taxi_driver wrote:anais_nin wrote:Boze sacuvaj, sve kadija do kadije

ananis,izvini ali idi na temu ljubav i sex ili humanitarne akcije.nisi ti za ove teme majke mi.ne znam sta bi bilo da ti je taj isti nekog u familiji ubio.garant bi rekla ,ma pustite ga on je maloljetan.
ne znam sta time hoces da kazes?

nisam za ove teme, jer se usudjujem braniti svoje misljenje?
ne mogu da razumijem kolicinu mrznje i osudjivanja upucenu nekome koga ovi ljudi s foruma ni ne poznaju

ne mogu sebe da zamislim da izgovaram za bilo koga NJEGA TREBA UBIT, njega treba ovako ili onako muciti....i nemam namjeru iznositi privatne stvari, ali nije ovo jedina porodica koja se suocila sa ovim tipom tragedije

ako mislis da mi niko u porodici nikad nije ubijen, varas se....

ali mzrnja nista ne rijesava....kao sto rekoh, za takve stvari treba biti kaznjen, nisam rekla da ovu osobu treba pomilovati po glavi i pustiti na slobodu....ali UBITI ga ili staviti ga na elektricnu stolicu, zbog toga sto je mlad i pobjesnio, i sto je uradio nesto sto je uzelo zivot drugom covjeku, izvini, ali za mene je to pre-ekstremno....pa sta treba da radimo onda sa onima koji su ubili vise od jedne osobe....sa onima koji su se izivljavali zivotinjski na drugima????

ne samo tokom rata nego i poslije? jer i mi njih treba da mucimo istom mjerom?

sokirana sam kolicnom mrznje koja cuci u ljudima

i neiscrpnom sposobnoscu kao i spremnosti sa kojom letimo da osudimo druge po najstrozijim mogucim mjerilima

i ne vidim u cemu je onda razlika izmedju ovog malog F.S. koji je oduzeo Dini zivot i ovih osoba koje su spremne da u trenutku taj isti zivot oduzmu F.S.????