Muslimani dižu glas protiv Pape Benedikta XVI

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
danas

Post by danas »

bice_bice wrote:
ja71 wrote:Nesto me ovo podsjeti na Milosevicev govor na Gazimestanu
sto ne kliknes na CITIRAJ pa bi znali koji govor mislis..
mescini da je onaj 'niko ne sme da vas bije'... (osim mene)... :-)
3per

Post by 3per »

bice_bice wrote:
Gdje si ti bio zadnjih 17 godina :?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

3per wrote:
bice_bice wrote:
dijasporaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :lol: :lol: :lol:
bice_bice

Post by bice_bice »

ztluhcs wrote:
3per wrote:
bice_bice wrote: sto ne kliknes na CITIRAJ pa bi znali koji govor mislis..
dijasporaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :lol: :lol: :lol:
hebala te ta dijaspora vise.. kako ti samom ne dosadi, pitam se..

ama bolan bolan.. ko da ja ne znam citirat Slobin govor, nego sam se pito KOJI OD NASIH POSTOVA ga podsjeca na njeg.. jesi silan, halal ti pita..
bedrudin

Post by bedrudin »

everybody hurts wrote:Vec sam rekao da je papa moron, procitajte bolje, znaci ne branim ga, ali ovdje ima pojedinaca koji su odjednom strucnjaci za cijelo krscanstvo, pa nas obrazuju o njegovom zlocinackom djelovanju, znaci otisli su dalje od pape, i ja uopce ne osporavam to sta se radilo u ime krscanstva, niti sam rekao da grom laze,samo kazem da imate i vi dosta toga za kritizirati u vlastitoj religiji, i drzite se toga...svako svoje molim lijepo...

Ja bar nigdje nisam rekao da je cijelo krscanstvo zlocinacki djelovalo, ali Vatikan od kada postoji do danas jeste. Znaci ponavljam, katolicanstvo, a niti krscanstvo uopste, ne izjednacavam sa Vatikanom. Sam islam prihvata i priznaje krscanstvo kao najblize sebi. Isa je kod muslimana jedan od bozijih poslanika. Isto, cinjenica je da je za kolonijalna osvajanja i zlocine kolonizatora glavni podstrekac bila ideja krscanstva, uz pljacku, naravno. Istina, nije jedino islam taj koji kamenuje, ne tolerise homoseksualnost i sl. sto si navodio "iz tudje avlije", bas kao sto ni krscanstvo nije jedino koje se sirilo silom, vec i danas u krscanstvu ima stvari jednakih, ako ne i gorih, od kamenovanja, a sto nijw gore treba zahvaliti tome sto je Crkva izgubila moc kakvu je imala. Pricas o "tudjim avlijama" ali si se bas kao Joseph Ratzinger uhvatio tudje avlije, samo sto Ratzingerovo u aktuelnom "lovu na vjestice" nije nimalo bezopasno, kao sto je to tvoje.
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Novi ugao pogleda na ovo pitanje:

Papa je ovo namjerno rekao u nadi da se stvori sva ova frka jer uskoro ide u Tursku, a sve u nadi da Turci zabrane njegovu posjetu. Tako bi Europi pokazo da Turska nije demokratska i da ne zaslužuje ulazak u EU. A zar Crkva nije protiv ulaska 70 miliona muslimana u EU? Ionako insistiraju da u Europskom Ustavu stoje temelji katoličke Europe. (Samo mislim da se Turci polako hlade od jarke želje da uđu u EU i polako se okreću komšijama u regijonu.)
A Papa sigurno zna da je Europska renesansa uveliko inspirisana islamskim dostignućima.
uozo

Post by uozo »

deset_u_pola wrote:Novi ugao pogleda na ovo pitanje:

Papa je ovo namjerno rekao u nadi da se stvori sva ova frka jer uskoro ide u Tursku, a sve u nadi da Turci zabrane njegovu posjetu. Tako bi Europi pokazo da Turska nije demokratska i da ne zaslužuje ulazak u EU. A zar Crkva nije protiv ulaska 70 miliona muslimana u EU? Ionako insistiraju da u Europskom Ustavu stoje temelji katoličke Europe. (Samo mislim da se Turci polako hlade od jarke želje da uđu u EU i polako se okreću komšijama u regijonu.)
A Papa sigurno zna da je Europska renesansa uveliko inspirisana islamskim dostignućima.
Mada je prilicno mrtav, ovaj ugao pogleda zasluzuje da se o njemu kaze par rijeci.

Naime, sama politicka situacija u Turskoj je isuvise komplikovana da bi se Benediktovom (neki po redu) izjavom provocirala zabrana njegovog dolaska, a i samom tom zabranom tesko da bi se mogao postici neki veci efekat kod EU. Nemojmo zaboraviti cinjenicu da je EU katolicka samo na jugu i negdje do polovine Njemacke, a ostatak je protestanski. Simpatije koje je svijet gajio prema Vatikanu su bile samo produkt vanserijske licnosti Woytile, koji je u svakom slucaju bio jedan od onih koji su se trudili da negativno misljenje o Vatikanu koje je godinama vladalo svijetom, bude promijenjeno. Ovaj levat Benedikt ( neki po redu) je vise nesto kao nosilac posljednjih vapaja stare tvrde struje katolicke crkve, koji svoju ulogu vide u ponovnom osnivanju svetog rimskog carstva, i povracanju nekadasnje moci koju su posjedovali.

O Turcima, njihovim zeljama, nastojanjima i ulozi u regionu ne bih sada. To je jedna strasno komplikovana tema, i vjeruj da citava EU i SAD znaju veoma dobro koja je vaznost i uloga Turske u regionu.
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

B.Medjed wrote:
deset_u_pola wrote:Novi ugao pogleda na ovo pitanje:

Mada je prilicno mrtav, ovaj ugao pogleda zasluzuje da se o njemu kaze par rijeci.

Naime, sama politicka situacija u Turskoj je isuvise komplikovana da bi se Benediktovom (neki po redu) izjavom provocirala zabrana njegovog dolaska, a i samom tom zabranom tesko da bi se mogao postici neki veci efekat kod EU. Nemojmo zaboraviti cinjenicu da je EU katolicka samo na jugu i negdje do polovine Njemacke, a ostatak je protestanski. Simpatije koje je svijet gajio prema Vatikanu su bile samo produkt vanserijske licnosti Woytile, koji je u svakom slucaju bio jedan od onih koji su se trudili da negativno misljenje o Vatikanu koje je godinama vladalo svijetom, bude promijenjeno. Ovaj levat Benedikt ( neki po redu) je vise nesto kao nosilac posljednjih vapaja stare tvrde struje katolicke crkve, koji svoju ulogu vide u ponovnom osnivanju svetog rimskog carstva, i povracanju nekadasnje moci koju su posjedovali.

O Turcima, njihovim zeljama, nastojanjima i ulozi u regionu ne bih sada. To je jedna strasno komplikovana tema, i vjeruj da citava EU i SAD znaju veoma dobro koja je vaznost i uloga Turske u regionu.
cilj je da se potakne diskusija. Bez obzira da li je katolička ili protestantska, Europa nije muslimanska i to je ono što želim reći.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

vodolija_33 wrote:a vidim i ti nudiš mnoštvo argumenata :-) ma čudo jedno :-)
Nudim ti priliku da ukljucis mozak. Ako ne ide, onda nije do tebe...
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

deset_u_pola wrote:
cilj je da se potakne diskusija. Bez obzira da li je katolička ili protestantska, Europa nije muslimanska i to je ono što želim reći.
Vec je i hrvatska i srpska i muslimanska... :D :lol:
uozo

Post by uozo »

Narvno da nije! I ne treba da bude, kao sto ni Malezija, Saudijska Arabija ili Pakistan nisu hriscanski i ne treba da budu. Ustvari netreba da budu niti hriscanski niti katolicki niti zaratrustrijanski ili shamanski, vec demokratski, sa jasno odvojenom ulogom religije i religijskih vodja od drzavnih poslova.

Kamarad Benedikt(neki po redu), vec i bez ovih izjava biljezi pad popularnosti u ocima mnogih, katolika kao i ostalih.
Meni je zapalo za oko samo opravdanje za iznenadjujuce slab odaziv na njegovo gostovanje u rodnoj Bavarskoj. Dok je Woytila punio stadione jos bolje nego Robbie Williams, Benedikt(neki po redu) je na nekom polju(ne mogu da se sjetim imena) umjesto ocekivanih 300 000 ljudi uspio da okupi samo 100 000. Najsmjesniji je bio njemacki komentator, koji je to objasnjavao time sto je postojala zabrana, radi naravno sigurnosti, dolaska sa djecjim kolicima, pa su majke plaseci se da ce satima morati da drze djecu u narucju odustale od dolaska.
Znaci nekih 200 000 majki sa kolicima nije doslo da vidi papu, ili???
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

kub lajkan wrote:
vodolija_33 wrote:a vidim i ti nudiš mnoštvo argumenata :-) ma čudo jedno :-)
Nudim ti priliku da ukljucis mozak. Ako ne ide, onda nije do tebe...
Baš si mi dao i priliku i materijala o kome može da se razmišlja...

hmmm, da se podsjetimo...
Ovja Papa jest konj. Kao sto je i ovaj Reis konj.

Kome je konj samo Papa, a Reis nije

onda je

Papa konj zato sto je njihov
a
Reis nije konj SAMO ZATO sto je nas.

Ko tako rezonuje, bolje bi mu bilo da u nesto konstruktivnije trosi svoje vrijeme nego sto ovdje supljira...
baš si onak' argumentovano i pismeno nastupio... vidi se da si sjeo i dobro razmislio šta ćeš napisati :-)

ako ti ovo zoveš "prilikom za razmišljanje" ili "argumentima" sve mi je jasno i naša se diskusija tu negdje i završava :zzzz:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

vodolija_33 wrote:ako ti ovo zoveš "prilikom za razmišljanje" ili "argumentima" sve mi je jasno i naša se diskusija tu negdje i završava :zzzz:
I vrijeme je da se zavrsi... nije do tebe, do prirode je...
cernica

Post by cernica »

Sve je "slucajno" !?

i rat u Bosni,
i rat na Kosovu,
i rat u Avganistanu,
i rat u Iraku,
i rat u Libanu,
i islamski terorizam
(to ko biva; Mandelu, Ce Gevaru, Tita... Geronima, su drugacije nazivali?!)
i rusenje americkih nebodera
i price o Dzihadu
(o kojima, zahvaljujuci zapadnim medijima, odjednom toliko znamo)
i islamski fundamentalizam
(fundamentalista - rijec prvi put upotrebljena za predanog i vatrenog hriscanskog vjernika)
i Muhamedove karikature,

... Sve je nesto mnogo "slucajno" u ovo zadnje vrijeme !?

Boze, kako je svijet nepredvidljiv.
ili nije.
pa se moze predvidjet sta dalje slijedi
ili stvarno treba biti Nostradamus?
Shoshana

Post by Shoshana »

bice_bice wrote:...a vamo cifuti samo pljuju u ruke i iscekivaju priliku..
Kako bi samo mogla rasprava, a da se "cifuti" za nesto ne okrive :roll:

Fuj!

P.S. A zaboravio si masone, CIA-u i anglo-saxonce?
ztluhcs

Post by ztluhcs »

bice_bice wrote:
hebala te ta dijaspora vise.. kako ti samom ne dosadi, pitam se..

ama bolan bolan.. ko da ja ne znam citirat Slobin govor, nego sam se pito KOJI OD NASIH POSTOVA ga podsjeca na njeg.. jesi silan, halal ti pita..
Ma ¹ta æe mi dosaditi, 2 posta u pola godine na temu dijaspora? :D
Ti si ne¹to pomije¹ao/la... :D:D:D
cr8ive

#92 nostradamus

Post by cr8ive »

:zzzz: Necitaju mi se trenutno svi navedeni komentari gore pa je mozda neko i spomenuo vec.
Nostradamus je predvidio dolazak novog pape i kako pise u jednoj njegovoj knjizi kad novi papa dodje na vlast svijet ce krenuti nizbrdo i cak predvidja veliki i krvavi religijski rat.
Nesjecam se tacno ali cini mi se da ce muslimani pobijediti :D
danas

#93 Re: nostradamus

Post by danas »

cr8ive wrote::zzzz: Necitaju mi se trenutno svi navedeni komentari gore pa je mozda neko i spomenuo vec.
Nostradamus je predvidio dolazak novog pape i kako pise u jednoj njegovoj knjizi kad novi papa dodje na vlast svijet ce krenuti nizbrdo i cak predvidja veliki i krvavi religijski rat.
Nesjecam se tacno ali cini mi se da ce muslimani pobijediti :D
e, sad mi je lakse.... :-) :-) :-)
Reina

Post by Reina »

izgleda da je prosli papa bio pametniji :-?
array

Post by array »

Reina wrote:izgleda da je prosli papa bio pametniji :-?
Prošli papa je bio papa a ovaj hoće da bude političar. Možda bi trebali unajmiti Irfana Ajanovića da mu napiše slično pismo kao ono što je napisao Ceriću? :D
Reina

Post by Reina »

array wrote:
Prošli papa je bio papa a ovaj hoće da bude političar. Možda bi trebali unajmiti Irfana Ajanovića da mu napiše slično pismo kao ono što je napisao Ceriću? :D
ma naravno ne odobravam mijesanje vjerskih sluzbenika u politiku
ali ovo je gore od pukog mijesanja u politiku ovo je vrijedanje osjecaja vjernika druge vjere i to papa da uradi, za mene je ovo jako nisko i puno govori o njemu, sta da kazem zalosno :-?
array

Post by array »

Davno sam ja posumnjao da ovaj papa ima dobre namjere. Vidi topic:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Ma mo¾da i nije, veæ samo èitao Nostradamusa :D:D:D
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

array wrote:
Ovaj nece da bude politicar nego krstas. A imao je i dobrog ucitelja, herr Hitlera.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Image
Post Reply