al samo ako si muslimanka..danas wrote:nikad od tebe nikaka sarajkaMinnela wrote:ako bih pozeljela doseliti u Sakoju opstinu bi mi predlozili
![]()
valjal' cemu taj Centar
opCinu bona, opCinu
![]()
ti navrla sa opstina![]()
a centar -- et' pa vidi samaimaces sarajliju za komsiju
![]()
pitaj ga prima li te
hocel' ti dati cage
![]()
Šta je to Sarajlija/Sarajka ?
-
Pearl
-
sarajlija06
@latinica
Mani se širokogrudnosti - seljoberi i bića podrijetlom iz Srbije, CG ili Kosova te neće ni voljeti ni poštovati zbog toga. Nas mrze svi izreda. Samo mržnja prema Sarajevu ujedinjuje sve seljake svih nacionalnosti i svih vjera. Samo ih to povezuje. Zato ih najviše mrzim i prezirem.
@ AenemA
Mojne mi tvoje šuplje - Sarajevo pripada onima koji su ga gradili i stvarali, a ne onima koji i sada u ovom momentu razaraju naš grad. Ko si to pa ti da mi namećeš seljake i primitivce kao sugrađane ?
@DONY
Možda si i rođen ovdje, ali pameti nemaš.
Mani se širokogrudnosti - seljoberi i bića podrijetlom iz Srbije, CG ili Kosova te neće ni voljeti ni poštovati zbog toga. Nas mrze svi izreda. Samo mržnja prema Sarajevu ujedinjuje sve seljake svih nacionalnosti i svih vjera. Samo ih to povezuje. Zato ih najviše mrzim i prezirem.
@ AenemA
Mojne mi tvoje šuplje - Sarajevo pripada onima koji su ga gradili i stvarali, a ne onima koji i sada u ovom momentu razaraju naš grad. Ko si to pa ti da mi namećeš seljake i primitivce kao sugrađane ?
@DONY
-
Lika
sarajlija06 wrote:@latinica
@ AenemA
@DONY
Momak, strasan je svijet u kome zivis najskrenije ti govorim, nego ti kineski zid oko basce svoje i nesekiraj se, nece ti ni jedan seljak ni primitivac prici, nije niko tolika budala...
Last edited by Lika on 24/10/2006 14:02, edited 1 time in total.
-
amalia
Aaa, pomagajte: stari mi je rodjen u Starom Gradu (ono, u to vrijeme se nije islo u bolnicu), sta da radim? Mogu li dobiti certifikat ili moram stelu traziti?
Nista, kazu pisi propalo: muz mi nije iz opCine Centar. Jos gore: nije iz Sarajeva. Evo, postidila sam se, 10 generacija moje familije se prevrce u grobu zbog ove sramote. Cuj, nije Sarajlija. Ccccccccccccc
Nista, kazu pisi propalo: muz mi nije iz opCine Centar. Jos gore: nije iz Sarajeva. Evo, postidila sam se, 10 generacija moje familije se prevrce u grobu zbog ove sramote. Cuj, nije Sarajlija. Ccccccccccccc
-
_BosanaC
Ja bih predlozio i da prilikom registracije na forum uvedu obavezno legitimisanje moderatorima, a da moderatori ne mogu biti ljudi koji nemaju minimalno 300-godisnju tradiciju s tim sto u zadnjih 500 godina bar jedan predak je morao biti starosjedilac i po mogucnosti Ilir 
-
sarajlija06
@ Dzemidzic
Psuj i vrijeđaj samo - nema problema smiješ iza monitora - nebi sinko tako u stvarnom životu 100%. mani se tvoje komunističko-srpske ideologije - vidjeli smo 92 - 96 šta je u pitanju.
I neka vajne pridošlice vide agresivnost i primitivizam tvoje sorte. Lafo vi obogaćenje za grad. Bože sačuvaj.
@pirmin
Neka si mi ti uspješan dr. Hanibal psihijatar nad psihijatrima. Svojim osobnim uspjesima sam zadovoljan, ali me boli propast moga grada. A grad čine ljudi pa ti vidi ? Gdje je taj uspjeh i napredak koji su pridošlice donijele ?
Psuj i vrijeđaj samo - nema problema smiješ iza monitora - nebi sinko tako u stvarnom životu 100%. mani se tvoje komunističko-srpske ideologije - vidjeli smo 92 - 96 šta je u pitanju.
I neka vajne pridošlice vide agresivnost i primitivizam tvoje sorte. Lafo vi obogaćenje za grad. Bože sačuvaj.
@pirmin
Neka si mi ti uspješan dr. Hanibal psihijatar nad psihijatrima. Svojim osobnim uspjesima sam zadovoljan, ali me boli propast moga grada. A grad čine ljudi pa ti vidi ? Gdje je taj uspjeh i napredak koji su pridošlice donijele ?
- chuchumbamayumbe
A sta ako sam ja samo rodjen u opstini Centar, a cijeli zivot proveo negdje drugo, jesam li i ja Sarajlija? Po toj filozofiji ispada da jesam. A citav sam zivot proveo na relaciji Dolac Malta-Alipasino Polje, pa taman da sam rodjen i u Zambiji, osjecam se (i jesam) Sarajlija. I uostalom, je li bitno jesam li Sarajlija ili nisam? Je li mi to neki plus ili minus u zivotu? Pusti te price ko je Sarajlija a ko nije, pravim Sarajlijama to nije ni bitno i to i ne spominju, jer se neke stvari podrazumijevaju same po sebi, jel tako?
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Hej, sirokogrudost nije nesto sto sto obuces ili skines sa sebe. To ili imas ili nemas. Ne znam sta te konkretno cini do te mjere ogorcenim, ali znam da brkas uzroke i posljedice.sarajlija06 wrote:@latinica
Najlakse je udariti po najslabijima moj sarajlija. S tim sto nista ne mijenja, izuzev sto nas cini manje ljudima.
-
sarajlija06
@taxi-driver
Radujem se danu kada će desne partije doći na vlast (iako su i sadašnje vrlo desne) i kada će doći do "istrage" neeuropljana. Tražit će kada se Europa probudi kao 1941 - 1945 lavore i škafove da otplove iz nje, ali će mnogima biti kasno.
Izvanredni pojedinci su dobrodošli u Sarjevo, ako i u svaki glavni grad (kao i urbani tuzlak Mirza Delibašić).
Radujem se danu kada će desne partije doći na vlast (iako su i sadašnje vrlo desne) i kada će doći do "istrage" neeuropljana. Tražit će kada se Europa probudi kao 1941 - 1945 lavore i škafove da otplove iz nje, ali će mnogima biti kasno.
Izvanredni pojedinci su dobrodošli u Sarjevo, ako i u svaki glavni grad (kao i urbani tuzlak Mirza Delibašić).
-
koop
ovo se zove biti operisan od mozga. Eto, bas smo onako europsko drustvo, pa imamo i ovakve kvazi-neonaciste, ciji je omiljeni sport brojanje krvnih zrnaca, i propagiranje teorema po kojima je mjesto gdje se, boze me oprostio, mal' ne rekoh rodio (mada mislim da se ovakvi ne radjaju, nego nastaju, onako spontano, u oblaku sumpora) jedina norma po kojoj se treba ocjenivati vrijednost ljudskog bica.
nazad pod kamen ispod kojeg si ispuz'o!
nazad pod kamen ispod kojeg si ispuz'o!
- cHupjahalic@
sarajlija06 wrote:@taxi-driver
Jel ovaj tvoj nick znaci sarajlija od 2006.-e?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Drago dijete ja stvarno ne znam sto nam prljas grad tom degeneritivnom retorikom. Evo ja sam po tvom uzusima pravi Sarajlija jos od 1874 godine pa da izadjemo na megdan ti i ja. Znas li ti sta znaci uopste duh carsije koja se zove Sarajevo. Kao prvo ne mozes znati jer si ortodoksni nacionalista, kao drugo legitimises ljude prema mjestu rodjenja a ne prema njihovom ponasanju, kao trece izgleda da ti je omiljeno stivo "Mein Kampf" jer su vam ideologije izgleda veoma slicne. Tvoje spominjanje komunističko-srpske ideologije samo po sebi govori da bi mogao biti neki mali misonja koje su u ratu one hrabre sarajlije sa razlicitim licnim kartama zvali "podrumasi".sarajlija06 wrote:@ Dzemidzic
@pirmin
Znas, posto si ti vise nego ocito mali decko, mozda ne fizicki ali psihicki sigurno, pokusaj da naucis da razlikujes ljude samo na dvije vrste: ljude i neljude i onda ce ti se mozda prosvjtliti putevi gospodnji.
Ima sada svega u ovom gradu to je tacno ali ne tako razvrstano kako ti prezentiras. Nemoj kriviti ljude krivi vlast i one sto glasas za njih, krivi zakone jer oni za silovanje retardine djevojcice daju jednu godinu, krivi politicare koji su opljackali ovu zemlju a dosta ih je iz Sarajeva. U svim svjertskim metropolama ima ljudi sa svih strana svijeta ali se ponasaju onako kako im zakon nalaze i nema problema. Sjedi i surfaj po internetu prije nego sto izvalis jos koju glupost.
-
DONY
sarajlija06 wrote:@latinica
@ AenemA
@DONY
Ovom HAJVANU(zao mi hajvana),ne treba odgovarati....
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

What is an Internet Troll/ Forum troll?
* An "Internet troll" or "Forum Troll" is a person who posts outrageous message to bait people to answer. Forum Troll delights in sowing discord on the forums. A troll is someone who inspires flaming rhetoric, someone who is purposely provoking and pulling people into flaming discussion. Flaming discussions usually end with name calling and a flame war.
A classic CureZone troll is trying to make us believe that he is a skeptic. He is divisive and argumentative with need-to-be-right attitude, "searching for the truth", flaming discussion, and sometimes insulting people or provoking people to insult him. Troll is usually an expert in reusing the same words of its opponents and in turning it against them.
While he tries to present himself as a skeptic looking for truth ... his messages usually sound as if it is the responsibility of other forum members to provide evidence that what forum is all about is legitimate science.
I will give you few examples of classic troll messages & discussion threads:
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=361&i=5126
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=443&i=207
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=264&i=1001
He (and in 90% of cases it is he) tries to start arguments and upset people.
Sometimes, he is skeptical, trying to scare people, trying to plant fear in their hearts. Many curezone trolls are people trying to promote Quackwatch / ratbags agenda.
Sometimes, Internet troll is trying to spin conflicting information, is questioning in an insincere manner, flaming discussion, insulting people, turning people against each other, harassing forum members, ignoring warnings from forum moderators.
Trolling is a form of harassment that can take over a discussion. Well meaning defenders can create chaos by responding to trolls. The best response is to ignore it, or to report a message to a forum moderator. CureZone moderators usually delete troll messages or block trolls. Negative emotions stirred up by trolls leak over into other discussions. Normally affable people can become bitter after reading an angry interchange between a troll and his victims, and this can poison previously friendly interactions between long-time users.
Finally, trolls create a paranoid environment, such that a casual criticism by a new arrival can elicit a ferocious and inappropriate backlash.
When trolls are ignored they step up their attacks, desperately seeking the attention they crave. Their messages become more and more foul, and they post ever more of them. Alternatively, they may protest that their right to free speech is being curtailed. Perhaps the most difficult challenge for a webmaster is deciding whether to take steps against a troll that a few people find entertaining. Some trolls do have a creative spark and have chosen to squander it on being disruptive. There is a certain perverse pleasure in watching some of them. Ultimately, though, the webmaster has to decide if the troll actually cares about putting on a good show for the regular participants, or is simply playing to an audience of one -- himself.
Next time you are on a message board and you see a post by somebody whom you think is a troll, and you feel you must reply, simply write a follow-up message entitled "Troll Alert" and type only this:
The only way to deal with trolls is to limit your reaction and not to respond to rolling messages. It is well known that most people don't read messages that nobody responds to, while 99% of forum visitors first read the longest and the largest threads with the most answers.
* Troll Message is an outrageous message posted to a message board, newsgroup or mailing list to bait people to answer.
* Trolls of Scandinavian Mythology: another Troll, internet troll & forum troll
Once upon a time, evil dwarfs were living in hills, forests and mounds. They were stumpy, misshapen, humpbacked, with a long nose, long hair and a long tail. Trolls were inclined to thieving, and fond of carrying off children. They would substitute one of their own offspring for that of a human mother. They were called "hill-people", and they were especially averse to noise, from a recollection of the time when god Thor used to fling his hammer after them. Not all trolls were evil!. Some trolls were helping people. Some trolls were only playing games. But, evil trolls were the one that kids were most afraid of. Some trolls were small, other were giants.
- Patron of Formello
SS-ovac.sarajlija06 wrote:@taxi-driver
-
mmm...
možda bi tražio vizuseka wrote:..bem ti rodu sto me donijela u isti sokaksarajlija06 wrote:Neki moji su još odprije Ishak bega Isakovića ovdje i spadaju u zatečeno stanovništvo i osnivače Čaršije.![]()
sva sreca pa nije uveo "granicni prijelaz"inace...kud bi sa "mojima"
-
neupucena
- cHupjahalic@
@neupucena Jedne za mene ove praznicne sa tufnicama
, broj 38. 
-
neupucena