GODINU Z SILOVANJE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

debela

Post by debela »

ztluhcs wrote:... Iako je po meni silovanje čim nema saglasnosti obje strane pa gdje god i ko god to bio...
upravo tako. znaci i u braku se moze desiti silovanje.
Hendrix

Post by Hendrix »

Jedina prava kazna za ovo je odstranjivanje organa kojim su silovali pa nek onda pokušaju još jednom.I čuj još retardiranu dejvojčicu,pa kakvi su to mamlazi?!?!?
Još će se neko javit da su im ljudska prava ugrožena jer su osuđeni. :roll:
tempora

Post by tempora »

debela wrote:
ztluhcs wrote:... Iako je po meni silovanje čim nema saglasnosti obje strane pa gdje god i ko god to bio...
A statistike pokazuju da je u 80% slucajeva silovanja "porodicni problem" Sto ce reci da se silovanje desava od strane partnera ili nekog iz porodice.

I jos jednom, "istorija" i vrijeme, pokazuju da ostre kazne ne rjesavaju ovu vrstu problema.
Da napomenem,da kod nas djeca koja su rezultat ratnih silovanja, nose epitet " kopile" te majke, zrtve i njihova djeca bivaju iznova silovana mentalnom retardiranoscu njihove okoline.
Okolina i u ovom slucaju 16godisnje djevojcice poziva na linc, smjenjuju se krupne rijeci, te duboke emocije koje ce se ugasiti slijedecim momentom zivljenja. Krivica se rado pripisuje pravnome sistemu i blagim kaznama, a rijetko ko shvata ( iako je vec naucno dokazano da ostre kazne ne mijenjanaju nista) da odnos prema zeni, njen polozaj i polozaj djeteta u drustvima rezultira ovakvim svakidasnjim monstruoznostima.
:x
vatra i voda

Post by vatra i voda »

ztluhcs wrote:
vatra i voda wrote:Ako ti zena ili djevojka nije raspolozena tu noc a ti jesi to je u americi silovanje.I za mene je odmah da kazem ali pouzdano znam da u Bosni a i u vecini drzava na balkanu a i sire "ne mozes silovati" vlastitu zenu.
Seksualno nasilje je obrađeno u Kaznenom zakonu Republike Hrvatske u posebnom poglavlju, glava XIV „Kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa“, a obuhvaća članke od 188. (silovanje) do 198. (rodoskvrnuće). Prema izmjenama tog dijela Kaznenog zakona iz 1998. i 2000. godine, silovanje u braku je također uvedeno kao sastavni dio članka 188. odnosno kao kazneno djelo.

http://www.zenska-mreza.hr/Izjave/seksnasilje2005.htm

A kako je kod nas - veze nemam... Iako je po meni silovanje čim nema saglasnosti obje strane pa gdje god i ko god to bio...
Svasta stoji i u kaznenom i krivicnom zakonu BiH .A ko se toga prizdrzava i ko odgovara i kako i koliko odgovara.U Hrvatskoj jos nije ni jedan slucaj ratnih zlocina procesuiran kako zakon nalaze a kamoli sta drugo.Reci kada je neko u Hrvatskoj osudjem zato sto je silovao vlastitu zenu.Nikada , a mozda ni tada.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

ztluhcs wrote:
vatra i voda wrote:Ako ti zena ili djevojka nije raspolozena tu noc a ti jesi to je u americi silovanje.I za mene je odmah da kazem ali pouzdano znam da u Bosni a i u vecini drzava na balkanu a i sire "ne mozes silovati" vlastitu zenu.
Seksualno nasilje je obrađeno u Kaznenom zakonu Republike Hrvatske u posebnom poglavlju, glava XIV „Kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa“, a obuhvaća članke od 188. (silovanje) do 198. (rodoskvrnuće). Prema izmjenama tog dijela Kaznenog zakona iz 1998. i 2000. godine, silovanje u braku je također uvedeno kao sastavni dio članka 188. odnosno kao kazneno djelo.

http://www.zenska-mreza.hr/Izjave/seksnasilje2005.htm

A kako je kod nas - veze nemam... Iako je po meni silovanje čim nema saglasnosti obje strane pa gdje god i ko god to bio...
Sad sam na ovom tvom linku vidio da je jedan silovatelj osudjen u Rijeci.
Jedan ko nijedan.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Ja samo ka¾em da formalno postoji pojam i ni¹ta vi¹e... :)

Deep breath :P
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

tempora wrote:
debela wrote:
A statistike pokazuju da je u 80% slucajeva silovanja "porodicni problem" Sto ce reci da se silovanje desava od strane partnera ili nekog iz porodice.

I jos jednom, "istorija" i vrijeme, pokazuju da ostre kazne ne rjesavaju ovu vrstu problema.
Da napomenem,da kod nas djeca koja su rezultat ratnih silovanja, nose epitet " kopile" te majke, zrtve i njihova djeca bivaju iznova silovana mentalnom retardiranoscu njihove okoline.
Okolina i u ovom slucaju 16godisnje djevojcice poziva na linc, smjenjuju se krupne rijeci, te duboke emocije koje ce se ugasiti slijedecim momentom zivljenja. Krivica se rado pripisuje pravnome sistemu i blagim kaznama, a rijetko ko shvata ( iako je vec naucno dokazano da ostre kazne ne mijenjanaju nista) da odnos prema zeni, njen polozaj i polozaj djeteta u drustvima rezultira ovakvim svakidasnjim monstruoznostima.
Krivicno pravo ne cini cuda, sudovi ne vracaju mrtve, sudije, ne mogu popraviti traumu koju je neka osoba prezivjela, tuzioci ne mogu umanjiti neciju bol za necim ili nekim...

Moze se pisati danima o stravi i uzasu samog djela koje nije ni jedino niti posljednje, vec mozda u ovom trenutku neka zena, djevojka ili djevojcica biva silovana dok ja ovo pisem. Nijedan sud i nijedna kazna ma kakva bila nece to sprijeciti.

Jedan broj silovatelja su psihopati, ljudi koji su zaista bolesni i koji imaju bolesne impulse da to urade. Njih treba tretirati kako dolikuje, lijecenje i slicno. Medjutim, najmanje silovanja ucine stranci.

Najveci broj silovanja se desi od zrtvi POZNATE osobe, muza, rodjaka, komsije, prijatelja, kolege, momka, bivseg momka. Glavni razlog za ovo
NIJE sto su ovi ljudi psihopate, sto su psihicki oboljeli (sto se ne moze nikoga kriviti) nego ZBOG ODNOSA PREMA ZENAMA U DRUSTVU.

Sve dotle dok zenu posmatramo kao nizu vrstu, kao objekt umjesto kao subjekt, dok ignorisemo njenu volju kao nepostojecu ili nevaznu, sve dok drustvo (nazalost nekada i same zene) bude stavljalo zenu u takav polozaja, dok se djeca budu zval;a kopiladima, dok se zenina seksualna sloboda bude pripisivala njenom urodjenom "kurvaluku" umjesto da se posmatra kao pravo imacemo ovo sto imamo, a pred cim ce isti ovi koji zene tretiraju kao sto sam naveo proklinjati pravdu i zakon umjesto sami sebe.

Ona je "kuja", "guzi se sa svakim", "ko nije trazio nije ni dobio" itd itd...su samo vanjske manifestacije ovoga. I onda kada kreten dodje u priliku i trazi, a ona "ne da" onda on trazi silom jer kako za boga ona njemu ne da a daje svima...
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

tempora wrote: ( iako je vec naucno dokazano da ostre kazne ne mijenjanaju nista)
mozda ne mjenjaju, ali pazi ovaj scenarij:

lik siluje djevojcicu, osude ga 1-2-3 kolko vec godina (bitno je da se izvuko (gotovo)djaba), on izadje na slobodu i nakon nekog vremena (2-3,5-6) ko zna kolko godina, on ponovo siluje ili nekog prebije ili uradio bilo kakvu kriminalnu radnju i poslije toga ponovo dobije 1-2 godine, i tako jos nekolko puta dok mu ne dosadi (ako mu uopste i dosadi), A da stvar bude jos gora: recimo taj isti lik od te 1 godine u pritvoru (kao zatvor dok ceka na presudjivanje kazne i citavog kaznenog procesa) bude 7 mjecesi, I da to bude jos gore tih 7 mjeseci mu se pika u kaznu. Sto znaci da je on zapravo bio 5 mjeseci u zatvoru (ako nije pusten cak i ranije), i onda ce on cim mu bude cejf moci raditi ovakve stvari kad hoce (jer navodno 5 mjecesi nije nista za ovakog manijaka)

eh sad sve ovo pomnozite sa 3 ili kolko vec hocete i dobicete razlog zasto (cak i kad nisu imali prethodnih prekrsaja) im treba na pocetku dati jedno 5-6 god, pa da skontaju da ne valja biti kriminalac i da im se odbije od glavu,

u svakom slucaju mozda nece nista promjenit, ali ce one koji su radili kriminal (ili ce ga raditi), zaustaviti zbog velikog vremena potrebnog da se odsluzi kazna :lol:
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Svemirski_Jebach wrote:
tempora wrote:
debela wrote: upravo tako. znaci i u braku se moze desiti silovanje.

Krivicno pravo ne cini cuda, sudovi ne vracaju mrtve, sudije, ne mogu popraviti traumu koju je neka osoba prezivjela, tuzioci ne mogu umanjiti neciju bol za necim ili nekim...

Moze se pisati danima o stravi i uzasu samog djela koje nije ni jedino niti posljednje, vec mozda u ovom trenutku neka zena, djevojka ili djevojcica biva silovana dok ja ovo pisem. Nijedan sud i nijedna kazna ma kakva bila nece to sprijeciti.

Jedan broj silovatelja su psihopati, ljudi koji su zaista bolesni i koji imaju bolesne impulse da to urade. Njih treba tretirati kako dolikuje, lijecenje i slicno. Medjutim, najmanje silovanja ucine stranci.

Najveci broj silovanja se desi od zrtvi POZNATE osobe, muza, rodjaka, komsije, prijatelja, kolege, momka, bivseg momka. Glavni razlog za ovo
NIJE sto su ovi ljudi psihopate, sto su psihicki oboljeli (sto se ne moze nikoga kriviti) nego ZBOG ODNOSA PREMA ZENAMA U DRUSTVU.

Sve dotle dok zenu posmatramo kao nizu vrstu, kao objekt umjesto kao subjekt, dok ignorisemo njenu volju kao nepostojecu ili nevaznu, sve dok drustvo (nazalost nekada i same zene) bude stavljalo zenu u takav polozaja, dok se djeca budu zval;a kopiladima, dok se zenina seksualna sloboda bude pripisivala njenom urodjenom "kurvaluku" umjesto da se posmatra kao pravo imacemo ovo sto imamo, a pred cim ce isti ovi koji zene tretiraju kao sto sam naveo proklinjati pravdu i zakon umjesto sami sebe.

Ona je "kuja", "guzi se sa svakim", "ko nije trazio nije ni dobio" itd itd...su samo vanjske manifestacije ovoga. I onda kada kreten dodje u priliku i trazi, a ona "ne da" onda on trazi silom jer kako za boga ona njemu ne da a daje svima...
Ovo je odlican post .Samo da dodam .Kada muskarac jede on jede zato sto je gladan .Kada zene jede , jede zato sto je gladna.Kada muskarac
y*** on to radi iz potrebe i on jos usput frajer jer zaboga velika je mudrost to napraviti.Kada to isto radi zena ona je fuksa ili k****
Mi robujemo steroptipima i predrasudama.Status zene u drustvu ce se popraviti njenim educiranjem.Ako u kontekstu ove teme zanemarimo poroducu jer ona je kao stub drustva ( kako je to govorio Marx ) najvaznija , onda bez ikakve dileme mozemo reci da je skola najvaznija stvar u zivotu.Onda stvari drukcije izgledaju. Silovanja ce biti kud i kamo manje . To jednostavno dolazi samo po sebi.
JahijaJilic

Post by JahijaJilic »

Nisu ovo lupezi,ovo je gay par u iranu koji je uhvacen u po' posla.
to su bile sudije pedrosi
pa neznam bas koliko smo spremni da takve monstrume izdrzavamo nasim parama (nezaboravi za zatvore se izdvaja iz poreza koji mi placamo) 10 godina u nadi da ce mu savjest proradit i da ce se opametit...a mozda i nece!...
placas i ratnim zlocincima pa te ne boli. 250 000 zena kroz malecku putevima slabo opremljenu BiH nije proslo bez korupcije podmicivanja mita i suradnje odnosno zmurke korumpiranog sudstva. Da li i njima treba staviti ogrlicu
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Jutros ovo procitah :roll: i sta vise reci, osim.. :x :x :x

Povećana zatvorska kazna silovateljima bolesne djevojčice

Silovatelji Zoran Jovanović i Edis Mehmedović dobili su po tri godine, a Elvis Bajrić zatvorsku kaznu godinu i osam mjeseci.

TUZLA – Odlukom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine preinačena je zatvorska kazna u slučaju optuženih za silovanje maloljetne djevojčice u Sportskom centru Mejdan, priopćeno je iz Županijskog suda Tuzla.

Silovatelji Zoran Jovanović i Edis Mehmedović dobili su po tri godine, a Elvis Bajrić zatvorsku kaznu godinu i osam mjeseci.

Prvostupanjskom presudom Županijskog suda Tuzla Zoran Jovanović (21) i Edis Mehmedović (20) osuđeni su za krivično djelo silovanja na po 12 mjeseci zatvora, dok je Elvis Bajrić (20) za bludne radnje dobio sedam, a za nanošenje teških ozljeda šest mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 12 mjeseci.

Silovanje bolesne 16-godišnjakinje dogodilo se krajem veljače prošle godine u muškom WC-u Sportsko-kulturnog centra Mejdan u Tuzli. Pokušavajući pomoći nesretnoj djevojci i oteti je iz ruku silovatelja, teške ozljede zadobio je tuzlanski srednjoškolac Eldar Alić. Zbog napada na njega na šest mjeseci je osuđen Elvis Bajrić.

15.2.2007.
Pincom.info / Fena
BHG

Post by BHG »

malo i dalje....al eto bar su im imena objavljena...neko ce uzet pravdu u svoje ruke vec....... :x
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Ma vjerujem u Boga i ima pravde.
Da ne griješim dušu ja znam šta bih uradio.
Žalosno je ovo i previše tužno. Žao mi te djevojke i njene porodice.
O ovim ne znam kako da ih nazovem nemam šta reći, al opet kažem ima Boga. Vratiće im se sigurno kako tako. A o sudijama i tom jadu i bijedi koja je imala dokaze, a osudili ih kao da su auto ukrali ne znam šta da kažem. A upravo o njima treba pričati i NJIHOVA imena spomenuti kako se sudije zovu da im familija zna šta rade. Ti jadovi čuj 3 godine. Pa ako su mislili da je djevojka retardirana pa kao šta ima veze jao žalosti i sudija. Pa gori su oni od samih počinilaca ovog nedjela.
Jonx

Post by Jonx »

Porazvajuca i sramna presuda koja po koji put dokazuje da Bosna i Hercegovina nije pravna drzava. Presuda koja dokazuje pricu u korupciji unutar pravosudja.

Ova presuda normalnom covjeku ubija nadu u bolje sutra.
umorni

#90 we

Post by umorni »

Pa koliko treba puta ponavljati da je ovo sve kontrolisani proces i namjerno se kriminalci i svi uprljani u zakon oslobadjaju a zrtve procesuiraju i osudjuju kako bi se stanje haosa nastavilo i odrzalo..nije tesko zakljuciti kome je to u intreresu..

Prije 3 godine gledao sam klip snimljen skrivenom kamerom kako tamo u Uzbekistanu u nekom selu covjek za silovanje osta bez kite na panju..i to javno skupilo se citavo selo 100-tinjak ljudi..
Fino dvojca sa kapuljacama drze mu ruke on kleknuo a treci mu istegao ud na panj,cetvrti zamah sabljom.... i tuc.

Ma samo prekopirati pravila,javno sakacenje za prijestupe bilo koje vrste 8-)
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Ma treba im ih odsjeći al prije toga uzeti im sjeme i zamrznuti da imaju mogućnost da nekad imaju dijete vještačkom oplodnjom. Ma odsjeći im treba ništa drugo pa nek ostali razmisle. Ko u Arapskim zemljama. Po kratkom postupku. U nas je najbolje biti kriminalac. Još malo pa će biti uslovna za ubistvo kako smo krenuli.
Byanka

Post by Byanka »

:(
bc_chupo

#93 Re: GODINU Z SILOVANJE

Post by bc_chupo »

Santos wrote:Evo citam i najebem se pravdi u sred zvalja.Djilkosi dobise po 1 godinu za silovanje retardirane djevojke koja nema ni zastite od oca jer covjek pogino braneci zemlju.Opet se najebem pravdi a djevojkama porucujem da se cuvaju jer ova trojica ce opet silovat.Korupmirana smetljarska vlast i ostala govnarija.E moj branioce da mozes znat sta se desava i zasta ne samo ti nego mnogi dadose zivote.Fuj jebem te pravdo zajedno sa djilkosima.

promjenjena odluka dobili su po 3 godine a to je opet premalo
Byanka

Post by Byanka »

premalo je zivot cijeli
gap

Post by gap »

Ja bih silovatelje za jaja objesio usred grada u kojem žive. Za nauk ostalim. :x :x :x
Post Reply