Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laradnaat wrote:
moram se nasmijati, ali ne shvati pogre¹no, ipak meni najdra¾a kolekcija je kolekcija Tolkiena, tako da o ¹to se tièe fikcije (fantazije) potpuno shvatam ¹ta mi govori¹. namjera mi nije bila da zaser.. ono ¹to pi¹ete, ja sam samo imao opasku na pomenutog pisca spomenutog u kontekstu etno-literature
a od Tolkiena posjedujem èitavu epopeju, i to na 3 jezika (ukljuèujuæi svakako na originalnom engleskom jeziku).
Tolkien je poznat po tome da ¾ene imaju marginalnu ulogu u njegovim djelima...
laradnaat wrote: ono što pišete, ja sam samo imao opasku na pomenutog pisca spomenutog u kontekstu etno-literature
samo da razjasnim ja kad kazem etno-literatura mislim na pisce cija dijela su uglavnom protkana pricama vezanim za jedno geografsko podrucje, ili piscima koji se smatraju bitnijim za knjizevnost tog nacionalnog podrucja....nisam neminovno mislila na najobjektivnije turisticke vodice vezane za to podrucje
Beatrice_22 wrote:sto, tolkien je , nije bas my kind of writer, ali svijet koji je stvorio mu je nevjerovatan...
nisam ni za tim filmovima luda, ali opet su slike carobne
Tolkien iz više razloga:
-rijetko ko je uspio da stvori, a onda do toliko detalja opiše taj stvoreni svijet.
-osjećaj koji imam kada čitam njegova djela po ko zna koji put (ono stiskanje u stomaku i napetost).
-opet velika inspiracija za stvaranje istog preuzeta iz realnosti
-ujedno i sama simboličnost djela koje je stvorio
PS
naravno treba uzeti u obzir da mnoga djela koja se pripisuju njegovom imenu, nisu njegova, već mnogo lošiji produkt njegovog sina koji nije uspio u potpunosti da zavši ono što je otac započeo.
a sve je počelo sa The Hobbit
Dragi ljudi, cijela stranica (mozda i vise) je vezana za pricu o knjizevnosti...nije da se bunim zbog price, cak sta vise , ali mi se cini da je vrijeme za novu temu (s drugacijim nazivom )???
la ciliegia wrote:Dragi ljudi, cijela stranica (mozda i vise) je vezana za pricu o knjizevnosti...nije da se bunim zbog price, cak sta vise , ali mi se cini da je vrijeme za novu temu (s drugacijim nazivom )???
ma nase preferiranje tamnokosih je u direktnoj korelaciji sa njihovim ukusom po pitanju knjizevnosti sve je vezano za temu cak i ovaj burek koji kolega ocekuje da mu napravim
la ciliegia wrote:Dragi ljudi, cijela stranica (mozda i vise) je vezana za pricu o knjizevnosti...nije da se bunim zbog price, cak sta vise , ali mi se cini da je vrijeme za novu temu (s drugacijim nazivom )???
ma nase preferiranje tamnokosih je u direktnoj korelaciji sa njihovim ukusom po pitanju knjizevnosti sve je vezano za temu cak i ovaj burek koji kolega ocekuje da mu napravim
dobro, mozda nije bas sve vezano za temu, ali svidja mi se nacin na koji razmisljas!
dobro, mozda nije bas sve vezano za temu, ali svidja mi se nacin na koji razmisljas!
anais_nin wrote:ma nase preferiranje tamnokosih je u direktnoj korelaciji sa njihovim ukusom po pitanju knjizevnosti sve je vezano za temu cak i ovaj burek koji kolega ocekuje da mu napravim
hvala hvala jos cu se i postiditi
a ja, kao tamnokos, jos cu se ponadat i da cu probat tvoj burek.
Crni su u ubjedljivom vodstvu, smedji se nekako kotrljaju, a da nije schultza, plavi bi bili na rubu totalnog odbacivanja (blago trebama koje vole plave). Ali nema veze, bilo je i zlocestih crnomanjastih kolega. zar ne?
Eh sad, da ozivimo temu jednim preokretom Citao sam da djevojke iliti zene, najvise vole svijetle, plave bebe. One sa pampers ili beneton reklama. Kako sad to???
monolog wrote:Crni su u ubjedljivom vodstvu, smedji se nekako kotrljaju, a da nije schultza, plavi bi bili na rubu totalnog odbacivanja (blago trebama koje vole plave). Ali nema veze, bilo je i zlocestih crnomanjastih kolega. zar ne?
Eh sad, da ozivimo temu jednim preokretom Citao sam da djevojke iliti zene, najvise vole svijetle, plave bebe. One sa pampers ili beneton reklama. Kako sad to???
ne znam za svijetle bebe, plavooke bebe i inace plavooki likovi su onako, posebni ali iskreno najljepse bebe koje sam ja vidjela su bile u africi
a ja, kao tamnokos, jos cu se ponadat i da cu probat tvoj burek.
jos ako si 180cm+ da ti odmah primaknem stolicu za sto
ja mislim da centimetara nece falit, ..., samo malo sam radoznao; jel' kupovna jufka ili si razvijala!?
anais_nin wrote:ne znam za svijetle bebe, plavooke bebe i inace plavooki likovi su onako, posebni ali iskreno najljepse bebe koje sam ja vidjela su bile u africi
eis, kako sad ovo za afriku, ..., prvo je bilo, treba biti tamnokos, a sad jos treba biti i nakvarcan!?
kolega wrote:a ja, kao tamnokos, jos cu se ponadat i da cu probat tvoj burek.
jos ako si 180cm+ da ti odmah primaknem stolicu za sto
ja mislim da centimetara nece falit, ..., samo malo sam radoznao; jel' kupovna jufka ili si razvijala!?
govorimo o visini naravno a sto se jufke tice razvija se samo za frkove kad je slagana ili na stange e onda ide kupovna, ne moze se uvijek sve stici
kolega wrote:
anais_nin wrote:ne znam za svijetle bebe, plavooke bebe i inace plavooki likovi su onako, posebni ali iskreno najljepse bebe koje sam ja vidjela su bile u africi
eis, kako sad ovo za afriku, ..., prvo je bilo, treba biti tamnokos, a sad jos treba biti i nakvarcan!?
ovde je prica o bebama ne o odraslim muskarcima uz to nakvarcano (George Hamilton) je fuj
anais_nin wrote:a sto se jufke tice razvija se samo za frkove kad je slagana ili na stange e onda ide kupovna, ne moze se uvijek sve stici
sistematican pristup, nema sta, zadovoljan sam , ..., volis li zeljanicu!?
anais_nin wrote: ovde je prica o bebama ne o odraslim muskarcima
pa, to vas pravo prenijelo, ..., od tamnokosih i plavokosih ste zavrsile na odabiru dezena pelena za bebe i kako se to uklapa sa tenom bebe.
1. volim sve pite al najvise jednu koja se ne prodaje u buregdzinacama, tj onu od kuhanog krompira i sira moram ja vazda mimo drugog svijeta
2. za bebe ne krivi mene nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to
anais_nin wrote:
2. za bebe ne krivi mene nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to
ja isto blesava svaki put reklamu za one molfix pelene pojacam, kako su mi cakaniu i trcim da gledam lica beba u Johnson reklami mame koriste njihov gel
anais_nin wrote:1. volim sve pite al najvise jednu koja se ne prodaje u buregdzinacama, tj onu od kuhanog krompira i sira moram ja vazda mimo drugog svijeta
samo mi jos reci i da je ti spremis (bar ponekad) i ja cu odma' zapjevat ko onaj mali iz reklame za molfix pelene.
anais_nin wrote:2. za bebe ne krivi mene nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to
anais_nin wrote:1. volim sve pite al najvise jednu koja se ne prodaje u buregdzinacama, tj onu od kuhanog krompira i sira moram ja vazda mimo drugog svijeta
samo mi jos reci i da je ti spremis (bar ponekad) i ja cu odma' zapjevat ko onaj mali iz reklame za molfix pelene.
spremam, spremam, a sad kad zapjevas, obavezno postavi snimak na forum
kolega wrote:
anais_nin wrote:2. za bebe ne krivi mene nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to
a lijepo je imat bebu, jel'de.
ne znam koliko je lijepo, nisam probala, trenutno mi je dovoljno poigrat se s tudjom na par sati i onda je vratiti mami
anais_nin wrote:spremam, spremam, a sad kad zapjevas, obavezno postavi snimak na forum
dobro, prije nego sto podesim tonalitet i pustim glas, imam jedno ozbiljno pitanje: baklava?
hej, al' nisi valjda zaboravila, ona pjesmica se izvodi u duetu, ..., sta ce mo za to!?
anais_nin wrote:ne znam koliko je lijepo, nisam probala, trenutno mi je dovoljno poigrat se s tudjom na par sati i onda je vratiti mami
nemoj tako, nije isto nesto posuditi malo, i to isto imati svoje, ..., ta beba koju uzmes na trenutak, nikad te ona nece zvati mama (ona ima svoju mamu).