Jel' to moram pronaci rijec provokacija ili samo pokusavas biti zeru pametniji nego inace?bice_bice wrote:samo ne znam gdje pronadje rijec PROVOKACIJA u postu.. mozda ni ti ne znas.. mozda.. nemoj sta hatarit jarane.._BosanaC wrote:To dosli Njemci maksuz u Sarajevo da provociraju?bice_bice wrote:ako ne'a u restoranu, ima u granapu![]()
a ti njemci su htjeli vidjet reakcije, nista drugo..
pustimo alkohol, veceras predlazem svim postacima da se iftare sa mesnatim proizvodom prelivenim sosom od rama jal slicnim mlijecnim proizvodima.. hmmmm, koji gusht..![]()
Koja paranoja i licemjerje...
Lokalni, na tvoju vjerovatno veliku zalost, nisu samo muslimani, nego i muslimani, i pravoslavci, i katolici, i jevreji, i oni koje zaboli neka stvar za ove nabrojane.Ja sam sinoc bio na iftaru u bosanskoj kuci na sred bascarsije kad dolaze 2 njemca i 2 njemice, prvo sto su uradili na rucili pive koje su dobili pirje pocetka iftara. Ja mislim da tu maju 2 kljucne stvari, prvo vlasnik je trebao napomenuti da ja za vrijeme ramazana takovo nesto nekulturno a, drugo zar nije pravilo da kada dodes u neciju zemlju da se ponasas kao lokalni to je ona izreka ("Kad si u Rimu radi sta i rimljani"), tako da mislim da su i ti njemci bili vrlo bezobrazni.
I nakon ovoga ti pricas o nekulturi i provokacijama?