Blair: Muslimanski veo je oznaka razdvajanja

Post Reply
danas

Post by danas »

Jimmy_The_Saint wrote:Razumijem te ja, sestro Mukelefa, i ja bih bio fašist da živim među Kinezima, možda....

A možda bih shvatio da se i štapićima može jesti, haj' znaj...

a jedzudz i medzudz? :? :? :? :roll:
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Ma nek' je tebi dobrooooo. Dženet zemaljski.

Đe ću bona vlahu ić', Allah te nagradio?

Ima li ikakav naš? A i taj Vraz je asli bio nekakav vlašina....

:lol: :lol: :lol:
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:Razumijem te ja, sestro Mukelefa, i ja bih bio fašist da živim među Kinezima, možda....

prvo, ne zivim medju kinezima - posto si posrk'o pamet cijelog svijeta - trebao bi znati nesto o "expatriate life style" koji profesionalci i njihove porodice uzivaju u singapuru i drugim slicnim "isturenim odjeljenjima" zapadnog svijeta...

eto ti ne zivis medju kinezima - pa, ne znam koji je tvoj izgovor sto si tako poremecen :( :( :(
Jimmy_The_Saint

danas wrote:

Jedžudž i Medžuž, jah bona. Eto vidiš kako utiču na Dašinghanumu.

Sva se ugrozila :lol:

I oči joj se iskosile od riže... A meso šuhveli...

U Kini jedu pse.

U Singapuru žive Bošnjaci, Kinezi, Englezi.... I Ostali :lol:
Jimmy_The_Saint

dashing wrote:

prvo, ne zivim medju kinezima - posto si posrk'o pamet cijelog svijeta - trebao bi znati nesto o "expatriate life style" koji profesionalci i njihove porodice uzivaju u singapuru i drugim slicnim "isturenim odjeljenjima" zapadnog svijeta...

eto ti ne zivis medju kinezima - pa, ne znam koji je tvoj izgovor sto si tako poremecen :( :( :(
Šta si ti, smokuljo, psihijatar-amater?

I ćenife ti, ima li u tome "life style" ćejfa i meraka? :P :P :P :P

Zamiriše li đahkad vapaće na sabahu :P :P :P :P
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:
danas wrote:

Jedžudž i Medžuž, jah bona. Eto vidiš kako utiču na Dašinghanumu.

Sva se ugrozila :lol:

I oči joj se iskosile od riže... A meso šuhveli...

U Kini jedu pse.

U Singapuru žive Bošnjaci, Kinezi, Englezi.... I Ostali :lol:
ne - u singapuru nema "OSTALIH". Taj fenomen je jedinstven za bosansko podneblje. Ne znaju ljudi ni jesul' posli ni dosli :D :D :D "Ostali" su samo jedna u nizu od tragedija bosanske stvarnosti...
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:
dashing wrote:

Šta si ti, smokuljo, psihijatar-amater?

I ćenife ti, ima li u tome "life style" ćejfa i meraka? :P :P :P :P

Zamiriše li đahkad vapaće na sabahu :P :P :P :P
cejfa - ne mogu ti pricat koliko...

a cevapi - ima bolan nas bosnjak iz pazara - ekskluzivni restoran mediteranske hrane na boat quay - cevapi mirisu na kilometar
Jimmy_The_Saint

Ama ti si bona tragedija. Ti.

Znaš li da je ključni Haretov savjetnik u kampanji, recimo, sin Bošnjaka i Srpkinje? Znaš li da se čovjek smatra Bosancem i tačka, te kao takav spada pod Ostale?

TI si tragedija, hanuma. Lakše metar u pedu nego cenat u vugla. I džaba tebi pare, bazen, internet, kad ti Allah Dž.Š. nije dao širine - ljudske, ne geografske.

Toliko. Idi kuhaj iftar ali pazi da ne laje :D :D :D :D
Jimmy_The_Saint

PS. Malo sam se pomučio da saznam kako ti Expati, šta i đe....

Evo, nešto se i saznade....

http://www.lifestyles.com
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:Ama ti si bona tragedija. Ti.

Znaš li da je ključni Haretov savjetnik u kampanji, recimo, sin Bošnjaka i Srpkinje? Znaš li da se čovjek smatra Bosancem i tačka, te kao takav spada pod Ostale?

TI si tragedija, hanuma. Lakše metar u pedu nego cenat u vugla. I džaba tebi pare, bazen, internet, kad ti Allah Dž.Š. nije dao širine - ljudske, ne geografske.

Toliko. Idi kuhaj iftar ali pazi da ne laje :D :D :D :D
ti i ovi ovdje slicni tebi su ti kojim treba sirine. hiljadu puta sam rekla da bosnjastvo nije stvar krvnih zrnaca, niti ko je egg, a ko sperm donor - nego stvar odgoja, ljubavi i osjecaja srca prema onom sto covjek osjeca kao svoje.

ne zelim da raspraljavam o privatnim okolnostima bilo koga. ali, ti bi mislio da je suplja kada bih ti rekla da mi je majka bosanska katolkinja (kuzis o cemu se radi i sta ja smatram bosnjastvom???)... no, nije uopce bitno sta ti mislis...

ne zaboravi da nas je nas kulin ban zvao "dobri moji bosnjani" - a tad na bilinom polju bili su svi (katolici, krstjani, pravoslavni, itd.) sta nam se dogodilo od tada?
Jimmy_The_Saint

Kaži lijepo HRVATICA :lol:

Znaš kako Srbi kažu: "POTURICA GORI OD TURČINA"....

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Mislim da te više neću dirat'. Grehota je.

A ovaj POST nek' ti se u Kabul upiše... Ili u Kandahar...
:)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Eh da se vrnemo na temu, prije svega predvidjam zakljucavanje ove teme, na juftaru mi kasike pokazale! :D
Dalje,sto jes jes, ja sam seb vec pripremio par zelenih traka sa polumjesecom i zvijezdom, ko zna kolko ce kostat kad dodje uredba da hin moram nosit! :roll:
dashing

Post by dashing »

Jimmy_The_Saint wrote:Kaži lijepo HRVATICA :lol:

Znaš kako Srbi kažu: "POTURICA GORI OD TURČINA"....

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Mislim da te više neću dirat'. Grehota je.

A ovaj POST nek' ti se u Kabul upiše... Ili u Kandahar...
:)
dobro - zavrsicemo za veceras. ali stvarno razmisli o cedi - nije provokacija
:kiss:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

A u Italiji kazu: "Kada bi se danas donio zakon o velu, možda bi sutra trebalo donijeti zakon kojim bi se određivala dužina mini suknje. Ne smije se zakonima određivati način oblačenja", rekao je Frattini.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/061018023
water

Post by water »

Ja mora da nisam ziv. Odnosno vjerovatno ja zivim u nekom drugom svijetu, i samo u u trenucima kad se prikopcam ovdje rekne mi se kako to u stvari izgleda u svijetu, stvarnom svijetu.

U ovom svijetu u kojem ja zivim mi se ne cini da blair mrzi muslimane. Ali zahvaljujuci ljudima koji licno poznaju Blaira ovdje evo saznah on mrzi muslimane i tacke. Ko biva mrzi i mene. Neise i nije neka steta. Saznah isto da zene nemogu hodati pokrivene, i da je svakoj rasi i svemu zivom sto hoda na dvije noge dozvoljeno da radi sta hoce, da se oblaci ili ne oblaci kako hoce samo to nije dozvoljeno: pogadjate kome - muslimanima.

Ove zene sto rade u mojoj zgradi pokrivene, i dvije majke koje dovode djecu na trening koji igraju u timu koji ja treniram, one valjda imaju nekakvu specijalnu dozvolu da hodaju takve. Problem nije valjda sto kad je trening ili utakmica svi su okrenuti i blehnu dva sata u djecu koji ganjaju loptu a ne u ove nesretnice. S vremena na vrijeme njihov je red da donesu male zakuske za djecicu, i nisam vidio da iko ima problema s tim.

Ja imam averziju prema ljudima (i zenama) koji nose maske i koji kriju lice. Poslednji put sam se susreo sa takvima jedne martovske noci 92, vracajuci se kuci, nabasah na nekakve tipove sa carapama preko glava. jedan od njih rece, znam ga ja pustite ga da prodje. Ja ni do danas nisam saznao ko je bio. U moju kucu niko, ama niko nece uci sto nece otkriti lice, nevidim zasto bi se drugacije ponasali englezi francuzi ili japanci.

Ja sam iskreno zapanjen da ima neko danas ko zna ukljuciti kompjuter u struju, ko bi rekao da treba ispostovati neciju volju da hoda okolo bez lica. Blows my mind.
danas

Post by danas »

fulio si temu :D :-)
water

Post by water »

danas wrote:fulio si temu :D :-)
ma jok fulio sam jebenu planetu, to sam fulio. :(
marijam

Post by marijam »

i sta je pisac htio reci
danas

Post by danas »

water wrote:
danas wrote:fulio si temu :D :-)
ma jok fulio sam jebenu planetu, to sam fulio. :(
no sikirli... :-) bice bolje... :)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Niko ne smije nikom odredjivati kako da se oblaci. To je primitivizam. Djevica Marija je bila pokrivena, na svim freskama u crkvama, ikonama, Marija je pokrivena, i da evropljani ista imaju u glavi ne bi branili nikom da se pokriva, kao sto ni meni ne smeta hocel neko hodat s halkom u nosu...
danas

Post by danas »

Grom iz vedra neba wrote:Niko ne smije nikom odredjivati kako da se oblaci. To je primitivizam. Djevica Marija je bila pokrivena, na svim freskama u crkvama, ikonama, Marija je pokrivena, i da evropljani ista imaju u glavi ne bi branili nikom da se pokriva, kao sto ni meni ne smeta hocel neko hodat s halkom u nosu...
a sad trk u rijad i teheran i kabul :D pa im reci :D
al' skresi Hin ono pravo, nek se sve pushi :D :-) :-) :-)
Grom iz vedra neba

danas wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Niko ne smije nikom odredjivati kako da se oblaci. To je primitivizam. Djevica Marija je bila pokrivena, na svim freskama u crkvama, ikonama, Marija je pokrivena, i da evropljani ista imaju u glavi ne bi branili nikom da se pokriva, kao sto ni meni ne smeta hocel neko hodat s halkom u nosu...
Sto cu njima govorit, tamo zivi 99% muslimana i oblaci se onako kako je u njihovoj tradiciji. Ja ne bum nosil haljine ko Saudijci...

A vidio sam na dzumi u Sarajevu omladinu koja nosi halke u usima, pa to nikom ne smeta...
Grom iz vedra neba

danas wrote:
Sto cu njima govorit, tamo zivi 99% muslimana i oblaci se onako kako je u njihovoj tradiciji. Ja ne bum nosil haljine ko Saudijci...

A vidio sam na dzumi u Sarajevu omladinu koja nosi halke u usima, pa to nikom ne smeta...
danas

Post by danas »

Grom iz vedra neba wrote:
danas wrote:

pa ti fino kazes NIKO NIKOME ne smije odredjivati kako da se oblaci... a tvoja raja po rijadu NEKOME ipak odredjuje... jer kada ja odem u rijad ja se ipak MORAM pokriti. da ti stjuardesa samiju ako nemas svoju, a plus i hidzab u hotelu dobijes. jer ne brani mi niko da hodam pokrivena i to je doseg onoga sto se 'ne brani' tamo...

i, imaju li ne-muslimani ikakvu svoju tradiciju -- koju bi oni, gle cuda, takodje zeljeli da postuju i da zive po njoj? i u engleskoj je vecinsko stanovnistvo ne-muslimansko pa valjda i oni imaju pravo da rade sta hoce u svojoj drzavi, bas kao sto i saudijci imaju pravo da rade sta hoce u svojoj? ili ne?
bozur

Post by bozur »

Zaista je neugodno vidjeti pokrivenu zenu.
Post Reply