opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mirsolino

Post by mirsolino »

kornjaca wrote:E lafe ako si promašio evo informacije od nekoliko raje što se umješalo na vrhu ove stranice, :D eto ti:
Alphonse i Kornjaca, najjeftinije je kupiti TOPPIK direktno od distributera. I ja sam svoj kupio kod frizera za 90km, ali pozada pakovanja je informacija od distributera, i možeš od njih direktno da kupiš za 34-35 eura (mjesečno pakovanje).
Visine fala lave, sad sam gledo pakovanje, piše fino distributer http://www.capello.biz, nisam bio ni primjetio. Neću Samira dirat, dobro šiša covjek, ali me uzo. Pazite ljudi po drugim frizerajima što prepordaju, vidio sam TOPPIK po gradu.
Koristim ja Toppik super je, a ima i raje ovde sto se javilo da koriste, pa pročitaj komente.
Uglavnom mjesec dana pakovanje najjeftinije kod distributera je 34eura, ali više nisi ćelav. :lol: :lol: :lol:
e hvala ti puno...
neutral

Post by neutral »

protiv opadanja kose a i za jacanje uraditi dole navedeno:

kupis sljedece:

Pantenol rastvor (nabavila u apoteci Dina)
AD kapi -uljane
ricinusovo ulje
kapi od koprive
zumanjak uvjek imate u frizideru :)

Dakle,

zamutite
zumanjak,
ricinus – jedna cajna kasicica,
pantenol – jedna cajna kasicica
kapi od koprive (5 - 6 kapi),
AD uljane kapi ( 5 - 6 kapi)…
napravite zitku masu (pakovanje), nanesite na kosu, pokrijte najlonom pa peskirom i drzite 2 h.
Raditi dva puta sedmicno duzi period ... rezultat ce uslijediti nakon 3 do 4 mjeseca...
To ce sigurno imati vise efekta, ukoliko zelite da zaobidjete hemiju I sve ove gluposti kojim nas bombarduju osobe zeljne zarade.
Provjereno…
:)
visine

Post by visine »

:shock: Ništa ti to neće pomoći, to nije medicinski dokazano, samo sa tim trošiš vrijeme, ima šta valja. 2006-a godina, ima za sve profesionalni lijek.

Ko ima problem, ima obrazovani ljudi na ovome forumu, dosta informacije. Isto tako, kad se ćelavi posjeti profesionalnog dermatologa, nemoj kuhat sto nadžeš u bašti haha. :lol:
maccarona

Post by maccarona »

opadanje kose :( tuzno :( :lol: :lol: :lol:
izvini te ali sjetila sam se nekoga :lol: :lol: :lol: :lol:
DJ_Bungi

#80 Re: opadanje kose

Post by DJ_Bungi »

emir222 wrote:ljudi imam porblem sa kosom.nece da raste :)..imali iko kakav savjet posto se fakat nemam kome drugom obratit..hvala za svu pomoc...
Imao sam slican problem i poceo sam koristiti kremu za ruke umjesto gela. Kosa mi je nevjerovatno zdrava sada i nijedna dlaka ne padne kad se cesljam.
kornjaca

Post by kornjaca »

maccarona, koga si se sjetila i sto se to smijes, hajde pricaj...
:-) :lol: :D
emir222

Post by emir222 »

ja sam i toppik i minox uzeo preko capella a vidim da ima i kod frizera.ovako kad narucis dodje ti na kucnu adresu sto meni vise pase.uglavnom toppik je da pokrije celave djelove al to je kozmetika ( extra ako smijem dodat ).a za minox cu vam javit za par mjeseci tako su mi bar rekli da se vide rezultati,za sada nista novo..peace..
kornjaca

Post by kornjaca »

Haj da i ja šta napišem ozbiljno, evo na odgovor korištenja:

Koristim i ja i TOPPIK i Minoxidil 5%. Koristio sam Minoxidil već 6 mjeseci sa dobrim rezultatima. Ne opada mi kosa više, a i dosta kose mi se vratilo nazad. Uglavnom, zaustavilo mi se opadanje kose, i nova kosa polako raste. Koristim Toppik, da mi se sve popuni, jel bez problema pospem i ko da mi nikad dlaka nije opala. Uglavnom, imam sada dovoljno kose da na jež nosim friz. Ako ikad skupim za presadživanje kose, to bi i uradio, ali vako mi Minox drži kosu a Toppik popuni pa sam sretan. Ako sve opadne, onda ti nemože Toppik pomoći, jel nema za šta da se spoji, ali ako nisi ćelav na nulu, super je proizvod. Ja sam svoj kupovo kod frizera, dok ne skonta za distributora i jeftinije cijene direktno. :-)
emir222

Post by emir222 »

zar ima uopste ovdje za presadjivanje kose,ja sam cuo za lika,od jerana jeran,da je isao u Grcku da presadi kosu.moram ga upoznat da smeknem kako je ispalo :D :D ..a za minoox kontam ako mi zaustavi opadanje onda je exttra.
Vedo99

Post by Vedo99 »

Nema kod nas jos presadzivanje kose. Mozda ce koji doktor to poceti, ali to nije za vjerovati i grati se sa tim. Ima u vecim drzavama, kao Njemacka i Italija, ali je veoma skupo. Presadzuju ti kosu sa pozada glave na vrh, ali ako nisi znao, svaki doktor preporuci Toppik da se nevide kraste nakon presadzivanja. Uglavnom, nece kod nas biti najmanje za koju godinu,m i cijene nisu da mi mozemo priustiti. Minoxidil 5% ce ti zadrzati kosu, i nova kosa ce polako da pocne da raste. Treba 4 mjeseca da pocne da djeluje kako treba, a nakon godinu dana imat ces veoma povoljne rezultate (vecina ljudi).
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

A jel pomaze ako se umuti samo citavo jaje - i bjelance i zumance- bez ikakvih dodatka kapi i ostalog??
jel moze ono iz trgovine? il mora bit ono seosko?
BosRoker

#87 .

Post by BosRoker »

Ljudi, samo da kazem da malo pretjerujete sa Propeciom.. nije to toliko lose. Ja sad par hefti upotrebljavam Propeciu... jedna tableta dnevno. Nemam absolutno nikakvih problema; cak mi vise smeta Minoksidil, jer treba par sati da se apsorbira u skalp a jos cesto ostaju male zute mrvice. Ipak, nemoj te me krivo razumjeti: istina je da Propecia moze imati neke seksualne "side-effects". No, vecina ljudi nema tih problema a, sto vise, oni nestanu cim zaustavite upotrebljavati taj lijek. A jos niko nije spomenuo da Propecia sacuva svu kosu 81% ljudi, a jos poboljsa situaciju jednih 60%. Zato bi ja svima koji imaju ovaj problem preporucio Propecia. Ta stranica, hairlosstalk.com, u stvari daje veliku podrsku tom lijeku, a pogotovo zajedno sa Minoksidilom i jednim specijalnim samponom "Nizoral".

Inace, kazu da ce za jedno pet godina se pojaviti kloniranje kose.
emir222

Post by emir222 »

jest kloniranje kose u svijetu za 5 godina dodaj tome jos najmanje 5 da to kod nas dodje.propecia nemoze biti sva losa dok je odobrena od americke zdravstvene organizacije kao i minox.meni se minox brzo osusi mozda 30 minuta tako da mi to i nije problem.
Vedo99

Post by Vedo99 »

Kao sto sam i rekao prije, Minoxidil i Propecia su jedina dva dokazana lijeka da djeluju. Minoxidil nema nikakvih efekata, dok Propecia ima. Ne pogadza sviju, ali moras razumjeti da Propecia djeluje na hormone, i smanjuje spermu vecini ljudi. Neki primjete, neki ne. Ostali efekti su svi seksualni. Nijo toliko dugo ni u Americi, prema tome nije dokazano ako pocnes uzimati sa 25 godina, hoces li moci imati djecu kad budes 30. Citao sam nedavno medicinski clanak gdje je covjek imao djete sa 28. Koristio propecia 3 godine, i sada vec preko godinu pokusava sa zenom da ima djete i nemoze. Nista ne govorim protiv Propecia, jel neznam sve, ali ko ga god koristi, budi veoma oprezan. Ja koristim Minoxidil 5% jel nema efekata. Isto tako, propecia cuva kosu samo na krovnu glave, dok Minoxidil cuva citav vrh glave.
zvjezdan

Post by zvjezdan »

:-D Doso je TOPPIK, super je. Malo mi je jos kratka kosa da se sve popuni, tek oko 5mm, ali sto sam posuo, vidim sta ce uraditi. I sad sam ga malo poceo koristit, super popuni. Pusticu da poraste i suguran sam da ce biti koda nisam celav. Hvala ljudi, da i ja kazem "provjereno" :lol:
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

Koristio sam ja Propecia mjesec dana imo sam malo boli dole, pa sam presto. Koristim Minoxidil 5%, ali ja kupujem u Srbiji za 42eura, gdje ima u Sarajevu? Kolika je cijena? :roll:
visine

Post by visine »

Ako nisi primjetio gore u prići, imas Minoxidil 5% da kupiš u više mjesta. Uglavnom apoteke i poneki dermatolg isto ima kod sebe. To što plaćaš u Srbiji tolike je nemoguće. Ja kupujem za 29eura mjesečno pakovanje, a ne 49eura. To te uzimaju pravo. Ali ako čitaš šta ljudi ovde prićaju, Minoxidil 5% ti je uvezen, pa se preprodaje, znaći najbolje od distributera (najjeftinije cijene). Ima i bosnalijek svoj piflud 2% za jeftinije, ali nije jak pa neradi kako treba po ljudima.
neutral

Post by neutral »

Bosanac sa dna kace wrote:A jel pomaze ako se umuti samo citavo jaje - i bjelance i zumance- bez ikakvih dodatka kapi i ostalog??
jel moze ono iz trgovine? il mora bit ono seosko?

za njegu kose je dobro zumance sa malsinovim uljem (moze i kupovno jaje)

al protiv opadanja i za jacanje kose je recept koji je gore naveden... i koji je meni pomogao ...
svi sastojci se mogu kupiti u apoteci ...sve zajedno ne vise od 20 km...a traje oko 2 mjeseca...
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

Ako nisi primjetio gore u prići, imas Minoxidil 5% da kupiš u više mjesta. Uglavnom apoteke i poneki dermatolg isto ima kod sebe. To što plaćaš u Srbiji tolike je nemoguće. Ja kupujem za 29eura mjesečno pakovanje, a ne 49eura. To te uzimaju pravo. Ali ako čitaš šta ljudi ovde prićaju, Minoxidil 5% ti je uvezen, pa se preprodaje, znaći najbolje od distributera (najjeftinije cijene). Ima i bosnalijek svoj piflud 2% za jeftinije, ali nije jak pa neradi kako treba po ljudima.
Hvala na odgovoru, nisam ni znao da ima se kod nas u Sarajevu može kupiti Minoxidil 5%, ja iz Beograda naručivo. Rekao si da pogledam što ste pričali, jeli to kod http://www.capello.biz za 29eura? Jeli tu naj jeftinije kupiti Minoxidil?
kornjaca

Post by kornjaca »

:D :-) 8)

Jeste to je najjeftinije. Ta kompanija je ekskluzivni uviznik za citav Balkan. Imas po gradu kupiti, ali su dignute cijene.
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

:shock:
Last edited by vatrogasac1 on 30/09/2006 00:51, edited 1 time in total.
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

Ja još sam plaćo dostavu da mi isporuće iz Srbije Minoxidil, nije da mi je skupo, jebiga šta ćeš kad ti kosa opada, neću ćelav hodati, ali svaka spašena marka je zaradžena marka, pare su opet pare. :o

Hvala jaro :) . Javim se opet kad stigne iz Capello da potvrdim.

Bil i ovaj TOPPIK probo, šta kažeš? :?
hool

Post by hool »

Samo BRIJ glavu redovno i nece ti kosa opadati :D
Plus ces izgledati kao KRIMOS pa ce te djevojke same proganjati :lol: :lol: :lol: :lol:
ps- covjece ne mogu da vjerujem, od cega ti sebi pravis kompleks :-)
kornjaca

Post by kornjaca »

Sta ces ba bezveze brijati kosu, hodati celav ko idiot, kontat da dobro izgledas obrijane glave ko da ides na terapiju za rak. I nikad ni dobre trebe neces celav pokupit.
vatrogasac1

Post by vatrogasac1 »

:D Nabavio sam Minoxidil 5%, odma je stigo. Za raju što pitaju kakvo je, Minoxidil 5% je odavno provjeren od mene, super je proizvod, prestala mi je kosa davno opadati, ali jeste da ga duže koristim. Samo što sam ga ja skuplje kupovao, ali eto nabaciste mi bolje cijene još direktno iz sarajeva i bez carine. :lol: :lol: :lol:

Vas dvojica, nejaviste mi za Toppik, super piše da je ovde, ali bil probo, šta kažete? :? :?
Post Reply