Zašto NE želimo gledati SP na BHT1?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Celicna_saka wrote:Majku im jebem, opet preko ledja Bosnjaka uvode pravnu drzavu, sto nisu mangupi u Mostaru i Banjaluci iskljucili hrtove, onda se ne bih imao zasta buniti, ovako nas jebu po hiljaditit put.
:lol: :lol: :lol:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mislim stvarno je glupo ukinuti ostale kanale na kablovskoj koji prenose utakmice,samo da bi se tvbih gledala.to je cista diktatura.ja u holandiji imam holandsku,belgijsku,englesku,i njemacku tv i mogu pratiti utakmice na kojem ja kanalu zelim.
nego sto rece kolega opet su zajebali bosnjake i ono malo ostalih.
zzzzz

Post by zzzzz »

sudnjidan wrote:
Celicna_saka wrote:Majku im jebem, opet preko ledja Bosnjaka uvode pravnu drzavu, sto nisu mangupi u Mostaru i Banjaluci iskljucili hrtove, onda se ne bih imao zasta buniti, ovako nas jebu po hiljaditit put.
:lol: :lol: :lol:
Bosnjaci hoce drzavu, Mostar i Banjaluka bi da je sruse. Trebalo bi ukinuti i tamo s obzirom da BHT ima prava za cijelu teritoriju BiH

PS.
Cujem da je i u Srbiji ukinut HRT2 za vrijeme SP-a
Last edited by zzzzz on 10/06/2006 16:08, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

hm... spaho je totalno OK

:)

ima nade
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Bosnjaci hoce drzavu, Mostar i Banjaluka bi da je sruse. Trebalo bi ukinuti i tamo s obzirom da BHT ima prava za cijelu teritoriju BiH
Bosnjaci hoce drzavu
Bosnjaci placaju pretplatu
Bosnjaci su osudjeni da gledaju BHT i slusaju Cambija, Shuku i Spahu 8)

Bosnjaci hoce drzavu
Bosnjaci imaju pasose BiH
Bosnjaci su osudjeni da traze vize cim krenu vani 8)

Bosnjaci hoce drzavu
Bosnjaci pune federalni budzet 90-95%
Bosnjaci jos nisu imali federalnog ministra finansija 8)

Ima toga jos... 8-)
davis.ba

Post by davis.ba »

Razumijm poštivanje prava za prenos ali jel mi može onda neko objasniti koja je poenta kablovske televizije? Ako plaćamo svaki mjesec kako bi gledali te strane programe a onda ni jedan od tih programa ne smije emitovati neku utakmicu, film, koncert ili nešto slično jer nema dozvolu za tu državu, pa čemu onda uopšte kablovska?

Ako se svaki film, utakmica, koncert, serija otkupljuje za određenu teritoriju ispade da ja sad plaćam kablovsku bezveze jer 70% programa tih stranih televizija se u stvari ne smije emitovati?

Ako su tako rigorozna ta prava kako se onda u drugim državama ne blokiraju kanali sa istim sadržajem?
Hart

Post by Hart »

ma ovo je cisti bezobrazluk. Ja redovno placam BHT pretplatu, pa ako oni za novac pretplatnika otkupe pravo prikazivanja utakmica to je njihova odluka. Isto tako placam kablovsku da bih gledao prvenstvo na HRT, pa valjda mogu odluciti da gledam normalne zive prenose na HRT2. Ne vidim kako ce to BHT biti ugrozena ako ja odlucim ciji prijenos zelim gledati, jer ionako im placam pretplatu, sa i bez prijenosa utakmica. Na koji je to nacin njihova investicija, izmedju ostalih, i mog novca ugrozena?? Pitam se da li ce im sada pasti na pamet da pocnu zaplijenjivati satelitske antene ...., oduzimati racunare zbog internet prava prikazivanja...
ako sam do sada i imao bilo kakve naklonosti prema BHT kao drzavnom projektu, sada je vise nemam. :x
davis.ba

Post by davis.ba »

Uostalom mi smo platitli preko kabl operatera svaki kanal prema tome nemaju oni pravo ukinuti nama ako smo mi za to platili.
Qler

Post by Qler »

Baho je meni dobar :)

i draze mi je slusati njege nego one sa HRT-a.. on bar prica normalno :D hrvatski me iritira... i da.. meni je dobar njegov glas... :roll:

Zamisli da ti onaj Mario Drmac prenosi utakmicu :D:D:D:D
sudnjidan

Post by sudnjidan »

davis.ba wrote:Uostalom mi smo platitli preko kabl operatera svaki kanal prema tome nemaju oni pravo ukinuti nama ako smo mi za to platili.
Sve je ovo zesca muljaza od strane BHT-a i RAK-a da bi se uz malo pravne logike mogla vrlo brzo oboriti njihova zabrana. BHT nema nikakvih prava da osporava reemitovanje bilo kojeg kanala preko kablovskih operatera. Emitovanje tih programa je stvar kablovskog operatera i vlasnika programa. Znaci, kao sto HRT prodaje kartice za prijem svog programa pojedincima na svakom dijelu planete po xy cijeni, a niko im to ne moze osporiti, isto tako im ne moze osporiti da kablovskom operateru po xy+x cijeni prodaju prava za reemitovanje svog programa. Emitovanje preko kabla osporava se jedino u naprednim drzavama BiH i Srbiji da ljudi, ne daj Boze, ne bi slusali nekog drugog osim Bahe Cambija, Milojka Pantica i ostalih "novinarskih" vedeta.
PLus, sto osporavajuci emitovanje HRT-a preko kabla osporavaju i vlastito emitovanje jer ne znam ko ce, pored kablovske, gledati BHT na sobnu ili antenu riblja kost.
Malo odgledah i sta je razlog zasto "stitimo domace" kada je rijec o reklamama oko cega je nastala cijela frka. Do besvijesti ide reklama za Lasko pivo (...o kako sam sretan bio). Prije neku noc sam na TV cuo da Slovenci i Srbi izvoze u BiH pivo po uvoznoj cijeni od 0,10 KM po boci. Nazdravlje, kupujmo i gledajmo domace... 8-)
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa u pravo sam to i mislio. Ovi iz BHT-a se ponašaju kao da mi besplatno gledamo sve ove programe. Pa mi smo platili, odnosno plaćamo svaki mjesec za svaki od tih programa samo što umjesto kartica za satelitsku i posebno za svaki program, plaćamo preko kablovske.

Pravno i na svaki drugi način gledano, niko nam ne smije zabraniti gledanje nekog programa ako smo mi za taj program platili svoj novac.

BHT treba tužiti i RAK isto, ne mogu da vjerujem da se oni u ovo ne razumiju.

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Hart

Post by Hart »

Qleru, mislim da nema niko nista protiv da Baho prenosi utakmicu na BHT. I tvoja je stvar sto te nervira hrvatski jezik, ali je besmslena zabrana emitiranja HRT2 na kablovskoj mrezi.
Qler

Post by Qler »

Hart wrote:Qleru, mislim da nema niko nista protiv da Baho prenosi utakmicu na BHT. I tvoja je stvar sto te nervira hrvatski jezik, ali je besmslena zabrana emitiranja HRT2 na kablovskoj mrezi.
dobro jeste besmisleno i znam da je moja stvar sto me nervira hrvatski ali i ovdje svi nalaze svima hiljadu i jednu manu... haj kad ima toliko ucenih i skolovanih i onih koji se bolje razumiju nek oni prenose utakmice... mislim kad je baho tako los... ovdje ima boljih...

daj ba...
džetro

Post by džetro »

Qler wrote:Baho je meni dobar :)

i draze mi je slusati njege nego one sa HRT-a.. on bar prica normalno :D hrvatski me iritira... i da.. meni je dobar njegov glas... :roll:
A jel te iritira hrvatski kad odeš na more? Mani mi se tih predrasuda stečenih na silu i na neviđeno. Ja čim čujem takav komentar poput tvog ti si mi nula bodova kao intelektualno stvorenje i ne mogu poštovati nijedan tvoj stav.
Mene, recimo, kao Hrvata, Baho ni bilo tko drugi sa BHT-a ne iritira iako ne govore hrvatskim jezikom. Ja volim slušati i srpski i bosanski i briga me kako tko priča, važno je da se razumijemo. Svakom svoje, ali smo naši.
Ali me nervira kvaliteta slike i loši reporteri. Glasovi kao iz bačve, dikcija totalni užas. Šuko, Kristić i ostali su zaostali 20 godina za suvremenim voditeljima. Baho je O.K Entutijast je.
I nije SP samo prijenos utakmice, nego i dodatni program, zabava, gosti, javljanja reportera. To je taj osjećaj Mundijala koji BHT ne daje.
HRT rules! Treba ga dati svima da gledaju u BiH. Jeb'o politiku, SP je jednom u 4 godine i u njemu treba uživati. A to uz BHT nijedan pravi ljubitelj lopte NE MOŽE!
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Beatrice_22 wrote:"Ne kaze NAROD dzaba:cuvajte se DANACA i kad darove nose..." :lol: :lol:

zao mi sto vam ne mogu reci tacno koji komentator, podavno je bilo, ali nije Baho.

dodatno objasnjenje mislim nije potrebno, mj. Danaca bi trebali biti Danajci iz "Ilijade"...
igor kristic, cija je jos bisernija izjava...pada kisa, lopta se natopila vodom pa teze leti :D
pudlica

Post by pudlica »

ma ovo je bruka opada im gledanost pa se bune.nismo im mi krivi sto su nasi debili pa gledamo hrvatske televizije.nakraju ce ukinuti i kablovsku. :x :x
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Jestel culi Suku juce:"Metzelder je 2m visok narodski receni in je ljudina" :lol: :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

Gledam utakmice bez tona--kako mi uši paraju ovi naši Tripartitni kreštavci-odlučio sam samo tekmu gledat.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Hart wrote: Isto tako placam kablovsku da bih gledao prvenstvo na HRT, pa valjda mogu odluciti da gledam normalne zive prenose na HRT2.
Ispravka, ti placas pretplatu da bi uopste mogao gledati neke kanale koji nemaju svoj signal na teritoriju tudje drzave, ali sa tom pretplatom nisi ucestvovao da ti ta jedna od 100 stanica plati pravo d agledas SP i gotovo. Da jesi pretplata bi ti bila 100X veca pa ti onda slobodno biraj da li hoces SP na domacem, njemackom, poljskom ili kojem vec jeziku. Ponavljam, HRT je platio prava za prenos SP samo za svoju drzavu, za Hrvatsku! A toliko ih je briga sta se desava ovamo da niko sa HRTa i ne reaguje na iskljucenje njihovog programa sa kablovske mreze jer i sami znaju da nema osnova da emituju, pokusali - nije proslo i idu dalje. Samo nasi naivci ovdje pjene!
Qler

Post by Qler »

džetro wrote:
Qler wrote:Baho je meni dobar :)

A jel te iritira hrvatski kad odeš na more? Mani mi se tih predrasuda stečenih na silu i na neviđeno. Ja čim čujem takav komentar poput tvog ti si mi nula bodova kao intelektualno stvorenje i ne mogu poštovati nijedan tvoj stav.
Mene, recimo, kao Hrvata, Baho ni bilo tko drugi sa BHT-a ne iritira iako ne govore hrvatskim jezikom. Ja volim slušati i srpski i bosanski i briga me kako tko priča, važno je da se razumijemo. Svakom svoje, ali smo naši.
Ali me nervira kvaliteta slike i loši reporteri. Glasovi kao iz bačve, dikcija totalni užas. Šuko, Kristić i ostali su zaostali 20 godina za suvremenim voditeljima. Baho je O.K Entutijast je.
I nije SP samo prijenos utakmice, nego i dodatni program, zabava, gosti, javljanja reportera. To je taj osjećaj Mundijala koji BHT ne daje.
HRT rules! Treba ga dati svima da gledaju u BiH. Jeb'o politiku, SP je jednom u 4 godine i u njemu treba uživati. A to uz BHT nijedan pravi ljubitelj lopte NE MOŽE!
iritira me i na moru..... nekako mi je vjestacki previse... samo sto je dalmatinski ljepsi od onog slavnoskog..... jbg. nisam ja nista rekao protiv hrvata sto odmah sve bacate na politiku.. .nervira me samo izvjestacenost jezika.. mene licno... i to nije nista na nacionalnoj osnovi ba... jednostavno mi ne lezi taj jezik.. srbijanski mi je blizi...
davis.ba

Post by davis.ba »

To je glupost. Čuj nisam učestvovao da mi neka stanica plati SP? Pa ja sam platio da gledam program HRT-a preko kabl operatera koji su njima platili tu nadoknadu.

Ja kad platim da gledam jedan program onda imam pravo da ga gledam jer sam ga POSEBNO platio! Po tvojoj logici ja da sam platio karticu za satelitsku opet ne bih mogao gledati jer se nalazim u zemlji gdje neko drugi drži prava?

BHT drži prava za zemaljsku mrežu, a ja ako odlučim da platim drugu tv kuću imam pravo da je pratim.
KISNI-COVJEK

Post by KISNI-COVJEK »

Balak je zavrnuo loptu u sesnesterac,a Pizaro je efektnim udarcem zakucao pod precku. Komentar Ibrahima Muratovica sa utakmice Njemacke Bundes lige. Iako se komentar ne odnosi na svjetsko prvenstvo jasno pokazuje da je doticni komentator izrazio ociti talenat za građevinske radove i zanimanje kojim se trebao baviti-ZIDAR.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

davis.ba wrote:To je glupost. Čuj nisam učestvovao da mi neka stanica plati SP? Pa ja sam platio da gledam program HRT-a preko kabl operatera koji su njima platili tu nadoknadu.

Ja kad platim da gledam jedan program onda imam pravo da ga gledam jer sam ga POSEBNO platio! Po tvojoj logici ja da sam platio karticu za satelitsku opet ne bih mogao gledati jer se nalazim u zemlji gdje neko drugi drži prava?

BHT drži prava za zemaljsku mrežu, a ja ako odlučim da platim drugu tv kuću imam pravo da je pratim.
Ti i dalje ne kontas! kada platis karticu ti direktno / izravno placas toj tv kuci i ona je duzna da vodi evidenciju o tebi... Hajd, da ja tebi dzabe ne objasnjavam, malo se raspitaj kako ide otkupljivanje prava za prenos i ZA KOGA JE HRT otkupio prava, za tebe u BiH ili za gradjane HR. I koliko bi platili sve to da su racunali i tebe i slicne tebi... Pa mi onda javi ko onako pomalo naivno izgleda.... :roll: I da, nemoj zaboraviti i slijedeg mjeseca da platis nesto sto ipak na kraju ne dobije. Jer kako rekoh - niko se iz HRTa ne buni jer dobro znaju da nemaju nikakvog argumenta, pokusali da podmetnu i nije proslo...
davis.ba

Post by davis.ba »

daduli_sa wrote:
davis.ba wrote:To je glupost. Čuj nisam učestvovao da mi neka stanica plati SP? Pa ja sam platio da gledam program HRT-a preko kabl operatera koji su njima platili tu nadoknadu.

Ti i dalje ne kontas! kada platis karticu ti direktno / izravno placas toj tv kuci i ona je duzna da vodi evidenciju o tebi...
Znači ako plaćam HRT preko kablovske kao da i nisam platio. Prvo kako ti znaš da oni nisu morali i platiti nešto dodatno zato što emitiraju satelitski ili kablovski program? Je li znaš koliko su platili FIFI tačno pa to tvrdiš?

Opet kažem. BHT je otkupio prava za zemaljsku mrežu, znači Hayat, OBN, Alfa, Igman i drugi nemaju prava prikazivati utakmice. Ali ti ne kontaš da su svi ti programa besplatni! Znači kupiš TV i gledaš. Meni kablovsku nije niko poklonio. Ja uredno svaki mjesec plaćam za svaki od tih programa.

Reci mi hoće li mi i BHT zabraniti da preko interneta gledam svjetsko prvenstvo ukoliko odlučim da plaćam neki program na taj način?

Sve što ti govoriš je tačno ali za zemaljsku mrežu gdje svako prima svaki program i ništa se ne naplaćuje.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Ispravka, ti placas pretplatu da bi uopste mogao gledati neke kanale koji nemaju svoj signal na teritoriju tudje drzave, ali sa tom pretplatom nisi ucestvovao da ti ta jedna od 100 stanica plati pravo d agledas SP i gotovo. Da jesi pretplata bi ti bila 100X veca pa ti onda slobodno biraj da li hoces SP na domacem, njemackom, poljskom ili kojem vec jeziku.
Pretplata kablovskom operateru se placa za odrzavanje kablovskih instalacija i placanje prava vlasnicima kanala. Od vlasnika kanala zavisi koliku ce cijenu opaliti kablovskom operateru, a od toga ce zavisiti kolika ce biti cijena pretplate za korisnike kablovske TV. Zasto kablovski operateri nemaju u ponudi Premiere ili Sky Sport? Ne zato sto za to postoje neke birokratske prepreke vec zato sto su vlasnici kanala postavili visoke cijene pa kablovski operater nema interesa da ih ima u ponudi ako ce to duplo povecati cijenu za pretplatnike.
Ponavljam, HRT je platio prava za prenos SP samo za svoju drzavu, za Hrvatsku!
Platio je za svoju drzavu Hrvatsku za zemaljsko emitiranje. Konzorcij ARD/ZDF/RTL platio je zemaljsko emitiranje za Njemacku pa svejedno emituju i preko satelita i niko im ne iskljucuje signal na satelitu. Emitovanje preko kabla je drugi par cipela i ako HRT nema prava za emitovanje na kablu, onda 100 posto to nema ni BHT i neka se iskljuci i njihov signal.
A toliko ih je briga sta se desava ovamo da niko sa HRT-a i ne reaguje na iskljucenje njihovog programa sa kablovske mreze jer i sami znaju da nema osnova da emituju, pokusali - nije proslo i idu dalje. Samo nasi naivci ovdje pjene!
Normalno da im je svejedno jer su oni svoje uradili: prodali su prava za reemitovanje svog programa kablovskim operaterima u BiH. Sada im je potpuno svejedno sta ce se dalje desavati, hoce li kabl-operateri pustati ili nece utakmice sa HRT-a. To vise nije stvar HRT-a vec kablovskih operatera u BiH. HRT je svoj dio obaveze prema kablovskim operaterima ispunio, za to dobio novce, kablovski operateri su dobili novce od pretplatnika, a ne isporucuju im signal HRT-a.
Post Reply