Ko, kako i zašto ubija Bosnu (Iz: Demonsko trojstvo)

psydelija

#76 Re: Ko, kako i zašto ubija Bosnu (Iz: Demonsko trojstvo)

Post by psydelija »

PipiDugaDevetka wrote:
psydelija wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Šta god ti mislio o autoru ove besplatne knjige trebao bi je pročitati bez obzira na neomiljenost autora jer govori 99% istinu:
http://www.hdmagazine.com/bosnia/RatPol ... spekti.pdf
hvala... jako opsezan materijal.
Besplatno, a samo 116 stranica.

procitah 20-tak stranica, citacu i dalje... ali, ako je ovaj doktor nekih nauka ja sam astronaut!!!

sta mi je prvo zapalo za oko je to, da covek na svakoj kucanoj strani ima po 10-tak gr. greski... nadam se da nije tako i stampana... :-)
druga stvar, ovo sto on navodi, sve je to rekla-kazala, bez i jednog valjanog argumenta i dokaza, ne stvarno.
paradoksalno je da neke likove dize do nebesa (str.15/17), a vec na sledecoj strani katapultira na tlo... citalac stice dojam kao da cita mikijev almanah :lol: , ili u realnijom drustveno politickoj verziji: nin, ilustrovanu, .., itd-itd.

sta je do sada zanimljivo je to, da ovom liku i najvece srpske perjanice u stvranju teorija zavere (protiv srba) mogu da pozavide na sveobuhvatnoj "analizi".
d700

#77 Re: Ko, kako i zašto ubija Bosnu (Iz: Demonsko trojstvo)

Post by d700 »

psydelija wrote: meholjic i halilovic sami ne veruju u ono sto pricaju... da li je ove navode ispitalo neko tuzilastvo? ako nije, sta se ceka... ovo su ozbiljne optuzbe... zar je moguce da nema savesnog coveka koji je blisko saradjivao sa alijom da podnese tuzbu protiv ovog dvojca?!....
Meholjiceva izjava se nasla u glavnom izvjestaju UN-a o Srebrenici isto kao i Dementi Izetbegovica. To dovoljno govori o tome, koji se znacaj Meholjicu moze dati.....nikakav
radnikh

#78 Re: Ko, kako i zašto ubija Bosnu (Iz: Demonsko trojstvo)

Post by radnikh »

Sve i da je Alija izdao odnosno prepustio Srebrenicu ( a i po mom misljenju jeste) ne mijenja nista od onoga sto se desilo tamo. Vojska tzv RS je pocinila genocid, nekima se sudi a nekima ce se suditi za ta nedjela...
Ovdje ni Meholjic ni Halilovic ne opravdavaju zlocine srpske vojske nego kritikuju naivnost Alije Izetbegovica

Licno mislim da je Alija prepustio Srebrenicu Srbima ali takodjer ne vjerujem da je znao sta ce se tamo desiti
HM 2011

#79 Re: Ko, kako i zašto ubija Bosnu (Iz: Demonsko trojstvo)

Post by HM 2011 »

Da sumiramo,

Konkretan cilje je bio nestanak Bosne i Hercegovine a to se može ostvariti kroz nestanak Bosanaca i Hercegovaca....

Trenutno imamo konstitutivne narode i ostale...

da napomenem da ne bi zaboravili, to su:
Bošnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali.

Politički niko od njih nije Bosanac - jer to ne donosi glasove, nema brzih i efektivnih materijalnih rezultata na privatnom planu, a dalje od nosa ne žele da gledaju,

U situaciji sam da se sporim sa par Bošnjaka, iz visoko kotirajuće familije u ovom sistemu, na temu ko su Bosanci, na šta dobijam odgovor od Bošnjaka - TO NE POSTOJI, TOGA NEMA, ĆAO....

Moj odgovor na to je da odgovornim za takvo stanje u svojoj etničkoj skupini - Uredno podnosim zahtjev za materijalnu odštetu u iznosu od 5.000.000 Eura a to ujedno podrazumjeva i povrat mentalnog stanja barem grupe kojoj pripadam - u prijašnje stanje.

Izgleda šokantno, smiješno, mnogima čak i nenormalno, ali to je moj lični stav jer više volim boriti se za Bosnu i Hercegovinu - Bosanca i Hercegovaca u kojoj svi imaju zaštićena zagarantovana prava i niko nikoga ne dira - pa ako treba u toj borbi i poginuti,

Nego graditi nekakve mini skupine - konkretno RADITI PROTIV SEBE I SVEGA DOBROGA NA OVOM SVIJETU !

I ne smatram Aliju Izetbegovića niti bilo koga iz prve postave SDA ili bilo koje partije koja je participirala u sistemu vlasti od prvih izbora, kao krivca za gore navedeno, komplet problem je nastao iz nebrige za nacionalne interese koja opet proizilazi iz opterećenosti sa vlasti i gomilanjem imovine.

Gomilanja imovine je uvjek bilo (čak i ja- podnosim zahtjev za 5.000.000 Eura - imam i ja taj poriv da kupim sebi 5000 krava, da ja raspolažem sa njima i ja određujem kome ću dati posao da ih čuva i kome ide mlijeko i sir od tih krava, gdje će krave pasti travu, gdje sa đubretom od tih krava, kome ide meso od tih krava i kome kožica - Jer i i ja sam pohlepan),

gomilanja imovine će uvjek biti, ali osnovni principi ljudima u današnjem vremenu ostaju previđeni, opšte dobro koje se ogleda u gradnji i usavršavanju nacionalnog duha u građanima tj. BosanskoHercegovačkog nacionalnog duha nikome nije u interesu - jer ne donosi dobit odmah - u sistemu konstitutivnih naroda....

Bosna će biti ubijena kada njeno građanstvo konačno utvri da više nisu Bosanci..... KOliko vidim iz medijsko Mainstreama - na dobrom ste putu da to uradite....

Ujedno u ovom postu vam je i odgovor na naslov ove teme
Ko i kako - Građani BiH kojima veću materijalnui dobit donosi da su sve drugo osim Bosanci, jer biti Bosanac znači između ostalog i zajedništvo na teritoriji Bosne i Hercegovine (ovo važi i za Hercegovce tj - važi za sve BosanskoHercegovačke građane)
Zašto - Da znaju šta rade ne bi to radili i po kratkom postupku bi mi platili 5.000.000 Eura i maksimalno se angažovali na zadatku da vrate stanje svijesti na ispravan kolosjek. (nisam vlasnik Avaza, čak šta više Avaz mene ne voli - privatni razlozi, sve poluge moći su u "nečijim rukama" a ja samo tražim svojih 5.000.000 Eura halal imovine)

Eh sad hajde neka neko pročita ovaj post i napiše koji komentra na njega ?
MuaDib

#80 Re: Ko, kako i zašto ubija Bosnu (Iz: Demonsko trojstvo)

Post by MuaDib »

Sve napisano na ovoj temi, skup je nepobitnih činjenica, naklapanja, kao i zlonamjernih konstatacija. Međutim to ne osporava činjenicu da je u BiH i dalje prisutna antibosanskohercegovačka kampanja, prvenstveno etnoekskluzivističkih stranaka. Činjenica da 1990. godine nije ni jedna stranka s bosanskim ili bosanskohercegovačkim predznakom zabilježila značajni rezultat, bolno nas posdjeća na katastrofalne posljedice koje su nakon toga uslijedile. Pobjedna nacionalnih stranaka samo je otvorila put etnonacionalnom raslojavanju jedinstvenog bosanskohercegovačkog društva i stvaranju prostora za djelovanje manipulatorskih nacionalističko-fašističkih ideologija. Cilj nacionalnih stranaka je nacionalna država i nacionalne stranke građansku državu samtraju prijetnjom po nacionalne interese. Takve stranke su zajahale nad BiH i do dan danas nisu sjahale s bosanskih pleća.

Šta je izlaz? Izlaz je u tome da je potrebno odbaciti nacionalne stranke i njihove ideologije. Međutim glavno je pitanje ko će to započeti, ko će probiti led i pokazati put. Bošnjačko biračko tijelo, uz nezanemarivu podršku drugih patriotski orjentiranih građana na posljednjim izborima je izborom SDP stvorilo novi prostor. Međutim izborom SDA za koalicionaog partnera, na taj izbor bačena je ljaga i sve je krenulo nizbrdo. Uglavnom anacionalna politika SDP je dobila predznak svebošnjačkog okupljanja, te je dala krila novom dogovoru srpske i hrvatske oligarhije na nastavku programa s početka 1990-tih. Ali sada ne za zadovoljavanje nacionalnih programa, već isključivo za očuvanje stećene moći i bogatstva, lažnoim nacionalnim dušebrižništvom. U svemu tome SDA je ubrzo pokazala i tek će pokazati svoje neprincipijalno djelovanje, što će SDP natjerati da raskine koaliciju, koju će SDA nastojati tempirati pred slijedeće izbore. Jer sve će se učiniti da se SDP ugura u trinacionalnu priču, što ruši temeljni princip politike SDP jednako zastupanje svih građana BiH. Etnotoristički način razmišljanja nije više toliko jak, ali je i dalje dominantan i nastoji se očuvati, po bilo koju cijenu.
Građani svih nacija polako počinju uviđati da je nacionalno podvajanje bio samo izgovor za što obimniju pljačku, a ne očuvanje nacionalnog prostora. Međutim posljedice rata su stvorile armiju ovisnika o kleronacionalnim politikama, koja iz intersenih razloga ne želi ništa da mjenja, te tako osiguravaju vlast postojećim elitama. S druge strane većina koja nije uspjela ostvariti lični interes u takvom poimanju društvenih odnosa se povukla i čini onih 40-50% izbornih apstinenata, jer od postoječeg jada ne vidi mogućnost promjene postojećeg stanja te se oslanja na vlastitu snagu za preživljavanje. Takvo stanje samo pojačavaju isprazna politička i nacionalna prepucavanja, koja se poput kuge rašire među narodom. A stranački vojnici i stranači pristrasni mediji onemugućavaju prostor za racionalno razmišljanje i raskrinkavanje stvarnog cilja takve kampanje. Zato pmate uglavu, ne upuštati se u jalove rasprave, već glasati po svijesti i savjesti, glasati protiv nosilaca postojećeg stanja. Zaobići kontrolore postojećeg stanja, fino ih zajebati što bi narod rekao. Naš glas treba da postane jak i da pokaže da je dosta.
KENJAC

#81 Re: Ko, kako i zašto ubija Bosnu (Iz: Demonsko trojstvo)

Post by KENJAC »

Nije DEMONSKO TROJSTVO nego DEJTONSKO TROJSTVO ! E sad je druga stvar sto je svako od vas birao i izabrao svog predstavnika u tom trojstvu! I sad oni ini njihovi zakonski nasljednici nastavljaju svoj poso ! Neka je sad sram i stid svakoga sto one kobne 91 izabra svoga predstavnika. Greska je vasa a ne njihova!
Post Reply