Prvi znaci trudnoce

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

pitt

#76 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pitt »

mamica papucarka wrote:jao meni, prolupala sasm. Ova je dosad i rodila :lol:
cini ti se :D:D hajd ba.....mozda ce dugo sada :D
slatkusina

#77 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by slatkusina »

da rodila sam i imam bebu od 9 mjeseci;)))hvala svima na savjetima:)
mamica papucarka

#78 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by mamica papucarka »

slatkusina wrote:da rodila sam i imam bebu od 9 mjeseci;)))hvala svima na savjetima:)
:-D :-D :-D
dnaxy

#79 Re: cao

Post by dnaxy »

ProS wrote:
lara20 wrote:nova sam ovdje...ne znam kako da pocnem jako sam zabrinuta. kasni mi 9 dana. trebala sam dobiti 23.3 ali nista...napetost u grudima je prisutna ali ostalo od pms nista...nervozna sam i to jako..odnos je bez zastite nije ejakulirao u mene, ali koliko poznajem ni niti potrebno jer je dovoljna kap.. sta da radim..
nisi trudna,ako nije ejakulirao u tebe..
nije tacno da je dovoljna kap,mozda u teoriji,u praksi nije..
prema nekim radovima,u razmjeni tekucina,nema materijala za oplodnju,a ova je oblast dobro neispitana,tako da se za tu 'kap' ne moras brinuti :-)

ako ce te smiriti,pogledaj plodne dane ovdje http://www.mef.hr/if/alati/racunala/skr ... oncep.html i ako se nista nije desilo tokom njih,mozes bit mirna :D

obicno kasni od stresa :)
hoces mi rec odakle svoje informacije vadis? da se razumijemo, ja bih volio da si u pravu. :D samo kako sam citao po raznoraznim stranicama na netu,mogucnost da zena zatrudni ovim nacinom (od te kapi) je 25-30 %.

prema nekim radovima,u razmjeni tekucina,nema materijala za oplodnju,a ova je oblast dobro neispitana,tako da se za tu 'kap' ne moras brinuti :-)
i de molim te pojasni mi ovu recenicu.
hvala
ProS

#80 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by ProS »

Mala sirena

#81 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by Mala sirena »

ne mogoh se suzdrzati od komentara. cuje ne moze ti kap nista? znamo da potoji mogucost zaceca i sa kondomom i sa pilulama, i svim drugim priznatim vidovima kontracepcije (mali postotci ali registovani), ali zato kap nista. nevjerovatno.

i samo za informaciju testovi jesu pouzdani, ali ih nekada treba ponoviti.
mogu biti stari (posebno u sarajevskim apotekama), a moguce da iz raznih razloga rezultat bude pogresan. i jos nesto cijena testa ne igra nikakvu ulogu onaj od 5KM isti kao i clear blue od 20 KM.
pozdrav i sretno
ProS

#82 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by ProS »

Mala sirena wrote:ne mogoh se suzdrzati od komentara. cuje ne moze ti kap nista? znamo da potoji mogucost zaceca i sa kondomom i sa pilulama, i svim drugim priznatim vidovima kontracepcije (mali postotci ali registovani), ali zato kap nista. nevjerovatno.

mogu biti stari (posebno u sarajevskim apotekama), a moguce da iz raznih razloga rezultat bude pogresan. i jos nesto cijena testa ne igra nikakvu ulogu onaj od 5KM isti kao i clear blue od 20 KM.
pozdrav i sretno
kako znamo ba :-) dajte reference osim teen magazina :-) kap bez ejakulacije ne znaci nista u praksi,a u teoriji postoji vjerovatnoca udara groma i dobitka na lotu,a postavljeni linkovi vode manjim radovima koji odgone svaku sumnju,da ta plodna kap :-) uopste postoji :roll: naravno,mala istrazivanja,nista sigurno,ali sta jeste :wink:
Mala sirena

#83 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by Mala sirena »

ProS wrote:
Mala sirena wrote:ne mogoh se suzdrzati od komentara. cuje ne moze ti kap nista? znamo da potoji mogucost zaceca i sa kondomom i sa pilulama, i svim drugim priznatim vidovima kontracepcije (mali postotci ali registovani), ali zato kap nista. nevjerovatno.

pozdrav i sretno
kako znamo ba :-) dajte reference osim teen magazina :-) kap bez ejakulacije ne znaci nista u praksi,a u teoriji postoji vjerovatnoca udara groma i dobitka na lotu,a postavljeni linkovi vode manjim radovima koji odgone svaku sumnju,da ta plodna kap :-) uopste postoji :roll: naravno,mala istrazivanja,nista sigurno,ali sta jeste :wink:
koje reference / koj teen magazin? sto li su se ljudi mucili sa kontracepcijom bez potrebe kad je "vadjenje" sasvim pouzdano, a kap nista? jako edukativne poruke. zato nazalost i danas kod nas najuobicajenija kontacepcija abortus. strasno. vjerovatnoce udara groma i dobitka na lotu se desavaju i u praksi, ne ostaju samo na teoriji sam sto su "kapljice" malo cesce
ProS

#84 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by ProS »

Mala sirena wrote:
ProS wrote:

pozdrav i sretno
koje reference / koj teen magazin? sto li su se ljudi mucili sa kontracepcijom bez potrebe kad je "vadjenje" sasvim pouzdano, a kap nista? jako edukativne poruke. zato nazalost i danas kod nas najuobicajenija kontacepcija abortus. strasno. vjerovatnoce udara groma i dobitka na lotu se desavaju i u praksi, ne ostaju samo na teoriji sam sto su "kapljice" malo cesce
mislim da je napravljen mit samo,gdje se zatrudni svakim odnosom :-) taj prekid i jeste najpouzdaniji ako je muskarac siguran i nema problema sa kontroliranjem ejakulacije...
vjerovatnoca postoji ako dodje do nje,ali je minimalna i zanemariva ona jedna kap,volio bih da me razuvjeri neko :)
NijeNego

#85 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by NijeNego »

Jao oni se uhvatili "kapljice" k'o da se na pumpicu sipa :lol: :lol:

Vidi se da birvaktile nije bilo seksualnog obrazovanja u nasim skolama :-)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#86 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by Šeherzada »

Mala sirena wrote:. i jos nesto cijena testa ne igra nikakvu ulogu onaj od 5KM isti kao i clear blue od 20 KM.
Ja se nebih tu slozila.Znam 3 osobe koje su kupovale testove i sve trima je bio pogresan.Da li je slucajnost ne znam ali nebih rekla da je pouzdano ista drugo nego doktor!
Druga stvar,test je najtacniji kad se radi na prvi jutarnji urin i takodje nebi se slozila da je test od 5 i onaj od 20 isti....Uostalom,ja se na to nikada nebih oslanjala,doktor i samo doktor
anais_nin

#87 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by anais_nin »

ProS wrote:[

izuzetno mala istrazivanja :) koja jos uvijek nisu opsteprihvacena od strane medicinskog osoblja :D ali eto da u svrhu diskusije pretpostavimo da zaista jeste tako da tekucina koja prethodni ejakulaciji ne sadrzi spermu, svejedno statistike nisu bas tako ohrabrujuce :) pa ko zeli da se igra ruskog ruleta sa takvim stvarima nek izvoli :D

Effectiveness is an important and common concern when choosing a birth control method. Like all birth control methods, the pull out method is much more effective when you do it correctly.

* Of every 100 women whose partners use withdrawal, 4 will become pregnant each year if they always do it correctly.
* Of every 100 women whose partners use withdrawal, 27 will become pregnant each year if they don't always do it correctly.

Couples who have great self-control, experience, and trust may use the pull out method more effectively. Men who use the pull out method must be able to know when they are reaching the point in sexual excitement when ejaculation can no longer be stopped or postponed. If you cannot predict this moment accurately, withdrawal will not be as effective.

Even if a man pulls out in time, pregnancy can still happen. Some experts believe that pre-ejaculate, or pre-cum, can pick up enough sperm left in the urethra from a previous ejaculation to cause pregnancy. And pregnancy is also possible if semen or pre-ejaculate is spilled on the vulva.
callmethebreeeze

#88 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by callmethebreeeze »

zene:
najbolje cekati do braka.
:oops:
tako otklanjate rizik od nezeljene trudnoce i automatski vam rastu sanse da vas neki "kotromanic" ozeni.
:D
anais_nin

#89 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:zene:
tako otklanjate rizik od nezeljene trudnoce i automatski vam rastu sanse da vas neki "kotromanic" ozeni.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :D
callmethebreeeze

#90 Re: Prvi znaci trudnoce

anais_nin wrote:
kash meni dati da malo moderiram.
pitt

#91 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote:
kash meni dati da malo moderiram.
ni u ludilu herka......mene bi prvog na prisilni u banat poslao :D :D
callmethebreeeze

#92 Re: Prvi znaci trudnoce

sve bih vas banirao. onda bi registrovao jedno 20 nickova i pricao sam sa sobom.
pitt

#93 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:sve bih vas banirao. onda bi registrovao jedno 20 nickova i pricao sam sa sobom.
ne bi bio prvi da to radi....... that's for sure :D :D :D
anais_nin

#94 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:sve bih vas banirao. onda bi registrovao jedno 20 nickova i pricao sam sa sobom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bi li varao sam sebe i udatog i neudatog? :lol: :lol: :lol:

p.s. inace to je izuzetno popularno oboljenje :D

@pittolini, jesam luda, ali nisam mahnita :lol: :lol: :lol: :D
callmethebreeeze

#95 Re: Prvi znaci trudnoce

anais_nin wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: bi li varao sam sebe i udatog i neudatog? :lol: :lol: :lol:

postavljao bih teme, tipa " sve se cure zale da imam veliku kitu, da li je do mene ili do njih".
Tesssa

#96 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by Tesssa »

sevap bi mu bilo jedan dan moderacije udijeliti :D :D :D :lol:
pitt

#97 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
anais_nin wrote:

postavljao bih teme, tipa " sve se cure zale da imam veliku kitu, da li je do mene ili do njih".
bil' zabranio palmudanje? :D :D :D :D
callmethebreeeze

#98 Re: Prvi znaci trudnoce

svi se strogo teme morali drzati. ja bih sebi uzeo za pravo da odlucujem sta je kvalitetna tema, da li su postovi na nivou.
bio bih strog ali pravedan.
pitt

#99 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:svi se strogo teme morali drzati. ja bih sebi uzeo za pravo da odlucujem sta je kvalitetna tema, da li su postovi na nivou.
bio bih strog ali pravedan.
pane bi bio prvi modeartor sa tim pravilima :D :D :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#100 Re: Prvi znaci trudnoce

Post by pici »

Prvi znaci trudnoce je kada ona vice"ne ume" a on vice "jok eto ume cu" :D
Post Reply