Sucmurasto-crno-plavi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Koja griva vise pali?

Plavi se Jadran talasa
4
17%
Nek' je mrk k'o ugalj
12
52%
Kesten na glavi, bukva unutra
7
30%

Total votes: 23

ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

laradnaat wrote: moram se nasmijati, ali ne shvati pogre¹no, ipak meni najdra¾a kolekcija je kolekcija Tolkiena, tako da o ¹to se tièe fikcije (fantazije) potpuno shvatam ¹ta mi govori¹. namjera mi nije bila da zaser.. ono ¹to pi¹ete, ja sam samo imao opasku na pomenutog pisca spomenutog u kontekstu etno-literature :D

a od Tolkiena posjedujem èitavu epopeju, i to na 3 jezika (ukljuèujuæi svakako na originalnom engleskom jeziku). ;)
Tolkien je poznat po tome da ¾ene imaju marginalnu ulogu u njegovim djelima...

Rezultat testa koji ka¾e da si "BI"...

Mnogo si romantièan...

Do we have pattern here?

:lol: :lol: :lol:

No hard feelings...
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote: ono što pišete, ja sam samo imao opasku na pomenutog pisca spomenutog u kontekstu etno-literature :D
samo da razjasnim ja kad kazem etno-literatura mislim na pisce cija dijela su uglavnom protkana pricama vezanim za jedno geografsko podrucje, ili piscima koji se smatraju bitnijim za knjizevnost tog nacionalnog podrucja....nisam neminovno mislila na najobjektivnije turisticke vodice vezane za to podrucje :D
laradnaat

Post by laradnaat »

Beatrice_22 wrote:sto, tolkien je 8-) , nije bas my kind of writer, ali svijet koji je stvorio mu je nevjerovatan...

nisam ni za tim filmovima luda, ali opet su slike carobne :)
Tolkien iz više razloga:
-rijetko ko je uspio da stvori, a onda do toliko detalja opiše taj stvoreni svijet.

-osjećaj koji imam kada čitam njegova djela po ko zna koji put (ono stiskanje u stomaku i napetost).

-opet velika inspiracija za stvaranje istog preuzeta iz realnosti

-ujedno i sama simboličnost djela koje je stvorio

PS
naravno treba uzeti u obzir da mnoga djela koja se pripisuju njegovom imenu, nisu njegova, već mnogo lošiji produkt njegovog sina koji nije uspio u potpunosti da zavši ono što je otac započeo.
a sve je počelo sa The Hobbit
kolega

Post by kolega »

mogo bi sad i koji recept za kakvo jelo da se jos napise, evo neka anais_nin zapocne. :)
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:mogo bi sad i koji recept za kakvo jelo da se jos napise, evo neka anais_nin zapocne. :)
hosh za slatko il za slano? :D
la ciliegia

Post by la ciliegia »

Dragi ljudi, cijela stranica (mozda i vise) je vezana za pricu o knjizevnosti...nije da se bunim zbog price, cak sta vise :-D, ali mi se cini da je vrijeme za novu temu (s drugacijim nazivom :D)???
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:
kolega wrote:mogo bi sad i koji recept za kakvo jelo da se jos napise, evo neka anais_nin zapocne. :)
hosh za slatko il za slano? :D
evo, hajde sta je tebi lakse. :)
anais_nin

Post by anais_nin »

la ciliegia wrote:Dragi ljudi, cijela stranica (mozda i vise) je vezana za pricu o knjizevnosti...nije da se bunim zbog price, cak sta vise :-D, ali mi se cini da je vrijeme za novu temu (s drugacijim nazivom :D)???
ma nase preferiranje tamnokosih je u direktnoj korelaciji sa njihovim ukusom po pitanju knjizevnosti :D sve je vezano za temu :D cak i ovaj burek koji kolega ocekuje da mu napravim :D
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:
la ciliegia wrote:Dragi ljudi, cijela stranica (mozda i vise) je vezana za pricu o knjizevnosti...nije da se bunim zbog price, cak sta vise :-D, ali mi se cini da je vrijeme za novu temu (s drugacijim nazivom :D)???
ma nase preferiranje tamnokosih je u direktnoj korelaciji sa njihovim ukusom po pitanju knjizevnosti :D sve je vezano za temu :D cak i ovaj burek koji kolega ocekuje da mu napravim :D
dobro, mozda nije bas sve vezano za temu, ali svidja mi se nacin na koji razmisljas! :)
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:
anais_nin wrote:
dobro, mozda nije bas sve vezano za temu, ali svidja mi se nacin na koji razmisljas! :)
hvala hvala :D jos cu se i postiditi :oops: :D
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:
kolega wrote:
anais_nin wrote:ma nase preferiranje tamnokosih je u direktnoj korelaciji sa njihovim ukusom po pitanju knjizevnosti :D sve je vezano za temu :D cak i ovaj burek koji kolega ocekuje da mu napravim :D
a ja, kao tamnokos, jos cu se ponadat i da cu probat tvoj burek. :)
monolog

Post by monolog »

Crni su u ubjedljivom vodstvu, smedji se nekako kotrljaju, a da nije schultza, plavi bi bili na rubu totalnog odbacivanja (blago trebama koje vole plave). Ali nema veze, bilo je i zlocestih crnomanjastih kolega. :) :-) zar ne?

Eh sad, da ozivimo temu jednim preokretom :-) Citao sam da djevojke iliti zene, najvise vole svijetle, plave bebe. One sa pampers ili beneton reklama. Kako sad to??? :? :-?
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:
anais_nin wrote:
kolega wrote:dobro, mozda nije bas sve vezano za temu, ali svidja mi se nacin na koji razmisljas! :)
jos ako si 180cm+ da ti odmah primaknem stolicu za sto :lol: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

monolog wrote:Crni su u ubjedljivom vodstvu, smedji se nekako kotrljaju, a da nije schultza, plavi bi bili na rubu totalnog odbacivanja (blago trebama koje vole plave). Ali nema veze, bilo je i zlocestih crnomanjastih kolega. :) :-) zar ne?

Eh sad, da ozivimo temu jednim preokretom :-) Citao sam da djevojke iliti zene, najvise vole svijetle, plave bebe. One sa pampers ili beneton reklama. Kako sad to??? :? :-?
ne znam za svijetle bebe, plavooke bebe i inace plavooki likovi su onako, posebni :D ali iskreno najljepse bebe koje sam ja vidjela su bile u africi :D

Image
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:
kolega wrote:
anais_nin wrote:hvala hvala :D jos cu se i postiditi :oops: :D
ja mislim da centimetara nece falit, ..., samo malo sam radoznao; jel' kupovna jufka ili si razvijala!? :)
anais_nin wrote:ne znam za svijetle bebe, plavooke bebe i inace plavooki likovi su onako, posebni :D ali iskreno najljepse bebe koje sam ja vidjela su bile u africi :D
eis, kako sad ovo za afriku, ..., prvo je bilo, treba biti tamnokos, a sad jos treba biti i nakvarcan!? :)
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:
anais_nin wrote:
kolega wrote:a ja, kao tamnokos, jos cu se ponadat i da cu probat tvoj burek. :)
ja mislim da centimetara nece falit, ..., samo malo sam radoznao; jel' kupovna jufka ili si razvijala!? :)
govorimo o visini naravno :D a sto se jufke tice razvija se samo za frkove :D kad je slagana ili na stange e onda ide kupovna, ne moze se uvijek sve stici :D
kolega wrote:
anais_nin wrote:ne znam za svijetle bebe, plavooke bebe i inace plavooki likovi su onako, posebni :D ali iskreno najljepse bebe koje sam ja vidjela su bile u africi :D
eis, kako sad ovo za afriku, ..., prvo je bilo, treba biti tamnokos, a sad jos treba biti i nakvarcan!? :)
:lol: :D ovde je prica o bebama :D ne o odraslim muskarcima :lol: :D uz to nakvarcano (George Hamilton) je fuj :lol: :D
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:govorimo o visini naravno :D
naravno, centimetar je mjera za duzinu (jos otkako je SI-a :)), mada ovo sa visinama i duzinama je relativno, mislim sve zavisi od ugla posmatranja. :)
anais_nin wrote:a sto se jufke tice razvija se samo za frkove :D kad je slagana ili na stange e onda ide kupovna, ne moze se uvijek sve stici :D
sistematican pristup, nema sta, zadovoljan sam :), ..., volis li zeljanicu!? :)
anais_nin wrote: :lol: :D ovde je prica o bebama :D ne o odraslim muskarcima :lol: :D
pa, to vas pravo prenijelo, ..., od tamnokosih i plavokosih ste zavrsile na odabiru dezena pelena za bebe i kako se to uklapa sa tenom bebe. :)
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:
anais_nin wrote:a sto se jufke tice razvija se samo za frkove :D kad je slagana ili na stange e onda ide kupovna, ne moze se uvijek sve stici :D
sistematican pristup, nema sta, zadovoljan sam :), ..., volis li zeljanicu!? :)
anais_nin wrote: :lol: :D ovde je prica o bebama :D ne o odraslim muskarcima :lol: :D
pa, to vas pravo prenijelo, ..., od tamnokosih i plavokosih ste zavrsile na odabiru dezena pelena za bebe i kako se to uklapa sa tenom bebe. :)
1. volim sve pite :D al najvise jednu koja se ne prodaje u buregdzinacama, tj onu od kuhanog krompira i sira :D moram ja vazda mimo drugog svijeta :D

2. za bebe ne krivi mene :lol: nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe :lol: :D pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to :D
monolog

Post by monolog »

anais_nin wrote: 2. za bebe ne krivi mene :lol: nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe :lol: :D pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to :D
Do mene je :)
Pearl

Post by Pearl »

Beatrice_22 wrote:ja se ne lozim na svjetlije bebe... :D

nego se raspametim kad gledam one reklame u kojima su one u svim bojama i oblicima i hocu da se rastopim... :) :)
jel se to probudio materinski instinkt? :D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

Pearl wrote:
Beatrice_22 wrote:ja se ne lozim na svjetlije bebe... :D

nego se raspametim kad gledam one reklame u kojima su one u svim bojama i oblicima i hocu da se rastopim... :) :)
jel se to probudio materinski instinkt? :D:D
:D ma nisu tu samo instinkti, ja se recimo isto tako raspilavim na kuchiche i machiche :lol: :D i recimo ko bi odolio ovim preslatkim anne geddes fotkama :D

Image
Image
Image
Pearl

Post by Pearl »

@anais... pa moram bona malo da je zezam.. ;):)

ja isto blesava svaki put reklamu za one molfix pelene pojacam, kako su mi cakaniu :D i trcim da gledam lica beba u Johnson reklami mame koriste njihov gel :)
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:1. volim sve pite :D al najvise jednu koja se ne prodaje u buregdzinacama, tj onu od kuhanog krompira i sira :D moram ja vazda mimo drugog svijeta :D
samo mi jos reci i da je ti spremis (bar ponekad) i ja cu odma' zapjevat ko onaj mali iz reklame za molfix pelene. :)
anais_nin wrote:2. za bebe ne krivi mene :lol: nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe :lol: :D pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to :D
a lijepo je imat bebu, jel'de. :)
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:
anais_nin wrote:1. volim sve pite :D al najvise jednu koja se ne prodaje u buregdzinacama, tj onu od kuhanog krompira i sira :D moram ja vazda mimo drugog svijeta :D
samo mi jos reci i da je ti spremis (bar ponekad) i ja cu odma' zapjevat ko onaj mali iz reklame za molfix pelene. :)
spremam, spremam, a sad kad zapjevas, obavezno postavi snimak na forum :D
kolega wrote:
anais_nin wrote:2. za bebe ne krivi mene :lol: nisam ih ja prizivala nego je monolog postavio pitanje o tome da li je istina da se zene uglavnom loze na svijetlije bebe :lol: :D pa ja pojasnila moju tacku gledanja na to :D
a lijepo je imat bebu, jel'de. :)
ne znam koliko je lijepo, nisam probala, trenutno mi je dovoljno poigrat se s tudjom na par sati i onda je vratiti mami :D
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:spremam, spremam, a sad kad zapjevas, obavezno postavi snimak na forum :D
dobro, prije nego sto podesim tonalitet i pustim glas, imam jedno ozbiljno pitanje: baklava? :)
hej, al' nisi valjda zaboravila, ona pjesmica se izvodi u duetu, ..., sta ce mo za to!? :)
anais_nin wrote:ne znam koliko je lijepo, nisam probala, trenutno mi je dovoljno poigrat se s tudjom na par sati i onda je vratiti mami :D
nemoj tako, nije isto nesto posuditi malo, i to isto imati svoje, ..., ta beba koju uzmes na trenutak, nikad te ona nece zvati mama (ona ima svoju mamu). :)
Post Reply