Ljubav i nasilje (verbalno i fizicko)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

idic

Post by idic »

Vjerovali ili ne ali ima žena koje fizičko nasilje povezuju sa dokazivanjem ljubavi, gdje je tu nastao kuršlus u njihovim glavama nije mi baš jasno.

Pričao mi muž o jednom liku s kojim je bio zajedno u jedinici u ratu, on se njima hvalio kako redovno mlati ženu. Raja digla frku na njega kako je bezobrazan i da to mora odmah prestati. Obećao im da neće više i nakon 20-tak dana kaže im kako ga je žena pitala jel je to više ne voli, zato što je prestao da je bije. :? :shock:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

anais_nin wrote:
Murat Sabanovic wrote:
anais_nin wrote: aha i meni je ok, samo sto ce ga on u roku od 10 sekundi dobiti istom jacinom nazad :roll:
kao sto sam naveo "volio bih da zensko osamari kada nisam u pravu..."
s ovom reakcijom bi mi pokazala da ne mogu da radim sta hocu ...

zenim,zensko koje me prvo osamari ....
a sto ne zensko koje ti kontrira (i to dobrim argumentima) kada nisi u pravu??? :roll: apsolutno ne vidim svrhu samara....i nikad ne bih prva osamarila ili uradila...samo u samoodbrani :D
kontra argumenti ne vode smirenju sitaucije,vec samo vecoj svadji.
frajeri ne vole kad im se kontrira argumentima!
CiCiban

Post by CiCiban »

Image :-)
tempora

Post by tempora »

Svakodnevnica
Ko zna sta joj je prolazilo groz glavu dok je sjedila na trosjedu i cekala ga da se vrati sa posla. Ni sama nije znala koliko je vremena proslo i koliko jos treba da prodje. U podne je odnijela djete kod roditelja, rekavsi da ima nesto vazno da obavi. Vratila se, istusirala, pripremila licnu, skinula nakit sa ruku, polozila ga na komodu i sjela.
Mrak se vec spustao na prozore, kada je on otkljucao vrata, usao u hodnik, skinuo jaknu, bez pozdrava usao u dnevni, srucio se na trosjed, uputivski joj nezainteresovan pogled kao da je presao preko komada namjestaja te posegao za daljinskim upravljacem. Kroz sobu se razlio glas sa prijemnika neke reklame o novoj instant vrecici u kojoj je sadrzan restoran sa tri zvjezdice.
Ona je ustala, krenula ka kuhinjskim vratima, na njima na trenutak zastala, okrenula se i krenula nazad. Prisla mu je sa ledja, sagela se, ispod trosjeda izvukla cekic, necujno se izvila iznad njega i brzim ritmickim pokretima nekoliko puta snagom lavine zamahnula po njegovom tjemenu.
Nije uspio ni da se okrene. Mozda nije ni trepnuo. Glava mu je klonula unazad a lice se susrelo sa cekicem kao klatnom sata koji se njise amo tamo, proizvodeci podmukle tupe zvuke.
Sa cekicem u desnoj ruci, obavijena toplom krvi, laganim korakom odsetala je do hodnika, podigla telefonsku slusalicu, nazvala policiju, polozila cekic na pod, otvorila ulazna vrata i ostala na njima nepomicna kao da ga strpljivo ceka da se pojavi iza ugla ulice.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

tempora wrote:Svakodnevnica
Ko zna sta joj je prolazilo groz glavu dok je sjedila na trosjedu i cekala ga da se vrati sa posla. Ni sama nije znala koliko je vremena proslo i koliko jos treba da prodje. U podne je odnijela djete kod roditelja, rekavsi da ima nesto vazno da obavi. Vratila se, istusirala, pripremila licnu, skinula nakit sa ruku, polozila ga na komodu i sjela.
Mrak se vec spustao na prozore, kada je on otkljucao vrata, usao u hodnik, skinuo jaknu, bez pozdrava usao u dnevni, srucio se na trosjed, uputivski joj nezainteresovan pogled kao da je presao preko komada namjestaja te posegao za daljinskim upravljacem. Kroz sobu se razlio glas sa prijemnika neke reklame o novoj instant vrecici u kojoj je sadrzan restoran sa tri zvjezdice.
Ona je ustala, krenula ka kuhinjskim vratima, na njima na trenutak zastala, okrenula se i krenula nazad. Prisla mu je sa ledja, sagela se, ispod trosjeda izvukla cekic, necujno se izvila iznad njega i brzim ritmickim pokretima nekoliko puta snagom lavine zamahnula po njegovom tjemenu.
Nije uspio ni da se okrene. Mozda nije ni trepnuo. Glava mu je klonula unazad a lice se susrelo sa cekicem kao klatnom sata koji se njise amo tamo, proizvodeci podmukle tupe zvuke.
Sa cekicem u desnoj ruci, obavijena toplom krvi, laganim korakom odsetala je do hodnika, podigla telefonsku slusalicu, nazvala policiju, polozila cekic na pod, otvorila ulazna vrata i ostala na njima nepomicna kao da ga strpljivo ceka da se pojavi iza ugla ulice.
zlatna malina za patetičnost :D
laradnaat

Post by laradnaat »

svaka čast i treba.

ja ne mogu shvatiti kako muškarac može dići ruku na ženu (osim u samoodbrani, tada je sve dozvoljeno).

mislim da se ljubav ne iskazuje tako, a takođe ne mislim da je to i ispravan način kažnjavanja.

nikada neću to moći shvatiti, ali osuđujem!!!
Truba

Post by Truba »

nikako ne mogu shvatiti kako se jedan par može posvađati da dođe do fizičkog obračuna (da on nju udara)

niko mi ne želi ništa reći o temama zbog kojih dođe do fajta
Michun

Post by Michun »

komi wrote:nikako ne mogu shvatiti kako se jedan par može posvađati da dođe do fizičkog obračuna (da on nju udara)

Pa normalan par se ni ne moze posvadjati toliko da se potuku.

A teme kod BOLESNIH PAROVA - sto nisi pogrijala supu (negdje vec spomenuto), dolazis s posla u 15:37 umjesto u 15:30 s kim se svaleras, kako si ga to pogledala ko prava *urva, kako si to djecu odgojila, topla ova piva i mnoge, moge druge.
CiCiban

Post by CiCiban »

komi wrote:nikako ne mogu shvatiti kako se jedan par može posvađati da dođe do fizičkog obračuna (da on nju udara)

komi obrati paznju na the Muratov zadnji post. :-? na ono boldirano.. :-? :-? on se ne sali :D :shock: :D :D
štzngrm

Post by štzngrm »

"ps. ja sam jednom svog bivseg tako iznervirala da je zaustavio auto i poceo ludjacki da lupa rukama volan iz sve snage......
ja jesam bila kriva ali bio je ostavljen ubrzo .....ne zbog toga ali sam i taj momenat uzela u obzir "

-I NE UDARI-
Truba

Post by Truba »

štzngrm wrote:"ps. ja sam jednom svog bivseg tako iznervirala da je zaustavio auto i poceo ludjacki da lupa rukama volan iz sve snage......
ja jesam bila kriva ali bio je ostavljen ubrzo .....ne zbog toga ali sam i taj momenat uzela u obzir "

-I NE UDARI-
i opet ne navede razlog zašto je bio iznerviran
Dont Let

Post by Dont Let »

Najtužnije je što su svi ti "muškarci" koji tuku ženu/djecu, jedne jadne velike piz'''. Da im neko, pa čak i ta zlostavljana žena, na trenutak pokaže zube, skupili bi se u ćošak. Trebala bi se hajka dići protiv tih kretena i ebati im sve. :x :x I ne pitati te žene za mišljenje (jer su očigledno toliko ubijene u dušu ili poremećenog viđenja ljubavi).

A psovke, u mojoj dugoj vezi NIKAD nisu dolazile. TO ne ide ni prijateljici, prijatelju, mami, tati, bratu...Umrla bih kada bih bratu opsovala, pa makar i "Jebi se, nisi u pravu!" TO mi je fuj! Nepoštovanje, nevaspitanje itd.

I nemoj mi objašnjavati da je to normalno, jer NIJE! Možda u tvom (onaj što je objašnjavao Ciciban) izopačenom svijetu, jer eto zaboga svi koristimo psovke. Šta ja imam poštovati ikoga u troli ili sl. Poštovanje se stiče, a ne instant dobija. :x :x
laradnaat

Post by laradnaat »

svaka akcija ima svoju reakciju, ali ta reakcija ne može biti fight.

što se tiče djece, postoji jedna stara "batina je iz raja izašla". definitivno je potrebno koristiti šipkicu dobra stvar. svakako da se ne radi o krvničkom mlaćenju djeteta.

inače sam protiv bilo kakvog oblika fizičkog maltretiranja. mada pored svega toga postoji i psihičko maltretiranje.

šta je sa tim??? niko o tome ne govori.

nekada to zna biti gore i od fizičkog maltretiranja.

???????
anais_nin

Post by anais_nin »

Murat Sabanovic wrote:
anais_nin wrote: a sto ne zensko koje ti kontrira (i to dobrim argumentima) kada nisi u pravu??? :roll: apsolutno ne vidim svrhu samara....i nikad ne bih prva osamarila ili uradila...samo u samoodbrani :D
kontra argumenti ne vode smirenju sitaucije,vec samo vecoj svadji.
frajeri ne vole kad im se kontrira argumentima!
oni koji mene privlace vole :D oni koji imaju dovoljno samopouzdanja i dobre argumente vole...svadja ne mora uvijek biti negativna stvar :D i ako se razrijesi argumentima moze voditi u vrlo privlacne stvari u horizontali :D ukoliko vodi ka samaru horizontala postaje NEMOGUCA :D
laradnaat

Post by laradnaat »

svađa je nešto drugo, i ne može biti pozitivna, ali rasprava je argumentiran dijalog između dvije frakcije.

prema tome, naučite da se raspravljate, bez nametanja mišljenja. budite objektivni i nudite valjane argumente.

pozitivna stvar--------> definitivno nakon toga bude ultra dobrih trenutaka
Pearl

Post by Pearl »

laradnaat wrote:
šta je sa tim??? niko o tome ne govori.

nekada to zna biti gore i od fizičkog maltretiranja.

???????
vrati se malo gore, procitaj.. uslov za fizicko maltretiranje je "dobro odradjeno" psihicko, ako ubijedis zenu da nista bolje i ne zasluzuje.. zar to nije najgori vid psihickog maltretiranja? puno gore od psovki ili ruznih rijeci koje se mogu reci u afektu i na koje se moze odgovoriti (naravno, ako su sporadicne i vezane s necim sto nema veze sa osobama "u konfliktu) :) )

ne pravi se glupa (na sta se moze odgovoriti sa: glupa ti je mama :)) je nista prema: glupaco glupa, hebem ti sve mrtvo, sjeme ti se zatrlo... sto sam cula kako muz govori zeni jer joj je kesa ispala kad su izlazili iz tramvaja a ona skruseno, oborene glave stoji s onim kesama i suti...
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:svađa je nešto drugo, i ne može biti pozitivna, ali rasprava je argumentiran dijalog između dvije frakcije.

prema tome, naučite da se raspravljate, bez nametanja mišljenja. budite objektivni i nudite valjane argumente.

pozitivna stvar--------> definitivno nakon toga bude ultra dobrih trenutaka
meni su svadje sasvim ok i normalna stvar....posvadjamo se sa prijateljima, sa ukucanima, sa sefom na poslu (i nemoj mi reci da klanje oko daljinskog s burazom = argumentiran dijalog :D) pa zasto se ne bismo svadjali u vezi....po meni i nacin na koji se svadjas s nekim govori puno toga o vezi....sve dok nema uvreda i psovki meni je ok...malo rasplamsalih strasti je dobar nacin da uvidite kako se odnosite jedno prema drugom tokom svadja....
CiCiban

Post by CiCiban »

ima toliko razlicitih uzroka svadjama.. :-) da nisu vise ni bitni
ali cini mi se da postoje samo dva nacina na koji se svadjamo.... jedan je kada sujeta preuzme kontrolu, tad razrjesenje postaje sasvim nevazno, samo pobjeda je bitna...postajemo slijepi i gluhi za ono sta druga strana govori, borimo se svim mogucim niskim udarcima, zavrtanjem, izvrtanjem zacaranog kruga:roll: ..do potpunog smaranja protivnika.. :x
a drugije.. kada sujeta ostaje po strani, kada uprkos ljutnji koju osjecamo prema nekome..cujemo sta govori..i u stanju smo priznati ako je u pravu..valjda u cijeloj onoj huji kada misli i razni razlozi zuje, povrsno razmisljamo :?..ili ne shvatamo tudje osjecaje do kraja..ali onda u toku svadje naidjemo na jedan od njih i shvatimo kada nam bude dobacen u lice :D
ne znam, mene pravo pogodi takav trenutak..kada uvidim da sam nekoga ocepila, a da nisam bila ni svjesna, i obratno.. tad priznanje zasja u ocima, iako mozda ne moze biti izgovoreno odmah
uh :cry: ovakav nacin svadjanja mi je pokazao tata :skoljka: :-) i sega mi je sto je kroz njih ustvari zadobio moje postovanje :? :D sasavo svasta
Eshek

Post by Eshek »

Ugroženim ženama toplo preporučujem prijetnje da će ga kastrirati žiletom u krevetu dok bude spavao. Nikada neće biti siguran sa koliko će se jaja probuditi :D :D
tempora

Post by tempora »

komi wrote:
tempora wrote:Svakodnevnica
zlatna malina za patetičnost :D
Prica je rekonstrukcija dogadjaja koji se desio prije cetiri godine, malino.
Efekt

Post by Efekt »

anais_nin wrote:
rumenko wrote:Pa i ja se nadam da nema ...ali vi zene bolje poznajete zenski mentalni sklop(jesam ovo dobro rek'o :D )...pa reko mozda je vama jasnije....meni je to totalno neshvatljivo....da te neko nepoznat samo jednom napadne na ulici nosila bi traumu mozda i citavog zivota...a ovako muz ili momak i to ne jednom nego mozda jednom sedmicno ili cak svakodnevno to nema problema....nevjerovatno...
znas u cemu je problem sto je to vrlo rijetko naprasno :roll: vec sam to opisala i napisala....cak i curama koje nemaju istoriju nasilju u porodici je nekad tesko odlijepiti se jer cijelo vrijeme kontas nece nikad vise, a onda poslije te strah da odes...posebno ako se i djeca ukljucena u jednacinu....

i nekad se ti likovi cine pravo normala na prvi kontakt...ja sam imala pravo ruzno iskustvo na faksu...upoznala sam jednog momka preko kolegice na faksu...i to nije neki njen poznanik nego momak s kojim je zajedno odrasla, veliki prijatelji itd itd ona ga naravno nahvalila i hajde ja sam pocela izlaziti s njim... :D
na prvi pogled momak divan, krasan, super, odmah ga kuci mami odvesti....pametan, zabavan, obrazovan, fino izgleda, imamo pravo puno zajednickog...meni se lik pravo poceo svidjati...cesto mi je znao banuti na faks, onako niotkud, iznenada, eto iznenadjenje, dosao po mene...meni je to na pocetku bilo pravo simpa...uglavnom upada jedan dan i ja sjedim na klupi u dvoristu sa 3 jarana, i diram ovog jednog po ledjima (ni na kakav nacin perverzno, to je trebala biti radnja tjesenja, jer je momak upravo saznao za smrtni slucaj u porodici i pravo se sjebao)....da bi ovaj fino umarsirao i ni cao ni nista nego mi samarcinu svezao... :roll: onda se navio kako sam ja vaka naka i gora, eto ne s jednim, nego s trojicom blablabalbla ja kad sam malo sebi dosla fino mu vratim onu samarcinu i kazem zaboravio si kusur :roll:
naravno za mene je to bio kraj veze, ali za tog lika nije...tek tad je pocelo maltretiranje....poceo me zvati u svako doba dana i noci, derao se mom burazu na telefon kao gdje je ona, nije danas bila na predavanjima itd itd...ja zvala tu prijateljicu koja nas je upoznala, ona u pocetku nije vjerovala dok joj nisam pustila par poruka koje mi je ostavio na masini...posto me znao presretati poslije predavanja, ja sam ga prijavila nasoj policiji na univerzitetu...onda me pustio na miru, da bi me jednu noc presreo u parku blizu moje zgrade SA NOZEM :roll: srecom po mene znam sve likove iz tog komsiluka, oni su ga fino namarisali pa ga tek onda pitali u cemu je problem :roll:
Uglavnom nakon toga se i policija umjesala, on je isao na nakvo lijecenje itd itd, samo mi je jednom poslao pismo po toj zajednickoj prijateljici, kao imao je psychotic breakdown blablabblablabla i da se izvine za sve to je uradio.... :roll:
meni nije bio nikakav problem ostaviti takvog lika, ali znas koliko bi se cura prepalo i ostalo s njim... :roll: jednostavno mjesajuci strah i ljubav :roll: sve dok jednog dana ne bude kasno...a takvi likovi cesto ne odustaju cak i kad odes od njih :-?
Je li ti pises sceranije za sapunice ili za trakavice.Ako to nije u pitanju , ostavi ti vino i predji na tursiju .
deex

Post by deex »

Moja prijateljica bila u braku sa siledzijom, omalovazavao je, varao na sve strane, verbalno maltretirao, pa i mlatio (jednom zavrsila u bolnici i to se desilo mjesec dana nakon teze operacije). E, sad njega i da shvatim, ali nju nikako. Fakultetski obrazovana, dobro placen posao, polozaj u firmi, sposobna, zgodna, njegovana, roditelji situirani, svi uslovi da ga odjebe, a ona, glupaca, trpi stoku. A on seljacina, stariji 12 godina, nizak, iskompleksiran, primitivan. Pitam se sta je tim zenama. Mene bi mogao :x samo jednom udariti i to bi bio kraj, the end, finito!
laradnaat

Post by laradnaat »

uz dužno poštovanje svim ženama, nemojte me pogrešno shvatiti!!!

često sam slušao o takvim pričama, gdje je suprug nasilnički nastrojen, maltretira ženu.
štaviše prisustvovao sam događaju kada je žena rodila, curicu, i gdje joj je suprug opalio šamarčinu zbog toga (kako da ne bude muško dijete).

u svemu tome, a vidim da se i vi to pitate, kako te žene ostaju uz njih.

niko mi ne može reći da se boje, da nemaju hrabrosti ili slične gluposti. to nisu pravi odgovori niti ikako mogu riješiti dati problem.
mislim da to za njih i nije problem i da su svjesne svega toga, i da je to jednostavno ono što žele, mada ja to nikada neću moći shvatiti!!!
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

laradnaat wrote:uz dužno poštovanje svim ženama, nemojte me pogrešno shvatiti!!!

često sam slušao o takvim pričama, gdje je suprug nasilnički nastrojen, maltretira ženu.
štaviše prisustvovao sam događaju kada je žena rodila, curicu, i gdje joj je suprug opalio šamarčinu zbog toga (kako da ne bude muško dijete).

u svemu tome, a vidim da se i vi to pitate, kako te žene ostaju uz njih.

niko mi ne može reći da se boje, da nemaju hrabrosti ili slične gluposti. to nisu pravi odgovori niti ikako mogu riješiti dati problem.
mislim da to za njih i nije problem i da su svjesne svega toga, i da je to jednostavno ono što žele, mada ja to nikada neću moći shvatiti!!!
Kao prvo, od muskarca ovisi hoce li dijete biti musko ili zensko 8-)

Neke zene se zaista boje da napuste svog muza. :-) Druge su zaljubljene i misle da ce se doticni nekada promijeniti. Neke zene misle da su taj samar zasluzile :-?
Ovisi sve o slucaju i zeni, ali i situaciji.
Danas se cesto susrecu slucajevi da zena ne moze napustit muza koji je maltretira, jer nema ekonomsku neovisnost. Zaista zalosno. :(
I znam slucaj gdje zena trpi muzeve prevare i sl. samo zato sto ima preko 40 kuka, nema nikoga svoga (izgubila u ratu roditelje i brata), a ne moze se zaposlit :( Naravno, uz to ima i dvoje djece sa njim.
laradnaat

Post by laradnaat »

a neke ljudske osobine-mane nadođu sa godinama izgleda....

nisu mogli ti ljudi biti mnogo drugačiji prije braka. takve mane se primijete i prije samog braka
Post Reply