"Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kekec

Post by kekec »

danas wrote:
zoom66 wrote: ne zahatori mu, premijer im'o after party uz ochajnu brlju made by lucinda & pittuljica..:D:D:D
ne smijem pitat sta je dalje bilo :D :D :D

Ili su samo zaspali osamuceni
kvalitetnom brljom? :roll: :D
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Mnogi komentari su seljakluk do bola i muka mi kad se snase pocnu preseravat o temi, o kojoj pojma nemaju. Ispade da je homosexualnost bolest a ne sexualni nagon.

Meni zlo kad vidim pod kakvim uslovima nasa djeca u Bosni rastu, kad pijan babo prebije majku pred ocima malog Muje, kad je djeci prva rijec sto je izuste Je i Be, kad slinavi i prljavi po cijeli dan skitaju po mahali - bjezi, kamo srece da u Holandiji rastu.

Live and let live - neka svako mete smece ispred svojih vrata.
vesela

#78 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom

Post by vesela »

digger wrote: Vrati se bona u domovinu gdje su odnosi cisti ko suza gdje gays mozes kamenovati a da ti zakon ne moze nista, gdje svi zive u zdravim heteroseksualnim brakovima, gdje su djeca postovana...

ja predlazem da- pod hitno -otvoris novo ministarstvo sa novim ministrom koji ce narediti da se ljudima dozvoli da se vole kako njima odgovara! :)
digger

Post by digger »

kekec wrote:Pederi = homoseksualci.
Pedofili su vec nesto drugo.
Ma slabo poznajem novije domace jezike :D

Wikipedia: The term pederasty or paederasty embraces a wide range of erotic practices between adult males and adolescent boys.

Kada birvaktile—u jugi—nismo znali bolje oko homoseksualzma, onda je svako ko je imao sklonosti za isti spol jednostavno bio peder, sto je sigurno bilo bazirano na gornjem korijenu rijeci. (Hej, ne zaboravite da cisto i moralno socijalisticko drustvo nije moglo da ima homoseksualace!)

Kada se pocelo dijeliti na homoseksualce i pedere, termin "peder" je kod mnogih pojedinaca ostao za obje grupe—jer kao, svi su oni isti.

Evo jos nesto iz praistorije; kada sam ja ucio engleski, rijec "gay" je znacila nesto sasvim drugo:

Oxford Dictionary:... it is now very difficult to use gay in its earlier meanings ‘carefree’ or ‘bright and showy’ without arousing a sense of double entendre.

Ali, prihvatam sve... dok god se razumijemo.
digger

Post by digger »

zoom66 wrote:
danas wrote:
digger wrote: Slazem se sa zakljucima.

Jedino brljas oko pojmova: pederi se seksaju sa djecom; homoseksualci jedino izmedju sebe. Niko ne bi dozvolio da pederi usvajaju djecu.
valjda si mislio na pedofile? peder je pogrdan naziv za homoseksualca koliko ja znam... a pedofil je seksualni napasnik, koji moze ali niposto ne mora biti homosaksualac.
ne zahatori mu, premijer im'o after party uz ochajnu brlju made by lucinda & pittuljica..:D:D:D
Ma sta ste se na me napopastili? Potrazite za to Pitt-a... :D
delightful

Post by delightful »

zecis koji ima dvojicu tata je dvostruko sretni zecic.... :) 8-)
digger

#82 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom

Post by digger »

vesela wrote:
digger wrote: Vrati se bona u domovinu gdje su odnosi cisti ko suza gdje gays mozes kamenovati a da ti zakon ne moze nista, gdje svi zive u zdravim heteroseksualnim brakovima, gdje su djeca postovana...
ja predlazem da- pod hitno -otvoris novo ministarstvo sa novim ministrom koji ce narediti da se ljudima dozvoli da se vole kako njima odgovara! :)
Ma sta ti je? Pa "oni" treba dobro da znaju da su nenormalni... cuj dva muska se drze za ruke... đe to ima smisla... ako se ovako nastavi, ode nam sav drustveni moral nizbrdo... :D
freak_with_a_laptop

digger wrote:
Kada birvaktile—u jugi—nismo znali bolje oko homoseksualzma, onda je svako ko je imao sklonosti za isti spol jednostavno bio peder, sto je sigurno bilo bazirano na gornjem korijenu rijeci. (Hej, ne zaboravite da cisto i moralno socijalisticko drustvo nije moglo da ima homoseksualace!)
Da bi se mi razumjeli - i birvaktile je bilo homosexualaca na nasem podrucju. Pa cak za birvaktile vrijeme moga babe je postojala jedna kulturna gradjanska sredina, koja je homosexualce prihvatila kao dio tog drustva - a postojala je i ruralna sredina, koja i dan danas zivi sa nekim predrasudama.

Sta spada pod tvoju definiciju morala i cistoce? Da je razmnozavanje sa jednim "birvaktile hetero sexualacem" neko vrhunsko dostignuce?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Ako ti je koja rijec nejasna, pogledaj u dictionary :D
digger

Post by digger »

freak_with_a_laptop wrote:
digger wrote:
Da bi se mi razumjeli - i birvaktile je bilo homosexualaca na nasem podrucju. Pa cak za birvaktile vrijeme moga babe je postojala jedna kulturna gradjanska sredina, koja je homosexualce prihvatila kao dio tog drustva - a postojala je i ruralna sredina, koja i dan danas zivi sa nekim predrasudama.

Sta spada pod tvoju definiciju morala i cistoce? Da je razmnozavanje sa jednim "birvaktile hetero sexualacem" neko vrhunsko dostignuce?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Ako ti je koja rijec nejasna, pogledaj u dictionary :D
Drage volje cu komentarisati... kada ti pazljivo (very carefully) procitas svaku moju rijec.

Ako to ne umijes, upitaj nekog drugog za objasnjenje... :-)
digger

Post by digger »

A wrote:Fireak, dictionary u ruke (Klaic po mogucnosti), pa pod slovo "i", tu se negdje krije objasnjenje Diggerove intervencije ;)
E moja A, tako ti je kada svaki freak danas ima laptop. A birvaktile... :D
freak_with_a_laptop

digger wrote: Drage volje cu komentarisati... kada ti pazljivo (very carefully) procitas svaku moju rijec.

Ako to ne umijes, upitaj nekog drugog za objasnjenje... :-)
Ma jok bolan, sta se imam raspitivat, nevolim ja te mahalske "reko - kazo" - meni drago da se mi razumijemo :D
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Mene najvise uznemiravaju komentari na youtubeu.
mandy

Post by mandy »

ne vjerujem da bilo kome smetaju homoseksualci,
meni ne smetaju,ali mi smetaju oni koji hoce da me ubijede
da je to normalno,a meni nije.I jos dva oca dijete ima,ma to mi nikako
nije normalno.Po meni nek' su oni zivi i zdravi,al bez usvajanja dijece.
A da ih zamislim u krevetu,ma ni to ne mogu.Zamisli dijete koje to svaki dan gleda,dva oca.Ide kod prijatelja i vidja mnogo vise oca i majku kod tih drugara.Sta se to jadno dijete sve pita u njegovoj glavici?
BugsBunny

Post by BugsBunny »

mandy wrote:ne vjerujem da bilo kome smetaju homoseksualci,
A da ih zamislim u krevetu,ma ni to ne mogu.Zamisli dijete koje to svaki dan gleda,dva oca.Ide kod prijatelja i vidja mnogo vise oca i majku kod tih drugara.Sta se to jadno dijete sve pita u njegovoj glavici?
Ako dijete moze imati jednu majku ili jednog oca, ili ni jedno ni drugo, zasto ne bi imalo dvije majke ili dva oca? Ili tri? Mandy, sreca pa ne odlucujes sta je normalno, garant bi se svi mi morali odreci svojih malih perverzija :D :D
freak_with_a_laptop

Sta li se to TVOJE dijete pita u njegovoj glavici, sto raste u jednoj civilizovanoj i tolerantnoj sredini a u kuci mu vlada malogradjanstina i primitivizam?
mandy

Post by mandy »

Sta li se to TVOJE dijete pita u njegovoj glavici, sto raste u jednoj civilizovanoj i tolerantnoj sredini a u kuci mu vlada malogradjanstina i primitivizam?
ma nek sam ja malogradjanka
a nek si ti moderan
meni to baska drago
Moje ce dijete rasti medju normalnima
pa ti ako hoces padaj na trepavice
al mene neces vrijedjanjem natjerati
da budem "moderna"
cuuuj on moderan :lol:
napisala sam ja ovdje da homoseksualnost nije od rodjenja
nego je postala moda.Ako nisi peder nisi moderan. :roll:

Ooo Boze ima li te :)
mandy

Post by mandy »

BugsBunny wrote:
Ako dijete moze imati jednu majku ili jednog oca, ili ni jedno ni drugo, zasto ne bi imalo dvije majke ili dva oca? Ili tri? Mandy, sreca pa ne odlucujes sta je normalno, garant bi se svi mi morali odreci svojih malih perverzija :D :D

ma necemo :D :D
danas

Post by danas »

mandy wrote: Ooo Boze ima li te :)
slabo izgleda :D :-)
freak_with_a_laptop

mandy wrote: ma nek sam ja malogradjanka
a nek si ti moderan
meni to baska drago
da budem "moderna"

Mandy, nisam ja moderan - ustvari moderNA - jer nije pitanje mode, vec sexualnog nagona - koji postoji od kako znamo za covjecanstvo.

Kao drugo - nemam ja namjeru da te vrijedjam, ali vidim i te kako puno vrijedjanja sa tvoje strane prema ljudima koji nespadaju u kategoriju tvoje, neke zaostale balkanske "normale". Ko to tebi potvrdi da si "normalna"? Mozda tvoji komsije, Holandjani, tebe smatraju "nenormalnom". Mozda im smeta smrad stale i kace - pa vidi kako su oni kulturni i tolerantni ljudi, dozvolili su tebi - kao izbjeglici - da boravis u njihovoj zemlji i niko ti ne uskracuje pravo da odgajas dijecu. A ti, kao "normalna", se nasla da njima udaras rezim i uskracujes prava. Svaka tebi cast - Aferim!
digger

Post by digger »

a nek si ti moderan
meni to baska drago
da budem "moderna"

Mandy, ni bog ti ovdje ne bi pomogao. :-D

Moj dugogodisnji komsija ima dvoje muskih: danas je jedan 40 a drugi 36. Ovaj stariji bio protuva: ni skole, ni stalnog posla... Mladji, zavrsio fakultet i odlucio da od u Japan da poducava Engleski i igra hokej. U Japanu, mic po mic, pa naucio japanski, zaposlio se u banci... sve kako treba.

Njegov otac i ja smo imali ceste price oko gays i on stvarno njih nije mogao da svari. Nenormalno, bolesno, i sve sto dolazi.

Protuva sin ode u filmsku produkciju, "nadje sebe" i nakon par godina eno ga ozenjen, kupio kucu, i zena trenutno trudna.

"Japanac" se zabavljao sa japankama... ali malo morgen. Malo po malo, roditelji shvatili koliko je sati i konacno im je on priznao.

Ma da su roditelji 3-4 kuce od moje, mi se u zadnjih par godina rijetko posjecujemo jer mislim da mu je to tesko palo ( a valjda i sjeca se sta smo sve pricali i kakve sale pravili!). Jednom mi je u "pub"-u kao nabacio da ga je "japanac" razocarao jer je od njega vise ocekivao.

Biti homoseksualac nije izbor pojedinca niti je bolest. To je igra prirode sa X i Y hromozomima ili vec sta tu ima. Valjda je to isto kao kada se rodi mongoloidno dijete. Za ovo drugo roditelji mogu da odmah primjete da stvari nisu u redu, a sa prvim, uglavnom treba da prodje pubertet prije nego se stvarno "sazna."

Nadam se da ce ti zivot donijeti sto zelis, ali treba da si svjesna da gays ne prave izbor niti da dva "oca" koji podizu dijete mogu da naprave to dijete homoseksualcom. Bar ja nikada za to nisam cuo—iz vjerodostojnih izvora.
mandy

Post by mandy »

a nek si ti moderan
meni to baska drago
da budem "moderna"

Mandy, nisam ja moderan - ustvari moderNA - jer nije pitanje mode, vec sexualnog nagona - koji postoji od kako znamo za covjecanstvo.

Kao drugo - nemam ja namjeru da te vrijedjam, ali vidim i te kako puno vrijedjanja sa tvoje strane prema ljudima koji nespadaju u kategoriju tvoje, neke zaostale balkanske "normale". Ko to tebi potvrdi da si "normalna"? Mozda tvoji komsije, Holandjani, tebe smatraju "nenormalnom". Mozda im smeta smrad stale i kace - pa vidi kako su oni kulturni i tolerantni ljudi, dozvolili su tebi - kao izbjeglici - da boravis u njihovoj zemlji i niko ti ne uskracuje pravo da odgajas dijecu. A ti, kao "normalna", se nasla da njima udaras rezim i uskracujes prava. Svaka tebi cast - Aferim!

ahahahah smrad stale i kace dobra si ahahahahha.
Ja sam ti dijete sa asvalta,rodjena u centru grada i moji svi.Nismo smijeli imati ni kokosi u avliji(dvoristu),ali to nije bitno,meni ne smetaju ni ti sto smrde na stalu i kace,naprotiv shvatila sam da su bolji ljudi nego napuhana carsijska"gospoda".Po ovoj tvojoj opaski vidim da taj narod ocito nije tvoj"nivo" i ti meni pricas o toleranciji.Moja komsinica(uz mene zivi) ima sa druge strane komsinicu isto holandjanku.Ne govore ima 10g.Kaze da bi rado i sa te druge strane da joj je komsinica bosanka.Sin njenog brata je homoseksualac.Dugo je to krio da bi ima 2-3g to rekao roditeljima.Otac mu je dobio infarkt i jos uvijek je jako bolestan.Nisu se odrekli dijeteta( i meni bi to bilo glupo) ali im je jako tesko i povukli su se u sebe.Bila sam na rodjendanu dijeteta jedne moje prijateljice(opet holandjanke) 5g je tada imala.Igrali su se u dvoristu i odjednom poce jedna djevojcica pjevati"Ja sam lezbejkaaaa".Kaze ova moja prijateljica"Eto vidis sta nase drustvo radi od nase dijece"rekla sam joj tada da pusti to,to su samo dijeca, ali i ona sama kaze da njihova dijeca protiv njihove volje svasta vide po ulici,da su i oni kao roditelji nemocni vise bilo sta da urade.Imala bi ti jos primjera koliko hoces,ali ovim sam htijela da ti kazem da ni svi holandjani ne misle isto kao ti,a ni kao ja i da ne smrde na stale i kace,ali se nevrijedjamo. :)
mandy

Post by mandy »

digger wrote:
a nek si ti moderan
meni to baska drago
da budem "moderna"

Mandy, ni bog ti ovdje ne bi pomogao. :-D

Moj dugogodisnji komsija ima dvoje muskih: danas je jedan 40 a drugi 36. Ovaj stariji bio protuva: ni skole, ni stalnog posla... Mladji, zavrsio fakultet i odlucio da od u Japan da poducava Engleski i igra hokej. U Japanu, mic po mic, pa naucio japanski, zaposlio se u banci... sve kako treba.

Njegov otac i ja smo imali ceste price oko gays i on stvarno njih nije mogao da svari. Nenormalno, bolesno, i sve sto dolazi.

Protuva sin ode u filmsku produkciju, "nadje sebe" i nakon par godina eno ga ozenjen, kupio kucu, i zena trenutno trudna.

"Japanac" se zabavljao sa japankama... ali malo morgen. Malo po malo, roditelji shvatili koliko je sati i konacno im je on priznao.

Ma da su roditelji 3-4 kuce od moje, mi se u zadnjih par godina rijetko posjecujemo jer mislim da mu je to tesko palo ( a valjda i sjeca se sta smo sve pricali i kakve sale pravili!). Jednom mi je u "pub"-u kao nabacio da ga je "japanac" razocarao jer je od njega vise ocekivao.

Biti homoseksualac nije izbor pojedinca niti je bolest. To je igra prirode sa X i Y hromozomima ili vec sta tu ima. Valjda je to isto kao kada se rodi mongoloidno dijete. Za ovo drugo roditelji mogu da odmah primjete da stvari nisu u redu, a sa prvim, uglavnom treba da prodje pubertet prije nego se stvarno "sazna."

Nadam se da ce ti zivot donijeti sto zelis, ali treba da si svjesna da gays ne prave izbor niti da dva "oca" koji podizu dijete mogu da naprave to dijete homoseksualcom. Bar ja nikada za to nisam cuo—iz vjerodostojnih izvora.
e ovakav odgovor mi se svidja
jednostavan i bez vrijedjanja.Razumijem ja tebe imam primjera oko sebe slicnih,ali da li ti mene mozes da razumijes da postoje ljudi kao ja i da im nije to uredu.Zbog ovog mog stava ja nebi nikoga kamenovala,ali jednostavno mislim da je to odraz drustva u kojem zive,barem ovdje to izgleda kao da je postalo dio mode.Ne znam kako je u drugim drzavama,ali ovdje je to postalo masovno,zato mislim da je postalo moderno i da covjek jednostavno ide u korak s tom modom da nebi iskakao iz tog drustva.

pooozzzzz :)
Post Reply