E ovako dragi moj jarane, jeftina struja treba i mitall steelu onda, i svim zeljezarama gdje god ima, i sarajevskoj pivari, i klasu, i tizlanskim kombinatima, fabrikama namjestaja jer su puno korisniji od aluminija. da ne pricam po ekologiju.Celicna_saka wrote:Smiri se kalimero, isto ko da sam ja neki faktor koji odlucuje. Aluminiju treba jeftina struja, na nasim politicarima je da skontaju sta izvuci zauzvrat.
NOVO POSKUPLJENJE STRUJE DOLAZI, samo da znate...
-
calimero
-
Ivana Orleanska
Potpuno se sla¾em, ako nam budu radile fabrike, ljudi æe imati plate, pa im onda ne æe biti skupa struja.
Svaka pametna zemlja daje beneficije privredi, jar samo tako ima za njene potrebe, a narod je zadovoljan.
Svaka pametna zemlja daje beneficije privredi, jar samo tako ima za njene potrebe, a narod je zadovoljan.
-
calimero
Zasto da svako od nas daje po 4 marke da bi aluminij imao jeftiniju struju? ili bilo ko ko je privatan kao aluminij, a uz to i rasisticki?Ivana Orleanska wrote:Potpuno se slažem, ako nam budu radile fabrike, ljudi će imati plate, pa im onda ne će biti skupa struja.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
calimero, hajd sad glavom u zid udari dva tri puta i dodji sebi.calimero wrote:kazem samo daj mi cifre mircerko! je l previse trazim?
mIRCerka wrote:DRAGI KALIMERO, PRVOG APRILA PROSLE GODINE SU BILI PROTESTI RADI CINJENICE DA NIJE UKINUTA ZIMSKA TARIFA VEC JE ONA ZADRZANA PREKO LJETA.calimero wrote:Ne znams ta placas ali u mene je jednotarifno brojilo i zimska tarifa je pola godine. 3 zadnja mjeseca i 3 prva mjeseca u godni.
A kako znas koliko placas u avgustu a koliko u januaru kada vec ne nosis racune na posao?
Malo prosurfaj.
PS Ne nosim racune pa ne znam tacne iznose, a znam da je cijena ostala ista.
kazem NE NOSAM RACUNE SA SOBOM, RACUNI SU KOD KUCE, JA SAM NA POSLU.
Ako treba nacrtati, reci, PAINT je spreman!
-
calimero
Pa kako onda svasta nesta znas o racunima a nisu sa tobom javascript:emoticon(':-D')
Very Happy

Very Happy
mIRCerka wrote:calimero, hajd sad glavom u zid udari dva tri puta i dodji sebi.calimero wrote:kazem samo daj mi cifre mircerko! je l previse trazim?
mIRCerka wrote: DRAGI KALIMERO, PRVOG APRILA PROSLE GODINE SU BILI PROTESTI RADI CINJENICE DA NIJE UKINUTA ZIMSKA TARIFA VEC JE ONA ZADRZANA PREKO LJETA.
Malo prosurfaj.
PS Ne nosim racune pa ne znam tacne iznose, a znam da je cijena ostala ista.
kazem NE NOSAM RACUNE SA SOBOM, RACUNI SU KOD KUCE, JA SAM NA POSLU.
Ako treba nacrtati, reci, PAINT je spreman!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nije svadja u pitanju, niti je u pitanju ko je kome simpatican, ja tebi rekoh kad ti mogu postirati racune, a ti navalio isto sivonja....calimero wrote:Simpaticna si mi i necu se svadjati sa tobommIRCerka wrote:calimero wrote:Pa kako onda svasta nesta znas o racunima a nisu sa tobom javascript:emoticon(':-D')
Very HappyKakav ti je to argument zivota ti?
Izvini, koja budala nosi sve racune sa sobom na posao?
-
Ivana Orleanska
Kako ti daje¹ 4 KM?calimero wrote:Zasto da svako od nas daje po 4 marke da bi aluminij imao jeftiniju struju? ili bilo ko ko je privatan kao aluminij, a uz to i rasisticki?Ivana Orleanska wrote:Potpuno se sla¾em, ako nam budu radile fabrike, ljudi æe imati plate, pa im onda ne æe biti skupa struja.
Struja je domaæinstvima poskupila 6%, a Aluminiju 26%.
Ne prièate o jednoj drugoj pojavi: ko jo¹ danas grije se na drva i æumur?
Jako rijetko, a veæina u svakoj sobi ima kvarcnu peæ ili uljni radijator, pa grije li se, grije.
Onaj ko ne mo¾e platiti treba i ¹parati, ja znam penzionere u mom kom¹iluku, ne griju se na struju, veæ i kuhaju i griju se na æumur.
Oni bi vrlo rado da privreda vi¹e izdvaja za PIO pa da im se penzije poveæaju, onda bi tro¹ili struje koliko hoæe, a privreda mo¾e raditi samo ako joj se pomogne da stane na noge.
A taj Aluminij koji vam je noæna mora, izdvaja i te kako sve namete i to ne na 200KM kao oni koji ko' fol vole BiH, veæ na stvarna primanja.
Svi mi na neki naèin imamo od toga koristi.
Daj Bo¾e da i drugi tako rade, pa makar u njima radio ja Vlah, ja Turèin.
-
haris ubleha
Nemoj vise okolisati... Hajde, vrijeme je da kazes 100 puta ponovljenu laz kako "Hrvati pune 60 posto federalnog budzeta"...Ivana Orleanska wrote:A taj Aluminij koji vam je noćna mora, izdvaja i te kako sve namete i to ne na 200KM kao oni koji ko' fol vole BiH, već na stvarna primanja.
Nego, zasto bi federalna vlada po povlastenoj cijeni prodavala struju firmi koja je na nezakonit nacin od 100 posto drzavne postala samo 44 posto drzavna? I jos da to pojeftinjenje struje Aluminiju trebaju finansirati ubogi rudari iz Banovica i obicni gradjani. U isti kos stavljam i lopovluke u privatizaciji i sada zahtjevima za povlastenim cijenama struje za Zeljezaru Zenica i Elektrobosnu u Jajcu. Kriminalci su sve te firme oteli od drzave a sada kao "uspjesni biznismeni koji uplacuju velike doprinose" imaju obraza traziti povlastene cijene struje. Sreca da ima FERK.
-
Ivana Orleanska
Sto posto dr¾avno je bio samo kr¹ koji je ostao nakon granatiranja JNA Mostara.haris ubleha wrote:Nemoj vise okolisati... Hajde, vrijeme je da kazes 100 puta ponovljenu laz kako "Hrvati pune 60 posto federalnog budzeta"...Ivana Orleanska wrote:A taj Aluminij koji vam je noæna mora, izdvaja i te kako sve namete i to ne na 200KM kao oni koji ko' fol vole BiH, veæ na stvarna primanja.
Nego, zasto bi federalna vlada po povlastenoj cijeni prodavala struju firmi koja je na nezakonit nacin od 100 posto drzavne postala samo 44 posto drzavna? I jos da to pojeftinjenje struje Aluminiju trebaju finansirati ubogi rudari iz Banovica i obicni gradjani. U isti kos stavljam i lopovluke u privatizaciji i sada zahtjevima za povlastenim cijenama struje za Zeljezaru Zenica i Elektrobosnu u Jajcu. Kriminalci su sve te firme oteli od drzave a sada kao "uspjesni biznismeni koji uplacuju velike doprinose" imaju obraza traziti povlastene cijene struje. Sreca da ima FERK.
Zar ti misli¹ da je trebalo samo uzeti pra¹ka i obrisati pra¹inu sa strojeva, pa poèeti proizvoditi.
Svi koji tako mislite ili ne znate pravo stanje, ili ste toliko ostra¹æeni da ne vidite istimu.
Istina je da je Aluminij sravnjen sa zemljom i da je od dr¾avne imovine ostalo samo zemlji¹te, a sve ostalo je nanovo izgraðeno, a u to dr¾ava nije ni¹ta ulo¾ila.
Sada¹nje 44% dr¾avne imovine je i previ¹e za samo parcelu, a za tvoju informaciju vlasnici ostalih 44% su radnici Aluminija, kako prijeratni ( kako im volite tepati "protjerani")i ovi koji su ponovno izgradili tvornicu.
Zahvaljujuæi ovim novim radnicima SVI radnici imaju pravo na udio u novcu koji æe se dobiti prodajom.
Kada ka¾em SVI, to se odnosi i na Srbe, Bo¹njake i Muslimane.
Ako bi firma bila 100% dr¾avna radnici bi dobili fri¹ku figu i zato pitaj radnike Bo¹njake ¾ele li ¹to raniju prodaju Aluminija ili ne.
Nemojte vi biti njihovi advokati, Sindikat se veæ oglasio i jasno rekao ¹to je interes tih radnika.
Ali va¾no je blebetati bez veze, samo iz jednog razloga.
Daj Bo¾e da i mi iz Fabrike duhana Mostar dobijemo svoj dio u tvornici koja NIJE bila o¹teæene u ratu, ali , ne, mi nemamo ni posao ni dionice.
Pa, ko je onda tu lopov.
©to se mene tièe rasprava je zavr¹ena, jer po vama je, kako ka¾u stari Latini: Quod licet Iovi, not licet bovi!
Za one koji nisu prijateljevali sa starim Latinima: ©to je dopu¹teno Jupiteru, nije volu.
Valjda ne trebam i to tumaèiti, toliki papani niste.
-
haris ubleha
Prije rata procjena nezavisnih analiticara bila je da Aluminijski kombinat vrijedi 1,5 milijardu maraka...Ivana Orleanska wrote:Sto posto državno je bio samo krš koji je ostao nakon granatiranja JNA Mostara.
Zar ti misliš da je trebalo samo uzeti praška i obrisati prašinu sa strojeva, pa početi proizvoditi.
Svi koji tako mislite ili ne znate pravo stanje, ili ste toliko ostrašćeni da ne vidite istimu.
Istina je da je Aluminij sravnjen sa zemljom i da je od državne imovine ostalo samo zemljište, a sve ostalo je nanovo izgrađeno, a u to država nije ništa uložila.
Onda je dosao rat i... po jednima je Aluminij prosao sa minimalnim ostecenjima... a po drugima (u koje spada nasa Orleanska) unisten je 100%...
A istina je da nakon rata u Aluminiju, "100% unistenom", "sravnjenom sa zemljom", pokrenuta proizvodnja zahvaljujuci investiciji sibenskog TLM-a vrijednoj... pazi sad... 12 miliona maraka.
Znaci, Orleanska, racunica ti ne valja. U necem sto je prije "totalnog unistenja" bilo vrijedno 1,5 milijardu nije bilo moguce investicijom od 12 miliona pokrenuti proizvodnju i svesti drzavu sa 100 postotnog na vlasnika 44 posto dionica.
A sto trabunjaju sindikati... pa i ja bih, sa ili bez sindikata, rado na poklon dobio dionice koje drzava ima u BH Telekomu, Aluminiju, Bosnalijeku... samo ne moze.
-
zzzzz
E ovo mi je enigma, koliko covjek mora biti glup i zadojen da vjeruje u ovakve nebuloze. Na "bljesku" ovo mozes cuti u horskoj izvedbi, 70% ih je ubjedjeno da je to stvarno istinaharis ubleha wrote:
Nemoj vise okolisati... Hajde, vrijeme je da kazes 100 puta ponovljenu laz kako "Hrvati pune 60 posto federalnog budzeta"...
-
Sarafcina
Ivana Orleanska wrote:Kako ti daje¹ 4 KM?calimero wrote:Zasto da svako od nas daje po 4 marke da bi aluminij imao jeftiniju struju? ili bilo ko ko je privatan kao aluminij, a uz to i rasisticki?Ivana Orleanska wrote:Potpuno se sla¾em, ako nam budu radile fabrike, ljudi æe imati plate, pa im onda ne æe biti skupa struja.
Struja je domaæinstvima poskupila 6%, a Aluminiju 26%.
Ne prièate o jednoj drugoj pojavi: ko jo¹ danas grije se na drva i æumur?
Jako rijetko, a veæina u svakoj sobi ima kvarcnu peæ ili uljni radijator, pa grije li se, grije.
Onaj ko ne mo¾e platiti treba i ¹parati, ja znam penzionere u mom kom¹iluku, ne griju se na struju, veæ i kuhaju i griju se na æumur.
Oni bi vrlo rado da privreda vi¹e izdvaja za PIO pa da im se penzije poveæaju, onda bi tro¹ili struje koliko hoæe, a privreda mo¾e raditi samo ako joj se pomogne da stane na noge.
A taj Aluminij koji vam je noæna mora, izdvaja i te kako sve namete i to ne na 200KM kao oni koji ko' fol vole BiH, veæ na stvarna primanja.
Svi mi na neki naèin imamo od toga koristi.
Daj Bo¾e da i drugi tako rade, pa makar u njima radio ja Vlah, ja Turèin.
ih .. sto ne kazes da je aluminij struju dobijao po x puta nizoj cijeni od mene.
a ako je TLM ulozio u ledinu
niti sam ja budala, a budale sigurno nisu ni oni u TLM koji su ulagali tamo gdje im to moze "propasti".... nego je ovo situacija da svako dolazi po svoje
-
Ivana Orleanska
Sada tek vidim da niste krivi za va¹e mi¹ljenje, jer su informacije koje ste dobivali biule neistinite.
Istina je da je TLM ulo¾io poèetni novac, a od njega je najprije obnovljena Tvornica anoda, jer su ulaganja bila najmanja, anode su se mogle izvoziti, a ni Elektroliza ne mo¾e raditi bez anoda.
Od zarade od anoda poèela je rekonstrukcija Elektrolize, pa je najproje oèi¹æeno 56 æelija, rekonstruirano i pu¹teno u rad i tako sve dalje, sva ulo¾ena dobit je i¹la u rekonstrukciju pogona.
Dizani su krediti, Nijemci i ©vicarci kreditirali i mic po mic nastalo je ovo ¹to je danas i to sve zahvaljujuæi velikom trudu i ljubavi zaposlenika.
Zato sada imaju ¹to dijeliti SVI radnici, i oni koji su radili prije rata, a njihov trud je bio uni¹ten, tako i ovi danas koji su ponovno obnovili tvornicu na korist cijele zajednice.
Ako je to grijeh, onda trebaju odgovarati, ali ja bih predlo¾ila da se stanje dovede na nivo 1992. godine, pa neka nadobudni za¹titnici dr¾ave prodaju ¹to imaju.
Mo¾da im je to cilj, jer æe tada moæi ledinu jeftino kupiti, preprodati i profit staviti u svoj d¾ep.
Istina je da je TLM ulo¾io poèetni novac, a od njega je najprije obnovljena Tvornica anoda, jer su ulaganja bila najmanja, anode su se mogle izvoziti, a ni Elektroliza ne mo¾e raditi bez anoda.
Od zarade od anoda poèela je rekonstrukcija Elektrolize, pa je najproje oèi¹æeno 56 æelija, rekonstruirano i pu¹teno u rad i tako sve dalje, sva ulo¾ena dobit je i¹la u rekonstrukciju pogona.
Dizani su krediti, Nijemci i ©vicarci kreditirali i mic po mic nastalo je ovo ¹to je danas i to sve zahvaljujuæi velikom trudu i ljubavi zaposlenika.
Zato sada imaju ¹to dijeliti SVI radnici, i oni koji su radili prije rata, a njihov trud je bio uni¹ten, tako i ovi danas koji su ponovno obnovili tvornicu na korist cijele zajednice.
Ako je to grijeh, onda trebaju odgovarati, ali ja bih predlo¾ila da se stanje dovede na nivo 1992. godine, pa neka nadobudni za¹titnici dr¾ave prodaju ¹to imaju.
Mo¾da im je to cilj, jer æe tada moæi ledinu jeftino kupiti, preprodati i profit staviti u svoj d¾ep.
-
calimero
Koja budala kaze da hrvati pune 60 posto federalnog budzeta ????
Pa je l to 200 000 hrvata tako dobro razvija same sebe da je 2000 000 bosnjaka oliko bogato za samo 40 posto budzeta?
posto kontrolisu granice docepali su se svih zastupnistva, a u hrvatskoj postoje primeri da bosnjak NE MOZE dobiti zastupsvo nijedne firme za BiH. Dva miliona bosnjaka kupuje skoro sve od hrvata, da pocnu kupovati samo od sebe (Kao sto sam ja uveo u praksu prije 2 godne) bosnjacke pare ostaju bosnjacima, a hrvati nek onda pametuju koliko pune budzeta. Po zapadnoj herceovini ima vise skladista nego ljudi. Jos PAUSALNO placaju poreze i carine.
Brajkovic placa struju za aluminij oko 36 eura po MWh a drugi aluminijski 41 Euro. Zasto da ljudi placaju struju aluminiju, ja bih da sam mjesto ferka jos digao struju aluminija p anek fasista brajkovic pokaze onda svoje menadzerstvo. I koliko vidim dopusteno mu je da kupuje struju gdje je jeftinija, pa sta ceka.
Pa je l to 200 000 hrvata tako dobro razvija same sebe da je 2000 000 bosnjaka oliko bogato za samo 40 posto budzeta?
posto kontrolisu granice docepali su se svih zastupnistva, a u hrvatskoj postoje primeri da bosnjak NE MOZE dobiti zastupsvo nijedne firme za BiH. Dva miliona bosnjaka kupuje skoro sve od hrvata, da pocnu kupovati samo od sebe (Kao sto sam ja uveo u praksu prije 2 godne) bosnjacke pare ostaju bosnjacima, a hrvati nek onda pametuju koliko pune budzeta. Po zapadnoj herceovini ima vise skladista nego ljudi. Jos PAUSALNO placaju poreze i carine.
Brajkovic placa struju za aluminij oko 36 eura po MWh a drugi aluminijski 41 Euro. Zasto da ljudi placaju struju aluminiju, ja bih da sam mjesto ferka jos digao struju aluminija p anek fasista brajkovic pokaze onda svoje menadzerstvo. I koliko vidim dopusteno mu je da kupuje struju gdje je jeftinija, pa sta ceka.
haris ubleha wrote:Nemoj vise okolisati... Hajde, vrijeme je da kazes 100 puta ponovljenu laz kako "Hrvati pune 60 posto federalnog budzeta"...Ivana Orleanska wrote:A taj Aluminij koji vam je noćna mora, izdvaja i te kako sve namete i to ne na 200KM kao oni koji ko' fol vole BiH, već na stvarna primanja.
-
calimero
Nek placaju struju kao i ostali aluminijski kombinati i sve OK. Jos taksu na unistavanje okoline (sve juzno od aluminija je zatrovano pa pazite kad kupujete povrce iz capljine) i to kancerogenim stvarima.
Dalje, nekako brzo ova obnova rodje je l da, ne bi ni u USA ovako brzo, a istina j eda je hrvatska potrcala da svasta uradi da ne bi aluminij ostao Bosni i Hercegovini bas kao sto je hajvan hadipasic poklonio energopetrol INI (koja je 25 post sebe prodla MOL-u sa 500 000 000 dolara!!!!).
I uz to aluminij je najveci uvoznik u jugoistocnoj evropi gospodo!
Dalje, nekako brzo ova obnova rodje je l da, ne bi ni u USA ovako brzo, a istina j eda je hrvatska potrcala da svasta uradi da ne bi aluminij ostao Bosni i Hercegovini bas kao sto je hajvan hadipasic poklonio energopetrol INI (koja je 25 post sebe prodla MOL-u sa 500 000 000 dolara!!!!).
I uz to aluminij je najveci uvoznik u jugoistocnoj evropi gospodo!
Ivana Orleanska wrote:Sada tek vidim da niste krivi za vaše mišljenje, jer su informacije koje ste dobivali biule neistinite.
Istina je da je TLM uložio početni novac, a od njega je najprije obnovljena Tvornica anoda, jer su ulaganja bila najmanja, anode su se mogle izvoziti, a ni Elektroliza ne može raditi bez anoda.
Od zarade od anoda počela je rekonstrukcija Elektrolize, pa je najproje očišćeno 56 ćelija, rekonstruirano i pušteno u rad i tako sve dalje, sva uložena dobit je išla u rekonstrukciju pogona.
Dizani su krediti, Nijemci i Švicarci kreditirali i mic po mic nastalo je ovo što je danas i to sve zahvaljujući velikom trudu i ljubavi zaposlenika.
Zato sada imaju što dijeliti SVI radnici, i oni koji su radili prije rata, a njihov trud je bio uništen, tako i ovi danas koji su ponovno obnovili tvornicu na korist cijele zajednice.
Ako je to grijeh, onda trebaju odgovarati, ali ja bih predložila da se stanje dovede na nivo 1992. godine, pa neka nadobudni zaštitnici države prodaju što imaju.
Možda im je to cilj, jer će tada moći ledinu jeftino kupiti, preprodati i profit staviti u svoj džep.
-
calimero
Ja ne dajem alu brajkovic zeli da dajem i zato je tuzio i ferk kako danas rece. Ne da ni kreso, a brajkovic koji je poznat po fasisticko-nacistickim izjavama neposredno poslije rata se ponasa suludo pa traz da i EPBiH naplacuje struju od svojih potrosaca skuplje i da joj se zabrani izvoz a da sve sto bi izvezla MORA dati aluminiju budzasto.
E KLINAC
E KLINAC
Ivana Orleanska wrote:Kako ti daješ 4 KM?calimero wrote:Zasto da svako od nas daje po 4 marke da bi aluminij imao jeftiniju struju? ili bilo ko ko je privatan kao aluminij, a uz to i rasisticki?Ivana Orleanska wrote:Potpuno se slažem, ako nam budu radile fabrike, ljudi će imati plate, pa im onda ne će biti skupa struja.
Struja je domaćinstvima poskupila 6%, a Aluminiju 26%.
Ne pričate o jednoj drugoj pojavi: ko još danas grije se na drva i ćumur?
Jako rijetko, a većina u svakoj sobi ima kvarcnu peć ili uljni radijator, pa grije li se, grije.
Onaj ko ne može platiti treba i šparati, ja znam penzionere u mom komšiluku, ne griju se na struju, već i kuhaju i griju se na ćumur.
Oni bi vrlo rado da privreda više izdvaja za PIO pa da im se penzije povećaju, onda bi trošili struje koliko hoće, a privreda može raditi samo ako joj se pomogne da stane na noge.
A taj Aluminij koji vam je noćna mora, izdvaja i te kako sve namete i to ne na 200KM kao oni koji ko' fol vole BiH, već na stvarna primanja.
Svi mi na neki način imamo od toga koristi.
Daj Bože da i drugi tako rade, pa makar u njima radio ja Vlah, ja Turčin.
-
calimero
Mircerko draga cekam jos uvijek racun da mi kazes kakva je razlika u cijeni struje ovaj mjesec ili protekli u odnosu na isti prosle godine? PDV iskljuci, dakle samo cijena struje. Ja koliko vidim jeftinija ja!
A gdje je poskupljenje od 1.1.2007.? Ko ima za cilj da zajebaje narod sa ovakvim vijestima?
A gdje je poskupljenje od 1.1.2007.? Ko ima za cilj da zajebaje narod sa ovakvim vijestima?
- van Basten
hm... ne bih da se previše mješam u ovu konstruktivnu raspravu, al samo da podsjetim... računi koje sad dobijamo su za decembar '06... a januarski računi nas čekaju u februaru i tada će se to moći porediti
- uvjek dobar gost
Očigledno je da su neki još uvijek spremni svojim novcem finansirati kojekakve kampanje i tuđi nemar.... i javašluk...
Strpi se Kalimero, a u intermecu plati skuplji telefon, jer fokus je bio na struji, a skočio je telefon(bez razloga), a plin čeka u ćošku, a vjeruj i struja će brzo....
A zar grijeh je upozoravati ljude na bezrazložna poskupljenja.....
Strpi se Kalimero, a u intermecu plati skuplji telefon, jer fokus je bio na struji, a skočio je telefon(bez razloga), a plin čeka u ćošku, a vjeruj i struja će brzo....
A zar grijeh je upozoravati ljude na bezrazložna poskupljenja.....
-
Prijepoljka
Sve rezije su poskupile..ali ljudi moji sto je plin poskupio...boli glava, usi otpadaju...nevjerovatno, sta nam samo rade ovi monopolisti...s tim sto ovi iz BH Gasa imaju taktiku "zuti mravi"- od oktobra nas pocinju plasiti kako ce nam Rusi "zavrnuti" plin...u medjuvremenu povecaju cijene...a, onda kad dobijes racun treba da si sretan sto ima plina, pa trke u Sarajevogas da im se zahvalis na njihovom dobrom djelu....fuj,

- uvjek dobar gost
... Plaćajmo nesposobnost i korumpiranost naših nacionalnih vođa.....
Plaćajmo njihovu rasipnost svojim parama.... zar ne uživamo o tome, nek imaju oni kad mi smo .... naki da bog sačuva....
Odriješimo kesu...
Plaćajmo njihovu rasipnost svojim parama.... zar ne uživamo o tome, nek imaju oni kad mi smo .... naki da bog sačuva....
Odriješimo kesu...