nisam to znala...van Basten wrote: Inače preminula je '97... negdje pred sami kraj mog školovanja ili malo poslije završetka istog, ne sjećam se sad baš tačno
Druga Gimnazija Sarajevo
-
orange
van Bastene, dje si kolega iz razreda (mada jos uvijek ne mogu da skontam koji si
)
Sto se mene tice, u najboljem sjecanju su mi ostali ljudi koji su sa ucenicima bili najstroziji i koje raja u skoli prilicno nije voljela. To su:
Prgo- kad sam dosla na fax, prvi ispit koji sam polozila bila je matematika, zato sto sam sa jednom solidnom tricom kod Prge znala matematiku itekako dobro...
Sericka - van Bastene, ne znam zbog cega je tebi ona ostala u sjecanju kao negativna osoba, upravo iz razloga jer ti je, kao i meni, bila razrednica... malo popeglativna jest bila nekad, ali i dan danas kad je sretnem, ispita me za svakog pojedinog ucenika, gdje je, sta je... ona mozda nekad nije imala najbolji pristup djaku ali definitivno jest imala najbolje namjere, prema svakom uceniku u skoli je bila dobronamjernija nego 90% drugih profesora koji su kao bili stroga raja sa ucenicima...
Tu recimo ubrajam Sanju koja je meni od samog starta bila antipaticna, iako nikad nisam imala problema ni sa njom ni sa njenim predmetima... Jedna od stvari koje sam joj tada zamjerila je ta sto je, tokom njenih slavnih debata u skoli, u debati "Postoji li Bog?", u negacijsku grupu stavila pokrivenu djevojku... van Bastene, ne znam sjecas li se ti toga, ali meni je to bilo izuzetno nisko s njene strane...
Jasenka je bila carica zena, totalno opustena... ja mislim da nju nista na svijetu nikad nije iznerviralo ili nasekiralo...
Rahmetli Velida Maslo (francuski i latinski) je isto bila super zena, nako malo ostrija, strozija, al se sjecam kad joj je dosla djevojka iz njenog razreda da je pita moze li ici sa zadnja dva casa, momak joj polaze zakletvu... Ova se haman rasplakala, kaze: idi bona, leti, sta me to pitas, trk!!
Milica i Diko, fizicko, su bili zesci duo fantastikus
Srmen likovno, praavo interesantan ciko, vazda pun nekih neobicnih prica...
Jos jedna profesorica koju jos niko nije spomenuo a koja je stvarno bila jedna od boljih, nadam se da je jos u skoli... Nadija Selimovic, predavala bosanski...poslije se udala pa ne znam kako joj je novo prezime. To je bila nevjerovatno fina, interesantna i pismena profesorica... uvijek lijepo sredjena, vesela, nasmijana, susretljiva... meni je predavala samo drugi i cini mi se treci razred, nesto se ne sjecam, al mi je ostala u jaako jako lijepom sjecanju... znala je napraviti cas tako zanimljivim, da i ne skontas kad prije prodje cas, nikad nije pitala nego je kroz razgovor i diskusije davala ocjene ucenicima... bas je onako bila pravi pedagog, nadam se da jos uvijek jeste.
Ma meni su one 4 godine bile pravo lijepe, bez obzira sto smo jedan dio u ratu zavrsavali, trcali da nas snajper ne zaganja... da mi se vratiti opet...al da preskocim fax ako ikako moze
Sto se mene tice, u najboljem sjecanju su mi ostali ljudi koji su sa ucenicima bili najstroziji i koje raja u skoli prilicno nije voljela. To su:
Prgo- kad sam dosla na fax, prvi ispit koji sam polozila bila je matematika, zato sto sam sa jednom solidnom tricom kod Prge znala matematiku itekako dobro...
Sericka - van Bastene, ne znam zbog cega je tebi ona ostala u sjecanju kao negativna osoba, upravo iz razloga jer ti je, kao i meni, bila razrednica... malo popeglativna jest bila nekad, ali i dan danas kad je sretnem, ispita me za svakog pojedinog ucenika, gdje je, sta je... ona mozda nekad nije imala najbolji pristup djaku ali definitivno jest imala najbolje namjere, prema svakom uceniku u skoli je bila dobronamjernija nego 90% drugih profesora koji su kao bili stroga raja sa ucenicima...
Tu recimo ubrajam Sanju koja je meni od samog starta bila antipaticna, iako nikad nisam imala problema ni sa njom ni sa njenim predmetima... Jedna od stvari koje sam joj tada zamjerila je ta sto je, tokom njenih slavnih debata u skoli, u debati "Postoji li Bog?", u negacijsku grupu stavila pokrivenu djevojku... van Bastene, ne znam sjecas li se ti toga, ali meni je to bilo izuzetno nisko s njene strane...
Jasenka je bila carica zena, totalno opustena... ja mislim da nju nista na svijetu nikad nije iznerviralo ili nasekiralo...
Rahmetli Velida Maslo (francuski i latinski) je isto bila super zena, nako malo ostrija, strozija, al se sjecam kad joj je dosla djevojka iz njenog razreda da je pita moze li ici sa zadnja dva casa, momak joj polaze zakletvu... Ova se haman rasplakala, kaze: idi bona, leti, sta me to pitas, trk!!
Milica i Diko, fizicko, su bili zesci duo fantastikus
Srmen likovno, praavo interesantan ciko, vazda pun nekih neobicnih prica...
Jos jedna profesorica koju jos niko nije spomenuo a koja je stvarno bila jedna od boljih, nadam se da je jos u skoli... Nadija Selimovic, predavala bosanski...poslije se udala pa ne znam kako joj je novo prezime. To je bila nevjerovatno fina, interesantna i pismena profesorica... uvijek lijepo sredjena, vesela, nasmijana, susretljiva... meni je predavala samo drugi i cini mi se treci razred, nesto se ne sjecam, al mi je ostala u jaako jako lijepom sjecanju... znala je napraviti cas tako zanimljivim, da i ne skontas kad prije prodje cas, nikad nije pitala nego je kroz razgovor i diskusije davala ocjene ucenicima... bas je onako bila pravi pedagog, nadam se da jos uvijek jeste.
Ma meni su one 4 godine bile pravo lijepe, bez obzira sto smo jedan dio u ratu zavrsavali, trcali da nas snajper ne zaganja... da mi se vratiti opet...al da preskocim fax ako ikako moze
-
backroom.voice
Maturira sam 1999. Mnogih stvari se i dalje sjećam, neke opet zaboravila. Ali, nikada necu zaboraviti Jesenku (geografija). Bila mi je razredna sve četiri godine. Žena je fakat carica. Najljepša uspomena iz srednjoškolskih dana.
-
bpss
#79 isli smo zajedno u razred...
...ali ne mogu da provalim ko si?
-
Edit
Kurslus... Pero je Pero (ONO i DSZ) i u Kanadi je, a Paja je PajaNego neko spomenu "Paju" na ONO i DSZ - profesor se zvao Pero Tadiæ. Mislim da i danas ne¹to predaje u II - ili mi neko reèe da je pre¹ao u K©C
- Neelix
ja 2000. Jesenka je bila zakon. Geografija mi najdrazi predmet upravo zbog nje bila. Nije shljivila plan i program, imala je neki svoj sistem (referatibackroom.voice wrote:Maturira sam 1999. Mnogih stvari se i dalje sjećam, neke opet zaboravila. Ali, nikada necu zaboraviti Jesenku (geografija). Bila mi je razredna sve četiri godine. Žena je fakat carica. Najljepša uspomena iz srednjoškolskih dana.
kad bolje razmislim, nista drugo nisam ni ucio
-
Wednesday
hahaha,Teufik iz Los Angelesa wrote:kakva si ti sa Zvizduljom bila?
joj u trecem bio pismeni, 3 zadatka...
ovako je izgledao moj list
1. Ne znam
2. Pojma nemam
3. Nikad cuo
i dobijem 2-
kec je bio iz testa. tri petice na ovu foru:
prica zvizda lekciju, digne momak sav sretan ruku, i pita: "mogul ja, profesorice, dobit 5"
i ona uvijek kaze- "moze, koji si broj."
zakljucna ocjena: 5
- Bonnie-Clydova mala
Hej II gimnazijo! Samo da se tuspasim
(93-97)...ekskurzija Rimini, razredna Kasa, a maturalac u i tada, srusenoj Evropi
Gdje ste stari drugari...
-
Edit
Mozes "ne gotivit" uobrazenost polaznika, ali moras "gotivit" kvalitet skolovanja koje ucenici Prve i Druge Gimnazije dobiju... pa ako malo dignu noseve, Boze moj ... tako je to uvijek sa elitnim skolama...Qler wrote:ne znam kako je bilo prije ali sad su u 2. sve nafurano ko' da sa bogom idu u skolu.. bar ovo sto ja znam... bez uvrede ali hebi ga tako je... sve mamini i tatini sinovi... nikad je nisam gotivio...
Druga je uspjesno prebrodila ratnu krizu i kako cujem, opet se moze ponositi rezultatima svojih ucenika. Po tome je elitna...
- van Basten
sve isto osim razredne... meni bila ona bezlična ŠerićkaBonnie-Clydova mala wrote:Hej II gimnazijo! Samo da se tuspasim(93-97)...ekskurzija Rimini, razredna Kasa, a maturalac u i tada, srusenoj Evropi
![]()
-
_STOKA_OD_OKA
Edit wrote:Mozes "ne gotivit" uobrazenost polaznika, ali moras "gotivit" kvalitet skolovanja koje ucenici Prve i Druge Gimnazije dobiju... pa ako malo dignu noseve, Boze moj ... tako je to uvijek sa elitnim skolama...Qler wrote:ne znam kako je bilo prije ali sad su u 2. sve nafurano ko' da sa bogom idu u skolu.. bar ovo sto ja znam... bez uvrede ali hebi ga tako je... sve mamini i tatini sinovi... nikad je nisam gotivio...![]()
Druga je uspjesno prebrodila ratnu krizu i kako cujem, opet se moze ponositi rezultatima svojih ucenika. Po tome je elitna...
- Babsy
Zvizdicka je presla u ministarstvo obrazovanja, kako sam cula.. predavala mi je fiziku.. grh..danas wrote:terza je u kanadi.
lenjin takodje.
vali je u onom katolickom skolskom centru.
zvizda je valjda i dalje u drugoj, kao i kcerka joj.
valjda i zara?
serdarevic isto.
voljela bih znati sta je sa minkom sakovic, joj kako je ta zena lagala
Zvizdicka mladja, muzicko.. vjestica jedna... vazda je bila freak.. petljala sa profesorom sociologije, Samirom, koji je kasnije presao u 1. gimnaziju.
Valentic je harako KSC-om godinama... al to vec znate
ZhaRRa mi je bila razrednica, tj ona i Jesenka... ZhaRRa mi je bas picila po zivcima, al je Jesenka bila kralj.. i ostala
Tjelesni smo imali kod onog pipkarosa.. ne mogu se sjetiti kak se zove.. Diko tako nekako... a onaj stari nas vazda izvlacio.
Prgo i Natasa sto se matematike tice..
Nazifa, Elma i Mirso engleski, al Nazifa presla u 3. gimnaziju pa na Filozofski
Hemiju neka Emina... ne sjecam se vise..
Biologiju Sanela, pa neka strankinja koje je nabadala naski..
Sociologiju - Sanja Vlaisavljevic, uz Jesenku jedina profa s kojom sam se nisam kacila..
Bosanski - Demirka, neka zamjena, Munib, Balicka... a bilo ih je jos...
Njemacki . Merima
Odbrana, SDD il kako vec - Alic
Latinski - Neka ih 4. gimnazije, pa zamjena, pa Nada Zdravič.
Filozofija, Logika - Elmana za koju nisam sigurna da li zna definisati pojmove predmeta koji predaje
Psihologija - lik za psihijatriju, prof Zeco
Informatika - Arnautovicka, mislim da je to danasnja direktorica
...
ne sjecam se vise..
elem ja sam generacija 1999/2003.
Last edited by Babsy on 29/08/2010 08:14, edited 1 time in total.
-
senada
maturalci osn.i sr.skolci skoro pa svi u rimini...hotel delux..zvjezdice, bazen dehidriracija '75... disko iz doba eve braun, lili marlen... obzirom da se radi o skoli sa politicki nadarenim nast.kadrom, posebni talenti pred penziju se uhljebe u kantonu..ucenicka struktura 90% djeca drzavnih, federalnih, kantonalnih, opstinskih politicara, duznosnika, doktora, bankara, sudija,ministara, advokata, direktora,uglednih novinara...90% improviziranih "mladih talenata" odlaze na strane univerzitete pod cudnim okolnostima.. posljednju deceniju za II gimnaziju se moze reci da je sabirni centar za zastitu mladih međeda pod drzavnom zastitom..Bonnie-Clydova mala wrote:Hej II gimnazijo! Samo da se tuspasim(93-97)...ekskurzija Rimini, razredna Kasa, a maturalac u i tada, srusenoj Evropi
![]()
- Neelix
sve kontam jel amra il nijeBabsy wrote:Zvizdicka je presla u ministarstvo obrazovanja, kako sam cula.. predavala mi je fiziku.. grh..danas wrote:terza je u kanadi.
lenjin takodje.
vali je u onom katolickom skolskom centru.
zvizda je valjda i dalje u drugoj, kao i kcerka joj.
valjda i zara?
serdarevic isto.
voljela bih znati sta je sa minkom sakovic, joj kako je ta zena lagala
Zvizdicka mladja, muzicko.. vjestica jedna... vazda je bila freak.. petljala sa profesorom sociologije, Samirom, koji je kasnije presao u 1. gimnaziju.
Valentic je harako KSC-om godinama... al to vec znate
ZhaRRa mi je bila razrednica, tj ona i Jesenka... ZhaRRa mi je bas picila po zivcima, al je Jesenka bila kralj.. i ostala
Tjelesni smo imali kod onog pipkarosa.. ne mogu se sjetiti kak se zove.. Diko tako nekako... a onaj stari nas vazda izvlacio.
Prgo i Natasa sto se matematike tice..
Nazifa, Elma i Mirso engleski, al Nazifa presla u 3. gimnaziju pa na Filozofski
Hemiju neka Emina... ne sjecam se vise..
Biologiju Sanela, pa neka strankinja koje je nabadala naski..
Sociologiju - Sanja Vlaisavljevic, uz Jesenku jedina profa s kojom sam se nisam kacila..
Bosanski - Demirka, neka zamjena, Munib, Balicka... a bilo ih je jos...
Njemacki . Merima
Odbrana, SDD il kako vec - Alic
Latinski - Neka ih 4. gimnazije, pa zamjena, pa najveca kujetina koju ikad sretoh u zivotu, Nada Zdravič.
Filozofija, Logika - Elmana za koju nisam sigurna da li zna definisati pojmove predmeta koji predaje
Psihologija - lik za psihijatriju, prof Zeco
Informatika - Arnautovicka, mislim da je to danasnja direktorica
...
ne sjecam se vise..
elem ja sam generacija 1999/2003.
- Rania
vali nikako nije bio dobar...harisl wrote:Od profesora se sjecam ovih:
- Stara i mlada Saka
- Nada (engleski - volila je popiti)
- Zarkovicka, Zara - istorija
- Andrijicka - istorija (predavala i mojoj staroj)
- Dusko, Dule - geografija
- Hamzic - fizicko
- Serdarevic 'Sergio' - matematika (bio je dobar)
- Softic - matematika (u talu sa Serdarevicem za instrukcije)
- Aksa (Aksentijevicka) ' vidim vas... ' - matematika (neznam zasto, ali volio sam je)
- Cinara 'Fizika je muzika, muzika je fizika' (normalno fizika) - bila je dobra
- Sipka - predavala je fiziku. Bojkotovali smo je i citav razred nije dolazio na njene casove, pa zbog toga Laca nije htjela da nas vodi na ekskurziju
- Vali - fizika (meni nije predavao, ali je bio dobar)
- Chemo Frizura - informatika (no comment...)
- Ild(u)za - biologija
- Omerovic (zavrsio fakultet sa malom sveskom u zadnjem dzepu) - elektrika
- Mandic 'The King' - elektrika
- Guza - racunari
- Paja -ONO&DSZ
Ima jos, ali nemoze da mi naumpadne...
-
safran
Pa sta sam ja napisala ? A u moj vakat smo Valentica zvali iskljucivo Vali.Edit wrote:Kurslus... Pero je Pero (ONO i DSZ) i u Kanadi je, a Paja je PajaNego neko spomenu "Paju" na ONO i DSZ - profesor se zvao Pero Tadić. Mislim da i danas nešto predaje u II - ili mi neko reče da je prešao u KŠC)) i predavao je fiziku u KSC (Pavle Valentic) - ne znam da li to cini jos uvijek. Paja je u moje vrijeme bio ostar... cujem da je sad poprilicno omeksao.
- Qler
nisam nista ja rekao za kvalitet skolovanja koji je neupitan_STOKA_OD_OKA wrote:Edit wrote:Mozes "ne gotivit" uobrazenost polaznika, ali moras "gotivit" kvalitet skolovanja koje ucenici Prve i Druge Gimnazije dobiju... pa ako malo dignu noseve, Boze moj ... tako je to uvijek sa elitnim skolama...Qler wrote:ne znam kako je bilo prije ali sad su u 2. sve nafurano ko' da sa bogom idu u skolu.. bar ovo sto ja znam... bez uvrede ali hebi ga tako je... sve mamini i tatini sinovi... nikad je nisam gotivio...![]()
Druga je uspjesno prebrodila ratnu krizu i kako cujem, opet se moze ponositi rezultatima svojih ucenika. Po tome je elitna...![]()