nesreca kod predsjednistva...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nokia6170

Post by nokia6170 »

bilo kako bilo, licno mislim da je zbog pijeteta nastradalog pjesaka neprimjereno u svakom slucanju koristenje smajlija pod ovom temom.
bice_bice

Post by bice_bice »

mircerko: prvo triput sijeci, pa rezi....posto gledam na mjesto saobracajne nesrece..stubica nema..jedino ako ih nisu u zadnjih 3 minute postavili da udovolje tvojoj izjavi.

Ovdje niko ne pokusava da opravda vozaca, niti da svali krivicu na drugoga...radi se o tome da odgovornost treba da snose svi oni koji su ijednim dijelom svoga djelovanja ili nedjelovanja doprinijeli smrti ovog nevinog covjeka.

A sto se tice dijela texta koji se tice neprilagodjene brzine i kretnje trakom koja je namjenjena tramvajima...o tome sam vec napisao u svom textu.

Povrsno citas i pogresno zakljucujes, barem kad je pravo u pitanju.[/quote]

a to bi bili? vozac i.........? imal' ih jos, mozda? il sam se prebrojao?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mIRCerka wrote:sad cu ja da serem o semantici...stubic je jedno (ono malo betonsko ili zeljezno falusoidnog oblika) a ivicnjak drugo! a imaju istu funkciju-sprjecavanje vozilima da se penju na plocnik..a povrsno citas ti :D jer ja rekoh da AKO SE NE VARAM, postavise IVICNJAKE....
dovoljno bi bilo da si napisao VARAS SE NISU IH POSTAVILI.... :D
Nema stubića ali ivičnjak na toj tramvajskoj stanici je najviši u Sarajevu.

Problem je što mu je ivica ukošena prema cesti te se auto iako ne sa točkovima, ipak na silu usljed gubitka kontrole može popeti na trotoar i napraviti masakr.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

neutral wrote:Sinoca sam cula za tu nesrecu ...osoba koja je vidjela tu nesrecu je rekla da je bilo dosta "povaljanih" ...da ee neka budala zafurala na tramvajsko stajaliste... Obzirom da je to bilo vece...na toj stanici sigurno nije bilo malo ljudi...
vidim pisete da je jedan covjek mrtav ...a povrijedjenih koliko ima???

Meni je uvjek zao kad neko zbog svoje gluposti uradi tako nesto (kao taj vozac) sjebu zivot pordici nesrecnika, a i sjebe sebi zivot ... ali ako je "vazan lik" onda ce garant neko naci nacin da mu priflastere neku olakotnu okolnost... ma...nas zakon, nasi korumpirani policajci... i uticajne tate... i bla bla...

I bas me interesuje kako ce se sve to zavrsiti!!! Mi cemo aboraviti? A tata ce da izvuce svog sincica?
sve do jednom... kada mu žrtva bude otac/djed/brat/majka/sestra itd, nekoga ko ne vjeruje u pravdu i pravednost, pa mu noge ne polomi ;)

UHHH odoh ... već idemo ka krivici onih koji su nam cestu radili :-? haman da će na kraju oni biti jedini i isključivi krivci a vozač i pješak tek žrtve nesavjesnih građevinara :-?

...ako ovaj kretineto na zna na šta da se izvuče, toplo mu preporučujem ovu temu... bila bi mu jako korisna...

pozz
Last edited by vodolija_33 on 06/11/2006 14:35, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nokia6170 wrote:bilo kako bilo, licno mislim da je zbog pijeteta nastradalog pjesaka neprimjereno u svakom slucanju koristenje smajlija pod ovom temom.
Eki sad to...Bilo kako bilo, nisam bio u pravu a ti se mircistidi radi smajlica upucenog meni...

ok, samokaznjavanje zakazujem u 5!

daysleeper, ja znam da sam vidjela ivicnjake....a to koliko su korisni, ne znam, jer su nasi vozaci znali izvaliti i one zeljezne stubice....
radeljas

Post by radeljas »

Jimmy_The_Saint wrote:K'o što reče reis u Šerićima: "Apelujem na ove ljude što popravljaju ceste, da što bolje rade, kako nam se ovakve tragedije ne bi dešavale".

O, majko, umobolništva.
rizikujes da te napadne avaz i fadil mandal. nemoj da kritikujes reisa. on najbolje zna sta nam i kako treba. malo da se potrude vise, pa da bude manje nesreca. a ne da se potrude sasvim i da ne bude nikako ili da neko odgovara. to ne. ja mislim da je suljo tihic kriv i da bi ga trebalo uhapsiti. u logor opet s njim
van Basten

Post by van Basten »

sva sreća u nesreći jeste da se kabadahija zabio u onaj stub inači bi povaljao svu svjetinu na stanici.
Žao mi je nevinog čovjeka koji je samo čekao transport kući a završio pod zemljom, i mene je najviše strah upravo toga - da u svakoj sekundi, bez ikakve mogućnosti da utičemo na događaje TO se može svakome od nas desiti.
Ovo da je pravna država, momak bi odležao koju godinu u zatvoru (ubistvo iz nehata, jesam u pravu pravnici?) da malo razmisli o svom stilu vožnje a onda bi mu se prilikom izlaska iz istog vozačka fino izrezala na licu mjesta pa bi on sutradan stajao na stanici i čekao famozni tramvaj.
Al pošto nije, ništa me ne bi iznenadilo
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Teška saobraćajna nesreća u centru Sarajeva PDF štampa E-mail
Piše: S. FILIPOVIĆ (Foto: Dženan KRIJEŠTORAC)
06/11/06
Policija vrlo brzo obezbijedila mjesto nesreće

Čekajući tramvaj, smrtno stradao pješak

U Ulici maršala Tita, kod tramvajske stanice Skenderija, sarajevska općina Centar, u nedelju oko 14.30 sati dogodila se sabraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao Hašim Kadić (71) iz Sarajeva, dok su lakše povrijeđena četiri lica.

Do nesreće je došlo usljed skretanja mercedesa prema tramvajskoj stanici Skenderija, gdje se nalazio stradali pješak. Nakon što je udario Kadića, daljnje kretanje automobila je zaustavio stub ulične rasvjete. U nesreći su povrede zadobili vozač mercedesa i njegova tri saputnika. Njihova imena nismo uspjeli saznati od policije, odakle su kazali da se obratimo tužiteljici, od koje nismo ništa saznali. Prema kasnim informacijama iz policije vozač mercedesa je R.N.(25) iz Sarajeva.

Ekipa Oslobođenja je došla na mjesto nesreće gdje smo zatekli veliki broj Sarajlija kako u nevjerici gleda ono što se zbilo i tijelo poginulog kako leži na trotoaru. Jedan od pasivnih sudionika u ovoj nesreći bio je Mesud Abdagić, vozač opel astre, kojeg je mercedes zaobišao neposredno prije skretanja u pravcu stanice. “Sve se desilo u djeliću sekunde. Vozio sam u skladu sa ograničenjem, da bi kraj mene velikom brzinom proletio mercedes i skrenuo prema tramvajskoj stanici. Vozio je brže od 100 km/h i preticao je ostale automobile”, kaže Abdagić kojeg je policija pozvala da da izjavu.

Kako saznajemo, mercedes je udario Kadića koji je stajao na stanici čekajući da tramvaj dođe. Nakon udara, njegovo tijelo je odletjelo nekoliko metara u vazduh, palo na krov tramvajske stanice i potom se srušilo na asfalt. Smrt je konstatovana na licu mjesta.

Iz pres-službe Kliničkog centra bolnice Koševo su nam rekli da su na CUM primljene četiri osobe, kojima su konstatovane lakše povrede te su svi pušteni na kućno liječenje.

U svakom slučaju, MUPKS je pokrenuo istragu, a da li će ona rezultirati dostavljanjem izvještaja tužilaštvu protiv vozača mercedesa, javnost će biti blagovremeno obaviještena. Ovo je, inače, treća saobraćajna nesreća sa smtnim posljedicama, koja se desila u Sarajevu proteklog vikenda.

Građani osuđuju policiju

Sarajlije koje su se dosta dugo zadržale kod tramvajske stanice Skenderija uputile su niz uvreda na račun sarajevske policije. “Ovo je vaša krivica, puštate kriminalce i bogatune da brzo voze”, bile su neke od riječi zaprepaštenih građana.
Image
tataratira

Post by tataratira »

uvaljivao se maksimalno, toliko da sam prepoznao auto iz opisa i tabli

ovaj put bar ce se pojaviti kod sudije
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

radeljas wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:K'o što reče reis u Šerićima: "Apelujem na ove ljude što popravljaju ceste, da što bolje rade, kako nam se ovakve tragedije ne bi dešavale".

O, majko, umobolništva.
rizikujes da te napadne avaz i fadil mandal. nemoj da kritikujes reisa. on najbolje zna sta nam i kako treba. malo da se potrude vise, pa da bude manje nesreca. a ne da se potrude sasvim i da ne bude nikako ili da neko odgovara. to ne. ja mislim da je suljo tihic kriv i da bi ga trebalo uhapsiti. u logor opet s njim
Vidim, i ti si popizdio. Ma jeb'o Fadila Mandala i S.Numanovića spojeno.

Al' gledam fotku ovoga s Hayata, i nikako ne kontam: jel' samo meni od Boga dar i kletva, da mogu vidjet' na čehri da je neko glup. I zašto se određena mjera gluposti ne bi sankcionirala na neki način, kakav bilo. Makar da ne sjedaju za volan ičeg jačeg od 600 kubika.
jazzer

Post by jazzer »

mIRCerka wrote: Kako saznajemo, mercedes je udario Kadića koji je stajao na stanici čekajući da tramvaj dođe. Nakon udara, njegovo tijelo je odletjelo nekoliko metara u vazduh, palo na krov tramvajske stanice i potom se srušilo na asfalt. Smrt je konstatovana na licu mjesta.

Uzas, uzas!!!
mala-i

Post by mala-i »

Jimmy_The_Saint wrote:
radeljas wrote:

O, majko, umobolništva.
Vidim, i ti si popizdio. Ma jeb'o Fadila Mandala i S.Numanovića spojeno.

Al' gledam fotku ovoga s Hayata, i nikako ne kontam: jel' samo meni od Boga dar i kletva, da mogu vidjet' na čehri da je neko glup. I zašto se određena mjera gluposti ne bi sankcionirala na neki način, kakav bilo. Makar da ne sjedaju za volan ičeg jačeg od 600 kubika.
glede ovog,sama često sebe često prekorim kad isto pomislim.i kažem da su predrasude,da ne valja,da lice nije odraz inteligencije...i onda...
ali,to nije za ovu temu.

rahmet duši čovjeku.i samo treba imati u vidu da je to mogao biti svako od nas.a voziti više od 100 na sat,e to i nije mogao biti svako..
neutral

Post by neutral »

najvise me nervira kada u novinskim clancima pisu inicijale punoljetnih osoba koje su nesto pocinile... ama napisati im puno ime i prezime i ime oca ...pa nek se zna koji je hajvan skrivio bilo sta....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

jazzer wrote:
mIRCerka wrote: Kako saznajemo, mercedes je udario Kadića koji je stajao na stanici čekajući da tramvaj dođe. Nakon udara, njegovo tijelo je odletjelo nekoliko metara u vazduh, palo na krov tramvajske stanice i potom se srušilo na asfalt. Smrt je konstatovana na licu mjesta.

Uzas, uzas!!!
Stvarno uzas.

I iako neophodno, jeza me uhvati kad pomislim da ce clanovi njegove porodice imati slikovit prikaz kako im je neko njihov ubijen.
VR6

Post by VR6 »

vodolija_33 wrote:Izvini druze ali ako luđački vozi 120km/h kroz centar grada, gdje je gužva u svako doba dana i zna da je tu zakonsko ograničenje 50-60km/h, onda je bio svjestan kakvu opasnost po sigurnost saobraćaja predstavlja i samim tim što je bio svjestan te opasnosti onda ga znači NIJE BILO BRIGA za to. :x
Policija ce utvrditi koliko je vozio, no 120 km/h 99.9% nije isao. Da je tom brzinom udario u stub, uletio bi mu stub sve do zadnjih sjedista. On je udario sa nekih mozda 70 km/h, cak ni toliko.

Gadno je ovo sto se desilo, a zasto se desilo ne znamo jos. Vjerovatno se zajebavao previse, a moze biti i neka sasvim obicna stvar, recimo da mu je pukla guma u nezgodno vrijeme i da se zbog toga zabio u stub. Nista nije iskljuceno.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

neutral wrote:najvise me nervira kada u novinskim clancima pisu inicijale punoljetnih osoba koje su nesto pocinile... ama napisati im puno ime i prezime i ime oca ...pa nek se zna koji je hajvan skrivio bilo sta....
:thumbup:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

VR6 wrote:
vodolija_33 wrote:Izvini druze ali ako luđački vozi 120km/h kroz centar grada, gdje je gužva u svako doba dana i zna da je tu zakonsko ograničenje 50-60km/h, onda je bio svjestan kakvu opasnost po sigurnost saobraćaja predstavlja i samim tim što je bio svjestan te opasnosti onda ga znači NIJE BILO BRIGA za to. :x
Policija ce utvrditi koliko je vozio, no 120 km/h 99.9% nije isao. Da je tom brzinom udario u stub, uletio bi mu stub sve do zadnjih sjedista. On je udario sa nekih mozda 70 km/h, cak ni toliko.

Gadno je ovo sto se desilo, a zasto se desilo ne znamo jos. Vjerovatno se zajebavao previse, a moze biti i neka sasvim obicna stvar, recimo da mu je pukla guma u nezgodno vrijeme i da se zbog toga zabio u stub. Nista nije iskljuceno.
Image

bas i nije auto ogrebano...no, iskreno se nadam da si u pravu, da je pukla guma ili nesto, jer ne zelim da vjerujem da je kriva samo njegova bahatost i "nece se meni nista desiti" sindrom...
Vingo

Post by Vingo »

VR6 wrote:
Forenzicaru, izvini....nismo te prepoznali...Prije stuba je udario u nesretnog covjeka, a prije njega presao preko trotoara, a valjda je prije svega pokusao zakociti....Tako da ti prica o brzini manjoj od 70km/h ne pije puno vode....Sto rece neko, ove diskusije bi mogle biti korisne advokatima braniteljima....
BHG

Post by BHG »

VR6 wrote:

pa sta ima voziti i 70 kad je guzva???? to neko opravdanje???? fol on nedje zuri...frka mu neka...zakasnice na kafu nedje!!!! mater mu ja jebem...daBogda nesretnog covjeka godinama sanjo i onda od toga poludio...pa nek tatica placa psihijatrisku njegu.....
miop

Post by miop »

radeljas wrote:
izblajhana wrote::( Sada sam se sjetila skoro identicnog slucaja kada je auto pokupio pjesaka na tramvajskoj stanci na Malti i prosuo mu mozak. Auto je vozio guzonjin sin koji nije ni imao vozacku, slucaj se povlacio godinama po sudu, a roditelji kretenka su bili toliko odvratno necovjecni da su imali obraza da izjavljuju po novinama da to i nije bila tako strasna nesreca i da se moglo dogoditi svima :x :x
Povrijedjeni je bio mjesecima u komi, a doktori su rekli da se nikada nece u potpunosti oporaviti. :( :( :(
slican slucaj u makarskoj. guzonjin sin uzeo ocev bmw, nije imao vozacku, cak mislim da nije ni punoljetan. ubio na pjesackom dvije djevojcice od 15 godina. nije osudjen, nego poslan na studiranje u svicarsku ... jedino je hrvatsko pravosudje gore od naseg ili je slicno, ko ce znati.
i za sve one koji pricaju da se moze svakome desiti. e pa to je najodvratnija laz. tip je jurcao, prema postovima ovih koji ga znaju. imao jako auto tako da prodje sa laksim ozljedama. i da ne pobijam to dalje, jer je smjesno. moze se desiti i nekome obicnom, nekim cudom, ali taj ne bi bio kuci kao ovaj, nego u kuli isti sekunde
Radeljasu, radeljasu, prvo se informisi pa onda iznosi tvrdnje. Doticni je osudjen na 2,5 godine zatvora --- evo ti i link da provjeris.
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... e,13419.jl

Doticnom je i otac zastupnik i distributer rovinjske duhanske industrije za BiH, vlasnik makarskog poduzeća Primorka, Prve sportske kladionice, i tvrtki za nekretnine, trazio smanjenje kazne na 6 mjeseci, ali je predsjednik Mesic odbio dati pomilovanje.
mala-i

Post by mala-i »

jedina stvar u tom slučaju bila je što mesić nije dozvolio bruku
a sudačka odluka je bila ovakva:

U OBRAZLOŽENJU smanjenja kazne 21-godišnjem Ivanu Primorcu, koji je prije dvije i pol godine kao maloljetnik bez vozačke dozvole svojim luksuznim BMW-om Z3 usmrtio dvije šesnaestogodišnje Makaranke, stoji kako "Primorac potječe iz obitelji društveno prihvatljivo položaja, koja je prema njemu iskazala osobitu brigu i omogućila mu uspješno studiranje u inozemstvu".

Naime, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu je u četvrtak snizilo za šest mjeseci zatvorsku kaznu Ivanu Primorcu, kojeg je Općinski sud u listopadu 2004. osudio na dvije i pol godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije šesnaestogodišnjakinje iz Makarske, Ana Andrijašević i Kate Erceg.

U obrazloženju odluke Izvanraspravnog Vijeća između ostalog stoji kako je "prvostupanjski sud podcijenio podatke da mladić, kojem su kao maloljetniku skupocjeni automobil kupili roditelji, potječe iz društveno prihvatljive obitelji"."U subotu bi Kati bio 19. rođendan, a sad dolazi ovakva skandalozna odluka. Ne znam što više kazati, država sama stvara tipove poput onog čovjeka koji je upao u riječko Poglavarstvo. Neću se više ni boriti protiv ovakvog pravosuđa, ali ovo je skandalozno. Mi pokušavamo normalno živjeti, ali ova država je očito postala ludnica." - izjavio je za Jutarnji list Mirko Erceg, otac usmrćene djevojke, pa dodao: "Hoće li Primorac sada spavati mirnije? Kao olakotna okolnost uzeto mu je čak i to što su ga roditelji poslali na studij u inozemstvo, a naša Kate nije ni imala prilike studirati."

Slično je reagirao i otac poginule Ane, Vlado Andrijašević: "Vještak i svjedoci tvrdili su da su djevojke stajale na nogostupu, a onda je došao drugi vještak, utvrdio da su zakoračile na cestu i sud je povjerovao njemu. Kakav je to sud koji ne vjeruje dokazima i svjedocima?"

Ivan Primorac je, usput budi rečeno, sin Marijana Primorca, jednog od najbogatijih Hercegovaca, čije se njegovo bogatstvo procjenjuje na 50-60 milijuna eura. Primorac je zastupnik i distributer cigareta Tvornice duhana Rovinj za BiH, vlasnik mostarske "Primorke" i Prve sportske kladionice i još nekoliko tvrtki
neutral

Post by neutral »

Piše: S. FILIPOVIĆ (Foto: Dženan KRIJEŠTORAC)
06/11/06

Policija vrlo brzo obezbijedila mjesto nesrećeČekajući tramvaj, smrtno stradao pješak

U Ulici maršala Tita, kod tramvajske stanice Skenderija, sarajevska općina Centar, u nedelju oko 14.30 sati dogodila se sabraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao Hašim Kadić (71) iz Sarajeva, dok su lakše povrijeđena četiri lica.

Do nesreće je došlo usljed skretanja mercedesa prema tramvajskoj stanici Skenderija, gdje se nalazio stradali pješak. Nakon što je udario Kadića, daljnje kretanje automobila je zaustavio stub ulične rasvjete. U nesreći su povrede zadobili vozač mercedesa i njegova tri saputnika. Njihova imena nismo uspjeli saznati od policije, odakle su kazali da se obratimo tužiteljici, od koje nismo ništa saznali. Prema kasnim informacijama iz policije vozač mercedesa je R.N.(25) iz Sarajeva.

Ekipa Oslobođenja je došla na mjesto nesreće gdje smo zatekli veliki broj Sarajlija kako u nevjerici gleda ono što se zbilo i tijelo poginulog kako leži na trotoaru. Jedan od pasivnih sudionika u ovoj nesreći bio je Mesud Abdagić, vozač opel astre, kojeg je mercedes zaobišao neposredno prije skretanja u pravcu stanice. “Sve se desilo u djeliću sekunde. Vozio sam u skladu sa ograničenjem, da bi kraj mene velikom brzinom proletio mercedes i skrenuo prema tramvajskoj stanici. Vozio je brže od 100 km/h i preticao je ostale automobile”, kaže Abdagić kojeg je policija pozvala da da izjavu.

Kako saznajemo, mercedes je udario Kadića koji je stajao na stanici čekajući da tramvaj dođe. Nakon udara, njegovo tijelo je odletjelo nekoliko metara u vazduh, palo na krov tramvajske stanice i potom se srušilo na asfalt. Smrt je konstatovana na licu mjesta.

Iz pres-službe Kliničkog centra bolnice Koševo su nam rekli da su na CUM primljene četiri osobe, kojima su konstatovane lakše povrede te su svi pušteni na kućno liječenje.

U svakom slučaju, MUPKS je pokrenuo istragu, a da li će ona rezultirati dostavljanjem izvještaja tužilaštvu protiv vozača mercedesa, javnost će biti blagovremeno obaviještena. Ovo je, inače, treća saobraćajna nesreća sa smtnim posljedicama, koja se desila u Sarajevu proteklog vikenda.

Građani osuđuju policiju

Sarajlije koje su se dosta dugo zadržale kod tramvajske stanice Skenderija uputile su niz uvreda na račun sarajevske policije. “Ovo je vaša krivica, puštate kriminalce i bogatune da brzo voze”, bile su neke od riječi zaprepaštenih građana.
radeljas

Post by radeljas »

miop wrote: Radeljasu, radeljasu, prvo se informisi pa onda iznosi tvrdnje. Doticni je osudjen na 2,5 godine zatvora --- evo ti i link da provjeris.
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... e,13419.jl

Doticnom je i otac zastupnik i distributer rovinjske duhanske industrije za BiH, vlasnik makarskog poduzeća Primorka, Prve sportske kladionice, i tvrtki za nekretnine, trazio smanjenje kazne na 6 mjeseci, ali je predsjednik Mesic odbio dati pomilovanje.
osudjen, pomilovan...???? ja samo znam da nije u zatvoru nego studira u svici i sta nije istina od onoga sto sam naveo u sushtini. koliko vrijede dva mlada zivota, po tebi? dvije godine koliko je on dobio??? po meni to nije kazna, nego nagrada. je li to hrvatsko pravosudje kako treba uradilo
slucaj??? moja poenta komentara ostaje. kod nas ovaj lik, a znam jos
neke ubice, ce hodati i voziti slobodan jos bolje i novije auto ... a u hrvatskoj je bilo govora da je i otac trebao odgovarati, ali nije ... i to je pravda ... fu.k them all
Dino007

Post by Dino007 »

VR6 wrote:

Pametnjaković!!! :x :x :x
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

bilo da dobije 10 godina robije ili nista ,on ce imati na savjesti ovog nesrtenog pjesaka.mnogi njegovi prijatelji ce stvoriti negativno misljenje
o njemu.za njega sve ce se promijeniti.
na neki nacin je i sam sebe ubio...
Post Reply