Glasajmo za Komšića!

Post Reply
joker

Post by joker »

...spavao je dok je Srebrenica padala, čak ga nisu smjeli ni probuditi...
Ovo ste vjerovatno culi od Senada Avdica :-)

Propaganda...
Last edited by joker on 06/09/2006 15:23, edited 2 times in total.
joker

Post by joker »

moderator wrote:bleka, ovo ti je upozorenje i to javno. Tema je o Komsicu, ne o Zlatku. Ako zelis da pises o Zlatku, bujrum http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24572

usput, pridrzavajte se http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html

Sa-X administracija
Administrator bi isto upozorenje trebao uputiti i ovima koji pominju Harisa...

Tema je Komsic...

Unaprijed zahvaljujem na jednakom tretmanu svih forumasa...
bleka

Post by bleka »

moderator wrote:
bleka wrote:Edinburg polupo si dobro loncice. NE mozes pratit sine. Odi se naspavat, pa kad zavrsis neku srednju skolu(barem trogodisnju) dodi nam opet.
Sanjaj Zlaju :zzzz:
bleka, ovo ti je upozorenje i to javno. Tema je o Komsicu, ne o Zlatku. Ako zelis da pises o Zlatku, bujrum http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24572

usput, pridrzavajte se http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html

Sa-X administracija
Ja se javno ispricavam. Tema je usko vezana za SDP tako da je Gosp. Predsjednika vrlo tesko izostaviti. Postujem opomenu.
joker

Post by joker »

moderator wrote:
A isto upozorenje vazi i za kompletno skretanje s teme :D
:)
bos

Post by bos »

mIRCerka wrote:Koliko znam, Tihic je stembiljao po Njemackoj za vrijeme rata, Hare je tad ako se ne varam jeo donere po Istambulu,a dragi BLEKA iz drugih gradova su dolazili da slome obruc oko Sarajeva, jer je vojska isla kroz tunel uglavnom na planine oko Sarajeva, malo koji internventni vod je isao dalje. Dodushe, to svicarske kamere nisu snimale pa i ne znas, zato se ne ljutimo na tebe :D

PS Zlatko je u Svedsku isao na operacije jer je ranjen u Sarajevu. Mislim da je bio evakuisan kao visoki politicki zvanicnik. Toliko o tome. Nadji nove izvore informacija.

Malo i slabo znas,mislim da si pomenula da imas 20 godina i vjeruj mi nije dovoljan samo google da kazes da si informisana...

Tihic stambiljao po Njemackoj...vjerovatno po cetnickim logorima...
Silajdzic jeo donere po Istanbulu...covjek bio ministar vanjskih poslova pa kasnije predsjednik vlade...
bos

Post by bos »

I da, Komsic bi bio pravi izbor za hrvate ali nazalost nema sanse na izborima...
joker

Post by joker »

Zlatko jeste bio ranjen kao i veliki broj njegovih sugradjana na ulici a ne u rovu. To ne umanjuje njegove zasluge u ratu, ali ni ne pravi nekog posebnog heroja od njega. Svi koji su bili u Srajevu u ratu su heroji na neki nacin... Ovdje se osporava Zlatko od 2001-2002 godine naovamo kao posten politicar dosljedan principima.

Komsicu ne bi niko trebao osporavati njegove ratne zasluge (mada se ovo kosi sa stavovima nekih sdp-ovaca na ovom forumu kako svi oni koji su bili u ratnom vihoru ne trebaju da se bave politikom) i zlatnog ljiljana, vec mu skinuti kapu sa glave. Ali ako govorimo o njegovom izboru za predstavnika Hrvata u troclanom predsjednistvu, ne vjerujem da oni bas njega zele. A budu li Bosnjaci za njega glasali u tolikom broju, vrlo je izvjesno da on to upravo postane. A onda to otvara niz drugih problema. Jer ako nemas autoriteta nad tim strukturama (hrvatske stranke) tesko da bilo sta mozes uciniti u predsjednistvu...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:
Pa sto se ne kandidujes na izborima onda? Dobices potporu naroda, uz koji si bio. Svakom loncu si i onako poklopac, mrzis komuniste, Hare ti je kralj, imas sve moguce predispozicije za uspjesnog politicara danas. A vec pet godina nisi u Bosni - opet ko Hare. Fali ti jos samo koja godina zatvora, onda vec mozes i knjigu napisati.

S obzirom da niko drugi ne zna ni sta je rat, ni kako se zivjelo i kako se zivi ovdje... Preuzmi odgovornost pa ispravi krive Drine u ovoj drzavi, a mani se blagodati koje ti Svica pruza.
PA to i jeste sustina ! JA hocu da se vratim u Bosnu ali zemlju koja barem postuje ljudska prava. JA necu da zivim u npr. Turskoj gdje djevojke ne mogu sa Hidzabom da studiraju. Zelim zemlju gdje svi gradani koji postuju zakon ne moraju se bojati bukvalno da ne zavrse u zatvoru. U Bosni hocu da ima mjesta i za Vehabija, Kineze, Sandze, pobegulje, komunjare, to je pod jedan sve ostalo dolazi nakon toga.
Pa koji ces klinac onda u Svicarskoj? Cekas da ti neko drugi napravi drzavu, a ti ces onda kao veliki patriota da dodjes i opet seres kako je moglo dodatno jos ovo i ono da se uradi?

Sta mozes TI uraditi da se to stanje promjeni? Mozes ako nista vratiti se ovdje pa se boriti za bolje sutra, a ne supljirati iz daleka :oops:

Kakve ovo veze ima sa temom: Zeljko je covjek koji je bio tu u ratu, ostao poslje rata, i tu je i dan danas. I, kao sto ranije rekoh, nije kompromitovan, a ima politicku karijeru.

Za razliku od ostalih ponudjenih kandidata, od kojih bi neki isto to sto i ti, ali cekaju neko bolje sutra, u nekoj drugoj i boljoj sredini, i sve sto rade je bave se demagogijom.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

bos wrote:
mIRCerka wrote:Koliko znam, Tihic je stembiljao po Njemackoj za vrijeme rata, Hare je tad ako se ne varam jeo donere po Istambulu,a dragi BLEKA iz drugih gradova su dolazili da slome obruc oko Sarajeva, jer je vojska isla kroz tunel uglavnom na planine oko Sarajeva, malo koji internventni vod je isao dalje. Dodushe, to svicarske kamere nisu snimale pa i ne znas, zato se ne ljutimo na tebe :D

PS Zlatko je u Svedsku isao na operacije jer je ranjen u Sarajevu. Mislim da je bio evakuisan kao visoki politicki zvanicnik. Toliko o tome. Nadji nove izvore informacija.

Malo i slabo znas,mislim da si pomenula da imas 20 godina i vjeruj mi nije dovoljan samo google da kazes da si informisana...

Silajdzic jeo donere po Istanbulu...covjek bio ministar vanjskih poslova pa kasnije predsjednik vlade...
godina imam 27, govori se o padu srebrenice, koji je za neupucene bio 1995. godine, kad je Tihic vec stembiljao, Hare skakao po svijetu :D a ZELJKO KOMSIC, DANASNJA TEMA bio u Sarajevu. Sporije klikajte, mozda i skontate ko sta gdje pise i kako :D

Zeljko ima velike sanse da dobije jer:
U Federaciji ne glasaju samo bosnjaci i hrvati, ima i srba, i ostalih koji od ovoliko ponudjenog kao jedinog normalnog vide Komsica, stoga se ne sekiram.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

bos wrote:

Ipak si ti slabo informisan. haris je bio ministar d0 kraja 1993 kada ga je zamjenio Irfan Ljubijankic. Nakon toga Haris je samo povremeno bio u BiH a uglavnom je bio u Istanbulu gdje su mu supruga i sin i u Islamabadu gdje mu je sestra bila ambsadorica.
Tihic je nakon logora otisao u Njemacku i radio je u ambasadi kao sef konuzlarnog odjeljenja i tacno je da je bilo nekih nedokazanih radnji vezanih za sklapanje fiktivnih brakova.
Sada ti malo slabo znas.
bleka

Post by bleka »

Pa dobro da se ne udaljavamo od teme. MEne interesuje za sta Gosp. Komsic ce se zalagati tijekom svog mandata kao clan predjednistva?
Ustavne promjene ?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:Pa dobro da se ne udaljavamo od teme. MEne interesuje za sta Gosp. Komsic ce se zalagati tijekom svog mandata kao clan predjednistva?
Ustavne promjene ?
http://www.sdp-bih.org.ba/documents/izb ... h_2006.pdf
bleka

Post by bleka »

Preletio sam preko programa, osim nove otimacine, nigdje nista konkretno.
NJihov socijalni program apsolutno ni SWEdska ne bi izdrzala. Sumnjam da ce provesti i 1% od ovog globalnog plana.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:Preletio sam preko programa, osim nove otimacine, nigdje nista konkretno.
NJihov socijalni program apsolutno ni SWEdska ne bi izdrzala. Sumnjam da ce provesti i 1% od ovog globalnog plana.
Hajde nam citiraj molim te taj dio vezan za otimacinu, socijalni program i vezu Zeljka Komsica kao clana Predsjednistva s tim.
bleka

Post by bleka »

Program je izgleda iz 1991. NEma ni rijeci o entitetima. Navukli su po pitanju unutrasnjeg uredenja BiH gumene rukavice.
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

tipičan primjer kako se gazi ravnopravnost naroda u BiH.
bOŠNJACI ĆE DA BIRAJU HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA?
manijak1

Post by manijak1 »

Biće i .....Srba ......s ovoga svijeta :D Ero ......valjda :D :D
bleka

Post by bleka »

PA da ero. To je tako, partija uber alles. KAndidovali bi oni i Srbima da ga Bosnjaci mogu izabrat.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:Program je izgleda iz 1991. NEma ni rijeci o entitetima. Navukli su po pitanju unutrasnjeg uredenja BiH gumene rukavice.
Bleka, kakis.

Program je na devetnaest stranica, i nema sanse da si svih devetnaest procitao i proanalizirao za samo osam minuta, koliko je proslo izmedju mog postanja linka i tvog odgovora.

Prema tome...
joker

Post by joker »

hrasno38 wrote: Ipak si ti slabo informisan. haris je bio ministar d0 kraja 1993 kada ga je zamjenio Irfan Ljubijankic. Nakon toga Haris je samo povremeno bio u BiH a uglavnom je bio u Istanbulu gdje su mu supruga i sin i u Islamabadu gdje mu je sestra bila ambsadorica.
Tihic je nakon logora otisao u Njemacku i radio je u ambasadi kao sef konuzlarnog odjeljenja i tacno je da je bilo nekih nedokazanih radnji vezanih za sklapanje fiktivnih brakova.
Sada ti malo slabo znas.
Hrasno, nisi ni ti bas informisan. Poslije toga je (kraj 1993) Haris bio predsjednik vlade RBiH do pred kraj rata, a nakon toga, poslije prvih poslijeratnih izbora i kopredsjedavajuci Vijeca ministara ili kako se to vec tada zvalo (kasnije je uveden predsjedavajuci vijeca ministara). U Tursku je "otisao" nakon 2000-te kada je Alijansa osvojila vlast s obzirom da su stranci gurali Lagumdziju (logicno, on se izmakao). Ni nakon 2002-ge kada je Tihic odnio pobjedu za nekih 12-13 hiljada glasova nije se vratio aktivno u politiku i nije cijelo vrijeme boravio u BiH (nego malo tamo malo 'vamo). Nadam se da ce nakon ovih izbora biti u BiH...

Kao predsjedavajuci, naravno (mozda i predsjednik)... :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ero_sa_onog_svijeta wrote:tipičan primjer kako se gazi ravnopravnost naroda u BiH.
bOŠNJACI ĆE DA BIRAJU HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA?
Ja nisam bosnjakinja, i ja cu da glasam za Zeljka...a te separatisticke snove cete iskreno se nadam uskoro napustiti...
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:
bleka wrote:Program je izgleda iz 1991. NEma ni rijeci o entitetima. Navukli su po pitanju unutrasnjeg uredenja BiH gumene rukavice.
Bleka, kakis.

Program je na devetnaest stranica, i nema sanse da si svih devetnaest procitao i proanalizirao za samo osam minuta, koliko je proslo izmedju mog postanja linka i tvog odgovora.

Prema tome...
Nisam procitao. ALi ovo sto gore tvrdim je cinjenica , a ti me citajuci svaku rijec demantiraj. Ima nesto o smanjenju administracije vrlo opcenito.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bleka wrote:
_BosanaC wrote:
Bleka, kakis.

Prema tome...
Nisam procitao. ALi ovo sto gore tvrdim je cinjenica , a ti me citajuci svaku rijec demantiraj. Ima nesto o smanjenju administracije vrlo opcenito.
Ne mozes naci citat?
bleka

Post by bleka »

_BosanaC wrote:
Ne mozes naci citat?
STa cu naci kad nejma , halo nejma. RS betonirano. :zzzz:
titurel

Post by titurel »

ZA HARISA, ZA Republiku Bosnu i Hercegovinu
Post Reply