Celo Bajramovic SLOBODAN!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

detektor

Post by detektor »

komsija 33 wrote:Sve nastranu covjek je Bosanac i Sarajlija a ne Sipak i vise volim da on kao nas covjek sije strah nego primitivci u odjelima i bijelim carapama iz Scg ovo je BiH.Dok su gradom vladali Ismet i Ramiz nije bilo eksplozija ubistava i bruka drugih sranja bilo je koliko toliko sigurnije a sada imamo kamaru kvazi bosova koji tuse prljavu drogu mladima ubijaju se medusobno e dosta je bilo Tata is back.
Welcome back
tuzno,tuzno :(
privremeni

Post by privremeni »

lutko wrote:šta ćeš pa i ćelo je redovno plaćao poreze dok je bio na slobodi

e moja državo e moji muslimani otvorite oči progledajte ima i druga strana medalje, moramo malo dublje i šire gledati na neke stvari. Pa zar nije odsta više
e ova je dobra. Ćelo plaćao porez :lol: :lol:
tempora

Post by tempora »

Svi oni koji ovdje velicaju djelo Ismeta Bajramovica i koji su sretni zbog njegovog pustanja, u sustini glasaju za jednu bespravnu drzavu u kojoj treba da vlada kriminal, anarhija i sve sto ide uz to!
Ismet Bajramovic Celo, nije branio ovu zemlju iz nekih patriotskih ili sl razloga, vec iz jednoga jedinoga razloga. Licnog obogacivanja.
Jedan obicni ratni profiter,kojega eto vi sada stavljate na pijedestal svih mogucih vrijednosti, uzimajuci sebi za pravo da ga branite nekim krivim razlozima.
Covjek koji je vecinu svoga zivota, a posebno mladosti proveo iza resetaka, a potom pusten na slobodu, dobio mnogobrojne ovlasti da po svome receptu uredjuje i uvodi mir.
Moguce je da mu se u poslijeratnom periodu pripisalo puno toga, za sto nije bio zasluzan, ali na ta pitanja moze odgovoriti samo klika koja mu je dala te ovlasti, a kasnije ga pokusala ukloniti.
No da ovakav covjek, bude uzor nekakvim buducnim generacijima potvrdjuje da se nalazimo u eri ludila koje cemo svi ponaosob placati svojim individualnim mogucnostima.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

ne znam otkud tolika frka da se digne oko Cele. srokaće ga braća ubijenog Ajdarpašića (ko ne vjeruje neka pročita najavu ubistva u Danima u stilu sada uzimamo zakon u svoje ruke)
ocekuje nas vrelo ljeto :D
Fair Life

Post by Fair Life »

DonDavudes wrote:ne znam otkud tolika frka da se digne oko Cele. srokaće ga braća ubijenog Ajdarpašića (ko ne vjeruje neka pročita najavu ubistva u Danima u stilu sada uzimamo zakon u svoje ruke)
ocekuje nas vrelo ljeto :D
SARAJEVO NA KRAJU SVIJETA - Ramo Kolar
DonDavudes

Post by DonDavudes »

kokice u krilo i lagano zapjevusiti Show Must Go On :D

PS. fair, ok je nego, nemoj majke ti, Kolara spominjati a kamoli citirati
on mi dodje kao odlicna paradigma ljudi koje je pregazilo vrijeme.
sa visine svog neznanja i nemirenja sa novonastalom situacijom samo trabunja o vrlinama i blagodati komunizma neshvatajući da ga niti ko sluša niti pita za mišljenje (zbog takvih je oslobodjenje i propalo)
Fair Life

Post by Fair Life »

DonDavudes wrote:kokice u krilo i lagano zapjevusiti Show Must Go On :D
BOSNA NA RUBU PAMETI - Fair Life
lutko

Post by lutko »

forza ajdarpašići, samo nemojte da nevini stradaju. Inače oni su odmah najavili da će tako biti
manijak1

Post by manijak1 »

Celo Bajramovic nije Slobodan nego je Ismet.Bošnjak.Molim da ovo udje u zapisnik
Brazzo je te ispravio :D ako more ovako .
winetou

Post by winetou »

Za sve je kriva Aleksandra Martinovic,kadar SDA :-?
manijak1

Post by manijak1 »

sad je kako je :D upravo sam pročitao da je :D Engram postao oslobođen učešća na forumu pa ........to je njegovo područje.
manijak1

Post by manijak1 »

Image
I ja se prijavio.
St.Germain

Post by St.Germain »

sogandolma japrak baklava i halva....
manijak1

Post by manijak1 »

A sve se ne sluša Burek :D :D :D :D
St.Germain

Post by St.Germain »

manijak1 wrote:A sve se ne sluša Burek :D :D :D :D
ako nastavis ovako ostacemo na Vi

i necu vise razvijat burek subotom
manijak1

Post by manijak1 »

Nastavljam da pređemo :D :D sve moguće nesuglasice .
Neokumunisti ? Unitaristi ? :D :D Nedjeljom ?
plasteline

Post by plasteline »

Mislim da bi ćelo trebao pokrenuti oficijelni site. Imao bi posjeta brdo :-)
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

kijametdedo wrote:uvazeni kolega, ja koliko znam pincgauere na obali i u vrazovoj je skinuo Adem Jez, osom zarobljenom na vracama noc ranije. Celo se u datom trenutku nalazio na titovoj, tacnije u pasazu kod danasnjeg stefanela. pregledaj arhivu TVBIH za vise detalja...

sa skenderije se nije moglo pucati jer je navedeni lokalitet bio zestoko rokan sa okolnih brda. sta mislis kako su uostalom zapalili tramvaje?

sto se tice Cace, teska mu zemlja bila, priznajem, pogrijesio sam. Caco je bio psihopata, Celo je bio i ostao kriminalac.

Jukina jedina zasluga je ta sto je bio najbolje naoruzan na alipasinu polju, zahvaljujuci cinjenici da je bio najjaci krimos u opcini novi grad. u datom trenutku bio je na pravom mjestu. medjutim, covjek koji je u stanju praviti bunkere u B fazi, okrenute prema gradu, krajem 92, jer ga je vikic izmarisao pred zgradom u tadasnjoj klare cetkin br. 6, i jer ga nisu htjeli unaprijediti u cin generala zbog cinjenice da nije imao ni osnovnu zavrsenu kako treba... da li je to heroj poput sase petrovica?

a ja koliko znam Celo je ranjen u basti, ne u rovu...

kolega, niste bas upuceni, ako smijem primjetiti...
E kad me prozva red je da ti i odgovorim..mada cisto sumnjam da ce to imat ikakvog efekta, jer se po tvojim postovima da se zakljuciti da si jedan od onih koji su ubijedjeni da su najpametniji.
Ja sam..moj kolega..prvog dana rata bio na obezbijedjenju predsjednistva
i pocetak rata sam proveo u Fisu na spavanju..a u i ispred predsjednistva po danu..kad smo cekali te tenkove i te famozne specijalce sa Vraca.
Priznajem ti da si tu u pravu..sto se tice Adema, i tih pincgauera..stvarno se o covjeku radilo..ali po tebi ispade da je rat trajo jedan dan..i Celo je taj jedan dan proveo u Stefanelu. Bilo je njega svugdje..bas kao sto je bilo svugdje i Puske i Tope i mnogih drugih..samo jedna ti bitna stvar promice a to je da su na pocetku svi oni imali svoje neke paravojske i da su de facto oni bili samoproglaseni generali..a generalu..pa cak i samoproglasenom..nije mjesto na prvoj liniji.
E sad dok nismo otisli u one bezciljne rasprave ko je gdje bio?? i ko je koga vidio?? hocu da odmah stanem i da ti kazem da je moje misljenje sto se tice Celinog angazmana u ratu takvo da ga ne velicam..da ne mislim da je on i njemu slicni zasluzan za odbranu grada..ali ako si bio u Sarajevu onih prvih par dana..znas koliko je situacija bila haoticna..znas koliko je miseva pljackalo granape, i kolko je bilo raje koja nisu htjela da se bore nego su svi sjedili u kucama i gledali Senadov dnevnik i cekali da ih neko regrutuje..isto ko da je rat u Nigeriji a ne na Skenderiji..i djelom je za to zasluzna i SDA koja je toliko bila konfuzna na pocetku rata da im je trebalo dobra dva mjeseca da ista organizuju..Ali cinjenica stoji da su te male..slabo organizovane grupe ljudi..koji su htjeli to oni ili ne bili pod vodstvom onoga ko je tog trena bio najjaci u mahali..odbranili ovaj grad na samom pocetku. Uz njih treba dodati Patriotsku Ligu, Zelene Beretke i Vikiceve Specijalce..koji su jedini imali ikakvu obuku iz ratnih dejstava.
Znaci, u zakljucku, Celo i njemu slicni nisu odbranili ili spasili Sarajevo..ali su bili sastavni dio odbrane..i ako bi ti mozda i mogao dovesti Celin doprinos u pitanje..Cacin i Jukin ne mozes da si ne znam ti ko..jer kolike god da su to `psihopate` bili..a jesu jer znam da mi je Juka upuco rodjaka, koji mu je bio jedan od boljih jarana, zbog neke zajebancije..ne mozes biti licemjer i reci da su bili veci profiteri od recimo komandanta 1. korpusa koji je u ratu zaradio sa Alemkom i na meni i na tebi..ili od Hasana Cengica i ef. Cerica..kojima sam ja u po rata bio obezbjedjenje u Visokom kad su okretali janjad dok su raja skapavala od gladi.
A sto se tice Celinog ranjavanja evo ti sad jedna informacija koju si mozda znao a mozda i nisi..Celu su u ratu upucali nasi iz snajpera, i da nije nosio pancir nebi danas ni bilo ovog sudjenja. 8-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:A sto se tice Celinog ranjavanja evo ti sad jedna informacija koju si mozda znao a mozda i nisi..Celu su u ratu upucali nasi iz snajpera, i da nije nosio pancir nebi danas ni bilo ovog sudjenja. 8-)
Mislis na Nedzada Herendu koji je pucao vjerovatno po naredjenju Bakira Alispahica ili Nedzada Ugljena. Sukob interesa. Dva lopova zagazila jedan drugom na teren. Bio im je u tom momentu isluzen, krpa za baciti, a danas im opet treba pa ga vade iz prdekane.

Ne govori li to dovoljno o onima koji su pucali, zatim zatvorili i na poslijetku oslobodili.

Sve su to ptice iz jednog te istog SDA gnijezda.
Fair Life

Post by Fair Life »

BiH DANI - online

Suze Aleksandre Martinović

Prije nešto više od godinu dana, u centru Sarajeva, ispred kafea u Strossmayero voj ulici, svirepo je ubijen mladić. Stradao je od metka ispaljenog iz pištolja koji se nalazio tik pored glave žrtve. Iako je ubistvu iz najneposrednije blizine svjedočilo barem pedeset Sarajlija - niko od njih nije "ništa vidio". Ni ponovljene molbe policije za pružanjem informacija koje bi pomogle otkrivanju ubice, uz garancije anonimnosti, nisu pomogle i ubica je i danas na slobodi.

Da je kojim slučajem tom ubistvu prisustvovala sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Aleksandra Martinović, danas je već izvjesno, ishod neuspješne istrage bi ostao isti. Njena presuda u ponovljenom procesu protiv optuženih za ubistvo Rahmana Ajdarpašića logični je slijed nepovjerenja koje građani imaju prema institucijama zaduženim za zaštitu zakona. Ništa ne vidjeti, to jest, gledati svoja posla i u situacijama kada ljudi bivaju svirepo ubijani tik pored mnoštva očevidaca, postao je obrazac čuvanja vlastite glave. Oni koje bi svijest da je šutnja o zločinu ustvari saučesništvo mogla natjerati da posvjedoče ili urade ono što im je dužnost za koju su plaćeni, protiv griže savjesti se bore sudbinom koja je zadesila sarajevske specijalce i sudiju Salema Misu: prvi su, zbog optužbi notornog kriminalca Niska Karkelje, unatoč oslobađajućim sudskim presudama, još uvijek bez posla, a život prvog i članova njegove porodice je praktično uništen.

U takvoj situaciji sutkinja Aleksandra Martinović je zaista imala razloga plakati pred kolegama i advokatima kada je saznala da je njoj uvaljeno suđenje protiv Ismeta Bajramovića. Oni koji su je sretali tih dana mislili su da plače svjesna posljedica vlastite odlučnosti da slijedi zakon i profesionalnu savjest. No, nakon njene oslobađajuće presude, jasno je da je ona, najbolje poznavajući domete vlastite hrabrosti, već tada znala kako će presuditi. O ovome svjedoči kako sama njena presuda, tako i način na koji je vodila proces.

Posljednja presuda u procesu protiv Ismeta Bajramovića najkrupniji je dokaz dubine ponora u koji su ovdašnje pravosuđe stjerali kadrovi stranaka na vlasti i Ashdownove zvučno objavljene reforme pravosuđa. Uvjerenje da se nezavisnost sudstva može graditi na sudijama sa karakternim osobinama pizde i plaćama od tri i više hiljada maraka ravno je Ashdownovom uvjerenju da će nas u Evropu odvesti reformirani nacionalisti i kriminalci. A upravo je sudbina dva procesa protiv Bajramovića, povodom dva mrtva čovjeka, najbolji dokaz koliko je Bosna i Hercegovina danas bliže Evropi nego tokom rata.

Naime, kada je kao rezultat ratnog sukoba sa Bajramovićem ostao mrtav pripadnik Armije BiH Zoran Vučić, u zataškavanje "incidenta" uključio se kompletan vojni i esdeaovski vrh BiH: naravno, Bajramović nije odgovarao, a majka ubijenog Vučića tek je nedavno iz Dana saznala da njen sin nije "zlatnog ljiljana" dobio zbog herojske borbe protiv mrskih četnika. Danas je, očito, puno lakše sakriti poratni Bajramovićev "nestašluk": dovoljno je izabrati pravog sudiju, a porodici ubijenog Ajdarpašića poručiti da ima biti sretna što njihov Rahman nije proglašen krivim za vlastito ubistvo.

Vjerovali li ne, meni je u čitavoj ovoj priči najzanimljivija sutkinja Martinović. Opći prezir koji jeste zaslužila kod mene ustupa mjesto sažaljenju. Mora da je nešto gadno Bogu zgriješila kad ju je odabrao da upravo ona bude lik iz ogledala u kojem se, sa časnim izuzecima, možemo komotno zrcaliti svi mi, današnje Sarajevo, čitava Bosna. Bolje i nismo zaslužili nego da sudije poput Vlade Adamovića sjede u Državnom sudu, advokati poput Fahrije Karkina budu primjer uspješnosti, a Avazov junak ponovo među nama na ovome što nazivamo slobodom.
Senad Pecanin
wels

Post by wels »

Sve su prilike da cu se morati umjesati.
Jelaski_Jalijas

Post by Jelaski_Jalijas »

JOJJ stari!!! kud cu ja sad doselit u Sarajevo stari ma jednostavno necu izlazit iz stana !!! HEHE cuo sam od par sarajlija da je dosta zafrkan ! stari !
manijak1

Post by manijak1 »

Jebi ga jarane , ne moraš izlaziti ti , izaći će neki dečko koji ima štoljpi i radi već neke poslove pa odjednom mu se upali lampica da bi mog'o biti Ćelo umjesto Ćele i eto ti :D kruga.
Inače kod nas su već od 96 stigli mnogi izvana koji su zajebali Ćelu 500000000 miliona puta.
Tako ti je to .Za sada .Dok Wels šta ne namiri.
kame

Post by kame »

Tako je Manijak. U Sarajevu ima puuuuuuno vecih bandita i lovatora od Cele. Celo je naspram njih mala maca.

Ja recimo znam jednog takvog koji uopste nije bio ovdje u ratu. Sto znaci da nije ratni profiter. Jedan je od najbogatijih ljudi u Sarajevu.

Izgleda prilicno pitomo......tako se i ponasa.....ali ja se ne bih sa njim igrao. :D :lol: Za pretpostaviti je da je do tolikog bogatstva dosao ilegalnim putem jer potice iz jako siromasne porodice. :-? On je vjerovatno jedan od najvecih bandita ovdje. Jer nije zaradio na humanitarnoj pomoci vec na organizovanom kriminalu u inostranstvu. 8-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Prica je o Celi kao UBICI, a ne o lovatorima. Nije bio sudjen za kriminal vec za ubistvo sa predumisljajem.
Post Reply