Biciklo-gdje kupiti??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nadgledach

#76 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by nadgledach »

imas na malti kad prodjes nagib.a prema ilidzi pa u onim crvenim malim trznim centrima sa desne strane.
mislim i da ima na ciglanama na platou lijevo od pariza i one knjizare.
imas i web http://bicikli.unis.ba/index.php
ako ukinu moderatori znaci ide bicikli pa tacka pa unis pa tacka pa ba eto :)
tamo ima i mapa i opis bike.ova
HaHaHa2

#77 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by HaHaHa2 »

Na ovom linku nema cijena, bar ih ja ne nadjoh
Vučkica

#78 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Vučkica »

Pitanje za raju koja se malo bolje razumije u kvalitet i razlike među bikeovima.
Namjeravam kupiti biciklo za brdsku vožnju ali se dvoumim između dva modela koja su mi se učinila prihvatljivim... Stoga pitanje za cenera :razz: :D Koje je bolji model bicikla: Trek 820 (570 KM) ili Aggressor 2.0 (505KM)? Kakve su razlike među istim? Hvala! ;-)
semso_bonaparte

#79 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by semso_bonaparte »

Pitanje za bikere

kakva su SALCANO bicikla, konkretno zanima me model apollo
evo nekih specifikacija
-26in sa potpunim ovjesom MTB
-prednja legura, straznjih Hi-TEN okvir sa ukosenim ovjesom
-viljuska sa ovjesom
-Shimano STEF 40 EZ-FIRE mjenjac i poluga kocnice sa 21 brzinom
-Shimano TX31 straznji usmjerivac brzina
-poluga i zupcanik od legure
-Salcano X-PRO1 duplo ojacani obruc
-CST gume
-prednje i zadnje ZOOM kocnice

svrha je cisto rekreativna, zanci nikakav divlji off road, mozda makadam koji je prihvaljiv i za auta
destinacija bi bila mozda bjelasnica, igman i grad

hvala na odgovorima
Tidza

#80 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Tidza »

Ljudi mozel mi ko pomoci....treba mi bajk do 200 KM sa voznje po naselju....al ako moze malo kvalitetno dosad imam iskustva kupim bajk od 150 i iskrivi se felga i slomim kljucnu kost....pa tako da mi treba nesto samo malo kvalitetnije i da se ne kvari cesto....ako ko ima odgovori nek se javi.... :bih:
kojeime

#81 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kojeime »

Bojim se da kvalitetno za 200KM neces naci, ali ko zna. Polovno je macak u vreci (ako je napukao ram a ne vidi se ispod boje, pa ti pukne u voznji,ili sipka sjedista, ne bih se igrao), a novo, pa eto, imao si vec jedno iskustvo sa jeftinim biciklom.
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#82 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by trimi68 »

Za 200 km ti ni vjerski poglavari sve 34 vjerske zajednice u BiH i šire nemere pomoć
NEMA ZA 200 KM kvalitetno biciklo
Tidza

#83 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Tidza »

Ma mislio sam uzeti polovno kaze da je kupljeno za 350 KM a nije ga 10 puta provozo a rijec je u GT PERFOMER 2009 godiste ev vam i slika vozo sam ga izgledalo mi je dobro :skoljka: .... a ev vam i slika http://www.pik.ba/artikal/717945/bmx-/ ustvari tu je cijela ponuda....
Curve

#84 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Curve »

molio bi preporuku gdje uzeti i koje biciklo, malo kvalitetnije da je, znaci do 400 KM (polovno)

zaboravio sam napomenut, da je u sklopu visine mi, preko 190 cm sam :lol: :lol:
Last edited by Curve on 13/06/2011 12:42, edited 2 times in total.
citroen

#85 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by citroen »

Curve wrote:molio bi preporuku gdje uzeti i koje biciklo, malo kvalitetnije da je, znaci do 400 KM (polovno)
Za tu cijenu mozesh i novo,ima neka akcija u intesportu(mercator),nakamura cliffrunner oko 400KM, a i Gt agressor je u tom cjenovnom rangu pa proberi.
madnessa

#86 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by madnessa »

citroen wrote:
Curve wrote:molio bi preporuku gdje uzeti i koje biciklo, malo kvalitetnije da je, znaci do 400 KM (polovno)
Za tu cijenu mozesh i novo,ima neka akcija u intesportu(mercator),nakamura cliffrunner oko 400KM, a i Gt agressor je u tom cjenovnom rangu pa proberi.
s tim da se nakamura i gt ne mogu porediti.
polovno biciklo nije problem kupiti, ako poznajete osobu koja ga je vozila. npr. mi koji se bavimo brdskim biciklizmom napamet znamo ko koji bicikl vozi i kada je gdje pao s tim bajkom, pa nam nije problem kupiti kolegin bajk ako znamo od koga ga uzimamo. kao i o dobrom momku (ili dobroj djevojci) treba se malo raspitati prije "privodjenja". :mrgreen:
citroen

#87 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by citroen »

madnessa wrote:
citroen wrote:
s tim da se nakamura i gt ne mogu porediti.
polovno biciklo nije problem kupiti, ako poznajete osobu koja ga je vozila. npr. mi koji se bavimo brdskim biciklizmom napamet znamo ko koji bicikl vozi i kada je gdje pao s tim bajkom, pa nam nije problem kupiti kolegin bajk ako znamo od koga ga uzimamo. kao i o dobrom momku (ili dobroj djevojci) treba se malo raspitati prije "privodjenja". :mrgreen:
Sto se ne mogu porediti nakamura i Gt? objasni plizz.. :)
sjooba

#88 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by sjooba »

al fakat i mene zanima?
Koliko sam vidio po specifikacijama malo je bolja nakamurina oprema.
Mozda oblik rama ili nije toliko cool kao GT?

btw
i ja se bavim brdskim biciklizmom (izgleda ne toliko kao ti) ali cisto sumnjam da ces znati koje biciklo vozim i u kakvom je stanju. Malo ti je cudna ta izjava. Mozda da si precizirala "Vi iz tog i tog kluba"... :-)
madnessa

#89 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by madnessa »

prvo, pricu o kvaliteti bicikla definitivno necu okrenuti na pricu o meni, kojekakvim klubovima i sl. osoba koja je imalo upucena zna da se bajkeri ne dijele medjusobno prema tome ko iz kog kluba dolazi i da svi poprilicno fino saradjujemo.
drugo, polovan bajk treba kupovati kao i polovno auto ili bilo sta drugo. jasno je da neces kupiti bajk od nekog koga ne poznajes ili se nisi raspitao o njemu, odveo ga na servis da se pregleda. prica o tome da se nikad ne zna ko je gdje bajk zavario stoji. to sto se neko opekao ne znaci da sada mora zagovarati da se nikad ne uzima polovno biciklo. evo moje je stvarno u odlicnom stanju, prosle godine kupljeno novo i bas sam ga pazila. nikada nije dozivio veci pad koji je na njemu ostavio traga (ja sam obicno ta koja je zavrsavala u modricama i sa ogrebotinama). sad ispada da ga niko od mene ne bi trebao uzeti. ne treba vjerovati na rijec, ali ima ljudi koji znaju gdje je sve bio i kako ga cuvam, a i koji znaju kakva sam ja kao osoba, te se s tim parametrima mogu usuditi ili ne na kupovinu bajka od mene. ako zelim da kupim bolje i opremljenije biciklo sto ne bih mogla prodati svoj stari?
dalje, pored opcih specifikacija gledas i kvalitet i tehnologiju izrade, ulozeno vrijeme na testiranje, garanciju, iskustva drugih sa tim tipom bajka i sl. lijepo sjedes i uporedis. sam ram kog bilo kog GTa se ne moze porediti sa ramom bilo koje nakamure, a ovdje ne govorim o obliku nego o kvaliteti. za teze ljude i ljude sa specificnom gradjom treba gledati i oblik rama. (ne vozim GT da se razumijemo i zaobidjemo svodjenje teme na licno). svako treba da odvaga sta mu treba, ali znam licno da nikad ne bih uzela nakamuru za neki ekstremniji oblik voznje s obzirom na iskustva ljudi koji su je vozili. cak i oni koji su kupili nakamuru vec sljedece sezone su mijenjali bajk, dok ljudi sa GT, Trekom, Specializedom i sl. sezonama voze svoje bajkove. eto tako se ne mogu porediti te dvije vrste bajka...
sjooba

#90 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by sjooba »

Za vecinu stvari bi se slozio sa tobom.
Ali, covjek bira agresora i nakamuru (znaci nema ekstremnije voznje jel tako?).
Nakamura je jeftinija i sa malko boljom opremom.
Vozio sam neku nakamuru i gt 1.0 davno, i puno mi je bolje lezala nakamura iako imam oko 100kg. Znaci stvar licne prirode.
A licno ne bih vise nista uzimao u CC.u tako da nakamura rulz :D
madnessa

#91 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by madnessa »

sjooba wrote:Za vecinu stvari bi se slozio sa tobom.
Ali, covjek bira agresora i nakamuru (znaci nema ekstremnije voznje jel tako?).
Nakamura je jeftinija i sa malko boljom opremom.
Vozio sam neku nakamuru i gt 1.0 davno, i puno mi je bolje lezala nakamura iako imam oko 100kg. Znaci stvar licne prirode.
A licno ne bih vise nista uzimao u CC.u tako da nakamura rulz :D
:thumbup:
mada ja ipak kupim ponekad nesto, jer mi se cesto ne da cekati stvari sa ebaya, a neke stvari treba i pogledati prije kupovine.

slazem se da za po gradu najvise treba gledati vlastiti osjecaj. mada su meni ogadili nakamure, pa bjezim od njih.
citroen

#92 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by citroen »

madnessa wrote:prvo, pricu o kvaliteti bicikla definitivno necu okrenuti na pricu o meni, kojekakvim klubovima i sl. osoba koja je imalo upucena zna da se bajkeri ne dijele medjusobno prema tome ko iz kog kluba dolazi i da svi poprilicno fino saradjujemo.
drugo, polovan bajk treba kupovati kao i polovno auto ili bilo sta drugo. jasno je da neces kupiti bajk od nekog koga ne poznajes ili se nisi raspitao o njemu, odveo ga na servis da se pregleda. prica o tome da se nikad ne zna ko je gdje bajk zavario stoji. to sto se neko opekao ne znaci da sada mora zagovarati da se nikad ne uzima polovno biciklo. evo moje je stvarno u odlicnom stanju, prosle godine kupljeno novo i bas sam ga pazila. nikada nije dozivio veci pad koji je na njemu ostavio traga (ja sam obicno ta koja je zavrsavala u modricama i sa ogrebotinama). sad ispada da ga niko od mene ne bi trebao uzeti. ne treba vjerovati na rijec, ali ima ljudi koji znaju gdje je sve bio i kako ga cuvam, a i koji znaju kakva sam ja kao osoba, te se s tim parametrima mogu usuditi ili ne na kupovinu bajka od mene. ako zelim da kupim bolje i opremljenije biciklo sto ne bih mogla prodati svoj stari?
dalje, pored opcih specifikacija gledas i kvalitet i tehnologiju izrade, ulozeno vrijeme na testiranje, garanciju, iskustva drugih sa tim tipom bajka i sl. lijepo sjedes i uporedis. sam ram kog bilo kog GTa se ne moze porediti sa ramom bilo koje nakamure, a ovdje ne govorim o obliku nego o kvaliteti. za teze ljude i ljude sa specificnom gradjom treba gledati i oblik rama. (ne vozim GT da se razumijemo i zaobidjemo svodjenje teme na licno). svako treba da odvaga sta mu treba, ali znam licno da nikad ne bih uzela nakamuru za neki ekstremniji oblik voznje s obzirom na iskustva ljudi koji su je vozili. cak i oni koji su kupili nakamuru vec sljedece sezone su mijenjali bajk, dok ljudi sa GT, Trekom, Specializedom i sl. sezonama voze svoje bajkove. eto tako se ne mogu porediti te dvije vrste bajka...
Moram konstatovati da pojma nemash :D ,nazalost lupash ko maxim po diviziji,ali hajd,eto ti se bavish Brdskim biciklizmom :-) :-)
madnessa

#93 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by madnessa »

@link: ogradih se od toga da je moj "konj" GT, jer nije...
sjooba

#94 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by sjooba »

svako svog konja :D vozi li iko violetu? :D

Takodjer, vidi kod hase http://www.bikedoctor.com.ba/ ima li ista na prodaji.
Nece te zahebati 100 posto iako ga pokusavaju srozati unazad neko vrijeme jer je sve musterije pokupio sa najjeftinijom marzom.
Uglavnom, nemoj se zaletati, ne gori nigdje, produzi koji dan da razmislis.
Imas i dobar forum na stranici mtb.ba pa se i tamo raspitaj
kojeime

#95 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 25/06/2011 01:50, edited 1 time in total.
Curve

#96 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by Curve »

kontam uzet biciklo, znaci ne planiram nikakve duze staze sa njim, vise rekreativno..
cjenovno mi odgovara ovaj

GT Aggressor 3.0 2011 - 440 KM http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=617

dok mi neki savjetuju da ipak doplatim vise i uzmem ovaj

Specialized Hardrock 2010 - 529 KM http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=846

u cemu je konkretno razlika, isplati li se doplatit tih 90 KM :?: :?:
citroen

#97 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by citroen »

sjooba wrote:svako svog konja :D vozi li iko violetu? :D

Nece te zahebati 100 posto iako ga pokusavaju srozati unazad neko vrijeme jer je sve musterije pokupio sa najjeftinijom marzom.
Ti nas zezash,Haso jeftin?! Sad gledam cijene ovih usluga,pa frajer je smjesan,meni u ciklo centru pola ovih ne naplate,cuj zamjwena gripa 3KM ili postavljjanje rogova 5KM,hahaha,lik je nevjerovatan :-) ,a josh cijene ovih Trek vozilica,nisu uopste niske, :lol: :lol: :lol:
le piaf

#98 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by le piaf »

citroen wrote:

Ti nas zezash,Haso jeftin?! Sad gledam cijene ovih usluga,pa frajer je smjesan,meni u ciklo centru pola ovih ne naplate,cuj zamjwena gripa 3KM ili postavljjanje rogova 5KM,hahaha,lik je nevjerovatan :-) ,a josh cijene ovih Trek vozilica,nisu uopste niske, :lol: :lol: :lol:
http://ciklocentar.com/?jezik=bos&x=300
citroen

#99 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by citroen »

le piaf wrote:
citroen wrote:

http://ciklocentar.com/?jezik=bos&x=300
Sve ovo stoji,ali meni recimo postavljanje computera, tih nekih gluposti,ljudi nikad nisu naplatili,a nisam ni rodjak,ni prijatelj,samo obicni rekreativac koji odrzava biciklo kod njih,servis(kontrolu i podesavaje cijelog bicikla) platio jedino:wink:
musa_sa

#100 Re: Biciklo-gdje kupiti??

Post by musa_sa »

Ram: Nakamura Summit XC Alloy 7005

XT deore shimano masinica,topeak blatobrani,sat,pumpa,hidraulicne kocnice,nove gume Specialized.Nije vozan po makadamu.Velicina 20''.

sta mislite za ovo biciklo, mislim ga voziti po gradu i ponekad po makadamu??
i za koju visinu odgovara ova velicina 20 ??
Post Reply