Treba mi nesto jace od sna..
-
car-x
pa trebas otpustiti jedno 7-10 metara..zmijaIzmaj wrote:ima stabilizatorei potrcim ja malo, al nis...jel trebam kanapu otpustiti puno ili malo
(imam zapravo dvije kanapice
)
i jel buraz otiso po biciklo
kod onih velikih zmajeva (raspon od 1.5 metar pa dalje) dovoljno je samo ga uspravno postaviti sa nekih 10ak metara odmotanog konopca i energicno trznuti..
pravilo je, sto manji zmaj vise energicnosti, tako da se u neka doba to pretvori u lagani trk..
nije otiso brat po biciklo.. skontali smo napraviti stabilizatore pa opet doci i prodje godina od tada.. srecom, mala je zaboravila zmaja a otkrila cari bajki hansa kristijana andersena pa sad ne moramo trcat..
-
zmijaIzmaj
sorry mario, but your princes is in another castle 
-
car-x
i moj je prvi zmaj bio na najlonu nacrtani orao koji se nekim cudnim sistemom (nesto kao stipaljke za ves) pricvrscivao na veliki plasticni plus..alek wrote:mene je pape vodio na zmajadu kad sam bila mala
sjecam se da smo imali zmaja a u stvari je bio oraopokretao se snagom uma
jedino ogranicenje ovog zmaja je bila duzina konopca, a letio je vala pravoooooo i nije mu trebalo kraljevstvo da se vine..
-
alek
eh, taj!car-x wrote:i moj je prvi zmaj bio na najlonu nacrtani orao koji se nekim cudnim sistemom (nesto kao stipaljke za ves) pricvrscivao na veliki plasticni plus..alek wrote:mene je pape vodio na zmajadu kad sam bila mala
sjecam se da smo imali zmaja a u stvari je bio oraopokretao se snagom uma
jedino ogranicenje ovog zmaja je bila duzina konopca, a letio je vala pravoooooo i nije mu trebalo kraljevstvo da se vine..
-
car-x
ono sto je za mene u ovom trenutku bilo najnormalnije, skoro pa rutina ponedjeljkom, nekom drugom se desi jednom ili dva put u zivotu, a nekom nikad, a nekom opet cesto..
elem, prije nego nastavih s poslom, ispijukah ko zna koji po redu gastal u mojoj dugogodisnjoj karijeri gastriticara-amatera sa potencijalom profesionalca..
bezveze mi je to..
elem, prije nego nastavih s poslom, ispijukah ko zna koji po redu gastal u mojoj dugogodisnjoj karijeri gastriticara-amatera sa potencijalom profesionalca..
bezveze mi je to..
-
mala-i
ja sam pila one shampončiće...i to u 8. razredu...bljak...car-x wrote:ono sto je za mene u ovom trenutku bilo najnormalnije, skoro pa rutina ponedjeljkom, nekom drugom se desi jednom ili dva put u zivotu, a nekom nikad, a nekom opet cesto..
bezveze mi je to..
poslije toga sam prije jedno dvije godine imala opet taj napad.sjećam se da mi je u osnovnoj doktor rekao da se to zove nešto kao gastro reflex.oba ta puta nasekirala sam se zbog sitnica
-
car-x
meni se to stalno desava i bez razloga.. samo se zeludac skupi ko da je kamen unutra.. ufffmala-i wrote:ja sam pila one shampončiće...i to u 8. razredu...bljak...car-x wrote:ono sto je za mene u ovom trenutku bilo najnormalnije, skoro pa rutina ponedjeljkom, nekom drugom se desi jednom ili dva put u zivotu, a nekom nikad, a nekom opet cesto..
bezveze mi je to..
poslije toga sam prije jedno dvije godine imala opet taj napad.sjećam se da mi je u osnovnoj doktor rekao da se to zove nešto kao gastro reflex.oba ta puta nasekirala sam se zbog sitnicatako da mi nikako nije jasno zašto mi se to nije dešavalo kad bih imala neki stvarni problem....
- DaysleepeR
Svaka cast momcima koji lijepo pisase o bendu Opća Opasnost.
Odavno trazim negdje njihove stvari u mp3 formatu pogotovo album Ruski Rulet.
Ako neko ima pomenuto, da ne uzurpiramo temu moze mi poslati linkove na PM.
Odavno trazim negdje njihove stvari u mp3 formatu pogotovo album Ruski Rulet.
Ako neko ima pomenuto, da ne uzurpiramo temu moze mi poslati linkove na PM.
-
car-x
jordan, probo sve.. ali ne mogu stalno gutati reglane, gastale, ranisane i to.. elem, da mi je naci onog naucnika koji je dokazo da gastritis uzrokoje neka baja (zapanjujuce je da u toj kiselini nesto moze opstati), pa da se s njim posavjetujem..Jordan26 wrote:probajte oboje Reglan- stotinu puta bolji...djeluje nakon 15tak minuta...poslije njega si k'o bebica u cistom povojucar-x wrote:meni se to stalno desava i bez razloga.. samo se zeludac skupi ko da je kamen unutra.. ufffmala-i wrote: ja sam pila one shampončiće...i to u 8. razredu...bljak...
poslije toga sam prije jedno dvije godine imala opet taj napad.sjećam se da mi je u osnovnoj doktor rekao da se to zove nešto kao gastro reflex.oba ta puta nasekirala sam se zbog sitnicatako da mi nikako nije jasno zašto mi se to nije dešavalo kad bih imala neki stvarni problem....
-
mala-i
kad smo kod boli...da kucnem u drvo zdravlje mi je stvarno za pozavidjeti....
ali,pola života provedoh kod stomatologa
a da me vidite nikad ne biste rekli(mislim ne da sam stalno kod zubara već da imam toliko problema)
valjda se konta šta sam htjela reć...
ali,pola života provedoh kod stomatologa
a da me vidite nikad ne biste rekli(mislim ne da sam stalno kod zubara već da imam toliko problema)
-
car-x
slabo da se konta, ali kome je to vazno..mala-i wrote:kad smo kod boli...da kucnem u drvo zdravlje mi je stvarno za pozavidjeti....
ali,pola života provedoh kod stomatologa![]()
-
Kwaheri
i tako...
nego care jesi ti inace bio kod doktora za tu bubu? ili se lijecis onako odokativno...gastalima...
Ima dodijele ko medalju (uz popratne komentare - pa koliko ti je godina? e sine, rano si pocela...) neku tzv. "trojnu terapiju" i vele nema bube vishe... Groznog su okusa, bjak su, fuj...al kasnije fakat nema vise bolova, i svega ostalog... znas vec...
nego care jesi ti inace bio kod doktora za tu bubu? ili se lijecis onako odokativno...gastalima...
Ima dodijele ko medalju (uz popratne komentare - pa koliko ti je godina? e sine, rano si pocela...) neku tzv. "trojnu terapiju" i vele nema bube vishe... Groznog su okusa, bjak su, fuj...al kasnije fakat nema vise bolova, i svega ostalog... znas vec...
-
car-x
bio sam prije par godina.. ultrazvuk, rentgen, gastroskopija, saso mange.. jeo onu neku kredu i pio onu neku ljigavu tecnost.. rekli su mi da nemam cir, ali da sam gastriticar.. da bi se trebo cuvat luka, friskih paprika, krastavica, okaniti se tekile, votke, rakije, kafe, ...zena wrote:i tako...
![]()
kad sam skonto dokle to ide, samo ih zamolio da bi naprave listu sta smijem, i ista je bila znatno kraca..
mozda je vrijeme da je opet odem na gutanje kojekakvih kamera i crijevca i kreda i sperma-like ljigave tecnosti.. mozda se baja nakotila u medjuvremenu, posto gastal i ranisan ne djeluju bas preventivno..
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#91 Re: Treba mi nesto jace od sna..
car-x wrote:..da me uspava tisucu godina...
jedna do dvije dnevno
-
Kwaheri
...meni tekilu i votku nisu ni spominjalicar-x wrote:bio sam prije par godina.. ultrazvuk, rentgen, gastroskopija, saso mange.. jeo onu neku kredu i pio onu neku ljigavu tecnost.. rekli su mi da nemam cir, ali da sam gastriticar.. da bi se trebo cuvat luka, friskih paprika, krastavica, okaniti se tekile, votke, rakije, kafe, ...zena wrote:i tako...
![]()
kad sam skonto dokle to ide, samo ih zamolio da bi naprave listu sta smijem, i ista je bila znatno kraca..
mozda je vrijeme da je opet odem na gutanje kojekakvih kamera i crijevca i kreda i sperma-like ljigave tecnosti.. mozda se baja nakotila u medjuvremenu, posto gastal i ranisan ne djeluju bas preventivno..
vrijeme je...
ako bude cir, "trojna terapija" i moci ces opet jesti normalno ko insan...
i pit kahvu...
-
car-x
danas su kolege porucile kod nekog azijatskog online-servisa rucak, pa sam se i ja priklonio vecini i porucio neki tajlandski fazon, govedje meso, curry, tikvice, bambus, sampinjoni i sve to fino zaljuceno (gori vatra)..
u neka doba se ispostavilo da je rizu trebalo baska poruciti i da ja nisam, pa sam skoknuo do obliznje pekare i kupio sebi mali komad hljeba da imam uz ljuti rucak..
ono sto sam primijetio jeduci tako taj neki tai-food bez rize je da sve to jako slici na nesto sto se u mojoj kuci odavno spremalo, a sto se u ponekim konobama, restoranima i ascinicama moze poruciti pod "muckalica".. jedina je razlika sto "domaca" muckalica nema bambus, a sve ostalo je je jako jako slicno..
elem, kako smo imali piramide, a evo haman i muckalicu prije ostalih, mozda bi mogli podnijeti zahtjev u UN-u ili tako nekoj instanci, pa da nam se prizna da smo, ruku na srce, najstariji narod na dunjaluku..
u neka doba se ispostavilo da je rizu trebalo baska poruciti i da ja nisam, pa sam skoknuo do obliznje pekare i kupio sebi mali komad hljeba da imam uz ljuti rucak..
ono sto sam primijetio jeduci tako taj neki tai-food bez rize je da sve to jako slici na nesto sto se u mojoj kuci odavno spremalo, a sto se u ponekim konobama, restoranima i ascinicama moze poruciti pod "muckalica".. jedina je razlika sto "domaca" muckalica nema bambus, a sve ostalo je je jako jako slicno..
elem, kako smo imali piramide, a evo haman i muckalicu prije ostalih, mozda bi mogli podnijeti zahtjev u UN-u ili tako nekoj instanci, pa da nam se prizna da smo, ruku na srce, najstariji narod na dunjaluku..
- DaysleepeR
Ovom prilikom se zahvaljujem caru za Opću.
-
_STOKA_OD_OKA
... pa et... nije lose
pozdrav
pozdrav