Bosno, zasto te se mnogi Bosanci odricu??? :(
-
Efekt
Procitao sam jos jednom post uvazenog forumasa @temopra i zaista se ne bih slozio sa dobrim dijelom napisanoga.Zaista.Ako neko mrzi BiH i bosanske mulslimane zbog iracinalnih ili nekih drugih samo njemu poznatih razloga to je njogova stvar.Ali ako on kaze da je Bugojno u Hrvatskoj to je vec moja stvar.
On deplasira dezinformacije i podrzava disoluciju moju drzava odnosno prizeljkuje njenu okupaciju i mijenjanje njenog imena.To je rijetko zabiljezen slucaj u istoriji.Hitler i Napoleon nisu mijenjali imena drzava gdje bi zagazila njihova vojska.Ni Francuzi ne vole Njemce ali niko nikada nije rekao da je
Keln u Francuskoj.
On deplasira dezinformacije i podrzava disoluciju moju drzava odnosno prizeljkuje njenu okupaciju i mijenjanje njenog imena.To je rijetko zabiljezen slucaj u istoriji.Hitler i Napoleon nisu mijenjali imena drzava gdje bi zagazila njihova vojska.Ni Francuzi ne vole Njemce ali niko nikada nije rekao da je
Keln u Francuskoj.
-
Efekt
Gledao sam jednom film kada grupa crnaca treba da zatvori oci i kaze svoju zelju.Kada su otvorili oci jedan je imao auto , drugi je bio pun love i lijepih zena a treci je postao bijel kao krec.Svi su u njega gledali otvorenih usta i skolacenih ociju zgrazavajuci se nad tom transformacijom.( bdw uopce mu ne stoji bijela boja na onu njihovu kudravu kosu i usne i nos i okruglu malu glavu ) a on je zaplako , on nije ni sanjao kako to gadno izgleda kada neko ozbiljno shvati tvoju zelju i frustraciju i komlekse koji ti je nabio bijeli covjek.
-
Efekt
Pojava promjene identitteta nije nesto novo na nasim prostorima.Niko tim ljudima nije ni prije branio da budu ono sto ne zele i obratno.Tako da ne stoji to da imaju sada tu mogucnost. Imali su i prije i oni su je iskoristili.Fahreta Jahic je postala Lepa Brena , Jelena , a Enada Tocagic je postala Nada Topcagic.Da li one i mnoge druge imale zelju da postanu nesto drugo nego li ono sto jesu.Ne one takve zelje nisu imale !!, ili su je mozda imale ?? A ako su je imale , zasto je to tako ? Pa zato sto krscani ( u ovom sucaju Srbi i pravoslavci ne postuju Islam ) .Pa kakve to veze ima Brenom i Nadom .Ima , posto one hoce da ih ljudi tamo postuju onda oni imaju dva izbora .Ili promjeniti Srbe i precesti ih na Islam ili promijenti svioje ime i postati Srbin.
Ovo drugo je bilo lakse .
Ovo drugo je bilo lakse .
-
Efekt
U Zagrebu zive dva covjeka iz Sanskog Mosta.Jedan se zove Ismet Kurtovic ( pjevac i frontman llegendrane grupe " Drugi Nacin ) a drugi se zove Almir Kazic.Ismet je ostao Ismet a Almir je postao Leo. Na pitanje novinara zasto je promijenio ime Leo kaze :" Na radio stanicama su bacali kasete i CD -e u kantu za smece jer su mislili da sam narodnjak." To nije istina.On je promijenio zato je skonto da ce bolje proci i na koncertima i svugdje pod imenom Leo .Dakle on je to napravio zbog novca , a mozda i zbog sigurnosti , zbog komocije itd .ali nikako zbog tga sto je to bila njegova zelja dok je bio dijete u Sani.To opet govori i o njemu i o sredini u kojoj zivi .U isto vrijeme .
-
Efekt
Dodjem ja na Hvar 1985 i vidim na plazi svog jarana i zovnem ga / Mirsade !!!!
On skoci sa peskira i veli : Pa gdje ces me tako zvati ovdje/ Pa kako da te zovem?Goran mi je ime , upucavam se jednoj Beogradjanki.Zasto on to radi ? Odgovor sam dao i znate ga .Oni ne postuju muslimane .a ovakvi muslimani ne postuju sebe.I da li ih treba zayebavati .Ne treba jer su sami sebe vec zajebali .Ali i treba , da vidi Brena i Leo Kazic da mi nismo glupi i da ne mislimo da je njihov potez fundametalno otkrice.Njihov potez je odraz njihove slabosti .a mozda ih opet ne treba zajebavati i sjedati im na muku .
Jer oni kada legnu u krevet ne mogu odmah zaspati.Ne mogu.Ne mozes ti biti on sto nisi ma koliko se god trudio i koliko god to zelio.Sta ce Brena govoriti kada bude umirala.Sveti Savo spasi mi dusu " Ni slucajno , njoj je mater dimije nosila i zvace ona Allaha.Zvala ga je i u jednoj pjesmi i na svakom slovu je bio naglasak da bi joj i hafiz pozavidio.Nije njena zelja bila da bude to sto nije.to je sticaj okolnosti i odraz njene licnosti.a ona je u dusi isto sto i ja. Ja to znam.Imam dusu.Ima i ona , kakvu takvu , ali ima .Ima.
On skoci sa peskira i veli : Pa gdje ces me tako zvati ovdje/ Pa kako da te zovem?Goran mi je ime , upucavam se jednoj Beogradjanki.Zasto on to radi ? Odgovor sam dao i znate ga .Oni ne postuju muslimane .a ovakvi muslimani ne postuju sebe.I da li ih treba zayebavati .Ne treba jer su sami sebe vec zajebali .Ali i treba , da vidi Brena i Leo Kazic da mi nismo glupi i da ne mislimo da je njihov potez fundametalno otkrice.Njihov potez je odraz njihove slabosti .a mozda ih opet ne treba zajebavati i sjedati im na muku .
Jer oni kada legnu u krevet ne mogu odmah zaspati.Ne mogu.Ne mozes ti biti on sto nisi ma koliko se god trudio i koliko god to zelio.Sta ce Brena govoriti kada bude umirala.Sveti Savo spasi mi dusu " Ni slucajno , njoj je mater dimije nosila i zvace ona Allaha.Zvala ga je i u jednoj pjesmi i na svakom slovu je bio naglasak da bi joj i hafiz pozavidio.Nije njena zelja bila da bude to sto nije.to je sticaj okolnosti i odraz njene licnosti.a ona je u dusi isto sto i ja. Ja to znam.Imam dusu.Ima i ona , kakvu takvu , ali ima .Ima.
-
Efekt
Vecinom ste gradska djeca na ovom forumu.Koliko poznajete tzv mjesovitih brakova.koliko je u tim brakovima gdje je jedan supruznik bio musliman , koliko je tu muslimanskih imana kod djece.Od hiljadu jedan ili nijedan.Zasto ? zato sto cak i vasi ( njihovi ) bracni drugovi i ljubavi vaseg ( njihovog ) zivota ne postuju Islam.
Eto zato.Imao sam djevojku u Zagrebu.U pravom i u punom smislu te rijeci.
Za dva mjeseca nikad mi ime nije prevalila preko usta.Nikad ".Ej bok kak si ?
bus mi dodal zlicu prosim te lijepo ? Ma divota, ali nikad ime da mi izgovori.
I je pitam , zasto ? Samo suti . Ne postuje moju zemlju od, moju vjeru.A zasto je ne postuje.Zato sto cijeli zivot slusa gluposti kako u kuci tako na televiziji i tako u novinama. I tako od pamtivijeka.To traje konstantno.I onda nasi ljudi ne mogu da izdrze pritisak sredine i mijenjaju imena i pocnu da kajkaju , brekaju , da pricaju kao du su tu rodjeni a da Bosne nikad vidjeli nisu.I tako se maskiraju , uklapaju ali i pate .To je moje misljenje.To jeste njihov izbor , nije bilo na silu ali to je najgore , kada ti donosis takav izbor a protiv svoje volje.Da je bar na silu , onda se mozes opravdati pred prijateljima.A 'vako? Slicna stvar je sa cenzurom .Napises tekst , dadnes ga uredniku i on pola izbrise.Ako je sta proslo sto ne treba urednik ce pokusati kasu.Ali autocenzura je najgora.Sam pises , sam brises , pisao bi a ne smijes.A sta smijes a sta ne smijes vise ni sam ne znas.
Eto zato.Imao sam djevojku u Zagrebu.U pravom i u punom smislu te rijeci.
Za dva mjeseca nikad mi ime nije prevalila preko usta.Nikad ".Ej bok kak si ?
bus mi dodal zlicu prosim te lijepo ? Ma divota, ali nikad ime da mi izgovori.
I je pitam , zasto ? Samo suti . Ne postuje moju zemlju od, moju vjeru.A zasto je ne postuje.Zato sto cijeli zivot slusa gluposti kako u kuci tako na televiziji i tako u novinama. I tako od pamtivijeka.To traje konstantno.I onda nasi ljudi ne mogu da izdrze pritisak sredine i mijenjaju imena i pocnu da kajkaju , brekaju , da pricaju kao du su tu rodjeni a da Bosne nikad vidjeli nisu.I tako se maskiraju , uklapaju ali i pate .To je moje misljenje.To jeste njihov izbor , nije bilo na silu ali to je najgore , kada ti donosis takav izbor a protiv svoje volje.Da je bar na silu , onda se mozes opravdati pred prijateljima.A 'vako? Slicna stvar je sa cenzurom .Napises tekst , dadnes ga uredniku i on pola izbrise.Ako je sta proslo sto ne treba urednik ce pokusati kasu.Ali autocenzura je najgora.Sam pises , sam brises , pisao bi a ne smijes.A sta smijes a sta ne smijes vise ni sam ne znas.
Last edited by Efekt on 13/08/2006 17:12, edited 1 time in total.
-
Helem
Momce ti si super,odavno takvog momka ne sretoh na forumu.kazem odavno a u stvari nikada nisam ni sreo.
Sto se tice pisanja ne sikiraj se,ja smijem pisati sve a i sam znas kako vec pisem.
Mene neki rado citaju ali evo ja izjavljujem da ja rado citam ono sto ti napises, a vecinu ostalih tekstova samo preletim pogledom,ufatim da ni jedan ne valja i onda ja nastavim..
Nastavi i ti pisati,ne obaziri se na okolinu i sta drugi misle,kako se to kome reprodukuje u mozdanim vijugama, a ova djeca nisu gospodska,nema gospode bez plemenitosti,nema zla gospodara postoje samo losi podanici i ljudi bez vjere i postoiji duboki nehat,o koji se oglusi a ne podaj da te uzme tvoj vlastiti.
Ibrahimbeg
(ovo ja potpisujem kada nesto hocu da naznacim,Ibrahimbeg je registarski zastitni znak).
Sto se tice pisanja ne sikiraj se,ja smijem pisati sve a i sam znas kako vec pisem.
Mene neki rado citaju ali evo ja izjavljujem da ja rado citam ono sto ti napises, a vecinu ostalih tekstova samo preletim pogledom,ufatim da ni jedan ne valja i onda ja nastavim..
Nastavi i ti pisati,ne obaziri se na okolinu i sta drugi misle,kako se to kome reprodukuje u mozdanim vijugama, a ova djeca nisu gospodska,nema gospode bez plemenitosti,nema zla gospodara postoje samo losi podanici i ljudi bez vjere i postoiji duboki nehat,o koji se oglusi a ne podaj da te uzme tvoj vlastiti.
Ibrahimbeg
(ovo ja potpisujem kada nesto hocu da naznacim,Ibrahimbeg je registarski zastitni znak).
- black
Čovjek naspram čovjeka. Lice naspram lica.
Izmedju ponor crn kao smrt. Izmedju daljina promrzla u beskraju.
Ispod, podrhtava utroba majke Zemlje. Grješna, što rodi nezahvalnu djecu.
Čovjek gleda u čovjeka. Ne vide jedan drugom boje očiju. A oči lijepe. Ljudske.
Ne vide raspojasane ljepote jeseni, igre sjenki, bijele kao snijeg dječje ruke što uzalud hoće u vječnosti da miluju sunce.
Čovjek gleda u čovjeka. Slijepac zuri u slijepca.
Jedan naspram drugog ogrnuti pokrovom ćutanja.
Nijedna riječ. Šapati već poodavno ubijeni i sahranjeni. Riječi od ljepote razbacane po smetlištima kao bezvrijedni relikti. I tamo truhnu.
Čovjek govori čovjeku. Nijem sriče riječi nijemom.
Jedan naspram drugog ukopani u jeziv muk.
Uzalud etida svira, uzalud šumi plavetnilo mora, uzalud romore kiše po olucima.
Kome?
Čovjek osluškuje čovjeka. Gluh sluša gluhog.
Bože, zar živimo sa dželatima i ubojicama kao sa sabraćom?
Naučili su nas da ne čujemo plač drugih ljudi, da ne šapućemo srcem, da ne vidimo ruševine zemaljskog doma, da zaboravimo svoje sveto ljudsko pozvanje.
Requiem.
Ni umjetnost ne zna ubiti patetiku.
Requiem za posljednje iskreno srce čovjeka.
A ubiće i njega. Tu, pred nama.
Nista se ne ubija tako strano kao čista, nevina duša.
A ubiće je. Tu, pred nama.
I biće requiem.
Nećemo ga čuti.
Ni vidjeti duge povorke u crnom, ni prošaputati molitvu, niti se sjetiti da smo ikad bili ljudi.
Izmedju ponor crn kao smrt. Izmedju daljina promrzla u beskraju.
Ispod, podrhtava utroba majke Zemlje. Grješna, što rodi nezahvalnu djecu.
Čovjek gleda u čovjeka. Ne vide jedan drugom boje očiju. A oči lijepe. Ljudske.
Ne vide raspojasane ljepote jeseni, igre sjenki, bijele kao snijeg dječje ruke što uzalud hoće u vječnosti da miluju sunce.
Čovjek gleda u čovjeka. Slijepac zuri u slijepca.
Jedan naspram drugog ogrnuti pokrovom ćutanja.
Nijedna riječ. Šapati već poodavno ubijeni i sahranjeni. Riječi od ljepote razbacane po smetlištima kao bezvrijedni relikti. I tamo truhnu.
Čovjek govori čovjeku. Nijem sriče riječi nijemom.
Jedan naspram drugog ukopani u jeziv muk.
Uzalud etida svira, uzalud šumi plavetnilo mora, uzalud romore kiše po olucima.
Kome?
Čovjek osluškuje čovjeka. Gluh sluša gluhog.
Bože, zar živimo sa dželatima i ubojicama kao sa sabraćom?
Naučili su nas da ne čujemo plač drugih ljudi, da ne šapućemo srcem, da ne vidimo ruševine zemaljskog doma, da zaboravimo svoje sveto ljudsko pozvanje.
Requiem.
Ni umjetnost ne zna ubiti patetiku.
Requiem za posljednje iskreno srce čovjeka.
A ubiće i njega. Tu, pred nama.
Nista se ne ubija tako strano kao čista, nevina duša.
A ubiće je. Tu, pred nama.
I biće requiem.
Nećemo ga čuti.
Ni vidjeti duge povorke u crnom, ni prošaputati molitvu, niti se sjetiti da smo ikad bili ljudi.
-
Helem
Detalji Autora Tema: RE: Zasto? Čitano
Autor: Ibrahim Beg
Datum: 12-Jul-2006
Vrijeme: 03:04:10 U losoj formi sam da odgovaram na postove ali eto,kud ostali tu i mali Mujo.
Merge nemoj uporedjivati djela ljudi,ni dobra ni losa,niti huli Hujaka niti fali Fejaka,oba su psa jednaka,imala je divan obicaj da divno kaze moj rahmetli nana.
Kakva majka takav postadoh i ja,sve mi se vise cini,da mi je dakako majka bila najiteligentnija zena na svijetu.
(Stvarno ne znam kako ovako dugo mogu biti na forumima i kako mogu tako dugo sve izdrzati,Boga mi Dragog ne znam ni sam jesam li uopste vise pametan,tobejarabi).
Ovdje bi mi mati uzdahnula,duboko,sjecam se majcinih dimija,kerane jemenije na glavi,nikada nije hodala gologlava,pocesto je pricala sama sa sobom peruci sude u vanjgilu,tuzeci za necim.
Ponekad bih je zaticuci tako da prica sama sa sobom upitao sta to prica i sta se desava,sta to radi a ona bi nahujana samo zestoko i jetko odgovorila mi:"Evo (j)ebem svog oca!"
Trgnem se a ona,majka mi koju sam zvao nana,vec pocinje:"Oprosti mi Dragi Boze! i onda pocne uciti,sapcuci.
Od stida se okrenem i izadjem u avliju,hodam kao muha bez glave,ne razumijevajuci majcine rijeci.
Nana,majka me pozove sa verande i kaze:"Sine hajde jedi" i doda:"Ovaj dunjaluk ce otici curluhu!"
Nasmijem se.
Moja majka je,kako vec rekoh,jako inteligentna zena.......
Merge,
danas i hazna budala i zadnji hadum zna da se radi o otvorenom ratu krscana protiv muslimana sto vjerovatno neces uociti u gornjem fragmentu iz mog mozga,ili ces isti,i fragment i moj mozak protumaciti naopako.
Evo vec nekoliko godinica pisem UVIJEK ISTU STVAR NA FORUMIMA i vavik,opet macine rijeci,iznosim samo jedno;
a to je jasno kao dobar dan:"Ja sam Musliman po rodjenu i otpao od majke Muslimanke i oca Muslimana"
i to ne moze promijeniti ni atomska bomba".
Jesam li ja vjernik ili nisam,ja to najbolje znam,jesam li brat po VJERI tom Arapu sto razvodi vodu po pustinji ili je taj Arap vodoprivrednik ili vodoinstalater i sta on uopste radi u svojemu zivotu,mena stvarno ti kaze,ama bas briga.
A garant i njega za mene.
Srbi su nas napali,Muslimane,samo zato sto smo Muslimani,sto nisu napali Italiju,Madjarsku,Bugarsku Tursku ili Ujedinjene Nacije..mogli su,ima nacina...
Sto Amerika radi nafte nije napala Rusiju ili Venecuelu,a mogu,imaju cime....
Zasto su se pojavile karikature Resululaha,sto nisu Budine....a mogle su V'allahi i one......
Zasto Zinajid Zidan ne zazdi onog zabara medju rogove da mu pukne celenka.....spuca ga u prsa..a jelde ne znamo zasto ga spuca,pa spuca u prsa ono kulturno,sutra ce povuci Zidan svoju izjavu da mu je zabac rekao i opsovao muslimansko porijeklo...
I sve ovo ide na TV i to pretezno preko krscanske TV,usput da navedem da su PROTESTANTI u vecini i u Njemackoj i u Americi i da isti vladaju sa obje zemlje a da su KATOLICI I MUSLIMANI U DOBRIM ODNOSIMA,da ne razglabam na temu Sve je relativno,moj Alberte...
Ali ovo nije,biti Musliman po rodjenju,to je jedina mjerilo stvari jedini arsin za onoga ko nije Musliman,bio ja Alzirac ili ja ili cak pa moze i Papa,iako jos nije izabran ni jedan Musliman za Papu,a moglo bi i to,opet bi bio Musliman.
Ovaj tvoj gornji post na koji reagujem je NEKULTURA MISLJENJA a moze komotno i TVOJA KULTURA MISLJENJA.
Dakle za tebe je dobar dobar katolik iz Austrije ili Ateista...koji pomazu od Arapa koji gaji ruze......?????????
Cudnovato......
Sta je sa katolicima koji gaje ruze...
Zar ne postoje Muslimani koji rade za humanitarne organizacije,Muslimani po rodjenju,i vjernici i munafici a i za krscanske organizacije a i onaj nas Bosnjak sto se danas imenuje,obican covjek,ZAR OD MUSLIMANSKOG MERHAMETA,SJETI SE NASIH DOBRIH NENA,NANA,MAJKI..POSTOJI ITI JEDNA BOLJA HUMANITARNA ORGANIZACIJA NA SVIJETU....?
Ccccccccccc....ccccccccc......
Zar su Muslimani dana postali mjerilo losih stvari...jesu.
Nas Musliman danas kaze:"Kakav Selam Alejkum kakvo Merhaba,najvise nas zavadjaju oni koji tako govore a to nisu nikakvi Muslimani!"
Ima li ovakvih biljura igdje i u jednoj vjeri?
"Pa ko si onda ti", priupitah?
"Musliman", odgovori mi.
Izgleda po rodjenju.
A poslije da mu vidis huje kada ga tako nesto upitas,najradje bi ti odrubio glavu.
"Ko smo mi", upitam onda i samog sebe.
I sam sebi odgovorim:"Pa,Musliman".
"Mozes li biti sta drugo"?
"Pa ne mogu a i da mogu ne bi to htio".
Opet to ja sam sebi.
I onda mi nesto drago,da mi pokazes prst smijao bih se kao budala,kao lud na brasno.
Sad cemo mi malo opet o rastumacivanju teksta iako je pisac vec kazao ono sto je htio da kaze i ne bi trebalo me ista vise ni pitati ali kao nama opet nesto nije jasno...ustvari sve je,aman jasno.
Sve kada saberes i sve kada oduzmes,ispada da smo Muslimani,i svi vi,koji ste Muslimani a dakako i ja s vama.
Ateista je Musliman,ko je Musliman,sovinista je Musliman,ko je Musliman a i Meho je sigurno Musliman,jer niko ne jede bolje krmetinu od Mehe, i ne mozes to Mehi oteti iz saka,dobro je podmazivanje dupeta,ali Meho je Meho,od svoje vjere se ne moze odaprati sve i da hoce.
"Lip je",kazala bi mi mati za kakva nevjernika,ne falec mu zakona.
Sto Me'o nije niki cojek, to je baska a u ateisti traziti covjeka,to moze samo budala,kada je ateista kome pomagao a i od Mehe Muslimana tesko da ce na hajr ili na kavo dobro izaci...
"Zao mi one njegove scenadi", opet bi mi moja jako inteligentna mati odgovorila....
Da skratim.....kada vidim sve ovo danas i kada procitam sve ovo danas opet mi naupmadne ono nanino:
"Ma evo sine,grebem svog oca!"
Draga moja nane,na sto je ovo izaslo,uskoro cu i ja svog.
Evo samo jos dok malo sta napisem na forumu Super Bosna.
Evo ja sam ateista kojeg niste poznavali,dobar sam i mekahan kao somun,ne gajim ruze jer ne cvjetaju,nemam kome ni pomoci ni odmoci,ne mrzim nikoga,radim sto mi narede,krscani mi naredjuju ali mi daju i pare pa kupujem hranu,da jedem,da spavam sa svojom zenom,da se brinemo o svojoj djeci a za tudju ce se vec njihovi pobrinutii zato volim krscane ali volim i Muslimane a nisam vodoinstalater a nisam bas ni kakav umjetnik.
Postujte me kao Muslimana.
Da bih ja vas postovao kao ateiste....
Odgovori na temu Prijavi loš post
24
Autor: immuno
Vrijeme: 08:56:46
Tetka RE: Zasto?
Ibrahime odavno nisam bolji tekst procitala HVALA
Odgovori na odgovor
Autor: Ibrahim Beg
Vrijeme: 03:04:10 U losoj formi sam da odgovaram na postove ali eto,kud ostali tu i mali Mujo.
Merge nemoj uporedjivati djela ljudi,ni dobra ni losa,niti huli Hujaka niti fali Fejaka,oba su psa jednaka,imala je divan obicaj da divno kaze moj rahmetli nana.
Kakva majka takav postadoh i ja,sve mi se vise cini,da mi je dakako majka bila najiteligentnija zena na svijetu.
(Stvarno ne znam kako ovako dugo mogu biti na forumima i kako mogu tako dugo sve izdrzati,Boga mi Dragog ne znam ni sam jesam li uopste vise pametan,tobejarabi).
Ovdje bi mi mati uzdahnula,duboko,sjecam se majcinih dimija,kerane jemenije na glavi,nikada nije hodala gologlava,pocesto je pricala sama sa sobom peruci sude u vanjgilu,tuzeci za necim.
Ponekad bih je zaticuci tako da prica sama sa sobom upitao sta to prica i sta se desava,sta to radi a ona bi nahujana samo zestoko i jetko odgovorila mi:"Evo (j)ebem svog oca!"
Trgnem se a ona,majka mi koju sam zvao nana,vec pocinje:"Oprosti mi Dragi Boze! i onda pocne uciti,sapcuci.
Od stida se okrenem i izadjem u avliju,hodam kao muha bez glave,ne razumijevajuci majcine rijeci.
Nana,majka me pozove sa verande i kaze:"Sine hajde jedi" i doda:"Ovaj dunjaluk ce otici curluhu!"
Nasmijem se.
Moja majka je,kako vec rekoh,jako inteligentna zena.......
Merge,
danas i hazna budala i zadnji hadum zna da se radi o otvorenom ratu krscana protiv muslimana sto vjerovatno neces uociti u gornjem fragmentu iz mog mozga,ili ces isti,i fragment i moj mozak protumaciti naopako.
Evo vec nekoliko godinica pisem UVIJEK ISTU STVAR NA FORUMIMA i vavik,opet macine rijeci,iznosim samo jedno;
a to je jasno kao dobar dan:"Ja sam Musliman po rodjenu i otpao od majke Muslimanke i oca Muslimana"
i to ne moze promijeniti ni atomska bomba".
Jesam li ja vjernik ili nisam,ja to najbolje znam,jesam li brat po VJERI tom Arapu sto razvodi vodu po pustinji ili je taj Arap vodoprivrednik ili vodoinstalater i sta on uopste radi u svojemu zivotu,mena stvarno ti kaze,ama bas briga.
A garant i njega za mene.
Srbi su nas napali,Muslimane,samo zato sto smo Muslimani,sto nisu napali Italiju,Madjarsku,Bugarsku Tursku ili Ujedinjene Nacije..mogli su,ima nacina...
Sto Amerika radi nafte nije napala Rusiju ili Venecuelu,a mogu,imaju cime....
Zasto su se pojavile karikature Resululaha,sto nisu Budine....a mogle su V'allahi i one......
Zasto Zinajid Zidan ne zazdi onog zabara medju rogove da mu pukne celenka.....spuca ga u prsa..a jelde ne znamo zasto ga spuca,pa spuca u prsa ono kulturno,sutra ce povuci Zidan svoju izjavu da mu je zabac rekao i opsovao muslimansko porijeklo...
I sve ovo ide na TV i to pretezno preko krscanske TV,usput da navedem da su PROTESTANTI u vecini i u Njemackoj i u Americi i da isti vladaju sa obje zemlje a da su KATOLICI I MUSLIMANI U DOBRIM ODNOSIMA,da ne razglabam na temu Sve je relativno,moj Alberte...
Ali ovo nije,biti Musliman po rodjenju,to je jedina mjerilo stvari jedini arsin za onoga ko nije Musliman,bio ja Alzirac ili ja ili cak pa moze i Papa,iako jos nije izabran ni jedan Musliman za Papu,a moglo bi i to,opet bi bio Musliman.
Ovaj tvoj gornji post na koji reagujem je NEKULTURA MISLJENJA a moze komotno i TVOJA KULTURA MISLJENJA.
Dakle za tebe je dobar dobar katolik iz Austrije ili Ateista...koji pomazu od Arapa koji gaji ruze......?????????
Cudnovato......
Sta je sa katolicima koji gaje ruze...
Zar ne postoje Muslimani koji rade za humanitarne organizacije,Muslimani po rodjenju,i vjernici i munafici a i za krscanske organizacije a i onaj nas Bosnjak sto se danas imenuje,obican covjek,ZAR OD MUSLIMANSKOG MERHAMETA,SJETI SE NASIH DOBRIH NENA,NANA,MAJKI..POSTOJI ITI JEDNA BOLJA HUMANITARNA ORGANIZACIJA NA SVIJETU....?
Ccccccccccc....ccccccccc......
Zar su Muslimani dana postali mjerilo losih stvari...jesu.
Nas Musliman danas kaze:"Kakav Selam Alejkum kakvo Merhaba,najvise nas zavadjaju oni koji tako govore a to nisu nikakvi Muslimani!"
Ima li ovakvih biljura igdje i u jednoj vjeri?
"Pa ko si onda ti", priupitah?
"Musliman", odgovori mi.
Izgleda po rodjenju.
A poslije da mu vidis huje kada ga tako nesto upitas,najradje bi ti odrubio glavu.
"Ko smo mi", upitam onda i samog sebe.
I sam sebi odgovorim:"Pa,Musliman".
"Mozes li biti sta drugo"?
"Pa ne mogu a i da mogu ne bi to htio".
Opet to ja sam sebi.
I onda mi nesto drago,da mi pokazes prst smijao bih se kao budala,kao lud na brasno.
Sad cemo mi malo opet o rastumacivanju teksta iako je pisac vec kazao ono sto je htio da kaze i ne bi trebalo me ista vise ni pitati ali kao nama opet nesto nije jasno...ustvari sve je,aman jasno.
Sve kada saberes i sve kada oduzmes,ispada da smo Muslimani,i svi vi,koji ste Muslimani a dakako i ja s vama.
Ateista je Musliman,ko je Musliman,sovinista je Musliman,ko je Musliman a i Meho je sigurno Musliman,jer niko ne jede bolje krmetinu od Mehe, i ne mozes to Mehi oteti iz saka,dobro je podmazivanje dupeta,ali Meho je Meho,od svoje vjere se ne moze odaprati sve i da hoce.
"Lip je",kazala bi mi mati za kakva nevjernika,ne falec mu zakona.
Sto Me'o nije niki cojek, to je baska a u ateisti traziti covjeka,to moze samo budala,kada je ateista kome pomagao a i od Mehe Muslimana tesko da ce na hajr ili na kavo dobro izaci...
"Zao mi one njegove scenadi", opet bi mi moja jako inteligentna mati odgovorila....
Da skratim.....kada vidim sve ovo danas i kada procitam sve ovo danas opet mi naupmadne ono nanino:
"Ma evo sine,grebem svog oca!"
Draga moja nane,na sto je ovo izaslo,uskoro cu i ja svog.
Evo samo jos dok malo sta napisem na forumu Super Bosna.
Evo ja sam ateista kojeg niste poznavali,dobar sam i mekahan kao somun,ne gajim ruze jer ne cvjetaju,nemam kome ni pomoci ni odmoci,ne mrzim nikoga,radim sto mi narede,krscani mi naredjuju ali mi daju i pare pa kupujem hranu,da jedem,da spavam sa svojom zenom,da se brinemo o svojoj djeci a za tudju ce se vec njihovi pobrinutii zato volim krscane ali volim i Muslimane a nisam vodoinstalater a nisam bas ni kakav umjetnik.
Postujte me kao Muslimana.
Da bih ja vas postovao kao ateiste....
Odgovori na temu Prijavi loš post
24
Autor: immuno
Vrijeme: 08:56:46
Tetka RE: Zasto?
Ibrahime odavno nisam bolji tekst procitala HVALA
Odgovori na odgovor
-
tatoo
Posto sam u Njemackoj evo moje iskustvo. Znam dosta nase raje i ne druzim se puno sa njima. Kad sam dosao svi su pitali, sto si dosao, sta ti je struka, pa onda za koga ces glasati itd... A meni je bilo bitno da pocne raditi. I pitam ja tu nasu raju ima li posla u struci, kazu nema, pa jos iz Bosne i bla bla. Hajde dobro, pocnem ja ispocetka, konobarisem, raznosim postu i naravno cekam sansu. I nakon par mjeseci apliciram za posao u struci, dobro placeni, podjelim ja to sa nasom ekipom.
Kazu nema sanse, jebote, pa ni rijeci podrske da kazu. Dok sam cekao da mi jave jesam li primljen ili ne, nasi se sve vise sprdaju, kao cekas li jos, vidi gospodina, planiras li vozati mecku i slicne zajebancije. I napokon dobijem taj posao. Od tog dana, kad god sam sreo nekog od nase ekipe, nekako su hladniji. Ja se nisam promjenio, bar koliko ja mogu reci. Ne generaliziram i ne kazem da smo svi takvi kao ekipa o kojoj pisem, ali meni se tako poklopilo.
Uglavnom ja uvjek kazem da sam Bosanac i nije mi bitno kako ce me drugi gledati, i posteno nikad nisam osjetio da imam problema zbog toga, na poslu ili privatno. Izgleda da je najteze izjaviti ko si i odakle si medju ljudima iz iste drzave.
Kazu nema sanse, jebote, pa ni rijeci podrske da kazu. Dok sam cekao da mi jave jesam li primljen ili ne, nasi se sve vise sprdaju, kao cekas li jos, vidi gospodina, planiras li vozati mecku i slicne zajebancije. I napokon dobijem taj posao. Od tog dana, kad god sam sreo nekog od nase ekipe, nekako su hladniji. Ja se nisam promjenio, bar koliko ja mogu reci. Ne generaliziram i ne kazem da smo svi takvi kao ekipa o kojoj pisem, ali meni se tako poklopilo.
Uglavnom ja uvjek kazem da sam Bosanac i nije mi bitno kako ce me drugi gledati, i posteno nikad nisam osjetio da imam problema zbog toga, na poslu ili privatno. Izgleda da je najteze izjaviti ko si i odakle si medju ljudima iz iste drzave.
-
Helem
I u Americi vecina,ali ne i svi, Hrvati iz Bosne govore Amerikancima Croatia,da su iz Croatie.
Tako su naucili Amerikance da nisu,nisu Amerikanci toliko glupi,pa ja fino objasnim tim Amerima da nisu iz Croatie.
Ne trebam ni objasnjavati,Amer samo mi namigne okom...
A i ja Ameru.....
Uglavnom u Americi i Crnogorci govore Amerima da su i oni iz Bosne a ima i Makedonaca,jedino Slovenac moze reci da je Slovenac..
Bosna,zahvaljujuci izbjeglicama i njihovom,nasem dobrom radu u firmama,Ameri se cude kako tako dobro nismo radili u svojoj zemlji, ima izuzetno dobar rejting pa je najbolje i onome ko nije iz Bosne a i ako je Srbin ili Hrvat iz njihovih zemalja, srpske i hrvatske zemlje, da jednostavno slaze i da kaze da je iz Bosne..
Ovdje u Americi kada i najobicnijem americkom idiotu spomenes Milosevica i Srbe, jebu i grebu....ljudi gledaju TV.
Srbi su zigosani u Americi.
Ipak nasem covjeku je dusa i vjera sjesti sa Srbinom i pricati protiv Muslimana, tako da se tom pricom Srbin zbunjuje, u nas je vazda bilo kontra Tita.
Srbin istom dolazi sebi od onoga sto je uradio a ova mu zrtva genocida dosla i prica sam protiv sebe,ja da sam Srbin ja ne bih znao da li bih plakao ili se smijao.
Helem,
ima tu puno psihologije.
U nekoj jacoj, zrtva voli svog ubicu, i opet mu sjeda u krilo,vraca mu se sama.
Jedino konjska muha,kada joj otkines glavu,stoji na mjestu, ne vidi da leti a jos ziva.
Zakljucak je da Bosanci koji se odricu Bosne,da su to konjske muhe.
Tako su naucili Amerikance da nisu,nisu Amerikanci toliko glupi,pa ja fino objasnim tim Amerima da nisu iz Croatie.
Ne trebam ni objasnjavati,Amer samo mi namigne okom...
A i ja Ameru.....
Uglavnom u Americi i Crnogorci govore Amerima da su i oni iz Bosne a ima i Makedonaca,jedino Slovenac moze reci da je Slovenac..
Bosna,zahvaljujuci izbjeglicama i njihovom,nasem dobrom radu u firmama,Ameri se cude kako tako dobro nismo radili u svojoj zemlji, ima izuzetno dobar rejting pa je najbolje i onome ko nije iz Bosne a i ako je Srbin ili Hrvat iz njihovih zemalja, srpske i hrvatske zemlje, da jednostavno slaze i da kaze da je iz Bosne..
Ovdje u Americi kada i najobicnijem americkom idiotu spomenes Milosevica i Srbe, jebu i grebu....ljudi gledaju TV.
Srbi su zigosani u Americi.
Ipak nasem covjeku je dusa i vjera sjesti sa Srbinom i pricati protiv Muslimana, tako da se tom pricom Srbin zbunjuje, u nas je vazda bilo kontra Tita.
Srbin istom dolazi sebi od onoga sto je uradio a ova mu zrtva genocida dosla i prica sam protiv sebe,ja da sam Srbin ja ne bih znao da li bih plakao ili se smijao.
Helem,
ima tu puno psihologije.
U nekoj jacoj, zrtva voli svog ubicu, i opet mu sjeda u krilo,vraca mu se sama.
Jedino konjska muha,kada joj otkines glavu,stoji na mjestu, ne vidi da leti a jos ziva.
Zakljucak je da Bosanci koji se odricu Bosne,da su to konjske muhe.
- Op3r4t0r
Sjetih se da kad sam se prije par godina spremao da krenem na studij u Austriju, otac mi je na ispracaju rekao nesto sto mi tad u tim trenutcima nije bilo niti logicno niti jasno a kasnije se uspostavilo bas onako kako mi je rekao, a rekao je: sine necu ti puno pametovati, odrastao si, samo cu ti reci ako ti zatreba pomoc trazi je od austrijanca a ledja cuvaj od bosanca, hvala mu na tim rijecima jer su mi itekako pomogle.
-
kendzo
Ja mislim da je sva diskusija krenula posto je ovom tipu utekla cura, a ne to sto se ona stidi sto je iz Bosne.
Ja neznam sto se nasi ljudi tako lako pale na svakakve gluposti i provokacije. Ako ona sebe ne vidi Bosankom, pa jebiga njeno licno uvjerenje...
Isto kao sto se ja osjecam Bosancem a napustio sam Bosnu sa 13 godina. Isto tako moja se supruga osjeca Bosankom, a iz Grcke je a i pravoslavske vjeroispovjesti. Sve su to licna uvjerenja...
Sorry raja za los bosanski, imam samo 7 razreda osnovne na nasem jeziku....
Ja neznam sto se nasi ljudi tako lako pale na svakakve gluposti i provokacije. Ako ona sebe ne vidi Bosankom, pa jebiga njeno licno uvjerenje...
Isto kao sto se ja osjecam Bosancem a napustio sam Bosnu sa 13 godina. Isto tako moja se supruga osjeca Bosankom, a iz Grcke je a i pravoslavske vjeroispovjesti. Sve su to licna uvjerenja...
- Op3r4t0r
Imao sam slicnu situaciju kao ovaj momak gore prilikom zaposljavanja, dosao na studij u nadi da cu ubrzo naci posao i tako se financirati, sve rijeci nade i obecanja koja sam dobijao od nasih poznanika koji zive ovdje prije nego sam dosao su pala u vodu po mom dolasku (nisu vjerovali da cu doci pa obecavali sve i svasta a ja naivan dosta toga vjerovao), sve se svodilo na recenicu ako naletim na kakav posao prvi ces biti kojem cu javiti, sve koje sam znao sam pitao ali nista. Kasnije se kod nekog svabe zaposlim na nekom autoodpadu, prvi moj posao ovdje a onda igrom slucaja upoznam jednu djevojku koja je radila u jednoj lijepoj firmi, za mene u to vrijeme je bilo san to gdje ona radi, obeca ona meni pomoci da se zaposlim tu i to je i uradila, rekli me primiti ali pod jednim uslovom a to je da imam radnu dozvolu koju nisam imao i koju je bilo skoro pa nemoguce dobiti. Upitam ja neke nase studente kako ide s tim radnim dozvolama, kad pocese se smijati, kao placa se 15 € neka potvrda koja se preda bez obzira dobio ili ne i kao oni su predavali po par puta ali niko nije dobio i ako predam samo sam jos jedan od naivaca, ipak odlucim predati, kontam kad su oni po nekoliko puta mogu i ja bar jednom, trebalo cekati 2 sedmice na odgovor o primanju ili odbijenici, te dvije sedmice sam bio glavna tema nasih krugova, tema za zajebanciju i ismijavanje, sta sam samo puta cuo kako mi je bolje da sam otisao na dvije vecere nego sto sam dao 15 eura za pokusaj dozvole koju nemam sanse dobiti, ali hvala Bogu i u ovom primjeru se tacnom pokazala ona stara ko se zadnji smije najsladji se smije, ja cak i na svoje iznenadjenje dobijem tu radnu dozvolu. Isti ti koji su mi se smijali kad sam predavao kasnije su bezbroj puta pitali mogu li njima kako pomoci da se zaposle i oni i da dobiju papire, takvi su nasi ljudi, kad ti je lose svi ti se smiju, kad ti je dobro svi bi te koristili.
- Op3r4t0r
E dobra ti ta da mi je utekla pa zato pisemkendzo wrote:Ja mislim da je sva diskusija krenula posto je ovom tipu utekla cura, a ne to sto se ona stidi sto je iz Bosne.
P.S. Pricas odlicno, bez greske, bar u ovom postu.
-
whow
E dobro si ovo napisao.Ono si kako se osjecas. Bosna u svijetu ima image kojim se ne treba hvaliti a zasluge za to pripadaju svima nama. Ja se uvijek predstavljm kao Bosanac i svaki put uocavam da me ljudi poslije toga gledaju kao nekog ko jede malu djecu ili se sprema da ide u dzihad. Ja kao i mnogi drugi koji su prezivjeli rat u Bosni se stidim Bosne i to otvoreno priznajem ali se je ne odricem . Svaki put kada dolazim u Bosnu ponovo se stidim nasih puteva, djece sto prose pored puta i psuju bez razloga. Stidim se bahatih carinika i korumpiranih policajaca. Stidim se kada sretnem prijatelja iz djetinjstva koji je bio borac koji je nekoliko puta ranjavan a danas nema nikakvoga posla Stidim se kada vidim tajkune koji vozaju skupocjene automobile i vodaju se sa maloljetnim klinkama dok nasi penzioneri nemogu priustiti da kupe hljeb i mljeko. Stidim se politicara koji nas uce kako je vazno bit Hrvat , Srbin , Musliman dok se manje paznje pridaje da li si covjek prije svega ostaloga. Ja potpuno razumijem ljude koji nece da imaju nikakvih asocijacija sa onim sto je danasnja Bosna te se ponekad i sam tako osjecam a onda se prisjetim svih onih Muslimana , Srba i Hrvata koji su polozili zivote za ono sto je Bosna trebala biti i tada kazem da sam Bosanac i potpuno je uredu da moj sugovornik nikada nece moci pojmiti osjecaj tuge ponosa i prkosa koji osjecam svaki put kada kazem da sam Bosanac.kendzo wrote:Ja mislim da je sva diskusija krenula posto je ovom tipu utekla cura, a ne to sto se ona stidi sto je iz Bosne.
-
Efekt
"Ima ljudi koji su oduvjek zeljeli biti ono sto nisu i sada im se ta mogucnost ukazala " kaze forumasica @Temopra.Cak i ako je to tacno , zasto? i zasto bas sada , kako kaze tempora.Da sam ja imao tu zelju ja bih je realiziro prije , a SADA , sada to pogotovo ne bi napravio .Pogotovo sada!!!!!! Poslije genocida i sutnje zapada..Zasto ljudi mijenjaju imena , lazno se predstavljaju .......zato sto slusaju lazi sa juga istoka i pogotovo zapada.Zato se na njihovu vjeru obrusila medijska sila koja falsificira izmislja , pakuje , anatemizira sotonizira ......i umjesto da se usprotivis tome ti ides u zagrljaj lazi a ostavljas istinu iza svojih ledja.Samo na prijmjeru BiH ti imas milon argumenta u prilog cinjenici , koja je vjera miroljubiva i tolerantna a koja militantna i agresivna.Ne , nemojte me pogresno shvatiti , ne u korist i radi Islama nego u korist i ISTINE radi .Ne protiv Krscanstva , nedao Bog, nego protiv LAZI. Istina je Bog , laz je demon . Ali ne , ti se prikljanjas bogatijem i jacem i lazljijevijem.
Umjeto Merime i Omera uzimas imena Meri , Mimi , Omi , Bobi , Soni i sva druga imena koja nose cuke po sarajevskim mahalama.Kitis jelku farbas jaja i nemas nista vise sa zamotanim zenama.Za tvoju tetku koja klanja ionako niko ne zna u Torontu.Sa svojom frendicom i svojim manom ides u restorane i slusas bljuvotine sa Foxa , CNN -a , Sky ......kojima bi pozavidio Sagolj i Djogo.Gutas zalogaje pire krompira kao da su bilijarske kugle od morbidne price za koju znas da granici sa fantazijom sterotipima i da je to propaganda i da nema veze sa mozgom ..... umjesto da kazes istinu.Barem bosansku koja zorno i kristalno jasno pokazuje i oslikava sve.Zrtvu i agresora .I onga ko je promtrao i opstruirao.Kocio i navijao za Karadjica.To je znaci ta tvoja nedosanjana zelja. I bas sada je realizirana.Aferim ! " Da li mi imamo pravo suditi tudji odabir i njegove emocije .....pita nas dalje Tempora sugerisuci da mi nemamo to pravo.Zavisi , kome i na koji nacin i zbog cega.Primjera je puno : Goran , Bregovic , Kusturica , Berber , Pohara , onaj celavi glumac iz Travnika Rusmir Agacevic koji je obilazio Bosnjake u Dretelju i drugim hercegovackim logorima .....ali evo ostanimo kod Brene. Ja sam je vidio na tv-u kada je obilazila srpske rovove u okolici Brckog u maskirnoj uniformi.Na novinarski upit poslije dest godina ona odgovara da je to bila njena omiljana safari odjeca a rovove i ne spominje.Samo ih je lukavo zaobisla.
Koji je to cinizam.I onda drzi koncert u Tuzli i Brckom i ide u Njemacku ......Ne mozes joj suditi zbog njenog odabira a pogotovo zbog emocija ( njena skolska kolegica iz brckog sa istim ili slicnim imenom koja je silovana sigurno ne gaji takve emocije prema ratnicima nebeskog naroda ) ali joj mozes zabraniti ulazak u zemlju. Zauvijek ! Persona non grata!!!!!!! i ona i mnogi drugi.Ako se temora ne slaze sa mnom neka se javi .ako se pak slaze sa mnom onda se ne slaze sama sa sobom odnosno sa onim postom.Jedinim koji je napisala na ovu temu i ostavila nam ga kao apsolutnu istinu da se vrtimo oko njega.Barem ja.Mislim, bode me u oci.
Sta cu ja takav covjek.Nevezano za temporu , meni nije nikako jasno kako neko moze pisati ono sto ne misli.Kako neko moze pisati ono u sto sam ne vjeruje.Svjesno plasirati dezinformacije samo zato sto niko ne zna tvoje pravo ime.To meni nije jasno , koji su to porivi , koji interesi sta iza toga stoji.Sta imas pisati u korist RS ili kako mozes opravdavati klasicnu agresiju i genocid.Sta ? Ma nemas bolan nista . Nista ne moze opravdati agresore i osporiti genocid .Reci za sebe da si obrazovan , korektan , odan istini i da si Fer igrac a napisati da nije bilo agresije od strane Hrvatske jer se Zilka u to vrijeme kupala u Makarskoj.I to ti argument.Kada bi mene neko sreo na ulici i pitao je si li ti @Efekt . Ja bi rekao: Jesam ! sta ti nije jasno ? sta sam slagao?
Umjeto Merime i Omera uzimas imena Meri , Mimi , Omi , Bobi , Soni i sva druga imena koja nose cuke po sarajevskim mahalama.Kitis jelku farbas jaja i nemas nista vise sa zamotanim zenama.Za tvoju tetku koja klanja ionako niko ne zna u Torontu.Sa svojom frendicom i svojim manom ides u restorane i slusas bljuvotine sa Foxa , CNN -a , Sky ......kojima bi pozavidio Sagolj i Djogo.Gutas zalogaje pire krompira kao da su bilijarske kugle od morbidne price za koju znas da granici sa fantazijom sterotipima i da je to propaganda i da nema veze sa mozgom ..... umjesto da kazes istinu.Barem bosansku koja zorno i kristalno jasno pokazuje i oslikava sve.Zrtvu i agresora .I onga ko je promtrao i opstruirao.Kocio i navijao za Karadjica.To je znaci ta tvoja nedosanjana zelja. I bas sada je realizirana.Aferim ! " Da li mi imamo pravo suditi tudji odabir i njegove emocije .....pita nas dalje Tempora sugerisuci da mi nemamo to pravo.Zavisi , kome i na koji nacin i zbog cega.Primjera je puno : Goran , Bregovic , Kusturica , Berber , Pohara , onaj celavi glumac iz Travnika Rusmir Agacevic koji je obilazio Bosnjake u Dretelju i drugim hercegovackim logorima .....ali evo ostanimo kod Brene. Ja sam je vidio na tv-u kada je obilazila srpske rovove u okolici Brckog u maskirnoj uniformi.Na novinarski upit poslije dest godina ona odgovara da je to bila njena omiljana safari odjeca a rovove i ne spominje.Samo ih je lukavo zaobisla.
Koji je to cinizam.I onda drzi koncert u Tuzli i Brckom i ide u Njemacku ......Ne mozes joj suditi zbog njenog odabira a pogotovo zbog emocija ( njena skolska kolegica iz brckog sa istim ili slicnim imenom koja je silovana sigurno ne gaji takve emocije prema ratnicima nebeskog naroda ) ali joj mozes zabraniti ulazak u zemlju. Zauvijek ! Persona non grata!!!!!!! i ona i mnogi drugi.Ako se temora ne slaze sa mnom neka se javi .ako se pak slaze sa mnom onda se ne slaze sama sa sobom odnosno sa onim postom.Jedinim koji je napisala na ovu temu i ostavila nam ga kao apsolutnu istinu da se vrtimo oko njega.Barem ja.Mislim, bode me u oci.
Sta cu ja takav covjek.Nevezano za temporu , meni nije nikako jasno kako neko moze pisati ono sto ne misli.Kako neko moze pisati ono u sto sam ne vjeruje.Svjesno plasirati dezinformacije samo zato sto niko ne zna tvoje pravo ime.To meni nije jasno , koji su to porivi , koji interesi sta iza toga stoji.Sta imas pisati u korist RS ili kako mozes opravdavati klasicnu agresiju i genocid.Sta ? Ma nemas bolan nista . Nista ne moze opravdati agresore i osporiti genocid .Reci za sebe da si obrazovan , korektan , odan istini i da si Fer igrac a napisati da nije bilo agresije od strane Hrvatske jer se Zilka u to vrijeme kupala u Makarskoj.I to ti argument.Kada bi mene neko sreo na ulici i pitao je si li ti @Efekt . Ja bi rekao: Jesam ! sta ti nije jasno ? sta sam slagao?
-
whow
Effect , ne radi se o tome dali mi tebe pogresno ili ispravno shvacamo , jednostavo radi se o sukobu pozicija. Tvoje je takva kakva jeste te stoga oprecna misljenju mnogih forumasa. Prvo treba poci od cinjenice da je svako ono sto jeste tj, kako se osjeca. I pored svih svojih nedostatnosti USA je divna drzava jednostavno zbog cinjenice da je u konstitucuciju te drzave ugradeno nesto sto se zove First Amendment koji dozvoljava gradanima USA slobode koje ti nama pokusavas zabraniti. Po mom misljenju jednako je vazno postivati ljude koji su odani tradicionalno bosanskim vrijednostima kao i one koji su sebe pronasli u Americi ,Kanadi , Australiji i drugim zemljama. Takoder nemoj zaboraviti da su ove drzave nastale nasaljavanjem imigranata sa svih djelova zemljine kugle te predstavljaju primjer suzivota kakav nazalost jos uvijek ne postoji u Bosni.
Cheers
Dick
Cheers
Dick
-
Efekt
Trazicu od americkog kongresa amandman koji ce tebi zabraniti da pises.whow wrote:Effect , ne radi se o tome dali mi tebe pogresno ili ispravno shvacamo , jednostavo radi se o sukobu pozicija. Tvoje je takva kakva jeste te stoga oprecna misljenju mnogih forumasa. Prvo treba poci od cinjenice da je svako ono sto jeste tj, kako se osjeca. I pored svih svojih nedostatnosti USA je divna drzava jednostavno zbog cinjenice da je u konstitucuciju te drzave ugradeno nesto sto se zove First Amendment koji dozvoljava gradanima USA slobode koje ti nama pokusavas zabraniti. Po mom misljenju jednako je vazno postivati ljude koji su odani tradicionalno bosanskim vrijednostima kao i one koji su sebe pronasli u Americi ,Kanadi , Australiji i drugim zemljama. Takoder nemoj zaboraviti da su ove drzave nastale nasaljavanjem imigranata sa svih djelova zemljine kugle te predstavljaju primjer suzivota kakav nazalost jos uvijek ne postoji u Bosni.
Cheers
Dick
Od njega ce biti puno vise koristi nego li od ovoga prvoga koji ti ja kao dokazani diktator pokusam zabraniti.
-
ulicar
Vrlo plemenito zvuci misao koju ljudi ovdje provlace, o ponovnoj odbrani domovine, Bosne i Hercegovine. Ako nemam vise sta da dam za nju, mogu svoj goli zivot poloziti. Vrlo plemenito i vrlo glupo. Kennedy je rekao "ne pitaj sta tvoja zemlja moze uraditi za tebe, vec pitaj sta ti mozes uraditi za svoju zemlju". Plemenita misao, ali je upravo suprotno rezonovanje i suprotna akcija ucinila da Amerika bude ovo sto je sada. Neko je rekao "za ideale ginu budale" i bio je sto posto u pravu. Danasnji "dijasporci" postavljaju pitanje koje bi trebali postavljati svi Bosanci i Hercegovci "sta Bosna moze uraditi za mene?". Prije su bili jasni povici iz BiH, kojim su se ovakva pitanja karakterisala kao veleizdaja, ali i pod takvim pritiskom, veliki broj dijasporaca i dalje posavlja to pitanje. To je pitanje koje ce, ukoliko ga i Bosanci u BiH pocnu postavljati, pomjeriti BiH naprijed.
Zasto se to tek sada desava? Nekada su ljudi iz inostranstva dolazili svi sretni da sluze vojsku u Yu, a nije bio mali broj onih koji su dosli da ucine najpemenitiju stvar i poloze svoj zivot za odbranu domovine. Desava se da su sada Bosanci u inostranstvu skolovani na zapadnim univerzitetima i poceli su da koriste zapadne kriterije pri vrijednovanju stvari. Vise nije toliko plemenito poloziti svoj zivot za dobrobit drzave. Danas je to glupost. Sta Bosna moze uraditi za mene je pitanje koje sve vise i vise Bosanci u dijaspori, "dijasporci" postavljaju. Sta Bosna moze uraditi za mene? "(Kebo op. ulicar) Dodaje da je vrlo važno da izrasta jedna nova generacija dijaspore, odnosno ljudi koji su školovani na prestižnim univerzitetima u svijetu, od kojih neki zauzimaju značajne položaje u vlasti i institucijama u mnogim državama. Osim što ova generacija predstavlja ohrabrenje, to je i izazov za bh. vlasti." Ovo je recenica iz Avaza http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp= kojom je sve objasnjeno. Vise nismo glupi baustelci kojima je najveci san da dodju kuci u bijelom mercedesu. Takve ljude je puno lakse kontrolistati nego one koji imaju drugacije apetite.
Jedna od dobrih ideja, koja se bavila time kako da drzava uradi dobro za svoje gradjane (prijenos znanja "dijasporaca" na "domace") se izrodila u totalno suprotno "patriotsko stra*e" sta gradjani mogu uraditi za svoju drzavu (jedna institucija, jedan konsultant, jedna web stranica) i tako je taj projekt propao http://www.iom.ba/Programs/OnGoing/Tokt ... Tokten.htm Ja kada sam govorio prije par godina da ce projekt propasti i da je pogresan, svi su me nazivali izdajnikom (potrazite po arhivi Sarajevo-x, da ne bude kako sam ja ovo nesto sada skontao pricati). Danas cista obraza mogu reci da je propao jer su ljudi sa drugacijim apetitom od bijelog mercedesa gledali na ovaj projekt i vidjeli svu glupost i stetne posljedice ovog projekta. Drzava nije tu da se ljudi za nju zrtvuju. Drzava je tu da pomogne svojim stanovnicima. Ako nece Bosna da mi pomogne, hoce Australija.
Zato, svi koji se pitaju, kako to da ljudi nece da se zrtvuju za BiH, treba da se zapitaju koliko se BiH zrtvuje za te ljude? Sta je BiH uradila za tebe, licno? Meni je uzela tri-cetiri godine zivota i to platila sa izmisljenih desetina hilja maraka kojima mogu shu*ak obrisati. Sta je uradila za tebe? Da pokrenem business moram cekati sest mjeseci i "podmazivati" gdje stignem Jedna od najbanalnijih prepreka za privlačenje stranih investicija, pa i iz dijaspore, jeste procedura dobivanja dozvola za pokretanje biznisa, koje se čekaju do šest mjeseci.
- A to jeste predugo za kapital da čeka i vjerovatno ljudi koji bi možda željeli investirati u BiH onda traže druga područja gdje su te barijere daleko manje - priznaje Kebo.
opet ista stranica Avaza. Sta Bosna moze uraditi za tebe? Natjerajte drzavu da radi za vas. Natjerajte drzavu da radi.
Zasto se to tek sada desava? Nekada su ljudi iz inostranstva dolazili svi sretni da sluze vojsku u Yu, a nije bio mali broj onih koji su dosli da ucine najpemenitiju stvar i poloze svoj zivot za odbranu domovine. Desava se da su sada Bosanci u inostranstvu skolovani na zapadnim univerzitetima i poceli su da koriste zapadne kriterije pri vrijednovanju stvari. Vise nije toliko plemenito poloziti svoj zivot za dobrobit drzave. Danas je to glupost. Sta Bosna moze uraditi za mene je pitanje koje sve vise i vise Bosanci u dijaspori, "dijasporci" postavljaju. Sta Bosna moze uraditi za mene? "(Kebo op. ulicar) Dodaje da je vrlo važno da izrasta jedna nova generacija dijaspore, odnosno ljudi koji su školovani na prestižnim univerzitetima u svijetu, od kojih neki zauzimaju značajne položaje u vlasti i institucijama u mnogim državama. Osim što ova generacija predstavlja ohrabrenje, to je i izazov za bh. vlasti." Ovo je recenica iz Avaza http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp= kojom je sve objasnjeno. Vise nismo glupi baustelci kojima je najveci san da dodju kuci u bijelom mercedesu. Takve ljude je puno lakse kontrolistati nego one koji imaju drugacije apetite.
Jedna od dobrih ideja, koja se bavila time kako da drzava uradi dobro za svoje gradjane (prijenos znanja "dijasporaca" na "domace") se izrodila u totalno suprotno "patriotsko stra*e" sta gradjani mogu uraditi za svoju drzavu (jedna institucija, jedan konsultant, jedna web stranica) i tako je taj projekt propao http://www.iom.ba/Programs/OnGoing/Tokt ... Tokten.htm Ja kada sam govorio prije par godina da ce projekt propasti i da je pogresan, svi su me nazivali izdajnikom (potrazite po arhivi Sarajevo-x, da ne bude kako sam ja ovo nesto sada skontao pricati). Danas cista obraza mogu reci da je propao jer su ljudi sa drugacijim apetitom od bijelog mercedesa gledali na ovaj projekt i vidjeli svu glupost i stetne posljedice ovog projekta. Drzava nije tu da se ljudi za nju zrtvuju. Drzava je tu da pomogne svojim stanovnicima. Ako nece Bosna da mi pomogne, hoce Australija.
Zato, svi koji se pitaju, kako to da ljudi nece da se zrtvuju za BiH, treba da se zapitaju koliko se BiH zrtvuje za te ljude? Sta je BiH uradila za tebe, licno? Meni je uzela tri-cetiri godine zivota i to platila sa izmisljenih desetina hilja maraka kojima mogu shu*ak obrisati. Sta je uradila za tebe? Da pokrenem business moram cekati sest mjeseci i "podmazivati" gdje stignem Jedna od najbanalnijih prepreka za privlačenje stranih investicija, pa i iz dijaspore, jeste procedura dobivanja dozvola za pokretanje biznisa, koje se čekaju do šest mjeseci.
- A to jeste predugo za kapital da čeka i vjerovatno ljudi koji bi možda željeli investirati u BiH onda traže druga područja gdje su te barijere daleko manje - priznaje Kebo.
opet ista stranica Avaza. Sta Bosna moze uraditi za tebe? Natjerajte drzavu da radi za vas. Natjerajte drzavu da radi.
Dolina avalona wrote:I ko kaze da mu nece trebati nas jezik. Neka zna! Jer Ko zna kada ce domovina trebati nasu pomo , da je mozda opet branimo!!
A onaj koji smatra da mu bosanski nece trebati, taj se odrekao domovine i takvi nam i netrebaju. Ali ce te se vratiti nakon sto je "seljaci" opet budu odbranili...!
Jedna si i jedina,
Lijeopa nasa Be i Ha !!
Last edited by ulicar on 01/08/2006 08:29, edited 1 time in total.
-
Helem
U Americi je bio teski gradjanski rat,Sjever protiv Juga, da bi se ovo danas postiglo.
Za ideale ne ginu budale,budala si ti, nego se idealima podize i stvara drzava.
Bosna mora osloboditi svoje okupirane teritorije i vratiti vlast Bosne i Hercegovine na citavo njeno podrucje i to se ne postize nikakvim fakultetom.
Mislim da ce nam za to trebati i bosanski jezik.
Za ideale ne ginu budale,budala si ti, nego se idealima podize i stvara drzava.
Bosna mora osloboditi svoje okupirane teritorije i vratiti vlast Bosne i Hercegovine na citavo njeno podrucje i to se ne postize nikakvim fakultetom.
Mislim da ce nam za to trebati i bosanski jezik.