bajazit wrote:ne znam sta ti mislis pod pojmom priroda ali sta god mislis bog je stvorio.stvorio je univerzum,planete,sve na planetama,zivot i ziva bica(prirodu)i da ne nabrajam dalje a od cega to ces se morati malo potruditi da saznas citajuci sveti kuran.jedno je sigurno a to je da nije sve to nastalo samo od sebe spontano(u kosmosu nema nista sto je nastalo spontano tako barem kaze nauka na koju se ti pozivas)i da je kasnije(ljudska i zivotinjska vrsta)evoluirala u nesto savrseno kao sto je covjek.
stvarno ne mogu da vjerujem da u 21 stoljecu ljudi vjeruju da je sve ovo nastalo onako sto bi rekli eto desilo se.
bez ljutnje nista personalno.
Jeste...
Carobnim stapicem i uz ono poznato: Abrakadabra!
Samo, ko je onda stvorio stapic i naposljetku, ko je stvorio doticnog stvoritelja?
Ovo je vise bilo u sali jer, vidis i sam, pitanja se mogu postavljati do u nedogled.
Od mog prvog posta, pa evo i do sada zelim samo da kazem da se ne slazem sa institucionalizacijom vjere kako se to vec radi i da ne prihvatam da mi ljudi - ponavljam
ljudi iz te institucije govore da li sam vjernik ili ne! Moj odnos prema onome sto ja smatram bozanstvom je samo moj i nema niko pravo da mi namece bilo kakve svoje granice unutar kojih cu svoju vjeru ispoljavati ili ne!
Niko, bas niko pa ni katolicki sveti otac npr. koji je po pravilima katolicke institucije najblizi bogu (neka vrsta polusveca ako se ne varam) ne zna o bogu nista vise od mene ili bilo kojeg zivog bica na svijetu!
Upravo iz tih razloga, dozvoliti popovima i hodzama da moj ovozemaljski zivot odredjuju prema pravilima koja je, kako oni tvrde, bog postavio je za mene cisto dobrovoljno dozvoljavanje inima da me vuku za nos!
Sorry!