Mozart against Islam
-
zzzzz
Zacatali ste temu, do duse ovdje se iskljuciv trazilo misljenje haqqania.
Ne vezano za ovaj clanak, cinjenica je da se u ostatku svijeta provodi kampanja kontra muslimana generalno, a sredstva se ne biraju, od Nobelove nagrade, preko umjetnika, karikaturista itd.
Ne znam sta je krajnji cilj kampanje a zabrinut sam (zbog podmlatka) da nije isti onaj cilj, kakav je imala kampanja kontra Jevreja pred sami II Svjetski Rat. Ausvic nije nikao preko noci, prethodile su mu karikature, pozrisne predstave i filmovi
Ne vezano za ovaj clanak, cinjenica je da se u ostatku svijeta provodi kampanja kontra muslimana generalno, a sredstva se ne biraju, od Nobelove nagrade, preko umjetnika, karikaturista itd.
Ne znam sta je krajnji cilj kampanje a zabrinut sam (zbog podmlatka) da nije isti onaj cilj, kakav je imala kampanja kontra Jevreja pred sami II Svjetski Rat. Ausvic nije nikao preko noci, prethodile su mu karikature, pozrisne predstave i filmovi
-
Haqqani
zzzzz wrote:Zacatali ste temu, do duse ovdje se iskljuciv trazilo misljenje haqqania.
Kampanja se sprovodi odavno , ali kampanja ima kontraefekat za njih
-
water
aha kontraefekat - tako se to zove. covjek ziv uvijek nesto nauci novo.Haqqani wrote:zzzzz wrote:Zacatali ste temu, do duse ovdje se iskljuciv trazilo misljenje haqqania.
Kampanja se sprovodi odavno , ali kampanja ima kontraefekat za njih:):)
-
water
aha kontraefekat - tako se to zove. covjek ziv uvijek nesto nauci novo.Haqqani wrote:zzzzz wrote:Zacatali ste temu, do duse ovdje se iskljuciv trazilo misljenje haqqania.
Kampanja se sprovodi odavno , ali kampanja ima kontraefekat za njih:):)
- stickitout
moj vas ganja oko panja na tri metra rastojanja........
ajte ba nadjite voljeno bice a da nije virtualno.......valja se mnozit......ako vas iko takve moze zavoljet osim vaseg narcistoidnog postojanja........@cakani posebno.......

ajte ba nadjite voljeno bice a da nije virtualno.......valja se mnozit......ako vas iko takve moze zavoljet osim vaseg narcistoidnog postojanja........@cakani posebno.......
-
Justin Time
Hm. Pa ja ne bih, ali u svakom slučaju reakcija ti je relativno umjerena.zzzzz wrote:Vjerovatno bi zapalio autora, umjesto crkve, dzamije, ambasadeJustin Time wrote:Pa meni isto ne bi bilo drago, al nije to razlog da zapalim crkvu, džamiju il kakav drugi sakralni objekat, niti da kamenujem kakvu ambasadu...Haqqani wrote: Kako bi si vi osjecali da citav svijet gleda neku predstavu u kojoj se glavni junak smije udrubljenim glavama vasih roditelja ???. Sve ima svoje granice pa i "umjetnost"...ili bi bar trebalo da ima
A što se tiče granica, trebaju li ili ne, mislim da si u pravu ako se to odnosi na postavljanje granica sebi, ali ako se odnosi na ograničavanje drugih, hm.... pa postavlja se pitanje ko je taj krajnji autoritet koji će odrediti gdje je granica umjetnosti...? Papa? Ulema? Bush? Spontano okupljeni prosvjednici u Indoneziji?
-
_BosanaC
Hoces da kazes da te glave nisu bile u prijasnjim verzijama opere, ili da Islamski svijet nije bio toliko "osvjesten" da bi reagovao na svaku glupost kako sada reaguje?Haqqani wrote:Opera " Idomeneo " se izvodi vec 226 godina , i sad se nadje jedan kvaziumjetnik da unosi nekakve licne frustracije . Haj sto je to uvreda za Islam i muslimane , vec je to uvreda za Mozarta samog.
-
_BosanaC
Naravno. To je mozda prvi korak u zabrani muzike generalno, pa ce se moci slusati samo ilahije i kaside, s obzirom da se iste mogu svrstati u muziku a i ne vrijedjaju muslimane.DobroJutroKolumbo wrote:Ne mogu da citam sve sto ste napisali...!!Pa bih pitao samo, zar smo to zaratili i sa klasicnom muzikom???![]()
![]()
![]()
![]()
Nakon toga dolazi zabrana likovne umjetnosti i zatvaranje muzeja koji direktno vrijedjaju osjecaje pravih muslimana...
-
Gost123
vau, pa ti se razumijes i u umjetnost... svaka cast!Haqqani wrote:Opera " Idomeneo " se izvodi vec 226 godina , i sad se nadje jedan kvaziumjetnik da unosi nekakve licne frustracije . Haj sto je to uvreda za Islam i muslimane , vec je to uvreda za Mozarta samog.
samo bi malo ogranicavao umjetnicku slododu, nista vise... danas malo, sutra mozda malo vise... a prekosutra bi izdao proglas sto se smije a sto ne smije... jer ce te mnogo toga poceti vrijedjati, a ti tako osjetljiv...
-
ralerhepen
Gost123 wrote:vau, pa ti se razumijes i u umjetnost... svaka cast!Haqqani wrote:Opera " Idomeneo " se izvodi vec 226 godina , i sad se nadje jedan kvaziumjetnik da unosi nekakve licne frustracije . Haj sto je to uvreda za Islam i muslimane , vec je to uvreda za Mozarta samog.
samo bi malo ogranicavao umjetnicku slododu, nista vise... danas malo, sutra mozda malo vise... a prekosutra bi izdao proglas sto se smije a sto ne smije... jer ce te mnogo toga poceti vrijedjati, a ti tako osjetljiv...
-
Gost123
ne bi bas rekao generalno protiv muslimana. postoje odredjene skupine i drzave koje se definitivno ne slazu s politikom sad-a i njenim imperijalistickim teznjama. a da bi dobili sto vecu podrsku muslimanskog svijeta, ekipa tu borbu kombinira s islamom. e sada, da bi usa mogla raditi sto zeli, onda se i oni koji nisu teroristi takvima proglase, jer na taj nacin vlada moze od javnosti dobiti podrsku za svoje akcije. nema nikakvog neprijateljstva prema islamu, jednostavno kapitalisticki razlozi.zzzzz wrote: Ne vezano za ovaj clanak, cinjenica je da se u ostatku svijeta provodi kampanja kontra muslimana generalno, a sredstva se ne biraju, od Nobelove nagrade, preko umjetnika, karikaturista itd.
a ovo sa zidovima pred 2. svjetski, bi vec bila paranoja.
-
Stari
Hm ...sto rece "A"...haqani nije nikog uvrijedio...i nikako ne kontam sto ga napadate ... nazivajuci ga ovako i onako i ...jos svasta nesto. On (dakle haqani) jos nije nikom nista opsovao ili ga nazvao neprikladnim imenom. Pustite covjeka nek' iznese svoje misljenje...sta ste skocili.
Hako ... reci bolan sta te muci...pusti ove sto lamrdaju. Reci ono sto mislis ...ali ono sto TI mislis...a ne neko drugi.
Maxuz Zellam
Hako ... reci bolan sta te muci...pusti ove sto lamrdaju. Reci ono sto mislis ...ali ono sto TI mislis...a ne neko drugi.
Maxuz Zellam
-
_BosanaC
Meni se cini da se napadaju njegovi stavovi, a ne on sam... A druga je stvar ako se ti slazes s njegovim stavovima pa to shvatate licnim napadom...Stari wrote:Hm ...sto rece "A"...haqani nije nikog uvrijedio...i nikako ne kontam sto ga napadate ... nazivajuci ga ovako i onako i ...jos svasta nesto. On (dakle haqani) jos nije nikom nista opsovao ili ga nazvao neprikladnim imenom. Pustite covjeka nek' iznese svoje misljenje...sta ste skocili.
Maxuz Zellam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
danas wrote:i? sta s'tim?komi wrote:drugovi moji
slikaaa iz predstave se ne bi postidio ni žestoki horror film
što će šund u Mocartovoj operi
-
Stari
A meni se opet cini da ti ...ljudima stavljas u usta rijeci koje oni nit su rekli nit su napisali .... otkud ti to da se ja slazem sa njegovim stavovima ? Kad ja o tome ni rijeci prozborio nisam.... jel to zbog ovog Maxuz Zellam ? ...._BosanaC wrote:Meni se cini da se napadaju njegovi stavovi, a ne on sam... A druga je stvar ako se ti slazes s njegovim stavovima pa to shvatate licnim napadom...Stari wrote:Hm ...sto rece "A"...haqani nije nikog uvrijedio...i nikako ne kontam sto ga napadate ... nazivajuci ga ovako i onako i ...jos svasta nesto. On (dakle haqani) jos nije nikom nista opsovao ili ga nazvao neprikladnim imenom. Pustite covjeka nek' iznese svoje misljenje...sta ste skocili.
Maxuz Zellam
- danas
ne bih rekla kolega da se neko ovdje buni ili vrijedja na sund kao takav...komi wrote:danas wrote:i? sta s'tim?komi wrote:drugovi moji
slikaaa iz predstave se ne bi postidio ni žestoki horror film
:D:D pa non-stop seru kako horror nije umjetnost... da je horror šund ...
:D:D niži žanr...ako se smiliju i nazovu ga žanrom:D:D:D
što će šund u Mocartovoj operi![]()
-
_BosanaC
Mislim da sam rekao AKO SE SLAZES... Znaci... Ne stavljaj mi usta sto nisam rekaoStari wrote:A meni se opet cini da ti ...ljudima stavljas u usta rijeci koje oni nit su rekli nit su napisali .... otkud ti to da se ja slazem sa njegovim stavovima ? Kad ja o tome ni rijeci prozborio nisam.... jel to zbog ovog Maxuz Zellam ? ...._BosanaC wrote:Meni se cini da se napadaju njegovi stavovi, a ne on sam... A druga je stvar ako se ti slazes s njegovim stavovima pa to shvatate licnim napadom...Stari wrote:Hm ...sto rece "A"...haqani nije nikog uvrijedio...i nikako ne kontam sto ga napadate ... nazivajuci ga ovako i onako i ...jos svasta nesto. On (dakle haqani) jos nije nikom nista opsovao ili ga nazvao neprikladnim imenom. Pustite covjeka nek' iznese svoje misljenje...sta ste skocili.
Maxuz Zellam![]()
![]()
...
A Hakinih stavova se provuce po koji... Ne moras puno skrolati da ih nadjes. E ti se stavovi napadaju.
Maxuz i tebi
-
zzzzz
Ja mislim prije ce biti da ti zabijas glavu u pijesak nego sto ja paranoisem.Gost123 wrote:ne bi bas rekao generalno protiv muslimana. postoje odredjene skupine i drzave koje se definitivno ne slazu s politikom sad-a i njenim imperijalistickim teznjama. a da bi dobili sto vecu podrsku muslimanskog svijeta, ekipa tu borbu kombinira s islamom. e sada, da bi usa mogla raditi sto zeli, onda se i oni koji nisu teroristi takvima proglase, jer na taj nacin vlada moze od javnosti dobiti podrsku za svoje akcije. nema nikakvog neprijateljstva prema islamu, jednostavno kapitalisticki razlozi.zzzzz wrote: Ne vezano za ovaj clanak, cinjenica je da se u ostatku svijeta provodi kampanja kontra muslimana generalno, a sredstva se ne biraju, od Nobelove nagrade, preko umjetnika, karikaturista itd.
a ovo sa zidovima pred 2. svjetski, bi vec bila paranoja.
-
_BosanaC
A sto jest jest...A wrote:Stari & BosanaC - hajde fino mir mir niko nije kriv, jer se niste razumjeli![]()
Stari je potvrdio da nije vidio da Haqani nekoga napada, a BosanaC shvatio (sta ce, sam mu nick sve kaze) da je Stari rekao da ostali napadaju Haqanija. I sto jes - jes, nema razloga napadati Haqanija, ovdje se samo trudimo da mirno i bez vrijedjanja iznesemo svoja misljenja. A ako ih nemamo, onda mozemo i copy paste
-
Stari
Ja sam citajuci ovu i ne neku drugu temu uspio procitati ...da se covjek sa nickom haqani javio sa citatom (dakle ne svojim stavom nego textom koji je napisao neko drugi) ...a vec drugi komentar je ...mensecini ...bas tvoj....jel ti to na taj nacin napadas njegove stavove (vidi crveno)....bez da je covjek uopste iznio nekakav svoj stav...dakle sluzeci se direktnim tumacenjem onog crvenog...izpada....da napadas heqanijeve stavove ...koji jos nisu ni izneseni. ....papazjanija .... ne svidja ti se nesto sto ti mislis da ce haqani reci a ne sto je defacto rekao...jer rekao nije nista._BosanaC wrote:Mislim da sam rekao AKO SE SLAZES... Znaci... Ne stavljaj mi usta sto nisam rekaoStari wrote:A meni se opet cini da ti ...ljudima stavljas u usta rijeci koje oni nit su rekli nit su napisali .... otkud ti to da se ja slazem sa njegovim stavovima ? Kad ja o tome ni rijeci prozborio nisam.... jel to zbog ovog Maxuz Zellam ? ...._BosanaC wrote: Meni se cini da se napadaju njegovi stavovi, a ne on sam... A druga je stvar ako se ti slazes s njegovim stavovima pa to shvatate licnim napadom...![]()
![]()
...
![]()
A Hakinih stavova se provuce po koji... Ne moras puno skrolati da ih nadjes. E ti se stavovi napadaju.
Maxuz i tebi