Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pretorianxxl wrote:
Da i šta bi postigao tim štosem??! Postigao bi to da bi morao ratovati sa BIGom koja čuva leđa Munibu i na kraju bi on ispao mučenik! Ima drugih način, samo da naše Državno tužilaštvo radi savjesno svoj posao i dovrši istagu protiv dotične persone za malverzacije u Savezu. Ali to je negdje u dubinama ladica Tužilaštva
Ma karikiram ja za taj štos, fakat da se time ništa ne rješava.
Jesi siguran da se istraga protiv ove gnjide vodi u državnom tužilaštvu?
mIRCerka wrote:
zato sto ce se Uske proglasiti ugrozenim i onda ce ustoliciti svoju dozivotnu poziciju....
Jest mi i odvratan frajer, Tito dragi! Kad ga vidim da hoda ulicom, puši i okreće se za curicama od 18 godina
Dođe mi da ga ugrozim
evo kad se malo mahala o munibu,da i ja dam svoj skromni doprinos
kolegica moja s faxa radi kao stjuardesa u croatia airlinesu.kulturna cura,do te mjere da me stid opsovati pred njom ljepuskasta.i jednom onako u prici upita ona mene znam li ko je munib usanovic.odgovorih potvrdno.isprica mi onda kako je prilikom putovanja jednom insistirao da joj kupi parfem.ona se pristojno zahvalila i rekla kako politika kuće to ne dozvoljava.on je navaljivao,navaljivao i na kraju kad više nije znao šta da kaže izvalio:znate li ko sam ja?ja sam ono što je kod vas zorislav srebrić
i onda smijenit čovjeka?baš nemate srca...
pretorianxxl wrote:
Da i šta bi postigao tim štosem??! Postigao bi to da bi morao ratovati sa BIGom koja čuva leđa Munibu i na kraju bi on ispao mučenik! Ima drugih način, samo da naše Državno tužilaštvo radi savjesno svoj posao i dovrši istagu protiv dotične persone za malverzacije u Savezu. Ali to je negdje u dubinama ladica Tužilaštva
Ma karikiram ja za taj štos, fakat da se time ništa ne rješava.
Jesi siguran da se istraga protiv ove gnjide vodi u državnom tužilaštvu?
Da, vodi se od prošle godine, ali se nešto ušutalo oko toga. Između ostalog spominje se neki prljavi deal sa bivšom Tuzlanskom bankom oko kupovine stana gdje Vaška sada živi i dosta drugih malverzacija.
Ljudi, to su kriminalčine. Da ne spominjem davnu '97 i posjete UEFA i FIFA delgacija Sarajevu kada se radilo na utemeljenju jedinstvenog saveza. Tada sam svojim očima gledao kada Munib dugonogoj konobarici u baru hotela "Bosnia" govori: "mala, stavi sebi na račun flašu Chivasa" kao bakšiš koji košta cca 300 KM. Svake noći je dolazio u taj bar i kršio pare na narudžbenice saveza. Cifra je za par mjeseci došla na 80 000 KM. Gdje su cifre iz "Bosne", "Bazena" i drugih inih restorana?! Gdje su revizije ugovora sa Bigom (čiji kerovi ga prate po pijankama po Beogradu prošlog oktobra, kao i svim ostalim mjestima), Centrotransom, sponzorima, gdje su pare od TV prava???
Last edited by pretorianxxl on 12/10/2006 11:57, edited 1 time in total.
pa hajde da evo sad i ovom temom pokusamo nesto organizovati,bar neke demonstracije,hajde da vidimo ko je za ,hajmo kupiti 20 skoljki jaja i gadati ih,i to je nesto?
ima li dobrovoljaca?
evo vam post od jednog robijasa, direktnog ucesnika dogadjaja
...nit sam ja nit moja ekipa niciji placenici i molio bi te da nevaljas gluposti.Kada je izbila frka BHF sa murijom jedna manja ekipa Robijasa koja se poznaje u dusu izlazi sa juga i krece prema istoku.Kada smo dosli BHF vec pocinje da izlazi i pokusaje nekim mirnim protestom da iskaze svoje nezadovoljstvo.Cak smo i jednog njihovog clana spasili od zastitara.Nakon toga primjecujemo Ilju Dominkovica kako ulazi u auto.Nalecemo na auto ali vozac pod gasom izmace nam.Nakon 5 minuta zove nas jedan nas mi dolazimo kad ono stoji Iljino auto nije moga napustiti parking.Opet se zalecemo na njih i tada jedan dio BHF se usprostavlja nama kao neradi se to tako nemojte ovo ono.Nastaje koskanje i ta ekipica BHF dobija po picki.Kasnije smo opet svi zajedno cimali se sa murijom.
-----------------------------EXKLUZIVNA VIJEST----------------------------- PREUZETO SA STRANICE NASEG KAPITENA SERGEJA BARBAREZA NOVE VIJESTI
O SERGEJU BARBAREZU
++12.10.2006
OPROSTAJ OD REPREZENTACIJE BiH
Evo da vam se javim povodom moje odluke da prestanem da igram za reprezentaciju BiH.Kao sto ste vjerovatno saznali iz medija o mojoj odluci koju sam donijeo prije utakmice sa Moldavijom.Odluku sam saopstio rukovodstvu dan prije utakmice, a suigracima nakon utakmice u Moldaviji. Nisam htio da vam se prije javljam jer nisam zelio da kvarim raspolozenje uoci utakmice sa Grckom u Zenici. Donijeti ovakvu odluku nije mi bilo lako, ali mislim da je donesena u pravom momentu.Nisam ostavio suigrace na cijedilu jer ja sam sa ovom ekipom dozivio mnoge radosne trenutke u mojoj karijeri.
Radosne, ali i tuzne momente dijelili smo uvijek sa vama koji ste nas uvijek podrzavali bez obzira gdje smo igrali. Ja sam prema nasoj reprezentaciji uvijek imao profesionalni odnos, igrao sam i kad nisam mogao da igram ne zeleci da bilo koju utakmicu propustim.Prema nasem savezu imao sam takodje profesionalni odnos, ali sam shvatio i vidio da se samo mnogo prica, a da se nista ne mijenja.Prilikom donosenja odluke razmisljao sam da je sada pravi trenutak da neki mladji igraci preuzmu odgovornost na sebe i trebalo bi im dati sansu da, ako ne u ovim kvalifikacijama, onda u narednim da se napokon kvalifikuju na neko veliko takmicenje.
Najvise cu zaliti sto sa ovom ekipom nisam uspio da se kvalifikujem na svijetsko prvenstvo iako smo po kvalitetu to zasluzili i bili blizu cilja. Na donosenje odluke je uticalo i to da je u mojim godinama ipak veliko opterecenje igranje za klub i za reprezentaciju.Zalim sto se nisam mogao oprostiti od vas u Zenici protiv Grka, ali znate da zbog drugog zutog kartona nisam imao pravo nastupa na ovoj utakmici. Ovo nije razlaz od vas jer cu sada da se preselim kad god budem imao vremena kod vas u gledaliste pa da sa vama dam podrsku nasoj ekipi bez obzira ko je bude vodio i igrao za nju.Mi smo ipak u zadnjih nekoliko godina postigli veliki napredak i sada se nalazimo medju prvih 60 ekipa u svijetu.
Jos jedanput se srdacno zahvaljujem vama svima koji ste mi uvijek pruzali podrsku.
VELIKO HVALA
Svima mnogo pozdrava od Vasega SERGEJA !!!!!!!!
Tako je Mostarac.Supak zesci.Boli njega karina za repku i njegovog satro patriotizma.Jebo li ga Silic i ostali.Pa sta se pravite vise slijepi i nevidite da nema najboljih.Barbarez Beslija Music Rahinic SalihamidjicTopic Custovic.Onaj Salihovic je za Hrgovica izmislio fudbal.Jebeo vas BAKA.
Četvrtak, 21 Oktobar 2004 11:26
SARAJEVO - Tužilaštvo BiH otvorilo je predistražne radnje o poslovanju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, nakon operativnih saznanja Kriminalističke službe MUP-a Kantona Sarajevo o umiješanosti u kriminal i korupciju čelnika ovog saveza, potvrđeno je "Nezavisnim" u Sudu BiH Predistražne radnje provode se protiv direktora fudbalskih reprezentacija BiH Ahmeta Pašalića, generalnog sekretara Nogometnog saveza Muniba Ušanovića, te knjigovođe i blagajnika Saveza Miodraga Kureša. Sagovornik "Nezavisnih" iz Suda BiH tvrdi da Tužilštvo BiH provjerava poslovne veze Pašalića, Ušanovića i Kureša sa Muhamedom Alijem Gašijem, koji je trenutno nedostupan organima gonjenja.
Za Gašijem je raspisana potjernica, jer se dovodi u vezu s eksplozijom automobila Amira Pašića Faće u sarajevskom naselju Ciglane 25. jula ove godine.
"Istražni organi opravdano vjeruju da Pašalić i Ušanović imaju poslovne veze s Gašijem, a da njihove protivzakonite radnje pokriva Kureš.Njih je s Gašijem upoznao rahmetli Taib Torlaković, koji je nastradao od bombe podmetnute pod njegov automobil. Policija ima indicije da je Gaši Pašaliću i Ušanoviću posudio novac za kupovinu stanova i za potrebe N/FS BiH", potvrdio je "Nezavisnim" jedan od državnih tužilaca.
Nekoliko sagovornika "Nezavisnih" iz policije i Tužilaštva potvrdilo je da se "poslovi" osumnjičenih prate i provjeravaju već nekoliko godina. U Državnom tužilaštvu tvrde da će istragom biti provjereno na koji način je Ušanović došao do nekih kredita i stanova.
"Sekretar NS BiH Munib Ušanović 27. decembra 2003. godine uselio se u stan u Štrojsmajerovoj ulici 6 u Sarajevu. Stan je kupljen za 90.000 eura i još nije plaćen, iako je rok isplate bio april ove godine", kaže naš sagovornik.
Prema operativnim saznanjima MUP-a KS, Ušanović je takođe u Tuzlanskoj banci dobio kredit na osnovu oročenih 420.000 švajcarskih franaka Fudbalskog saveza BiH. Istraga će biti fokusirana i na načine trošenja sredstava N/FS BiH. Prema istom izvoru, Ušanović je privatne potrebe u restoranima "Bazeni", "Royal", "Bosna" i "Dubrovnik" plaćao računima Nogometnog saveza, a većinu tih računa potpisao je vlastoručno.
"Munib Ušanović i Almedin Pušina su s firmom 'Famus-gradnja' sklopili ugovor o izvođenju građevinsko-zanatskih radova na objektu u Ulici Braće Eškenazi 9 u Sarajevu. Radi se o nedovršenoj kući, a za to su platili 203.869 KM. Tužilaštvo će istražiti odakle potiče taj novac. Takođe, Ahmet Pašalić je kupio stan u Ulici Džidžikovac, a posjeduje i stan u Londonu. Njemu i Ušanoviću novac za kupovinu stanova posudio je Gaši", kaže naš sagovornik iz Tužilaštva.
Zbog svega toga, Tužilaštvo BiH je zatražilo reviziju poslovanja Nogometnog saveza BiH za 2002/2003. godinu.
"Tužilaštvo će insistirati na reviziji najprije za te dvije godine, a potom i retroaktivno za ostale. Želim naglasiti da insistiramo na reviziji međunarodno priznate revizorske kuće", kaže jedan od državnih tužilaca.
U Tužilaštvu BiH vjeruju da će zbog postojanja osnova sumnje o korupciji i kriminalu u Nogometnom savezu BiH još od njegovog osnivanja otvaranjem istrage inicirati sve koji imaju dokaze da ih dostave nekom od državnih tužilaca.
Jebaji ga .....ako je sve tako kao što sada pričate trebali ste ovo isto uraditi u vezi Bake ....kada nam je dobro išlo a ovako po dobrom starom šupačkom običaju naših krajeva kad čovjek traži slamku Vi mu je uzmete ......
Što se mene tiče .....treba početi od glave u S(K)avezu i kad god igra reprezentacija davati podršku igračima na terenu .
Toliko ....sve je ostalo viđeno i doživljeno .
manijak1 wrote: Jebaji ga .....ako je sve tako kao što sada pričate trebali ste ovo isto uraditi u vezi Bake ....kada nam je dobro išlo a ovako po dobrom starom šupačkom običaju naših krajeva kad čovjek traži slamku Vi mu je uzmete ......
Što se mene tiče .....treba početi od glave u S(K)avezu i kad god igra reprezentacija davati podršku igračima na terenu .
Toliko ....sve je ostalo viđeno i doživljeno .
ma u biti kad nam je to dobro islo? kad smo dosli na utakmicu razdaljine od europskog i(li) svjetskog prvenstva? pa imamo mi i sa ovim kvalifikacijama jos sanse da dodjemo na utakmicu razdaljine ali nikad nije uradjeno ono sto je planirano.
Ne mogu sve postove da citam, al bio sam na utakmici, i na " trecem poluvremenu" kad se to sve desilo..
Bio sam prisutan.. i zao mi je one Likove iz BHF-a..
****** iz Zenici su ih napali.. (razlog je, jer je jedan momak iz BHF-a rekao da NE napadaju auto u kojem se nalazio taj lik iz Saveza)..
i u tom je taj ***** iz Zenici krenuo na njeg govoreci " ti u mom gradu da mi govorish ne moj"... tu ga je udario ptvo glavom, pa shakom.. pa su u tom josh par ****** naletila na momke iz BHF-a... bash mi ih je zao.. i da su pametni, da vishe nikad u zenicu ne dodju...
Nidje veze... ni mene vishe Zenica nikad nece vidjet ocima...
Hoce da se bpre protiv saveza i protiv kriminala a brane ilju dominkovica, nidje veze zao mi je sto su dobili batine, al nije mi jasno sta su ocekivali??
adi_ze wrote:Hoce da se bpre protiv saveza i protiv kriminala a brane ilju dominkovica, nidje veze zao mi je sto su dobili batine, al nije mi jasno sta su ocekivali??
Ti si jedan neinformisani pavijan!!
Ovo je sarajevo x forum, idi na robijaški forum, ako imate para za web hosting
MO wrote:
Pozdrav navijačima Sarajeva i Želje i dobro došli na proljeće, vi ste naša raja i nikad niste bili, niti će te biti svrstavani u koš sa neprijateljima ove zemlje. .
Ne znam za pitare ali vi i nama vicete da smo ustase, hvala ti, take raje pun kurac.
Baka nije 100% ustasa, koliko je Boga ti? 90? Na tvoojoj skali. Ko si ti uopce?
Molim sve ucesnike podforuma "Fudbal/nogomet" i "Ostali sportovi" da pokusaju na ovim podforumima izbjegavati diskusije sa politickim karakterom. Znam da je nekada tesko govoriti o sportu, a ne dotaci se politike, ali .... ako bas "morate", onda otvorite temu na politici i tamo drvite do besvjesti.
Povjerena su mi ovlastenja da moderiram ove dijelove foruma i to zaista zelim korektno obavljati. Pomozite mi u tome, ... ne zbog mene jer sam u svemu tome najmanje vazan. Pomozite zbog naseg zajednickog cilja, ... afirmiranja sportista nase zemlje koji pokazuju zavidne rezultate.
Dajte da trazimo put ka ozdravljenju onih "bolesnih" dijelova bosanskohercegovackog sporta na pametan i mudar nacin.
One koji rade protiv sporta i koji nam se vec dugo rugaju i igraju se nasim strpljenjem je najlakse prebiti k`o macke. Mislim da je to pogresan put. Treba ih natjerati da kao cuke podviju repove i odu iz naseg sporta.
Last edited by pape on 12/10/2006 19:57, edited 1 time in total.