Slučaj Dino Drnda: Silajdžićev bratić osumnjičen za ubistvo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

anais_nin

Post by anais_nin »

taxi_driver wrote:
anais_nin wrote:Boze sacuvaj, sve kadija do kadije :oops:
ananis,izvini ali idi na temu ljubav i sex ili humanitarne akcije.nisi ti za ove teme majke mi.ne znam sta bi bilo da ti je taj isti nekog u familiji ubio.garant bi rekla ,ma pustite ga on je maloljetan.
ne znam sta time hoces da kazes? :roll: nisam za ove teme, jer se usudjujem braniti svoje misljenje?

ne mogu da razumijem kolicinu mrznje i osudjivanja upucenu nekome koga ovi ljudi s foruma ni ne poznaju :oops: ne mogu sebe da zamislim da izgovaram za bilo koga NJEGA TREBA UBIT, njega treba ovako ili onako muciti....i nemam namjeru iznositi privatne stvari, ali nije ovo jedina porodica koja se suocila sa ovim tipom tragedije :roll: ako mislis da mi niko u porodici nikad nije ubijen, varas se.... :roll: ali mzrnja nista ne rijesava....kao sto rekoh, za takve stvari treba biti kaznjen, nisam rekla da ovu osobu treba pomilovati po glavi i pustiti na slobodu....ali UBITI ga ili staviti ga na elektricnu stolicu, zbog toga sto je mlad i pobjesnio, i sto je uradio nesto sto je uzelo zivot drugom covjeku, izvini, ali za mene je to pre-ekstremno....pa sta treba da radimo onda sa onima koji su ubili vise od jedne osobe....sa onima koji su se izivljavali zivotinjski na drugima???? :roll: ne samo tokom rata nego i poslije? jer i mi njih treba da mucimo istom mjerom? :roll: sokirana sam kolicnom mrznje koja cuci u ljudima :roll: i neiscrpnom sposobnoscu kao i spremnosti sa kojom letimo da osudimo druge po najstrozijim mogucim mjerilima :roll: i ne vidim u cemu je onda razlika izmedju ovog malog F.S. koji je oduzeo Dini zivot i ovih osoba koje su spremne da u trenutku taj isti zivot oduzmu F.S.???? :roll:
Sogan

Post by Sogan »

Cini mi se da nostalgija za vremenom javnih lincovanja ne jenjava! :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Saraswati wrote:Zar ne mislis da je to malo preokrutno?
Ja mislim da ako covjek ima savjest, tada mu je to najveca kazna. Ne moze tu pomoc ni 15 ni 20 godina, ni dozivotna kazna.
...
Ko uopste prica o savjesti i "razmisljanju" sta je uradio. Bitno je da se sklone takvi sa ulice, da im se ne pruzi prilika da ubiju ponovo. Takvi ti ljudi uglavnom nemaju savjesti
taxi_driver

Post by taxi_driver »

anais_nin wrote:
taxi_driver wrote:
anais_nin wrote:Boze sacuvaj, sve kadija do kadije :oops:
ananis,izvini ali idi na temu ljubav i sex ili humanitarne akcije.nisi ti za ove teme majke mi.ne znam sta bi bilo da ti je taj isti nekog u familiji ubio.garant bi rekla ,ma pustite ga on je maloljetan.
ne znam sta time hoces da kazes? :roll: nisam za ove teme, jer se usudjujem braniti svoje misljenje?

ne mogu da razumijem kolicinu mrznje i osudjivanja upucenu nekome koga ovi ljudi s foruma ni ne poznaju :oops: ne mogu sebe da zamislim da izgovaram za bilo koga NJEGA TREBA UBIT, njega treba ovako ili onako muciti....i nemam namjeru iznositi privatne stvari, ali nije ovo jedina porodica koja se suocila sa ovim tipom tragedije :roll: ako mislis da mi niko u porodici nikad nije ubijen, varas se.... :roll: ali mzrnja nista ne rijesava....kao sto rekoh, za takve stvari treba biti kaznjen, nisam rekla da ovu osobu treba pomilovati po glavi i pustiti na slobodu....ali UBITI ga ili staviti ga na elektricnu stolicu, zbog toga sto je mlad i pobjesnio, i sto je uradio nesto sto je uzelo zivot drugom covjeku, izvini, ali za mene je to pre-ekstremno....pa sta treba da radimo onda sa onima koji su ubili vise od jedne osobe....sa onima koji su se izivljavali zivotinjski na drugima???? :roll: ne samo tokom rata nego i poslije? jer i mi njih treba da mucimo istom mjerom? :roll: sokirana sam kolicnom mrznje koja cuci u ljudima :roll: i neiscrpnom sposobnoscu kao i spremnosti sa kojom letimo da osudimo druge po najstrozijim mogucim mjerilima :roll: i ne vidim u cemu je onda razlika izmedju ovog malog F.S. koji je oduzeo Dini zivot i ovih osoba koje su spremne da u trenutku taj isti zivot oduzmu F.S.???? :roll:

ma ja tipa niti znam niti mrzim,ali oko za oko zub za zub.i ne mjesaj ratne uslove sa mirnodopskim.frajer je ubio i treba da bude osudjen na smrt ili na dozivotnu.nema tu olaksavajucih okolnosti
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

taxi_driver wrote: ma ja tipa niti znam niti mrzim,ali oko za oko zub za zub.i ne mjesaj ratne uslove sa mirnodopskim.frajer je ubio i treba da bude osudjen na smrt ili na dozivotnu.nema tu olaksavajucih okolnosti
Piitam se, kako bi reagovao da tvoj sin sticajem okolnosti pocini neko nasilje, primjera radi, ubije covjeka. Cisto sumnjam da bi onda vazio, oko za oko, nego bi prodao kucu i imanje da platis advokata a svaki dan boga molio da dobije sto blazu kaznu. Mani se te dreke, tog lupanja u prsa i budi zahvalan, sto se ova nesreca nije tebi dogodila.
anais_nin

Post by anais_nin »

taxi_driver wrote: ma ja tipa niti znam niti mrzim,ali oko za oko zub za zub.i ne mjesaj ratne uslove sa mirnodopskim.frajer je ubio i treba da bude osudjen na smrt ili na dozivotnu.nema tu olaksavajucih okolnosti
ne govorim o ratnim svirepostima, nego o svemu onome sto svako malo u crnoj hronici osvane :oops: o svirepim ubistvima....o visestrukim ubicama :oops: sta s njima? :roll:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

freak_with_a_laptop wrote:
Piitam se, kako bi reagovao da tvoj sin sticajem okolnosti pocini neko nasilje, primjera radi, ubije covjeka. Cisto sumnjam da bi onda vazio, oko za oko, nego bi prodao kucu i imanje da platis advokata a svaki dan boga molio da dobije sto blazu kaznu. Mani se te dreke, tog lupanja u prsa i budi zahvalan, sto se ova nesreca nije tebi dogodila.
dobro si mu rek'o. Ko fol on bi isto trazio...aha...al u kurcu. :roll:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Svemirski_Jebach wrote:
freak_with_a_laptop wrote:
dobro si mu rek'o. Ko fol on bi isto trazio...aha...al u kurcu. :roll:
jtakvog sina bih se rado odrekao.koja nesreca?da mi sin bude kreten?pa ovaj mali je buraz od ubice,a sin od djeparosa,pa nije ni cudo sto je takav.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

I kad se stvari prvi put ne rijese kako treba, dobijes ovo
Eksplozija na Panjinoj Kuli u Sarajevu

Ponovo bačena "kašikara" pred kuću Sauda Kulosmana

Drugo bacanje bombe u posljednjih 17 dana * Komšije strahuju da bi se bombaški napadi mogli nastaviti

Ispred videoteke "Muamer", koja se nalazi u sklopu kuće Sauda Kulosmana u ulici Nedžada Mušića na Panjinoj Kuli u Sarajevu, preksinoć dvije minute prije ponoći ponovo je aktivirana ručna bomba "kašikara".
Nije bilo povrijeđenih

Ovo je za posljednjih 17 dana druga eksplozija koja se desila ispred Kulosmanove kuće, a koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, dok ljudskih žrtava, srećom, nije bilo. Prema policijskom saopćenju, geleri su napravili štetu na dvije kuće i na jednom betonskom zidu. Policija je obavila uviđaj te pokrenula mjere kako bi pronašla i uhapsila bombaša.
Preksinoćnja eksplozija probudila je i uznemirila građane, koji strahuju da bi se eksplozije u njihovoj ulici mogle nastaviti. Policija je nakon prve eksplozije, koja se desila 10. novembra, uhapsila maloljetnika osumnjičenog za aktiviranje bombe.
U toj eksploziji bili su oštećeni videoteka "Muamer", nekoliko kuća, obližnja džamija i dva parkirana automobila.
Prijetnje porodici

Vlasnik kuće Saud Kulosman tada je tvrdio da je njegova kuća bila meta bombaša i da taj napad ima veze s događajem u kojem je njegov maloljetni sin M. K. sredinom oktobra ove godine u Kranjčevićevoj ulici hicem iz pištolja ranio Nihada Delića iz Sarajeva.
Delić je u pucnjavi zadobio povrede opasne po život. Maloljetni M. K. poslije pucnjave je uhapšen i pritvoren u KPZ Sarajevo. Saud je tvrdio kako njegov sin u pritvoru dobiva prijetnje da će biti ubijen on i članovi njegove porodice, nakon čega su uslijedili bombaški napadi na njihovu imovinu.
:(
anais_nin

Post by anais_nin »

mIRCerka wrote:I kad se stvari prvi put ne rijese kako treba, dobijes ovo
Eksplozija na Panjinoj Kuli u Sarajevu

Ponovo bačena "kašikara" pred kuću Sauda Kulosmana

Drugo bacanje bombe u posljednjih 17 dana * Komšije strahuju da bi se bombaški napadi mogli nastaviti

Ispred videoteke "Muamer", koja se nalazi u sklopu kuće Sauda Kulosmana u ulici Nedžada Mušića na Panjinoj Kuli u Sarajevu, preksinoć dvije minute prije ponoći ponovo je aktivirana ručna bomba "kašikara".
Nije bilo povrijeđenih

Ovo je za posljednjih 17 dana druga eksplozija koja se desila ispred Kulosmanove kuće, a koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, dok ljudskih žrtava, srećom, nije bilo. Prema policijskom saopćenju, geleri su napravili štetu na dvije kuće i na jednom betonskom zidu. Policija je obavila uviđaj te pokrenula mjere kako bi pronašla i uhapsila bombaša.
Preksinoćnja eksplozija probudila je i uznemirila građane, koji strahuju da bi se eksplozije u njihovoj ulici mogle nastaviti. Policija je nakon prve eksplozije, koja se desila 10. novembra, uhapsila maloljetnika osumnjičenog za aktiviranje bombe.
U toj eksploziji bili su oštećeni videoteka "Muamer", nekoliko kuća, obližnja džamija i dva parkirana automobila.
Prijetnje porodici

Vlasnik kuće Saud Kulosman tada je tvrdio da je njegova kuća bila meta bombaša i da taj napad ima veze s događajem u kojem je njegov maloljetni sin M. K. sredinom oktobra ove godine u Kranjčevićevoj ulici hicem iz pištolja ranio Nihada Delića iz Sarajeva.
Delić je u pucnjavi zadobio povrede opasne po život. Maloljetni M. K. poslije pucnjave je uhapšen i pritvoren u KPZ Sarajevo. Saud je tvrdio kako njegov sin u pritvoru dobiva prijetnje da će biti ubijen on i članovi njegove porodice, nakon čega su uslijedili bombaški napadi na njihovu imovinu.
:(
ma slicna situacija je bila u Mostaru....pocelo oko gluposti, pa se pretvorilo u konstantan rat izmedju 2 grupice mladje raje :oops: pocelo je sa sakama, pa uznapredovalo do palica, a kulminiralo u okrsaju u jednoj kafani koji je zavrsio tako sto je jedan jaran drugom dodao oruzje da bi ovaj "protivnika" jednostavno rafalom skinuo s noga nasred ulice :roll: i tako je zavrsilo....2 ziva u klozetsku solju i pusti vodu :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

anais_nin wrote:
ma slicna situacija je bila u Mostaru....pocelo oko gluposti, pa se pretvorilo u konstantan rat izmedju 2 grupice mladje raje :oops: pocelo je sa sakama, pa uznapredovalo do palica, a kulminiralo u okrsaju u jednoj kafani koji je zavrsio tako sto je jedan jaran drugom dodao oruzje da bi ovaj "protivnika" jednostavno rafalom skinuo s noga nasred ulice :roll: i tako je zavrsilo....2 ziva u klozetsku solju i pusti vodu :roll:
i sad ce sve da se skloni od ociju javnosti...pojeo vuk magarca...

ne nalazim nista online vezano za ovaj slucaj vise...
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Ali_G wrote:Fakat ne kontam pojedine koji bi da sagledaju situaciju iz nekih drugih uglova. Nema tu sta da se sagleda.Zbog takvog sagledanja se ovakve stvari i desavaju. Neko pomenu savjest? Koja crna savjest. Eto saznadosmo da lik dila, otima, tuce. SIgurno ce mu tesko pasti ovo. On ce dobiti 2 godine, ponasace se fino, pun ku**c olaksavajucih okolnosti i eto ga vani. Jos zajebaniji, ludji, jer je lez'o u zatvoru, pa ce i utoke doci na red.
Upravo tako, nije bitno uopste koliko ce dobiti ovaj klinac, on ce za to vrijeme koje odlezi (ako odlezi) samo da dobije vise na samopouzdanju, jer mu je ocito to pravac u zivotu, pa ce izaci "opasniji" i "za*ebaniji" no ikad. Tada ce imati 20-ak godina, pun iskustava iz zatvora. :x :x Kad izadje - cuvajte ledja!!!
Poenta je u svemu ovome da DINE VISE NEMA!!! A ko je znao Dinu, znace i sta ja mislim! Nema te kazne koja moze Dinu vratiti... :(
anais_nin

Post by anais_nin »

mIRCerka wrote:
anais_nin wrote:
i sad ce sve da se skloni od ociju javnosti...pojeo vuk magarca...

ne nalazim nista online vezano za ovaj slucaj vise...
ma nas kazneni sistem trenutno je nigdje veze s vezom :roll: je l ima jos igdje na svijetu da ljudi koji su u zatvoru zbog ubistva dobivaju "slobodne vikend"???? :roll: ja nisam mogla sebi doci kad sam to prvi put saznala :oops: u cemu je onda poenta odlaska u zatvor? :roll:

P.S. o kojem slucaju vise nema nista online? ovome koji si ti postirala?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

anais_nin wrote:
P.S. o kojem slucaju vise nema nista online? ovome koji si ti postirala?
o slucaju drnda..
digger

Post by digger »

_BosanaC wrote:...Ovo ne govori nista lose o Silajdzicima nego naprotiv o drzavi. Lopova kad ti provali u vlastitu kucu, po nasem zakonu, cak i ako zateknes u cinjenju tog djela, moras fino zamoliti da ti nista ne dira i jos ga kaficom ponuditi :oops:
Ja mislim da je to oko ponudjene kafe opcionalno. Ali ga svakako najprije treba da ubijedis da ode pravo u policiju i da se sam prijavi.

Mozda je ovo i razlog da je policija sve manje na ulicama a sve vise u kancelarijama... cekajuci... :D
zlata

Post by zlata »

anais_nin wrote:
pitt wrote:Sad ce se o tome pisati danima. ne simpatisem lepog previse, al ne kontam kakve on veze ima sto mu je bratic hairlija. Ocigledno je momak vec priveden i za nadati se da ce sudstvo obaviti svoj posao kako treba. I lepi da je pametan nebi se trebao uplitat u to. Kamo srece da se ostale siledzije ovako lako otkrivaju i privode. Ima ih sto imaju kamare prijava za sva moguca kriminalna dijela pa i dan danas sjede u miru i ispijaju kafe po strosmajerovoj. :roll:
Pa nema sudjenja, malac je vec priznao, sad se samo kazna ceka :oops:
Pa kaznu ce in on vjerojatno "odlezati" u BiH ambasadi u Turskoj....il' mozda u Dubaju..... :lol:
marry

Post by marry »

ja ne mogu nista i nikoga da kritikujem
f.s. mi je bio veoma drag iako smo se bili udaljili
znam da je to bio samo momenat..krizni..
u svakom slucaju,ja ga ne mogu optuzivati niti cu reci da je kriv....
takodje necu reci da je ubica ...jer to nije
on to nije!
kako god...
znam f.s. pravo dobro...on je bio samo jedno posve nevino dijete koje je reagovalo impulsivno i sigurno je bio pod nekim uticajem....
marry

Post by marry »

ah
zaboravila sam
izgleda da ce minimalna kazna koju mu odrede biti 2.god
a maximalna 13.
tako da....
latinalover

Post by latinalover »

marry wrote:ah
zaboravila sam
izgleda da ce minimalna kazna koju mu odrede biti 2.god
a maximalna 13.
tako da....

...mozda i bude pravde..... nakon proslogodisnjeg nanosenja teskoh tjelesnih povreda od kojih je osoba umrla......trebao je razmisliti:"pa isplati li se ovo ovako raditi...."

zao mi je samo sto je tako mlad ,a mora u zatvor.....ipak ih je bilo 4 na 1 ,i nije mu ni to bilo dovoljno pa je morao za nozem posegnuti....mogli su ga samo dobro"zgazit"....i sad bi ibo na slobodi...

ali bice on u svakom slucaju na slobodi
:sad: :lol:
marry

Post by marry »

NE TREBA NEKA PAMET DA SE TO ZAKLJUCI
TO JE LOGICNO
lin

Post by lin »

marry wrote: f.s. mi je bio veoma drag iako smo se bili udaljili
super mi je ovo. ti se dakle hvalis sto ti je mali ubica "drag"? nabijas popularnost tako sto zelis da svi znaju kako si ti bila dobra sa njim?
marry wrote: u svakom slucaju,ja ga ne mogu optuzivati niti cu reci da je kriv....
takodje necu reci da je ubica ...jer to nije
on to nije!
semantika i logika...
1. ubica je osoba koja je pocinila ubistivo
2. f.s. je pocinio ubistvo (po vlastitom priznanju)
dakle (ako je cika aristotel bio u pravu)
3. f.s. je ubica
ok? mozes li da pratis?
marry wrote: kako god...

sad prelazimo sa negiranja cinjenica na totalnu ravnodusnos? fino fino. ma ja, ebe se meni sto je moj "dragi" drug ubio momka, svjedno mi je, pravo da ti kazem, sto neka tamo porodica sada pati za svojim jedinim sinom, kakve to veze ima sa mnom? bas lijepo
marry wrote:ja ne mogu nista i nikoga da kritikujem
nakon ovakve poruke ocito je da bi bio prevelik mentalni napor za tebe da nesto ili nekoga kritikujes :roll:
Qler

Post by Qler »

treba ga ubiti...
marry

Post by marry »

ja se fkt na ovom forumu mogu toliko ismijati
hahahahaaaahahh
pa zar ovdje nema demokratije?
nemamo prava govora?
hahahahhha
i samo da znas...jebe se meni za tu "privilegiju" sto jednog f.s. znam.....hahah duso moja znam vise slavnih i poznatih licnosti nego sto ces ih ti znati za ceo svoj zivot
tako da mrni ne treba ova "slava" kako je ti vec nazivas
ali hajd bar me nasmijes
i to bas me nasmijes
nego....samo da ponovim.....za mene je faruk neduzan pa vi kako hocete...
i jos jednom
tnx. sto si me nasmijao :-D
Privatni

Post by Privatni »

anais_nin wrote:
pitt wrote:
anais_nin wrote: Pa nema sudjenja, malac je vec priznao, sad se samo kazna ceka :oops:
Pa zar sud ne izrice kaznu? nerma veze priznao ili ne opet mora pred sudiju (ili potou). :?
pa naravno da mora za izricanje kazne, ali nema sudjenja kad je priznao...znaci sad je samo pitanje koliku ce (vremenski) kaznu dobiti....
Joooooj! Pa sudjenje mora biti, izvodjenje dokaza i ostalo...Na osnovu toga se utvrdjuje visina kazne i krivica. Krivicno djelo se MORA dokazati na sudu, bez obzira jesi li priznao ili ne, zato sto se realno moze desiti da neko prizna neko krivicno djelo iako ga nije uradio...Vidim da si stvarno upucena...Sta ti mislis, priznas djelo i onda samo odes da ti kazu koliko ces dugo lezati? :shock:

@marry - iskljuci taj CAPS LOCK, to je stvar elementarne kulture na forumima tako da...
zili

Post by zili »

marry wrote: nego....samo da ponovim.....za mene je faruk neduzan pa vi kako hocete...
i jos jednom
tnx. sto si me nasmijao :-D
jah, pravo je bitno što je ZA TEBE nedužan, evo sa'ćemo se svi polomiti da TEBI dokažemo da on nije nedužan, jer nam je toliko stalo do TVOG cijenjenog mišljenja. :-)

p.s. u tvom slučaju demokratija je neotuđivo pravo da braniš sopstvenu glupost
Post Reply