Sto se mene tice, mogu komotno sa RS-ovcima, HBovcima i Marsovcima!BAHadzic wrote:BECHO wrote:Vehabije nepale BiH zastavu cak je neki ponosno nose, a RSovci i HBovcisupersonic wrote:
Da je imalo sposoban, poradio bi na eliminisanju vehabizma u Bosni i Hercegovini a ne bi tur'o svoji licemjerni nosic, tamo gdje mu nije mjesto!
Reis Ceric izjavljuje da smo mi Bosanci i Hercegovci Turci
-
BECHO
-
zavrzlama
VMG wrote:SDP-ovci,
Onaj efendija Zvornicko-Tuzlanski Vasilije je opasnost po Bosnu a ne Ceric, e haj'd malo o njegovim nebulozama o neprijateljskom narodu.Koji je to narod???
znamo mi to...samo se ja nemogu boriti protiv Vasilija,ako mi je ideal u borbi Cericevo palamudenje...tu je sad poenta svega..ne uklapa se u ideju cjelovite i multienicke BIH.
-
BECHO
Mnogo se pitas, vjerovatno zato sto si mlad. U Svici je isto jedna nacija, 3 govorna podrucja i 4 jezika. Svi se oni medjusobno razlikuju po mentalitetu, kulturi, jeziku, tradiciji i sl. iako zive na jednom istom geografskom prostoru. U Njemackoj imas Bavarce, u Srbiji Vlahe, U Turskoj, Iranu, Iraku i Siriji Kurde, u Francuskoj Elsasane i Normandijce, u Spaniji Katalonce, Baske, Andaluzane i sl. i svi oni predstavljaju narodne skupine u okvirima svojih drzava. Jel kontas sad?BAHadzic wrote:Mustafa Imamovic -Bosnjaci isto dobra
al pitanje kad kako to jedan narod BOSANCI a tri kulture i vjere ??
cujemo se nakon utakmice
-
Odisej
Turska je lijepa , prosperitetna , moderna i SEKULARNA država
Turska je imala Kemala Ataturka , državnika kakvog naša nesretna BiH može ( još uvjek ) samo da sanja.
A mister Reis bi ( kao i njegovi pajtašu i druge dvije konfesije ) da od BiH napravi religijsku zemlju...
A ova izjava u Rogatici... Možda ga je na to navratio Čenga koji je u Turskoj pripremo strategiju za izbornu pobjedu 2006..
Bože , oprosti mu . Zna šta govori
Turska je imala Kemala Ataturka , državnika kakvog naša nesretna BiH može ( još uvjek ) samo da sanja.
A mister Reis bi ( kao i njegovi pajtašu i druge dvije konfesije ) da od BiH napravi religijsku zemlju...
A ova izjava u Rogatici... Možda ga je na to navratio Čenga koji je u Turskoj pripremo strategiju za izbornu pobjedu 2006..
Bože , oprosti mu . Zna šta govori
-
Den
Problem je sto su mnogi od nas totalno nesvijesni svoje istorije. Evo slucajno sam sreo ovaj sajt:
http://www.visit-montenegro.com/sicg/cities-hnovi-5.htm
Gdje se moze medu ostalom naci:
http://www.visit-montenegro.com/sicg/cities-hnovi-5.htm
Gdje se moze medu ostalom naci:
STARI GRAD
Posjeta starom hercegnovskom gradu, sigurni smo da ce Vam pricinjavati zadovoljstvo. Iako je Herceg Novi nalik mnogim drugim primorskim gradovima neke pojedinosti cine ga osobenim. Naime, on je najbolji spoj istorije i kulture, tradicije i duhovnosti, prohujalih i modernih vremena. Utemeljio ga je kralj Bosne, Tvrtko I Kotromanic, i grad se najprije zvao Sveti Stefan.
- JBT
Ne mozes trenutno, jer je promjenio ustav IZ-e da bi ostao jos jedan mandat od 7 godina, a mozda ni nikad, jer je 7 godina puno dana tako da nije nemoguce da opet promjeni ustav i tako ostane na toj poziciji dozivotno. Ne da me ne bi iznenadilo nego kako stvari stoje tako ce i biti.I u pravu si da Ceric ovim samo produbljuje srpsko-hrvatsku nacionalisticku spiku o turcima i poturicama i zato bi bio red da ga jednom za sva vremena skinemo s qrca (metaforicki govoreci) jer meni je pun kofer vise, i njega i njegovog politikanstva.
-
BAHadzic
Ali ovdje u svici je sve svicarsko ti bio u suisse romande , ticino ili njemackom dijelu svicarske svugdje svicarske zastave i svi svicarci navijaju zajedno za svicarsku. i ponosni su nato sto su svicarci.BECHO wrote:Mnogo se pitas, vjerovatno zato sto si mlad. U Svici je isto jedna nacija, 3 govorna podrucja i 4 jezika. Svi se oni medjusobno razlikuju po mentalitetu, kulturi, jeziku, tradiciji i sl. iako zive na jednom istom geografskom prostoru. U Njemackoj imas Bavarce, u Srbiji Vlahe, U Turskoj, Iranu, Iraku i Siriji Kurde, u Francuskoj Elsasane i Normandijce, u Spaniji Katalonce, Baske, Andaluzane i sl. i svi oni predstavljaju narodne skupine u okvirima svojih drzava. Jel kontas sad?BAHadzic wrote:Mustafa Imamovic -Bosnjaci isto dobra
al pitanje kad kako to jedan narod BOSANCI a tri kulture i vjere ??
cujemo se nakon utakmice
a osim kurdi koji traze svoju drzavu ma gdje god bili svi ostali narodi prihvate tu svoju zemlju u kojoj zive. a to vecina nasih bosandjerosa neradi.
- wels
Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, ko je Hrvat,a koji je Srbin,jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo troje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Kurci. Nas ovdje zovu Kurcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Kurci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu koji su nam Kurci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci i Srbi i Hrvati - kazao je jučer prof. dr. Cerić.
-
mr__bosnjak
AND HER HE IS:
MR......BOSNJAK!
Da kratko dam svoj odgovor pa nastavim turneju
Reis Ceric LAZE! Prica price za koje nema pojma. Niti zna razlikovat Islam od bosnjastva i turstva niti zna vise koje ce mudrosti pricat na skupovima. Do sad sam ga smatrao dobrim liderom bosanskih muslimana ali od sada ne. Bosnjaci su drzavno-tvorni i autohtoni narod na podrucju Bosne i Hercegovine koji je tu osnovao svoju DRZAVU Bosnu jos u srednjem vijeku a u Osmanlijskom Carstvu Sucur Allahu primio Islam i orijentalnu kulturu te bio lojalan Carstvu a zauzvrat dobio Ejalet i samoupravo i uvijek njegovao svoju posebnost, jezik, domovinu i tradicije pa cak se i pobunio kad mu se ovo pocelo ugrozavat. Srpsko-hrvatski fasisti Bosnjake nazivaju "poturicama" a Ceric to potvrdjuje. Turci su nama prijateljski narod, imamo zajednicku vjeru i kulturu, i zajednicku 500-godisnju historiju te jake veze i zauvijek cemo ako Bog da ostat prijatelji i saveznici ali nit smo mi Turci nit su oni Bosnjaci.
Allah Imanet!
Bosnjak has left the building...
MR......BOSNJAK!
Da kratko dam svoj odgovor pa nastavim turneju
Reis Ceric LAZE! Prica price za koje nema pojma. Niti zna razlikovat Islam od bosnjastva i turstva niti zna vise koje ce mudrosti pricat na skupovima. Do sad sam ga smatrao dobrim liderom bosanskih muslimana ali od sada ne. Bosnjaci su drzavno-tvorni i autohtoni narod na podrucju Bosne i Hercegovine koji je tu osnovao svoju DRZAVU Bosnu jos u srednjem vijeku a u Osmanlijskom Carstvu Sucur Allahu primio Islam i orijentalnu kulturu te bio lojalan Carstvu a zauzvrat dobio Ejalet i samoupravo i uvijek njegovao svoju posebnost, jezik, domovinu i tradicije pa cak se i pobunio kad mu se ovo pocelo ugrozavat. Srpsko-hrvatski fasisti Bosnjake nazivaju "poturicama" a Ceric to potvrdjuje. Turci su nama prijateljski narod, imamo zajednicku vjeru i kulturu, i zajednicku 500-godisnju historiju te jake veze i zauvijek cemo ako Bog da ostat prijatelji i saveznici ali nit smo mi Turci nit su oni Bosnjaci.
Allah Imanet!
Bosnjak has left the building...
- Vodenjak
zavrzlama wrote:dobro me podsjeti na nesto...zasto se ja ne izjasnjavam kao "bosnjak" iako ima istorijsko uporiste....iz razloga sto ne dolazi od ljudi kojima je Bosanstvo na prvom mjestu...BIH ce samo sacuvati "Bosanstvo" pa tek kasnije bosnjastvo,srpstvo i hrvatstvo..... a Ceric to samo potvrduje ludim izjavama...danas wrote:ma vidis kako on fino zna -- nemre vise sa cetnicima da se nosi ubjedjujuci ih da mi nismo turci, pa je popustio merhametli... eto onda... 'mi jesmo turci'... morel' se hodza odlucit sta smo -- muslimani, bosnjaci, turci? na kraju necemo biti nista, a cini mi se da on na to i cilja... jer izgleda moze se biti sve samo ne bosanac u zemlji bosni...zavrzlama wrote:Ako mi iko ide na zivce to je Ceric....gdje god se hodze i popovi mijesaju u politiku tu dobra nema..
a da ne pricam da sad svaki lijevi rogaticanin moze biti turcin -- pa nemre to tako... sta sa nama istinskim turcima?![]()
Usput, Ceric je ovim pokazao koliki je idiot!
Rece li ono on da je na Dobricininom putu?
Zanimljivo..
Svasta poplava izbaci. Svasta...
- Vodenjak
A sta mislis o tome da Bosanac bude nacija a Bosnjak narodnost?BAHadzic wrote:Wikipedia
Bosnjak je Nacija
Bosanac i/ili Hercegovac je Regionalna Definacija Naroda koji zivi na tom podrucju.
Hercegovac moze bit Musliman posto na podrucju Hercegovine sigurno ima dosta Bosnjaka, Muslimanskih Roma i ostalih naroda koji pripadaju islamu.
- Vodenjak
Zato sto su Turci bili agresori na moju zemlju kojom su vladali ognjem i machem vise od 400 godina!Dolina avalona wrote: Svi narodi na svijetu imaju svoju prijateljsku/bratsku drzavu ili narod, zasto bi se mi stidjeli nasih veza sa Turskom!?![]()
Ponosan sam sto je jedna takva zemlja poput Turske u uskoj vezi sa nama!![]()
Mi nismo turci, ali bi vise volio da sam i turcin nego da me neko naziva preobracenim srbinom ili hrvatom!!
A svi oni koima je krivo sto je Turska jaka zemlja i jos nasa prijateljska zemlja, mogu samo da sebe poljube u guzicu od muke!!
Imas li jos pitanja?
-
BAHadzic
Zasto je Vatikan i saveznici Madjarska i Hrvatska itd vodli 100 i nekoliko ratova da unistavaju bogumilstvo u BiH?Vodenjak wrote:Zato sto su Turci bili agresori na moju zemlju kojom su vladali ognjem i machem vise od 400 godina!Dolina avalona wrote: Svi narodi na svijetu imaju svoju prijateljsku/bratsku drzavu ili narod, zasto bi se mi stidjeli nasih veza sa Turskom!?![]()
Ponosan sam sto je jedna takva zemlja poput Turske u uskoj vezi sa nama!![]()
Mi nismo turci, ali bi vise volio da sam i turcin nego da me neko naziva preobracenim srbinom ili hrvatom!!
A svi oni koima je krivo sto je Turska jaka zemlja i jos nasa prijateljska zemlja, mogu samo da sebe poljube u guzicu od muke!!
Imas li jos pitanja?
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Ispoljavanje i odrzavanje podanickog mentaliteta, prekrajanje istorije, bitno prekoracenje kompetencija, zloupotreba religije u politicke svrhe, svjestan napad na suzivot u BiH, ponizavanje svih onih koji nisu religiozni i kojima Islam ne odredjuje nacionalnu pripadnost, nedostatak svijesti o sebi i svome bicu...
U mojim ocima sramotno.
Potpisujem. Uz nedostak svijesti o sebi ispoljio je i flagrantan nedostatak svijesti o stavovima vecine onih cijim se glasnogovornikom ( valjda mu je to funkcija, posto je vjera nestala negdje u medjuvremenu ) predstavlja.
Covjek predlaze ( hej - Predlaze !!! ) da se svi na tom skupu osjecaju Turcima. Nevjerovatno koliku je kolicinu nebuloza uspio zgusnuti u 2 recenice.
Ali na stranu kolicina ispoljene gluposti. Zbog politickih implikacija ove izjave, najmanje sto Gosp. Ceric treba uciniti je javni demanti, odnosno javno objasnjenje da je ova izjava iskljucivo njegov stav i ne moze se drugacije posmatrati.
Last edited by Latina on 03/09/2006 22:54, edited 2 times in total.
-
BAHadzic
care zivim u svici nije mi bosanski bas najbolji mozes mi opisat sta tacno mislis sa narodnost?Vodenjak wrote:A sta mislis o tome da Bosanac bude nacija a Bosnjak narodnost?BAHadzic wrote:Wikipedia
Bosnjak je Nacija
Bosanac i/ili Hercegovac je Regionalna Definacija Naroda koji zivi na tom podrucju.
Hercegovac moze bit Musliman posto na podrucju Hercegovine sigurno ima dosta Bosnjaka, Muslimanskih Roma i ostalih naroda koji pripadaju islamu.
Last edited by BAHadzic on 03/09/2006 22:40, edited 1 time in total.
-
mr__bosnjak
To bi ti voljela zar ne?mala-i wrote:nemoj sad te priče,hitno mijenjaj nick u mr_turchin
-
_BosanaC
E jebi ga sad.BAHadzic wrote:care zivim u svici nije mi bosanski bas najbolji mozes mi opisat sta tacno mislis sa narodnost?Vodenjak wrote:A sta mislis o tome da Bosanac bude nacija a Bosnjak narodnost?BAHadzic wrote:Wikipedia
Bosnjak je Nacija
Raspravljamo se ovdje danima oko jednog te istog da bi ti tek sada rekao da u stvari ne razumijes o cemu se uopste govori?
-
mr__bosnjak
Jebiga_BosanaC wrote:Hajd' nemoj se vise hvatati Engleskog zivota timr__bosnjak wrote:AND HER HE IS:
MR......BOSNJAK!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
BAHadzic
pa nisam 100% siguran sta znaci narodnost sta on misli de mi ti reci pa cu mo odgovarat jer bi moglo ili ne_BosanaC wrote:E jebi ga sad.BAHadzic wrote:care zivim u svici nije mi bosanski bas najbolji mozes mi opisat sta tacno mislis sa narodnost?Vodenjak wrote: A sta mislis o tome da Bosanac bude nacija a Bosnjak narodnost?
Raspravljamo se ovdje danima oko jednog te istog da bi ti tek sada rekao da u stvari ne razumijes o cemu se uopste govori?![]()