mislim i da ima na ciglanama na platou lijevo od pariza i one knjizare.
imas i web http://bicikli.unis.ba/index.php
ako ukinu moderatori znaci ide bicikli pa tacka pa unis pa tacka pa ba eto
tamo ima i mapa i opis bike.ova
Moderator: anex
Za tu cijenu mozesh i novo,ima neka akcija u intesportu(mercator),nakamura cliffrunner oko 400KM, a i Gt agressor je u tom cjenovnom rangu pa proberi.Curve wrote:molio bi preporuku gdje uzeti i koje biciklo, malo kvalitetnije da je, znaci do 400 KM (polovno)
s tim da se nakamura i gt ne mogu porediti.citroen wrote:Za tu cijenu mozesh i novo,ima neka akcija u intesportu(mercator),nakamura cliffrunner oko 400KM, a i Gt agressor je u tom cjenovnom rangu pa proberi.Curve wrote:molio bi preporuku gdje uzeti i koje biciklo, malo kvalitetnije da je, znaci do 400 KM (polovno)
Sto se ne mogu porediti nakamura i Gt? objasni plizz..madnessa wrote:s tim da se nakamura i gt ne mogu porediti.citroen wrote:Za tu cijenu mozesh i novo,ima neka akcija u intesportu(mercator),nakamura cliffrunner oko 400KM, a i Gt agressor je u tom cjenovnom rangu pa proberi.Curve wrote:molio bi preporuku gdje uzeti i koje biciklo, malo kvalitetnije da je, znaci do 400 KM (polovno)
polovno biciklo nije problem kupiti, ako poznajete osobu koja ga je vozila. npr. mi koji se bavimo brdskim biciklizmom napamet znamo ko koji bicikl vozi i kada je gdje pao s tim bajkom, pa nam nije problem kupiti kolegin bajk ako znamo od koga ga uzimamo. kao i o dobrom momku (ili dobroj djevojci) treba se malo raspitati prije "privodjenja".
sjooba wrote:Za vecinu stvari bi se slozio sa tobom.
Ali, covjek bira agresora i nakamuru (znaci nema ekstremnije voznje jel tako?).
Nakamura je jeftinija i sa malko boljom opremom.
Vozio sam neku nakamuru i gt 1.0 davno, i puno mi je bolje lezala nakamura iako imam oko 100kg. Znaci stvar licne prirode.
A licno ne bih vise nista uzimao u CC.u tako da nakamura rulz
Moram konstatovati da pojma nemashmadnessa wrote:prvo, pricu o kvaliteti bicikla definitivno necu okrenuti na pricu o meni, kojekakvim klubovima i sl. osoba koja je imalo upucena zna da se bajkeri ne dijele medjusobno prema tome ko iz kog kluba dolazi i da svi poprilicno fino saradjujemo.
drugo, polovan bajk treba kupovati kao i polovno auto ili bilo sta drugo. jasno je da neces kupiti bajk od nekog koga ne poznajes ili se nisi raspitao o njemu, odveo ga na servis da se pregleda. prica o tome da se nikad ne zna ko je gdje bajk zavario stoji. to sto se neko opekao ne znaci da sada mora zagovarati da se nikad ne uzima polovno biciklo. evo moje je stvarno u odlicnom stanju, prosle godine kupljeno novo i bas sam ga pazila. nikada nije dozivio veci pad koji je na njemu ostavio traga (ja sam obicno ta koja je zavrsavala u modricama i sa ogrebotinama). sad ispada da ga niko od mene ne bi trebao uzeti. ne treba vjerovati na rijec, ali ima ljudi koji znaju gdje je sve bio i kako ga cuvam, a i koji znaju kakva sam ja kao osoba, te se s tim parametrima mogu usuditi ili ne na kupovinu bajka od mene. ako zelim da kupim bolje i opremljenije biciklo sto ne bih mogla prodati svoj stari?
dalje, pored opcih specifikacija gledas i kvalitet i tehnologiju izrade, ulozeno vrijeme na testiranje, garanciju, iskustva drugih sa tim tipom bajka i sl. lijepo sjedes i uporedis. sam ram kog bilo kog GTa se ne moze porediti sa ramom bilo koje nakamure, a ovdje ne govorim o obliku nego o kvaliteti. za teze ljude i ljude sa specificnom gradjom treba gledati i oblik rama. (ne vozim GT da se razumijemo i zaobidjemo svodjenje teme na licno). svako treba da odvaga sta mu treba, ali znam licno da nikad ne bih uzela nakamuru za neki ekstremniji oblik voznje s obzirom na iskustva ljudi koji su je vozili. cak i oni koji su kupili nakamuru vec sljedece sezone su mijenjali bajk, dok ljudi sa GT, Trekom, Specializedom i sl. sezonama voze svoje bajkove. eto tako se ne mogu porediti te dvije vrste bajka...
Ti nas zezash,Haso jeftin?! Sad gledam cijene ovih usluga,pa frajer je smjesan,meni u ciklo centru pola ovih ne naplate,cuj zamjwena gripa 3KM ili postavljjanje rogova 5KM,hahaha,lik je nevjerovatansjooba wrote:svako svog konjavozi li iko violetu?
Takodjer, vidi kod hase http://www.bikedoctor.com.ba/ ima li ista na prodaji.
Nece te zahebati 100 posto iako ga pokusavaju srozati unazad neko vrijeme jer je sve musterije pokupio sa najjeftinijom marzom.
Uglavnom, nemoj se zaletati, ne gori nigdje, produzi koji dan da razmislis.
Imas i dobar forum na stranici mtb.ba pa se i tamo raspitaj
http://ciklocentar.com/?jezik=bos&x=300citroen wrote:Ti nas zezash,Haso jeftin?! Sad gledam cijene ovih usluga,pa frajer je smjesan,meni u ciklo centru pola ovih ne naplate,cuj zamjwena gripa 3KM ili postavljjanje rogova 5KM,hahaha,lik je nevjerovatansjooba wrote:svako svog konjavozi li iko violetu?
Nece te zahebati 100 posto iako ga pokusavaju srozati unazad neko vrijeme jer je sve musterije pokupio sa najjeftinijom marzom.
Imas i dobar forum na stranici mtb.ba pa se i tamo raspitaj,a josh cijene ovih Trek vozilica,nisu uopste niske,
![]()
![]()
Sve ovo stoji,ali meni recimo postavljanje computera, tih nekih gluposti,ljudi nikad nisu naplatili,a nisam ni rodjak,ni prijatelj,samo obicni rekreativac koji odrzava biciklo kod njih,servis(kontrolu i podesavaje cijelog bicikla) platio jedinole piaf wrote:http://ciklocentar.com/?jezik=bos&x=300citroen wrote:Ti nas zezash,Haso jeftin?! Sad gledam cijene ovih usluga,pa frajer je smjesan,meni u ciklo centru pola ovih ne naplate,cuj zamjwena gripa 3KM ili postavljjanje rogova 5KM,hahaha,lik je nevjerovatansjooba wrote:svako svog konjavozi li iko violetu?
Imas i dobar forum na stranici mtb.ba pa se i tamo raspitaj,a josh cijene ovih Trek vozilica,nisu uopste niske,
![]()
![]()