Izraelski fasisti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

E evo vam ga malo o cionizmu iz wikipedije.

Both the League of Nations's 1922 Palestine Mandate and the 1947 UN Partition Plan supported the aim of Zionism, but in November 1975, the United Nations General Assembly Resolution 3379 declared that "Zionism is a form of racism and racial discrimination." In December 1991, the General Assembly rescinded this resolution through Resolution 4686. At the time, the Soviet Union, a major sponsor of the "Zionism is racism" doctrine (see Zionology), had completed its rapid collapse. Israel made revocation of resolution 3379 a condition of Israel's participation in the Madrid Peace Conference.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism_and_racism

A evo i 'vizionarskih' rijeci gospodina i predsjednika Busha starijeg u uvodu rezolucije 4686.

Statement of revocation

George H. W. Bush personally introduced the motion to revoke 3379 with these words:

And now, for the first time, we have a real chance to fulfill the U.N. Charter's ambition of working "to save succeeding generations from the scourge of war, to reaffirm faith in fundamental human rights, in the dignity and worth of the human person, in the equal rights of men and women and nations large and small to promote social progress and better standards of life in larger freedom. Those are the words from the charter. We will not revive these ideals if we fail to acknowledge the challenge that the renewal of history presents.
....No one here can promise that today's borders will remain fixed for all time. But we must strive to ensure the peaceful, negotiated settlement of border disputes. We also must promote the cause of international harmony by addressing old feuds. We should take seriously the charter's pledge "to practice tolerance and live together in peace with one another as good neighbors.
UNGA Resolution 3379, the so-called "Zionism is racism" resolution, mocks this pledge and the principles upon which the United Nations was founded. And I call now for its repeal. Zionism is not a policy; it is the idea that led to the creation of a home for the Jewish people, to the State of Israel. And to equate Zionism with the intolerable sin of racism is to twist history and forget the terrible plight of Jews in World War II and, indeed, throughout history. To equate Zionism with racism is to reject Israel itself, a member of good standing of the United Nations.

This body cannot claim to seek peace and at the same time challenge Israel's right to exist. By repealing this resolution unconditionally, the United Nations will enhance its credibility and serve the cause of peace. [1]

Uzgred, ponistenje rezolucije je bilo uslovljeno izraelskim ultimatumom za pristupom Madridskim pregovorima.

Rezultate pregovora i ostvarenje ciljeva rezolucije upravo mozemo pratiti na vijestima.

Jedan od argumenata protivnika teze "cionizam = rasizam" je bio da su Arapi semiti, kao i Jevreji te da je tako upitna teza o rasizmu. U isto vrijeme su zagovornici "rezolucije o poništenju rezolucije" priznali da (ako ima negativnih pojava u Izraelu, tj. progona Arapa :? ) one su u osnovi etnicka i religijska diskriminacija (svim ugnjetenim je sada puno lakše :x).

Oprostite drugovi cionisti, niste vi fasisti, vi ste nacionalsocijalisti. Tek kada priznate pravo Palestincima da zive u svojoj ili zajednickoj drzavi, na svojoj zemlji, te da odlucuju kao i vi, ko i kada moze se doseliti u njihovu i vašu zemlju - tada cete prestati biti nacionalsocijalisti i postati uzor demokratije na Bliskom Istoku.

Evo, ja predlazem da UN predlozi, usvoji i sprovede da se

1. Razoruzaju sve paravojske na onome sto se naziva teritorijom Izraela (ukljucujuci i IDF), kao i Hezbolaha iz Libanona
2. Dozvoli doseljenje 10 miliona Arapa u Palestinu (tj. Izrael) kako bi se povratio nacionalni balans, ili da se ospori pravo boravka svim doseljenicima koji su se doselili u Izrael od 1947 do danas.
3. Svim Palestincima kao i svim Jevrejima na svijetu da se da default drzavljanstvo buduce drzave na teritoriji Izraela. Trenutno to 'pravo' uzivaju svi jevreji.
4. Da se organizuju demokratski izbori u novo-formiranoj zemlji, pa neka gradjani svih boja, vjera i nacija izaberu naziv i formu drzave u kojoj ce zivjeti.
5. Da se prepozna cinjenicno stanje da je drzava Izrael, nastala i da postoji kao jedinstvena drzavna tvorevina koja je imenom i osnivackim dokumentima iskljucila ostale nejevrejske narode iz konstitutivnosti, koja nema definisane teritorije i nema ustava te da samim tim nema elementarne atribute pravne drzave - te da u takvoj formi ne moze imati legitimitet niti kontinuitet od 1947 do danas.
digger

Post by digger »

Budala wrote:Ali kad bolje razmislim sve mi ovo izgleda kao americka uvertira napada na Iran. Dali su Izraelu zeleno svijetlo da makne Iransku prijetnju iz Libanona (citaj Hisballa), osvojili su je Irak, a sa ledja Pakistan i Afganistan.
Bice izgleda jos puno vecih sranja na bliskome istoku i to vrlo brzo i daj boze da grijesim.
Slazem se s tvojim misljenjem. Nisi ti bas budala... :D

I slazem se da se ovo vrti oko iranskog nuklearnog projekta. Siguran sam da je Iran dao "zeleno svijetlo" Hezboli i Hamasu da kidnapuju vojnike. Za one koji ne znaju, cak je i Sharon vrsio zamjenu zarobljenih izraelaca za politicke zatvorenike u Izraelu, na sta je Iran vjerovano racunao. Ali se ovaj put preracunao.

Sto se tice Irana i nuklearki, ubijedjen sam da ce Izrael naci nacina da tu prijetnju eliminise ali ne vjerujem da ce se USA direktno upetljati. Sto bi prouzrokovalo dubok uzdah olaksanja svuda a posebno u arapskom svijetu.

I tugu mnogih na ovom forumu. :wink:
digger

Post by digger »

...
Last edited by digger on 03/08/2006 15:09, edited 1 time in total.
digger

Post by digger »

lindjo wrote:8)samo opusteno...digger je nas patriota iz kanade... :) i uvjek se javlja kada treba braniti cionisticku politiku....jbg mozda bi i ja da me placajuImage

samo pazite da vas mrak ne pojede...mosad...i tako to, folovi-goloviImage
I to Mosad sa "M" :D :D :D
digger

Post by digger »

Klesar Tadija Tegoba wrote:...Oprostite drugovi cionisti, niste vi fasisti, vi ste nacionalsocijalisti. Tek kada priznate pravo Palestincima da zive u svojoj ili zajednickoj drzavi, na svojoj zemlji, te da odlucuju kao i vi, ko i kada moze se doseliti u njihovu i vašu zemlju - tada cete prestati biti nacionalsocijalisti i postati uzor demokratije na Bliskom Istoku.
Ovo se stalno povlaci ne samo kod nas nego i u svijetu: navodi da Izrael ne zeli palestinsku drzavu. Naravno da to nije tacno, ali je tesko razbiti mit.

Problem je dosta jednostavan: ono sto palestinci zele da dobiju, izraelci nemaju namjeru da daju—i obrnuto. Obje strane misle da su u pravu (mozda i jesu, ne znam), sto naravno ne pruza sansu za rjesenje. Jedan od razloga je svakako i taj da je Izrael pregovarao ili treba da pregovara sa onima koji ne zele da ga priznaju: Arafatom i Hamasom. Ali ce i jedni i drugi morati doci do zakljucka da tako ne moze zauvijek. Ili mozda nece... :(
black

Post by black »

digger wrote:
Klesar Tadija Tegoba wrote:...Oprostite drugovi cionisti, niste vi fasisti, vi ste nacionalsocijalisti. Tek kada priznate pravo Palestincima da zive u svojoj ili zajednickoj drzavi, na svojoj zemlji, te da odlucuju kao i vi, ko i kada moze se doseliti u njihovu i vašu zemlju - tada cete prestati biti nacionalsocijalisti i postati uzor demokratije na Bliskom Istoku.
Ovo se stalno povlaci ne samo kod nas nego i u svijetu: navodi da Izrael ne zeli palestinsku drzavu. Naravno da to nije tacno, ali je tesko razbiti mit.

Problem je dosta jednostavan: ono sto palestinci zele da dobiju, izraelci nemaju namjeru da daju—i obrnuto. Obje strane misle da su u pravu (mozda i jesu, ne znam), sto naravno ne pruza sansu za rjesenje. Jedan od razloga je svakako i taj da je Izrael pregovarao ili treba da pregovara sa onima koji ne zele da ga priznaju: Arafatom i Hamasom. Ali ce i jedni i drugi morati doci do zakljucka da tako ne moze zauvijek. Ili mozda nece... :(
@diggeru ti bi chini mi se najsretniji bio kad bi Izrael poravnao Liban...koliko vidim veliki si fan izraela..jel' dobro placaju po postu? dugo te nije bilo :oops: btw trebali ti tariguza? :oops: :D
stickitout

Post by stickitout »

zoom66 wrote:kolega black, odnekud mi poznato ono o tariguzu...:D:D:D
ko kroz maglu :D :D :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

danas wrote: pitam te sada: pa kada mislis da bi mi bosanci trebali da "razumno" sravnimo sa zemljim beograd, nis, cacak, novi sad? sutra?
:thumbup:
digger

Post by digger »

Efekt wrote:Zasto se jedan Srbin 9 pout tebe naravno ) brine za Jevreje kada su u WW2 Nedicevci , Ljoticevci ......pobili na Banjici i ostalim stratistima sve Jevreje u Srbiji.Ili skoro sve.Bili su sistematicniji i marljiviji od Njemaca.Ti samo mrzis muslimane .I nista drugo.Sada su ti i ustase dobre .Brinete za treci entitet , samo neka je na stetu Bosne i Bosnjaka.A SAO u Hr ste zaboravili.Ti pricas o moralu a kosti Srebrenicana Prijedorcana i ostalih leze razbacane i sakrivene u sekundarnim jamama.O karakteru rata i vasoj patoloskoj mrznji su ispisani tomovi knjiga a papiri u Hagu su teski na tone.Ali ovu sliku pamtim posto je ovdje tema Izrael.Kaze Karadjic :" danas nema pucanja , iz Sarajeva izlazi konvoj sa Jevrejima."Sarajlije su tada sa 100 % sigurnoscu mogle otici natociti vodu i kupiti kruh ako ga je bilo.Sram te bilo i tebe i takve kao ti.
Kanadjani imaju lijepo izraz za nekoga ko komentarise kao ti: da "pishash akumulatorsku kiselinu." Samo sto ti oci ne iskoce od sveopste mrznje. Ja lijepog primjera nove generacije... :-)
digger

Post by digger »

danas wrote: pitam te sada: pa kada mislis da bi mi bosanci trebali da "razumno" sravnimo sa zemljim beograd, nis, cacak, novi sad? sutra?
Ne bih znao sta da odgovorim dok ne pokusamo... Samo nam fali Jeanne d'Arc...:D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

neko pisha ... a neko uveliko sere.... :roll:
digger

Post by digger »

black wrote:@diggeru ti bi chini mi se najsretniji bio kad bi Izrael poravnao Liban...koliko vidim veliki si fan izraela..jel' dobro placaju po postu? dugo te nije bilo :oops: btw trebali ti tariguza? :oops: :D
Znam da si me se pozelio. Nek' sam ja tebe bolje nas'o... :D

Ako izraelci nadju nacin da rasture Hezbolu (veoma sumnjam), onda nemaju sta vise da traze u Libanu. U tom slucaju bi nas dvoje stajali rame uz rame javno zahtijevajuci da se Izrael povuce.
digger

Post by digger »

vodolija_33 wrote:neko pisha ... a neko uveliko sere.... :roll:
A kako nam je dezurna danaske? Sve u redu kod kuce? :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

digger wrote:
vodolija_33 wrote:neko pisha ... a neko uveliko sere.... :roll:
A kako nam je dezurna danaske? Sve u redu kod kuce? :D
ma sve štima :D:D:D a jesu li tvoji svi kod kuće :D:D:D dobro i zdravo :D:D:D
Helem

Post by Helem »

Autor: digger Poslano: 03/08/2006 15:25
Klesar Tadija Tegoba (citat):
...Oprostite drugovi cionisti, niste vi fasisti, vi ste nacionalsocijalisti. Tek kada priznate pravo Palestincima da zive u svojoj ili zajednickoj drzavi, na svojoj zemlji, te da odlucuju kao i vi, ko i kada moze se doseliti u njihovu i vašu zemlju - tada cete prestati biti nacionalsocijalisti i postati uzor demokratije na Bliskom Istoku.

Problem je dosta jednostavan: ono sto palestinci zele da dobiju, izraelci nemaju namjeru da daju—i obrnuto. Obje strane misle da su u pravu (mozda i jesu, ne znam), sto naravno ne pruza sansu za rjesenje. Jedan od razloga je svakako i taj da je Izrael pregovarao ili treba da pregovara sa onima koji ne zele da ga priznaju: Arafatom i Hamasom. Ali ce i jedni i drugi morati doci do zakljucka da tako ne moze zauvijek. Ili mozda nece...
------------------------------------------------------------------------------------

Je li Arafat jos ziv?
Revolucionar

Post by Revolucionar »

digger wrote:
Budala wrote:Ali kad bolje razmislim sve mi ovo izgleda kao americka uvertira napada na Iran. Dali su Izraelu zeleno svijetlo da makne Iransku prijetnju iz Libanona (citaj Hisballa), osvojili su je Irak, a sa ledja Pakistan i Afganistan.
Bice izgleda jos puno vecih sranja na bliskome istoku i to vrlo brzo i daj boze da grijesim.
Slazem se s tvojim misljenjem. Nisi ti bas budala... :D

I slazem se da se ovo vrti oko iranskog nuklearnog projekta. Siguran sam da je Iran dao "zeleno svijetlo" Hezboli i Hamasu da kidnapuju vojnike. Za one koji ne znaju, cak je i Sharon vrsio zamjenu zarobljenih izraelaca za politicke zatvorenike u Izraelu, na sta je Iran vjerovano racunao. Ali se ovaj put preracunao.

Sto se tice Irana i nuklearki, ubijedjen sam da ce Izrael naci nacina da tu prijetnju eliminise ali ne vjerujem da ce se USA direktno upetljati. Sto bi prouzrokovalo dubok uzdah olaksanja svuda a posebno u arapskom svijetu.

I tugu mnogih na ovom forumu. :wink:
Znao sam da se samo sa Budalom mozes sloziti. :D :D
digger

Post by digger »

zoom66 wrote:o vidju ti ljubitelja teriguza...:D...diggertjitju, dugo te od teriguz teme nije bilo...:D...tek povremeno te ima, i to kad ti stigne kakva naredba odozgo..:D...drazi si mi kao dijasporac...:D:D:D
Ma pokusavam na sve strane da zakuham... Nekada ne ide kako treba ali se stvarno trudim... :D

Ma kakve bolan "naredbe" diggeru dijasporcu? Nema brale: taj ti je slobodarski duh...( izuzev kada mi zena nesto trazi povisenim glasom)... :D
vesela

Post by vesela »

digger wrote:
zoom66 wrote:o vidju ti ljubitelja teriguza...:D...diggertjitju, dugo te od teriguz teme nije bilo...:D...tek povremeno te ima, i to kad ti stigne kakva naredba odozgo..:D...drazi si mi kao dijasporac...:D:D:D
Ma pokusavam na sve strane da zakuham... Nekada ne ide kako treba ali se stvarno trudim... :D

Ma kakve bolan "naredbe" diggeru dijasporcu? Nema brale: taj ti je slobodarski duh...( izuzev kada mi zena nesto trazi povisenim glasom)... :D

ovdje je postalo pravo interesantno:

ako ne mislis ISTO i, ne d'o Bog, dodas ARGUMENT odmah si cetnik, ustasa, nevjernik, "sta ti znas dijasporac", tj. placeni dijasporac, tj. dijasporac koji se stidi Bosne itd...itd...lista je predugacka...

a tema : Izraelski fasisti

a mi bi da rusimo srbijanske gradove! :?

u sukobu imaju dvije strane...jedna je jaca sa oruzjem...ispade Hezbola neduzna i nenaoruzana "ABiH" i ne ubija, nedaj Boze da napada...samo se brani!...koliko Caca i inih ima kod njih!...i to kakvih!

Izraelci su za svaku osudu...ne mogu sagledati kraj i ishod ovog sukoba, puno stvari, razlicitih interesa i drzava je upetljano, ali sam uplasena da moze doci do vecih razmjera...
Efekt

Post by Efekt »

digger wrote:
Efekt wrote:Zasto se jedan Srbin 9 pout tebe naravno ) brine za Jevreje kada su u WW2 Nedicevci , Ljoticevci ......pobili na Banjici i ostalim stratistima sve Jevreje u Srbiji.Ili skoro sve.Bili su sistematicniji i marljiviji od Njemaca.Ti samo mrzis muslimane .I nista drugo.Sada su ti i ustase dobre .Brinete za treci entitet , samo neka je na stetu Bosne i Bosnjaka.A SAO u Hr ste zaboravili.Ti pricas o moralu a kosti Srebrenicana Prijedorcana i ostalih leze razbacane i sakrivene u sekundarnim jamama.O karakteru rata i vasoj patoloskoj mrznji su ispisani tomovi knjiga a papiri u Hagu su teski na tone.Ali ovu sliku pamtim posto je ovdje tema Izrael.Kaze Karadjic :" danas nema pucanja , iz Sarajeva izlazi konvoj sa Jevrejima."Sarajlije su tada sa 100 % sigurnoscu mogle otici natociti vodu i kupiti kruh ako ga je bilo.Sram te bilo i tebe i takve kao ti.
Kanadjani imaju lijepo izraz za nekoga ko komentarise kao ti: da "pishash akumulatorsku kiselinu." Samo sto ti oci ne iskoce od sveopste mrznje. Ja lijepog primjera nove generacije... :-)
Pa kada ti volis i kada ti oci sijajaju od ljubavi zasto ste srusili i zapalili do temelja Bosnu i napraviste genocid.Ako ja mrzim kao sto ti kazes zasto sam ja sa linije donosio konzerve svojim komsijama Srbima i dijelio sa njima zadnji dinar i koru kruha.{ Kada bi ja danas gajio simpatije prema Karadjicu I ovim hrabrim pilotima koji po Libanonu pretvaraju djecu u ugljen i kada bi imao razumijevanja prema ljudima poput tebe ja bi potrazio pomoc psihijatra ili bi sebi kupio pistolj i jedan metak} Da ja tebe mrzim i da Bosanci mrze i da su Bosanci takvi kakve ih vi predstavljate
( samo jednim dijelom od onoga sto vi lazete i podmecete ) rata bi u Bosni stao za 10 minuta i zavrsio se u nasu korist, a bosna bi bila cita od cetnickog olosa.Kako ? Pa fino dok su arkanovci upali u Bijeljinu i Zvornik dok su Romanijci i JNA poceli rokati po Sarajevu izvedes sve Srbe , Sarajeva , Tuzle , Zenice ......kojih je bilo na poocetku rata u samo ta tri grada preko 250 000 i stavis im pod grlo jedino oruzje koje smo tafda imali .Viljusku ! I rat je zavrsen , nema genocida ......kisa pada trava raste , gora zeleni>>>>>>li ne mi smo " genetski otpad srpskog naroda " kako to lijepo i u ljubavnom stilu kaze Biljana Plavsic pa se stoga i razlikujemo od tebe i od razno raznih Biljana.Nego drugi put kada bacate otpad dobro otvorite oci jer covjek nekad u kantu baci i bisere.
danas

Post by danas »

vesela wrote: a mi bi da rusimo srbijanske gradove! :?
pa ako neko tvrdi da izrael moze i ima pravo da rusi lebanonske gradove i ubija civile koje veze nemaju sa hizbollom a sve zbog 2 vojnika zarobljena, i (kako ono bi, zaboravih) "povremenog ispaljivanja projektila na gradove"... ja se samo pitam -- vodjena gorepomenutom blistavom logikom -- sta onda sarajlije, srebrenicani, tuzlaci... treba da urade srbijancima za sva bombardovanja, logore, snajpere, silovanja...? sravniti ih sa zemljom koliko danas, jucer, sutra?

mislim, dam se ja nagovoriti :D :D :D , pogotovo jer je eto, ta ideja argumentovana :? :shock: :roll:
vesela

Post by vesela »

poenta je da bi mi bez razmisljanja rusili srbijanske gradove samo da smo mogli!...ali nismo mogli!

Izraelu se moze!...pitanje je samo do kada i kakve posljedice ce biti!

a tebi jedan :kiss:
danas

Post by danas »

vesela wrote:poenta je da mi bez razmisljanja rusili srbijanske gradove samo da smo mogli!...ali nismo mogli!
mislim da opako grijesis ovdje... opako... :shock:
vesela

Post by vesela »

moze biti...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

vesela wrote:poenta je da bi mi bez razmisljanja rusili srbijanske gradove samo da smo mogli!...ali nismo mogli!
Kako onda objašnjavaš činjenicu da nismo rušili pravoslavne bogomolje i druge kulturno historijske objekte, a imali smo priliku.

Tužno je što tako misliš. :(
vesela

Post by vesela »

znaci li to da je NATO rusio bez razloga?...ili je htio onemoguciti dalji dotok oruzja i ljudi u BiH?...da smo to mogli MI uraditi, ne bi nam trebao NATO!

ili grijesim?
Post Reply