halo ba dijaspora
- Jimmy_The_Saint
Gdje "u nas"? A firma đe lifa basr mož' bit jedino kakvo državno kino, ne znam da drugdje ima kvota.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
sta, da ti kazem pa da me i ti optuzis da mahalam? e sipak ti!Jimmy_The_Saint wrote:Gdje "u nas"? A firma đe lifa basr mož' bit jedino kakvo državno kino, ne znam da drugdje ima kvota.
- Jimmy_The_Saint
Jok ba. Ja sam doajen mahalanja. Volim sokak više nego hAsvalt, "Ramele mi moje"
Nego fakat me taj zakon zanima. Ako mi dokurči ovaj kanton, da znam imam li pravo tražit' bahlje na pravoslavnoj bogosloviji ili u oPŠtini
Nego fakat me taj zakon zanima. Ako mi dokurči ovaj kanton, da znam imam li pravo tražit' bahlje na pravoslavnoj bogosloviji ili u oPŠtini
-
mIRCerka
cini mi se da mu je krovni zakon ANEKS 7, povratak SVAKO NA SVOJE, pa tebi koji radis recimo u posti vec 10 godina, dodje neko ko je prija rata radio tu i dobije svoj posao nazad. A ti, ako si sretan, dobijes ili premjestaj ili se snalazis sam. Isto je i za stanove. Tako da mi je pun klinac price NEMA SE GDJE VRATITI.Jimmy_The_Saint wrote:Jok ba. Ja sam doajen mahalanja. Volim sokak više nego hAsvalt, "Ramele mi moje"![]()
Proguglacu nakon rucka da nadjem Otaj zakon.
- Jimmy_The_Saint
Pun, nepun, mogu ti reć' da to malo tukne na šupljak. Aneks 7 je blehaU neviđena. Mogu bit hepi što su me bez nezgode pustili da se ispišem iz građanstva.
-
DONY
mIRCerka wrote:Da li znas da dosta dijasporaca mora birati izmedju bh. drzavljanstva i drzavljanstva zemlje u kojoj su trenutno?Grom iz vedra neba wrote:Da je samo pola dijspore glasalo na izborima danas Dodik ne bi mogao formirati sam vlast u RS-u...
A Nosferatu fino napisa: pratis SVOJ selamet i tacka.
Plus, ja se licno ne slazem sa pricom da dijaspora MORA glasati, jer, uz svo duzno postovanje mojoj familiji i prijateljima vani, NECE MENI VLAST KROJITI NEKO KO GUZU PERE U ATLANTSKOM OKEANU.
a sta ce mo sa ovim iz Tihog oceana,blizi im je Japan.
-
mIRCerka
evo trazim sliku grafita KINEZI MARSH NAZAD U JAPAN!DONY wrote:mIRCerka wrote:Da li znas da dosta dijasporaca mora birati izmedju bh. drzavljanstva i drzavljanstva zemlje u kojoj su trenutno?Grom iz vedra neba wrote:Da je samo pola dijspore glasalo na izborima danas Dodik ne bi mogao formirati sam vlast u RS-u...
A Nosferatu fino napisa: pratis SVOJ selamet i tacka.
Plus, ja se licno ne slazem sa pricom da dijaspora MORA glasati, jer, uz svo duzno postovanje mojoj familiji i prijateljima vani, NECE MENI VLAST KROJITI NEKO KO GUZU PERE U ATLANTSKOM OKEANU.
a sta ce mo sa ovim iz Tihog oceana,blizi im je Japan.
Mislim da si shvatio poentu onoga sto napisah, da ne zachatavam dalje
Inace cu morati traziti autorsku zastitu clanka DDR440 ...
-
DONY
#83 Re: halo ba dijaspora
DDR400 wrote:Radite li vi išta da nama bude bolje? Pa dokle ćemo ovako??
Hajmo sad fino, evo plana:
-Ko je završio neku korisnu školu odmah nek se vraća i širi znanje u BiH
-Ko ima veze sa politikom i ekonomijom nek lobira i svraća vodu na našu stranu
-Ko još ništa nije uradio nek se odrekne Bosanstva da nas ne bruka
Dokle smo gospodo?
I ova tema kao sve druge vezane za dijasporu ce pokazati "pravo lice Bosanaca i Hercegovaca", u dijaspori a i BiH.posto sam iz dijaspore,mogu slobodno reci da na ovih nekoliko stranica ove teme odnos koji je pokazan iz BiH prema dijaspori,nazalost je potpuno ispravan.Dijaspora nije zasluzila bolje,nazalost..Puno je godina proslo od zavrsetka rata i sta je to znacajno i organizovano ucinjeno za Bosnu od strane dijaspore,skoro nista..
- shana_majka
- danas
ne znam sad sta dijaspora treba da radi? kad se vrati -- otima posao domacima koju tu rade godinama. kad se ne vrati -- nisu nikakvi bosanci. kada dodju ljeti -- sto dolaze, pun mi ih je qurac, samo me nerviraju kako se foliraju. kad ne dolaze -- eto vidis kakvi su papci, zaboravili odakle su. kada pokusavaju nesto da promijene -- recimo glasanjem -- e, onda im treba zabraniti i da glasaju.mIRCerka wrote:cini mi se da mu je krovni zakon ANEKS 7, povratak SVAKO NA SVOJE, pa tebi koji radis recimo u posti vec 10 godina, dodje neko ko je prija rata radio tu i dobije svoj posao nazad. A ti, ako si sretan, dobijes ili premjestaj ili se snalazis sam. Isto je i za stanove. Tako da mi je pun klinac price NEMA SE GDJE VRATITI.Jimmy_The_Saint wrote:Jok ba. Ja sam doajen mahalanja. Volim sokak više nego hAsvalt, "Ramele mi moje"![]()
sta je vama potaman? de nam recite, pa jednom da znamo, mi supci bjelosvjetski. evo ja imam CIPSovu licnu a ne zivim u sarajevu 12 mjeseci godisnje. i sta sad? -- molim te, samo me nemoj tuci zbog te licne. sve cu uraditi sta trazite -- evo pocecu i guzicu prati u miljacki ako treba. prolazim li onda?
PS
za onoga ko je rekao da je dijaspora napravila izrael i 'oslobodila' hrvatsku -- potpuno tacno. i irska dijaspora je revitalizirala irsku i od bijede od drzave napravila nesto. albanska dijaspora ce naciniti kosovo nezavisnim.
i ovdje se vidi razlika -- u svakom od ovih slucajeva, matica je bila uz dijasporu, shvatala je koliko joj je ista potrebna i kako joj moze biti korisna. ja jos ne cuh nijednog hrvata da kaze anti iz san dijega idi peri guzicu u okeanu. koliko se sjecam -- hrvatska cak ima i posebna poslanicka mjesta za dijasporu, koja je glasala svo vrijeme. a mi cak nemamo ni neki ured koji saradjuje sa dijasporom. gluho bilo da se mi interesujemo za tamo neke bjelosvjetske dzikane. sta ce nam oni, jel' tako? a zaboravljamo da pola tih ljudi zaista nema gdje da se vrati i da pola njih i dalje traze kosti svojih najdrzaih, makar da im dzenazu prouce kako treba.
dok se ta generalna atmosfera ne promijeni, nema smisla raditi niti pokretati ista. a slabo da ce se promijeniti. tako da je nesferatu rekao sve sto se o ovoj temi ima reci.
-
mIRCerka
e jebi ga, DDR ocekuje da dijaspora nesto pokrene, dijaspora ocekuje da Bosna i Hercegovina nesto pokren, i cekajuci ode sve u mp3....to se zove igranje stonog tenisa....prebacivanje loptice...kako god....danas wrote:ne znam sad sta dijaspora treba da radi? kad se vrati -- otima posao domacima koju tu rade godinama. kad se ne vrati -- nisu nikakvi bosanci. kada dodju ljeti -- sto dolaze, pun mi ih je qurac, samo me nerviraju kako se foliraju. kad ne dolaze -- eto vidis kakvi su papci, zaboravili odakle su. kada pokusavaju nesto da promijene -- recimo glasanjem -- e, onda im treba zabraniti i da glasaju.mIRCerka wrote:cini mi se da mu je krovni zakon ANEKS 7, povratak SVAKO NA SVOJE, pa tebi koji radis recimo u posti vec 10 godina, dodje neko ko je prija rata radio tu i dobije svoj posao nazad. A ti, ako si sretan, dobijes ili premjestaj ili se snalazis sam. Isto je i za stanove. Tako da mi je pun klinac price NEMA SE GDJE VRATITI.Jimmy_The_Saint wrote:Jok ba. Ja sam doajen mahalanja. Volim sokak više nego hAsvalt, "Ramele mi moje"![]()
sta je vama potaman? de nam recite, pa jednom da znamo, mi supci bjelosvjetski. evo ja imam CIPSovu licnu a ne zivim u sarajevu 12 mjeseci godisnje. i sta sad? -- molim te, samo me nemoj tuci zbog te licne. sve cu uraditi sta trazite -- evo pocecu i guzicu prati u miljacki ako treba. prolazim li onda?
PS
za onoga ko je rekao da je dijaspora napravila izrael i 'oslobodila' hrvatsku -- potpuno tacno. i irska dijaspora je revitalizirala irsku i od bijede od drzave napravila nesto. albanska dijaspora ce naciniti kosovo nezavisnim.
i ovdje se vidi razlika -- u svakom od ovih slucajeva, matica je bila uz dijasporu, shvatala je koliko joj je ista potrebna i kako joj moze biti korisna. ja jos ne cuh nijednog hrvata da kaze anti iz san dijega idi peri guzicu u okeanu. koliko se sjecam -- hrvatska cak ima i posebna poslanicka mjesta za dijasporu, koja je glasala svo vrijeme. a mi cak nemamo ni neki ured koji saradjuje sa dijasporom. gluho bilo da se mi interesujemo za tamo neke bjelosvjetske dzikane. sta ce nam oni, jel' tako? a zaboravljamo da pola tih ljudi zaista nema gdje da se vrati i da pola njih i dalje traze kosti svojih najdrzaih, makar da im dzenazu prouce kako treba.
dok se ta generalna atmosfera ne promijeni, nema smisla raditi niti pokretati ista. a slabo da ce se promijeniti. tako da je nesferatu rekao sve sto se o ovoj temi ima reci.
Irska se ne moze porediti sa BiH samo iz jednog razloga:
U Ameriku su otisli IRCI iz Irske, dok su u Ameriku otisli Bosnjaci, Hrvati, Srbi i malo ostalih iz Bosne.
Ako se kontamo
-
tatoo
#87 Re: halo ba dijaspora
Vracati se ne mislim. Ne mislim nista raditi da tebi bude bolje, radi sam.DDR400 wrote:Radite li vi išta da nama bude bolje? Pa dokle ćemo ovako??
Dokle smo gospodo?
Ne glasam jer ne zivim dole. Drzavljanstva se odricem cim se steknu uslovi.
-
Reina
opet generalizujes, po svom starom oprobanom receptu, niti ti predstavljas dijasporu niti mirci domace ...danas wrote:
-
Pearl
a ti si kao neka zlatna sredina?Reina wrote:opet generalizujes, po svom starom oprobanom receptu, niti ti predstavljas dijasporu niti mirci domace ...danas wrote:
svaka cast dijaspori koja hoce da pomogne.. ali je cinjenica da smo mi vise apatije od dijaspore vidjeli nego nekog ulaganja.. ne racunam pomaganje vlasititim porodicama jer ne vidim da to utice na poboljsanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta...
a druge strane, maticni su svi pasivni io po oprobanom receptu je uvijek neko drugi kriv...
sve zavisi od slucaja do slucaja.. nit je dijaspora duzna da pomaze, nit mi ceka da ocekujemo pomoc...
najpametnija do sad, koja malo baca svjetlo na nesuglasice, by mirci:
U Ameriku su otisli IRCI iz Irske, dok su u Ameriku otisli Bosnjaci, Hrvati, Srbi i malo ostalih iz Bosne.
Ako se kontamo Very Happy
dok se ovo ne rijesi, i dalje cemo se dijeliti na domace supke i dijasporske supke raznih nacionalnosti, narodnosti i vjerskih pripadnosti umjesto na ljude i neljude...
-
FFK as Lucy01
Zvanicno ne predstavlja, ali vjerovatno 95% dijaspore ovako razmislja kao ona.Reina wrote:opet generalizujes, po svom starom oprobanom receptu, niti ti predstavljas dijasporu niti mirci domace ...danas wrote:
Ko god ovdje pise o odnosu "domacih" i dijaspore, izgleda kao da vam trebamo samo ako cemo poboljsati kvalitet vaseg zivota, ali da vi i dalje odlucujete o tome kako, kada, gdje....
I u pravu si, niti vas nekolicina predstavlja sve Bosance i Hercegovce niti nas nekolicina predstavlja cijelu BiH dijasporu, ali vjerovatno su razmisljanja vecine "vas" i "nas" slicna..
- danas
ma ne kontamo se izgleda. nisi nam jos rekla gdje ti peres svoju guzicu? jer to je izgleda najbitniji faktor ovdje. a zanima me i odgovor na pitanje -- sta ja treba da radim da bih matici (kojoj si valjda ti licno predstavnik?) napokon bila 'potaman'? zaista me zanima, zeljela bih da znam. da ne zivim vise u uzaludnoj nadi. jedni kazu glasaj, drugi kazu treba vam zabraniti glasanje; jedni kazu dolazi i odrzavaj kontakte, drugi kazu ne dolazi ljeti ides mi na zivce. sta vise, de mi recite pa da znam. jer koliko vidim, najbolje bi bilo da se dijaspora javno spali, jer nista drugo ne prolazi visoke standarde visocanstava kojima je najveci domet kao i onom sarajliji06 -- to sto guzicu haman peru u miljacki. ili mozda grijesim?mIRCerka wrote:
e jebi ga, DDR ocekuje da dijaspora nesto pokrene, dijaspora ocekuje da Bosna i Hercegovina nesto pokren, i cekajuci ode sve u mp3....to se zove igranje stonog tenisa....prebacivanje loptice...kako god....
Ako se kontamo
a stonog tenisa nema. nema se sta odgovornost prebacivati sa jedne na drugu stranu, jer odgovornost nije na dijaspori. dijaspora sama ne moze pokrenuti -- niti treba da pokrece -- ista. jer dijaspora se nalazi u najmanje 20 i kusur drzava, i nije niti drzava, niti vlada, niti organizacija da se samostalno moze baviti ovakvim pitanjima. to je samo grupa ljudi. ovakve stvari treba da krenu iz matice, koja ce svojim ponasanjem i politikom stvoriti povjerenje kod dijaspore, a onda i uvjete, infrastrukturu, zakone, mogucnosti... za saradnju i za sve ostalo. ako to matica zeli i hoce. a posto nece -- nesferatu je sve rekao, pa da ne ponavljam vise.
- pitt
Ja sam prestao glasat za nase izbore davnih upravo zato da mi vise ne trube kako je dijaspora kriva za sve izborne rezultate (neuspjehe). Samo je sramopta da na svake izbore izadje vise ljudi iz dijaspore (koji shvataju znacenje izbora) nego domaci na koje ce izborni rezultati imat najvise uticaja. Izadjite na izbore, krojite svoju sudbinu i ne krivite dijasporu za sve. 
-
BECHO1
Udrite na dijaporase, mater im njihovu bogatunsku.
Oni nama vodje dosli krojit sudbinu a mi se satrasmo da nam bude bolje. Da nije stoke dijasporaske, nasi redovni mirni i nemirni protesti ispred zgrade vlada i predsjednistva i nas buntovnicki gen bi napravili Cemeriku od nas. Oni nama dosli brat kuruze vodje u nasoj avliji a kuruz nik'o mashala velik, neJma ni jedne bakterije na njemu. 
-
Kwaheri
BECHO, jesu te to banirali pa si stavio ovog keca?BECHO1 wrote:Udrite na dijaporase, mater im njihovu bogatunsku.Oni nama vodje dosli krojit sudbinu a mi se satrasmo da nam bude bolje. Da nije stoke dijasporaske, nasi redovni mirni i nemirni protesti ispred zgrade vlada i predsjednistva i nas buntovnicki gen bi napravili Cemeriku od nas. Oni nama dosli brat kuruze vodje u nasoj avliji a kuruz nik'o mashala velik, neJma ni jedne bakterije na njemu.
-
Kwaheri
pitte, izbori su bili...pitt wrote:Ja sam prestao glasat za nase izbore davnih upravo zato da mi vise ne trube kako je dijaspora kriva za sve izborne rezultate (neuspjehe). Samo je sramopta da na svake izbore izadje vise ljudi iz dijaspore (koji shvataju znacenje izbora) nego domaci na koje ce izborni rezultati imat najvise uticaja. Izadjite na izbore, krojite svoju sudbinu i ne krivite dijasporu za sve.
Nego, kako djeca, hanuma, kukci?
-
BECHO1
Jesu, poslali me malo na odmor u Banovice.zena wrote:BECHO, jesu te to banirali pa si stavio ovog keca?BECHO1 wrote:Udrite na dijaporase, mater im njihovu bogatunsku.Oni nama vodje dosli krojit sudbinu a mi se satrasmo da nam bude bolje. Da nije stoke dijasporaske, nasi redovni mirni i nemirni protesti ispred zgrade vlada i predsjednistva i nas buntovnicki gen bi napravili Cemeriku od nas. Oni nama dosli brat kuruze vodje u nasoj avliji a kuruz nik'o mashala velik, neJma ni jedne bakterije na njemu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#97 Re: halo ba dijaspora
Ovo nekako ispade kao glavni problem BiH a nije. Kao prvo treba nekih masu stvari ocistiti direktno svako u svom dvoristu pa da obostrani prigovori budu na mjestu. Drzava je ta koja mora voditi racuna o svojoj dijaspori ali i dijaspora o drzavi. Medjutim na obadvije strane se nadje seronja i onda naravno kuminira totalno nerazumjevanje.DDR400 wrote:Radite li vi išta da nama bude bolje? Pa dokle ćemo ovako??
Dokle smo gospodo?
- Dzaba su sve zavresene skole, titule, potrebe kada jednostavno neko mora da zaposli nekoga svoga bio on strucnjak ili ne. Kod nas se jos uvijek ne zaposljavaju ljudi prema strucnosti nego prema podobnosti, rodbinskoj vezi i nacionalnom kljucu. Osim toga tu je u drzavi jos masa problema sa kojima se susrecu dijasporci i naravno, kao i masi stranih investitora, jednostavno stvori se ambijent odbojnosti. Patriotizam je jedna stvar ali isto tako i licni interes je uvijek veci sto je sasvim normalno i kod jednih i kod drugih.
- E ovo je upravo ono najvaznije sto bi trebala da radi dijaspora ali to nikako ne moze bez cvrste veze sa maticom i dogovora sa njom. Ne mozes ti jednostavno otici negdje u neku formu i lobirati za BiH a da kad se javis i to spomenes nekome u BiH ne postoji nikakav interes. To moraju biti zajednicki projekti u kojima bi dijaspora imala zadatak produzene ruke drzave.
- E sad ova treca tacka je pomalo najteza u obliku u kojem si je ti napisao. Odakle nekome pravo da nekome oduzme njegovu pripadnost po rodjenju. Nekako je puno bolje ako se ne radi nista za drzavu da se ne radi i nista protiv drzave tj. bespotrebno je takvim teorijama oduzimanja Bosanstva sticati nova neprijateljstva. Hoce li neko pomoci ili ne to je samo stvar njegove dobre volje a dobre volje ce sigurno biti vise ako je bude vise i u drzavi. Ako neko nista ne radi ne vidim zasto bi te brukao jer ako isti taj dobro radi bilo gdje u dijaspori svako ce reci kako je taj Bosnac sjajan a i tim malim gestom hvale drzava i te kako dobija.
Naravno ja sam prvi da se uzme svakom drzavljanstvo ko je ocrnio ime ove drzave i naroda koji zive u njoj a i takvih ima dosta ali ipak puno manje od ljudi iz dijaspore koji vole svoju zemlju i htjeli bi joj pomoci samo su u toj zemlji neke rampe nepremostive bar za sada.
Puno bi bila interesantnija tema "kako dijaspora moze pomoci BiH i kako BiH treba da odgovori tome" nego ovako emocionalno nabijene teme gdje svi dodjemo do nekoga zida i ne mozemo naprijed.
- pitt
Selam hanumazena wrote:pitte, izbori su bili...pitt wrote:Ja sam prestao glasat za nase izbore davnih upravo zato da mi vise ne trube kako je dijaspora kriva za sve izborne rezultate (neuspjehe). Samo je sramopta da na svake izbore izadje vise ljudi iz dijaspore (koji shvataju znacenje izbora) nego domaci na koje ce izborni rezultati imat najvise uticaja. Izadjite na izbore, krojite svoju sudbinu i ne krivite dijasporu za sve.cekaj josh cetiri godine pa shiri propagandu...
Nego, kako djeca, hanuma, kukci?
ma ne sirim propagandu al mi do grla doslo vise ko je kriv za sta i ko kome treba pomoci.
-
Reina
95% razmislja isto hahah jao predrasuda, pa vidi ovaj forum od 10 forumasa , svi razlicita misljanja imajuLucy01 wrote:Zvanicno ne predstavlja, ali vjerovatno 95% dijaspore ovako razmislja kao ona.Reina wrote:opet generalizujes, po svom starom oprobanom receptu, niti ti predstavljas dijasporu niti mirci domace ...danas wrote:
Ko god ovdje pise o odnosu "domacih" i dijaspore, izgleda kao da vam trebamo samo ako cemo poboljsati kvalitet vaseg zivota, ali da vi i dalje odlucujete o tome kako, kada, gdje....
I u pravu si, niti vas nekolicina predstavlja sve Bosance i Hercegovce niti nas nekolicina predstavlja cijelu BiH dijasporu, ali vjerovatno su razmisljanja vecine "vas" i "nas" slicna..
ovo sto sam sve gore napisala "u vezi dijaspore i njenog prava glasanja" nema nikakve veze samnom nego upravo S NJIMA i njihovim pravima , a ti opet o "koristoljublju" nas i vas...smijesno...
jedino sto zamjerim onima koji su vani ali mislim da su to oni koji nisu dobronamjerni dodju na forum i pocnu generalizovati pa govore svi su cetnici, svi su ustase , bosnjaci neki vjerski fanatici, a fino sjede u fotelji neke kanade ili amerike i daljinskim jos vise zavadjaju ljude, sto im je i cilj. A da ne govorim o namjernom generalizovanju i o toboznjoj netrpeljisvosti domacih prema dijaspori
pa kad normalni ljudi iz dijaspore to citaju normalno da ce se upitati pa sta je ovo ....a u sustini stvari su sasvim drugacije.
-
vesela
danas wrote: za onoga ko je rekao da je dijaspora napravila izrael i 'oslobodila' hrvatsku -- potpuno tacno. i irska dijaspora je revitalizirala irsku i od bijede od drzave napravila nesto. albanska dijaspora ce naciniti kosovo nezavisnim.
ovdje bih dodala da irci i albanci u dijaspori MORAJU materijalno pomagati svoje oslobodilacke pokrete, inace imaju probleme sa mafijom (govorim o stvarima koje sam vidjela i znam da su takve)
takvo nesto se ne moze ni milom ni silom napraviti sa narodom iz bosne, iz jednostavnog razloga:NE POSTOJE BOSANCI!...ljudi se okupljaju u nacionalnim klubovima i svako se drzi svog, 99%...nas 1% ignorisu
naslov teme i uvodni post su, u najmanju ruku provokativni!...u diskusiji se slazem i sa mirci i sa danas...obje su u pravu!
ja NE glasam, jer necu!...moje pravo i niko me ne moze natjerati da glasam!
ja dolazim i ostajem koliko JA hocu i trosim svoje pare kako JA hocu!...i niko mi nista ne moze!...ako i pokusa brzo ih spustam na zemlju!
govorite o "dijaspori na odmoru" i cudnom i odvratnom ponasanju!...ima ih, i to puno!...mene niko ne dira, jer dodjem u svoj grad i ne odskacem ni u govoru niti u ponasanju!...jednostavno budem svoja na svom!...i to mi niko ne moze oduzeti!
pomoci mogu, ali ono ili onga koga JA hocu!...i popustite boga vam ove suplje u uvodu: GDJE STE VI GOSPODO? (tako nekako)...tamo sam gdje hocu da budem i radim sta ja hocu, negdje u svijetu, jer to nisam mogla u svom gradu!
P.S.
prije 3.g su ljubljana, zagreb, beograd i sarajevo dali konkurs za programe za benzinske pumpe...moj sin je bio u timu koji je to radio...sarajevo nije htjelo da primi njegov program zato sto mu je ime i prezime SRPSKO...provjereno u sarajevu, kod mojih poznanika, koji su objasnili da je momak sarajlija, da mu je otac bio u "nasoj vojsci" i da mu je mati muslimanka...znaci jos uvijek se ne gleda kvalitet posla i rentabilnost, nego jebiga, otkud srbin u americkom projektu?!
glasajte za ljude koji ce napraviti GRADJANSKU drzavu, mozda dijaspora nesto i uradi!
joj dje si edu?...ovi su plaho mlaki!