nova navijacka himna BiH- seljacka pjesma

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

sulesavic

Post by sulesavic »

Dobro je, izvi¾dano je.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

koop wrote:preuzeto sa bhfanaticos.com, bravo majstori !!!
Gljiva dobio po nosu :) :) :)
Vec godinama se prica da u Bosni i Hercegovini postoji kravlje ludilo mada za to nikada nije bilo dokaza. Danas smo medjutim dobili dokaz da ludilo ne utice samo na krave nego i na biljke.

Nazif Gljiva je u svom jutrosnjem javljanju na jednoj radio-stanici iznio niz lazi i bljuvotina vezanih za BHFanaticose. Nije to bilo nista novo, stare dobre Munibove pripovjetke kako smo potplaceni i ine nebuloze.

Razlog ovog njegovog javljanja je bio clanak koji je izasao u danasnjem Oslobodjenju u kojem, nama poznati, clanovi BHF-a izjavljuju izmedju ostalog "Savez napolje!" i pozivaju sve navijace u BiH na bojkot Gljivine nove "navijacke himne".

Posto Gljivi nije jasno zasto ga se bojkotuje uzecu sebi za pravo da mu pojasnim.
Kao prvo, pjesma je bez veze! Narodnjacki ritam i rijeci tipa "BeHa, BeHa, to to to...." ne piju vode. Ko je imalo u navijackom fazonu zna da je ova pjesma nula i kao takva ne zasluzuje uopste pristup sportskim arenama a jos manje da se stampa u 30 hiljada primjeraka i da se dijeli ljudima na ulazu pred utakmicu sa svjetskim viceprvacima.
Kao drugo, ova pjesma je napravljena po naredjenju NSBiH. Znaci, Nazife, sam si izabrao stranu, sad ces snositi posljedice!

A da posljedica ima i da ce ih tek biti, potvrdjuje nastavak ove price. Nazif je jutros oko 11 sati pred Avazovim biznis-centrom naletio na momke iz BHF-a iz jednog grada iz Bosanske Krajine i poceo da ih verbalno vrijedja, nazivajuci ih placenicima i prijeteci im svojim "mocnim prijateljima". Momci su ga trpili jedno izvjesno vrijeme a onda je Gljiva naletio na stos jednog od momaka koji su se nakon obavljenog posla brzo povukli sa mjesta dogadjaja.

Nastavak slijedi...
Nastavak price....

Naziv Giljva je odmah po ovom incidentu uputio se u prostorije opstine Stari Grad gdje je promjenio svoje prezime iz Gljiva u Picurka.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Nosferatu wrote:
Nastavak price....

Naziv Giljva je odmah po ovom incidentu uputio se u prostorije opstine Stari Grad gdje je promjenio svoje prezime iz Gljiva u Picurka.
odavno ne oplakah ovako.... :faraon1:
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Joj ljudi ova pjesma se definitivno treba zabraniti .. :oops: :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ifbbpro wrote:Joj ljudi ova pjesma se definitivno treba zabraniti .. :oops: :oops:
a cemu bismo se smijali ?

:roll: :-D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Svaka cast raji na stadionu za zvizdanje...samo mi bilo malo nezgodno da Francuzi ne pomisle da se njima zvizdi-valjda im je neko objasnio.
Dosta je vise ublehe od primitivaca u odijelima tipa gljive.
Kome vise naturaju svoj jadni nivo vrijednosti.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

E mislim da nakon ovoga veceras definitivno nema vise nikakvo pravo da nas bilo gdje gusi pricom o sebi u superlativu!

Covjece, stadion ga izvizdao! :lol:

Gospon Picurka, poklopi se i pisi pjesme za kafanske pjevacice, ali samo one sto nastupaju iza 2h ujutro, tad' vise niko svakako ne slusa! :oops:
dario-x

Post by dario-x »

Promocija navijačke himne reprezentacije BiH (video)

Par minuta prije početka prijateljske utakmice između Bosne i Hercegovine i Francuske na prepunom olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" održana je promocija nove navijačke himne reprezentacije Bosne i Hercegovine. U nastavku pogledajte kratki video clip kako je prošla promocija.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060817003
3per

Post by 3per »

Onaj momenat zvizdanja picurkinoj i usranovicevoj himni, ono ni MasterCard ne moze kupiti. Skoro isti osjecaj kao i kad je Barbarez dao gol.

Papci ------------------------>OUT
hogshead

Post by hogshead »

sllatki wrote:Smislite vi bolje!! Jeboga ja vise, pa beskurac i pjesma. Nek je nasa pa makar i "seljacka". Imal jos koji kurac da komentarisite i da vam smeta? SVE SAMI PAMETNJAKOVICI!

:x :x :?
Ako, prijatelju, svaka šuša može napisati svako govno od pjesme i proglasiti je himnom navijača, a mi je kao moramo prihvatiti kao našu, e poserem se ja u nas i naše navijačke pretenzije.
Uz ono govno se samo kolo može oplest' po tribinama, a liči na navijačku pjesmu k'o "Otiš'o si, sarmu prob'o nisi".
Ti je pjevaj koliko hoćeš.
ins

Post by ins »

Drago mi je da se sinoc vidjelo da ipak i mi imamo malo dostojanstva!
Svaka cast za onakvu reakciju publike!
BHG

Post by BHG »

hahaha...kakava ofiraza...gledam i nemogu da vjerujem svojim ocima...njih osmero fol stoji nesto plese i mashe raji...ahahaha....pored barbarezovog gola najbolji detalj utakmice...samo najgore je to sto nazif nejebe raju i misljenje sirih masa...jos cemo mi ispast primitivci...e moj nazife...vrati se dzeparenju po tramvajima...zna se dobro ko si i sta si bio...a nisi se vala ni nesto puno promjenio osim sto si sad punomasan....
labrusca

Post by labrusca »

Svaka cast raji na stadionu!!! :thumbup: Gospon Picurka, poklopite se klobukom i nestanite u sumi sa ostalim sumskim svijetom... :run:
Nakon onoga bi me bilo stid izaci da smece izbacim a kamoli se nastaviti pojavljivati u javnosti, ali DZoncina je to...
Odisej

Post by Odisej »

Najdraže zviždanje koje sam čuo u životu ...
Kao i sve otrovne gljive i gljivice treba izbjegavati i ovu i na svaki način zabraniti upotrebu...kako bismo sačuvali malo mentalnog zdravlja koje nam ugrožavaju gljiva i slične šumske prizemne biljičice..
idic

Post by idic »

Pjesma je odron, prava poskočica i drago mi je da su navijači na stadionu tako reagovali. Ona "Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino" po meni je prava navijačka pjesam za podizanje atmosfere, nije mi jasno što će NS BiH nova pjesma i to sa angažmanom Gljive "poznatog hitmejkera". :-?
BHG

Post by BHG »

nazife gori si od gljivica na stopalu.... :)
labrusca

Post by labrusca »

BHG wrote:nazife gori si od gljivica na stopalu.... :)
:lol: :lol:

Sve me zaboli, uh :lol:
nadia

Post by nadia »

Joj ono je bila cista ofiraza, zao mi onih ljudi sto su kao pjevali pjesmu na stadionu, bas su zestoko izvizdani, ma dobro zna se da je namijenjeno gljivi lai nije im bilo lako..
Al kontamo mi nesto, jebo rece Francuzi ovo fakat nije normalan narod,oni i vlastitoj himni zvizde ko ludi, ko ce im onda ugodit :-) ..valjda im je neko objasnio o cemu se radi...
Ida3

Post by Ida3 »

Kao sto je raja vec rekla, srce mi je bilo k'o kanta kad je citav stadion pocheo da ih izvizdava!!!

Kako ih nije stiid - koja koncentracija papanluka, seljakluka i djon-obrazluka ne jednom mjestu! I jos mashu!!!! :x

A da je bogdo papak gljiva pojeo ludara, mozda mu ovoliko sranje ne bi palo na pamet!

Ne dajmo, navijaci, na sebe i javno pljunimo na onakvu bedastocu!!! Nek se vidi k'o je jaci!!!

HAJ'MO, BOSNO, BOSNO, BOSNO, HAJ'MO HERCEGOVINO!!! :bih:
rewritable

Post by rewritable »

Samo mi zao Barbareza i ostale raje koji su bili uvuceni u cijelu pricu oko promocije NOVE HIMNE (grohotom se smijem)!!!
leon979

Post by leon979 »

nisam bio na tekmi,ali svaka cast za zvizdanje.pa ljudi ono je najbolje zvizdanje koje sam cuo u zivotu,milina slusati.
MC_82

Post by MC_82 »

Ljudi ja bio sinoć na tekmi, bilo ludilo! :D Kad su počeli zviždati onom papanluku od pjesme, i prije svega papku koji je napisa, meni srce naraslo OVOLIKO!! Svaka čast svima koji su bili tamo i zviždali onom seljakluku! Mislili nam podvalit muda za bubreg, pa nismo svi niski kao gljiva!
Da vidite scene, ono izlazi gljiva s onom svojom ekipom jadnika i maše on raji i pozdravlja, a ljudi mu .ebu sve redom od do. Evo opet se iznervira kad se sjetih pjesme!!
Živjeli!!
Igman

Post by Igman »

Generalno receno nama hvali pjesmi o repki. Mogu one biti i u zabavnom, narodnom ili sevdalinskom tipu. Ali vjestacka guranja da to bude nasa himna je bolesno i zalosno. Narod ce sam iz mora pjesama izabrati sebi himnu. Najbolji primjer je Dinova pjesma Bosnom behar.
Ali nikako nemogu da shvatim Halida Beslica da nasjedne na bolesne nakane inih ljudi i da svoj ugled unistava mjesajuci se medu kriminalce.
bagavac

Post by bagavac »

Meni pjesma uopste nije losa... pa nece sada neku rokersku ili hip hop praviti... bas je ovo stil muzike bosne i hercegovine... :-)
BHG

Post by BHG »

bagavac wrote:Meni pjesma uopste nije losa... pa nece sada neku rokersku ili hip hop praviti... bas je ovo stil muzike bosne i hercegovine... :-)
kad se uzme u obzir procenat primitivaca koji su nastanjeni na ovom malom prostoru....tuzno i zalosno....
Post Reply