Ko je bosnu branio?
-
mr__bosnjak
Dzemidzic wrote:Evo podebljao sam ovo i podpuno se slazem. Al budimo realni,da li smo mi sami mogli organizovati odbranu,politicki se organizovati,dobaviti oruzja koliko toliko itd.Helem wrote:Nije je Alija branio, i ne zbunjuj djecu.....
Bosnu smo branili mi, fizicki radnici sa ili bez zaposlenja, mislim stalnog,seljaci, taxisti, sverceri devizama, pijanci, gradski predproleterijat, sica, raja itd.....[/b]
Djecu inace ne interesuje politika, gledaju crtane.....
Vidi nesto,nad Bosanskim muslimanima se konstantno cinio genocid,bez otpora, jer su bili obezglavljeni i bez politicke,vjerske, i vojne organizacije.
Mehmed Spaho kad je ubijen,muslimani su bili obezglavljeni,neki su se borili za Pavelica i NDH vecina u Partizanima za Tita.
Tito dozvoljava osnivanje muslimanske brigade u sastavu partizanskog pokreta(cuvena 16 muslimanska partizanska brigada) a onda ih ponizava i nigdje ne priznaje. Nemaju pravo na jezik, ime,svedeni su na vjersku skupinu kao muslimani.Morali su se izjasnjavati kao Srbi ili Hrvati ili ne opredjeljeni..i onda ko fol musliman sa velikim M.
Brat Mese Selimovica ubijen je od partizanskih komunista..tako je i nastao Dervis i Smrt..da bih uopce pisao morao je za maticu srpsku ili hrvatsku..tako ga i proglasise Srbinom..a hrvati nam prisvajaju Maka Dizdara jer je pisao za maticu hrvatsku.
Izetbegovic je ucinio sto je bilo u Njegovoj moci, dostojanstveno je ispracen na ahiret,od naroda i svjetskih licnosti i drzavnika.Nije zavrsio pod tresnjom u puncevoj avliji.
Bosnjaci su danas faktor u BiH bez koih se nista ne moze rijesiti.Prvi put taj narod ima Generale,politicke stranke,intelektualce,doktore,pisce,profesore,sportiste,filmske reditelje,muzicare, svi oni dokumentuju(zajedno sa ostalima kojima je Bosna na srcu i osjecaju je svojom),svak na svoj nacin, ono sto se desilo.
Sad je puno lakse,pa i kritikovati.
Ma svaka ti je na mjestu!
Islam = Vjera
Muslimani = Pripadnici Vjere
Bosnjaci = Nacija, etnicka grupa
Bosna i Hercegovina(alternativno Sandzak) = Njihova domovina
Prvi, mogu zivjeti i poticati bilo gdje sa svijeta, govoriti bilo koji jezik i pripadat bilo kojoj naciji. Drugi, poticu iz Bosne i Sandzaka, govore bosanskim i imaju zajednicku kulturu i porijeklo, historiju i jezik te tradicije itd. Medju njima ima i ateista i drugih koji nisu muslimani, dakle muslimani su na cijelom svijetu, imenjujuci Bosnjake muslimanima u nacionalnom smislu oduzima im se nacija, kultura, jezik te cak i pravo na domovinu, jer ako su muslimani nacionalno, pa domovina im moze bit i Saudijska Arabija - maticna zemlja Islama. A s time se otvara i put u asimilaciju u Srbe i Hrvate, dakle ta "nacija" je cista komunisticka podvala i nista vise. Pusti vjerniku da bude musliman, a Muje i Fate ionako su bili i ostali Bosnjaci.
A to za Palestince, mogu samo rec
Fakat bezhe, pusti poeziju i govori konkretno.
P.S. @Grome, slazem se s tobom.
- Jimmy_The_Saint
Moj "Iliru", dok je tebe matera povijala u Pampers pelene i Molfix, gdje je čika Helem bio...
Zelen si, sinko, zelen.
Zelen si, sinko, zelen.
-
mr__bosnjak
Nije, al´ za tebe ocito jeste. Bezhe.Helem wrote:Draga pamet niposto nije skupa....
jelde Bosnjace.
-
mr__bosnjak
Hehe Molfixa nije bilo tad, a cika Helem je ko zna gdje bio, mozda u svojoj biblioteci_BosanaC wrote:Volio bi on nekada i da skonta, al' se zaleti jadan... Grize ko klen.Jimmy_The_Saint wrote:Moj "Iliru", dok je tebe matera povijala u Pampers pelene i Molfix, gdje je čika Helem bio...
Zelen si, sinko, zelen.
- Jimmy_The_Saint
Joj, klijen... "Veri agli fiš from d drina rivr"_BosanaC wrote:Volio bi on nekada i da skonta, al' se zaleti jadan... Grize ko klen.Jimmy_The_Saint wrote:Moj "Iliru", dok je tebe matera povijala u Pampers pelene i Molfix, gdje je čika Helem bio...
Zelen si, sinko, zelen.
-
mr__bosnjak
Evo vec su poceli zachatavat.Jimmy_The_Saint wrote:Joj, klijen... "Veri agli fiš from d drina rivr"_BosanaC wrote:Volio bi on nekada i da skonta, al' se zaleti jadan... Grize ko klen.Jimmy_The_Saint wrote:Moj "Iliru", dok je tebe matera povijala u Pampers pelene i Molfix, gdje je čika Helem bio...
Zelen si, sinko, zelen.![]()
![]()
-
_BosanaC
To ti, onako, argumentirano?mr__bosnjak wrote:Hehe Molfixa nije bilo tad, a cika Helem je ko zna gdje bio, mozda u svojoj biblioteci_BosanaC wrote:Volio bi on nekada i da skonta, al' se zaleti jadan... Grize ko klen.Jimmy_The_Saint wrote:Moj "Iliru", dok je tebe matera povijala u Pampers pelene i Molfix, gdje je čika Helem bio...
Zelen si, sinko, zelen.a ti _Bosanac, haj ba idi se izjasni k´o "Musliman" vidim da te hvata ogromna nostalgija.
-
Pearl
sandzaklije govore bosanskim jezikom.... i imaju kulturu kao i mi.. pardom kao i bosnjaci iz bosne..
pala sam sa stolice.. pa dok dodjoh sebi
ooooo majko mila...
bosanjk, hajd matere ti, idi na temu otovrenu jue, prijavi se na national geographiic, za 100$ saznaj ko su ti preci pa da se ne lupa vise na ovom forumu ko 10 maksima po diviziji..
halo svedska calling.. profa istorije je danas bolesna, zamijenit ce je nas mr_bosnjak kojeg svi jako dobro znate...
ne mogu da vjerujem.. sandzaklije su crnogorci i NECES ih ti poturati ovdje kao istu naciju... fuj... pritisak mi je skocio na 250...
ooooo majko mila...
bosanjk, hajd matere ti, idi na temu otovrenu jue, prijavi se na national geographiic, za 100$ saznaj ko su ti preci pa da se ne lupa vise na ovom forumu ko 10 maksima po diviziji..
halo svedska calling.. profa istorije je danas bolesna, zamijenit ce je nas mr_bosnjak kojeg svi jako dobro znate...
ne mogu da vjerujem.. sandzaklije su crnogorci i NECES ih ti poturati ovdje kao istu naciju... fuj... pritisak mi je skocio na 250...
- Jimmy_The_Saint
Slušaj, dječko...mr__bosnjak wrote:Hehe Molfixa nije bilo tad, a cika Helem je ko zna gdje bio, mozda u svojoj biblioteci_BosanaC wrote:Volio bi on nekada i da skonta, al' se zaleti jadan... Grize ko klen.Jimmy_The_Saint wrote:Moj "Iliru", dok je tebe matera povijala u Pampers pelene i Molfix, gdje je čika Helem bio...
Zelen si, sinko, zelen.a ti _Bosanac, haj ba idi se izjasni k´o "Musliman" vidim da te hvata ogromna nostalgija.
Jesi li stao svojim tijelom između svoje zemlje i svojih dušmana?
Jesi li bio spreman poginuti za svoju zemlju?
Jesi li ubio za svoju zemlju?
Jesi li osjetio tane kako siječe zrak iznad tvojeg čela?
Jesi li čuo dopunsko punjenje, pa havrek, pa frčanje gelera zrakom?
Jesi moj kurac.
Zato šuti.
I uživaj u plavim šveđankama i kad kući dođeš obavezno se napij domaće rakiještine, ali one od zelenih šljiva... A ako ti adže iznese "avtomat " da se igraš, kaže "fala adže" i obavezno okreni cijev u vis, i spraši jedan rafal, da se zna da si ti ipak jedan gazija.
-
mr__bosnjak
Vidim da idalje zivis u fantazijama i SDP-ovskim lazima, ali da, Sandzaklije su Bosnjaci, pogledaj popis iz 2003. godine pa ces vidjet kako su se izjasnili. Kulturu, dakle kulturu baziranu na islamskoj i orijentalnoj tradiciji imaju, kao i mi, i da, govore bosanskim jezikom sa upadima srpskog odnosno crnogorskog. A to sto ih ti hoced naturit u Srbe i Crnogorce, okaci macku o rep, te cetnicke namjere su hvala Allahu davno srusene!Pearl wrote:sandzaklije govore bosanskim jezikom.... i imaju kulturu kao i mi.. pardom kao i bosnjaci iz bosne..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ooooo majko mila...
-
mr__bosnjak
Sva ova pitanja si mogao formulisat u "jesi li se borio u ratu".
Jaka kulturaJesi moj kurac.
Takodje.Zato šuti.
De ba ostavi svoje fantazije za sebe.I uživaj u plavim šveđankama i kad kući dođeš obavezno se napij domaće rakiještine, ali one od zelenih šljiva... A ako ti adže iznese "avtomat " da se igraš, kaže "fala adže" i obavezno okreni cijev u vis, i spraši jedan rafal, da se zna da si ti ipak jedan gazija.
-
Pearl
dijete drago, SDP-ovac nisam i ako ti je to "argument" kojim ces "da pobijes" ono sto ja pricam.. zivis i dalje u iluziji...
jebe se meni plaho kako su se izjasnili 2003... jel te izjasnjavanje cini pripadnikom neke nacije?.. I DON'T THINK SO
ma uostalom, zivi ti u svojim iluzijama, drago mi je sto si u dalekoj svedskoj pa otamo palamudis.. najlakse je tako, iz daleka... frustracije svoje ispoljavati dok ti je lijepo i ne gori pod guzicom.. neotesanac jedan .. da hoce sve seronje iseliti.. a ti ostaj sa svojim "argumentima" kako ih ti zoves...
kad dodjes kod nane na skolski aspust nadam se da ce te neko od tvoje "nacije" sandzaklija dobro isprepucati... i da ces jednu od "svojih" da ozenis, da ti na cistom bosanskom prica...
jebe se meni plaho kako su se izjasnili 2003... jel te izjasnjavanje cini pripadnikom neke nacije?.. I DON'T THINK SO
ma uostalom, zivi ti u svojim iluzijama, drago mi je sto si u dalekoj svedskoj pa otamo palamudis.. najlakse je tako, iz daleka... frustracije svoje ispoljavati dok ti je lijepo i ne gori pod guzicom.. neotesanac jedan .. da hoce sve seronje iseliti.. a ti ostaj sa svojim "argumentima" kako ih ti zoves...
kad dodjes kod nane na skolski aspust nadam se da ce te neko od tvoje "nacije" sandzaklija dobro isprepucati... i da ces jednu od "svojih" da ozenis, da ti na cistom bosanskom prica...
- danas
tako je svetacJimmy_The_Saint wrote:Slušaj, dječko...
Jesi moj kurac.
Zato šuti.
I uživaj u plavim šveđankama i kad kući dođeš obavezno se napij domaće rakiještine, ali one od zelenih šljiva... A ako ti adže iznese "avtomat " da se igraš, kaže "fala adže" i obavezno okreni cijev u vis, i spraši jedan rafal, da se zna da si ti ipak jedan gazija.
pitanje je -- ko je branio bosnu. aljo zasigurno to nije -- sto ne znaci da je on zlocinac ili da je jednak milosevicu i tudjmanu. ali branio bosnu zasigurno nije. ni oruzjem, ni pamecu, ni organizacijom, ni diplomatijom. nicime. branio je svoju fotelju a nama je pricao da mirno spavamo jer rata nece biti, i sa tudjmanom je crtao nekakve semice na salvetama. a kako je aljo odbranio bosnu, vidimo iz danasnje situacije. u rat udjosmo kao cjelovita republika a sada smo bogu za plakati. zna se ko je tome kriv, i ko je prvi poceo -- ali da nas je aljo odbranio od kurjaka, vala i nije. ono bosne sto se odbranilo se odbranilo zahvaljujuci obicnom covjeku, koji je prepoznao fasizam i poletio da se bori protiv njega i da brani svoj kucni prag. i odbranilo se ne zahvaljujuci aliji nego uprkos njemu -- jer odbranise nas oni sto se naoruzase i organizovase uprkos aljinom "spavajte mirno" supljaku. eto.
- Jimmy_The_Saint
Pearl, ne pretjeruj. To je, ono, skoro pa rasizam. "Ain't no nigga's gonna marry my daughter, and ain't no grandson of mine will speak like a nigga!"Pearl wrote:dijete drago, SDP-ovac nisam i ako ti je to "argument" kojim ces "da pobijes" ono sto ja pricam.. zivis i dalje u iluziji...
Blago sam zgrožen, mada ni ja ni žena nismo iz Sandžaka.
Eto, nismo.
- Jimmy_The_Saint
Joj. Kakav maestralan verbalni baraž. Morat ću da se povučem s teme. Jer šta sad, to što sam ja skak'o po nekakvim čukama, kad je dječko lijepo sve pročit'o i napis'o._BosanaC wrote:Jimmy, samo da znas, ono ti se mr_bosnjak nagovorio... Da ne budes u nedoumici, ne zna on bolje![]()
![]()
@danas
Sve si me razumila.