amin
Potpisujem.

a hvala i Iranu na njihovim dinarima...
samo sto su i Saudijski i Iranski "dinari" dolazili sa "uvjetima" i odredjenim nijjetima iza njih tj. da prosire svoje ideologije u BiH.
najbolje bi bilo da zadrzimo "lovu" a da njihove ideologije ostavimo njima...
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

danas wrote:
KOGOD KADGOD wrote:
danas wrote: nista, izvini... zaboravi... :-)

ne, nisam...

nisam to mislila... :-) a prekomplikovano mi sada objasnjavat ....
neise, ko sto rekoh -- zaboravi... :-)
u redu

samo kad nesto kazes, lijepo je biti hazur i da objasnis sta si time mislila inace bolje je ne kazivati, nezgodno je kad nesto ostane nedoreceno...
nejse...
digger

Post by digger »

:D :D :D
danas

Post by danas »

digger wrote:
evo cafir razumio sta pitam :D tobe jarabi -- ide kijamet dan :D :lol: :lol:
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

digger wrote:
hej, cika @digger, long time no see!...

kako si? :)
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

:-) a da ti nisi slucajno baatilnica?
:-D
kako meni cika @digger razjasni jednim smjehiljkom sto je tebi "previse komplikovano"

hvala @digger :-D
digger

Post by digger »

reformator wrote:I u islamu mora postojati ljevica,a najbolja grupa koja ce vršiti ulogu ljevičara su vehabije. Pustite ljude na miru.Barem nisu licemjeri;govore ono što misle a i rade po tome.
Vehabije su lijevica? Kao, progresivci? Ili avangarda?

:roll:
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

KOGOD KADGOD wrote:
:-) a da ti nisi slucajno baatilnica?
:-D
kako meni cika @digger razjasni jednim smjehiljkom sto je tebi "previse komplikovano"

hvala @digger :-D
p.s. ignorisi ono "baatil" pitanje @danas, ok?

da si samo rekla "haqqanijevica" ne bi bilo zabune

manet
Sezam

Post by Sezam »

Gost123 wrote:
bob the rock wrote: Ipak se bojim da je moj jaran sa svojim kratkim pantalonama donio jos jedan znak da i ja i on cemo morati, vrlo brzo, traziti neku drugu prirodu da je volimo, ali ta sigurno nece biti ista..
Selam svima,
mozda kad shvati da te nece uspjeti pridobiti u svim podrucjima misljenja?

moze jedno malo sto-bi-bilo-kad-bi-bilo:

kad bi "vehabijski" pogled na islam, kuran, postao u bih vecinski, sto mislite da bi se promijenilo? bi li "vehabije" postivali demokratsko-europske vrijednosti ili bi svasta nesto probali izmijeniti jer nije u "duhu sa islamom i zivotom proroka"? ovo danasnje pricanje o postivanju pravne drzave, njenih zakona, islamske zajednice i sl, je li samo zato sto su u manjini, pa i nemaju izbora?

Znas sta bi se desilo? Srbija i Hrvatska bi konacno dobili punomoc od ostaka zapadnog Svijeta da iskorjene islam sa nasih prostora. I da podjele Bosnu izmedju sebe. A izgleda da se na tome vec uveliko radi.

Zapad nam nije pomogao ni kad smo bili najsekularniji od svih muslimana na planeti. Trn smo im u oku. Ali, kad vehabije dodju na vlast, zapad ce imati izgovor za jos jedan krstashki rat u Bosni. A vehabijama u prosjeku treba 30 godina od pojavljivanja na odredjenom prostoru, do preuzimanja vlasti.
Post Reply