danas wrote:ne smijem pitat sta je dalje bilozoom66 wrote: ne zahatori mu, premijer im'o after party uz ochajnu brlju made by lucinda & pittuljica..:D:D
![]()
![]()
Ili su samo zaspali osamuceni
kvalitetnom brljom?
digger wrote: Vrati se bona u domovinu gdje su odnosi cisti ko suza gdje gays mozes kamenovati a da ti zakon ne moze nista, gdje svi zive u zdravim heteroseksualnim brakovima, gdje su djeca postovana...
Ma slabo poznajem novije domace jezikekekec wrote:Pederi = homoseksualci.
Pedofili su vec nesto drugo.
Ma sta ste se na me napopastili? Potrazite za to Pitt-a...zoom66 wrote:ne zahatori mu, premijer im'o after party uz ochajnu brlju made by lucinda & pittuljica..danas wrote:valjda si mislio na pedofile? peder je pogrdan naziv za homoseksualca koliko ja znam... a pedofil je seksualni napasnik, koji moze ali niposto ne mora biti homosaksualac.digger wrote: Slazem se sa zakljucima.
Jedino brljas oko pojmova: pederi se seksaju sa djecom; homoseksualci jedino izmedju sebe. Niko ne bi dozvolio da pederi usvajaju djecu.:D:D
Ma sta ti je? Pa "oni" treba dobro da znaju da su nenormalni... cuj dva muska se drze za ruke... đe to ima smisla... ako se ovako nastavi, ode nam sav drustveni moral nizbrdo...vesela wrote:ja predlazem da- pod hitno -otvoris novo ministarstvo sa novim ministrom koji ce narediti da se ljudima dozvoli da se vole kako njima odgovara!digger wrote: Vrati se bona u domovinu gdje su odnosi cisti ko suza gdje gays mozes kamenovati a da ti zakon ne moze nista, gdje svi zive u zdravim heteroseksualnim brakovima, gdje su djeca postovana...
Da bi se mi razumjeli - i birvaktile je bilo homosexualaca na nasem podrucju. Pa cak za birvaktile vrijeme moga babe je postojala jedna kulturna gradjanska sredina, koja je homosexualce prihvatila kao dio tog drustva - a postojala je i ruralna sredina, koja i dan danas zivi sa nekim predrasudama.digger wrote:
Kada birvaktile—u jugi—nismo znali bolje oko homoseksualzma, onda je svako ko je imao sklonosti za isti spol jednostavno bio peder, sto je sigurno bilo bazirano na gornjem korijenu rijeci. (Hej, ne zaboravite da cisto i moralno socijalisticko drustvo nije moglo da ima homoseksualace!)
Ali, prihvatam sve... dok god se razumijemo.
Drage volje cu komentarisati... kada ti pazljivo (very carefully) procitas svaku moju rijec.freak_with_a_laptop wrote:Da bi se mi razumjeli - i birvaktile je bilo homosexualaca na nasem podrucju. Pa cak za birvaktile vrijeme moga babe je postojala jedna kulturna gradjanska sredina, koja je homosexualce prihvatila kao dio tog drustva - a postojala je i ruralna sredina, koja i dan danas zivi sa nekim predrasudama.digger wrote:
Kada birvaktile—u jugi—nismo znali bolje oko homoseksualzma, onda je svako ko je imao sklonosti za isti spol jednostavno bio peder, sto je sigurno bilo bazirano na gornjem korijenu rijeci. (Hej, ne zaboravite da cisto i moralno socijalisticko drustvo nije moglo da ima homoseksualace!)
Ali, prihvatam sve... dok god se razumijemo.
Sta spada pod tvoju definiciju morala i cistoce? Da je razmnozavanje sa jednim "birvaktile hetero sexualacem" neko vrhunsko dostignuce?
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Ako ti je koja rijec nejasna, pogledaj u dictionary
Ma jok bolan, sta se imam raspitivat, nevolim ja te mahalske "reko - kazo" - meni drago da se mi razumijemodigger wrote: Drage volje cu komentarisati... kada ti pazljivo (very carefully) procitas svaku moju rijec.
Ako to ne umijes, upitaj nekog drugog za objasnjenje...
Ako dijete moze imati jednu majku ili jednog oca, ili ni jedno ni drugo, zasto ne bi imalo dvije majke ili dva oca? Ili tri? Mandy, sreca pa ne odlucujes sta je normalno, garant bi se svi mi morali odreci svojih malih perverzijamandy wrote:ne vjerujem da bilo kome smetaju homoseksualci,
meni ne smetaju,ali mi smetaju oni koji hoce da me ubijede
da je to normalno,a meni nije.I jos dva oca dijete ima,ma to mi nikako
nije normalno.Po meni nek' su oni zivi i zdravi,al bez usvajanja dijece.
A da ih zamislim u krevetu,ma ni to ne mogu.Zamisli dijete koje to svaki dan gleda,dva oca.Ide kod prijatelja i vidja mnogo vise oca i majku kod tih drugara.Sta se to jadno dijete sve pita u njegovoj glavici?
Sta li se to TVOJE dijete pita u njegovoj glavici, sto raste u jednoj civilizovanoj i tolerantnoj sredini a u kuci mu vlada malogradjanstina i primitivizam?mandy wrote:ne vjerujem da bilo kome smetaju homoseksualci,
A da ih zamislim u krevetu,ma ni to ne mogu.Zamisli dijete koje to svaki dan gleda,dva oca.Ide kod prijatelja i vidja mnogo vise oca i majku kod tih drugara.Sta se to jadno dijete sve pita u njegovoj glavici?
ma nek sam ja malogradjankafreak_with_a_laptop wrote:Sta li se to TVOJE dijete pita u njegovoj glavici, sto raste u jednoj civilizovanoj i tolerantnoj sredini a u kuci mu vlada malogradjanstina i primitivizam?mandy wrote:ne vjerujem da bilo kome smetaju homoseksualci,
BugsBunny wrote:Ako dijete moze imati jednu majku ili jednog oca, ili ni jedno ni drugo, zasto ne bi imalo dvije majke ili dva oca? Ili tri? Mandy, sreca pa ne odlucujes sta je normalno, garant bi se svi mi morali odreci svojih malih perverzijamandy wrote:ne vjerujem da bilo kome smetaju homoseksualci,
A da ih zamislim u krevetu,ma ni to ne mogu.Zamisli dijete koje to svaki dan gleda,dva oca.Ide kod prijatelja i vidja mnogo vise oca i majku kod tih drugara.Sta se to jadno dijete sve pita u njegovoj glavici?![]()
Mandy, nisam ja moderan - ustvari moderNA - jer nije pitanje mode, vec sexualnog nagona - koji postoji od kako znamo za covjecanstvo.mandy wrote: ma nek sam ja malogradjanka
a nek si ti moderan
meni to baska drago
Moje ce dijete rasti medju normalnima
pa ti ako hoces padaj na trepavice
al mene neces vrijedjanjem natjerati
da budem "moderna"
cuuuj on moderan![]()
napisala sam ja ovdje da homoseksualnost nije od rodjenja
nego je postala moda.Ako nisi peder nisi moderan.![]()
Ooo Boze ima li te
Mandy, ni bog ti ovdje ne bi pomogao.mandy wrote: ma nek sam ja malogradjanka
a nek si ti moderan
meni to baska drago
da budem "moderna"
cuuuj on moderan![]()
Ooo Boze ima li te
freak_with_a_laptop wrote:Mandy, nisam ja moderan - ustvari moderNA - jer nije pitanje mode, vec sexualnog nagona - koji postoji od kako znamo za covjecanstvo.mandy wrote: ma nek sam ja malogradjanka
a nek si ti moderan
meni to baska drago
da budem "moderna"
cuuuj on moderan![]()
Ooo Boze ima li te
Kao drugo - nemam ja namjeru da te vrijedjam, ali vidim i te kako puno vrijedjanja sa tvoje strane prema ljudima koji nespadaju u kategoriju tvoje, neke zaostale balkanske "normale". Ko to tebi potvrdi da si "normalna"? Mozda tvoji komsije, Holandjani, tebe smatraju "nenormalnom". Mozda im smeta smrad stale i kace - pa vidi kako su oni kulturni i tolerantni ljudi, dozvolili su tebi - kao izbjeglici - da boravis u njihovoj zemlji i niko ti ne uskracuje pravo da odgajas dijecu. A ti, kao "normalna", se nasla da njima udaras rezim i uskracujes prava. Svaka tebi cast - Aferim!
e ovakav odgovor mi se svidjadigger wrote:Mandy, ni bog ti ovdje ne bi pomogao.mandy wrote: ma nek sam ja malogradjanka
a nek si ti moderan
meni to baska drago
da budem "moderna"
cuuuj on moderan![]()
Ooo Boze ima li te![]()
Moj dugogodisnji komsija ima dvoje muskih: danas je jedan 40 a drugi 36. Ovaj stariji bio protuva: ni skole, ni stalnog posla... Mladji, zavrsio fakultet i odlucio da od u Japan da poducava Engleski i igra hokej. U Japanu, mic po mic, pa naucio japanski, zaposlio se u banci... sve kako treba.
Njegov otac i ja smo imali ceste price oko gays i on stvarno njih nije mogao da svari. Nenormalno, bolesno, i sve sto dolazi.
Protuva sin ode u filmsku produkciju, "nadje sebe" i nakon par godina eno ga ozenjen, kupio kucu, i zena trenutno trudna.
"Japanac" se zabavljao sa japankama... ali malo morgen. Malo po malo, roditelji shvatili koliko je sati i konacno im je on priznao.
Ma da su roditelji 3-4 kuce od moje, mi se u zadnjih par godina rijetko posjecujemo jer mislim da mu je to tesko palo ( a valjda i sjeca se sta smo sve pricali i kakve sale pravili!). Jednom mi je u "pub"-u kao nabacio da ga je "japanac" razocarao jer je od njega vise ocekivao.
Biti homoseksualac nije izbor pojedinca niti je bolest. To je igra prirode sa X i Y hromozomima ili vec sta tu ima. Valjda je to isto kao kada se rodi mongoloidno dijete. Za ovo drugo roditelji mogu da odmah primjete da stvari nisu u redu, a sa prvim, uglavnom treba da prodje pubertet prije nego se stvarno "sazna."
Nadam se da ce ti zivot donijeti sto zelis, ali treba da si svjesna da gays ne prave izbor niti da dva "oca" koji podizu dijete mogu da naprave to dijete homoseksualcom. Bar ja nikada za to nisam cuo—iz vjerodostojnih izvora.