Vezano za ovo boldano, ovo sto cu sada napisati je iskljucivo moj stav, bez zelje da ulazim u necija "stanja" : ti razlozi koje si navela i koje ljudi navode su klasicno opravdanje za nedostatak samopostovanja i muda "da presjeku". A takve osobe onda i ne zasluzuju nista bolje u zivotu...SaraFina wrote:klixoris wrote:Nema oprosta ! Nikad !
Ako ja mogu biti vjeran njoj (nikada u zivotu nisam prevario, koliko god to zvucilo nevjerovatno), moze i ona meni.
Jednom prevarant, vazda prevarant. Niko me ne moze ubijediti u suprotno.
Ako neko vec dodje u takvo stanje da zeli nesto sa strane, to je cist znak lose veze, i postenije je odmah produziti dalje. Ne zavlaciti ni sebe, ni partnera... Pa cak i ako su osobe u braku, imaju djecu, kredite itd... Razlaz, pa istrazuj nove vidike i trazi svoju srecu
S moralnog i ljudskog stanovišta ti si u potpunosti u pravu.
Ja sam samo navela razloge zbog kojih neke osobe trpe i oproste nevjeru.
I definitivno mogu razumjeti to.
No nisam u takvoj situaciji ( bracnoj ili visegodiše veze )pa da govorim s iskustvom, definitivno ne i nikad.
Problem je sto se ta "bezmudovitost" partnera kasnije reflektuje i na djeci, pa djeca ispastaju i zive u sredini gdje im se mama paralelno "druzi" sa drugim tatom ili tata sa drugom mamom...
Oni koji varaju, skoro pa nikada nece "presjeci" - odgovara im sigurnost koju imaju sa "starim" partnerom, znaju da ce ih vazda docekati kad se vrate kuci, tu su i ako propadne druga shema...
Oni koji bivaju prevareni, moraju i presjeci... Koliko god to bilo tesko... Ni po koju cijenu ne treba dozvoliti da te neko pravi budalom