Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post Reply
mala-i

Post by mala-i »

Titov_pionir wrote:Ja sam glasac SDP-a. I ja mislim da bi Zlatko trebao dati ostavku. Ne da bi se nekom dodvorio, ne zato sto je on los politicar (on je veoma dobar i sposoban politicar), nego iz cisto moralne obaveze. SDP je izgubio dva puta na izborima pod njegovim vodjstvom, a logican slijed, cak i nakon prvog puta treba biti da predsjednik prepusti drugim ljudima da vode partiju, jer ocigledno on nije u stanju donijeti pobjedu.
evo da kazem da je ovo stav koji se najvise poklapa s mojim vidjenjem ove,trenutno najaktuelnije teme na forumu.svaka cast kako na sadrzaju tako i na tonu ovog posta...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#77 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post by mIRCerka »

aida81 wrote:Covjek koji gubi sve izbore do sada, koji non stop obecava pobjedu, cija je obojnost smanjila glaove SDP-a za stotinjak hiljada definitvino treba da dadne ostavku na mjesto predsjednika strake i da nestane sa politicke scene.

2000 godine SDP je imao 230 .000 glasova
2002 SDP je imao 113.000 glasova...
2006 SDP u federaciji ima 88.000 glasova.. a na drzavnom nivou oko 90.000... mislim da je statistika neumoljiva i da je lagmduija grobar socijaldemokratije.

i on i njegovo medijsko pseto bakir hadziomerovic treba da nestanu...
porazeni su i treba da idu..svi skupa
Aida, kao prvo, zlatko ima svojih par tema, nisi morala otvarati novu...
kao drugo, izbori su prosli, prosao ti je Sefer a par nivoa, tita ti napisi zlatku pismo preko DANA ili BOSNE i popusti forum....

Majke mi moje, koliko se ovih dana sere o politici, covjek bi rekao da ste svi osvjestena omladina...
jeste sipak....
Ahmmed

#78 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post by Ahmmed »

mIRCerka wrote:
aida81 wrote:Covjek koji gubi sve izbore do sada, koji non stop obecava pobjedu, cija je obojnost smanjila glaove SDP-a za stotinjak hiljada definitvino treba da dadne ostavku na mjesto predsjednika strake i da nestane sa politicke scene.

2006 SDP u federaciji ima 88.000 glasova.. a na drzavnom nivou oko 90.000... mislim da je statistika neumoljiva i da je lagmduija grobar socijaldemokratije.

kao drugo, izbori su prosli, prosao ti je Sefer a par nivoa, tita ti napisi zlatku pismo preko DANA ili BOSNE i popusti forum....

Majke mi moje, koliko se ovih dana sere o politici, covjek bi rekao da ste svi osvjestena omladina...
jeste sipak....

:lol: :lol: :lol:

Uh, neću višer čekati sehur sa sarajevo-x forumom :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

@mirci, a je li namjena foruma postala strogo diskusija o mackama i zive li papci na dobrinji ili ne? reci nam da znamo, nije red da smetamo u tako vaznim raspravama.
mIRCerka

#80 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post by mIRCerka »

Ahmmed wrote:
mIRCerka wrote:

jeste sipak....

:lol: :lol: :lol:

Uh, neću višer čekati sehur sa sarajevo-x forumom :D
da prostis, od ovog foruma covjek em izgubi post em ograjise...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

SherlockHolmes wrote:@mirci, a je li namjena foruma postala strogo diskusija o mackama i zive li papci na dobrinji ili ne? reci nam da znamo, nije red da smetamo u tako vaznim raspravama.
imas SDP forum pa tamo pricaj samo o zlatku...i ODABIJ mi od macaka i dobrinje...
:)
PS Mozda zlatko ne bi bio toliko zaljubljen u samoga sebe da mu vi ne dizete rep stalnim pljuvanjem, jer se mnogi Bosanci vode onim ZA DOBRIM KONJEM SE PRASHINA DIZE...tj, DA NE VALJAS NE BI NI PRICALI LOSE O TEBI... :D
pa ti sad skontaj :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Interesantno je kako bas danas svi skacu ko opeceni zbog "priblizavanja Lagumdzije i Tihica" ...bas danas kada Lepi Hare i njegova bulumenta lopova, profitera, ublehasa, preko Avaza otkriva kako imaju nocne more jer bi im se moglo desiti da prvi put odu u opoziciju... mada su prvi put skocili sa 3. na 2. mjesto kod Bosnjaka...
I onda je Lagumdzija nezasiti borac za vlast... Covjek je rekao "imamo program... ko zeli da radi po tom programu... mozemo raditi zajedno... ko ne zeli... neka formira vlast bez nas... Gotova prica... U SDA postoji jedna razumna grupa ljudi koja shvata u kakvoj se poziciji nalazi nasa drzava i, narocito, njen najbrojniji narod... i mozda prihvate ponudu SDP-a, mada sumnjam...
Koje licemjerje je da istovremeno svi hvale "naseg Zeljka", a "kritikuju priblizavanje Lagumdzije i Tihica"... Juce su kandidiranje Komsica proglasavali "neprincipijelnim dogovorom" sa Tihicem, a danas slave "naseg Zeljka" mada im je jasno da je Komsicevu pobjedu osiguralo nekandidovanje nijednog Bosnjaka iz SDP-a (svejedno, sa ili bez dogovora sa Tihicem...).
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

@mirci, dobro je onda da se ni Hitler ni Bush ne mogu kandidovat, ko zna sta bi tek onda bilo :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

SherlockHolmes wrote:@mirci, dobro je onda da se ni Hitler ni Bush ne mogu kandidovat, ko zna sta bi tek onda bilo :-)
bush moze, uklapa se fizicki u dosadasnji profil (fizicki) clana predsjednistva...

meni izrazito smeta stalno preseravanje o zlatku, koji trenutno najmanje kroji politiku u drzavi...
da si pratio sta sam do sada pisala osim macaka i dobrinje, shvatio bi da zlatko nije moj ljubimac uopste...
ali stalno sranje o njemu mi okrece dzigericu naopacke...
to je kao stara poslovica UDRI DA SE VLASI NE DOSJETE....
kao kad je Mirnes Memisevic provalio u moj stan, i od svih knjiga, a imam ih mashala, oborio samo Kur'an , ko biva da pomislimo da je kakav nemusliman bio u stanu... tako se i ovdje non stop sere o Zlatku kako ne bismo stigli obraditi druge politicare :D em se zvacu stare price, em se za svaki prdez koji doticni pusti otvara nova tema...

ne znam sto je svima tesko koristiti link PRETRAGA .....
medulla

Post by medulla »

zlatko lagumdzija je faca. kraj price :D
Jara

Post by Jara »

haris ubleha wrote: Sada smo imali po 4 glasacka listica... i na svakom SDP-ova lista i kandidati... i samo na jednom je bilo Zlajino ime... ali i na tom jednom pored Zlajinog, imena jos cetvero SDP-ovaca... moglo se na toj listi gdje je bio Lagumdzija, preskociti Zlaju i glasati za sve ostale...
Znaci, dosta je klimava teorija da ljudi nece da glasaju za SDP zbog Lagumdzije... Ljudi nisu glasali za SDP, cak ni za SDA, jer im je prodata suplja prica o ukidanju RS... posljedice cemo osjecati 4 godine... jednostavno da jednostavnije ne moze biti...
:thumbup:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

induendo wrote:
valterbranisarajevo wrote:Evo ovako !

Postoji konkretan razlog zbog kojeg Prepotenko treba da ode.

Godinama su predstavnici stranke cijem je predsjedniku Lagumdzija stelio mjesto clana Predsjednistva preko stranica Avaza i drugih njima potcinjenih medija pa cak i na ovom forumu proglasavali clanove SDP-a: neprijateljima BiH, komunjarama, cetnicima, kopiladima iz mjesovitih brakova. Lagumdzija je u naivnom pokusaju da se eventualnom koalicijom sa SDA docepa fotelje Predsjedavjuceg Vijeca ministara presao preko svega toga i zbog svoje vlastoljubivosti zelio da cak zajedno vlada sa njima, ruseci direktno temelje na kojima pociva SDP, koaliranje sa multietnickim, gradjanskim strankama i NEKOALIRANJE sa nacionalnim strankama u sta su nas on i njegovi poltroni uvjeravali godinama.

Ja sam na svim izborima, pa i ovim glasao za SDP, glasao sam cak i na smijesnim izborima za savjete mjesnih zajednica tako da su ove uvrede upucene i meni licno. Ako on moze da polize go... i bude neprijatelj BiH, komunjara, kopile, ja ga ne moram lizati.

Trpio sam njegove pasjaluke, cesto sam ga iako se nisam slagao sa njegovim stavovima branio na ovom forumu, i zbog toga trpio salve uvreda.

A on je reccimo meni licno, sa ovim puhanjem u ledja Tihicu, pljunuo u obraz.

Eto zato lagumdzija mora da ode.

Kada sam naslutio da bi moglo doci do ove sramne koalicije, pozelio sam da se desi bas ovo, da SDP ne dobije dovoljno glasova za taj sramni cin.

Jos jednom ponavljam: Bolje biti 100 godina casna opozicija nego 4 godine necasna vlast.

I eto najvjerovatnije su moje zelje uslisene, tako da bi obraz SDP-a mogao biti spasen..

A sada malo pogled u buducnost. Ako SDP-ovci smognu snage da ga otjeraju sa govnjivom motkom, jer on nece sam otici

Onda SDP treeba da izgleda ovako:

Predsjednik Drug - Gospodin Bogic Bogicevic
Potpredsjednik Prof Bozidar Matic
Potpredsjednik Jasmin Imamovic

Pod hitno bi trebalo zamoliti dva casna covjeka: Nermina Pecanca i Ljubisu Markovica koji su napustili SDP zbog toga i toga sto su se "usudili" da mu se suprostave kao kandidati za Predsjednika- da se vrate u SDP.

Uz njih dvojicu i gore nabrojane predsjednistvo bi trebali ciniti: Jozo Krizanovic, Slobodan Popovic, Dragi Stanimirovic, Fadil Banjanovic - Bracika i Hakija Mehonjic.

Naravno ne trebamo se svi sloziti sa svakim od ovih imena, i moguce je da sam nekoga zaboravio.

Ali uz ovaj sastav rukovodstva, ja sam siguran da ce SDP dobiti najmanje 35% glasova u FBiH, a tuzlanskim i sarajevskim kantonom ce prosetati..

Eto to je moj prijedlog SDP-ove dobitne formule... :-)
Biće kongres SDP-a i odlučivaće se oko Zlatkove ostavke.Koju će sam ponuditi siguran sam 99%.Lijepo bi bilo vidjeti Bogija na čelu SDP-a sa podpredsjednicima Željkom i Damirom.Ljubiša Marković jeste potreban SDP-u ali ono izdajničko pseto od Pečanca zaista nije.Nuđene su mu pozicije u SDP-u ali je odbijao svaku.Uzrečica mu je bila j.. SDP.Neka njega u stranci koja održava kongrese po liftovima. :D
I zaista nema potrebe da dižete uši nacional paščadiji po ovome forumu.Imajte strpljenja do kongresa.

:-) :-) :-)

Ne vjerujem da bi Komsic mogao biti podpredsjednik, u stvari ne znam da li clan predsjednistva mora zalediti stranacke funkcije..

Nermin Pecanac je svojim casnim obavljanjem funkcije Ministra MUP-a Kantona Sarajevo,a kasnije Predsjednika vlade Kantona ostavio jako lijep utisak i dobre rezultate, a posto je na tu funkciju bio postavljen ispred SDP-a puno odpozitivnog feelinga je prenio i na stranku. Svaki policajac na ulici ce vam potvrditi ovo. Tako da on nije nikakvo izdajnicko pseto nego castan i posten covjek i da se moglo glasati za kandidate neovisno o stranackim listama on bi sigurno dobio moj glas. Na zalost usudio se suprostaviti gazdi na kongresu, kao i Ljubisa Markovic :( Bice interesantno saznati, kako je on kao pojedinac prosao na izborima.

U stranci koja kongrese drzi po liftovima, i tom vlastoljubivom drustvo prije svoje mjesto ima Zlaja nego Pecanac, jer i njega kao i njih interesuju samo fotelja i vlast a zbog toga su spremni uci u koaliciju i sa samim vragom :x

A sto se tice dizanja usiju,pa ako su im oni mogli dizati usi, posebno Tihicu, mozemo i mi malo. Nismo mi samo njihova glasacka masina, imamo i mi mozak,a i pravo da nesto kazemo. Znamo razluciti sta je dobro a sta lose po sve nas, i BiH socijaldemokratiju. Ili se mozdav varam? :?

Drago mi je ako ce ponuditi ostavku na kongresu, medjutim bojim se da ce i to biti izrezirano kao predhodni kongres i da ce ostavka biti odbijena sa 120%-glasno, po uzoru na drugove iz PjongJanga.

Ali vidicemo sta se valja iza brijega..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nekad sam zivjela u ubjedjenju da je glas za stranku u stvari glas za njihov program, ali sad vidim da je GLAS za STRANKU glas za lidera te stranke...

ako je fakat zlatko jedina prepreka napretku BiH, hajmo mu napisati zajednicko pismo i zamoliti ga da odstupi sa funkcije...
lindjo

Post by lindjo »

kako se samo brecno na onu novinarku na presici u ponoc :lol: *OSTAJEM;OSTAJEM_I DALJE SAM PREDSJEDNIK PARTIJE,RAZUMES BRE???* :lol: :lol: :lol:

svak jadova napusta(cak i cuko :( ,bilo u expressu 8) )i oni nisu u stanju cusnut govno,a ko bi ga i mogao sutirat kad su ostali sve sami klimoglavci,aplauderi,picici a la damir masic i td

ne znam mozda je sugav?...zasto bi inace svi bjezali od njega :shock:

pecanac,i.komsic,toka,lj.markovic,pasiva bogica...da ne spominjem desetine ostalih...pa kad je durakovic neimar bh socijaledemokracije morao zbog svog djaka pobjec dovoljno govori o toj personi :shock:

uostalom...gotovo jednako je i njegov idol(J Staljin :D:D )startao,eliminisuci sve konkurente,samim tim i pionira revulucije lava trockog(ekvivalent durakovic)

zivio zlatko.. :-D i samo s njim na celu mozemo biti mirni,da je kumunizam zauvjek down.. 8) ..zato ja sam *za* ,da Dugasvili ostane na celu partijice...koja je od izbora do izbora sve slabija :(

samo jos ovo(necu spominjat prodaju zlata od sukcesije u bescjenje ,prodaju artiljerije Izraelu,odlazak pred zid placa,a da ne svrne u palestinu.,otimanje alzirske grupe,proganjanje generala Alagica,koga je usred noci sa lancima na nogama sproveo u zatvor,montiranje desetina optuznica ,koje su sve oborene na sudovima ,izmisljanje pogorelice,hotijuci predstavit nas kao teroriste,kradja umjetnina iz stanova,nacin na koji je amina :) startala s biznisom i dobijala tendere td.i td :oops: )

ali jedno znam 100%(a nije haris) pored 700 milja kredita sto su on kreho i tihi opuhali(nepovratno :),zelite detalje?),kako ga nije stid uzimat placu na faxu,kad covjek ne dodje JEDNOM godisnje na predavanje :(
..

...i onda mostarac_ubleha svrsava sto se odreko poslanickog pausala :lol: jahhh

mostarac ba ,sto ce ti ovaj nick :lol: ?...pa znamo si da si ubleha :lol:
Last edited by lindjo on 05/10/2006 02:55, edited 1 time in total.
Šandor

Post by Šandor »

Neki od nas kritikuju SDP zato što bi rado glasali za njih (kad bi neke stvari bile drukčije). Ali kritika na račun SDP-a uglavnom bude shvaćena kao kritika nekog ko je za Tihića ili Silajdžića. :D

SDP-ovci se moraju dogovorit sami sa sobom šta žele. I ne odstupat od toga. Tek tad će biti ozbiljno shvaćeni.

A dotad mogu pobijedit pojedinci poput Komšića. I to je sve. :D

Fazon je u tome da se SDP ne razlikuje od drugih mafijaških stranaka. Nemaju program. Ne znaju šta hoće. Kampanja im je pljuvanje po drugima.

Zlatko Lagumdžija je samo kap u čaši problema koju treba prolit u šolju i pustit vodu.
lindjo

Post by lindjo »

:D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ima ona stara
sto je vise kleveta i lazi
zlaja nam je miliji i drazi.

kad vidim ko pljuje po njemu po forumu ,sve mi je zlaja drazi i drazi.
neznam,ali ne kontam zasto vam covjek toliko smeta?uvijek sam bio za sdp,i bit cu.bio zlaja predsjednik stranke ili ne bio.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Nista, onda se ceka novi kongres straMke. Valjda ce skontati da mu je vrijeme da ode. Ma i da je pobjedio vala, dovoljno je dugo na toj poziciji i vrijeme je da je prepusti nekom drugom.

Meni je samo krivo sto smo okruzeni ljudima koji kontaju da je glas za SDP glas 'za Zlatka', (isto kao sto neki recimo misle da je glas za SBiH glas 'za Silajdzica').

A do kongresa, igramo se postizbornih igrica. :D (iskreno se nadam da nece biti nekih novih podjela na nove stranke)

Neko rece nek ne koaliraju sa SDA, a vala bolje i to nego SDA+SBiH al eto. :-?
mostarac

Post by mostarac »

Kad vidim ovu gomilu SDP-ovih dusebriznika koji ne bi glasali za SDP ni da im na celo stoji prislonjen AK-47 iako sam jos na onom vanrednom kongresu 2002. godine glasao protiv Zlaje sad bi glasao ZA. Ako nista iz inata. Nemojte vi brinuti ko ce nama biti predsjednik i nemojte se vi sekirati koliko SDP osvaja glasova i nemojte vi boga vam vise tumacit sta je dobro a sta lose sa SDP. To cete imati pravo tek kad uradite nesto za tu partiju i za te ljude u njoj, a do tada ste samo suplja prica. Ima ovde i postenih ljudi casnih namjera koji su komentarisali na temi i rekli da zlaja treba da ode, ali ima i radoncicevih pseta i haretovih nepelcovanih kerova koliko ti dusa hoce.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mostarac wrote:Kad vidim ovu gomilu SDP-ovih dusebriznika koji ne bi glasali za SDP ni da im na celo stoji prislonjen AK-47 iako sam jos na onom vanrednom kongresu 2002. godine glasao protiv Zlaje sad bi glasao ZA. Ako nista iz inata. Nemojte vi brinuti ko ce nama biti predsjednik i nemojte se vi sekirati koliko SDP osvaja glasova i nemojte vi boga vam vise tumacit sta je dobro a sta lose sa SDP. To cete imati pravo tek kad uradite nesto za tu partiju i za te ljude u njoj, a do tada ste samo suplja prica. Ima ovde i postenih ljudi casnih namjera koji su komentarisali na temi i rekli da zlaja treba da ode, ali ima i radoncicevih pseta i haretovih nepelcovanih kerova koliko ti dusa hoce.

hajmo zajedno opet

sto je vise kleveta i lazi
zlaja nam je miliji i drazi :D :D :D
zlatan01

Post by zlatan01 »

Prvo, sreca da mozemo birati.
Drugo, zasto je SDP tako vazan? Boze moj kao fudbalska reprezentacija poslije poraza! Zasto se niko ne brune za Liberale? GDS? itd...Imam osjecaj da svi koji su glasali za Harisa sada peru savjest blateci Zlatka i SDP!
Trece, svim SDP dusebriznicima savjet: uclanite se u SDP i iznutra rjesavajte probleme pa i problem vodjstva!
Cetvrto, vlast kao i sve partije izlaze iz naroda, one su njegova vjerna kopija. Bas zato svaki narod (nacija, gradjani u jednoj drzavi) ima vlast tacno kakvu zasluzuje.
Peto, tolika kuknjava protekle 4 godine, te nema posla te skole lose, te svasta nesto, a na izborima opet pobjedjuje ista NACIONALNA RETORIKA...
LAHKU NOC VRATITE SE U MRAK!
nosara

Post by nosara »

Problem je u vasim glavama.

SDP bi odlaskom Lagumdzije samo izgubio, a sto se tice rezultata izbora i eventualne koalicije SDP-SNSD-SDA-HDZ oko programskih ciljeva SDP-a, nikakav problem! Ali predvidjam blokadu u predsjednistvu od strane narcisa.

Cinjenica da u BiH program SDP-a ne moze da okupi vise pristalica govori ne o SDP-u nego o profilu BiH glasaca. Paradoksalno je da poslije onakvog rata i u ovakvoj katastrofalnoj ekonomskoj situaciji niko ne cita stranacke programe i ljudi se vecinom opredjeljuju iz inata kao da im se ne radi o glavi.

Uostalom, sta je tu je.
Vingo

Post by Vingo »

:shock:

Hajmo malo ponoviti gradivo

Clanovi Predsjednistva i lideri stranaka:

Alija Izetbegovic
Sulejman Tihic
Dragan Covic
hak

Post by hak »

Kada gledam ove što napadaju Zlaju, prosto ne mogu da vjerujem da taj čovjek toliko vrijedi.
A vrijedi jer ga ne bi ni spomenuli da ne valja.
A zašto ga spominju? Strah. Naravno. Napljačkalo se i sad još jedino on prijeti da će im to oduzeti.
A najbolji su ovi koji kao vole SDP ali ne vole Zlatka. :lol: :lol:
Recite onda za koga ste glasali? Ako vi između Zlaje, Harisa, Sulejmana ili Mirnesa ne birate Zlaju, onda je problem u vama.
Ima on svojih mana, naravno. Ali ja sam glasao za SDP uglavnom zbog njega.
Jer on je sve ono što ovi nacionalisti nisu. Zaista ja ne mogu zamisliti SDP bez njega. Ima tu potencijala (Komšić, Imamović, Hadžić) ali je on još uvijek broj jedan.
Vidim da niko ovdje ni ne spominje Program SDP-a.
Koga to zanima, naravno.
A zna se da je SDP imao najbolji program za izlazak iz krize.
mostarac

Post by mostarac »

hak wrote:Kada gledam ove što napadaju Zlaju, prosto ne mogu da vjerujem da taj čovjek toliko vrijedi.
A vrijedi jer ga ne bi ni spomenuli da ne valja.
A zašto ga spominju? Strah. Naravno. Napljačkalo se i sad još jedino on prijeti da će im to oduzeti.
A najbolji su ovi koji kao vole SDP ali ne vole Zlatka. :lol: :lol:
Recite onda za koga ste glasali? Ako vi između Zlaje, Harisa, Sulejmana ili Mirnesa ne birate Zlaju, onda je problem u vama.
Ima on svojih mana, naravno. Ali ja sam glasao za SDP uglavnom zbog njega.
Jer on je sve ono što ovi nacionalisti nisu. Zaista ja ne mogu zamisliti SDP bez njega. Ima tu potencijala (Komšić, Imamović, Hadžić) ali je on još uvijek broj jedan.
Vidim da niko ovdje ni ne spominje Program SDP-a.
Koga to zanima, naravno.
A zna se da je SDP imao najbolji program za izlazak iz krize.
ali nije bio kompatibilan sa Ljubicevih 100 % ZaBiH :D
Last edited by mostarac on 05/10/2006 09:10, edited 1 time in total.
Post Reply