Muhamed Filipovic nikada nije rekao da su Srbi Bosnjaci. Srbi su se nazivali Bosnjacima tek od neke 1700. godine. Oni su dosli nakon pada Srbije u Bosnu i njih je Kripesic (prvi putopisac koji je opisao Bosnu) 1531. jasno odvojio od Bosnjaka-katolika i naziva ih Srbima:"A drugi narod su Srbi koje Bosnjaci zovu Vlasima a mi ih zovemo Cicima ili Matrolozima. Ovi su dosli iz Smederave i Grckog Beograda."in33sa je napisao/la:
Mozda zato sto su u okupaciju "usli" kao jedan narod. Gdje ste vi i u kakve fantazije otisli pod dirigentskom palicnom osobe koja se nacitala traktata po webu, nevjerovatno.
Najbolje mi je kad Muhamed Filipovic (vezano za pricu) kao intelektualna gromada izjavi da su Srbi i Hrvati zapravo Bosnjaci isti onaj Muhamed koji je valjda dozivio pomracenje uma pa je zaboravio da je samo prije nekoliko godina izjavio da njegova loza Filipovica muslimana vuce porijeklo od Hrvata, stanovitog svecenika koji je presao na islam. On ispit`o
Inace, na temu, mozda su Kotromanovici iz Sinja potomci Kotromanica.
Ono sto Muhamed Filipovic govori je to da su katolici Bosanski; Bosnjaci a ne Hrvati. Tu je totalno u pravu ali je fulio u tome sto je danas nacionalno izjasnjavanje vise osjecaj. On je ciljao na to da su se katolici u Bosni od 1000- 1850. nazivali iskljucivo Bosnjacima. Nigdje u Bosni nije zapisano Hravtsko ime. Hrvoje Vukicic Hrvatinic je dosao u Bosnu tek nakon sto je se Bosna prosilirila na Hrvatsku. Logicno je postaviti pitanje: Kako to da do prije 150 godina se svi katolici nazivaju Bosnjacima, da njihova intelektualna elita pise proglase za budenje Bosnjacke nacije, da njihovi franjvci zapisuju kako "katolicki Bosnjaci ne znadu za ime Hrvatsko a kamoli da se osjecaju pripadnicima te nacije" a onda odjednom se u Bosni sire Hrvati? Filipovic je vrlo pametno to napisao. Katolici i muslimani su jedan narod. Uvijek su bili i uvijek ce biti. Ne moze katolicanstvo biti nosioc Hrvatsva u Bosni. Sta bi ja bio kada bi presao na katolicanstvo? Hrvat? Pogotovo kada se na osnovu ove DNA za nekih 30 godina napise opsirna i ddetalna istorija naroda onda nece vise biti nejasnih stvari.