Edit wrote:@Alek: nisam, mos' mislit... ne mora se zato ici vani. Nekoc je i ovdje bila Europa... barem privremeno i eksperimentalno
seka wrote: edit ja ne cuh da je neko zbog toga izgubio dozvolu boravka.
Informacija da se za napostivanje kucnog reda u zgradama gubila dozvola boravka, jeste stara - i nije iz licnog izkustva. Iskreno da kazem, ako tvrdite da vise nije tako, zao mi je sto to cujem! Izgleda da ni Europa nije ono sto je nekad bila

posustaju pod najezdom primitivaca...
Info nije tacna, odgovorno tvrdim. Ono sto je tacno, tj ono sto se uvodi, u pojedine zemlje EU, jeste to da stanar moze izgubiti stambeno pravo, ukoliko ne postuje "kucni red" U Danskoj recimo, vec se bave tim pitanjem, pa pojedinim porodicama, stranog porijekla, zele oduzeti stanarsko pravo jer je sin recimo osudjen za kriminal. Sa autohtonim stanovnistvom to nije slucaj.
Koliko je meni poznato, u istoriji Holandije i migracija nije se desilo da se nekome oduzme pravo boravka u drzavi zbog nepostivanja kucnoga reda!
Ono sto je uradio grad Rotterdam, priblizno je tvojoj informaciji ali u drugome smjeru. Kada je prije nekoliko godina na vlast u opstini dosla LPF, kroz niz "tvrdih linija" uveli su i to ( prvo se razmisljalo o "administrativnoj ogradi") da osobe koje imaju minimum primanja, znaci mahom socijalci ( a velikim brojem su to stranci, do domaci) ne mogu slobodno preseliti u grad Rotterdam iz nekog drugog grada kako bi se smanjio priliv stranaca ( omjer authohtono i strano stanovistvo u velikim gradovima je skoro 50%-%50%).